Κυριακή, Ιουνίου 15, 2008

Νίκη γοήτρου…


Την πρώτη νίκη σε τελική φάση EURO πέτυχαν οι γηπεδούχοι Ελβετοί που κέρδισαν ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης και την πρωτοπόρο ομάδα του α' ομίλου Πορτογαλία. Μπορεί οι Ιβηρες να είχαν τα δοκάρια (2) οι διοργανωτές κέρδισαν 2-0 με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Γιακίν (71', 83' πεν.) και έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία τους μπροστά στο κοινό τους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΛΒΕΤΙΑ (Κόμπι Κουν): Τσουμπερμπίλερ, Μανίν, Σεντέρος, Λιχστάινερ (82'Γκρίχτιν) , Ινλέρ, Γιακίν (85' Καμπάνιας), Ντερντιγιόκ, Φερνάντες, Μπεχραμί, Μίλερ, Φονλάντεν (61' Μπαρνέτα)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φελίπε Σκολάρι): Ρικάρντο, Φερέιρα (41' Ριμπέιρο), Άλβες, Μέιρα, Μεϊρέλες, Μιγκέλ, Κουαρέσμα, Πέπε, Βελόσο (71' Μουτίνιο), Νάνι, Ποστίγκα (74' Αλμέιδα)

ΓΗΠΕΔO: «St. Jakob- Park»
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πλάουτς (Αυστρία)

Tα γκολ του αγώνα



Τουρκία-Τσεχία, Ελβετία-Πορτογαλία


















Τουρκία-Τσεχία


Στην σκιά των... πέναλτι, Τουρκία και Τσεχία διασταυρώνουν τα "ξίφη" τους με στόχο την κατάληψη της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2008. Η πρωτιά του Α’ ομίλου ανήκει στην Πορτογαλία και από τη στιγμή που η Ελβετία δεν έχει πιθανότητες πρόκρισης, τα πάντα θα κριθούν σε αυτό το παιχνίδι.

Οι πιθανές συνθέσεις

Τουρκία: Βολκάν, Αλτιντόπ, Γκουνγκόρ, Τσετίν, Μπαλτά, Αουρέλιο, Τοπάλ, Ρίτσαρντς, Σανλί, Νιχάτ, Σεντούρκ

Τσεχία: Τσεχ, Γκριγκέρα, Ουιφαλούσι, Ρόζεναλ, Γιανκουλόφσκι, Γκάλασεκ, Ματεγιόφσκι, Πόλακ, Σιόνκο, Μπάρος, Κόλερ

Γήπεδο: Σταντ ντε Ζενέβ (Γενεύη, Ελβετία)
Διαιτητής: Πέτερ Φρόιντφελντ (Σουηδία)
Βοηθοί: Στέφαν Βίτμπεργκ (Σουηδία), Χένρικ Αντρέν (Σουηδία)


Ελβετία-Πορτογαλία

Το πλέον αδιάφορο παιχνίδι από βαθμολογική άποψη, η αναμέτρηση μεταξύ της Ελβετίας και της Πορτογαλίας για την 3η είναι ταυτόχρονα ένα παιχνίδι που θα προσελκύσει πολλά βλέμματα για διαφορετικούς σκοπούς.

Οι πιθανές συνθέσεις

Ελβετία: Μπενάλιο, Μανέν, Σεντέρος, Μίλερ, Λίχσταϊνερ, Ινλέρ, Φερνάντες, Μπαρνέτα, Μπεράμι, Γιακίν, Γκίγκαξ

Πορτογαλία: Ρικάρντο, Μιγκέλ, Πέπε, Μέιρα, Φερέιρα, Βελόσο, Μεϊρέλες, Κουαρέσμα, Νάνι, Γκόμες, Αλμέιδα

Γήπεδο: Σεντ Γιάκομπ Παρκ (Βασιλεία, Ελβετία)
Διαιτητής: Κόνραντ Πλάουτς (Αυστρία)
Βοηθοί: Εγκον Μπερόιτερ (Αυστρία), Μάρκους Μάιρ (Αυστρία)


Αποχωρήσεις...


Το παιχνίδι με την Ισπανία θα είναι το τελευταίο παιχνίδι του Αντώνη Νικοπολίδη και του Παρασκευά Αντζα με την Εθνική ομάδα. Αμφότεροι οι διεθνείς ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι αποχωρούν από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Συμφώνησε με τον Πάμπλο Κοντρέρας ο ΠΑΟΚ !


Στον ΠΑΟΚ θα συνεχίσει πιθανότατα την καριέρα του ο Πάμπλο Κοντρέρας. Ο Χιλιανός αμυντικός συμφώνησε με τον Δικέφαλο του Βορρά και τις επόμενες μέρες αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για να περάσει από ιατρικές εξετάξεις και να υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

"Πρόταση για Εντού", γράφουν οι Ισπανοί


Ο Εντού βρίσκεται στη μετεγγραφική λίστα του Ερνέστο Βαλβέρδε, όμως πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη και ακριβή περίπτωση. Εφημερίδα της Ανδαλουσίας έγραψε το Σάββατο (14/6) πως ο Ολυμπιακός κατέθεσε επίσημη πρόταση στη Ρεάλ Μπέτις για την απόκτηση του Βραζιλιάνου επιθετικού.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στην Μπέτις, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στον 29χρονο επιθετικό προσφέρει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με ετήσιες απολαβές δύο εκατομμύρια ευρώ (καθαρά χρήματα). Ο άσος της ισπανικής ομάδας έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο και είναι θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στους νταμπλούχους Ελλάδας.

Τα μεταγραφικα του Ολυμπιακού.......

*Εθκέρο και Παβόν θεωρούνται τελειωμένες περιπτώσεις για τον Ολυμπιακό, που λογικά θα τους αποκτήσει.

*
Κλαμπ Αμέρικα καλεί Λεντέσμα. Ο Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα είναι ο πρώτος μετεγγραφικός στόχος της Κλαμπ Αμέρικα, σύμφωνα με τον Τύπο της Αργεντινής.

*Ο Ντιόγο εξακολουθεί να απασχολεί τον Ολυμπιακό. Πάντως, ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Πορτουγκέζα είναι πανάκριβος.

*Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, κατά πάσα πιθανότητα, θα παραμείνει στον Άρη. Στον Ολυμπιακό, όμως, δεν θεωρούν ακόμα χαμένη τη συγκεκριμένη υπόθεση. Τουλάχιστον, μέχρι να πέσουν οι υπογραφές ανάμεσα σε παίκτη και Άρη...

*Καλές οι μετεγγραφές, όμως στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο κοιτάνε και τις αποχωρήσεις... Σύντομα, θα υπάρξουν εξελίξεις και στο συγκεκριμένο τομέα.

Ανασκόπιση της 8ης μέρας του EURO 2008 !


Σήμερα είχαμε τη 4η μέρα και τελευταία μέρα του δεύτερου γύρου της φάσης των ομίλων και στο πρόγραμμα είχαμε 2 παιχνίδια για τον 4ο όμιλο. Στο πρώτο παιχνίδι η Ισπάνια πήρε τη με νίκη με 2-1 στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με γκόλ του Βίγια. Το πρωτο γκολ της Ισπανίας το πέτυχε ο Τόρες στο 15' και το γκολ της Σουηδίας ο Ιμπραήμοβιτς στο 34'. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Εθνική Ελλάδας απόκλείστηκε από το EURO χάνοντας από τη Ρωσσία με 1-0. Το γκολ της Ρωσσίας το πέτυχε ο Ζιριανόφ στο 33' μετά από άστοχη έξοδο του Νικοπολίδη.