Σάββατο, Ιουλίου 12, 2008

Προβλήματα τραυματισμών στην ΑΕΚ !


Δυο προβλήματα τραυματισμών ήταν ο απολογισμός των διπλών προπονήσεων του Σαββάτου στο στρατόπεδο της ΑΕΚ. Ριβάλντο και Σάχα τα οόματα με τον δεύτερο να τραυματίζεται πιο σόβαρα από τον Ριβάλντο.

Ο Αργεντινός τερματοφύλακας συγκρούστηκε κάποια στιγμή με τον Εντίνιο και σωριάστηκε κάτω, πιάνοντας το αριστερό του πόδι. Όλοι έπεσαν πάνω του, καθώς ήθελαν να δουν τι συμβαίνει και τελικά ο έμπειρος πορτιέρο αποχώρησε με δεμένο τον αστράγαλό του, έχοντας υποστεί διάστρεμμα. Τώρα, το πόσο βαρύ είναι, θα φανεί από την καθημερινή πορεία της κατάστασής του.

«Το blog είναι το μέλλον της δημοσιογραφίας»

Όντως, «πάει» ο Θέμος. Όπως διαβάσαμε, έκανε μήνυση στο blog Troktiko, που έχει τεράστια αναγνωσιμότητα. Φάουλ, και μάλιστα μεγάλο. Σαν τη μήνυση του Βγενόπουλου κατά των πολιτικών αρχηγών.

Κι εγώ, ο νεοσύστατος «Νονός», ξέρετε τι θυμήθηκα; Μια πρόσφατη συνέντευξη του Πιερ Ασουλίν στο «ΒΗΜΑ». Ο Ασουλίν είναι από τους γνωστότερους Γάλλους δημοσιογράφους και συγγραφείς.

Οι Ελληνες τον γνώρισαν μέσα από το μυθιστόρημά του Ξενοδοχείο Lutetia (εκδόσεις Πόλις), το μόνο από τα βιβλία του (μυθιστορήματα ή βιογραφίες) που κυκλοφορεί στα ελληνικά.

Υπογράφει το μεγαλύτερο λογοτεχνικό blog του γαλλόφωνου κόσμου, το «La Republique des Livres» (Η Δημοκρατία των Βιβλίων) που «φιλοξενείται» στον δικτυακό τόπο της εφημερίδας «Le Monde». Διδάσκει επίσης γραφή, ανάγνωση, ερευνητική γραφή και ψηφιακή γραφή στο Τμήμα Δημοσιογραφίας του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού.

«Είναι ένα blog επαγγελματικό, που διακρίνεται από τα εκατομμύρια blogs των ερασιτεχνών». Ένα blog είναι επαγγελματικό όταν
γράφεται από τους ειδικούς ενός πεδίου, κατ' εξοχήν από τους δημοσιογράφους. Μέσα από το blog ασκώ το επάγγελμά μου. Αν δεν ήταν να ασκήσω το επάγγελμά μου, δεν θα έκανα blog. Πιστεύω ότι το blog είναι το μέλλον της δημοσιογραφίας. Πριν από πέντε χρόνια το lemonde.fr μού πρότεινε να κάνω ένα εμπιστευτικό δελτίο (lettre confidentielle) για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, τους λογοτεχνικούς κύκλους. Κάποια στιγμή είπα ότι πρέπει να τελειώσουμε με το εμπιστευτικό δελτίο και να περάσουμε σε ένα blog. Επρεπε να επινοήσω λοιπόν και το δημοσιογραφικό μοντέλο του blog αλλά και το οικονομικό».

Τον ρώτησαν αν αισθάνεται δημοσιογράφος κάνοντας blog: «Αισθάνομαι πιο δημοσιογράφος από ποτέ. Ισως γιατί έχω τη δυνατότητα να αντιδράσω άμεσα. Για παράδειγμα, όταν ανακοινώνεται το βραβείο Goncourt, γράφω αμέσως, δεν περιμένω την επόμενη ημέρα. Ακόμη και τα μεσάνυχτα ή τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν για παράδειγμα επιστρέφω από ένα λογοτεχνικό γεγονός, το ρεπορτάζ μου, η ιστορία μου, θα βγει στο blog μου».

Όλο αυτό, για κάθε ενδιαφερόμενο (και όχι μόνο αυτούς που κάνουν μηνύσεις)…

http://godfather-gr.blogspot.com

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Καλή η προετοιμασία. Ε, Παναγιώτη;



Μετά το «Τουρνουά Ακρόπολις» οι παίκτες της Εθνικής μπάσκετ είχαν ρεπό. Ωραία. Τη Δευτέρα παίζουμε στο Προολυμπιακό κόντρα στο Λίβανο. Και, ναι, θα νικήσουμε. Πλην όμως υπάρχει σωστή προετοιμασία ή άπαντες έχουν επαναπαυτεί. Όχι τίποτε άλλο αλλά το ξενύχτι επιτρέπεται εν μέσω προετοιμασίας; Ρωτάμε, ρωτάμε…

Κι αυτό διότι καλός φίλος αναγνώστης του «Νονού» το βράδυ της Τετάρτης ήταν στο «Ποσειδώνιο», όπου ο Νίκος Βέρτης προσφέρει νύχτες μαγικές. Και η Μαρία Ιακώβου ξεσηκώνει τον κόσμο. Εκεί βρέθηκαν μέλη της Εθνικής. Έχουμε και τις (φωτογραφικές) αποδείξεις!

«Όλες οι ομάδες έχουν αδυναμίες και θέλουμε να τις κρύψουμε με τον τρόπο που θα παίξουμε, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματά μας» είπε τις προάλλες ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Σύμφωνοι, στα μπουζούκια δεν παιζόμαστε!

«Όπως η Ομοσπονδία έκανε το χρέος της κι έφερε το προολυμπιακό στην Ελλάδα, να κάνουμε κι εμείς το χρέος μας και να φέρουμε την πρόκριση στο Πεκίνο» είπε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Και κανά λουλούδι από το «Ποσειδώνιο» να φέρετε.

Σαφώς και είμαστε υπέρ του αθλητή, σαφώς και είμαστε υπέρ της διασκέδασης। Πλην όμως αν (μακάρι όχι) η Εθνική αποτύχει, το ξενύχτι θα φταίει ή όχι; Απλή απορία…

Στο «Ποσειδώνιο» είδαμε λοιπόν Παπαλουκά (και μάλιστα σε τρελά κέφια), Βασιλειάδη, Μπουρούση και Περπέρογλου ενώ πιο αργά «έσκασε» στο μαγαζί και ο Σπανούλης, φορώντας καπέλο.
http://godfather-gr.blogspot.com

Βαλβέρδε: "Το πολύ 24 παίκτες"


Με δηλώσεις του, στους απεσταλμένους του ελληνικού Τύπου στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, ο Ισπανός προπονητής προανήγγειλε αποχωρήσεις από το υπάρχον ρόστερ της πειραϊκής ομάδας. Ο προπονητής του Ολυμπιακού επισήμανε πως στο δεύτερο (και βασικό) στάδιο της προετοιμασίας, που θα πραγματοποιηθεί στην Ολλανδία, θα υπάρχουν το πολύ 24 ποδοσφαιριστές στην αποστολή. Ακόμη στήριξε τον Μίκελ Αλόνσο, ενώ αναφέρθηκε και στις μεταγραφές που απομένουν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Βαλβέρδε:

-Η ομάδα τελειώνει την προετοιμασία της στο Ζέεφελντ, αλλά ακόμα δεν έχει δουλέψει όλη μαζί. Ταυτόχρονα οι μεταγραφές ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Πότε θα συμβεί αυτό;

"Στις 31 του Ιουλίου θα πρέπει να δώσουμε στην ΟΥΕΦΑ τη λίστα των παικτών που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως όσο το δυνατόν πιο νωρίς τελειώσουμε τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για εμάς, διότι θα έχουμε περισσότερο χρόνο να δουλέψουμε όλοι μαζί".

-Υπάρχει η αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός είναι πίσω στις μεταγραφές.

"Αυτό θα το δούμε την επόμενη εβδομάδα, όταν θα γυρίσουμε στην Αθήνα. Τώρα έχουμε προπονήσεις εδώ, στο Ζέεφελντ. Θα μιλήσουμε την επόμενη εβδομάδα για τις μεταγραφές και θα ξέρουμε περισσότερα. Δεν θέλω να κάνω ενέργειες γρήγορες και βιαστικές, γιατί υπάρχει κίνδυνος να κάνουμε λάθος σε μία τέτοια περίπτωση. Θέλω να δούμε τα πράγματα καλά και προσεκτικά για το τι θα κάνουμε".

-Ύστερα από τόσες μέρες δουλειάς εδώ, έχετε αποφασίσει ποιους παίκτες δεν θα πάρετε μαζί σας στην Ολλανδία και ποιοι θα φύγουν από την ομάδα;

"Θέλω να έχω μαζί μου στην Ολλανδία το πολύ 24 παίκτες. Ο αριθμός θα είναι μεταξύ 22 και 24. Όχι παραπάνω από 24. Δεν θέλω παραπάνω, διότι, αν γίνει αυτό, θα πάμε εκεί και δεν θα παίξουν κάποιοι ούτε ένα λεπτό. Έχουμε τρία φιλικά παιχνίδια, θα κάνουμε ροτέισον, αλλά δεν θέλω να έχω παιδιά εκεί χωρίς να παίξουν ούτε ένα λεπτό".

-Ο Αλόνσο βρίσκεται αρκετές μέρες πλέον με την ομάδα και προπονείται. Επίσης έπαιξε και στο φιλικό με την Γκρότσλιν. Τί άποψη έχετε σχηματίσει έως τώρα;

"Πιστεύω ότι ο Αλόνσο μπορεί να μας βοηθήσει. Στο φιλικό με την Γκρότσλιν δεν ήταν όπως ήθελα εγώ, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να μας δώσει πολλά. Και δεν μιλάω μόνο για την επίθεση, αλλά και για την άμυνα, στην οποία μπορεί να βοηθήσει αρκετά. Πρεσάρει καλά και αυτό μου αρέσει, όμως ακόμα έχουμε λίγο χρόνο για να αποφασίσουμε αν θα μείνει μαζί μας ή όχι".

-Ο Λούα Λούα θα αποχωρήσει από την ομάδα. Ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για έναν ή για δύο επιθετικούς;

"Πρέπει να μιλήσω με τη διοίκηση πρώτα, όχι μαζί σας ακόμα. Μόλις γυρίσουμε στην Αθήνα και μιλήσουμε, θα το δούμε και αυτό το θέμα".

-Από το φιλικό με την Γκρότσλιν τί κρατήσατε;

"Το ματς αυτό είχε ένα καλό αποτέλεσμα. Φαίνεται περίεργο που λέω ότι είναι καλό, από την στιγμή που ηττηθήκαμε με 2-0, διότι είμαι προπονητής της ομάδας, αλλά είναι καλύτερο να χάνουμε, διότι ορισμένες φορές όταν κερδίζεις νομίζεις ότι όλα πάνε καλά. Αν είχαμε κερδίσει αυτό το ματς με την Γκρότσλιν θα ήμασταν χαρούμενοι, αλλά είδαμε ότι πρέπει να βελτιώσουμε πολλά. Μας λείπουν πολλά πράγματα, παίκτες που δεν είναι εδώ, μας λείπει o ρυθμός, πρέπει να παίζουμε πιο γρήγορα. Αν θέλουμε να είμαστε και να γίνουμε καλύτερη ομάδα, έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας".

-Το δεύτερο κομμάτι στην Ολλανδία, με όλους τους παίκτες, θα είναι καλύτερο;

"Ναι, σίγουρα. Πιστεύω ότι θα πρέπει να δουλέψουμε σε πολλά πράγματα, αλλά ναι, θα είναι καλύτερο. Είδα κάποια νέα παιδιά εδώ, αλλά έχουμε πίσω πέντε από τους βασικούς (τους διεθνείς), που ξέρουμε ότι είναι πιο κοντά στην ομάδα".

Έσπασε το iPhone OS 2.0


Το θεωρητικά υπέρ-ασφαλές iPhone OS 2.0 "ξεκλειδώθηκε" και έγινε jailbroken μόλις μερικές ώρες μετά τη διάθεσή του. Συγκεκριμένα, η iPhone Dev Team ανακοίνωσε ότι, παρ' ότι χρειάστηκε μερικούς μήνες για να "σπάσει" την πρώτη έκδοση του iPhone OS, η έκδοση 2.0 ήταν παιχνιδάκι σε σύγκριση με την πρώτη.

Για να είμαστε δίκαιοι, ωστόσο, η Dev Team είχε στη διάθεσή της πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αφού είχε στα χέρια της beta της τελικής έκδοσης, την οποία είχε σπάσει, πριν καν η Apple διαθέσει την 2.0.

Σύμφωνα με το Gizmodo, η Dev Team θα διαθέσει σύντομα το εργαλείο που θα επιτρέπει το ξεκλείδωμα και το jailbroke σε όλους τους χρήστες του iPhone.

Αν και το σπάσιμο του iPhone OS 2.0 είναι λιγότερο σημαντικό από εκείνο του "προκατόχου" του, εξακολουθεί να επιτρέπει την εκτέλεση προγραμμάτων που η Apple δε θέλει να έχετε στη διάθεσή σας. Επιπρόσθετα, θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους ταξιδεύουν σε διάφορες χώρες, να αλλάζουν ελεύθερα SIM cards, χωρίς να πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους σε χρεώσεις roaming.

πηγή: e-pcmag.gr

«Κλείνει» Ροναλντίνιο η Μίλαν


Σε συμφωνία με την Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του Ροναλντίνιο ήρθε η Μίλαν σύμφωνα με τον Τύπο της Ιταλίας. Η χρυσή τομή ανάμεσα στον αντιπρόεδρο των «ροσονέρι», Αντριάνο Γκαλιάνι, και τον πρόεδρο των «μπλαουγκράνα», Ζοάν Λαπόρτα, βρέθηκε στα 15 εκατ. ευρώ.

Ο Ρόνι αναμένεται να υπογτάψει 2 ετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 6,5 εκατ. ευρώ. Με αυτή την μεγγεαφή η Μίλαν θα κάνει ένα πολύ δυνατό δύδιμο με Ροναλντίνιο και Κακά.

«Έρχομαι να υπογράψω»

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα πρέπει να λογίζεται παίκτης του Παναθηναϊκού. Επιβεβαίωση της συμφωνίας από τον γενικό διευθυντή της Άρσεναλ που δήλωσε ότι ο Βραζιλιάνος ήθελε να παίξει στους πράσινους.

O Σίλβα μόλις άκουσε ότι Παναθηναικός και Άρσεναλ έχουν συνφωνήσει για την μεταγγραφή του δεν έκριψε την χαρά του αφού και αυτή ήταν η επιθιμία του από την πρώτη στιγμή. Ο Νίκος Πατέρας τηλεφώνησε στον Βραζιλιάνο μέσο και του ανήγγειλε τα ευχάριστα μαντάτα. Αμέσως, η απάντηση του παίκτη ήταν η εξής: «Πρόεδρε, να θεωρείται ότι είμαι ήδη παίκτης του Παναθηναϊκού. Με κερδίσατε από την πρώτη στιγμή και δείξατε πόσο πολύ με θέλετε, για αυτό και επέλεξα την ομάδα σας», φράση με την οποία εκδηλώθηκε όχι μόνο η επιθυμία του «τριφυλλιού» να ντύσει στα πράσινα τον διεθνή σούπερ σταρ, αλλά και η επιθυμία του ίδιου του παίκτη να αγωνιστεί στην Ελλάδα.

Το βιογραφικό του Σίλβα

Αρτέτα, ο νέος στόχος του Βαλβέρδε για την αριστερή πλευρά


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάνατζερ του Ισπανού τεχνικού του Ολυμπιακού, Ινάγκι Ιμπάνιεθ βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο Λίβερπουλ, προκειμένου να κάνει γνωστό στην Εβερτον το ενδιαφέρον που υπάρχει για τον 26χρονο αριστερό χαφ από τους «ερυθρόλευκους». Ο Ισπανός άσος έχει συμβόλαιο με την αγγλική ομάδα ως το 2012, ωστόσο, ο σύλλογος σκέφτεται σοβαρά να τον πουλήσει.

Aκόμη ο Ιμπάνιεθ θα έχει συνομιλία και με ανθρώπους της Λίβερπουλ για την παραχώρηση του Βορονίν ο οποίος θα αποχωρήσει από την Λίβερπουλ και ο Ολυμπιακός το σκέφτεται για να τον εντάξει στο συναμικό του αν και η περίπτωση του είναι αρκετα δύσκολη.

Υπέγραψε στους Τζαζ ο Κουφός

Το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του στο ΝΒΑ υπέγραψε ο Κώστας Κουφός.

Ο Ελληνοαμερικανός σέντερ είναι και με τη βούλα παίκτης των Γιούτα Τζαζ, οι οποίοι τον επέλεξαν στο Νο23 των φετινών draft, ενώ οι απολαβές του, όπως ορίζει η μισθολογική "σκάλα" των ρούκι παικτών του ΝΒΑ, θα αγγίξουν τα 941.000 δολάρια στον πρώτο χρόνο του συμβολαίου του.

Ο 19χρονος θα ενσωματωθεί τη Δευτέρα στην προετοιμασία της Γιούτα, ενώ η πρώτη εμφάνισή του αναμένεται να γίνει στο summer league "Rocky Mountain Revue", η "αυλαία" του οποίου θα ανοίξει στις 18 Ιουλίου.

Θέλουν δίδυμο Χούντελαρ-Φαν Πέρσι


Η "Daily Star" αναφέρει πως ο προπονητής της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, σκέφτεται να πάρει στο Λονδίνο τον Κλας Γιαν Χούντελααρ, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό Ολλανδικό επιθετικό δίδυμο με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι.

Η αποχώρηση του Αντεμπαγιόρ αφήνει μεγάλο κενό στην επίθεση της Άρσεναλ και ο Βενγκέρ σκέφτεται αγορά του Χούντελααρ από τον Άγιαξ, έτσι ώστε να συνυπάρξει μαζί με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι στην κορυφή της επίθεσης της Άρσεναλ. Αν γίνει κάτι τέτοιο η αμεταγγραφή του Χούντελαρ θα στοιχήσει στην Άρσεναλ πάνω από 18 εκατομμύρια ευρώ.

Οι αριθμοι των παικτών της ΑΕΚ


Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε σήμερα τα νούμερα που θα φέρουν στις φανέλες τους οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Από τους νεοαποκτηθέντες ο Σεμπάστιαν Σάχα επέλεξε το 23, ο Ιγνάθιο Σκόκο πήρε το 32, ο Αντώνης Ρίκκα το 17, ο Νέιθαν Μπερνς το 20 και ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς προτίμησε το 7. Ο Περπαρίμ Χετεμάι πήρε ξανά το 56, ο Σάββας Γκέντσογλου το 90, ο Δημήτρης Κουτρομάνος θα αγωνίζεται με το 13, ο Παναγιώτης Ζορμπάς διάλεξε το 40, ο Γιάννης Φυσέκης το 80 και ο Θοδωρής Μοσχονάς το 28.

Από τους ποδοσφαιριστές που υπήρχαν στο ρόστερ και την περασμένη σεζόν, οι μόνοι που άλλαξαν αριθμό στη φανέλα τους είναι ο Γιούργκεν Μάχο, ο οποίος αντί του 50 προτίμησε το 77, ο Εντίνιο, που πήρε το 9, και ο Πλιάτσικας, ο οποίος επέλεξε το 16.