Τετάρτη, Αυγούστου 13, 2008

ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0 : Υποτίμηση και Δικαιοσύνη


«Μαύρη» νύχτα για τον Ολυμπιακό στη Λάρνακα. Σε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις τους στην Ευρώπη, οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με το βαρύ 3-0 από την Ανόρθωση και πλέον καλούνται να κάνουν ένα θαύμα, για να ανατρέψουν την κατάσταση στο Καραϊσκάκη και να μπουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο σημερινός Ολυμπιακός ωστόσο, δεν πάει πουθενά. Ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, με τεράστια προβλήματα σε όλες του τις γραμμές, έδειξε κάτι παραπάνω από ανέτοιμος, απέναντι σε μια Ανόρθωση που «δάγκωνε σίδερα » και πλέον έχει τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση.

Τι κι αν οι ερυθρόλευκοι είχαν όλη την κατοχή της μπάλας; Η Ανόρθωση κτύπησε εκεί που έπρεπε, αιφνιδίασε στην αρχή και αποτέλειωσε στο τέλος για να πάρει μια περήφανη νίκη, απέναντι στον Ολυμπιακό της συνεχούς παρουσίας τα τελευταία χρόνια στους ομίλους της μεγάλης αυτής διοργάνωσης.

Με φοβερό αμυντικό στήσιμο και λειτουργία (το μοναδικό λάθος έγινε στο 76’ όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε αλλά στη συνέχεια έχασε πέναλτι με τον Μήτρογλου) η κυρία δεν επέτρεψε στους πρωταθλητές Ελλάδας να σκοράρουν.

Το σκοράρισμα σήμερα άνηκε στην Ανόρθωση. Πρώτα ο Λαμπάν στο 5’ μετά από προβολή μπροστά στον Νικοπολίδη και ακολούθως ο Σόσιν στο 18’ έβαλαν γρήγορα μπροστά τους κύπριους με 2-0.

Η ψυχρολουσία ανάγκασε τον Ολυμπιακό να βγει μπροστά για να σκοράρει. Όμως ότι και να επιχείρησαν, δεν έβρισκαν τρόπο γύρω από το μπλόκο που έστησε ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 86’ όταν ο Λαμπάν με σουτ έξω από την περιοχή (η μπάλα κόντραρε στον Αβραάμ Παπαδόπουλο) έκανε το 3-0.

Καλή ήταν η διαιτησία του Μπενκουερένσα (Πορτογαλία), ο οποίος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μπεκιάι, Στολτίδη και Παπαδόπουλο.

Οι συνθέσεις:

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Μπεκιάι, Οτσόκολιτς, Δέλλας, Κατσαβάκης, Λεϊβακαμπέσι (65΄ Σαμαράς), Μπαρντόν (64΄ Κωνσταντίνου), Σκοπελίτης, Ντομπρασίνοβιτς, Λαμπάν, Νικολάου (46΄ Πάουλο Κόστα), Σόσιν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης (46΄ Κόβατς), Λεονάρντο, Πατσατζόγλου, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Στολτίδης, Οσκαρ (57΄ Μήτρογλου), Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς (73΄ Λέτο), Κοβάσεβιτς

1-0


2-0


Πεναλτι


3-0

Διαψεύδει για Κεϊρίσον ο Ολυμπιακός


Στον Ολυμπιακό δεν ανησυχούν για την υπόθεση του Ντιόγκο ωστόσο, στη Βραζιλία επισημαίνουν πως μπορεί να χαλάσει η μεταγραφή και μιλούν ήδη για ενδιαφέρον των πρωταθλητών για τον Κεϊρίσον της Κορτίμπα. Από την πειραϊκή ΠΑΕ, όμως, η περίπτωση του 19χρονου επιθετικού διαψεύδεται, ενώ και ο ίδιος δήλωσε άγνοια.

«Δεν έχω μιλήσει με κάποιον από τον Ολυμπιακό ακόμη, όμως, ίσως κάτι γίνει. Έχω συμβόλαιο μέχρι τον Απρίλη και βρήκα ως καλύτερη λύση να παραμείνω στη Κοριτίμπα, μέχρι το τέλος της σεζόν τουλάχιστον. Είμαι ευτυχισμένος για το ενδιαφέρον και θα ζητήσω μεταγραφή από την ομάδα τον Δεκέμβρη», δήλωσε ο Κεϊρίσον.

Ανάλογα ήταν και τα λόγια του διευθυντή της Κοριτίμπα, Πάουλο Τζαμέλι, που επισήμανε: «Ο Κεϊρίσον έχει συμβόλαιο μαζί μας μέχρι του χρόνου. Υπάρχει συμφωνία να μείνει στην ομάδα, τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο».

Ακόμη μεγαλύτερη σημασία πάντως, έχει το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός διαψεύδει τα σενάρια για τον νεαρό επιθετικό. Όπως έλεγαν από την πειραϊκή ΠΑΕ «ούτε συζητήσεις έχουν γίνει, ούτε και πρόταση».
Σενάριο για Γκιγιέρμο

Οι Βραζιλιάνοι πάντως, κάνουν λόγο για έναν ακόμη παίκτη που φέρεται να απασχολεί τους «ερυθρόλευκους». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Globo», ο Ολυμπιακός, όπως και η Αλ Χιλάλ από την Σαουδική Αραβία, έχουν καταθέσει πρόταση για τον Γκιγέρμο της Κρουζέιρο.

Και γι’ αυτόν υπήρξε διάψευση, μέσω του διευθυντή ποδοσφαίρου του συλλόγου, Εντουάρντο Μαλούφ, που τόνισε πως «όλα αυτά είναι φήμες. Ο Γκιγέρμο δεν θα φύγει από την ομάδα».

Με νίκες συνέχισαν Αργεντινή και Βραζιλία στο τουρνουά ποδοσφαίρου. Τα ζευγάρια των «8»


Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη οι αγώνες της α’ φάσης του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών, από όπου προέκυψαν τα ζευγάρια των προημιτελικών. Οι ομάδες προκρίθηκαν είναι οι εξής: Α’ Όμιλος: Αργεντινή και Ακτή Ελεφαντοστού, Β’ Όμιλος: Νιγηρία και Ολλανδία, Γ Όμιλος: Βραζιλία και Βέλγιο, Δ’ Όμιλος: Ιταλία – Καμερούν.

Όλα τα σημερινά αποτελέσματα:

Α' ΟΜΙΛΟΣ

Ακτή Ελαφαντοστού-Αυστραλία 1-0
Αργεντινή-Σερβία 2-0

Β' ΟΜΙΛΟΣ

Ολλανδία-Ιαπωνία 1-0
Νιγηρία-ΗΠΑ 2-1

Γ' ΟΜΙΛΟΣ

Κίνα-Βραζιλία 0-3
Νέα Ζηλανδία-Βέλγιο 0-1

Δ' ΟΜΙΛΟΣ

Ν. Κορέα-Ονδούρα 1-0
Καμερούν-Ιταλία 0-0

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:

Βραζιλία - Καμερούν (Σενγιάνγκ)
Ιταλία - Βέλγιο (Πεκίνο)
Αργεντινή – Ολλανδία (Σανγκάη)
Νιγηρία - Ακτή Ελεφαντοστού (Κινχουανγκντάο)

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ: ΓΥΡΙΣΕ ΤΟΝ ΑΓΚΩΝΑ ΤΟΥ : Σοβαρός τραυματισμός του Μπαρανιάι


Ο σοβαρός τραυματισμός του Γιάνος Μπαρανιάι επισκίασε τη διεξαγωγή του β’ γκρουπ της κατηγορίας των 77 κιλών στην άρση βαρών.

Ο 24χρονος Ούγγρος, στην προσπάθειά του να σηκώσει στο αρασέ 148 κιλά, γύρισε άσχημα τον δεξιό αγκώνα του και έπεσε κάτω, κλαίγοντας και σφαδάζοντας από τους πόνους.

Ο άτυχος αθλητής διακομίστηκε στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.



Δίνει 35 εκ. ευρώ για Μπερμπάτοφ


Ετοιμη να εκταμιεύσει 35 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον Βούλγαρο διεθνή επιθετικό της Τότεναμ, Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας "The Guardian".

Προηγουμένως οι "κόκκινοι διάβολοι" είχαν ενδιαφερθεί για την απόκτηση του Νταβίντ Σίλβα της Βαλένθια, ο οποίος όμως αποφάσισε να παραμείνει στις "νυχτερίδες".

Απάντηση Ανόρθωσης στον "Πρωταθλητή"

Το ψέμα και η διαστρέβλωση της αλήθειας δυστυχώς εξακολουθούν να βασιλεύουν καθώς βρίσκουν ακόμη ΜΜΕ για να εκφράζονται.

Η Εφημερίδα "Πρωταθλητής" στο σημερινό πρωτοσέλιδο της υπό τον τίτλο "ΛΥΣΣΑ" αποθεώνει το ψέμα και δυναμιτίζει το κλίμα ενόψει του αποψινού αγώνα και κυρίως του αγώνα στο "Καραϊσκάκη" χωρίς να υπάρχει λόγος και αιτία. Δεν χρειάζεται πλέον να αναζητούμε ηθικούς αυτουργούς σε περίπτωση επεισοδίων, έχουν αυτοαποκαλυφθεί.

Οι σχέσεις της Ανόρθωσης με τον Ολυμπιακό είναι αδελφικές και τέτοιες θα παραμείνουν όσο κι αν προσπαθήσουν κάποιοι. Με τον Ολυμπιακό θα είμαστε αντίπαλοι απλά για 180’ στο αγωνιστικό χώρο. Δεν χρειάζεται καμία αντιπαράθεση και η αποστολή του Ολυμπιακού έχει τύχει της καλύτερης δυνατής φιλοξενίας.

Είμαστε σίγουροι ότι η πιο πάνω εφημερίδα δεν εκφράζει την θέση του επίσημου Ολυμπιακού για αυτό και αναμένουμε από τον επίσημο Ολυμπιακό να τοποθετηθεί επί όλων των θεμάτων προς αποκατάστασης της αλήθειας.

Και επειδή δεν μας αρέσει να παραθέτουμε γενικολογίες απαντούμε ένα-ένα στα ψευδή επιχειρήματα της υπό αναφορά εφημερίδας.

1. Το πούλμαν του Ολυμπιακού συνοδευόταν σε όλες του τις διαδρομές από δύο περιπολικά της Αστυνομίας Κύπρου αν και αυτό ήταν αχρείαστο λόγω της πολύ καλής υποδοχής που έτυχαν από την Ανόρθωση και γενικά από το κυπριακό φίλαθλο κόσμο.

2. Οι πάγκοι στο "Αντώνης Παπαδόπουλος" μεταφέρθηκαν επί μονίμου βάσεως μπροστά από την Δυτική εξέδρα για τηλεοπτι

κούς και διαφημιστικούς λόγους. Οι νέοι πάγκοι στοίχισαν στο Σωματείο μας μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ και ασφαλώς οι γενικές ανακαινίσεις στο Στάδιο μας δεν έχουν να κάνουν με το παιγνίδι με τον Ολυμπιακό αλλά είναι στα πλαίσια της γενικής αναβάθμισης. Επιπλέον η Δ

υτική Κερκίδα δεν είναι η εξέδρα που φιλοξενεί τους φανατικούς οπαδούς αλλά η κερκίδα με τα πιο ακριβά εισιτήρια διαρκείας.

3. Το δείπνο με την UEFA είχε προγραμματιστεί και συμφωνηθεί από την προηγούμενη εβδομάδα για την Τρίτη το βράδυ στις 21:00 όπως προνοούν οι σχετικοί κανονισμοί. Η έκκληση των ανθρώπων του Ολυμπιακού τη τελευταία στιγμή για αλλαγή της ώρας δεν έγινε κατορθωτή λόγω του ότι προσκλήθηκαν και οι ιθύνοντες της UEFA και δεν ήταν πρέπον ένα επίσημο δείπνο να αλλάξει ώρα την τελευταία στιγμή. Άλλωστε σε αυτό δεν φιλοξενούνται ούτε προπονητές ούτε ποδοσφαιριστές.

4. Όσον αφορά στα εισιτήρια δόθηκε στο Ολυμπιακό το 5% της χωρητικότητας του Σταδίου όπως προνοούν οι κανονισμοί της UEFA και επιπλέον τα συμφωνηθέντα εισιτήρια για τους επίσημους και την Διοίκηση του ΟΣΦΠ. Δεν "κόπηκε" ούτε και ένα εισιτήριο.

Δεν αναφέρει πουθενά η εφημερίδα και κάποια άλλα σημαντικά θέματα όπως θα όφειλε. Όπως για παράδειγμ

α το γεγονός την προπόνηση του Ολυμπιακού την παρακολούθησαν από την ίδια κερκίδα οπαδοί του Ολυμπιακού και της Ανόρθωσης χωρίς όχι μόνο να μην συμβεί το παραμικρό αλλά ούτε καν να ακουστεί η παραμικρή βρισιά. Και όλα αυτά χωρίς καν την παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Αυτό το παράδειγμα προς μίμηση από τους οπαδούς και των δύο ομάδων δεν κρίθηκε καν άξιο αναφοράς.

Απαιτούμε κύριοι του "Πρωταθλητή" όπως η ανακοίνωση δημοσιευτεί στην εφημερίδα σας για να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Γραφείο Τύπου

Ανόρθωσις Αμμοχώστου

Οι ελληνικές συμμετοχές την Πέμπτη 14/8

Αναλυτικα (σε ώρες Ελλάδας):

Ωρα Αθλητής Αντίπαλος/Κατηγορία Αθλημα
05.00: Εθνική ανδρών Αυστρία Πινγκ Πονγκ
07.00: Θόδωρος Τουνουσίδης Ραμάζ Νοζάτζε (Γεωργία) Ελην/κη Πάλη(96κ)
07.00: Παναγ. Παπαδόπουλος Ντελί Λου (Κίνα) Ελην/κη Πάλη (120κ)
07.00: Καραντάσιου/Αρβανίτη Ταλίτα/Ρενάτα (Βραζιλία) Μπιτς Βόλεϊ
07.00: Ελπίδα Ρωμάντζη Σουνγκ Χιουν Παρκ (Ν.Κορέα) Τοξοβολία
08.00: Κοσματόπουλος/Παπαδόπουλος 470 - 5η και 6η ιστιοδρομία Ιστιοπλοϊα
08.00: Βαγγέλης Χειμώνας Lazer- 4η και 5η ιστιοδρομία Ιστιοπλοϊα
08.00: Ευτυχία Μαντζαράκη Lazer R.- 4η και 5η ιστιοδρομία Ιστιοπλοϊα
08.00: Νίκος Κακλαμανάκης RS:X - 5η και 6η ιστιοδρομία Ιστιοπλοϊα
08.00: Τόνια Φράι RS:X - 5η και 6η ιστιοδρομία Ιστιοπλοϊα
08.00: Αιμίλιος Παναθανασίου FINN- 8η και 9η ιστιοδρομία Ιστιοπλοϊα
08.00: Μπεκατώρου/Κραβαριώτη/Παπαδοπούλου YNGLING- 8η και 9η ιστιοδρομία Ιστιοπλοϊα
09.00: Εθνική Ανδρών Μαυροβούνιο Υδατοσφαίριση
09.00: Κουτρουμανίδου/ Τσαρτσιάνη Γκόλερ/ Λούντβιχ Μπιτς Βόλεϊ
10.35: Μαρία Φερεκίδη Ημιτελικός K1 Κάνοε Καγιάκ
10.40: Μπισκιτζή/Τσιάβου Ημιτελικός Διπλό σκιφ Ελ.βαρών Κωπηλασία
11.00: Πολύμερος/Μούγιος Ημιτελικός Διπλό σκιφ Ελ.βαρών Κωπηλασία
12.00: Γιάννης Χρήστου "Μικρός" τελικός σκιφ Κωπηλασία
13.51: Απόστολος Τσαγκαράκης Προκρ. 50μ ελεύθερο Κολύμβηση
14.30: Εθνική ανδρών Αυστραλία Πινγκ Πονγκ
14.32: Ελβίρα Ευσταθίου Προκρ. 800μ ελεύθερο Κολύμβηση
15.00: Εθνική ανδρών ΗΠΑ Μπάσκετ
15.03: Σωτήρης Πάστρας Προκρ. 100μ πεταλούδα Κολύμβηση
15.25: Στέλλα Μπούμη Προκρ. 200μ ύπτιο Κολύμβηση

Ξεπέρασε τους φόβους του ο Φέντερερ! Στους «8» και οι Ναδάλ, Τζόκοβιτς


Νικηφόρα συνέχισε τις υποχρεώσεις του στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις στο Πεκίνο ο Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός σούπερ σταρ του παγκόσμιου τένις νίκησε τον Τσέχο, Τόμας Μπέρντιχ με 2-0 σετ (6-3, 7-6) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Ζιλ Σιμόν (Γαλλία)-Τζέιμς Μπλέικ (Η.Π.Α).

Στα προημιτελικά Ναδάλ και Τζόκοβιτς

Από εκεί και πέρα, στους «8» την διοργάνωσης προκρίθηκαν και οι Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Ισπανός επικράτησε στον τρίτο γύρο του Ρώσου, Ιγκόρ Αντρέεφ με 2-0 σετ (6-4, 6-2) και στην οκτάδα θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Αυστριακό, Γιούργκεν Μέλτσερ.

Από την πλευρά του, ο Τζόκοβιτς νίκησε σχετικά εύκολα τον Ρώσο, Μιχαήλ Γιούζνι με 2-0 σετ (7-6, 6-3). Στα προημιτελικά, ο Σέρβος τενίστας θα προσπαθήσει να ξεπεράσει έναν εκ των Νταβίντ Ναλμπαντιάν (Αργεντινή) και Γκαέλ Μονφίς (Γαλλία).

ΠΕΝΤΕ ΡΕΚΟΡ, ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ Ο ΦΕΛΠΣ : Έσπασαν τα ρολόγια στο Water Cube


Η συναρπαστική μέρα στην Ολυμπιακή πισίνα του Πεκίνο (Water Cube) ήταν η 5η. Κάθε κούρσα και ρεκόρ, με τον Μάικλ Φελπς να κερδίζει άλλα δυο χρυσά (200μ. πεταλούδα, 4Χ200μ.ελεύθερο) και να θέλει ακόμα τρία (200μ. μεικτή, 100μ. πεταλούδα, 4Χ100μ. μεικτή) για να ξεπεράσει το ρεκόρ των επτά χρυσών του Μαρκ Σπιτς, που στέκει από το 1972.

Ο Φελπς με 1:52.03 έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στην πεταλούδα, ενώ στα 4Χ200μ. η Αμερικανική ομάδα – με τον Φελπς να βουτάει πρώτος – διέλυσε τα χρονόμετρα, στην πρώτη κούρσα όλων των εποχών που έπεσε κάτω από 7 λεπτά (6:58.56).

Στην πρώτη κούρσα της ημέρας, την πρώτη ημιτελική των 100μ. ελεύθερο, ο Αλέν Μπερνάρντ πήρε πίσω το ρεκόρ από τον Έιμον Σάλιβαν, ο οποίος απάντησε με 47.05 στην δεύτερη σειρά.

Παγκόσμιο ρεκόρ με 1:54.82 πέτυχε στον τελικό των 200μ. ελεύθερο η Φεντερίκα Πελεγκρίνι. Ήταν το πρώτο χρυσό της Ιταλίας στην πισίνα.

Το έκτο παγκόσμιο ρεκόρ της ημέρας και 16ο στο Water Cube ήρθε στα 200μ. μεικτή γυναικών, από την Αυστραλέζα Στέφανι Ράις, που κέρδισε το χρυσό με 2:08.45

Εκτός χρυσού ο Ηλίας Ηλίαδης

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η κατηγορία των -90 κιλών του Ολυμπιακού τουρνουά τζούντο θα συνεχιστεί χωρίς τον Ηλία Ηλιάδη.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, αφού πριν από λίγο ώρα ο Ολλανδός Χουϊζίνγκα ηττήθηκε από τον Ελβετό Ασβάντεν, εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα τον άμεσο αποκλεισμό του Ηλία Ηλιάδη από τα ρεπεσάζ.

------------------------------------------------------

Ο Ηλίας Ηλιάδης, μία από τις ελπίδες μας για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη διοργάνωση, γνώρισε την ήττα στον α’ προκριματικό γύρο της κατηγορίας των -90 κιλών και πλέον θα περιμένει να δει αν αργότερα σήμερα, μπορέσει να «πέσει» στα ρεπεσάζ ώστε να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο.


Θρίλερ με Ντιόγκο!


Σε... θρίλερ έχει μετατραπεί η μεταγραφή του Ντιόγκο στον Ολυμπιακό, καθώς παρουσιάστηκαν νέα εμπόδια στην υπόθεση. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός αναμενόταν να φτάσει στη χώρα μας χθες το απόγευμα, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς ο πρόεδρος της Πορτουγκέζα, Μανουέλ ντα Λούπα ειδοποίησε τον νεαρό φορ ότι το ταξίδι του για την Ελλάδα αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας. Παρόλα αυτά, στον πειραϊκό σύλλογο δεν ανησυχούν και λένε ότι «η μεταγραφή δεν χαλάει», ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν και εναλλακτική λύση στην περίπτωση που «ναυαγήσει» η μεταγραφή.

Σφήνα η Λοκομοτίβ Μόσχας

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες από τη Βραζιλία, ο λόγος που Ντα Λούπα κατέβασε τον Ντιόγκο από το... αεροπλάνο ήταν η νέα βελτιωμένη πρόταση που κατέθεσε η Λοκομοτίβ Μόσχας στην Πορτουγκέζα για την αγόρα του παίκτη, την οποία οι ιθύνοντες του συλλόγου έκριναν πως είναι πιο συμφέρουσα από αυτήν του Ολυμπιακού.

Για να δικαιολογήσει την αναβολή του ταξιδιού του Ντιόγκο στην χώρας μας, αλλά με απώτερο σκοπό του να καθυστερήσει και άλλο την υπόθεση, ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου υποστήριξε ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα με κάποιο σημαντικό έγγραφο, το οποίο δεν έστειλαν έγκαιρα οι Πρωταθλητές Ελλάδος.

Αισιοδοξούν στον Ολυμπιακό

Στον Ολυμπιακό είναι αισιόδοξοι ότι η μεταγραφή του Ντιόγκο στην ομάδα του Πειραιά θα πραγματοποιηθεί, ακόμη και αν αυτή καθυστερήσει λίγες ακόμη μέρες. Το άσχημο της υπόθεση είναι ότι ο νεαρός άσος δεν πρόλαβε να δηλωθεί στην ΟΥΕΦΑ, καθώς η προθεσμία έληξε τα μεσάνυχτα, πράγμα που σημαίνει ότι ο παίκτης δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής ούτε στον επαναληπτικό αγώνα με την Ανόρθωση στο Καραϊσκάκη.

Κέιρισον ο αντι-Ντιόγκο

Πάντως, από το μυαλό των ανθρώπων του Ολυμπιακού έχει περάσει και το ενδεχόμενο η μεταγραφή του Ντιόγκο να «ναυαγήσει» την τελευταία στιγμή, από τη στιγμή που παρουσιάζονται συνεχώς εμπόδια. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν καθίσει με «σταυρωμένα» τα χέρια και όπως προκύπτει από τα βραζιλιάνικα δημοσιεύματα, έχουν βρει τον επόμενο στόχο τους. Ο λόγος για τον 19χρονος Κέιρισον, που αγωνίζεται στην Κοριτίμπα, ομάδα που έχει πλησιάσει ο Ολυμπιακός και έχει ρωτήσει για τον παίκτη.

Κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε αλλά ούτε διαψεύστηκε από το στρατόπεδο του Ολυμπιακού. Ωστόσο, ο Κέιρισον είναι ένας πολύ δυνατός παίκτης με πολύ καλά προσόντα. Εχει παίξει σε 32 παιχνίδια με τη φανέλα της Κοριτίμπα, σε όλα βασικός, και έχει πετύχει 12 γκολ. Φέτος, σε 12 ματς που έχει αγωνισθεί έχει σκοράρει 10 φορές, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο την ομάδα του να εξασφαλίσει την άνοδο.

sportdog.gr

Kρίνεται του Ζιβέ, «Πράσινο» ενδιαφέρον για τον Ιλούνγκα της Τουλούζ


Το θέμα της απόκτησης του Γάλλου κεντρικού αμυντικού θα κριθεί είτε θετικά, είτε αρνητικά ως την... επομένη του αγώνα με την Σπάρτα στην Πράγα και δεν αποκλείεται η εμφάνιση της ομάδας –και ιδιαίτερα στην άμυνα- να επηρεάσει την οριστική απόφαση των «πράσινων».

Ο Ζιλ Ζιβέ δεν ρίχνει τις απαιτήσεις του, όμως, μπορεί να... ανεβάσει ο Παναθηναϊκός την προσφορά του αν ο Χενκ τεν Κάτε κρίνει απαραίτητη την μεταγραφή του.


«Πράσινο» ενδιαφέρον για τον Ιλούνγκα της Τουλούζ

Ξένα ΜΜΕ μιλούν για ενδιαφέρον των «πράσινων» να αποκτήσουν τον 26χρονο Κονγκολέζο κεντρικό αμυντικό της γαλλικής Τουλούζ, με συνδιεκδικητές τη Σέλτικ και τη Νιούκαστλ.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι Άγγλοι είναι πιο κοντά στην μεταγραφή, με τον Παναθηναϊκό να μην εγκαταλείπει την περίπτωση, μετά και το «ναυάγιο» (;) των επαφών του με τον Γάλλο Ζιβέ.

Στη Ντιναμό ο Ζούλιο Σέζαρ!


Ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού, Ζούλιο Σέζαρ, μπορεί να ήταν κοντά στην επιστροφή στην Βραζιλία, όμως τελικά επέλεξε να παραμείνει στα Βαλκάνια, καθώς υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Ντιναμό Βουκουρεστίου. Έτσι λοιπόν μετά τον Ζούλιο Σέζαρ της ΑΕΚ και ο δεύτερος Ζούλιο Σέζαρ του ελληνικού πρωταθλήματος μετακόμισε στην Ρουμανία.

Λάτσιο-ΠΑΟΚ 2-0


Με δύο γκολ στην αρχή κάθε ημιχρόνου (Ματουζάλεμ 3΄, Μεγκνί 47΄), η Λάτσιο νίκησε τον ΠΑΟΚ -μάλλον εύκολα- με 2-0, σε φιλικό που διεξήχθη στο Ολίμπικο της Ρώμης, μπροστά σε 21.000 φίλους του ποδοσφαίρου. Δεν στάθηκε άσχημα ο «Δικέφαλος του Βορρά», που πλήρωσε τα πολλά αμυντικά του κενά. Κέρδος για την ελληνική ομάδα, αποτελεί η παρουσία του Κονσεϊσάο, που ήταν αρκετά καλός, ενώ αποθεώθηκε κατά τη διάρκεια της αλλαγής του από τους οπαδούς της Λάτσιο, που δεν ξέχασαν όλα όσα πρόσφερε, όταν αγωνιζόταν με τη φανέλα της ιταλικής ομάδας.

ΛΑΤΣΙΟ: Καρίσο (66' Μουσλέρα), Λίχτσταϊνερ (59' Ντιακιτέ), Σιβίλια (77' Φαραόνι), Ρόζεναλ (46' Κριμπάρι), Ράντου (74' Μανφρεντίνι), Λεντέσμα, Ματουζάλεμ (46' Νταμπό), Μεγκνί (87' Τσινέλι), Πάντεφ (57' Φότζια), Μακίνουα (46' Σάρατε), Μάουρι (94' Μεντιτσίνο).

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ (46' Αραμπατζής), Κοντρέρας (46' Μάρκος Αντόνιο), Μαλεζάς, Δάρλας (59' Κωνσταντινίδης), Βερόν, Μπαλάφας (46' Ηλιάδης), Κονσεϊσάο (59' Λάκης), Ίβιτς, Βιεϊρίνια (46' Γεωργίου), Μουσλίμοβιτς (46' Μπακαγιόκο).

Κίτρινες: Ράντου (Λάτσιο) - Βερόν (ΠΑΟΚ)