Παρασκευή, Αυγούστου 29, 2008

Το "πάρε-δώσε" της Super League

 Το σήμα της ΑΕΚ

Ηρθαν: Σκόκο, Μαϊστόροβιτς, Σάχα, Ρίκκα, Μπερνς,
Κουτρουμάνος, Χετεμάι, Γκέντσογλου, Ζορμπάς, Χρόνης, Χουάνφραν, Μπασινάς, Κυργιάκος.

Εφυγαν: Σορεντίνο (δανεικός στην Κίεβο), Ζούλιο Σέζαρ, Μορέτο, Μανού, Ασκάρατε, Καλόν, Μπούρμπος, Παππάς, Λυμπερόπουλος, Δέλλας

Το σήμα του Αρη

Ηρθαν: Βλόνταρτσικ, Λέμπο, Μπατιόν, Ρομπέρζ, Μπατιόν, Ντελόρτε, Σηφάκης, Ρεγκέιρο

Εφυγαν: Χαλκιάς, Ιβιτς, Κολτσίδας (σταμάτησε), Στρατηλάτης, Γκέσιος, Α. Παπαδόπουλος.


Το σήμα του Αστέρα Τρίπολης

Ηρθαν: Μαρσελάο, Ουριμπαρί, Μπαστιά, Φαμπέτα, Εστέβες, Φάμπιο Φελίσιο, Αργυρόπουλος, Ζορζίνιο, Ερέρος.

Εφυγαν: Μασάντο, Ζουντί, Οφρυδόπουλος (σταμάτησε), Λυμπερόπουλος, Μασάρα, Ιωάννου


Το σήμα του Εργοτέλη

Ηρθαν: Γελαδάρης, Πλάσνεγκερ, Ορφανός, Ρομάνο, Φερνάντες, Ροτζέριο, Καβουσάκης, Πηγιάκης, Χρυσοφάκης

Εφυγαν: Τάσιτς, Ογκνιένοβιτς, Θεοδωρίδης, Μελισσάς, Κοιλιάρας, Μιλάντιν, Μαυρουδής.


Το σήμα του Ηρακλή

Ηρθαν: Αγρίτης, Μπούρμπος, Επστάιν, Ντιέ, Σαρακατσάνος, Παναγιώτου, Μάρτος, Κοβαλέφσκι, Μέλκας, Ζίφκας, Φλώρος, Φούφουλας, Ψυχογιός, Καρλόπουλος, Λιόνης, Παναγιώτου, Τσομπάνογλου, Μοσχάκης, Αγγελούδης, Βέλλιος, Παναγιωτόπουλος, Κίκο Ρατόν.

Εφυγαν: Πουρσανίδης (σταμάτησε), Μαλαγκένιο, Χλωρός, Μαυρογενίδης, Παπαδόπουλος, Ααρόν, Φλάβιο, Φονσέκα, Λέιτε, Εντίνιο, Τσάβι, Ραγκουέλ

Το σήμα του Θρασύβουλου

Ηρθαν: Μαυρογενίδης, Τσιώλης, Κόζλεϊ, Χλωρός, Καραμαλίκης, Μούντρινιτς, Παναγιωτάκος, Λακρουά, Σι Σαλέμ, Μάρλον Βεντούρα, Μανωλάς, Ροκάστλ, Ουέλινγκτον.

Εφυγαν: Αναστασάκος, Βασιλείου, Σαλί, Γκάγκας, Χαραλαμπάκης, Μανζί, Μπρης, Σπυρόπουλος, Τσαγκαράκης, Μανίκας.

Το σήμα της Λάρισας

Ηρθαν: Τσίγκας, Σερεμέτ, Βλασόπουλος, Φεράρι, Μπενζά, Βέμπερ, Μπαλής, Βράνιτς, Ααράμπ, Σολάνο, Μπανούσης, Κυριάκος.

Εφυγαν: Κλέιτον, Γκαλίτσιος, Κηπουρός, Μπακαγιόκο, Καλαντζής, Κόζλει, Μπαχράμης, Γκίκας, Τουμέρ, Μακρής, Γαβριλόπουλος


Το σήμα του Λεβαδειακού

Ηρθαν: Κόλτζος, Μασάντο, Γκεοργκίεφ, Τζωρμπατζάκης, Καψής, Στρατηλάτης, Κιάσσος, Μπούσι, Αντερσον, Τριποτσέρης, Χρήστου, Γάτσος, Μακρής.

Εφυγαν: Παβιό, Ρούσεφ, Λουμπούτης, Φιρινίδης, Σίντζιελορτζ, Ποπόφ, Πιετρ, Κρούπι, Ντιά, Θεοδοσιάδης

Το σήμα της Σκόντα Ξάνθης

Ηρθαν: Μασιέλ, Ντοριβάλ, Μαρσελίνιο, Ροζέριο, Σουάνης, Σίμτσεκ, Αγκάλι, Παππάς, Λορεφίσε, Γιαννουκίεβιτς, Ταϊντέρ, Λαρενζέιρο, Αλντο, Αβεδιάνο.

Εφυγαν: Διγκόζης, Ρίκκα, Γιουρασόφσκι, Εσμεράντο, Αλβα, Τόμιτς


Το σήμα του Ολυμπιακού

Ηρθαν: Γκαλίτσιος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Κόβατς, Οσκαρ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ντουντού, Λέτο, Ντιόγκο.

Εφυγαν: Κωνσταντίνου, Μπούτινα, Σηφάκης, Ζούλιο Σέζαρ, Λεοζίνιο, Λεντέσμα (δανεικός στην Σαν Λορένζο).


Το σήμα του ΟΦΗ

Ηρθαν: Ορος, Ερέρα, Μανούσος, Βενέτης, Σεντλίνσκι, Καποράλε, Δημούτσος, Εντόι.

Εφυγαν: Νουαφόρ, Γκάντσεφ, Λεοζίνιο, Ντρούλιτς



Το επετειακό σήμα του Παναθηναϊκού

Ηρθαν: Χριστοδουλόπουλος, Κλέιτον, Πετρόπουλος, Σιόντης, Μάντζιος, Ρουκάβινα, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γκάμπριελ, Ροντρίγκο Σόουζα, Μελίσσης, Μουν.

Εφυγαν: Σέριτς, Γκονζάλες, Πόστιγκα, Μανούτσο, Φύσσας


 Το σήμα του Πανθρακικού

Ηρθαν: Μπισκόντι, Ρούνιε, Ρόκα, Ολίσε, Πονσέ, Ριέρα, Οκάν Γιλμάζ. Δραγανίδης, Τροΐζε, Στόικος, Κλεμάν, Ενρίκες, Λόπες, Μπεβάκουα, Πέντσας, Βιντάλ.

Εφυγαν: Καρκάνης, Μαντζιαρίδης, Βίριτς, Αγαθοκλέους, Βαν Ες, Σουάνης, Γκαμπόρ, Σουλτανίδης, Γουμάγιας, Αθανασιάδης, Χρυσάφης.

Το σήμα του Πανιωνίου

Ηρθαν: Κοιλιάρας, Μπάρκογλου, Ανδριόλας, Ντακόλ, Αναστασόπουλος, Παλάσκας, Σιόβας, Ντρσεκ, Μέιλι, Σανταμούρης, Λάνγκαμπ, Φουντουκίδης.

Εφυγαν: Φερνάντες, Κουμπαρούλης, Γιάννου


Το σήμα του Πανσερραϊκού

Ηρθαν: Διγκόζης, Κηπουρός, Ζουντί, Γ. Παπαδόπουλος, Γκούρτσας, Πετρόφ, Κωνσταντινίδης, Αντάντο, Χέρες, Κολέν, Μιλένκοβιτς, Ανάκογλου, Μπαγκουρά.

Εφυγαν: Σεντεμέντες, Μουμίν, Τσουλάκος, Ζαραδούκας


Το σήμα του ΠΑΟΚ

Ηρθαν: Χαλκιάς, Ιβιτς, Μπακαγιόκο, Αναστασάκος, Κοντρέρας, Βερόν, Βιεϊρίνια, Μάρκος Αντόνιο, Μουσλίμοβιτς, Πάμπλο Γκαρσία, Δάρλας, Ρίζος, Μπάστος,

Εφυγαν: Γεωργιάδης (σταμάτησε), Χριστοδουλόπουλος, Φερνάντες, Τουχούρογλου, Χαραλάμπους, Ορφανός, Γκάβρανσιτς, Μπαϊάνο, Φρούνζα, Ιλιεφ, Σάλμον, Γκονζάλες, Μελίσσης

Tο πρόγραμμα της πρεμιέρας της Πριμέρα Ντιβιζιόν

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Σάββατο

Εσπανιόλ-Βαγιαδολίδ 21:00
Βαλένθια-Μαγιόρκα 23:00

Κυριακή

Οσασούνα-Βιγιρεάλ 20:00
Νουμάνθια-Μπαρτσελόνα 20:00
Σανταντέρ-Σεβίλλη 20:00
Σπόρτινγκ Χιχόν-Χετάφε 20:00
Μπέτις-Ουέλβα 20:00
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μάλαγα 20:00
Μπιλμπάο-Αλμερία 20:00
Ντεπορτίβο Λα Κορούνια-Ρεάλ Μαδρίτης 22:00

Αποχαιρέτησε ο Ρίμπο. Ανακοίνωσε την αποστολή του ντέρμπι ο Δώνης


Μετά τον σκληρό αποκλεισμό από το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, η ΑΕΚ καλείται να προσγειωθεί άμεσα στην ελληνική πραγματικότητα, καθώς ξεκινάει το πρωτάθλημα της Superleague με ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό!

Την Παρασκευή έγινε μία χαλαρή προπόνηση για όσους αγωνίστηκαν στον αγώνα της Πέμπτης με την Ομόνοια, ενώ οι υπόλοιποι ακολούθησαν κανονικό πρόγραμμα. Το παρών έδωσε και ο Ριβάλντο, ο οποίος παρακολούθησε την προπόνηση και στη συνέχεια αποχαιρέτησε παίκτες και προπονητικό τιμ, ευχαριστώντας τους για τη συνεργασία.
Έβγαλε αποστολή

Ο Γιώργος Δώνης ανακοίνωσε πρόωρα και την αποστολή του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αφήνοντας εκτός αυτής τους τραυματίες Άλβες, Μαντούκα, Χετεμάι και τους Ενσαλίβα, Κουτρομάνο, Μπερνς, Ταχτσίδη, Γκέντσογλου.

Η αποστολή του ντέρμπι: Σάχα, Μάχο, Ράμος, Γεωργέας, Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς, Αλεξόπουλος, Πλιάτσικας, Ρίκκα, Κυργιάκος, Καφές, Λαγός, Μπλάνκο, Σκόκο, Εντίνιο, Μπασινάς, Παυλής, Ζορμπάς.

** Η προπόνηση του Σαββάτου είναι προγραμματισμένη στις 18.00 και θα είναι κλειστή για τους εκπροσώπους του Τύπου και τους φιλάθλους.

Νοκ άουτ ο «Τζόλε», δεν παίζει ούτε ο Ντιόγκο


Ακόμα ένα πλήγμα δέχθηκε ο Ολυμπιακός, αφού θα αναγκαστεί να παίξει χωρίς τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» αποχώρησε λίγο πριν το τέλος της προπόνησης, με κάκωση δεξιού γόνατος. Ο έμπειρος μέσος θα επανεξεταστεί το Σάββατο, ενώ ακολούθως θα υποβληθεί και σε μαγνητική τομογραφία.

Από εκεί και πέρα, στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε για την αναμέτρηση με τους «Αρκάδες» δεν συμπεριλαμβάνεται ο Ντιόγκο, η μπλε κάρτα του οποίου δεν έφτασε έγκαιρα από την Βραζιλία, με αποτέλεσμα να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Επίσης, για μια ακόμα φορά έμεινε εκτός ο Ραούλ Μπράβο, όπως και οι Γκαλίτσιος, Κυριάκος και Γιάννης Παπαδόπουλος, Μενδρινός, Κατσικογιάννης, Σίσιτς. Αντίθετα, ο Τάσος Πάντος βρίσκεται στους 18 της αποστολής.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Άντζας, Μπελούτσι, Ντομί, Ντουντού, Γκαλέτι, Όσκαρ, Κόβατς, Κοβάσεβιτς, Λεονάρντο, Λέτο, Μήτρογλου, Νικοπολίδης, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ.

Παραιτήθηκε το Δ.Σ. του Ερυθρού Αστέρα μετά τον αποκλεισμό από τον ΑΠΟΕΛ


Η μεγάλη πρόκριση του ΑΠΟΕΛ, επί του Ερυθρού Αστέρα, δημιούργησε αλυσιδωτή αντίδραση στο σύλλογο του Βελιγραδίου. Σήμερα, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο υπέβαλε την παραίτησή του «για λόγους ευθιξίας, μετά το αρνητικό ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Ανάμεσα στους παραιτηθέντες ήταν ασφαλώς ο πρόεδρος, Τόπλιτσα Σπασόγεβιτς και ο διευθυντής και παλιός διεθνής, Γκόραν Μπουνιέβτσεβιτς.

Επανήλθε για Τζιμπούρ η ΑΕΚ


Σε θρίλερ τείνει να μετατραπεί η υπόθεση της μετακίνησης του Ράφικ Τζιμπούρ. Μπορεί την Πέμπτη η ΑΕΚ να απέσυρε το ενδιαφέρον της για τον Γαλλοαλγερινό επιθετικό και να κινήθηκε για τον Γάλλο Νταρσεβίλ των Ρέιντζερς, ωστόσο μια μέρα αργότερα η Ένωση επανήλθε.

Ο «δικέφαλος», που τα έχει βρει εδώ και μέρες με τη διοίκηση του Πανιωνίου, βελτίωσε την προσφορά της προς τον Τζιμπούρ. Συνολικά, του δίνει 3 εκ. ευρώ, μαζί με τα μπόνους κατάκτησης στόχων, για συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών. Πλέον, αναμένεται η απάντηση του στράικερ των «κυανέρυθρων», ο οποίος, βέβαια, φαίνεται ότι θα τρενάρει όσο το δυνατόν την απάντησή του, περιμένοντας και τον Ολυμπιακό.

Ηρακλής: Κονέ για τρία χρόνια


Ο Κονέ πρόκειται να συνεχίσει την καριέρα του στον Ηρακλή με ελεύθερη μεταγραφή από την ΑΕΚ υπογράφοντας τριετούς χρονικής διάρκειας συμβόλαιο με την «Ένωση» να διατηρεί ένα μικρό ποσοστό σε περίπτωση μεταπώλησης του σε κάποια άλλη ομάδα.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Premier League

Σάββατο 30 Αυγούστου (17:00)
Μπόλτον-Γουέστ Μπρομ
Έβερτον-Πόρτσμουθ
Χαλ-Γουίγκαν
Μίντλεσμπρο-Στόουκ
Γουέστ Χαμ-Μπλάκμπερν
Άρσεναλ-Νιουκάστλ(19:30)

Κυριακή 31 Αυγούστου
Τσέλσι-Τότεναμ(15:30)
Άστον Βίλα-Λίβερπουλ(16:00)
Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Σίτι(17:00)

Δωρεάν προβολή αγώνες κυπριακού ποδοσφαίρου μέσω ίντερνετ για του κατοίκους εκτός Κύπρου !

Aπολαύστε δωρεάν μέσω διαδικτύου τους αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του Κυπριακού Πρωταθλήματος που προβάλλει η miVision!

Για να παρακολουθήσετε τη ζωντανή μετάδοση, χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο κωδικό πρόσβασης: cytanetlive.

http://webtv.cytanet.com.cy/

Πρεμιέρα στην «Serie A»

Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:

Σάββατο:

Ουντινέζε-Παλέρμο (19:00)
Σαμπντόρια-Ίντερ (21:30)

Κυριακή (16:00):

Μίλαν-Μπολόνια
Αταλάντα-Σιένα
Κάλιαρι-Λάτσιο
Κατάνια-Τζένοα
Κιέβο-Ρετζίνα
Ρόμα-Νάπολι
Τορίνο-Λέτσε
Φιορεντίνα-Γιουβέντους (21:30)

Στην Έβερτον ο Λουίς Σαχά


Την ένταξη στη δύναμή της του Λουίς Σαχά, ανακοίνωσε πριν από λίγο η Έβερτον. Ο διεθνής με την εθνική ομάδα της Γαλλίας επιθετικός θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και αμέσως μετά θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας δύο ετών.

Ο 30χρονος Σαχά αγωνιζόταν μέχρι τώρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τα χρώματα της οποίας πέτυχε 42 γκολ σε 124 συμμετοχές, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε από πολλούς, σοβαρούς τραυματισμούς.

«Έκλεισε» Πελετιέρι η AEK !


Παίκτης της AEK θα πρέπει να θεωρείται ο Αγκουστίν Πελετιέρι. Η «Ένωση» συμφώνησε με τη Λανούς για την απόκτηση του 26χρονου (με ιταλικό διαβατήριο) μέσου με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο, ενώ σύμφωνα με τον Τύπο της Αργεντινής οι «κιτρινόμαυροι» διατηρούν οψιόν αγοράς του έναντι 2,5-3 εκατ. ευρώ. «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ταξιδεύω για την Ελλάδα», δήλωσε ο παίκτης.

Σούπερ Καπ Ευρώπης !


Η επίσημη «σέντρα» της νέας χρονιάς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα δοθεί την Παρασκευή (21:45) στο "Λουί Ντε" του Μονακό, όπως συμβαίνει άλλωστε παραδοσιακά από το 1998, με τη διεξαγωγή του Σούπερ Καπ.

Αντιμέτωπες θα τεθούν οι ομάδες που κατέκτησαν τον περασμένο Μάιο το Τσάμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο UEFA, δηλαδή η Μπαντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Στην Λίβερπουλ ο Ριέρα !


Στην Λίβερπουλ θα συνεχίσει οριστικά την καριέρα του ο 25χρονος μέσος, Άλμπερτ Ριέρα καθώς η Εσπανιόλ ανακοίνωσε τη συμφωνία με τους "κόκκινους".

Ο ποδοσφαιριστής θα μεταβεί στην Αγγλία για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ.

Ο Ριέρα ξεκίνησε την καριέρα του από την Μαγιόρκα και εκτός από την Λίβερπουλ ενδιαφέρον για την απόκτηση του είχε εκφράσει και η Έβερτον.

Τελικά όμως "έπιασε" λιμάνι με το κόστος της μετεγγραφής να φτάνει τα δώδεκα εκατομμύρια ευρώ.

Βαλβέρδε: Καλή ομάδα η Νόρντζελαντ, προέχει ο Αστέρας


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Σίγουρα δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα γι’ αυτή την ομάδα, όμως και μόνο το γεγονός ότι έχει φτάσει μέχρι εδώ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, δείχνει ότι πρόκειται για μια καλή ομάδα. Εμείς θα την παρακολουθήσουμε και θα μελετήσουμε τον τρόπο παιχνιδιού της και πρέπει οπωσδήποτε να προκριθούμε στην επόμενη φάση»
, ήταν τα πρώτα λόγια του Βαλβέρδε σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού και συνέχισε:

«Ωστόσο, μπροστά μας τώρα δεν έχουμε τη Νόρτζελαντ, αλλά το πρωτάθλημα, στο οποίο υποδεχόμαστε αύριο τον Αστέρα Τρίπολης, μια πολύ οργανωμένη ομάδα με καλούς παίκτες, η οποία πρεσάρει καλά και ξέρει τι ζητάει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία για εμάς να ξεκινήσουμε καλά το πρωτάθλημα και έχουμε χρόνο μετά να δούμε τα παιχνίδια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ».

To προφίλ της Νόρντζελαντ !


Μόλις 17 χρόνια ζωής αριθμεί η Νόρντζελαντ, η ομάδα την οποία καλείται να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον α΄ γύρο του Κυπέλλου UEFA, στο διάστημα αυτό πάντως έχει προλάβει να επισκεφθεί την Ελλάδα, το 2004 όταν αντιμετώπισε τον Πανιώνιο για την ίδια διοργάνωση (οι «κυανέρυθροι» προκρίθηκαν με δύο νίκες, 2-1 και 1-0) . Ιδρύθηκε σαν Φάρουμ, όπως ονομάζεται και η πόλη στην οποία εδρεύει, που έχει 18.105 κατοίκους και βρίσκεται 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κοπεγχάγης, για να αλλάξει το όνομά της το 2003.

Το καλοκαίρι του 2002 κέρδισε για πρώτη φορά την άνοδό της στην Α’ κατηγορία της χώρας της και δεν υποβιβάστηκε ποτέ. Την πρώτη χρονιά πραγματοποίησε και την καλύτερη πορεία της, καταλαμβάνοντας την 3η θέση. Πέρσι τερμάτισε 9η, όμως η Δανία ήταν μια από τις τρεις τυχερές χώρες που πήραν μια θέση στο Κύπελλο UEFA μέσω της διαδικασίας του «φερ-πλέι» και το εισιτήριο κατέληξε στη Νόρντζελαντ.

Οι «άγριες τίγρεις», όπως αποκαλούν την ομάδα οι οπαδοί της, που δεν έχουν κατακτήσει ποτέ κανέναν τίτλο, εδρεύουν στο «Φάρουμ Παρκ», χωρητικότητας 10.000 θεατών και χρώματά τους είναι το κόκκινο και το κίτρινο. Δεν διαθέτουν μεγάλα αστέρια στο δυναμικό τους. Οι γνωστότεροι παίκτες τους είναι μέσος Αντρέας Νταλ, 24 ετών, διεθνής με την εθνική ομάδα της Σουηδίας και οι δύο Καναδοί διεθνείς της ο μέσος Πατρίς Μπερνιέ που έχει 32 συμμετοχές στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και ο, ιαπωνικής καταγωγής, επιθετικός Ισέι Νακαϊτζίμα-Φαράν, 15 φορές διεθνής με τον Καναδά.

Προπονητής της Νόρντζελαντ είναι ο 37χρονος Μόρτεν Βίγκορστ, πρώην διεθνής με την εθνική Δανίας –με την οποία είχε λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998- ποδοσφαιριστής, που είχε αγωνιστεί στις Λίνγκμπι, Νταντί, Σέλτικ και Μπρόντμπι. Είναι πρώτος προπονητής της Νόρντζελαντ από το 2006, ενώ είχε ενταχθεί στο τεχνικό της επιτελείο έναν χρόνο νωρίτερα.

Οι «άγριες τίγρεις» άρχισαν τη φετινή ευρωπαϊκή τους περιπέτεια από τον α’ προκριματικό γύρο όπου πέρασαν εύκολα το εμπόδιο της TVMK Ταλίν από την Εσθονία νικώντας την με 5-0 και 3-0, ενώ στον β’ γύρο απέκλεισαν, πιο δύσκολα, τη Β’ κατηγορίας Σκοτίας Κουίν οφ Σάουθ, επικρατώντας δύο φορές με 2-1. Η πορεία τους όμως στο φετινό πρωτάθλημα της Δανίας είναι απογοητευτική, αφού μετά από πέντε αγωνιστικές βρίσκονται στην τελευταία θέση με απολογισμό δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Το δυναμικό της Νόρντζελαντ

Τερματοφύλακες
1. Γέσπερ Χάνσεν Δανία 23
30.Κρίστοφερ Χάαγκ Δανία 21
40. Θέις Ράσμουσεν Δανία 24

Αμυντικοί
2. Μπέντζαμιν Κιμπέμπε Σουηδία 27
3. Ντένις Καγκάρα Δανία 23
4. Χένρικ Κίλντεντορφ Δανία 23
5. Τζόνι Λιούντμπεργκ Σουηδία 26
14. Κρίστιαν Νίλσεν Δανία 23
21. Σιμόν Ρίτστερ Δανία 23
23. Ντάνιελ Γένσεν Δανία 23

Μέσοι
6. Μόρτεν Κάρλσεν Δανία 29
8. Πατρίς Μπερνιέρ Καναδάς 29
12. Μπο Στορμ Δανία 21
17. Σόρεν Κρίστενσεν Δανία 22
20. Στέφαν Πέτρσεν Δανία 23
24. Αντρέας Νταλ Σουηδία 24
26. Τζόναθαν Ρίτστερ Δανία 23
27. Κρίστιαν Πέτερσεν Δανία 19
31. Ερκάν Ντεμιρμπάς Δανία 19
33. Φίλιπ Ράσμουσεν Δανία 19

Επιθετικοί
9. Μάρτιν Μπρένμπουργκ 23
10. Μάρκους Πόντε Σουηδία 22
11. Ισέι Νακαϊϊτζίμα-Φαράν Καναδάς 24
13. Μαντς Τόμσεν Δανία 19
15. Μπεϊράμ Φέταϊ Δανία 23
28. Νίκλας Πέντερσεν Δανία 21
32. Γιούκα Σάνταλα Φινλανδία 23

Η κλήρωση του κυπέλλου UEFA, Βλέπουν ομίλους οι ερυθρόλευκοι


Βατή η κλήρωση-Βλέπουν ομίλους οι ερυθρόλευκοι

H κληρωτίδα χαμογέλασε στον Ολυμπιακό αφού η Νόρτζελαντ ήταν -θεωρητικά τουλάχιστον- μια από τις χειρότερες ομάδες που θα μπορούσε να βρεθεί στο διάβα του, έχοντας την 70η μόλις θέση ανάμεσα στις 80 που συμμετείχαν στη σημερινή κλήρωση.

Άλλωστε η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού μετά από 5 αγωνιστικές στη Δανία βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μην έχοντας καταγράψει νίκη και μετρώντας συντελεστή τερμάτων 3-8. Για να φτάσει ως εδώ η Νόρτζελαντ απέκλεισε αρχικά την Ταλίν και στον προηγούμενο γύρο την Κουίν οφ Σάουθ.

Oι ερυθρόλευκοι δείχνοντας τη στοιχειώδη σοβαρότητα μπορούν να καθαρίσουν την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη και να μετατρέψουν σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς στη Δανία. Ο Ολυμπιακός θα βρεθεί έτσι στους ομίλους του κυπέλλου UEFA μετά την αποτυχία πρόκρισης μετά από 11 χρόνια σερί παρουσίας σε αυτούς του Champions League.

Η κλήρωση του πρώτου γύρου του κυπέλλου UEFA

Μίλαν-Ζυρίχη
Πολιτέκνικα-Παρτιζάν
Χέρτα-Σεντ Πάτρικ
Μπάνικ Οστράβα-Σπάρτακ Μόσχας
Μέταλιστ-Μπεσίκτας
Πόρτσμουθ-Γκιμαράες
Καϊσέρισπορ-Παρί Σεν Ζερμέν
Σεβίλλη-Σάλτσμπουργκ
Ραπίντ Βουκουρεστίου-Βόλφσμπουργκ
Σαμπντόρια-Κάουνας
Μαρίτιμο-Βαλένθια
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Σπάρτα Πράγας
Μάντσεστερ Σίτι-Ομόνοια
Γιούνγκ Μπόις-Κλαμπ Μπριζ
Νανσί-Μάδεργουελ
Έβερτον-Σταντάρ Λιέγης
Νάπολι-Μπενφίκα
Μπελιντσόνα-Γαλατάσαραϊ
Ναϊμέγκεν-Ντιναμό Βουκουρεστίου
Ρασίνγκ Σανταντέρ-Χόνκα
ΑΠΟΕΛ-Σάλκε
Λίτεξ Λόβετς-Άστον Βίλα
Αούστρια Βιέννης-Λεχ Πόζναν
Σετουμπάλ-Χέρενφεν
Μπραν-Ντεπορτίβο Λα Κορούνια
Σλάβια Πράγας-Βασλούι
Σλάβεν Κοπρίβνιτσα-ΤΣΚΑ Μόσχας
Μπρόντμπι-Ρόζενμποργκ
Τσέρνο Μόρε-Στουτγκάρδη
Ρεν-Τβέντε
Άγιαξ-Μπόρατς
Τότεναμ-Βίσλα Κρακοβίας
Κοπενγχάγη-FC Μόσχας
Ζίλινα-Λέφσκι Σόφιας
Ντόρτμουντ-Ουντινέζε
Μπράγκα-Αρτμέντια
Φέγενορντ-Κάλμαρ
Αμβούργο-Ουνιρέα
Χάποελ Τελ Αβίβ-Σεντ Ετιέν
Νόρτζελαντ-Ολυμπιακός

Οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν διπλούς αγώνες. Στις 18/9 θα υποδεχτούν τους Δανούς στο γήπεδο Καραϊσκάκη και στις 2/10 θα δώσουν τον επαναληπτικό στην έδρα της Νόρτζελαντ.

Βαλβέρδε στους «ερυθρόλευκους»: Δεν κάναμε τίποτα σωστό, κακός ο διαιτητής


Πολλά παράπονα από την εμφάνιση που πραγματοποίησαν κόντρα στην Ανόρθωση στο Καραϊσκάκη είχε από τους παίκτες του στην προπόνηση της Πέμπτης στου Ρέντη ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Η επόμενη μέρα μετά τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν δύσκολη τόσο για τον Ισπανό τεχνικό όσο και για τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο, ο προπονητής του Ολυμπιακού «ξόδεψε» αρκετό χρόνο για να τους επισημάνει τα λάθη τους, προκειμένου βέβαια να μην επαναληφθούν.

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχει απογοήτευση μετά τον αποκλεισμό. Εγινε μεγάλη ζημιά και στο σύλλογο και σε εμάς. Πρέπει, όμως, να μαθαίνουμε και από τα καλά και από τα άσχημα, για να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη», ήταν τα πρώτα λόγια του Βαλβέρδε και συνέχισε:

«Είπαμε να μπούμε πολύ δυνατά στο πρώτο ημίχρονο, εμείς όμως από το πρώτο δεκάλεπτο δείξαμε ότι ήμασταν πολύ νευρικοί, ενώ έγιναν πολλές λάθος πάσες. Από τα πρώτα λεπτά βγήκαμε εκτός παιχνιδιού και το μόνο που κάναμε ήταν να διαμαρτυρόμαστε».
«Δεν ήταν καλός ο διαιτητής»

Ο Βάσκος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον διαιτητή του αγώνα, ο οποίος πιστεύει ότι αδίκησε τον Ολυμπιακό: «Και στα δύο παιχνίδια με την Ανόρθωση, ο διαιτητής δεν ήταν καλός. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όμως, πρέπει να κερδίζουμε και τον διαιτητή. Κι αυτό δεν γίνεται με τις διαμαρτυρίες. Επίσης, δεν είχαμε καθόλου ρυθμό και το παιχνίδι κύλησε όπως το ήθελαν οι αντίπαλοι. Μας κατέλαβαν άγχος και πίεση».
«Δεν είχαμε καθαρό μυαλό»
Στο τέλος, τους εξήγησε τι έπρεπε να κάνουν για να διεκδικήσουν την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ: «Για να μπορέσουμε να παίξουμε όπως θα έπρεπε και να κυνηγήσουμε με προϋποθέσεις την ανατροπή, θα έπρεπε να έχουμε καθαρό μυαλό και να παίξουμε έξυπνα. Κι αυτό δεν το κάναμε καθόλου... ».

Κλήσεις χωρίς εκπλήξεις στην Εθνική


Καμία έκπληξη δεν επιφύλασσαν οι κλήσεις του Ότο Ρεχάγκελ για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις της Εθνικής ομάδας απέναντι στο Λουξεμβούργο (6/9) και Λετονία (10/9) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός επέλεξε ακριβώς τους ίδιους 22 ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεσή του και για το φιλικό κόντρα στη Σλοβακία.

Πρόκειται για τους: Γιάννη Αμανατίδη (Άιντραχτ), Γιούρκα Σεϊταρίδη (Ατλέτικο), Κώστα Κατσουράνη (Μπενφίκα), Γιώργο Σαμαρά (Σέλτικ), Άγγελο Χαριστέα (Νυρεμβέργη), Φάνη Γκέκα (Λεβερκούζεν), Νίκο Λυμπερόπουλο (Άιντραχτ), Σωκράτη Παπασταθόπουλο (Τζένοα), Τραϊανό Δέλλα (Ανόρθωση), Βασίλη Τοροσίδη, Χρήστο Πατσατζόγλου, Αβραάμ Παπαδόπουλο (Ολυμπιακός), Σωτήρη Κυργιάκο, Άγγελο Μπασινά (ΑΕΚ), Κώστα Χαλκιά (ΠΑΟΚ), Αλέξανδρο Τζόρβα, Σωτήρη Νίνη, Γιώργο Καραγκούνη, Λουκά Βύντρα, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, Νίκο Σπυρόπουλο και Αλέξανδρο Τζιόλη (Παναθηναϊκός).

Παράταση μέχρι την Δευτέρα (1/9) στην μεταγραφική περίοδο

Την παράταση της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα (01/09, 20:00) τόσο για τους επαγγελματίες, όσο και για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές ανακοίνωσε πριν από λίγο η ΕΠΟ.

Ξαφνικό «διαζύγιο» Ξάνθης με Ρατζίνσκι


Η επικείμενη γέννηση του παιδιού του, ανάγκασε τον Τόμας Ρατζίνσκι να λύσει την συνεργασία του με την ομάδα της Ξάνθης, αφού ο έμπειρος μεσοεπιθετικός, θέλει να βρίσκεται κοντά στην σύζυγο του, που ζει στο Βέλγιο.

Στην συμφωνία του παίκτη με την Ξάνθη και την Λιρς, υπήρχε σχετικός όρος και έτσι, ο ελληνικός σύλλογος, αποδέσμευσε τον ποδοσφαιριστή, που αφήνει ένα σημαντικό κενό στην ομάδα της ακριτικής πόλης, καθώς πέρυσι ήταν από τους καλύτερους σε απόδοση ποδοσφαιριστές.

Παραμένει στην 14η θέση η Ελλάδα

Αναλυτικά η βαθμολογία:

1. Αγγλία 66.721 (9/9)
2. Ισπανία 62.891 (8/8)
3. Ιταλία 53.660 (8/8)
4. Γερμανία 45.570 (8/8)
5. Γαλλία 40.882 (7/7)
6. Ρωσία 39.125 (4/4)
7. Ρουμανία 37.623 (7/7)
8. Ολλανδία 33.297 (6/6)
9. Πορτογαλία 30.891 (7/7)
10. Ουκρανία 28.350 (3/4)
11 Τουρκία 27.475 (4/4)
12. Σκωτία 26.875 (2/4)
13. Ελβετία 24.850 (4/5)
14. Ελλάδα 23.915 (2/4)
15. Βέλγιο 21.325 (2/4)
16. Δανία 20.650 (4/5)
17. Βουλγαρία 20.500 (3/4)
18. Τσεχία 19.000 (3/4)
19. Αυστρία 17.325 (2/4)
20. Νορβηγία 17.200 (2/5)

«Κλείνει» επιθετικό από την Πρέμιερ Λιγκ ο Ολυμπιακός


Οι υπερβολικές απαιτήσεις του Ραφίκ Τζιμπούρ έχουν οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην απόφαση να εξετάσει και άλλες λύσεις, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια να φέρουν τον Γαλλοαλγερινό επιθετικό στο... λιμάνι.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, ο πειραϊκός σύλλογος βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με επιθετικό που αγωνίζεται σε μικρομεσαία ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ.

Το όνομά του δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ υποστηρίζουν ότι μέχρι την Κυριακή (31/08), ημέρα που ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος, ο παίκτης θα έχει ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Παράλληλα, ακούγεται έντονα και το ενδεχόμενο ο συγκεκριμένος παίκτης να αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο, με οψιόν αγοράς στο τέλος της ερχόμενης περιόδου.

Στο Δ.Σ του Παναθηναϊκού ο Σαραβάκος, ύστερα από πρόταση Τζίγγερ


Υστερα από πρόταση του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» θα είναι το ένα από τα 11 άτομα που θα στελεχώσουν το νέο διοικητικό σχήμα του συλλόγου. Η συμμετοχή του μεγάλου-«μικρού», μαζί φυσικά με τα άλλα 19 μέλη, θα γίνει γνωστή στη σημερινή γενική συνέλευση.

Η απόφαση για την επιστροφή του Σαραβάκου στους «πράσινους» μετά από 11 ολόκληρα χρόνια πάρθηκε πριν από λίγες ημέρες και κανείς δεν έφερε αντίρρηση στην πρόταση του Τζίγγερ. Το πόστο του και οι αρμοδιότητες που θα έχει στον Παναθηναϊκό θα καθοριστούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Έκραξαν την ΑΕΚ οι εφημερίδες !

Στην Ελληνική ευρωπαϊκή τραγωδία με τους αποκλεισμούς της ΑΕΚ και του Άρη αλλά και την κλήρωση του Παναθηναϊκού στον ίδιο όμιλο του Champions League στέκεται ο Αθηναϊκός Τύπος την Παρασκευής.

Ο "Φίλαθλος" προτείνει ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα για να "γλιτώσει η Ελλάδα από τις ξεφτίλες όπως αυτές του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ"!

Η "Ώρα των Σπορ" ρίχνει το φταίξιμο του αποκλεισμού της ΑΕΚ από την Ομόνοια στον γερμανό διαιτητή με τίτλο "ήτανε στραβό το κλήμα, το ‘φαγε και ο Γερμανός".

Η "Score" αφού αποκαλεί τον διαιτητή "τραγικό" τονίζει ότι η ΑΕΚ χρειάζεται θαυματουργό και όχι σωτήρες.

Η "Sportday" με τίτλο "αβοήθητη" λέει ότι με τόσο μικρή ομάδα η ΑΕΚ δεν αξίζει να παίζει εκτός συνόρων.

Η "Εξέδρα" και το "Goal" αποκαλούν τον αποκλεισμό της ΑΕΚ "τραγωδία".

Τέλος, οι εφημερίδες που πρόσκεινται στον Παναθηναϊκό όπως είναι η "Πράσινη" και η "Derby" προτείνουν να κλείσουν τα σύνορα για όλους με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό ενώ αναφέρονται στην κλήρωση του Champions League την οποία χαρακτηρίζουν βατή.

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ανησυχία για τη μπλε κάρτα του Ντιόγκο, Τα είπαν Βαλβέρδε-Ραούλ Μπράβο


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επιθυμεί να χρησιμοποιήσει οπωσδήποτε τον Ντιόγκο στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Αστέρα Τρίπολης για την πρεμιέρα της Super League και καταστρώνει ανάλογα τα πλάνα του, όμως δεν είναι βέβαιο ότι αυτό θα γίνει.

Ο 21χρονος παίκτης δεν έχει ακόμα δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των «ερυθρόλευκων», γιατί η μπλε κάρτα του δεν έχει φτάσει ακόμα στα γραφεία της ΕΠΟ από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας. Στις τάξεις του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει επικοινωνήσει τέσσερις φορές για το θέμα αυτό με την Π.Ο. της χώρας της Λατινικής Αμερικής, υπάρχει μια μικρή ανησυχία, ελπίζουν όμως ότι η μπλε κάρτα θα έρθει σήμερα και το πρόβλημα θα λυθεί.

Τα είπαν Βαλβέρδε-Ραούλ Μπράβο

Με τον Ραούλ Μπράβο συζήτησε μετά τη χθεσινή προπόνηση ο προπονητής του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός αμυντικός θέλησε να μάθει για ποιο λόγο δεν υπολογίζεται από τον συμπατριώτη του τεχνικό, καθώς υπάρχουν και φήμες ότι ενδέχεται να αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα μέσα στις προσεχείς μέρες. Κάτι τέτοιο πάντως θεωρείται μάλλον απίθανο, αφού δύσκολα θα βρεθεί ομάδα να καλύψει το συμβόλαιό του που είναι πολύ υψηλό.

Ελπίζουν σε πρόστιμο

Στο μεταξύ, στον Ολυμπιακό περιμένουν την απόφαση της UEFA όσον αφορά την ποινή που θα επιβάλει στην ομάδα για όσα συνέβησαν την παραμονή αλλά και το απόγευμα της ημέρας του αγώνα με την Ανόρθωση. Υπάρχει αισιοδοξία ότι θα επιβληθεί μόνο πρόστιμο, αφού δεν συνέβη τίποτα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Δανεικός στον Εθνικό Αστέρα ο Ματσούκας

Στον Εθνικό Αστέρα, δανεικός για έναν χρόνο, θα παραχωρηθεί ο Λευτέρης Ματσούκας. Ο νεαρός επιθετικός θα έχει την ευκαιρία να αγωνίζεται συχνά στην ομάδα της Καισαριανής, κάτι που ήταν δύσκολο να κάνει στον Ολυμπιακό.

Στους «ισχυρούς» ο Ολυμπιακός


Το μεσημέρι (14:00) της Παρασκευής πραγματοποιείται στο Μόντε Κάρλο η κλήρωση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ο πρωταθλητής Ελλάδας, που μετά τον αποκλεισμό της ΑΕΚ και του Άρη είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου στην διοργάνωση, βρίσκεται στο γκρουπ των ισχυρών.

Οι «ισχυροί» (τους οποίους αποφεύγουν οι Πειραιώτες) είναι οι εξής:


Μίλαν (Ιταλία)
Σεβίλλη (Ισπανία)
Βαλένθια (Ισπανία)
Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Σάλκε (Γερμανία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Τότεναμ (Αγγλία)
Αμβούργο (Γερμανία)
Στουτγκάρδη (Γερμανία)
Άγιαξ (Ολλανδία)
Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Λα Κορούνια (Ισπανία)
Έβερτον (Αγγλία)
Μπριζ (Βέλγιο)
Ραπίντ Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
Μπεσίκτας (Τουρκία)
Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
Χέρενφεϊν (Ολλανδία)
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)
Ουντινέζε (Ιταλία)
Φέγενορντ (Ολλανδία)
Μπράγκα (Πορτογαλία)
Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία)
Αούστρια Βιέννης (Αυστρία)
Σλάβια Πράγας (Τσεχία)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)
Σαμπντόρια (Ιταλία)
Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία)
Παρτιζάν (Σερβία)
Νανσί (Γαλλία)
Πόρτσμουθ (Αγγλία)
Άστον Βίλα (Αγγλία)
Σανταντέρ (Ισπανία)
Ρεν (Γαλλία)
Κοπεγχάγη (Δανία)
Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

Οι «αδύνατοι», πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού, είναι οι εξής:

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)
Ομόνοια (Κύπρος)

Ντόρτμουντ (Γερμανία)
Νάπολι (Ιταλία)
Μπρόντμπι (Δανία)
Λίτεξ Λόβετς (Βουλγαρία)
Γκιμαράες (Πορτογαλία)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Σεντ Ετιέν (Γαλλία)
Ζυρίχη (Ελβετία)
Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)
Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία)
Μαρίτιμο (Πορτογαλία)
Σετούμπαλ (Πορτογαλία)
Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)
Τβέντε (Ολλανδία)
FK Μόσχας (Ρωσία)
Αρτμέντια (Σλοβακία)
Ουνιρέα Ουρζιτσένι (Ρουμανία)
Τιμισοάρα (Ρουμανία)
Βασλούι (Ρουμανία)
Ναϊμέγκεν (Ολλανδία)
Μπραν (Νορβηγία)
Μπάνιο Οστράβα (Τσεχία)
Καϊσερίσπορ (Τουρκία)
Μάδεργουελ (Σκώτια)
Μέταλιστ (Ουκρανία)
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)
Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία)
Μπελινσόνα (Ελβετία)
Τσέρνο Μόρε (Βουλγαρία)
Λεχ Πόζναν (Πολωνία)
Νόρτζελαντ (Δανία)
Μπόρατς Τσάτσακ (Σερβία)
Κάλμαρ (Σουηδία)
Ζίλινα (Σλοβακία)
Σλάβεν Κοπρίβνιτσα (Κροατία)
Χόνκα (Φινλανδία)
Κάουνας (Λιθουανία)
Σεντ Πάτρικς (Ιρλανδία)

Βαλβέρδε: Δύσκολη στιγμή, αλλά δεν πρέπει να τα παρατήσουμε. Νέα σενάρια για Τζιμπούρ


Στην τόνωση του ηθικού των παικτών του δούλεψε πολύ ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην προπόνηση της Πέμπτης, με τον Ισπανό τεχνικό να μην θέλει να σκέφτεται ούτε για αστείο πιθανό στραβοπάτημα το Σάββατο με τον Αστέρα Τρίπολης.

«Είναι μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα, είναι μια δύσκολη μέρα για μας, για σας και για τον σύλλογο. Ο Ολυμπιακός ήταν πολλά χρόνια στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα δεν είναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε εδώ. Θα είναι λάθος να σκεφτόμαστε έτσι. Υπάρχει απογοήτευση, όμως δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να κοιτάμε μπροστά», ήταν μερικά από τα λόγια του Βαλβέρδε, ο οποίος συνέχισε:

«Υπάρχει το ΟΥΕΦΑ που είναι σημαντική διοργάνωση. Αυτή την στιγμή βεβαίως πρέπει να σκεφτούμε τον επόμενο αγώνα. Είμαστε πρωταθλητές και τώρα την προσοχή μας στο πρωτάθλημα και τον Αστέρα Τρίπολης που είναι μια πολύ καλή ομάδα».

** Η κλήρωση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 14.00 στο Μονακό.

Όλα καλά με Μπελούτσι

Στα της προπόνησης, υπήρξε αρχικά μία ανησυχία για τον Φερνάντο Μπελούτσι, αλλά τελικά δεν ήταν τίποτα σοβαρό. Ο Αργεντινός είχε μια κάκωση δεξιού άκρος χειρός, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε ακτινολογικό έλεγχο στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι. Οι εξετάσεις ήταν καθαρές. Από εκεί και πέρα, ο Σίσιτς ακολούθησε μεγάλο μέρος της προπόνησης και αύριο αναμένεται να μπει σε κανονικούς ρυθμούς.

** Η αυριανή προπόνηση είναι προγραμματισμένη στις 19.30.

Νέα σενάρια για Τζιμπούρ

Από εκεί και πέρα, το όνομα του Ράφικ Τζιμπούρ φαίνεται ότι επανήλθε τις τελευταίες ώρες για τους πρωταθλητές αφου οι διαπραγματευσεις με τη ΑΕΚ σταμάτησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άνθρωποι των πρωταθλητών Ελλάδας ήρθαν σε επαφή τόσο με τον Κωνσταντίνο Τσακίρη, όσο και με τον ίδιο τον παίκτη, ο οποίος φαίνεται ότι πλέον προτιμάει τον Ολυμπιακό, που θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ευρώπη, παρά την Ένωση.

Εξελίξεις αναμένονται την Παρασκευή...

Σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις με τον Ράφικ Τζεμπούρ, ποιούς παίχτες θέλει η ΑΕΚ !


Οι διαπραγματεύσεις με τον Γαλοαλγερινό επιθετικό σταμάτησαν και η ΑΕΚ συζητάει με τους Μπρούνο Σεϊρού της Ρεν, τον Νταρσεβίλ της Ρέιντζερς και τον Πελετιέρι της Λανούς.

Η περίπτωση του Νταρσεβίλ είναι η πιο πιθανή να τελειώσει θετικά για την Ένωση καθώς το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή λήγει το καλοκαίρι και η Ρέιντζερς θέλει να τον παραχωρήσει χωρίς να χάσει λεφτά.

O Mπρούνο Σεϊρού 90 λεπτά την Πέμπτη στην αναμέτρηση της Ρεν με την Στάμπαεκ για το Κύπελλο UEFA. Η Γαλλική ομάδα επικράτησε με 2-0 και πέρασε στην επόμενη φάση.

Ο Σεϊρού όμως δεν "παίζει" μόνος του για την θέση στην μεσαία γραμμή της Ένωσης. Ο Πελετιέρι της Λανούς είναι η έτερη επιλογή της ΑΕΚ. Ο 26χρονος Αργεντινός με Ιταλικό διαβατήριο είναι βασικός και αναντικατάστατος στη Λανούς και ο Γιώργος Δώνης θα τον ήθελε δίπλα στον Μπασινά.

Πάντως το γεγονός πως ανήκει σε ομάδα της Λατινικής Αμερικής περιπλέκει την υπόθεσή του καθώς σπάνια οι μεταγραφές από την Αργεντινή τελειώνουν σε 3 ημέρες που λήγει και η μεταγραφική περίοδος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤOY ΠΑΟ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE !

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤOY ΠΑΟ

Αγωνιστική Ημερομηνια Αγωνας

1η 16/09/08 Παναθηναϊκός-Ίντερ

2η 01/10/08 Ανόρθωση-Παναθηναϊκός

3η 22/10/08 Παναθηναϊκός-Βέρντερ

4η 04/11/08 Βέρντερ-Παναθηναϊκός

5η 26/11/08 Ιντερ-Παναθηναϊκός

6η 09/12/08 Παναθηναϊκός-Ανόρθωση


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ

Αγωνιστική Ημερομηνια Αγωνας

1η 16/09: Βέρντερ Βρέμης - Ανόρθωση

2η 01/10: Ανόρθωση - Παναθηναϊκός

3η 22/10: Ίντερ - Ανόρθωση

4η 04/11: Ανόρθωση - Ίντερ

5η 26/11: Ανόρθωση - Βέρντερ

6η 09/12: Παναθηναϊκός - Ανόρθωση


Αποτελέσματα β΄ προκριματικός γύρος του Κυπέλλου UEFA

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Κυπέλλου UEFA:

Λοκομοτίβ Σόφιας (Βουλγαρία)-Μπόρατς Τσάτσακ (Σερβία) 1-1 (0-1)
Νόρντζελαντ (Δανία)-Κουίν οφ Σάουθ (Σκωτία) 2-1 (2-1)
Ομόνοια (Κύπρος)-ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 2-2 (1-0)
Σλάβεν Κοπρίβνιτσα (Κροατία)-ΑΡΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 2-0 (0-1)
Μπεσίκτας (Τουρκία)-Σιρόκι Μπρίγεγκ (Βοσνία) 4-0 (2-1)
Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία)-Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 2-3 (1-4)
Γκρασχόπερς (Ελβετία)-Λεχ Πόζναν (Πολωνία) 0-0 (0-6)
Ζρίνσκι (Βοσνία)-Μπράγκα (Πορτογαλία) 0-2 (0-1)
Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Βοϊβοντίνα (Σερβία) 3-0 (0-0)
Χάποελ Κιριάτ Σμόνα (Ισραήλ)-Λίτεξ Λόβετς (Βουλγαρία) 1-2 (0-0)
Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία)-Λα Κορούνια (Ισπανία) 0-2 (0-0)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 3-3 (2-2)
Νάπολι (Ιταλία)-Βλάζνια (Αλβανία) 5-0 (3-0)
Τσέρνο Μόρε (Βουλγαρία)-Μακάμπι Νετάνια (Ισραήλ) 2-0 (1-1)
Βασλούι (Ρουμανία)-Μέταλουργκς Λιέπαγιας (Λετονία) 3-1 (2-0)
Στουρμ Γκρατς (Αυστρία)-Ζυρίχη (Ελβετία) 1-1 (1-1) * Προκρίθηκε η Ζυρίχη με 4-2 στα πέναλτι
Γκιόρ (Ουγγαρία)-Στουτγκάρδη (Γερμανία) 1-4 (1-2)
Ζίλινα (Σλοβακία)-Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) 2-1 (2-1)
FK Μόσχας (Ρωσία)-Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) 2-0 (2-1)
Μπελιντσόνα (Ελβετία)-Ντνίπρο (Ουκρανία) 2-1 (2-3)
Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία)-NK Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) 1-0 (2-0)
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Σούντουβα (Λιθουανία) 0-1 (4-1)
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)-Τζουργκάρντεν (Σουηδία) 5-0 (1-2)
Κάλμαρ (Σουηδία)-Γάνδη (Βέλγιο) 4-0 (1-2)
Μίντιλαντ (Δανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 0-1 (1-0) * Προκρίθηκε η Μάντσεστερ Σίτι με 4-2 στα πέναλτι
Βίκινγκ (Νορβηγία)-Χόνκα (Φινλανδία) 1-2 (0-0)
Μπρόντμπι (Δανία)-Χάκα (Φινλανδία) 2-0 (4-0)
Ρεν (Γαλλία)-Στάμπαεκ (Νορβηγία) 2-0 (1-2)
Λίλεστρομ (Νορβηγία)-Κοπεγχάγη (Δανία) 2-4 (1-3)
Σεντ Πάτρικς (Ιρλανδία)-Έλφσμποργκ (Σουηδία) 2-1 (2-2)
Άστον Βίλα (Αγγλία)-Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία) 1-1 (4-1)
Αούστρια Βιέννης (Αυστρία)-WIT Τιφλίδας (Γεωργία) 2-0*

Ο πρώτος αγώνας μεταξύ της WIT Τιφλίδας και της Αούστρια Βιέννης ματαιώθηκε, λόγω του πολέμου στη Γεωργία. Η πρόκριση κρίθηκε σε μονό παιχνίδι, που διεξήχθη στην αυστριακή πρωτεύουσα

Θρυλική πρόκριση για Αποέλ απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα !


Μεγάλη πρόκριση, η οποία ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία των κυπριακών ομάδων στα Κύπελλο Ευρώπης, πήρε ο ΑΠΟΕΛ μέσα στο "Μαρακανά", το βράδυ της Πέμπτης (28/08).

Παρά τις αντιξοότητες του αγώνα, οι "γαλαζοκίτρινοι" έδειξαν τη μεγάλη τους ψυχή και πήραν το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ χάρη στην ισοπαλία 3-3 στην παράταση. Η κανονική διάρκεια του αγώνα είχε τελειώσει 2-2 με τους Κοσόφσκι και Πίντο να δίνουν προβάδισμα δύο τερμάτων στον ΑΠΟΕΛ, ένα προβάδισμα που ωστόσο δεν μπόρεσε να το κρατήσει. Το γκολ που έστειλε τους κυπελλούχους Κύπρου στον έβδομο ουρανό πέτυχε ο Μιροσάβλιεβιτς τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση της παράτασης κι ενώ προηγουμένως είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι των Σέρβων, με ποδοσφαιριστή λιγότερο λόγω αποβολής του Χιώτη στη φάση του πέναλτι κι έχοντας δοκάρι σε σέντρα σουτ του Πουρσαϊτίδη.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Ραντικόγεβιτς, Νίνκοφ, Μπόμοβιτς, Γκάι, Νάρκοβιτς, Μιλίγιατς, Μπογκτάνοβιτς, Μπουρσάνοβιτς, Κόρομαν, Πρίνκοβιτς, Ντα Σίλβα.

AΠΟΕΛ: Χιώτης, Φλορέα, Πουρσαϊτίδης, Χρίστου, Σεγκιρί, Χαραλαμπίδης, Παουλίστα, Μοραΐς, Μιχαήλ (Μορφής), Κοσόφσκι, Ζεβλάκοφ.

Δώνης: Ανύπαρκτη η αποβολή του Σκόκο. Κοιτάμε πλέον το ντέρμπι με τον ΠΑΟ


«Ενέσεις ηθικού» προς τους παίκτες ξεκίνησε ο Γιώργος Δώνης μετά την λήξη του αγώνα. Ο προπονητής της Ένωσης, αφού ανέλυσε τα αίτια του αποκλεισμού από την Ομόνοια, ζήτησε από τους παίκτες του να ξεχάσουν το παιχνίδι και να αφοσιωθούν στο Κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟ. Στην συνέντευξη Τύπου, ο 39χρονος τεχνικός στάθηκε στην αποβολή του Σκόκο και στην απόδοση του Γερμανού διαιτητή.

«Είναι μεγάλο πλήγμα για εμάς ο αποκλεισμός μας από το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Είμαστε στεναχωρημένοι. Καθοριστικό σημείο η αποβολή του Σκόκο που δεν υπήρξε ποτέ. Από εκεί και πέρα ήταν δύσκολα τα πράγματα για εμάς. Γενικώς ήταν ένα δυνατό παιχνίδι που περιμέναμε καλύτερο αποτέλεσμα. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και δεν έχουμε τον χρόνο να μένουμε πίσω. Έχουμε μπροστά μας ένα ντέρμπι. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά και να ετοιμαστούμε για την Κυριακή. Το να μπαίνουμε σε αντιδράσεις στιγμιαίες που γίνονται, δεν σημαίνει πως θα δικαιολογήσουμε την δεύτερη κόκκινη κάρτα που δεν υπάρχει. Δεν μπορείς να δίνεις κίτρινη για θέατρο, όταν ο παίκτης έχει περάσει τον αντίπαλο και πέφτει πολλά μέτρα έξω από την περιοχή».

Για την εμφάνιση της ομάδας σχολίασε: «Είχαμε διάθεση, αλλά δεν πιστεύω πως θα κρατήσουμε κάτι αφού αποκλειστήκαμε. Δεν υπάρχει δίκαιο ή άδικο. Αυτή την στιγμή η ψυχολογία μας δεν είναι η καλύτερη. Αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να συνέλθουμε και να κοιτάξουμε το ντέρμπι. Ήταν καλύτερο το πρόσωπο που δείξαμε σήμερα, αλλά δεν ήταν αυτό που θέλω. Πρέπει να είμαστε πολλή παθιασμένοι και πολλοί δυνατοί για να μπορέσουμε να αντιδράσουμε».