Τετάρτη, Αυγούστου 27, 2008

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Εκτός ομίλων Champions League για πρώτη φορά μετά από έντεκα χρόνια














Στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ θα συνεχίσει το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ο Ολυμπιακός που νίκησε με 1-0 την Ανόρθωσ
η στο «Καραϊσκάκη» αλλά η βαριά ήττα του πριν από 15 μέρες στην Κύπρο αποδείχτηκε καταδικαστική. Χαράμισαν ένα ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» που προηγήθηκαν στο 52’ με τον Μπελούτσι, πίεσαν στην συνέχεια αλλά δεν κατάφεραν να αποφύγουν το... μοιραίο. Εκτός Τσάμπιονς Λιγκ οι πρωταθλητές μετά από 12 χρόνια, ιστορική η πρόκριση για τους Κύπριους.

Εκτός ρυθμού...

Η Ανόρθωση μπήκε καλύτερα στο ματς στο πρώτο 10λεπτο, έκανε κατοχή μπάλας και απαγόρευσε στον Ολυμπιακό να δώσει τον δικό του ρυθμό στο ματς και να πιέσει με το εναρκτήριο σφύριγμα του Φάντελ. Αλλά δεν ήταν αυτό το χειρότερο, αφού όσες φορές οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να επιτεθούν ήταν αργοί και προβλέψιμοι, ενώ δεν φαινόντουσαν πρόθυμοι να πιέσουν ψηλά και να κλέψουν μπάλες.

Χαρακτηριστικό του πόσο... στραβά κυλούσε το παιχνίδι για τους πρωταθλητές Ελλάδας είναι πως για να καταγραφεί η μία και μοναδική καλή τους στιγμή σε όλο το πρώτο ημίχρονο έπρεπε να περάσουν 36 ολόκληρα λεπτά. Τότε, ο Λέτο βρήκε με ωραία μπαλιά τον Κοβάσεβιτς μέσα στην περιοχή, ο Σέρβος «κατέβασε» με το στήθος αλλά το αριστερό σουτ του πέρασε πολύ ψηλά πάνω από την εστία του Μπεκιάι.

Από τα μέσα του πρώτου μέρους και έπειτα, οι Κύπριοι γύρισαν τόσο συνειδητά όσο και μαζικά προς τα πίσω, αφήνοντας μόνο του τον Σόσιν μπροστά. Ο Πολωνός λίγο έλειψε να κάνει την ζημιά στο 20’ αλλά πριν φτάσει η μπάλα στα πόδια του από την παράλληλη μπαλιά του Μπαρντόν, επενέβη ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και απομάκρυνε την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή....

Τι έκανε ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος; Λίγα πράγματα, ελάχιστα για τις απαιτήσεις ενός τέτοιου παιχνιδιού. Η ανάπτυξη από τα πλάγια γινόταν συνήθως από αριστερά αλλά δίχως αποτέλεσμα καθώς η επιλογή Λέτο αντί Τζόρτζεβιτς δεν αποδεικνυόταν σωστή. Ο Γκαλέτι ήταν δραστήριος αλλά ως εκεί, ο Μπελούτσι πήρε ελάχιστες πρωτοβουλίες, ο Κοβάσεβιτς ακουμπούσε μια στο τόσο την μπάλα και προφανώς δεν φέρει την ευθύνη ο ίδιος. Στόλτιδης και Ντουντού στο κέντρο υστερούσαν χαρακτηριστικά σε σπιρτάδα και γρήγορη λήψη αποφάσεων, ο Λεονάρντο ξεκίνησε καλά αλλά έπεσε και ο Τοροσίδης έβρισκε πιο ενδιαφέρον το να διαμαρτύρεται στον Φάντελ κάθε λίγο και λιγάκι...

Πυρ κατά βούληση...

Μην έχοντας κάτι να χάσει, ο Ερνέστο Βαλβέρδε πέρασε δίπλα στον Κοβάσεβιτς τον Μήτρογλου, αποσύροντας τον Ντουντού με την έναρξη της επανάληψης. Αυτή η προσέγγιση αποδείχτηκε σωστότερη μιας και η Ανόρθωση είχε παρατήσει κάθε διάθεση να επιτεθεί προς την εστία του Νικοπολίδη. Αργότερα, ο Άντζας θα έδινε την θέση του στον Πατσατζόγλου για να γίνει ακόμα πιο επιθετικό το σχήμα.

Αυτό που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» στο δεύτερο μέρος και που τελικά τους έδωσε την νίκη της τιμής, ήταν να σουτάρουν δίχως να το πολυσκεφτούν, δίνοντας πολύ δουλειά στον Άριαν Μπεκιάι. Ο Γκαλέτι ξεκίνησε τον βομβαρδισμό στο 52’, ο Μπελούτσι σκόραρε ένα λεπτό αργότερο με ωραίο δεξί έξω από την περιοχή και ακολούθησαν και οι υπόλοιποι. Μήτρογλου (57’), Γκαλέτι (59’) και Μπελούτσι (65’) δοκίμασαν εκ νέου τα αντανακλαστικά του Αλβανού γκολκίπερ που έκανε το χρέος του σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις...

Συνολικά, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο δεύτερο μέρος αλλά το δεδομένο βάρος που κουβαλούσαν οι παίκτες του αποδείχτηκε και ήταν δυσβάσταχτο. Νέες ευκαιρίες χάθηκαν από Τζόρτζεβιτς (70’), Μήτρογλου, (78’) και Στολτίδη (80’) ενώ το σκορ πολύ εύκολα θα μπορούσε να ήταν «2-0» στο 74’ αν ο Τοροσίδης (δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του αγώνα) τροφοδοτούσε –ως όφειλε- τον Μήτρογλου που ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει, αντί να σημαδέψει τον Μπεκιάι που μπλόκαρε την μπάλα δίχως να πιστεύει το τι είχε συμβεί....

Έτσι, άδοξα, οι «ερυθρόλευκοι» μένουν μακριά από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης μετά από 12 συναπτές παρουσίες. Αντίθετα, η Ανόρθωση γίνεται η πρώτη κυπριακή ομάδα που μετέχει στην φάση των ομίλων και φυσικά μετά την λήξη του παιχνιδιού, παίκτες και Τιμούρ Κετσπάγια έγιναν ένα κουβάρι, ίσως δίχως να έχουν συνειδητοποιήσει απόλυτα το τι έχουν καταφέρει.Βίοι αντίθετοι...

Κίτρινες: Ντούντου, Γκαλέτι, Λέτο, Λεονάρντο - Μπαρντόν, Ντομπρασίνοβιτς

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Λεονάρντο, Α. Παπαδόπουλος, Άντζας (70' Πατσατζόγλου), Στολτίδης, Ντούντου (46' Μήτρογλου), Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς, Μπελούτσι, Λέτο (63' Τζόρτζεβιτς).

Ανόρθωση: Μπεκιάι, Οτσοκόλιτς, Λεϊβακάμπεσι, Κωνσταντίνου, Δέλλας, Κατσαβάκης, Μπαρντόν (58' Σάβιο), Ντρομπρασίνοβιτς, Παουλο Κόστα (74' Νικολάου), Λαμπάν, Σόσιν (81' Σαμαράς).

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ LIVE EΔΩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!


Watch live video from antileech on Justin.tv

ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ


Σοβαρά επεισόδια με πρωταγωνιστές τους «οπαδούς» του Ολυμπιακού και τις αστυνομικές δυνάμεις έλαβαν χώρα λίγο 00 έξω από το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» τρεις ώρες πριν την έναρξη του επαναληπτικού των «ερυθρολεύκων» με την Ανόρθωση.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 18.30, όταν με την άφιξη των 1.600 οπαδοί της κυπριακής ομάδας με συρμό του ΗΣΑΠ έγινε η πρώτη «επίθεση». Όσοι «φίλοι» των πρωταθλητών βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή πέταξαν βροχή αντικειμένων, προς τους αντιπάλους οπαδούς, με τα ΜΑΤ να μην μπορούν να τους εμποδίσουν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχει κι ένας τραυματίας Κύπριος οπαδός.

Στη συνέχεια, κι αφού οι Κύπριοι φίλαθλοι είχαν μπει μέσα στο γήπεδο με ασφάλεια, μία διμοιρία των ΜΑΤ προσπάθησε να απωθήσει τους οπαδούς του συλλόγου του Πειραιά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πολύ μεγάλη ένταση και να πέσει άφθονο ξύλο.

Τουλάχιστον, αυτή την ώρα τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει...

Μώραλης: Φταίει η αστυνομία, δεν μας εκφράζουν αυτές οι ενέργειες.

Για τα όσα συνέβησαν στον σταθμό του ηλεκτρικού στο Φάληρο, τοποθετήθηκε με τηλεφωνική παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Αlter», ο Γιάννης Μώραλης. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ έριξε ευθύνες στην αστυνομία για ανεπαρκή φύλαξη του χώρου και επανέλαβε πως αυτές οι ενέργειες από όποιους και αν συμβαίνουν δεν εκφράζουν τον Ολυμπιακό.

«Επαναλαμβάνω αυτό που είπα και χτες. Αυτοί που προβαίνουν σε αυτές τις ενέργειες δεν εκφράζουν τον Ολυμπιακό. Από ότι βλέπω στα πλάνα είναι εμφανές ότι λείπουν οι αστυνομικές δυνάμεις. Όταν προγραμματίζουμε κάτι στην σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας θα πρέπει να τηρείται. Δεν είναι δυνατόν να είναι η αστυνομία από την πλευρά των φιλάθλων της Ανόρθωσης και να αφήνει αυτούς που κάνουν αυτές τις ενέργειες να δρουν ανενόχλητοι. Εκτός γηπέδου δεν έχουμε την δυνατότητα να παρέμβουμε. Καυτηριάσαμε με την ανακοίνωση μας τα όσα συνέβησαν χτες. Αυτό που συνέβη σήμερα είναι πρωτάκουστο από την στιγμή που ήδη ήμασταν προετοιμασμένοι από χτες πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να γίνουν νέα επεισόδια», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μώραλης.

Live ο αγώνας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ

http://www.justin.tv/antileech

Άρχισαν τα παρατράγουδα στο «Καραϊσκάκη»

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα του Ολυμπιακού με την Ανόρθωση, οπαδοί της ομάδας των «ερυθρολεύκων» πέταξαν αντικείμενα στους αντιστοίχους της Κυπριακής ομάδας, κατά την άφιξή τους στο γήπεδο «Καραϊσκάκη».

Συγκεκριμένα, οι οπαδοί των φιλοξενουμένων δέχθηκαν αντικείμενα την στιγμή που έφτασαν σταθμό του Ηλεκτρικού στο Φάληρο, αλλά με την έγκαιρη παρέμβαση της Αστυνομίας τα πνεύματα ηρέμησαν.

Βίγια ως το 2014!


Όχι μόνο δεν πωλείται, αλλά παραμένει! Ο λόγος για τον Νταβίντ Βίγια, καθώς η διοίκηση της Βαλένθια δεν αρκέστηκε απλώς στη απόρριψη την προτάσεων της Ρεάλ Μαδρίτης να τον παραχωρήσει, αλλά προχώρησε στην επέκταση του συμβολαίου του με αυξημένες αποδοχές ως το 2014!

Διαφορά με Τζιμπούρ!


Διαφορά στον οικονομικό τομέα υπάρχει μεταξύ της ΑΕΚ και του Ραφίκ Τζιμπούρ, για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του Γαλλοαλγερινού επιθετικού στην «Ένωση». Αυτό φάνηκε μετά τη σημερινή συνάντηση των δύο πλευρών στα γραφεία της ΠΑΕ, στο Μαρούσι, με τον διεθνή φορ να ζητά ένα ποσό γύρω στις 700.000 ευρώ το χρόνο ως αμοιβή και τον πρόεδρο της ομάδας να αντιπροτείνει συμβόλαιο 450.000-500.000 ευρώ.

Κοντά στον Μαουρίτσιο Ντομίτσι ο Παναθηναϊκός!


Κοντά στον Μαουρίτσιο Ντομίτσι φαίνεται να βρίσκεται ο Παναθηναϊκός! Ο κεντρικός αμυντικός της Νάπολι σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκυρης Ιταλικής εφημερίδας «Gazzetta» έχει δεχτεί πρόταση απο τους πράσινους και, όπως λένε οι ιθύνοντες της ομάδας του, είναι «η καλύτερη»! Δεν αποκλείεται να είναι η έκπληξη της τελευταίας στιγμής για τον ΠΑΟ, με δεδομένο ότι κεντρικός αμυντικός δεν αποκτήθηκε και η μεταγραφική περίοδος δεν έχει λήξει.

Ο Μαουρίτσιο Ντομίτσι αγωνίζεται στη Νάπολι από το 2006 ενώ μόλις πριν ένα χρόνο (18 Ιουνίου 2007) υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την ιταλική ομάδα. Ο 28χρονος Ιταλός αμυντικός (γεννημένος στις 28 Ιουνίου του 1980) μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις στην άμυνα ενώ σκοράρει και αρκετά συχνά για τη θέση που παίζει.

Η φυσική του θέση είναι στο κέντρο της άμυνας αλλά έχει αγωνιστεί τόσο ως αριστερός μπακ αλλά και ως αμυντικό χαφ.

Who is who

Ονοματεπωνυμο: Μαουρίτσιο Ντομίτσι

Ημερ. Γέννησης: 28/07/1980

Μέρος Γένησσης: Ρώμη

Υψος: 1,87

Κιλά: 80

Νούμερο: 21

Ομάδα Νάπολι

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Σεζόν ομάδα Συμ (γκολ)

1998-99 Λιβόρνο (δανεικός) 13(0)

1999-00 Λιβόρνο 10 (1)

2000-01 Λάτσιο 0 (0)

2001-02 Μόντενα 17 (2)

2002-03 Σαμπντόρια 28 (1)

2003-04 Σαμπντόρια 5 (0)

2003-04 Μόντενα (β΄ εξάμηνο δανεικός) 17 (1)

2004-05 Μπρέσια 29 (0)

2005-06 Ασκολι 34 (5)

2006-07 Νάπολι 36 (2)

2007-08 Νάπολι 29 (8)

Ανακοίνωση ΠΑΕ ΑΕΚ για Ριβάλντο !


"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη λύση του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή Vitor Borba Ferreira Rivaldo. Η διοίκηση της ομάδας ευχαριστεί έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στον κόσμο για την πολύτιμη προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται κάθε επιτυχία στην απόφαση του να συνεχίσει την μεγάλη ποδοσφαιρική του καριέρα εκτός Ελλάδος."

Τελεσίγραφο Αμπράμοβιτς σε Ρεάλ για Ρομπίνιο


Τέλος στο σίριαλ της μεταγραφής του Ρομπίνιο θέλει να δώσει ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Η ομάδα του Λονδίνου έχει προσφέρει 37 εκατομμύρια ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση του παίκτη και, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «Marca», έστειλε τελεσίγραφο στη διοίκηση της «βασίλισσας».

«Ή παίρνετε τώρα τα χρήματα και ολοκληρώνεται η μεταγραφή ή δεν τα παίρνεται και οι συζητήσεις σταματούν εδώ», φέρεται να είπε ο Ρώσος μεγιστάνας, καλώντας έτσι τη Ρεάλ να πάρει το συντομότερο την απόφασή της.

Μπελούτσι: Να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να πάρουμε την πρόκριση


Αναλυτικά όσα είπε ο Μπελούτσι:

Σήμερα η ομάδα μας υποδέχεται την Ανόρθωση σε ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό για την φετινή πορεία της ομάδας. Πως βλέπεις εσύ αυτό το παιχνίδι και πως το αντιμετωπίζετε γενικά όλοι στην ομάδα;
«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, το οποίο πρέπει να το κερδίσουμε με μεγάλο σκορ. Πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά για να κερδίσουμε εάν θέλουμε να συνεχίσουμε και να παίξουμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να πετύχουμε το σκορ πρόκρισης που χρειαζόμαστε.»

Πως πιστεύεις ότι πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός απόψε για να φτάσει στον στόχο της πρόκρισης; Δηλαδή ποιο είναι κατά τη γνώμη σου το «κλειδί» για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε;
«Πρέπει να μπούμε δυνατά από το πρώτο λεπτό του αγώνα, να τους πρεσάρουμε συνέχεια, με ταχύτητα και να επιμείνουμε σε αυτό. Το παιχνίδι διαρκεί ενενήντα λεπτά και πρέπει να πιέσουμε τον αντίπαλό μας σε όλη τη διάρκειά του αγώνα.»

Την Ανόρθωση την είδες στο πρώτο παιχνίδι. Ποια είναι η γνώμη σου γι αυτήν;

«Η Ανόρθωση είναι μια καλή ομάδα η οποία μας πέτυχε σε μια κακή ημέρα στην Κύπρο και το εκμεταλλεύτηκε. Το θέμα όμως δεν είναι τι κάνει η Ανόρθωση, αλλά το πώς θα παρουσιαστούμε εμείς. Πιστεύω ότι εμείς θα είμαστε καλά και θα παίξουμε καλά. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε τα ίδια προβλήματα που είχαμε στην Κύπρο.»

Ποια θεωρείς ότι είναι τα ατού της Κυπριακής ομάδας και ποια είναι τα αδύνατα σημεία που έχει;

«Ο γρήγορος ρυθμός πιστεύω ότι είναι το καλύτερο σημείο της, ενώ πολύ καλός ήταν στο πρώτο παιχνίδι ο ποδοσφαιριστής με το 9 (σ.σ. Σόσιν), τον οποίο θα πρέπει να προσέξουμε περισσότερο. Όσον αφορά στα αδύνατα σημεία τους, πιστεύω ότι έχουν πρόβλημα με τις διεισδύσεις, όμως επαναλαμβάνω ότι το πιο σημαντικό είναι το πώς θα είμαστε εμείς, να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τα λάθη τους και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν στην έδρα μας.»
Το πρώτο παιχνίδι το είδαμε όλοι και πραγματικά δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Ένας Ολυμπιακός αγνώριστος, ένας Ολυμπιακός που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Τι πιστεύεις ότι έφταιξε; Ποια κατά τη γνώμη σου ήταν η αιτία που μας οδήγησε σε αυτή την εμφάνιση στην Κύπρο;

«Δεν ξέρω τι να σου πω. Βρεθήκαμε σε πολύ κακή μέρα και ήμασταν λίγο αποδιοργανωμένοι. Επίσης δεν ήμασταν επίσης καλοί στα μαρκαρίσματα. Οι αντίπαλοί μας τις τρείς, τέσσερις ευκαιρίες που είχαν τις έκαναν γκολ. Πιστεύω ότι τώρα θα είμαστε πιο προσεκτικοί και ξέρουμε τι θα κάνουμε.»
Ο κόσμος περιμένει απόψε πολλά τόσο από εσένα, όσο και από τους υπόλοιπους συμπαίκτες σου. Τι θα ήθελες να πεις ή να υποσχεθείς στους φιλάθλους που θα βρεθούν απόψε στο γήπεδο;

«Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να προκριθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για εμάς, καθώς τόσο οι φίλαθλοί μας, όσο και εμείς θέλουμε ο Ολυμπιακός να αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να προκριθούμε και να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ.»
Φερνάντο είσαι κάτι περισσότερο από έξι μήνες στην ομάδα και σίγουρα σε αυτό το πρώτο διάστημα δεν έδειξες αυτά που μπορείς και θέλεις να δείξεις. Τι ήταν αυτό που πιστεύεις ότι σε εμπόδισε να φτάσεις την απόδοσή σου σε υψηλό επίπεδο;

«Έχω παίξει λίγα παιχνίδια και αυτό γιατί δεν είχα πολύ καλή φυσική κατάσταση. Όταν ήμουν λίγο καλύτερα και έπαιξα σε μερικά παιχνίδια πιστεύω ότι δεν πήγα άσχημα. Είναι πάντως διαφορετικό να παίζεις σαν αλλαγή για 15 λεπτά και διαφορετικό να είσαι στην ομάδα που ξεκινάει. Θα ήταν σημαντικό για μένα αν έπαιζα από την αρχή προκειμένου να αποκτήσω τον ρυθμό του παιχνιδιού και να γνωρίσω καλύτερα το ελληνικό πρωτάθλημα.»

Πιστεύεις ότι φέτος θα μπορέσεις να δείξεις και να προσφέρεις αυτά που θέλεις;

«Τώρα είμαι σε πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση και θα κάνω φυσικά ότι μπορώ για να είμαι αυτός που ήμουν και στην Αργεντινή. Στο μυαλό μου έχω ότι θέλω να κάνω μια καλή χρονιά και να πετύχω αρκετά γκολ και να δει έτσι ο κόσμος τον Μπελούτσι που έβλεπαν οι φίλαθλοι στην Αργεντινή.»

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχεις θέσει και θέλεις να πετύχεις το αμέσως επόμενο διάστημα;

«Θέλω να συνεχίσουμε να παίρνουμε τίτλους με τον Ολυμπιακό, όπως κάναμε σαν ομάδα μέχρι τώρα, ενώ θα χαρώ πολύ εάν αγωνιστώ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης θα ήθελα να κάνω σημαντικά πράγματα σαν ποδοσφαιριστής και να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ στην ομάδα.»

Η Εθνική ομάδα;

«Ο πιο προσωπικός μου στόχος είναι φυσικά να ξαναπαίξω στην Εθνική ομάδα, όμως πρέπει πρώτα να παίξω καλά εδώ με τον Ολυμπιακό για να με καλέσει και πάλι ο ομοσπονδιακός τεχνικός.»

Φερνάντο φέτος ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε αρκετά, φέρνοντας πολλούς νέους ποδοσφαιριστές. Έχοντας δει και την περσινή ομάδα, ποιες είναι οι διαφορές και τι πιστεύεις ότι μπορεί να παρουσιάσει φέτος ο Ολυμπιακός;

«Κατ αρχάς έχουμε έναν καινούργιο προπονητή με διαφορετική ποδοσφαιρική φιλοσοφία και από εκεί ξεκινάνε οι διαφορές για το πώς θέλει ο προπονητής μας να παίξουμε. Είμαστε μια ομάδα που βρίσκεται σε ένα στάδιο στο οποίο πρέπει να «δέσουμε» μεταξύ μας, να γίνουμε ένα πολύ καλό σύνολο και να κοιτάζουμε μπροστά. Όσο για τι θα παρουσιάσουμε φέτος, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να κερδίσουμε και να προκριθούμε σήμερα και μετά να κάνουμε αυτό που κάνουμε τόσα χρόνια στο πρωτάθλημα, δηλαδή να το κατακτήσουμε και να βελτιώσουμε την απόδοσή μας να την κάνουμε καλύτερη από πέρσι.»

Μετά από έξι και πλέον μήνες παρουσίας στην Ελλάδα ποια είναι η γνώμη σου για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και για τις ομάδες μας;

«Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και αυτό έχει ανεβάσει την ποιότητα του ποδοσφαίρου στη χώρα. Οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να κερδίσει μια μεγάλη ομάδα και για το λόγο αυτό θα πρέπει και εμείς να κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.»
Ποια ομάδα θεωρείς ότι θα είναι φέτος αυτή που θα κοντραριστεί μαζί μας για τον τίτλο;

«Ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ είναι φέτος πιο δυνατοί και πιστεύω ότι αυτές οι ομάδες θα διεκδικήσουν μαζί με εμάς τον τίτλο. Επίσης και ο Αρης είναι μια καλή ομάδα και ίσως μπορέσει και φέτος να επαναλάβει την καλή πορεία που έκανε πέρυσι.»

Εκτός όμως από το Ελληνικό ποδόσφαιρο, σε αυτό το διάστημα είχες την ευκαιρία μέσω του Champions League να γνωρίσεις από κοντά και το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ποια η γνώμη σου για αυτό και ποιες είναι οι διαφορές με το ποδόσφαιρο της νότιας Αμερικής;

«Οι διαφορές είναι στο πως αισθάνονται και πως ζούνε το ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα για παράδειγμα ο κόσμος είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο όπως στην Αργεντινή, αλλά εδώ είναι με άλλο τρόπο, καθώς έχουν άλλη κουλτούρα. Είναι διαφορετικά τα οικονομικά και το μόνο που μπορούν να κάνουν τα παιδιά στην Αργεντινή είναι να έχουν μια μπάλα και να παίζουν, με αποτέλεσμα το ποδόσφαιρο να είναι για αυτούς μια συνήθεια καθημερινή. Για το λόγο αυτό το στυλ παιχνιδιού είναι εντελώς διαφορετικό. Εδώ στην Ευρώπη υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την φυσική κατάσταση και δουλεύουν έτσι περισσότερο επαγγελματικά, ενώ εκεί το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής».

Κλείνοντας αυτή τη συνέντευξη θα θέλαμε να μας πεις με δυο λόγια πως είναι η ζωή σου στην χώρα μας και ποια η γνώμη του για τις συνθήκες που υπάρχουν εδώ.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Σίγουρα και στην Αργεντινή είναι πολύ ωραία, όμως και εδώ είμαι καλά, καθώς ο κόσμος μου φέρεται πάρα πολύ όμορφα. Θεωρώ ότι οι συνθήκες ζωής είναι πάρα πολύ καλές.

Μακάρι να πετύχω και τρία γκολ. Όμως το πιο σημαντικό είναι να περάσουμε, να πάρουμε την πρόκριση…»

Λευκαρίτης: Ασφαλής η Ανόρθωση στο Καραϊσκάκη


Στη διαβεβαίωση ότι η Ανόρθωση και οι φίλαθλοί της δεν θα διατρέξουν κανένα απολύτως κίνδυνο στο Καραϊσκάκη προέβη ο Μάριος Λευκαρίτης. Παράλληλα, ο εκ των αντιπροέδρων της ΟΥΕΦΑ φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι ο παρατηρητής της ΟΥΕΦΑ κατέγραψε όλα όσα έλαβαν χώρα την Τρίτη (26/08) κατά την άφιξη της κυπριακής ομάδας στο γήπεδο του Ολυμπιακού.

«Είναι γεγονός ότι η ΟΥΕΦΑ από την πλευρά της έκανε ότι έπρεπε να γίνει και ξεκάθαρα διαμήνυσε στον Ολυμπιακό πως πάνω από όλα είναι η ασφάλεια. Ο παρατηρητής ήταν παρών, κατέγραψε τα πάντα και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που πήρε η Ανόρθωση θα πρέπει να αισθάνεται ασφαλής όπως και οι φίλαθλοι της», επεσήμανε στον «SportFM Κύπρου» ο Λευκαρίτης.

Στα «στημένα» δούλεψε χθες ο Βαλβέρδε. Τι γίνεται με την μεταγραφή φορ


Ένα γρήγορο γκολ ζήτησε ακόμη μια φορά από τους παίκτες του Ολυμπιακού ο Ερνέστο Βαλβέρδε, κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης. Ο Ισπανός τεχνικός πιστεύει ότι με την επίτευξη ενός τέρματος στα πρώτα λεπτά του αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» του θα πιστέψουν πιο έντονα ότι μπορούν να προκριθούν, ενώ παράλληλα θα «ζεσταθεί» και η κερκίδα!

Για αυτό το λόγο δούλεψε πολύ χθες στα τελειώματα των φάσεων, καθώς δε θέλει να χαθεί η παραμικρή ευκαιρία για γκολ. Είτε αυτή είναι από φάουλ είτε από κόρνερ, με τον Κοβάσεβιτς να έχει... την τιμητική του σε αυτές τις φάσεις.

Δύο υποψήφιοι για τη θέση του φορ

Εξελίξεις αναμένεται μετά το τέλος της σημερινής αναμέτρησης με την Ανόρθωση, για την υπόθεση της απόκτησης ενός φορ. Όπως έγινε χθες γνωστό, οι άνθρωποι της ομάδας έχουν έτοιμες δύο λύσεις, με την τελική επιλογή θα γίνεται με κριτήριο τη συμμετοχή του συλλόγου στο Τσάμπιονς Λιγκ ή όχι.

Τα γενέθλια του Πατέρα !


Η πρόκριση του "τριφυλλιού" στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, συνέπεσε με τα γενέθλια του Νίκου Πατέρα (κλείνει σήμερα τα 46 του χρόνια). Καλύτερο δώρο δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ο οποίος στους τρεις μήνες που βρίσκεται στο τιμόνο του συλλόγου έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις.

O Νίκος Πατέρας περιμένει σήμερα τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο κότερό του για να γιορτάσει μαζί τους την πρόκριση στους ομίλους του Champions League και την επιστροφή του τριφυλλιού στα Ευρωπαϊκά σαλόνια μετά από απουσία 3 χρόνων.

Ντουντού: Είμαι πεπεισμένος πως μπορούμε να προκριθούμε


Σίγουρος για τη νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Ανόρθωσης, σήμερα το βράδυ, είναι ο Ντουντού Σεαρένσε. Ο Βραζιλιάνος μέσος των «ερυθρoολεύκων», με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους της πατρίδας του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν πρέπει να δεχτούν γκολ και με την συμπαράσταση των φίλων τους, να βρεθούν στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Η Ανόρθωση είναι καλή ομάδα, αλλά ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιο ποιοτικός. Δε θα είναι εύκολο, είμαι ωστόσο πεπεισμένος πως μπορούμε να προκριθούμε. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι φοβερά παθιασμένοι με την ομάδα και θα μας στηρίξουν πολύ αύριο (σ.σ. σήμερα). Η Ανόρθωση θα αισθανθεί την πίεσή τους στα 90 λεπτά του αγώνα. Το βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε γκολ, γιατί μετά θα πρέπει να πετύχουμε πέντε για να περάσουμε».

Ανέβηκε στη 13η θέση στη βαθμολογία της UEFA η Ελλάδα






















Η κατάταξη στις πρώτες θέσεις έχει ως εξής:

1. Αγγλία 65.665
2. Ισπανία 62.266

3. Ιταλία 53.097
4. Γερμανία 45.320
5. Γαλλία 40.168

6. Ρωσία 38.875

7. Ρουμανία 36.908

8. Ολλανδία 33.297

9. Πορτογαλία 30.748

10. Σκωτία 26.875

11. Ουκρανία 26.350

12. Τουρκία 26.225

13. ΕΛΛΑΔΑ 23.540

14. Ελβετία 23.450
15. Βέλγιο 21.325

16. Βουλγαρία 19.875

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του ΠΑΟ !


Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Σόουσα: "Είμαι πολύ χαρούμενος για το γκολ που έβαλα, το πρώτο μου με τον Παναθηναϊκό, αλλά και για το γεγονός ότι έπαιξα καλά. Αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου. Ετσι είναι και στο Μαρακανά, ο κόσμος βοηθάει την ομάδα και είμαι χαρούμενος γι'αυτό. Σημασία έχει να κάνουμε μια καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ".

Κλέιτον: "Σίγουρα όταν έρχεσαι σε μία τέτοια ομάδα και με τέτοιο κόσμο περιμένεις αυτές τις στιγμές. Τώρα έχουμε το νου μας στο παιχνίδι με την ΑΕΚ για να ξεκινήσουμε καλά και στο πρωταθλημα. Εμείς το ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολα, είχαμε προετοιμαστεί. Παίξαμε για την πρόκριση και τα καταφεραμε. Είμαστε στα μεγάλα σαλόνια του ποδοσφαίρου. Τώρα όμως κοιτάμε το επομενο παιχνίδι και μετά τη συνέχεια".

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: "Είναι σημαντικό για την ομάδα που προκριθήκαμε στους ομίλους. Δεν υπάρχει χρόνος. Κοιτάμε το πρωτάθλημα και το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ηταν καλή ομάδα η Σπάρτα".

Ζιλμπέρτο Σίλβα: "Η δουλειά έγινε στο πρώτο ματς. Είναι σημαντικό ότι κυνηγήσαμε από την αρχή το γκολ, έστω κι αν το πετύχαμε στο τέλος. Θέλαμε το μηδέν για να προκριθούμε, παίξαμε έξυπνα και πήραμε τη νίκη. Το πιστέψαμε και γι' αυτό πήραμε την πρόκριση στους ομίλους. Τώρα περιμένουμε την κλήρωση. Δεν έχουμε κάποια προτίμηση για αντίπαλο. Σε αυτήν τη φάση όλοι οι αντίπαλοι είναι δύσκολοι. Τώρα σκεφτόμαστε το ντέρμπι με την ΑΕΚ".

Νίκος Πατέρας: "Το σημαντικότερο απ' όλα είναι η πρόκριση. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Θα δούμε αν θα κάνουμε κάποια επιπλέον μεταγραφή, άλλωστε οι μεταγραφές τελειώνουν στο τέλος του μήνα. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την στήριξη του και ελπίζουμε να προσφέρουμε θέαμα στη συνέχεια".

Ο Σταμάτης Κατσίμης οδηγός του Ολυμπιακού στη Superleague Formula


Το Σαββατοκύριακο 30-31 Αυγούστου ξεκινά από την Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα από την πίστα Donigton Park, το παγκόσμιο πρωτάθλημα Superleague Formula. Στον συγκεκριμένο θεσμό θα τρέχουν μονοθέσια βαμμένα στα χρώματα ποδοσφαιρικών ομάδων και μεταξύ αυτών θα βρίσκεται και αυτό του Ολυμπιακού με τον οποίο έχει υπογράψει συμβόλαιο ο Σταμάτης Κατσίμης ο οποίος θα εκτελεί χρέη δοκιμαστή.

Ωστόσο, ο Έλληνας πιλότος δεν αποκλείεται να οδηγεί και το μονοθέσιο των 750 ίππων με σκοπό να τερματίσει σε μία όσο το δυνατόν καλύτερη θέση. Ο Κατσίμης θεωρείται ένας από τους καλύτερους οδηγούς στην Ελλάδα και διαθέτει μεγάλη εμπειρία από αγώνες του εξωτερικού κατά τους οποίους έχει συμμετάσχει με μονοθέσια τύπου Formula 3, πρωτότυπα κ.α.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, γνωρίζει πολύ καλά την πίστα Donigton Park αφού, εκεί, είχε λάβει μέρος το 2004 με πρωτότυπο κατακτώντας μάλιστα την 3η θέση!

Αγωνιστικό Πρόγραμμα 2008

Α/Α Ημερομηνία Χώρα Πίστα
1 31 Αυγούστου Μ. Βρετανία Ντόνιγκτον Παρκ
2 21 Σεπτεμβρίου Γερμανία Νίρμπουργκρινγκ
3 5 Οκτωβρίου Βέλγιο Ζόλντερ
4 19 Οκτωβρίου Πορτογαλία Εστορίλ
5 2 Νοεμβρίου Ιταλία Βαλελούνγκα
6 23 Νοεμβρίου Ισπανία Χερέθ

Υπογράφει σήμερα ο Τζόρβας


Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί τυπικά η μεταγραφή του Αλέξανδρου Τζόρβα στον Παναθηναϊκό. Ο παίκτης θα περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψει συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας, μετά τη χθεσινή συμφωνία των προέδρων Παναθηναϊκού και ΟΦΗ, Νίκου Πατέρα και Φανούρη Βατσινά, αν και ο δεύτερος χθες βράδυ δήλωνε ότι η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει οριστικά σήμερα.

Κόκκαλης σε παίκτες: Θα τα πούμε μετά το ματς. Πριν τη σέντρα ο... φάκελος


Στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στου Ρέντη μαζί με τον Σάββα Θεοδωρίδη βρέθηκε χθες το απόγευμα ο Σωκράτης Κόκκαλης για να παρακολουθήσει την προπόνηση των «ερυθρόλευκων».

Ο ισχυρός άνδρας του πειραϊκού συλλόγου έμεινε στο προπονητικό κέντρο τρεις ολόκληρες ώρες, ωστόσο, προτίμησε να μην μιλήσει με τους παίκτες του για αγωνιστικά θέματα ή να τους δώσει κάποιο σύνθημα νίκης ενόψει του αγώνα με την Ανόρθωση. Απλά, τους κάλεσε να φάνε μαζί του μετά το τέλος του προγράμματος τους.

Στο πλευρό τους ο πρόεδρος
Στο δείπνο, ο πρόεδρος των Πρωταθλητών Ελλάδος έδειξε ξεκάθαρα στους «ερυθρόλευκους» ότι βρίσκεται στο πλευρό τους και τους στηρίζει σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια που έχουν το βράδυ της Τετάρτης (27/08). Το μόνο που είπε χαμογελώντας λίγο πριν αποχωρήσει και τους είχε χαιρετήσει όλους ήταν «θα τα πούμε μετά το ματς».

Σήμερα ο... φάκελος

Ο Κόκκαλης δεν άφησε αυτή τη φορά στου Ρέντη τον γνωστό... φάκελο, αλλά δεν αποκλείεται να το κάνει σήμερα πριν από τη σέντρα για να αναπτερώσει ψυχολογικά τους παίκτες του. Αν δεν το κάνει ούτε εκεί, σίγουρα θα προβεί σε αυτή την ενέργεια μετά τον αγώνα, εφόσον βέβαια ο Ολυμπιακός πάρει την πρόκριση.

Τετ α τετ Κόκκαλη-Βαλβέρδε

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Κόκκαλης είχε τετ α τετ με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μίλησε με τον Ισπανό τεχνικό για λίγη ώρα, χωρίς να γίνει γνωστό το τι ειπώθηκε ανάμεσα στους δύο άνδρες.

Δεν νίκησαν, αλλά πέρασαν «Μπάρτσα»-«Γιούβε»























ΤΡΙΤΗ, 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Παναθηναϊκός - Σπάρτα 1-0 (2-1)

(90' Σόουζα)

Αρτμέντια - Γιουβέντους 1-1 (0-4)

(13' Φόντρεκ - 25' Αμάουρι)

Βίσλα Κρακοβίας - Μπαρτσελόνα 1-0 (0-4)

(51' Κλέμπερ)

ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ολυμπιακός (Ελλάδα) - Ανόρθωση (Κύπρος) (0-3)
Σλάβια Πράγας (Τσεχία)-Φιορεντίνα (Ιταλία) (0-2)
Βασιλεία (Ελβετία)-Γκιμαράες (Πορτογαλία) (0-0)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) (0-2)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Σάλκε (Γερμανία) (0-1)
FBK Κάουνας (Λιθουανία)-Άαλμποργκ (Δανία) (0-2)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)-Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) (1-0)
Λίβερπουλ (Αγγλία)-Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) (0-0)
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Παρτιζάν (Σερβία) (2-2)
Αρσεναλ (Αγγλία)-Τβέντε (Ολλανδία) (2-0)
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία) (4-1)
Μαρσέιγ (Γαλλία)-Μπραν (Νορβηγία) (1-0)
Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)-Γαλατασαράι (Τουρκία) (2-2)

* Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα

Επέστρεψε στο champions league ο ΠΑΟ


Ο Παναθηναϊκός νίκησε και πάλι την Σπάρτα Πράγας, αυτή τη φορά με 1-0 και πήρε την πρόκριση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Ροντρίγκο Σόουζα στο 90’. Οι 60.000 φίλαθλοι που κατέκλεισαν το ΟΑΚΑ πανηγύρισαν μαζί με τους παίκτες του Χενκ Τεν Κάτε την επιστροφή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έπειτα από τρία χρόνια. Από εκεί και πέρα οι «πράσινοι» δεν έπιασαν και την καλύτερη δυνατή απόδοση, ωστόσο πήραν αυτό που ήθελαν.

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Βύντρα, Νίλσον, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Καραγκούνης, Κλέιτον (66’ Νίνης), Σαλπιγγίδης (82’ Γκάμπριελ), Ροντρίγκο Σόουζα

Σπάρτα Πράγας: Κόζατσικ, Ρέπκα, Κούτσερα, Μπέργκερ, Σλέπιτσκα, Κούσνιρ (62’ Ζέμαν), Κλαντρούμπσκι, Βόρισεκ, Κάντλετς, Βάτσεκ (46’ Ντόσεκ), Κούλιτς (77’ Χόλεντα)

Τ φιλμ του αγώνα

93' Λήξη του παιχνιδιού

91' Ο Σόουζα φέρνει τη μπάλα μπροστά του στο ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά τελικά ανοίγει το κοντρόλ του και επωφελείται ο Κόζαρικ που μαζεύει τη μπάλα
90' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Μάτος στη θέση του Ζιλμπέρτο
89' ΓΚΟΟΟΛ Σέντρα από τα δεξιά του Γκάμπριελ, ο Σόουζα πιάνει την καρφωτή κεφαλιά και η μπάλα παιρνάει κάτω από το σώμα του Κόζαρικ και καταλήγει στα δίχτυα της Σπάρτα
88' Ο Σλέπιτσκα μπαίνει μέσα στην περιχή αλλά το πλασέ του από πλεονεκτική θέση καταλήγει άουτ
87' Ο Ντόσεκ σουτάρει από πλάγια θέση, η μπάλα καταλήγει άουτ
86' Αποκρούει δύσκολα ο Γκαλίνοβιτς, στην επαναφορά ο Ντόσεκ είναι οφσάιντ
84' Κίτρινη κάρτα στον Βύντρα
84' Εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ του Καραγκούνη από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής, ο Κόζατσικ διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ
83' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Γκάμπριελ μπαίνει στη θέση του Σαλπιγγίδη
82' Ο Ροντρίγκο Σόουζα μπαίνει από τα αριστερά μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά το συρτό σουτ που επιχειρεί μπλοκάρει εύκολα ο Κόζατσικ
78' Ο Μπέργκερ εκτελεί φάουλ από καλή θέση, η μπάλα προσκρούει στο τείχος και στη δεύτερη ευκαιρία, ο Τσέχος σουτάρει ψηλά άουτ
78' Αλλαγή για τη Σπάρτα. Ο Χολέντα μπαίνει στη θέση του Κούλιτς
77' Κίτρινη κάρτα στον Σπυρόπουλο
74' Ο Νίνης μπαίνει από τα αριστερά στη μεγάλη περιοχή, γυρίζει παράλληλα τη μπάλα, παρεμβάλεται ο Σαλπιγγίδης, αλλά ο Κόζατσικ διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ
72' Άλλη μία αντεπίθεση για τον Παναθηναϊκό, ο Σαλπιγγίδης φεύγει από τα δεξιά και επιχειρεί την
παράλληλη σέντρα, αλλά την ύστατη στιγμή έδιωξε μακριά ο Ρέπκα πριν παρεμβληθεί ο Σόουζα

70' Κίτρινη κάρτα στον Σλέπιτσκα
67' Εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη στη ευθεία της εστίας, μπάλα καταλήγει ψηλά άουτ
66' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Στη θέση του Κλέιτον ο Νίνης
62' Αλλαγή για τη Σπάρτα. Ο Ζέμαν στη θέση του Κουσνίρ
61' Ο Καραγκούνης εκτελεί το κόρνερ, ο Σαριέγκι πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα παιρνά ψηλά άουτ
60' Ο Σπυρόπουλος από τα αριστερά σεντράρει προς τον Σόουζα, ο οποίος κάνει καλό κοντρόλ και εξαιρετική προσποίηση αλλά το σουτ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι κόντραρε και η μπάλα πέρασε κόρνερ
57' Είναι εμφανές πως η Σπάρτα έχει αναβάσει τις γραμμές της για να πιέσει την άμυνα του Παναθηναϊκού
και οι παίκτες του "τριφυλλιού" βγαίνουν άνετα στην αντεπίθεση

56' Ο Κουσνίρ μπαίνει μέσα στην περιοχή από τα αριστερά, αλλά από πολύ πλάγια και υπό την πίεση του Νίλσον έστειλε τη μπάλα άουτ.
55' Βγαίνουν τέσσερις παίκτες του Παναθηναϊκού με πολύ καλές προϋποθέσεις, αλλά ο Καραγκούνης από τα αριστερά δεν έκανε καλή σέντρα και η μπάλα πέρασε άουτ
50' Ο Βόρισεκ εκτελεί φάουλ από αριστερά και από μεγάλη απόσταση, προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον Γκαλίνοβιτς, ο οποίος τεντώνει το αριστερό του χέρι και διώχνει σε κόρνερ
49' Κίτρινη κάρτα στον Σαλπιγγίδη για δυνατό μαρκάρισμα
46' Κόρνερ του Καραγκούνη από τα αριστερά, κεφαλιά του Βύντρα στο δεύτερο δοκάρι, μπλοκάρει εύκολα ο
Κόζατσικ

46' Αλλαγή για τη Σπάρτα. Ο Ντότσεκ στη θέση του Βάτσεκ
46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου
45' +1 Λήξη ημιχρόνου
45' Κίτρινη κάρτα στον Κουσνίρ
45' Συρτό δυνατό σουτ του Κούσνιρ, ο Γκαλίνοβιτς θα πέσει σωστά και θα διώξει σε κόρνερ
38' Θεαματική απόκρουση με γροθιές από τον Μάριο Γκαλίνοβιτς στο πολύ καλό φάουλ του Πάτρικ Μπέργκερ
36' Παράλληλη σέντρα του Νίλσον αυτή τη φορά, ο Κόζατσικ θα βγει πρώτος, στερώντας την ευκαιρία από τον Σαλπιγγίδη να σκοράρει.
34' Παράλληλη σέντρα του Μπέργκερ από αριστερά, ο Σλέπιτσκα με το σουτ στην κίνηση δεν θα σημαδέψει σωστά και θα στείλει τη μπάλα άουτ
31' Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο ματς, με το πολύ δυνατό σουτ του Καραγκούνη εκτός περιοχής, η μπάλα θα χτυπήσει το δεξί κάθετο δοκάρι και θα καταλήξει εκτός
28' Σέντρα- σουτ του Σπυρόπουλου από αριστερά, ο Κόζατσικ θα μπλοκάρει επιτυχημένα
21' Βραζιλιάνικη συνεργασία Κλέιτον- Ροντρίγκο, το σουτ του πρώτου θα διώξει ο Κόζατσικ σε κόρνερ.
19' Σωστή αντίδραση της «πράσινης» άμυνας, όταν σε δυο σέντρες που επιχείρησε ο Μπέργκερ από αριστερά, τη μια ο Σαριέγκι και την άλλη ο Σπυρόπουλος έδιωξαν επιτυχημένα
16' Κίτρινη κάρτα στον Κλαντρούμπσκι
15' Σε διπλό χρόνο, ο Κόζατσικ θα μπλοκάρει το φάουλ του Σαλπιγγίδη
12' Πρώτη καλή φάση για την Σπάρτα, ο Κούτσερα θα βρεθεί μόνος του στην περιοχή, αλλά ο Γκαλίνοβιτς θα διώξει σε κόρνερ τη μπάλα. Η εξέλιξη της φάσεις δεν έκρυβε άλλους κινδύνους για την ελληνική ομάδα.
5' Ωραία μπαλιά του Καραγκούνη στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, ο Κόζατσικ θα προλάβει να μπλοκάρει πριν ο Σαλπιγγίδης γίνει επικίνδυνος
1' Έναρξη του αγώνα

Το γκολ του αγώνα