Πέμπτη, Ιουλίου 17, 2008

Κανονικά προπονήθηκε ο Μπελούτσι


Ευχάριστα νέα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε μετά την απογευματινή προπόνηση της Πέμπτης. Ο Φερνάντο Μπελούτσι συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα της ομάδας και δείχνει να ξεπερνά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει σε κοιλιακούς – προσαγωγούς.

Τα πρώτα καλά σημάδια για τον Αργεντινό μέσο είχαν φανεί μετά τις εξετάσεις που έκανε την Τρίτη (15/7). Ο Μπελούτσι φαίνεται πως θα μπορέσει να γλιτώσει το χειρουργείο και βέβαια στην Ολλανδία, όπου θα βρίσκεται από αύριο η αποστολή του Ολυμπιακού, αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στα φιλικά ματς.

Με 26 παίκτες αναχωρεί αύριο για την Ολλανδία ο Ολυμπιακός !


Άυριο το πρωί(18/7) αναχωρεί η αποστολή του Ολυμπιακού με προορισμό την Ολλανδία όπου θα γίνει το δευτερο μέρος της προετοιμασίας των ερυθρόλευκων.

Την αποστολή θα ακολουθήσει και Μίκαελ Αλόνσο ο οποίος αν και δεν ικανοποίησε με τις αποδόσεις του θα έχει μια δευτερη ευκαιρία στην Ολλανδία για να κερδίσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Η αποστολή : Άντζας, Μπελούτσι, Ρ. Μπράβο, Λεονάρντο, Τζόρτζεβιτς, Ντομί, Γκαλίτσιος, Γκαλέτι, Όσκαρ, Κατσικογιάννης, Κόβατς, Κοβάσεβιτς, Λεντέσμα, Μενδρινός, Μήτρογλου, Νικοπολίδης, Νικλητσιώτης, Παναγόπουλος, Πάντος, Παπαδόπουλος, Πατσατζόγλου, Σίσιτς, Στολτίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ και Αλόνσο.

Τα φιλικά
Στην Ολλανδία, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Έμεν (19/7 18:00), Γκρόνιγκεν (23/7 19:00) και Τβέντε (26/7 15:00).

Φιλικό με Αρμίνια η ΑΕΚ


Την Παρασκευή οι «κιτρινόμαυροι» θα δώσουν το πρώτο τους φιλικό παιχνίδι, καθώς θα αντιμετωπίσουν την Αρμίνια Μπίλεφελντ στις 19.30. Πρόκειται για την ομάδα του Λεωνίδα Καμπάνταη, ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του για πρώτη φορά.

Ο προπονητής της Ένωσης θέλει να κάνει τις πρώτες του δοκιμές, ωστόσο οι απουσίες που θα έχει θα είναι αρκετές. Εντίνιο, Μπλάνκο, Ριβάλντο, Σάχα, Παπασταθόπουλος και Μπερνς αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο, και ενδέχεται αρκετοί από αυτούς, αν όχι όλοι, να μην αγωνιστούν στον συγκεκριμένο αγώνα.

Nίκησε 2-0 την Μπάνικ Οστράβα ο ΠΑΟ !


Ο Παναθηναϊκός σήμερα έκανε το καλύτερο παιχνίδι του επί αυστριακού εδάφους, επικρατώντας της Μπάνικ Οστράβα από την Τσεχία με 2-0 (Μάντζιος 30’, Σαλπιγγίδης 62’).

Θετικά δειγματα από το τι εστί Ρουκαβίνα απεκόμισαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού καθώς ήταν αυτός όπου μετά από φανταστική ενέργεια έδωσε την ασιστ στον Μάντζιο όπου πέτυχε το πρώτο γκολ του αγώνα. Καλά στοιχεία έδειξε και ο Χριστοδουλόπουλος όπου ήταν ο δημιουργός του δευτερου τέρματος του Παναθηναϊκού.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Γκούμας (46’ Σαριέγκι), Βύντρα, Σπυρόπουλος, Νίλσον, Τζιόλης (46’ Μάτος), Σιόντης (67’ Σάμιος), Ρουκάβινα (57’ Ίβανσιτς), Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος (79’ Μουν), Μάντζιος.

Μπάνικ Οστράβα: Βάζεκ, Ρίκα, Πάβλικ, Νέγουιθ, Τσούρ, Ράτοραλ, Μάρεκ, Λίκα, Λούκες, Οντέπκα, Σβέρκος (46’ Στρίχαβκαν).

Τσεχία-Ελλάδα 0-0


Ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Τσεχίας, παρέμεινε η Εθνική Νέων αποσπώντας λευκή ισοπαλία από την διοργανώτρια χώρα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παρότι δέχθηκε μεγάλη πίεση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και βρέθηκε να αγωνίζεται από το 64΄με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Σωτήρη Νίνη, πήρε το θετικό αποτέλεσμα και πλέον θα έχει την ευκαιρία στον τελευταίο αγώνα του ομίλου με την Αγγλία να διεκδικήσει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

Οι συνθέσεις:

ΤΣΕΧΙΑ: Βάτσλικ, Στέπανεκ, Πόλακ, Ζέμαν, Βόσαχλικ (83’ Κόζακ), Μοράβεκ, Νέτσιντ, Λέτσιακς (48’ Ρέινμπερκ), Ρέζνικ, Βόιναρ (75’ Νουτς), Μάρετσεκ

ΕΛΛΑΔΑ: Μπαμπανιώτης, Μπαρμπούδης, Λαμπρόπουλος, Παπαδόπουλος Κ., Μπουτζίκος (54’ Αργυρόπουλος), Γκέντζογλου, Νίνης, Ματσούκας (65’ Ψιάνος), Παυλής (85’ Κύργιας), Γαλάνης, Παπαδόπουλος Γ.

Ο Χιγκίτα επανέλαβε την "απόκρουση του σκορπιού"

Ο Ρενέ Χιγκίτα στα 41 χρόνια επανέλαβε μετά από 13 χρόνια την "απόκρουση του σκορπιού"

Τότε, η εκπληκτική κίνηση είχε καταγραφεί σε ματς κόντρα στην Αγγλία. Τώρα, ο Χιγκίτα πήρε μέρος σε φιλικό παιχνίδι προς τιμήν του Βίκτορ Αριστιζάμπαλ.

Ήρθε στην Αθήνα ο Γκάμπριελ !


Στην Αθήνα βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι ο Γκάμπριελ, για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό. Ο Βραζιλιάνος μέσος σε δηλώσεις που έκανε είπε ότι νιώθει υπερήφανος που θα αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό μαζί με τον Τζιλμπέρτο Σίλβα.

Ο 27χρονος δεξιός πλάγιος αμυντικός έχει περάσει από ιατρικές εξετάσεις στη Βραζιλία, υπό την επίβλεψη του Γιάσμινκο Βέλιτς και το μόνο που απέμεινε να κάνει είναι να υπογράψει 4ετες συμβόλαιο συμεργασίας με τους πράσινους.

Απέρριψε πρόταση της Μπλάκμπερν ύψους 5 εκ. ευρώ για Τοροσίδη


Πρόταση ύψους 4,5-5 εκ. ευρώ από την Μπλάκμπερν απέρριψε η διοίκηση του Ολυμπιακού, για την παραχώρηση του Βασίλη Τοροσίδη! Η προσέγγιση από την πλευρά της αγγλικής ομάδας έγινε μέσω Έλληνα μάνατζερ, που μετέφερε χθες την πρόταση στον Γιάννη Χρυσικόπουλο. Ο τελευταίος την απέρριψε σχεδόν ασυζητητί, κλείνοντας άμεσα το θέμα.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κόκκαλη-Βαλβέρδε


Ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» πήγε το πρωί στου Ρέντη, μίλησε για λίγο στους ποδοσφαιριστές και μετά είχε ιδιαίτερη συζήτηση με τον προπονητή.

O Κόκκαλης μαζί με τον Βαλβέρδε σηζήτησαν για θέματα που αφορούν το σύλλογο αλλά και για τα μεταγγραφικά ζητήματα. Οι μεταγγραφές που πρέπει να κάνουν οι ερυθρόλευκοι πρέπει να γίνουν γρήγηρα επειδή ο χρόνος πιέζει. Οι ποδοσφαιριστές που πρέπει να πάρει ο Ολυμπιακός είναι: Δύο επιθετικοί, ένας αμυντικός χαφ και ένα αριστερό εξτρέμ.
Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινώσουν τον επόμενο μεταγγραφικό απόκτημα της ομάδας. Τα περισσότερα χρήματα θα δοθούν για την απόκτηση του σέντερ φορ, με τους «ερυθρόλευκους» να είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Η «Equipe» στέλνει Ζιβέ στο «τριφύλλι»


Πολύ κοντά στον Γκαέλ Ζιβέ της Ολιμπίκ Μαρσέιγ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe»

Η Μαρσέιγ απαιτεί το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ για την παραχώρηση του 26χρονου διεθνή με την εθνική ομάδα της Γαλλίας αμυντικού, ενώ οι ετήσιες αποδοχές του παίκτη ανέρχονται στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Συμφώνησε με Μπενφίκα ο Αϊμάρ


Στην Μπενφίκα θα αγωνίζεται από την νέα σεζόν ο Πάμπλο Αϊμάρ. Η ομάδα της Λισαβόνας θα καταβάλλει 6.5 εκατομμύρια ευρώ στη Σαραγόσα για τον Αργεντινό μέσο, ο οποίος την Πέμπτη το απόγευμα θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και μετά θα υπογράψει το νέο τουτετραετές συμβόλαιο.

Παρουσιάστηκε από την Μπαρτσα ο Χλεμπ


Παίχτης της Μπαρτσελόνα είναι από χθες το βράδυ ο Αλεξάντερ Χλέμπ. Ο Λευκορώσσος αφού πέρασε από τα απαραίτητα ιατρικά τεστ, υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο και παρουσιαστηκε από την διοικιση της Μπαρτσελόνα. Ο Χλέμπ θα στοιχίσει 15 εκατομμύρια ευρώ στην "Μπάρτσα", τα οποία μπορεί να φτάσουν και τα 17 εκατομμύρια, ανάλογα με τις εμφανίσεις του. Η Μπαρτσελόνα έθεσε τη ρήτρα του ποδοσφαιριστή στα 90 (!) εκατομμύρια ευρώ.

Έρχεται και υπογράφει ο Ρεγκέιρο


Η μεγάλη μεταγραφή που περίμεναν οι φίλαθλοι του Άρη φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά. Έρχεται την Πέμπτη (17/07) στο "Μακεδονία" ο Μάριο Ρεγκέιρο για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας δύο χρόνων και να αποτελέσει τον πυλώνα της ομάδας που χτίζει ο Κίκε Ερνάντεθ.

Οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα και μένει να οριστικοποιηθεί και το καθεστώς ιδιοκτησίας του παίκτης, που όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως θα είναι κάποια μορφή συνιδιοκτησία, με τη Βαλένθια να έχει ποσοστά και τον Άρη να πληρώνει το μεγαλύτερο μέρος του διετές συμβολαίου.

Στο Ουζμπεκιστάν ο Σάμουελ Ετό!


Βόμβα από το Ουζμπεκιστάν !!!

Σημερινό δημοσίευμα της «Equipe» αποκαλύπτει ότι ο Καμερουνέζος άσος αφίχθη στην πρωτέυουσα του Ουζμπεκιστάν την Τασκένδη και είναι διατεθειμένος να συζητήσει με τους διοικούντες την Κουρουβτσί, το ενδεχόμενο να συνεργαστούν.

Στο ίδιο κείμενο, αναφέρεται ότι ο έμπειρος επιθετικός θέλει να διαπιστώσει αν είναι αληθές το συμβόλαιο ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ που του προσφέρουν οι Ουζμπέκοι για μονοετές συμβόλαιο.

Και όπως είναι φυσικό, αν η προσφορά είναι αυτού του μεγέθους, δεν αποκλείεται να δούμε έναν από τους καλύτερους επιθετικούς του παγκοσμίου ποδοσφαίρου να αγωνίζεται στο Ουζμπεκιστάν

Θρίαμβος, Ελλάδα - Βραζιλία 89-69


Η Εθνική ομάδα μπάσκετ της Ελλάδας επικράτησε 89-69 της Βραζιλίας, σε αγώνα για την 3η ημέρα του Προολυμπιακού Τουρνουά, και με τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες αποζημίωσε με τον καλύτερο τρόπο τους φιλάθλους, οι οποίοι κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ, καταλαμβάνοντας την 1η θέση του Α΄ ομίλου.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης 2005 εστιάζει πλέον στον προημιτελικό της Παρασκευής με τη Νέα Ζηλανδία, όπου θέλει να κερδίσει πανηγυρικά την πρόκριση της στα ημιτελικά.

Δεκάλεπτα: 17-18, 30-40, 50-66, 69-89.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Μόντσο Μονσάλβε): Μαρσελίνιο , Ντούντα , Μπέκερ, Προμπστ , Φούλβιο, Χουέρτας , Άλεξ Γκαρσία , Μάρκους Τολέδο , Μπάμπι , Ζοάο Πάουλο, Ζόναθαν, Σπλίτερ

ΕΛΛΑΔΑ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς , Μπουρουσης , Ζήσης , Σπανούλης , Βασιλόπουλος , Φότσης , Πρίντεζης , Γλυνιαδάκης , Τσαρτσαρής , Διαμαντίδης , Σχορτσιανίτης , Πελεκάνος