Κυριακή, Ιουνίου 08, 2008

Mε την σφραγίδα του Ποντόλσκι !


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λούκας Ποντόλσκι που πέτυχε και τα δύο γκολ, η Γερμανία επιβλήθηκε 2-0 της Πολωνίας στην πρεμιέρα του Β' ομίλου, σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο Bέρτερζε Στάντιον και του Κλάγκενφουρτ. H Πολωνία παρόλο που ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διαστημα του 2ου ημιχρόνου η Γερμανία πήρε το τρίποντο δίκαια.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Λέμαν, Γιάνσεν, Φριτς (55' Σβαϊνστάιγκερ), Φρινγκς, Γκόμεζ (75' Χιτσλσπέργκερ), Κλόζε (91' Κουράνι), Μπάλακ, Λαμ, Μέρτεσακερ, Ποντόλσκι, Μέτσελντερ

Πολωνία (Λέο Μπενάκερ): Μπόρουτς, Γκολάνσκι (75' Σαγκανόβσκι), Ντούντκα, Μπακ, Σμολάρεκ, Κρζινόβεκ, Ζουράβσκι (46' Γκερέιρο), Βασιλέβσκι, Ζεβλάκοβ, Λομποντζίνσκι(65' Πίστσεκ), Λεβαντόβσκι

Διαιτητής: Τομ Χένινγκ Έβρεμπε (Νορβηγία)
Βοηθοί διαιτητή: Γκέιρ Άγκε Χόλεν (Νορβηγία), Γιάν Πέτερ Ράντεν (Νορβηγία)
Γήπεδο: Worthersee, Klagenfurt

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΛΣΚΙ

Nίκη από τα αποδυτήρια !


Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για το Euro 2008 η Κροατία, που επικράτησε της συνδιοργανώτριας Αυστρίας με 1-0 στο "Ερνστ Χάπελ", σε αγώνα για τον Β' όμιλο της διοργάνωσης.

Το γρήγορο γκολ του Μόντριτς από το σημείο του πέναλτι ήταν αρκετό στην Κροατία για να κατακτήσει τους πρώτους τρεις βαθμούς της στο Β'όμιλο του Euro 2008. Πίεσαν στο δεύτερο ημίχρονο οι Αυστριακοί, αλλά δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Αυστρία (Χίκερσμπεργκερ): Μάχο, Πρεντλ, Στραντσλ, Πόγκατετζ, Στάντφεστ, Αουφχάουζερ, Ζόιμελ (61' Βάστιτς), Γκερκάλιου (69' Κορκμάζ), Ίβανσιτς, Χάρνικ, Λιντς (73' Κίεναστ)

Κροατία (Μπίλιτς): Πλετίκοσα, Τσορλούκα, Ρ. Κόβατς, Σίμουνιτς, Πράνιτς, Σρνα, Ν. Κόβατς, Μόντριτς, Κράνιτσαρ (62' Κνέζεβιτς), Όλιτς (83' Βουκόγεβιτς), Πέτριτς (72' Μπουντάν)

Κίτρινες κάρτες: Πόγκατετζ, Ζόιμελ, Πρεντλ - Ρ. Κόβατς

Διαιτητής: Πίτερ Φινκ (Ολλανδία)
Βοηθοί: Άντριαν Ίνια, Χανς τεν Χόβε


ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΙΤΣ

Βασιλιάς του Ρολάν Γκαρός ο Ναδάλ


Η πολυαναμενόμενη κόντρα των δύο κορυφαίων τενιστών του κόσμου, του Ρότζερ Φέντερερ με τον Ραφαέλ Ναδάλ την Κυριακή (08/06) στον τελικό του Roland Garros δεν δικαίωσε τις προσδοκίες για έναν συναρπαστικό αγώνα, αφού ο 22χρονος Ισπανός ήταν σαν να έπαιζε χωρίς…αντίπαλο, νικώντας με 3-0 σετ (6-1, 6-3, 6-0) σε 1 ώρα και 48 λεπτά.

Κροατία-Αυστρία, Γερμανία-Πολωνία
























Η δεύτερη μέρα του θεσμού βάζει στο παιχνίδι τον Β’ όμιλο, όπου η συνδιοργανώτρια Αυστρία αντιμετωπίζει την Κροατία (19:00) και η Γερμανία τίθεται αντιμέτωπη με την Πολωνία (21:45).

Οι πιθανές συνθέσεις

Αυστρία:

Γιούργκεν Μάχο, Σεμπάστιαν Πρεντλ, Εμάνουελ Πόγκατετζ, Ρόναλντ Γκερκάλιου, Μάρτιν Στραντζλ, Αντρέας Ιβανσιτς, Ρενέ Αουφχαουζερ, Γιούργκεν Σόμελ, Γιόαχιμ Στάντφεστ, Μάρτιν Χάρνικ, Ρόλαντ Λιντζ

Κροατία:

Στίπε Πλετίκοσα, Βεντράν Τσόρλουκα, Γιόζιπ Σίμουνιτς, Ρόμπερτ Κόβατς, Ντάνιελ Πράνιτς, Ντάριο Σρνα, Νίκο Κόβατς, Λούκα Μόντριτς, Νίκο Κράνιτσαρ, Μλάντεν Πέτριτς, Ιβιτσα Ολιτς

Γήπεδο: Ερνστ Χάπελ
Διαιτητής: Πίτερ Φινκ
Βοηθοί: Άντριαν Ίνια, Χανς Τεν Ούβε

Οι πιθανές συνθέσεις

Γερμανία: Λέμαν, Λαμ, Μέρτεσακερ, Μέτσελντερ, Γιάνσεν, Φρινγκς, Μπάλακ, Φριτς, Σβάινσταϊγκερ, Κλόζε, Ποντόλσκι

Πολωνία: Μπόρουτς, Βασιλέβσκι, Μπακ, Ζεβλάκοφ, Βάβρζινιακ, Λεβαντόφσκι, Ντούντκα, Λομποτζίνσκ, Κρζινόβεκ, Ζουράφσκι, Σμολάρεκ

Διαιτητής: Τομ Χένινγκ Οβρεμπο (Νορβηγία)
Βοηθοί: Γκέιρ Αγκε Χόλεν (Νορβηγία), Γιαν Πέτερ Ράντεν (Νορβηγία)
Γήπεδο: Βόρτερσι Στάντιον


Kίνηση Ολυμπιακού για Σολάρι !


Κίνηση για την απόκτηση του Σολάρι όπου μένει ελέυθερος από την Ίντερ φένεται να έχει κάνει ο Ολυμπιακός. Σύμφωνα με την <corriere dello sport> οι ερυθρόλευκοι έχουν είδη καταθέσει προσφορά στον παίχτη 1,5 εκ. το χρόνο.

Στο θέμα Εθκέρο ο Ολυμπιακός φένεται να μην έχει κάποια αντίπαλη ομάδα όπου να ενδιαφέρεται να τον αποκτήσει και έτσι έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες ο Ισπανός να πιάσει λιμάνι !

Στην Εθνική ομάδα της Βραζιλίας έχει κλειθεί ο Λεονάρντο. Ανυσηχία για τους ανθρώπους του Ολυμπιακού αν πάει στους Ολυμπιακούς μαζί με την εθνική ομάδα της χώρας του διότι χάνει όλη την προετοιμασία και τα προκριματικά του champions league και φευγει από την Ελλάδα προερχόμενος από ένα σοβαρό τραυματισμό.

Επιασε δουλειά ο Τεν Κάτε


Η εποχή του Χενκ τεν Κάτε στον Παναθηναϊκό ξεκινάει καθώς ο Ολλανδός τεχνικός συμφώνησε σε όλα με την πράσινη ΠΑΕ και για τα επόμενα δύο χρόνια θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο νέος τεχνικός του τριφυλλιού, ο οποίος το μεσημέρι του Σαββάτου αναχώρησε για τη βάση του, έχει ήδη πιάσει δουλειά, καθώς παρακολουθεί κασέτες με περυσινά παιχνίδια του τριφυλλιού αλλά και με παίκτες που έχουν προταθεί όπως ο Σίλβα Κλέιτον.

Ανασκόπιση της 1ης μέρας του EURO 2008 !


Σήμερα άνοιξε η αυλαία του EURO 2008 με 2 αγώνες. Στον πρώτο αγώνα η Τσεχία νίκησε με 1-0 την οκοδέσπινα Ελβετία με γκόλ του Σβέρκος. Στον άλλο αγώνα η Πορτογαλία νίκησε την Τουρκία με 2-0 χάρεις στα γκόλ του Πέπε και Μέιρελες.

Ο Φρέι της Ελβετίας μετά από τον σημερινό του τραυματισμό στο γόνατο μένει εκτός συνέχειας του euro.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1ου ΟΜΙΛΟΥ

Θ

Ομάδα

ΑΓ

Β

ΣΥΝΟΛΟ

1

Πορτογαλία

1

3

1-0-0

2-0

2
Τσεχία

1

3

1-0-0

1-0

3

Ελβετία

1

0

0-0-1

0-0

4

Τουρκία

1

0

0-0-1

0-0