Πέμπτη, Μαΐου 01, 2008

Διασηρμός της Μπάγερν από την Ζενίτ !


Η Ζενίτ σκόρπισε την Μπάγερν με 4 γκόλ και πέρασε στον τελικό του UEFA . Η Ζενίτ ήταν φανταστική στο πρώτο ημίχρονο και μπλόκαρε την Μπάγερν σε όλους τους τομείς μη αφείνωντας την να την απειλήσει.
Η Ζενίτ προηγήθηκε πολύ γρήγορα μόλις στο 4ο λεπτό μετά απο φάουλ που κέρδισε ο Πογκρέμπνιακ απο τον Λούσιο, ο επιθετικός των γηπεδούχων ήταν αυτός που εκτέλεσε απευθείας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καν που είχε έντονα παραπόνα απο τους συμπαίκτες του για το "τείχος" που έκαναν.

Η μετά το γκόλ που δεκτηκε η Μπάγερν είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν κατάφερε να κάνει κατι το σπουδαίο. Οι Ρώσοι με την συμπλήρωση 20 λεπτών θα μπορούσαν να έχουν διπλασιάσει τα τέρματα τους. Ο Ανιούκοφ συνδυάστηκε με τον Ντομίνγκες απο τα δεξιά και σούταρε, όμως ο Καν κατάφερε να διώξει με τα πόδια και να κρατήσει "ζωντανή" την Μπάγερν στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Στο 39' η Ζενίτ διπλασίασε τα τέρματα της, όταν ο Ζιριάνοφ ξεπέρασε τον Ζε Ρομπέρτο και απέναντι απο τον Καν δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (2-0) και οι οπαδοί των γηπεδούχων να ξεσπάσουν σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο 54', ο Ανιούκοφ έκανε εξαιρετική κούρσα απο τα δεξιά και γύρισε την μπάλα στην περιοχή της Μπάγερν, όπου ο Φαϊζούλιν με κεφαλιά νίκησε τον Καν και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Ρώσων (3-0).

Στο 73', ο Ντομίνγκες απέφυγε τον Λαμ απο δεξιά και τροφοδότησε τον Πογκρέμπνιακ που δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, να διαμορφώσει το 4-0 και να φθάσει τα 11 γκολ στο φετινό Κύπελλο ΟΥΕΦΑ!

Οι Ρώσσοι κατάφεραν να μην δεκτούν γκόλ από την ανύπαρκτη Μπάγερν όπου ήταν το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου αλλά έπεσαν θύμα έκπληξης από την φανταστική Ζενίτ.

Η Ζενίτ περιμένει να μάθει το αντίπαλο της στον τελικό στο ΟΛΝΤ ΤΡΑΦΟΡΝΤ.

Ζενίτ (Ν. Αντβοκαατ): Μαλαφέεφ, Σιρόκοφ, Γκορσκόφ, Κρίγιανατς, Ανιούκοφ, Τίμοστσουκ, Ντενίσοφ (92' Ιόνοφ), Ζιριάνοφ, Ντομίνγκες (89' Λι), Φαϊζούλιν, Πογκρέμπνιακ.

Μπάγερν (Ο. Χίτσφελντ): Καν, Λαμ, Λούσιο, Ντεμικέλις, Γιάνσεν (46' Λελ), Φαν Μπόμελ, Ζε Ρομπέρτο (46' Ποντόλσκι), Σβάινσταϊγκερ, Ριμπερί, Τόνι, Κλόζε (62' Σόσα).

Lamborghini Gallardo LP560-4


Το νέο Lamborghini Gallardo LP560-4 έρχεται να ταράξει τα νερά με τον σχεδιασμό του και τις ικανότητες του. Η νέα Gallardo LP560-4, όμως, μέσα από αυτό τη σύγκριση του παλιού με το καινούριο, αναδεικνύεται άξιος διάδοχος της 7100 Gallardo.

Το ατού της Lamborghini Gallardo LP560-4 είναι ο νέος V10 κινητήρας των 5.2 λίτρων που αποδίδει 560 PS (412 kW) στις 8000 rpm. Στη μέγιστη δυνατή λειτουργία η ροπή φτάνει τα 540 Nm στις 6.500 rpm. Οι 40 επιπλέον ίπποι και η μείωση του βάρους κατά 20 κιλά βελτιώνουν τη σχέση ιπποδύναμης βάρους στα 2.5 κιλά ανά ίππο εξασφαλίζοντας ότι η LP560-4 επιταχύνει από στάση στα 100 χ.α.ω σε 3,7 δ και επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 325 km/h.

Ο κινητήρας τροφοδοτείται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον ψεκασμό. Εδώ το καύσιμο ψεκάζεται απευθείας στο θάλαμο συμπίεσης. Ένα πτερύγιο φροντίζει ώστε το καύσιμο από τα πολλαπλά σημεία ψεκασμού να διανέμεται κατάλληλα σε όλο το χώρο της καύσης, δηλαδή περισσότερο κοντά στο μπουζί και λιγότερο κοντά στο πιστόνι και τους κυλίνδρους. Με το νέο αυτό σύστημα, "Iniezione Diretta Stratificata", όχι μόνο επιτυγχάνεται μια εντυπωσιακή σχέση συμπίεσης 12.5:1 αλλά, σε πλήρη σύμποια με το πνεύμα των καιρών, μειώνονται οι εκπομπές καυσαερίων κατά 18%.

Το σασί είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο κάτι που εξασφαλίζει μικρότερο βάρος και μεγαλύτερη αντοχή. Αυτό όμως είναι συνηθισμένο στα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων και η Gallardo LP560-4 δεν είναι απλώς ένα σπορ αυτοκίνητο. Για δραστική μείωση του βάρους και καλύτερη διαχείριση των δυνάμεων που αναπτύσσονται στις υψηλές ταχύτητες η Lamborghini διάλεξε τη λύση του πλέγματος με τον κινητήρα στο κέντρο. Το πλέγμα φροντίζει να διαχειρίζεται ιδανικά τις δυνάμεις που αναπτύσσονται σε υψηλές ταχύτητες, ενώ η κεντρική τοποθέτηση την ιδανική κατανομή βάρους.

Η εξαιρετική αεροδυναμική συμπεριφορά της Gallardo LP560-4 οφείλεται στη διαχυτική ικανότητα του πίσω μέρους και στη εξαιρετικά λεία ποδιά. Συμπερασματικά, η αεροδυναμική απόδοση έχει βελτιωθεί κατά 31% σε σχέση με τη 7100. Η LP560-4 μπαίνει στις στροφές μεγαλύτερη ταχύτητα και περισσότερη σταθερότητα.

Εξωτερικά, οι ακριβείς γραμμές και η έλλειψη διακοσμήσεων δημιουργούν έναν απόλυτα μινιμαλιστικό χαρακτήρα. Η σχεδίαση, όμως, ακολουθεί τις απαιτήσεις της λειτουργίας. Η μάσκα της LP 560-4 γίνεται ένα με το έδαφος για λόγους αεροδυναμικής. Οι αεραγωγοί είναι διογκωμένοι και προβεβλημένοι, όχι για λόγους εντυπωσιασμού, αλλά για να εξασφαλίσουν τις ανάγκες του θηριώδους κινητήρα σε οξυγόνο χωρίς να διαταράσσεται η αεροδυναμική. Τα σπόιλερ έχουν τοποθετηθεί χαμηλά κάτω από τις εισαγωγές του αέρα και φροντίζουν να βελτιώνουν την αεροδυναμική ισορροπία στις υψηλές ταχύτητες.

Εκεί που η Gallardo LP560-4 δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο στο ιδιαίτερα πολυτελές εσωτερικό. Παρά τις αγωνιστικές διαθέσεις η καμπίνα των επιβατών είναι ιδιαίτερα ευρύχωρη. Τα καθίσματα έχουν επένδυση λεπτού δέρματος ή Alcantara (αναλόγως παραγγελίας), η θέση τους, φυσικά, είναι πολύ χαμηλή και η υποστήριξη που προσφέρει η θέση οδήγησης στον υπερτυχερό που θα καθίσει πίσω από το τιμόνι μοναδική.
Από πλευράς εξοπλισμός έχει προσεχτεί και η τελευταία λεπτομέρεια. Το Lamborghini Multimedia System που αναλαμβάνει τη διασκέδαση των επιβατών διαθέτει υποδοχή USB για τη μεταφορά αρχείων.

Η τιμή της Lamborghini LP560-4 θα ξεκινάει από 220 χιλιάδες ευρώ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Διαστάσεις
· Wheelbase 2560 mm
· Μήκος 4345 mm
· Πλάτος 1900 mm
· Ύψος 1165 mm
· Μεταξόνιο 1632 mm – 1597 mm
· Βάρος 1500
· Κατανομή βάρους (εμπρός - πίσω) Front 43% - rear 57%
Κινητήρας
· V10 cylindres V90°, DOHC 4 valves,common-pin crankshaft
· Κυβισμός 5204 κ.ε.
· Μέγιστη ισχύς 412 kW (560 ps) στις 8000 rpm
· Μέγιστη ροπή 540 Nm στις 6500 rpm
Επιδόσεις
· Μέγιστη ταχύτητα 325 km/h
· Επιτάχυνση (0-100 χ.α.ω) 3,7 δ.
· Επιτάχυνση (0-200 χ.α.ω) 11,8 δ.
Τροχοί
· Ελαστικά (εμπρός - πίσω) Pirelli Pzero 235/35 ZR 19 – 295/30 ZR 19
· Ζάντες (εμπρός - πίσω) αλουμινίου, 8.5" x 019"- 11"x 019"





Ολυμπιακός: Μπάσιμο για Ίβανσιτς


Ο Ολυμπιακός έχει κάνει γερό μπάσιμο στην υπόθεση της μεταγραφής του
Αυστριακού μεσοεπιθετικού Αντρέας Ίβανσιτς, ο οποίος αγωνίζεται
δανεικός στον Παναθηναϊκό. Ο τεχνικός διευθυντής των «ερυθρολεύκων»
Ίλια Ίβιτς έχει ήδη μπει στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με τη
Ζάλτσμπουργκ (ομάδα στην οποία ανήκει ο 24χρονος Αυστριακός
μεσοεπιθετικός) και η μεταγραφή πρόκειται να κλείσει εκτός σοβαρού
απροόπτου στο ποσό των 1,6 εκατ. ευρώ. Οι αρχικές απαιτήσεις των
Αυστριακών άγγιζαν το ποσό των 2 εκατ. ευρώ. Ενδιαφέρον για την απόκτηση του Αυστριακού έδειξε και ο Αγιαξ. Όσον αφορά στον Σωτήρη
Κυργιάκο, ο Ίβιτς περιμένει από τον πρόεδρο Σωκράτη Κόκκαλη το «πράσινο
φως» προκειμένου να ταξιδεύσει στη Γερμανία με στόχο να επιτευχθεί
συμφωνία. Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, η Ντόρτμουντ και το Αμβούργο
εξετάζουν την περίπτωση απόκτησης του Σωτήρη Κυργιάκου.

Ο Ίβιτς έχει λίστα με ονόματα προπονητών και είναι έτοιμος να κάνει τις τελικές εισηγήσεις του στον Σωκράτη Κόκκαλη για την ενίσχυση του έμψυχου υλικού. Ο ηγέτης των πρωταθλητών θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην υπόθεση πρόσληψης νέου τεχνικού. Προτεραιότητα έχει δοθεί σε συνεργασία με Ισπανό κόουτς.

Απογοήτευση νιώθουν στην Crytek


Απογοήτευση νιώθουν στην Crytek σε συνέντευξη που παραχώρησαν λόγο του ότι το κόστος παραγωγής του πολυδιαφημισμένου Crysis ήταν πολλαπλάσιο των εσόδων. Φυσικά, τα πάντα προέρχονται από τις υπερβολικές απαιτήσεις του τίτλου όπου ακόμα και σήμερα, μερικούς μήνες μετά την επίσημη κυκλοφορία του, λίγοι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να το απολαύσουν σε υψηλή ανάλυση με όλες τις οπτικές ρυθμίσεις στις μέγιστες τιμές τους. Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του προέδρου της Crytek, που πλέον παραδέχεται πως η εταιρία δεν πρόκειται στο μέλλον να ασχοληθεί αποκλειστικά με το PC, μιας και το Crysis ήταν ένα καλό μάθημα για αυτούς.

Κατά τον ίδιο, πιθανές αιτίες της μη εμπορικής επιτυχίας του Crysis είναι αφενός η πειρατεία, αλλά και το γεγονός πως οι υπολογιστές γενικότερα αποφέρουν λιγότερα κέρδη σε σχέση με τις κονσόλες. Κατά συνέπεια, οι φήμες για μια πιθανή μεταφορά του τίτλου στα PlayStation 3 και Xbox 360 αναζωπυρώνονται.

Φέυγει και ο Καλλόν από την ΑΕΚ. Μένει μόνο ΕΑΝ.......


Ο Καλλόν δεν φενεται να είναι ικανοποιημένος από την ΑΕΚ επειδή ήρθε στην ΑΕΚ με την προοπτική να παίζει βασικός αλλά αλλιώς ήρθαν τα πραγματα. Τις περισσότερες φορες μπήκε ως αλλαγή και αυτό δεν του άρεσε.Γι αυτό, σε περίπτωση που έρθει κάποια πρόταση, η οποία θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις του, που μόλις ξεπερνούν τις 700.000 ευρώ, τότε θα φύγει από την ΑΕΚ.Μόνο εάν να πάρει υπόσχεση ότι θα αγωνίζεται μένει στην ΑΕΚ.

Τσέλσι - Μάντσεστερ στον Τελικό!


Χρειάστηκαν 12ο' λεπτά για να μάθουμε ποιός θα ήταν ο αντίπαλος της Μάντσεστερ στον τελικό της Μόσχας.Μετα από ένα συγκλονιστηκό παιχνίδι οι Μπλε έκαμψαν με 3-2 την αντίσταση των Κόκκινων και πήραν το εισιτήριο για το στάδιο «Λουζνίκι».Στο πρώτο ημίχρονο οι Μπλε είχαν την υπεροχή και έφτασαν μόλις στο 18’ πολύ κοντά στο 1-0, με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά όμως να στέλνει την μπάλα άουτ, σε θέση τετ α τετ με τον Ρέινα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 22’ ο Ράφα Μπενίτεθ αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη αλλαγή για την Λίβερπουλ και στη θέση του τραυματία Σκρτελ να περάσει τον Σάμι Χίπια. Ότι δεν κατάφερε στο 18’ ο Ντρογκμπά το έκανε πράξη στο 33’. Ο Ρέινα αποκρούει το σουτ του Καλού αλλά με εκπληκτικό διαγώνιο σουτ στην επαναφορά, ο Ντρογκμπά, κάνει το 1-0.

Στην επανάληψη ήταν η σειρά της Λίβερπουλ να μπει δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο του «Στάμφορντ Μπριζ» και στο 48’ ο Κάουτ να πλασάρει από κοντά και να τον σταματήσει ο Τσεχ. Μισή ευκαιρία χρειάστηκε στο 64’ ο Φερνάντο Τόρες και μετά από πάσα του Μενταγιούν ισοφάρισε σε 1-1 για την Λίβερπουλ. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα της κανονικής διάρκειας του αγώνα, καθώς στα λεπτά που απόμεναν για την συμπλήρωση των 90’ καμία από τις δυο ομάδες δεν βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα.

Στην παράταση και στο 97’ ακυρώθηκε γκολ του Εσιέν, ως οφσάιντ καθώς ο Ντρογκμπά ήταν μπροστά στον Ρέινα και του εμπόδιζε το οπτικό πεδίο. Οι παίκτες της Τσέλσι δεν το έβαλαν κάτω και στην επόμενη φάση ο Μπάλακ κέρδισε πέναλτι από τον Χίπια. Εύστοχος ήταν ο Φράνκ Λάμπαρντ, που ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, έκανε το 2-1 και αφιέρωσε το γκολ στη μητέρα του. Στο 105’ ο Ντρογκμπά διπλασίασε τα τέρματα του και έκανε το 3-1 για τους Μπλε, όταν μετά από πάσα του Ανελκά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρέινα. Τρία λεπτά πριν τη λήξη της παράτασης, στο 117’ ο Μπάμπελ, που πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Τόρες στο 98’, πιάνει απίστευτο σουτ έξω από την περιοχή του Τσεχ και μειώνει σε 3-2. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του δεύτερου ημιτελικού του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου στο Λουζνίκι της Μόσχας.

Τσέλσι: Πετρ Τσεχ, Ασλεϊ Κόουλ, Τζον Τέρι, Ρικάρντο Καρβάλιο, Μίκαελ Μπάλακ, Φρανκ Λάμπαρντ (118’ Σεφτσένκο), Κλοντ Μακελελέ, Τζο Κόουλ (91’ Ανελκά), Μικαέλ Εσιέν, Σαλομόν Καλού (69’ Μαλουντά), Ντιντιέ Ντρογκμπά

Λίβερπουλ: Χοσέ Μανουέλ Ρέινα, Αλβάρο Αρμπελόα, Γιον Αρνε Ρίισε, Τζέιμι Κάραγκερ, Μάρτιν Σκρτελ (22’ Σάμι Χίπια), Στίβεν Τζέραρντ, Χαβιέρ Ματσεράνο, Τσάμπι Αλόνσο, ΓιόσιΜπεναγιούν (78’ Πέναντ), Φερνάντο Τόρες (98’ Μπάμπελ), Ντιρκ Κάουτ

Διαιτητής: Ρομπέρτο Ροζέτι (Ιταλία)