Τετάρτη, Μαΐου 28, 2008

Άρσεναλ και Μαν. Γιουνάιτεντ για Νίνη!


Μετά τις Μίλαν και Ρεάλ Μαδρίτης, ακόμη δύο «κολοσσοί» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου φαίνεται να εξετάζουν την περίπτωσή του. Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προστέθηκαν στη λίστα των επίδοξων «μνηστήρων» και οι εξελίξεις αναμένονται «καυτές»…

Άνθρωποι της Μίλαν θα βρεθούν αύριο στην Καστοριά για να παρακολουθήσουν τον 18χρονο μέσο στο παιχνίδι της Εθνικής Νέων με την αντίστοιχη της Ρωσίας. Όσον αφορά την Ρεάλ Μαδρίτης, ενδιαφέρον και παρακολούθηση υπάρχει, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τις προθέσεις της… Σύμφωνα με αγγλικό δημοσίευμα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ, επίσης καλοβλέπουν το ενδεχόμενο απόκτησης του, με τους «κανονιέρηδες» να παρουσιάζονται περισσότερο «ζεστοί». Μάλιστα αποκαλύπτεται πως, αμφότερες οι ομάδες θα στείλουν εντός των ημερών απεσταλμένους για να δουν τον νεαρό άσο εν δράσει...

Ο Τζιλαρντίνο στην Φιορεντίνα !


"Η Φιορεντίνα ανακοινώνει την απόκτηση με κανονική μεταγραφή των αθλητικών υπηρεσιών του επιθετικού Αλμπέρτο Τζιλαρλντίνο (γεννημένος το 1982) από τη Μίλαν", ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση των "βιόλα".

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά δημοσιεύματα ο "Τζίλα" υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με ετήσιες αποδοχές 1,6 εκ.ευρώ, ακριβώς τα μισά δηλαδή από αυτά που κέρδιζε στους Μιλανέζους (3,2 εκ.ευρώ), ενώ με βάση το συμβόλαιο προβλέπεται μπόνους: είτε ξεπεράσει τα 20 γκολ στο πρωτάθλημα, είτε τα 25.

Με την κατάληξη αυτή ικανοποιήθηκε ταυτόχρονα και ο ίδιος ο παίκτης, ο οποίος είχε "επιβάλλει" το τελευταίο διάστημα στους μάνατζέρ του να διαπραγματεύονται μόνο με τη Φιορεντίνα.

Και αυτό γιατί θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί με την ομάδα της Τοσκάνης στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ (συμμετέχει στον τρίτο προκριματικό γύρο), ενώ θα βρει και τον παλιό προπονητή του στην Πάρμα, Τσέζαρε Πραντέλι, με τον οποίο είχε κάνει εκπληκτικές σεζόν, πετυχαίνοντας 27 γκολ σε 58 παιχνίδια.

Στη Φιορεντίνα θα συνεργαστεί εκ νέου με τον Άντριαν Μούτου, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στην Πάρμα, ενώ όπως ανακοινώθηκε, το μεσημέρι της Πέμπτης θα γίνει η επίσημη ανακοίνωσή του στους εκπροσώπους του Τύπου.

Oι 10 κορυφαίοι χοντροί ποδοσφαιριστές!

Νο 10: Τζον Χάρτσον: Τα κιλά του Χάρτσον θύμιζαν κάτι από γιο-γιο στο διάστημα της καριέρας του. Ο Ουαλός επιθετικός ήταν θανατηφόρος στη θητεία του στη Γουέστ Χαμ με τα παραπανίσια κιλά να τον συνοδεύουν πάντα. Ο Χάρτσον είχε πει κάποτε στον Μπόμπι Γκουλντ να κρατάει μακριά τη μύτη του, μετά την κριτική που δέχτηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό για τα περιττά κιλά του.



Νο 9: Τόμας Μπρολίν: Οι οπαδοί της Λιντς αισθάνθηκαν ανακούφιση όταν ανακοινώθηκε το όνομα του Τόμας Μπρολίν ως νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας. Η μηχανή παραγωγής τερμάτων όμως στη Σουηδία έπαψε να λειτουργεί όταν εμφανίστηκε στο Έλαντ Ρόουντ. Αφού απέτυχε να κάνει κάτι στην ομάδα του Γιόρκσαϊρ, προσπάθησε να αναστήσει την καριέρα του στην Κρίσταλ Πάλας, χωρίς πάντως να τα καταφέρει.



Νο 8: Άντι Ριντ: Ο μέσος της Σάντερλαντ έχει μεγάλη κοιλιά όπως και φονικό αριστερό πόδι. Οι προπονητές ορκίζονται ότι ο Ριντ είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση παρά τα έξτρα κιλά του, αν και δεν κατάφερε να πείσει για αυτό τους εργοδότες του στην Τότεναμ, όπου είχε αποτυχημένο πέρασμα τη σεζόν 2005-06 (26 συμμετοχές-1 γκολ).



Νο 7: Νιλ Ράντοκ: Ο πρώην αμυντικός των Λίβερπουλ και Τότεναμ δεν κατάφερε ποτέ να ακολουθήσει δίαιτα. Επειδή μάλιστα δεν χωρούσε ούτε στα σορτς του, η Σουίντον τον έβαλε στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών της: "Το πρόβλημα ήταν ότι υπήρχαν νούμερα στα σορτς και το προηγούμενο Νο 16 είχε μία περιφέρεια σαν αυτή της Κάιλι Μινόγκ".



Νο 6: Νέβιλ Σάουθχολ: Δεν ήταν ποτέ αυτό που λέμε στυλάκι κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης καριέρας του. Όταν μάλιστα ο θρυλικός γκολκίπερ της Έβερτον έκλεινε την καριέρα του στη Μπράντφορντ, τα σημάδια του χρόνου ήταν εμφανή πάνω του. Πάντως, παρά τα ανέκδοτα που κυκλοφορούσαν αναφορικά με το βάρος του, δεν υπάρχουν πολλοί καλύτεροι γκολκίπερ στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος από τον Σάουθχολ.



Νο 5: Φέρεντς Πούσκας: Ο Ούγγρος μύθος είχε αποκαλύψει ότι η Ρεάλ Μαδρίτης υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μαζί του, παρά το γεγονός ότι του υπέδειξε κάποιο πρόβλημα παχυσαρκίας. Άνθρωπος που διασκέδαζε μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους, θα γελούσε με τις αυστηρές δίαιτες που εφαρμόζουν τα ιατρικά επιτελεία σε ανάλογες περιπτώσεις στη σημερινή εποχή.



Νο 4: Γιαν Μόλμπι: Έκανε μεγάλη καριέρα στο Άνφιλντ παρά το "γεμάτο" παρουσιαστικό του. Ο Δανός μέσος ήταν βασικός στους "κόκκινους" τη δεκαετία του '80 και του '90, ενώ έχει περάσει στην ιστορία ως ένας από τους πλέον αγαπημένους των φανατικών οπαδών, που θα τον θυμούνται για την προσφορά του αλλά και για τα περιττά κιλά του.



Νο 3: Μίκι Κουίν: Ο επιθετικός της Κόβεντρι έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών με το τραγούδι "He’s fat, he’s round, he’s worth a million pounds-Micky Quinn, Micky Quinn!” (Είναι χονδρός, είναι στρογγυλός, αξίζει εκατομμύρια λίρες, Μίκι Κουίν, Μίκι Κουίν). Παρά το γεγονός πως είχαν κυκλοφορήσει διάφορα ανέκδοτα σε όλη τη χώρα με εκείνον πρωταγωνιστή, το Νο 9 των γαλάζιων ουρανών ήταν άκρως αποτελεσματικός. Ο επονομαζόμενος "Σούμο" θεωρούσε τον εαυτό του ως "τον γρηγορότερο παίκτη στον κόσμο σε ένα τετραγωνικό μέτρο". Τί μας θυμίζει, τί μας θυμίζει... Μα φυσικά το ότι τελείωσε την καριέρα του στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, τη σεζόν 1995-96.



Νο 2: Γουίλιαμ Φούλκε: Με τέτοιο όγκο, ουδείς απορεί γιατί είχε αποκτήσει τον χαρακτηρισμό χονδρούλης (fatty). Ο άσος των Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και της Τσέλσι ήταν ένας γίγαντας στο τέλος του 19ου αιώνα και στο ξεκίνημα του επόμενου. Ο Φούλκε, ο οποίος κατέκτησε το πρωτάθλημα με τις "λεπίδες" και έκανε την εμφάνισή του σε τρεις τελικούς Κυπέλλου Αγγλία, ήταν ένας πραγματικός ήρωας του αθλήματος.



Νο 1: Ρονάλντο: Ο Βραζιλιάνος σταρ φιγουράρει στην κορυφή της λίστας, εξαιτίας των κατορθωμάτων του σε ένα μεγάλων διαστάσεων σώμα. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Βραζιλίας και ο τρεις φορές κορυφαίος παίκτης του κόσμου παίρνει συνεχώς κιλά τα τελευταία χρόνια. Η αγάπη για το φαγητό και οι τραυματισμοί στο γόνατο είναι πράγματα που έχουν συνδεθεί με τον άσο της Μίλαν.

Ανυπόμονος να πιάσει δουλειά ο Μουρίνιο !


Ανυπόμονος για να πιάσει δουλειά στην Ίντερ, εμφανίστηκε ο Ζοζέ Μουρίνιο ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία των "νερατζούρι".

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι αποτελεί παρελθόν για την ομάδα του Μιλάνου όπως αποκάλυψε ο μάνατζερ του και σύμφωνα με την "Gazzetta dello Sport", ο Πορτογάλος τεχνικός είπε σε ανθρώπους από το περιβάλλον του:

"Δεν μπορώ να περιμένω για να ξεκινήσω.Η πρώτη μέρα της προπόνησης θα είναι πανέμορφη.Το να μπορώ να δουλεύω στην τακτική, χωρίς γυμναστική, ταξίδια και λιγότερα... βουνά.

Θέλω να αλλάξω τον παραδοσιακό τρόπο της προετοιμασίας". Ο Ζοζέ Μουρίνιο θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές ύψους εννέα εκατομμυρίων ευρώ.

Και επίσημα Βαλβέρδε!


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού για την νέα σεζόν καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν και η πρόσληψη του Ισπανού τεχνικού ανακοινώθηκε και επίσημα από το σάιτ της ΠΑΕ.

Η συμφωνία έκλεισε μετά από συνάντηση που είχαν νωρίς σήμερα το πρωί ο Γιάννης Χρυσικόπουλος και ο Θόδωρος Γιαννίκος με τον εκπρόσωπο του Ισπανού προπονητή, Ινιάκι Ιμπάνιεθ. Συζήτησαν σε πολύ καλό κλίμα και έδωσαν τα χέρια.

Με αυτό τον τρόπο φεύγει από τον Ολυμπιακό το άγχος της ανεύρεσης προπονητή, σχετικά νωρίς, έτσι ώστε να έχει αρκετό χρονικό περιθώριο ο νέος τεχνικός να χτίσει την καινούργια ομάδα και να κάνει τις μεταγραφικές επιλογές του.


Το Who is who του Βαλβέρδε

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού γεννήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου του 1964 στην περιοχή Βιαντάρ ντε λα Βέρα της Εξτρεμαδούρα, μια από τις πιο φτωχές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η καριέρα του ως ποδοσφαιριστής ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '80 και συγκεκριμένα το 1983 όταν και για δύο αγωνιστικές σεζόν φόρεσε τη φανέλα της Ντεπορτίβο Αλαβές προτού μετακομίσει το 1985 για την Σεστάο όπου και πέρασε μία σεζόν. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Εσπανιόλ με την οποία αγωνίστηκε για δύο χρονιές (1986-1988).

Η κορυφαία στιγμή της πορείας του ως ποδοσφαιριστής ήρθε με τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα. Ο Βαλβέρδε παρέμεινε στο "Καμπ Νόου" για δύο σεζόν όπου κατέκτησε ένα κύπελλο Ισπανίας και ένα κύπελλο UEFA και το 1990 μετακόμισε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο όπου και πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του καθώς παρέμενει στους Βάσκους για 6 χρόνια προτού αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη πηγαίνοντας στη Μαγιόρκα όπου και έκλεισε την καριέρα του αγωνιζόμενος για μία σεζόν με τους νησιώτες.

Το τέλος της ποδοσφαιρικής του πορείας σήμανε την έναρξη της προπονητικής του καριέρας καθώς το 1997 ανέλαβε τους νέους της Μπιλμπάο όπου και παρέμεινε σε αυτό το πόστο για μία εξαετία. Το 2003 ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε το ντεμπούτο ως πρώτος προπονητής στην ομάδα της Βασκονίας.

Δύο εξαιρετικές σεζόν στην τεχνική ηγεσία της Μπιλμπάο και το 2006 ο Ισπανός τεχνικός ανέλαβε τις τύχες της Εσπανιόλ, οδηγώντας την μάλιστα στον τελικό του κυπέλλου UEFA την σεζόν 2006-07.

Αξίζει να σημειωθεί πως το προσωνύμιο του νέου τεχνικού του Ολυμπιακού, είναι "μυρμήγκι".


Οι 23 «εκλεκτοί» για το Euro












Η αποστολή:


Τερματοφύλακες

Αντώνης Νικοπολίδης
Κώστας Χαλκιάς
Αλέξανδρος Τζόρβας

Αμυντικοί

Σωτήρης Κυργιάκος
Παρασκευάς Άντζας
Γιούρκας Σεϊταρίδης
Βασίλης Τοροσίδης
Τραϊανός Δέλλας
Γιάννης Γκούμας
Λουκάς Βύντρα
Νίκος Σπυρόπουλος
Χρήστος Πατσατζόγλου

Μέσοι

Άγγελος Μπασινάς
Στέλιος Γιαννακόπουλος
Γιώργος Καραγκούνης
Κώστας Κατσουράνης
Αλέξανδρος Τζιόλης

Επιθετικοί

Άγγελος Χαριστέας
Γιάννης Αμανατίδης
Γιώργος Σαμαράς
Δημήτρης Σαλπιγγίδης
Νίκος Λυμπερόπουλος
Φάνης Γκέκας

Νικοπολίδης: «Τους νικάμε όλους»!

Σίγουρος ότι η Εθνική Ελλάδος μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο εμφανίστηκε ο Αντώνης Νικοπολίδης, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «As». Ο διεθνής τερματοφύλακας έθεσε ως βασικό στόχο την πρόκριση στους «8» του Euro 2008. «Έχουμε πολύ καλή ομάδα και μπορούμε να νικήσουμε οποιαδήποτε από τις υπόλοιπες 15 ομάδες», δήλωσε ο 37χρονος πορτιέρο. Υπενθυμίζουμε ότι με την Ισπανία θα έρθουμε αντιμέτωποι στις 18 Ιουνίου.

Πολύ κοντά σε Βαλβέρδε ο Ολυμπιακός !


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού. Οι εκπρόσωποι της ομάδας του Πειραιά, Γιάννης Χρυσικόπουλος και Θοδωρος Γιαννίκος είχαν ραντεβού σήμερα το πρωί με την πλευρά του Ισπανού τεχνικού και όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει συμφωνία. Εντός των επόμενων ωρών αναμένονται ανακοινώσεις. «Είμαστε κοντά και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες», αποκάλυψε ο μάνατζερ του Ισπανού τεχνικού, Ινιάκι Ιμπάνιεθ. «Το πιθανότερο είναι ο Βαλβέρδε να υπογράψει στον Ολυμπιακό», ανέφερε ο Μανέλ Φερέρ.

Εφυγε ο Μαντσίνι... έρχεται ο Μουρίνιο!


Παρελθόν απ’ την τεχνική ηγεσία της Ίντερ αποτελεί ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Πριν λίγες ώρες ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο Ιταλός προπονητής με τον πρόεδρο των «νερατζούρι», Μάσιμο Μοράτι, και ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών Ιταλίας, του ανακοίνωσε την απόλυση του. Νέος τεχνικός της Ιντερ θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Ζοζέ Μουρίνιο!

Από την πλευρά του, ο Μαντσίνι έδειξε εξαιρετικά ενοχλημένος με αυτή την κατάληξη, ζητώντας μάλιστα να εξοφληθεί το υπόλοιπο ποσό του συμβολαίου του (σ.σ. μέχρι το 2012), το οποίο ανέρχεται στα 24 εκατομμύρια ευρώ.

Από εκεί και πέρα, ο γενικός διευθυντής της Ίντερ, θα βρεθεί στη Λισαβόνα για να συναντηθεί με τον Μουρίνιο και όπως όλα δείχνουν, τις επόμενες ώρες ο Πορτογάλος θα είναι και επίσημα ο νέος τεχνικός της ιταλικής ομάδας.

Γκραντ: "Βαρετή η Τσέλσι του Μουρίνιο"


Άστραψε και βρόντηξε ο Άβρααμ Γκραντ κατά του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο πρώην τεχνικός της Τσέλσι, τα "έχωσε" στον Πορτογάλο προκάτοχο του για την χαμένη χρονιά της Τσέλσι μέχρι τη στιγμή που ανέλαβε ο ίδιος και τη μετέτρεψε σε χρονιά διεκδίκησης τίτλων.

"Θα σας πω το εξής: "Εάν η Τσέλσι έπαιζε από την αρχή της χρονιάς όπως έπαιξε στο τέλος, θα ήταν σίγουρα πρωταθλήτρια Αγγλίας πάνω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τους τελευταίους 3 μήνες της σεζόν με εμένα στον πάγκο της ομάδας, κανείς δεν μας αποκάλεσε βαρετή Τσέλσι", δήλωσε φανερά εκνευρισμένος ο Γκραντ και πρόσθεσε:

"Κανείς δεν περίμενε την Τσέλσι να κερδίσει τίποτα γιατί όταν ανέλαβα, η ομάδα ήταν 5η στο πρωτάθλημα και είχε αναδειχτεί ισόπαλη με την Ρόσενμποργκ στο Τσάμπινς Λιγκ. Κανείς δεν πίστευε ότι θα τερματίζαμε δεύτεροι και θα φτάναμε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην Μόσχα".

Ο Ισραηλινός πρώην τεχνικός της Τσέλσι άφησε την ομάδα τερματίζοντας δεύτερη με διεκδίκηση του πρωταθλήματος μέχρι και την τελευταία χρονιά, ενώ πήγε την Τσέλσι για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πάντως, ο Γκραντ ξεκαθάρισε πως έχει πολύ καλές σχέσεις με τον ιδιοκτήτη των "Μπλε", Ρομάν Αμπράμοβιτς: "Δεν έχω σκοπό να μηνύσω κανέναν. Ο Ρομάν είναι ένας πολύ καλός μου φίλος". Η αποζημίωση του ισραηλινού για την απόλυση του, αγγίζει τα 6 εκατ ευρώ.