Τετάρτη, Ιουνίου 18, 2008

Στους 8 οι Ρώσσοι !


Η Ρωσία έγινε η ομάδα που συμπλήρωσε την οκτάδα των προημιτελικών του Euro 2008.Η ομάδα του Γκούς Χίντινκ επικράτησε 2-0 της Σουηδίας στο "Τίβολι Νόι" του Ίνσμπρουκ, κατέλαβε τη δεύτερη θέση του 4ου ομίλου, πίσω από την Ισπανία, και το Σάββατο στη Βασιλεία θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία, με στόχο το "εισιτήριο" για τα ημιτελικά.
Η Ρωσσία παίζοντας ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο κατάφερε και έκμψε την αντίσταση των Σουηδών.
Η Σουηδία απ’ την άλλη πλευρά προσπάθησε, αλλά μεταξύ των δυο ομάδων υπήρχε σαφής ποιοτική διαφορά. Σκόρερ του αγώνα ήταν οι Παβλιουτσένκο στο 24’ και Αρσάβιν στο 50’.

Οι συνθέσεις:

ΡΩΣΙΑ (Χίντινγκ): Ακινφέεφ, Ιγκνάσεβιτς, Κολοντίν, Αρσάβιν, Σίμακ, Μπιλιαλέντινοφ (66’ Σαένκο), Ζιριάνοφ, Ζιρκόφ, Παβλιουτσένκο (90’ Μπιστρόφ), Σεμσοφ, Ανιούκοφ

ΣΟΥΗΔΙΑ (Λαγκερμπαγκ): Ίσακσον, Νίλσον (79’ Άλμπακ), Μέλμπεργκ, Χάνσον, Στόορ, Σβένσον, Λιουνμπεργκ, Ιμπραϊμοβιτς, Ελμάντερ, Λάρσον, Άντερσον (56’ Καλστρομ)

Τα γκολ του αγώνα





Ρεάλ Μαδρίτης :Έτοιμη για το "κόλπο γκρόσο" με Ροναλντίνιο!


Όπως αποκάλυψε σήμερα (18/6) η καταλανική εφημερίδα "Sport", η ανακοίνωση από πλευράς Πεπ Γκουαρδιόλα πως ο Ροναλντίνιο δε συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του για τη νέα σεζόν (όπως επίσης και οι Ντέκο, Ετό), προκάλεσε "κινητοποίηση" στη διοίκηση των Μαδριλένων, η οποία θεωρεί τον Βραζιλιάνο άσο ως την ιδανική λύση σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί η μεταγραφή-βόμβα του Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ,ΣΟΥΗΔΙΑ-ΡΩΣΙΑ


















ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ


Η αυλαία των υποχρεώσεων της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2008 πέφτει απόψε το βράδυ. Σήμερα (21:45) στο "Βαλς Σίζενχαϊμ" απέναντι στην καλύτερη ομάδα του ομίλου, την Ισπανία, το έργο της ομάδας του Ότο Ρεχάγκελ είναι αρκετά δύσκολο. Ωστόσο, οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας είναι αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους και να πάρουν τους πρώτους τους βαθμούς στον όμιλο, πετυχαίνοντας παράλληλα και τα πρώτα τους γκολ!

Με αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα...
Ο Ότο Ρεχάγκελ αναμένεται να παρατάξει την Εθνική με αρκετές αλλαγές. Ο Γερμανός τεχνικός προσανατολίζεται να τοποθετήσει στα άκρα της άμυνας τους Σπυρόπουλο και Βύντρα. Στο προχθεσινό δίτερμα (οχτώ εναντίον οχτώ, λόγω απουσιών), τη μία ομάδα αποτελούσαν οι Νικοπολίδης, Αμανατίδης, Γκούμας, Άντζας, Μπασινάς, Σαλπιγγίδης, Χαριστέας, Τζιόλης και Πατσατζόγλου, ενώ την άλλη απάρτισαν οι Τζόρβας, Δέλλας, Κυργιάκος, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Σαμαράς, Γιαννακόπουλος και Λυμπερόπουλος.

Εκτός έμειναν οι τραυματίες Γκέκας, Χαλκιάς, Τοροσίδης, Σεϊταρίδης και Καραγκούνης, οι οποίοι δεν αναμένεται να παίξουν σήμερα. Με σφίξιμο στη γάμπα αποχώρησε ο Χρήστος Πατσατζόγλου πριν από το τέλος της προπόνησης και πιθανότατα θα χάσει και εκείνος τον αγώνα με τους Ίβηρες.

Οι πιθανές συνθέσεις

Ελλάδα: Νικοπολίδης, Βύντρα, Κυργιάκος, Γκούμας, Σπυρόπουλος, Μπασινάς, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Αμανατίδης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς

Ισπανία: Ρέινα, Αρμπελόα, Αλμπιόλ, Χουανίτο, Ναβάρο, Αλόνσο, ντε λα Ρεδ, Ινιέστα, Γκαρθία, Φάμπρεγκας, Γκουίθα



Γήπεδο
: Βαλς-Σίζενχαϊμ (Σάλτσμπουργκ, Αυστρία)
Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)
Βοηθοί: Ντάρεν Καν, Μίκαελ Μάλαρκεϊ (Αγγλία)


ΣΟΥΗΔΙΑ-ΡΩΣΙΑ

Με έπαθλο τη δεύτερη θέση και την πρόκριση στην επόμενη φάση του EURO 2008 θα αναμετρηθούν απόψε (21:45) στο Ίνσμπουργκ, Ρωσία και Σουηδία, στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής του Δ' ομίλου της διοργάνωσης.

Οι δύο ομάδες έχουν από μια νίκη (επί της Ελλάδας) και από μια ήττα (από την Ισπανία) και θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με στόχο την πρόκριση.

Για την Ρωσσία επιστρέφει ο Αρσάβιν ενώ για τη Σουηδία αμφίβολος βρίσκεται ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΡΩΣΙΑ (Γκους Χίντινκ): Ακινφέεφ, Ανιουκόφ, Κολόντιν, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόφ, Σέμακ, Τορμπίνσκι, Ζιριάνοφ, Σεμσόφ, Αρσάβιν, Παβλιουτσένκο.

ΣΟΥΗΔΙΑ (Λαρς Λάργκεμπακ): Ίσακσον, Αλεξάντερσον, Μέλμπεργκ, Χάνσον, Νίλσον, Ελμάντερ, Σβένσον, Άντερσον, Λιούνγκμπεργκ, Ιμπραΐμοβιτς, Λάρσον.

Διπλή ζημιά για τον Ριμπερί


Η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Φρανκ Ριμπερί, αφού πριν προλάβει να συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο του χθεσινού αγώνα των «τρικολόρ» κόντρα στην Ιταλία, ο άσος της Μπάγερν Μονάχου τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε, στερώντας από την ομάδα του τις πολύτιμες υπηρεσίες του.

Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου της Γαλλίας δεν είναι και οι πιο αισιόδοξες για τον παίκτη, αφού όπως ανακοινώθηκε δια στόματος Ντομενέκ, ο Ριμπερί υπέστη τραυματισμό τόσο στον αστράγαλο όσο και στο γόνατο. «Έχει ένα άσχημο διάστρεμμα. Όσον αφορά το γόνατό του, προς το παρόν δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν είναι κάτι σοβαρό ή όχι. Θα χρειαστούν περαιτέρω εξετάσεις. Χρησιμοποιεί πατερίτσες, καθώς δεν μπορεί να πατήσει το πόδι του στο έδαφος….», είπε ο τεχνικός της παγκόσμιος πρωταθλήτριας του 1998.

Πρωταθλητές οι Σέλτικς!


Η ιστορικότερη ομάδα του ΝΒΑ επέστρεψε στην κορυφή! Οι Σέλτικς συνέτριψαν τους Λέικερς (131-92) και κατάκτησαν με σκορ 4-2 στη σειρά των τελικών το πρωτάθλημα του ΝΒΑ μετά από 22 ολόκληρα χρόνια!

Μπόστον Σέλτικς-Λος Άντζελες Λέικερς: 131-92

Μπόστον Σέλτικς
: Γκαρνέτ 26, Πιρς 17, Πέρκινς 2, Ρ. Άλεν 26, Ρόντο 21, Μπράουν 6, Πόσεϊ 11, Χάους 9, Τ. Άλεν 2, Πόου 8, Ντέιβις 3.

Λος Άντζελες Λέικερς:
Όντομ 14, Ραντμάνοβιτς 6, Γκασόλ 11, Μπράιαντ 22, Φίσερ 7, Τουριάφ 2, Ουόλτον 8, Αρίζα 3, Βούγιασιτς 7, Φάρμαρ 12.

Ανασκόπιση της 11ης μέρας του EURO 2008 !


Σήμερα είχαμε τη 3η μέρα του τρίτου γύρου της φάσης των ομίλων και στο πρόγραμμα είχαμε 2 παιχνίδια για τον 3ο όμιλο. Στο πρώτο παιχνίδι οι Ολανδοί δεν έκαναν την χάρη στους Ρουμάνους και να τους δώσουν το παιχνίδι για να περ΄σουν στην επόμενη φάση αλλά τους νίκησαν με 2-0 με τα γκολ των Χουντελααρ στο 54' και του Φαν Πέρσι στο 87'. Στο άλλο παιχνίδι η Ιταλία επίκρατησε της Γαλλίας με 2-0 και τους άφησε εκτός διοργάνωσης. Τα γκολ πέτυχαν ο Πίρλο με πέναλτι στο 25' και ο Ντε Ρόσι στο 62' μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ και βοήθεια από το πόδι του Ανρί.

Στους 8 η Ιταλία !


Η Ιταλία πήρε, τελικά, την πρόκριση από τον «όμιλο του θανάτου» στους προημιτελικούς του Euro 2008. Η «σκουάντρα ατζούρα» νίκησε 2-0 τη Γαλλία στη Ζυρίχη, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής και εξασφάλισε τη 2η θέση, κάτι που σημαίνει ότι στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την Ισπανία. Οι Πίρλο (25') και Ντε Ρόσι (62') σημείωσαν τα γκολ των νικητών, ενώ η Γαλλία έπαιζε με 10 παίκτες από το 24' λόγω αποβολής του Αμπιντάλ.

Οι συνθέσεις

Γαλλία (Ρεϊμόντ Ντομενέκ): Κουπέ, Αμπιντάλ, Γκαλάς, Μακελελέ, Μπενζεμά, Γκοβού (66' Ανελκά), Ανρί, Εβρά, Κλερκ, Τουλαλάν, Ριμπερί (9' Νασρί, 25' Μπουμσόνγκ).

Ιταλία (Ρομπέρτο Ντοναντόνι): Μπουφόν, Πανούτσι, Γκρόσο, Κιελίνι, Γκατούζο (82' Ακουιλάνι), Τόνι, Ντε Ρόσι, Κασάνο, Ζαμπρότα, Περότα (64' Καμορανέζι), Πίρλο (55' Αμπροζίνι).

Διαιτητής: Λούμπος Μίχελ (Σλοβακία)

Κίτρινες: Εβρά, Μπουμσόνγκ, Γκοβού, Ανρί - Πίρλο, Γκατούζο (χάνουν τον προημιτελικό με Ισπανία), Κιελίνι.

Κόκκινες: Αμπιντάλ (24΄)

Τα γκολ του αγώνα



Εκαναν το 3χ3 οι Τουλίπες !


Οι "οράνιε" μετά την Κροατία έγιναν η δεύτερη ομάδα με το απόλυτο στον όμιλο τους, ενώ ο Μούτου και η παρέα του έδειξαν οτι δεν είχαν την δύναμη να εξασφαλίσουν την πρόκριση.

Η Ολλανδία με γκολ των Χούντελααρ στο 54' και Φαν Πέρσι στο 87' νίκησε 2-0 την Ρουμανία και έκανε το 3 στα 3 στον 3ο όμιλο. Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την ένα εκ των Σουηδία ή Ρωσσία.

Οι συνθέσεις.

Ολλανδία (Μ. Φαν Μπάστεν):
Στεκέλενμπουργκ, Χέιτινγκα, Ντε Ζέου, Φαν Πέρσι, Ένγκελααρ, Ρόμπεν (61' Κάιτ), Μπουμά, Ντε Κλερ, Χούντελααρ (83' Φένεγκορ οφ Χέσελινκ), Αφελάι, Μπουλαρούζ (58' Μέλχιοτ).

Ρουμανία (Β. Πιτούρκα): Λόμποντ, Κόντρα, Ρατ, Ταμάς, Κίβου, Κοντρέα (72' Ντίκα), Μούτου, Κοτσίς, Γκιονέα, Νικολίτα (82' Πέτρε), Μ. Νικουλάε (59' Ν. Νικουλάε).

Διαιτητής: Μ. Μπουζάκα
Βοηθοί: Μ. Αρνέτ, Σ. Κουχάτ
Τέταρτος: Γ. Τόμπσον
Κίτρινες: Κίβου (Ρουμανία)

Τα γκολ του αγώνα.