Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 17, 2008

Champions League: Η πρώτη αγωνιστική 5,6,7,8 Ομιλος


















ΟΜΙΛΟΣ 5


Μάντσεστερ Γ. - Βιγιαρεάλ 0-0

Η Βιγιαρεάλ κατόρθωσε να μείνει όρθια στο "Ολντ Τράφορντ", καθώς απέσπασε "λευκή" ισοπαλία από την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπήκε ως αλλαγή μετά από μια ώρα αγώνα, αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό για τους "μπέμπηδες" έτσι ώστε να βρουν τα δίχτυα και ίσως αυτό που τους έλειπε να ήταν ο Μπερμπάτοφ.

ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝ.: Φαν Ντερ Σαρ, Γκάρι Νέβιλ, Ρίο Φέρντιναντ, Έβανς, Εβρά, Χάργκριβς (62' Άντερσον), Φλέτσερ, Νάνι, Παρκ (62' Κριστιάνο Ρονάλντο), Ρούνεϊ, Τέβες (81' Γκιγκς).

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ:
Ντιέγκο Λόπες, Άνχελ, Γκονζάλο Ρογκρίγκεζ, Ντιέγο Γκοντίν, Καπτεβίλα, Εγκουρέν, Εντμίλσον, Κάνι (46' Σάντι Καθόρλα), Πιρές (68' Ιμπαγάθα), Μάτι Φερνάντες, Γκουίγε Φράνκο (77' Χοσέμπα Λιορέντε).

Σέλτικ - Άαλμποργκ 0-0


Ανάλογη επιτυχία με αυτήν της Ανόθωσης πραγματοποιήσε η Άαλμποργκ, καθώς έφυγε με το 0-0 από το "Σέλτικ Παρκ".

Ο Μπάρι Ρόμπσον ήταν ο μοιραίος ποδοσφαιριστής για την Σέλτικ, καθώς στο 30' εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισε ο Μαλόνεϊ από τον Όλφερς, όμως ο Καρίμ Ζάζα απέκρουσε την μπάλα.

Ο Γιώργος Σαμαράς ήταν βασικός και κέρδισε την αποβολή του Μπάουκαμπ στο 89', καθώς τον ανέτρεψε ενώ ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

Οι "καθολικοί" έχασαν πολλές ευκαιρίες, με κορυφαία βέβαια το πέναλτι, αλλά δεν μπορεσαν να σκοράρουν ούτε στο τελευταίο δεκάλεπτο που είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα.

ΣΕΛΤΙΚ: Μπόρουτς, Χίνκελ, Κάλντγουελ, ΜακΜάνους, Νέιλορ, Μπράουν, Ρόμπσον, Νακαμούρα, Μαλόνεϊ (72' Φένεγκοορ), Σαμαράς, ΜακΝτόναλντ (63' ΜακΓκίτι).
ΑΑΛΜΠΟΡΓΚ: Ζάζα, Μπάουσαμπ, Όλφερς, Γιάκομπσεν, Μάρτιν Πέντερσεν, Αγκουστίνουσεν, Γιόχανσον, Ρίσγκαρντ, Κερθ (86' Νίλσεν), Ινεβόλντσεν, Σαγκανόφσκι.

ΟΜΙΛΟΣ 6

Ντιναμό-Άρσεναλ
1-1

«Ένα ματς τελειώνει όταν σφυρίξει ο διαιτητής». Η ρήση είναι γνωστή και χιλιοειπωμένη. Οι παίκτες της Ντιναμό, ωστόσο, φαίνεται πως δεν τη γνώριζαν και δέχτηκαν την ισοφάριση από τον Γκαλάς, δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Το σκορ για τους Ντιναμό Κιέβου είχε «ανοίξει» ο Μπανγκούρα με πέναλτι στο 64ο λεπτό. Γλίτωσε από τα χειρότερα η Άρσεναλ που έδειξε ένα πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο, αλλά πήρε το βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

Δυναμό Κιέβου:

Στάνισλαβ Μπόγκους, Παπέ Ντιακατέ, Μπετάο, Αντρέι Νεσμάτσνι, Τάρας Μίκαλικ, Αγίλα Γιουσούφ, Ρόμαν Ερεμένκο, Αλεκσάντρ Αλίεφ, Μίλος Νίνκοβιτς, Ογκνιεν Βουκόγεβιτς, Ισμαέλ Μπανγκούρα (91' Αρτεμ Κράβετς)

Άρσεναλ:

Μανουέλ Αλμούνια, Γκαέλ Κλισί, Κόλο Τουρέ, Βιλιάμ Γκαλάς, Μπακαρί Σανιά (78' Εμανουέλ Εμπουέ), Τσεσκ Φάμπρεγκας, Περέιρα Νέβες Ντενίλσον, Αλεξάντρ Σονγκ (70' Νίκλας Μπέντνερ), Θίο Γουόλκοτ, Ρόμπιν φαν Πέρσι (84' Κάρλος Βέλα), Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ

Πόρτο-Φενέρμπαχτσε 3-1

Με το δεξί άρχισε τις υποχρεώσεις της στον 7ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ η Πόρτο. Οι "δράκοι" υποδέχθηκαν την Φενέρμπαχτσε στην πρεμιέρα του θεσμού και πήραν τη νίκη με 3-1, δίχως να αφήσουν περιθώρια αμφισβήτησης στην ομάδα του Λουίς Αραγονές.

Τα τέρματα για τους Πορτογάλους σημείωσαν οι Λισάντρο (11΄), Λούτσο Γκονζάλες (13΄) και Λίνο (90΄+), ενώ το μοναδικό γκολ των Τούρκων πέτυχε ο Γκουίθα στο 29΄.

Πόρτο:

Χέλτον, Μπρούνο Αλβες, Νέλσον Μπενίτεζ, Κρίστιαν Σαπουνάρου, Ρολάντο Φονσέκα, Κρίστιαν Ροντρίγκεζ (91' Λίνο Μασιέλ), Λούτσο Γκονζάλες, Φερνάντο Ρέζες, Μαριάνο Γκονζάλες (60' Χουλκ), Ραούλ Μεϊρέλες (65' Τόμας Κόστα), Λισάντρο Λόπεζ

Φενέρμπαχτσε:

Βολκάν Ντεμιρέλ, Γιασίν Τσακμάκ, Γιοκάν Γιονούλ, Ουγκούρ Μποράλ (76' Καζίμ Ρίτσαρντς), Ρομπέρτο Κάρλος, Κλαούντιο Μαλντονάντο, Εμρέ Μπελόζογλου, Αλεξ ντε Σόουζα, Σελτσούκ Σαχίν (46' Βερδού Χοσίκο), Ντιέγκο Λουγκάνο, Ντάνι Γκουίθα

ΟΜΙΛΟΣ 7

Γιουβέντους-Ζενίτ 1-0

Στο "Ολίμπικο" του Τορίνο, ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς, καθώς με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 76' νίκησε τον Μαλαφέεφ, χάρισε το "τρίποντο" στη Γιουβέντους επί της Ζενίτ (1-0), υπογράφοντας ουσιαστικά την θριαμβευτική επιστροφή της "κυρίας" του ιταλικού ποδοσφαίρου στην μεγάλη γιορτή του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από δύο χρόνια απουσίας.

Γιουβέντους (Κλαούντιο Ρανιέρι): Μπουφόν, Γκριγκέρα, Λεγκροτάλιε, Κιελίνι, Μολινάρο (56' Ντε Τσέλιε), Σισόκο, Πόουλσεν, Νέντβεντ, Καμορανέζι (31' Σαλιχάμιτζιτς), Ντελ Πιέρο, Τρεζεγκέ (87' Αμάουρι)

Ζενίτ (Ντικ Άντβοκαατ): Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ, Πουγκρενιέ, Κρίζανακ, Σιρλ, Ζιριάνοφ (80' Ντομίνγκες), Ντενίσοφ, Τίμοστσουκ, Αρσάβιν, Ντάνι, Πογκρέμπνιακ

1-0



Ρεάλ Μαδρίτης-ΜΠΑΤΕ
2-0

Η νίκη της Ρεάλ ήταν... αναμενόμενη απέναντι στην πρωτάρα ΜΠΑΤΕ. Το 2-0 είναι δίκαιο βάσει της εικόνας των δύο ομάδων, ωστόσο οι πρωταθλητές Ισπανίας μάλλον δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους, τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Οι παίκτες του Μπερντ Σούστερ προηγήθηκαν νωρίς με τον Σέρχιο Ράμος, όμως στη συνέχεια αντιμετώπισαν κάποια προβλήματα από τους μαχητικούς πρώην Σοβιετικούς. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, κυριάρχησαν πλήρως και, με τη βοήθεια της αποβολής του Κάγκους, σημείωσαν και δεύτερο γκολ με τον Φαν Νιστελρόι και έχασαν και κάποιες κλασικές ευκαιρίες.

ΡΕΑΛ:Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Καναβάρο, Ραούλ, Γκάγκο (36' Ντιαρά), Ρόμπεν (61' Ντρέντε), Μαρσέλο, Γκούτι (68' Χιγκουαίν), Χάιντσε, Φαν Νιστελρόι, Φαν Ντε Φάαρτ

ΜΠΑΤΕ: Βερέμκο, Λικχτάροβιτς (58' Βολόντκο), Σοσνόφσκι, Μίρτσεφ (64' Καζάρτσεφ), Κρίβετς, Νεκχάισικ, Κάγκους, Σιβάκοφ, Στάσεβιτς (46' Ζάβρεντσικ), Ρζέφσκι, Γιούρεβιτς

ΟΜΙΛΟΣ 8


Λιόν - Φιορεντίνα 2-2


Μερικές φορές η καλή μέρα δεν φαίνεται από το πρωί. Αρκεί μία στιγμή για να… γκρεμίσει τα πάντα. Στο Ζερλάν, όλα κυλούσαν υπέροχα για τη Φιορεντίνα, η οποία προηγήθηκε με 0-2 με τέρματα του Τζιλαρντίνο. Όμως σε μία φάση που θα συζητηθεί στο 74΄, ο Πικιόν μείωσε για τους «Λιονέ», για να ισοφαρίσει ο Μπενζεμά τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ένα πραγματικά «γεμάτο» παιχνίδι ανάμεσα σε δύο σπουδαίες ομάδες.

Λιόν: Λορί, Μπουμσονγκ, Μποντμέρ, Κάλστρομ, Ζουνίνιο, Φρεντ (65΄ Πικιόν), Μπενζεμα, Γκοβού, Μακούν (60΄ Μακούν), Ρεβεγιέρ, Τουλαλάν

Φιορεντίνα: Φρέι, Κρόλντρουπ, Νταϊνέλι, Βάργκας, Μούτου, Τζιλαρντίνο, Τζάουρι, Μοντολίβο, Κουζμάνοβιτς( 64΄ Σαντάνα), Αλμιρόν, Μέλο

Στεάουα-Μπάγερν Μονάχου 0-1

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο συνόδεψε την επιστροφή της στο Champions League η Μπάγερν Μονάχου, επικρατώντας με 1-0 της Στεάουα στο Βουκουρέστι, για την πρώτη αγωνιστική. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Φαν Μπούιτεν στο 15΄. Πάλεψαν μέχρι το τέλος οι Ρούμανοι το παιχνίδι χάνοντας μάλιστα αρκετές ευκαιρίες με σημαντικότερη ένα δοκάρι του Μπέρνχαρντ στο 58΄, όμως έστω και δύσκολα οι Γερμανοί κατάφεραν να αποδράσουν με το «διπλό».

ΣΤΕΑΟΥΑ (Μάριους Λάκατους): Ζαπάτα, Ογκαράρου, Γκοϊάν, Σζέκελι, Σεμέδο, Μορένο, Μπέρνχαρντ, Τόγια, Μαρίν, Λοβίν, Γκιονέα

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Γιούργκεν Κλίνσμαν): Ρένσινγκ, Λούτσιο, Φαν Μπούιτεν, Ντεμικέλις, Τόνι, Ζε Ρομπέρτο, Φαν Μπόμελ, Κλόζε, Λαμ, Λελ, Σβαϊνστάινγκερ

Έτοιμος ο «Τζόλε», αιμάτωμα ο Μπελούτσι


Στη σημερινή προπόνηση, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς επανήλθε στο κανονικό πρόγραμμα και υπολογίζεται για το ματς της Κυριακής. Με πρόβλημα επέστρεψε από τη Δανία ο Φερνάντο Μπελούτσι ωστόσο, η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο Αργεντινός μέσος «κληρονόμησε» ένα αιμάτωμα στη δεξιά ποδοκνημική και υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία στο Ιατρικό Κέντρο, τα αποτελέσματα της οποίας, ήταν αρνητικά. Σήμερα ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας, κάτι που θα κάνει και αύριο και την Παρασκευή εκτιμάται πως θα προπονηθεί κανονικά.

Αύριο οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ρεπό και η επόμενη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για το πρωί (09:30) της Παρασκευής.

Ενα μήνα εκτός ο "Κάρα"


Ενα μήνα θα απουσιάσει από τους αγωνιστικούς χώρους ο Γιώργος Καραγκούνης του οποίου οι τραυματισμός στη γάμπα, στην αναμέτρηση με την Ιντερ στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, αποδείχθηκε πιο σοβαρός απ' όσο αρχικά είχε εκτιμηθεί.

"Μετά τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Γιώργος Καραγκούνης, διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάση β΄ βαθμού στην αριστερή γαστροκνημία. Ο εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης είναι 4 εβδομάδες", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ.

O Καραγκούνης χάνει και τον αγώνα της 2ης αγωνιστικής του Champions League με την Ανόρθωση.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Παντέλης: "Πιστεύουμε στην ομάδα"


Ο πρόεδρος της Κυπριακής ομάδας, μίλησε στον "SENTRA FM, 103,3" για τον αγώνα με την Γερμανική ομάδα και την συνέχεια της Ανόρθωσης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ:

Για τη διοργάνωση: "Όταν σε αυτή τη διοργάνωση υποτιμήσεις τον εαυτό σου δεν έχεις αξιοπρέπεια. Θα πρέπει να πιστεύεις σε αυτό που πέτυχες. Πέρασες μέσα από τρεις προκριματικούς γύρους, απέκλεισες και τον Ολυμπιακό, νομίζω ότι πρέπει να πιστεύεις στις ικανότητες σου, και να προσπαθήσεις να πάρεις ότι καλύτερο μπορείς. Όταν είσαι σε αυτό το επίπεδο πρέπει να μάθεις να συμπεριφέρεσαι στο επίπεδο που αρμόζει σε αυτή τη διοργάνωση".

Για το χθεσινό παιχνίδι με την Βέρντερ: "Ήταν η παρθενική εμφάνιση της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ηταν μια δύσκολη έδρα, ένα καλό αποτέλεσμα και δεν μπορούμε παρά να είμαστε ευχαριστημένοι. Είχαν συντριπτική υπεροχή της μπάλας, άλλα ανούσια. Δεν είχαν πολλές και κλασσικές ευκαιρίες, ήταν περίπου μια αντιγραφή του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Η ομάδα μπορούσε να ελέγξει το παιχνίδι, οι αποκρούσεις που έβγαιναν ήταν δύσκολες".

Όσο αφορά τα επίπεδα των ομάδων του ομίλου: "Θέλω να είμαι ειλικρινής, η ομάδα μας είναι η πιο αδύνατη στον όμιλο. Ομως επειδή είσαι αδύνατος δεν σημαίνει ότι θα χάσεις κιόλας. Υπάρχει η προσπάθεια και ο τρόπος σκέψης, υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσεις ένα παιχνίδι, αυτήν την ποιότητα να την μειώσεις και να πάρεις το αποτέλεσμα".

Για τον αν η Βέρντερ δεν βρίσκεται σε καλό επίπεδο: "Θεωρώ ότι δεν είναι καλύτερη η Βέρντερ από τον Παναθηναϊκό. Εχει την ποιότητα έχει και τους παίκτες, αλλά όλα αυτά είναι όπως και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Θεωρούν ότι είναι δεύτερη, αλλά δεν πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα αφήσει το αποτέλεσμα στην πλάκα".

Για την εξέλιξη των αγώνων: "Θεωρώ ότι η Ίντερ δεν χάνει με τίποτα. Μετά μεγάλη σημασίας παιχνίδι είναι αυτό της Βρέντερ με τον Παναθηναϊκό."

Για το αν είναι φίλαθλος του Παναθηναϊκού: "Ισχύει αλλά μέχρι να τελειώσουν οι όμιλοι του Τσάμπιον Λιγκ δεν μπορεί αν ισχύει."

Για τον Δέλλα: "Εκτός από θαυμάσιος ποδοσφαιριστής είναι και εξαίρετη προσωπικότητα. Επαιξε σε παιχνίδια για εμάς διαφορετική θέση από ότι αγωνιζόταν στις υπόλοιπες ομάδες, προσέφερε τα μέγιστα, αλλά αυτό που έχει τεράστια σημασία για την Ανόρθωση είναι πως είναι μεγάλη προσωπικότητα και μπορεί να παροτρύνει τους υπόλοιπους”.

Αν πίστευε στην καλή πορεία της ομάδας: "Η Ανόρθωση έχει μια καλή ευρωπακή εμπειρία, έχει σταθεί πέντε φορές στους ομίλους, αλλά μέχρι εκεί. Για να είμαι ειλικρινής δεν πιστεύαμε ότι θα μπαίναμε όπως μπήκαμε, γιατί και ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα, λέγαμε ότι η κλήρωση ήταν καλή, θα μπορούσε να ήταν και χειρότερη. Αυτό το 3-0 μας έδωσε τη πεποίθηση να λέμε, αν παίξουμε όπως πρέπει θα πάμε στους ομίλους του Τσάπιονς Λιγκ."

Για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας: "Πέρσι η Ανόρθωση είχε θαυμάσια αμυντική λειτουργία και μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη αλλά εκτός από αυτό ήταν και η πρώτη επίθεση στην Κύπρο, Ο τρόπος λειτουργίας θέλει οι ποδοσφαιριστές να τρέχουν ασταμάτητα, ενώ παίζει με περισσότερους επιθετικογενείς παίκτες καταφέρνει ν βγάλει αυτήν την άμυνα."

Για το επερχόμενο μάτς με τον Παναθηναϊκό: "Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη μάδα, με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και χρειάζεται

Αντωνιάδης:"Μεταβατική περίοδος"


Απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση του Παναθηναϊκού (στο β΄ μέρος), παρουσιάστηκε με δηλώσεις του ο α’ αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού Αντώνης Αντωνιάδης, ο οποίος ωστόσο δεν παρέλειψε να μιλήσει για τα αμυντικά προβλήματα της ομάδας, κάνοντας αναφορά και στον Κυργιάκο: «Αν τον είχαμε δεν θα έπαιζε έτσι ο Ιμπραΐμοβιτς», είπε ξαφνιάζοντας βέβαια με αυτή τη θέση του, επειδή επισήμως από τον Παναθηναϊκό είχε απορριφθεί η σκέψη για τη επάνοδο του διεθνή αμυντικού στην Παιανία.

Ο κ. Αντωνιάδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM 103,3, είπε μεταξύ άλλων:

«Ο χθεσινός Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο εμένα με ενθουσίασε, έβγαλε αρκετές ευκαιρίες, κυκλοφόρησε πολύ καλά την μπάλα και είχε ένα ποδοσφαιρικό στίγμα. Αυτό οφείλεται νομίζω στην άνοδο του Σίλβα», τόνισε ο παλαίμαχος άσος της ομάδας και τωρινός διοικητικός παράγοντας και συνέχισε:

«Ο Παναθηναϊκός άλλωστε είναι ακόμη σε μια μεταβατική περίοδο. Πέρυσι θυμάστε πως παίζαμε, καταρχήν να μην φάμε γκολ και ότι προκύψει μπροστά. Φέτος άλλαξε η φιλοσοφία της ομάδας, ήρθαν καινούργια πρόσωπα και θέλει μία πίστωση χρόνου».

Για την ευχάριστη έκπληξη, την παρουσία του Μουν ο Αντώνης Αντωνιάδης είπε: «Ήταν η αποκάλυψη χθες ο Μουν. Στα ντέρμπι στην Ελλάδα υπάρχει άλλη ψυχολογία και άλλη σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Εγώ ποτέ δεν θα τον έβαζα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Γιατί στο ντέρμπι παίζει ρόλο η ψυχή και η πείρα, ενώ χθες που έπαιξε λίγο πιο ελαφρά ο Μουν έδειξε το διάπλατο ταλέντο του. Είχε το δοκάρι, έκανε ενέργειες καλές, ήταν πάρα πολύ καλός».

Για τα προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού υπογράμμισε: «Έγινε μια προσπάθεια να πάρουμε αμυντικό, δεν απέδωσε όμως. Έγινε προσπάθεια μεγάλη γιατί δεν είπαμε ότι δεν είχαμε πρόβλημα στην άμυνα., Αν είχαμε τον Κυργιάκο για παράδειγμα ο Ιμπραϊμοβιτς δεν θα έπαιζε έτσι. Τώρα ότι έγινε έγινε. Η ομάδα θα πορευθεί μέχρι τον Δεκέμβριο έτσι, θέλουμε δεν θέλουμε. Έχει ξεκινήσει σκάουτινγκ για τον Δεκέμβριο από τώρα για να προετοιμαστούμε όχι μόνο και για την άμυνα, αλλά και κάπου αλλου».

Τέλος σχετικά με το επόμενο παιχνίδι του Champions League με αντίπαλο την Ανόρθωση, τόνισε: «Η ισοπαλία που έφερε με την Βέρντερ μας έχει προβληματίσει. Σύμπτωση που επαναλαμβάνετε παύει να είναι σύμπτωση. Σύμπτωση που απέκλεισε τον Ολυμπιακό, σύμπτωση που φέρνει ισοπαλία με την Βέρντερ. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, είναι πολύ καλή ομάδα και θα αποτελέσει πραγματικά ματς κλειδί για την πρόκριση στην επόμενη φάση».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : Με 900 οπαδούς στο «Κλ. Βικελίδης»

Όπως αποφασίστηκε χθες μετά την σύσκεψη από εκπροσώπους του Άρη, του ΠΑΟ και της Αστυνομίας, το Σάββατο το βράδυ το ντέρμπι των δύο ομάδων στο «Κλ. Βικελίδης», θα το παρακολουθήσουν από κοντά 900 οπαδοί του «τριφυλλιού». Οι «πράσινοι» είχαν αρχικά ζητήσει 1.200 αλλά τελικά ο αριθμός μειώθηκε για λόγους ασφαλείας.

Ο φετινός ΠΑΟ στοχεύει ψηλά...

















anti-hooliguns.blogspot.com

Βέρντερ Βρέμης :«Πετάξαμε δύο βαθμούς»


Ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν στη Βέρντερ ότι δεν κατάφεραν να νικήσουν την Ανόρθωση στο παιχνίδι της πρεμιέρας της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και όλοι έλεγαν ότι η ισοπαλία με την πρωταθλήτρια Κύπρου, ισοδυναμεί με ήττα για την ομάδα της Βρέμης.

«Δεν είχαμε αποφασιστικότητα και αυτό μας στοίχισε. Είμαι απογοητευμένος και θυμωμένος από το αποτέλεσμα. Δεν το περίμενα. Παρά την ισοπαλία οι στόχοι της ομάδας δεν αλλάζουν αφού δεν άλλαξαν πολλά πράγματα στον όμιλο. Δεν ήταν θέμα αστοχίας των επιθετικών μας αλλά, επαναλαμβάνω, έλλειψης αποφασιστικότητας», τόνισε ο προπονητής της Βέρντερ, Τόμας Σάαφ.

Απογοητευμένος ήταν και ο αθλητικός διευθυντής, Κλάους Άλοφς. «Αυτή δεν ήταν η πίεση που έπρεπε να ασκήσουμε σε ένα εντός έδρας παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν βρήκαμε το δρόμο προς το αντίπαλο τέρμα και δεν είμαστε αποφασιστικοί στις προσωπικές μονομαχίες. Η ομάδα δεν είχε την εικόνα που θα ήθελα. Ελπίζω ότι στα επόμενα παιχνίδια να δείξουμε ότι έχουμε αντιληφθεί ποιο είναι του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε ένα παιχνίδι όπως αυτό με την Ανόρθωση θα μπορούσαμε να πληρώσουμε μία από τις αντεπιθέσεις τους, όμως ευτυχώς το αποφύγαμε», δήλωσε.

Ανάλογα ήταν και τα λόγια των ποδοσφαιριστών της Βέρντερ. «Προσπαθήσαμε να φέρουμε τον αγώνα στα μέτρα μας, όμως έλειψε το γκολ. Πιέσαμε, όμως δεν εκμεταλλευτήκαμε τις φάσεις που δημιουργήσαμε», είπε ο Περ Μερτεζάκερ. «Από την αρχή έπρεπε να κυνηγήσουμε το γκολ. Μπορούσαμε να νικήσουμε αλλά δεν το κάναμε. Είμαι απογοητευμένος», ήταν τα λόγια του Τόρστεν Φρινγκς. «Δεν κάναμε ότι έπρεπε για να πάρουμε τη νίκη. Πετάξαμε δύο βαθμούς. Είναι μια μέρα που θέλουμε να ξεχάσουμε», είπε ο Κλέμενς Φριτζ.

«Έχει βαλθεί να μας τρελάνει». Τι γράφουν κυπριακά και διεθνή ΜΜΕ για την επιτυχία της «Κυρίας»


Η Ανόρθωση εξακολουθεί να εντυπωσιάζει την Ευρώπη. Αφού έγραψε ιστορία, όντας η πρώτη κυπριακή ομάδα που προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, άρχισε εντυπωσιακά την προσπάθειά της αποσπώντας «λευκή» ισοπαλία σε μια πολύ δυνατή έδρα, αυτή της Βέρντερ. Όπως είναι φυσικό, οι φίλοι του ποδοσφαίρου στην Κύπρο παραληρούν και τα κυπριακά ΜΜΕ δεν αποτελούν εξαίρεση.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού ποδοσφαίρου, μέχρι την επόμενη αφού η «κυρία» έχει βαλθεί να μας τρελάνει", αναφέρει η ιστοσελίδα «24sports.com.cy». «Τρέλανε και την Βρέμη, πήρε ολόχρυσο βαθμό!!! Η Ανορθωσάρα έκανε και πάλι το θαύμα της μέσα στη Γερμανία κόντρα στη Βέρντερ και συνδύασε με βαθμολογικό κέρδος την ιστορική πρώτη παρουσία Κυπριακής ομάδας σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.. Πανάξιος ο βαθμός για τους πρωταθλητές μας που τα έδωσαν όλα και δεν άφησαν σχεδόν καθόλου την Γερμανική ομάδα να κάνει το παιγνίδι της. Μαεστρικό κοουτσάρισμα από τον Τιμούρ Κετσπάγια».

«ANORTHOSIS FAMAGUSTA ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!" Αυτός είναι ο εντυπωσιακός τίτλος της ιστοσελίδας «kerkida.net», που στο κείμενό της αναφέρει: «Συνεχίζει να γράφει ιστορία η Ανόρθωση. Η «Κυρία» μόλις στο πρώτο της παιχνίδι στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, απέσπασε ισοπαλία 0-0 από τη Βέρντερ Βρέμης μέσα στο «Βέζερ Στάντιον».Φιλοξενούνται επίσης δηλώσεις των παικτών αλλά και μελών της διοίκησης, που αναφέρουν ότι τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στο πρωτάθλημα και μετά θα ασχοληθούν με τον επόμενο αγώνα τουΤσάμπιονς Λιγκ, όπου αντίπαλος είναι ο Παναθηναϊκός.
Να δώσουν δυναμικό παρών στο αεροδρόμιο για να υποδεχτούν τους παίκτες της Ανόρθωσης οι οποίοι επιστρέφουν σήμερα το βράδυ, προτρέπει τους Κύπριους φιλάθλους η ιστοσελίδα protathlima.com, που αναφέρει επίσης: «Μάγκισσα Kυρία, έκανε ταμείο στη Βρέμη! Απίστευτη η Ανόρθωση με την τρελή της ευρωπαϊκή πορεία να μην φαίνεται να έχει τέλος ούτε και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ, φεύγοντας απόψε από την Βρέμη με ψηλά το κεφάλι και τον «χρυσό» βαθμό της ισοπαλίας (0-0). Ρεσιτάλ κοουτσαρίσματος από τον Τιμούρ Κετσπάγια».
«Ευρωπαϊκού ονείρου συνέχεια», είναι ο βασικός τίτλος του «shootandgoal», που γράφει. «Το ευρωπαϊκό όνειρο της Ανόρθωσης δεν θάμπωσε στο «Βέζερσταντιον». Αντίθετα, ο Τιμο΄πυρ Κετσπάγια και οι παίκτες του το κράτησαν ζωντανό, αφού στον πρώτο αγώνα τους πήραν ισοπαλία από τη Βέρντερ».

Οι κυπριακές ιστοσελίδες αναφέρονται εκτενώς και στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ίντερ, γράφοντας ότι η ελληνική ομάδα, παρά την ήττα της, πραγματοποίησε καλή εμφάνιση.

Τι έγραψαν τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ...

Με τη μεγάλη επιτυχία της Ανόρθωσης ασχολήθηκαν και τα ΜΜΕ των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Μερικές ενδεικτικές αναφορές:
«Η αποφασισμένη Ανόρθωση κράτησε το μηδέν τη Βρέμη» είναι ο τίτλος που στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, που θεωρεί πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα τον αρχηγό της «Κυρίας», Νίκο Νικολάου.

Η βελγική ιστοσελίδα «standaard.be», έγραψε ότι «παρά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, η Βέρντερ δεν νίκησε τη «καινούργια» Ανόρθωση», ενώ η βρετανική «Goal.com» ανέφερε: «Η Ανόρθωση πήρε εντυπωσιακή ισοπαλία».
Το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε: «Κρατήθηκε στο μηδέν η Βέρντερ από τη "μικρή" Ανόρθωση», ενώ το πρακτορείο Reuters ότι: «Στο ντεμπούτο της η Ανόρθωση υποχρέωσε τη Βέρντερ σε λευκή ισοπαλία». ...και τα γερμανικά

Όσον αφορά τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης η ιστοσελίδα welt.de έχει τίτλο: «Κακή αρχή για Βέρντερ απέναντι στη «Φαμαγκούστα», ενώ η noows.de: «Ντρόπιασε τον εαυτό της η Βέρντερ στο 0-0 με την Ανόρθωση».
«Η Βέρντερ δεν πέρασε το εμπόδιο. H πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ δεν ήταν καλή κόντρα στην κυπριακή και έξυπνη Ανόρθωση, παρά τις πολλές ευκαιρίες, με ένα απογοητευτικό σκορ στο μηδέν».
έγραψε το Kicker.de.

Άλλοι τίτλοι που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ της Γερμανίας είναι: «Απαράδεκτη η Βέρντερ», «Ρεζίλι» και «Ντροπή».

Κετσπάγια:"Πήραμε αυτό που αξίζαμε"


Η Ανόρθωση συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία στην Ευρώπη και το ποδαρικό στους ομίλους του Champions League, συνοδεύτηκε με ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα, αυτή την φορά στην Βρέμη με αντίπαλο την Βέρντερ.

Ο τεχνικός της Κυπριακής ομάδας, Τιμούρ Κετσπάγια παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα αλλά παράλληλα κράτησε χαμηλούς τόνους για τη συνέχεια.

"Πήραμε αυτό που αξίζαμε, είχαμε πάθος και ενθουσιασμό. Θα κυνηγάμε σε κάθε παιχνίδι το αποτέλεσμα. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα.

Τώρα θα δούμε το πρωτάθλημα και μετά τον Παναθηναικό. Δεν γίναμε τώρα το φαβορί του ομίλου με την ισοπαλία", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου μετά το τέλος του αγώνα, δήλωσε εξάλλου:"Εμείς ήρθαμε για να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, και στο τέλος πήραμε μία δίκαιη ισοπαλία.

Βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον , είναι μία δύσκολη έδρα εδώ στην Βρέμη και αφού τα καταφέραμε συνεχίζουμε".

Τέλος ο Αριάν Μπεκιάι είπε:"Δείξαμε από την αρχή ότι θέλαμε αυτο τον βαθμό. Αν δούμε την γενική εικόνα αξίζαμε την ισοπαλία".

Οι δηλώσεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού μετά την ήττα !


Νίκος Πατέρας: "Μόλις έρχομαι από τα αποδυτήρια. Εδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Σήμερα ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι είναι ευρωπαϊκή ομάδα, σταθερή αξία. Μου άρεσε πολύ η απόδοση και το στήσιμο της ομάδας. Είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια, ευχαριστούμε τον κόσμο για τη βοήθειά του. Μπορούμε να προκριθούμε. Τώρα μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Αρη".

Γιώργος Βαρδινογιάννης: "Δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες για το πάθος που έδειξαν και τη δύναμη με την οποία έπαιξαν. Είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια".

Θανάσης Γιαννακόπουλος: "Δεν μπορώ να πω ότι ήμασταν άτυχοι γιατί παίζαμε με μία μεγάλη ομάδα. Θέλουμε το πρωτάθλημα και θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να τα καταφέρουμε".

Παύλος Γιαννακόπουλος: "Χάσαμε από μία μεγάλη ομάδα αλλά παίξαμε πολύ καλά. Τα συγχαρητήριά μου στους οπαδούς μας για τη στήριξή τους".

Πάουλο Σόουζα: "Ο Παναθηναϊκός πρέσαρε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο αλλά χρειαζόταν περισσότερους παίκτες στην περιοχή. Η ομάδα απέδειξε ότι βρίσκεται στο υψηλό επίπεδο. Η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Εχω υπέροχες αναμνήσεις από την Αθήνα και τον κόσμο της ομάδας".

Γιώργος Καραγκούνης: "Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ήμασταν καλοί και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου. Όμως δεν είχαμε τύχη. Δεχτήκαμε το πρώτο γκολ σε μια ανύποπτη φάση. Δείξαμε ότι δεν είχαμε διαφορά από την Ίντερ. Ελπίζουμε στο δεύτερο παιχνίδι να έχουμε τύχη και να φύγουμε με τους βαθμούς. Έγινε ένα λάθος, όλοι παίζουμε και κάνουμε λάθη, όποιος κάνει τα λιγότερα κερδίζει. Σημαίνει πολλά για εμάς, ότι η Ίντερ γύρισε από νωρίς πίσω. Εκτός από την εμφάνιση δυστυχώς έχουμε 0 βαθμούς, έχουμε όμως μπροστά μας πολλά παιχνίδια. Άλλωστε η Ίντερ μπορεί να κερδίσει σε οποιαδήποτε έδρα. Συνεχίζουμε, ο κόσμος ήταν δίπλα μας και έχουμε συνέχεια σε αυτό το θεσμό.

Και η Ανόρθωση και γενικά το κυπριακό ποδόσφαιρο έχει δείξει μεγάλη άνοδο. Δεν είναι τυχαία τα τελευταία αποτελέσματα. Λένε ότι έχουμε δύο νίκες με την Ανόρθωση, όμως αυτά είναι μόνο λόγια. Είναι δυο δύσκολα παιχνίδια όπως κάθε παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ, θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να νικήσουμε. Είναι σημαντικό όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ είναι δύσκολο να γυρίσεις και εμείς δείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε. Είναι πολύ θετικό αυτό. Καταφέραμε ενώ παίζαμε με μια μεγάλη ομάδα και είμαστε πίσω να κάνουμε φάσεις και να έχουμε και δοκάρι. Η εμφάνισή μας δίνει δύναμη τόσο για το Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και για το πρωτάθλημα".

Γιάννης Γκουμας: "Προσπαθήσαμε αρκετά ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Αξίζαμε τον βαθμό της ισοπαλίας. Η ομάδα έχει δυνατότητες και το έδειξε, όμως χρειαζόμαστε τύχη που σήμερα δεν είχαμε. Ελπίζω να την έχουμε στη συνέχεια. Κάναμε κάποια λάθη σε θέματα τακτικής στο πρώτο μέρος και από ένα τέτοιο ήρθε και το γκολ. Ο Ιμπραΐμοβιτς είναι ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο, κάναμε ένα λάθος στην άμυνα και αυτό πληρώνεται. Νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο φοβηθήκαμε κάπως το παιχνίδι, το man to man άφησε χώρους ελεύθερους, ενώ στο δεύτερο κρατούσαμε τις θέσεις μας και περιορίσαμε την Ίντερ.

Δεν νομίζω πως η Ανόρθωση είναι φαβορί. Ο ΠΑΟ είναι το φαβορί. Βέβαια, η Ανόρθωση δεν είναι εύκολη ομάδα, πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια στην Κύπρο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, δυνατοί και αν παίξουμε όπως στο δεύτερο σημερινό ημίχρονο, μπορούμε τη νίκη. Κάναμε την προσπάθειά μας, δεν πήραμε κανέναν βαθμό όμως δείξαμε πως έχουμε δυνατότητες και μπορούμε να διεκδικήσουμε την δεύτερη θέση. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε λάθος τακτική. Δεν νομίζω πως έπρεπε να παίξουμε man to man, δεν μας βγήκε. Στο δεύτερο που κρατήσαμε τις θέσεις μας ήμασταν καλύτεροι καθώς δεν αφήναμε κενούς χώρους.

Παρότι δεχτήκαμε το γκολ δεν απογοητευτήκαμε τους πιέσαμε και αυτό ήταν εμφανές. Μπορούσαμε να πετύχουμε ένα γκολ. Νομίζω πως οι νέοι παίκτες της ομάδας μπορούν να σταθούν σε αυτό το επίπεδο και νομίζω πως μπορούμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Για μας είναι "κλειδί" το επόμενο ματς".

Ζιλμπέρτο Σίλβα: "Παίξαμε πολύ καλά. Όμως ήταν ένα παιχνίδι κόντρα σε μια πολύ ποιοτική ομάδα. Εκμεταλλεύτηκαν τις μόνες ευκαιρίες που έκαναν, ενώ εμείς όχι. Όμως μπορούμε να κερδίσουμε τα υπόλοιπα παιχνίδια και να προκριθούμε.

Πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι. Οι τρεις βαθμοί είναι πολύ σημαντικοί για τον Παναθηναϊκό. Η Ανόρθωση είναι καλή ομάδα και θα είναι δύσκολο παιχνίδι, όμως αν παίξουμε όπως σήμερα μπορούμε να το πάρουμε."

Χενκ Τεν Κάτε: "Παίξαμε για να κερδίσουμε, όταν δεν κερδίζεις είσαι δυσαρεστημένος. Εγώ είμαι προπονητής και πρέπει να κοιτάζω μπροστά. Μαθαίνουμε, γινόμαστε καλύτεροι. Είμαστε σε καλό δρόμο. Δείξαμε πως σε αυτό το επίπεδο μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο.

Μας λείπει η εμπειρία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρώτο γκολ που αφήνουμε την μπάλα να πέσει κάτω μετά από μια βαθιά μπαλιά. Σε αυτό το επίπεδο ακόμα και τα μικρά λάθη, δεν μένουν ατιμώρητα. Ωστόσο μιλάμε για ένα ποδοσφαιριστή (σ.σ. τον Σιμάο) που είναι μόλις 20 ετών και κάνει ένα λάθος από απειρία. Μαθαίνει από αυτό αν και με σκληρό τρόπο και δεν θα κάνει αυτό το λάθος ποτέ ξανά.

Δεν το λέω για να κατηγορήσω τον παίκτη. Ήταν ένα πολύ μικρό λάθος που μπορεί να σου κοστίσει. Όμως είχε πολύ καλή απόδοση. Το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα είναι καλό για εμάς, καθώς οι δύο αντίπαλοί μας πήραν μόνο ένα πόντο και έτσι τα πάντα είναι ανοιχτά. Όμως ο τρόπος που παίξαμε εμείς μας δίνει αισιοδοξία για το μέλλον.

Θέλαμε πολύ κίνηση, ταχύτητα με δεδομένα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δικού τους αμυντικού διδύμου. Έτσι δεν παίξαμε με καθαρό σέντερ φορ. Παρόλα αυτά ελέγξαμε το παιχνίδι αν και είναι δύσκολο να το πεις αυτό όταν έχεις χάσει. Όμως το ποδόσφαιρο σε αυτό το επίπεδο είναι στιγμές. Καθοριστικές στιγμές. Και αυτές ήταν για την Ίντερ. Πάντως, κάναμε κάτι καλό. Ο κόσμος ήταν εντυπωσιακός. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη. Βέβαια και η ομάδα έδωσε κάτι στην κερκίδα. Είμαι περήφανος που είμαι μέλος αυτού του Παναθηναϊκού"

Εγκώμια ιταλικού Τύπου για Ίντερ


Η καταλυτική συμβολή του.. δημιουργού Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο αναγεννημένος Αντριάνο, ο φύλακας-άγγελος Ζούλιο Σέζαρ αλλά και ο μαέστρος Μουρίνιο, κυριαρχούν στα σχόλια των ιταλικών ΜΜΕ, μετά τον νικηφόρο πέρασμα της Ίντερ από το ΟΑΚΑ (2-0 τον Παναθηναϊκό) στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

"Πρώτα ο Μαντσίνι, μετά ο Αντριάνο, και η Ίντερ αλώνει την Αθήνα", είναι ο τίτλος στην ιστοσελίδα της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία αθλητικής εφημερίδας της Ίταλίας "Gazzetta dello Sport", με τον πρόλογο του σχετικού κειμένου να έχει αναφέρει:

"Δύο ασίστ ενός εκπληκτικού Ιμπραΐμοβιτς ανοίγουν τον δρόμο των "νερατζούρι" στο σπίτι του Παναθηναϊκού. Το προβάδισμα ήρθε με έναν πρώην τζαλορόσο (Μανσίνι) και ο Μουρίνιο ξαναβρίσκει το ένστικτο του "αυτοκράτορα" (προσωνύμιο του Αντριάνο), λίγα μόλις λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς. Καθοριστικός επίσης και ο Ζούλιο Σέζαρ".

Στο κείμενο τονίζεται επίσης το γεγονός ότι η Ίντερ δημιούργησε τρεις κλασικές ευκαιρίες πριν από το γκολ του Μανσίνι, καθώς και την συνεισφορά του γκολκίπερ των "νερατζούρι", Ζούλιο Σέζαρ, ο οποίος έκανε δύο επεμβάσεις απέναντι σε έναν εκπληκτικό Μουν.

"H Ίντερ πέρασε δύσκολες στιγμές στο μέλλον. Ο Μουντάρι και ο Φίγκο πέρασαν στο δεύτερο μέρος, και ενώ όλοι περίμεναν να γίνει αλλαγή στην επίθεση, ο Μουρίνιο κράτησε τον Ιμπραΐμοβιτς, το τοτέμ του. Και δεν έκανε λάθος, γιατί ο Σουηδός σέρβιρε το 2-0 στον Αντριάνο, που μόλις είχε μπει στο ματς.

Η αγκαλιά ανάμεσα στον Ζλάταν και τον Πορτογάλο έχει συμβολική αξία, αν φέρει κανείς στη μνήμη του τί συνέβαινε έναν χρόνο πριν επί εποχής Ρομπέρτο Μαντσίνι και της ήττας στην πρεμιέρα από τη Φενέρμπαχτσε.

Τουλάχιστον στην Ευρώπη, ο νέος δρόμος της Ίντερ δεν θα μπορούσε να εγκαινιαστεί με καλύτερο τρόπο".

Kwsport.Kataweb.it: "Ίντερ, η απόλυτη σάμπα. Με τα γκολ των Βραζιλιάνων Μανσίνι (27') και Αντριάνο (85'), οι νερατζούρι αλώνουν την Αθήνα. Ματς που κρίθηκε στη δύναμη, με τον Ιμπραΐμοβιτς να αποτελεί τον άνθρωπο ασίστ", υπογραμμίζει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα και συμπληρώνει:

"Μετά από δύο χρόνια αποτυχιών, η Ίντερ ξεκινά αυτή τη φορά με το δεξί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η εμφάνιση της Αθήνας ήταν μία πραγματική απόδειξη της δύναμης ομάδας του Μουρίνιο, η οποία είναι σε θέση να καθαρίζει τα ματς με κυνισμό".

Channel4: "Ο Αντριάνο έκανε ένα θεαματικό comeback και ο Αμαντίνο Μανσίνι βρήκε επίσης στόχος, με την Ίντερ να νικάει 2-0 εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό.

Ήταν το πρώτο γκολ του Αυτοκράτορα στην Ίντερ από το 1-0 κόντρα στη Ρετζίνα στις 20 Οκτωβρίου 2007. Με την ισοπαλία 0-0 που πήρε η Ανόρθωση στη Βρέμη, οι νερατζούρι είναι μόνοι πρώτοι στην κορυφή του Β' ομίλου.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο πήρε το μήνυμα με το που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ότι θα πρέπει να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, έκεί που απέτυχε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, και το ταξίδι αυτό ξεκίνησε από την Ελλάδα.

Παρέταξε μία σούπερ επιθετική τριπλέτα (Μανσίνι-Κουαρέσμα-Ιμπραΐμοβιτς) και καλοσώρισε τον Ιβάν Κόρδομπα, στην πρώτη του εμφάνιση από το ξεκίνημα μετά από επτά μήνες.

Ο Παναθηναϊκός είχε στη σύνθεσή του τον πρώην παίκτη των νερατζούρι, Γιώργο Καραγκούνη, και τον πρώην σταρ της Άρσεναλ, Ζιλμπέρτο Σίλβα".

Sport.mediaset.it: "Ίμπρα-σόου, η Ίντερ περνάει από την Αθήνα. Ο Ίμπρα οδηγεί τους νερατζούρι κόντρα στον Παναθηναϊκό, δίνοντας τις δύο νικητήριες ασίστ σε Μανσίνι και Αντριάνο.

Ο Μουρίνιο βρίσκεται ήδη στην κορυφή του ομίλου, με την πρώτη του επιτυχία στον πάγκο της Ίντερ στο Τσάμπιονς Λιγκ, χάρη στην ισοπαλία της Βέρντερ με την Ανόρθωση στο άλλο ματς του ομίλου.

Η πρώτη του Μουρίνιο στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν ήταν ένα παιχνίδι που θα μείνει αξέχαστο, όμως χαρίζει τρεις πόντους, την πρώτη θέση στον όμιλο και την απόλυτη βεβαιότητα σε όλους ότι δεν χρειαστεί να κουραστεί πολύ για να φτάσει στη ζεστή φάση της διοργάνωσης.

Lastampa.it: "Η Ίντερ νικά, ο Αντριάνο επέστρεψε. Η Βραζιλιάνα (Μανσίνι-Αντριάνο) Ίντερ επικράτησε στην Αθήνα του Παναθηναϊκού, χωρίς να εντυπωσιάσει.

Ο Αντριάνο βρήκε τον εαυτό του, μπήκε στο τέλος και πέτυχε ένα όμορφο γκο, δημιουργίας του ικανότατου Ιμπραΐμοβιτς. Ο Μουρίνιο ξεκίνησε καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ, παίρνοντας στην Αθήνα ένα δύσκολο παιχνίδι.

Ο Ιμπραΐμοβιτς ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, μαζί με τον Μουν, ο οποίος είχε σουτ στο δοκάρι".

CHAMPIONS LEAGUE:Το πρόγραμμά της Τετάρτης














Το αυριανό πρόγραμμά:


5ος όμιλος
Σέλτικ - Άαλμποργκ
Ντιναμό Κιέβου - Άρσεναλ

6ος όμιλος
Γιουβέντους - Ζενίτ
Λιόν - Φιορεντίνα

7ος όμιλος
Μάν. Γιουνάιτεντ - Βιγιαρεάλ
Πόρτο - Φενερμπεχτσέ

8ος όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάτε Μπόρισοφ
Στεάουα - Μπάγερν

Champions League: Η πρώτη αγωνιστική 1,2,3,4 Ομιλος(ΒΙΝΤΕΟ ΤΑ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ)



















1ος ΟΜΙΛΟΣ


Τσέλσι - Μπορντό 4-0


Εύκολο βράδυ πέρασε η Τσέλσι στο "Στάμφορντ Μπριτζ", καθώς επικράτησε της Μπορντό με 4-0, χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση.

Ο Φρανκ Λαμπάρτ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 14' και ο Άσλεϊ Κόουλ διπλασίασε τα τέρματα των "μπλε" στο 30', ενώ τα άλλα δύο τέρματα πέτυχαν οι Μαλουντά στο 82' και Ανελκά στο 92'.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Μποζίνγκουα, Καρβάλιο, Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ, Μίκελ, Λαμπάρτ, Ντέκο (61' Μπάλακ), Τζο Κόουλ (74' Μπελέτι), Μαλουντά (84' Καλού), Ανελκά.
ΜΠΟΡΝΤΟ: Ραμέ, Ζουριετί, Ντιαβαρά, Πλανούς, Πλασέντε, Ντιαρά, Φερνάντο (75' Ντουκασέ), Γκουφράν (66' Ομπερτάν), Βεντέλ, Γκουρκούφ, Σαμάκ (66' Καβενάγκι).




1-0


2-0


3-0


4-0

Ρόμα - Κλουζ 1-2

Η Ρόμα επιβεβαίωσε την αγωνιστική της κρίση, καθώς έπεσε θύμα μιας από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του Τσάμπιονς, αφού ηττήθηκε από την... πρωτάρα Κλουζ με 1-2 μέσα στο "Ολίμπικο".

Ο Πανούτσι σκόραρε και πάλι και έδωσε προβάδισμα στους "τζιαλορόσι" στο 17', όμως δέκα λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση από τους Ρουμάνους με τον Ζουάν Κούλιο, ο οποίος ήταν αυτός που τους έδωσε και την νίκη στο 49'.

ΡΟΜΑ: Ντόνι, Σισίνιο, Κασέτι, Πανούτσι (47' Λόρια), Ρίισε (52' Τότι), Ντε Ρόσι, Ακουιλάνι, Τονέτο, Ταντέι (77' Μοντέλα), Μπαπτίστα, Βούσινιτς.
ΚΛΟΥΖ: Στανκόιου, Τόνι, Κάντου, Ντε Σόουζα, Αλβάρο Περέιρα, Ντάνι, Μουρεσάν, Κουμπαρμπιέρ (89' Πανίν), Χουάν Κούλιο, Τρίκα (67' Περάλτα), Κονέ.

1-0


1-1


1-2


3ος ΟΜΙΛΟΣ

Βασιλεία - Σαχτάρ 1-2


Με δύο εκτελέσεις φάουλ στο πρώτο ημίχρονο η Σαχτάρ κέρδισε την Βασιλεία μέσα στο "Σεντ Γιάκομπ Παρκ" και έκανε αποφασιστικό βήμα τουλάχιστον για την 3η θέση.

Το πρώτο τέρμα για την ομάδα του Ντόνετσκ ήρθε από τον Φερναρντίνιο στο 25' και το δεύτερο από τον Τζάντσον στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ενώ στιο 93' απλά κατάφερε να μειώσει ο Αμπραχάμ για τους Ελβετούς.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Κοστάντζο, Χόντελ, Άμπραχαμ, Μάρκε, Ζάνι, Χούνγκελ, Γκέλαμπερτ (63' Εντουάρδο Ρούμπιο), Στόκερ (46' Μουσταφί), Τσίπερφιλντ, Καρλίτος, Ντερτιγιόκ (46' Εντουάρδο).
ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοφ, Σρνα, Κούτσερ, Τσιρκίνσκι, Σέβτσουκ, Χούμπσμαν, Τζάντσον, Φερναντίνιο (84' Φεντέτσκι), Ιλσίνιο (66' Βιλιάν), Μπραντάο, Λουίζ Αντριάνο (74' Σελέζνοφ).

0-1


0-2


1-2



Μπαρτσελόνα - Σπόρτινγκ 3-1


Χωρίς να εντυπωσιάσει η Μπαρτσελόνα πήρε αυτό που ήθελε στο "Καμπ Νου", την νίκη στην πρεμιέρα δηλαδή επί της Σπόρτινγκ, αν και αγχώθηκε λίγο στο τέλος.

Ο Τσάβι εκτέλεσε το κόρνερ στο 21' και Ράφαελ Μάρκες με κεφαλιά χάρισε το προβάδισμα στους "μπλαουγκράνα", ενώ ο Σαμουέλ Ετο'ο με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους.

Η ομάδα της Λισαβόνας το... πάλεψε και με τους Πόστιγκα και Βελόσο να περνούν στον αγώνα κατόρθωσε να μειώσει με τον Τονέλ στο 72', όμως ο Τσάβι στο 87' έβαλε τέλος στις ελπίδες του διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντέζ, Ντάνι Άλβες, Μάρκες, Πίκε, Πουγιόλ (89' Σιλβίνιο), Κεϊτά, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Ανρί (75' Πέδρο Ροδρίγκες), Ετο'ο (66' Γιάγια Τουρέ).
ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίσιο, Άμπελ, Πόλγκα, Τονέλ, Μάρκο Κανέιρα (79' Περεϊρίνια), Ζοάο Μουτίνιο, Ρόκενμπακ, Ιζμαΐλοφ, Ρομανιόλι (65' Μιγκέλ Βελόσο), Ντερλέι, Ντιαλό (62' Πόστιγκα).

1-0


2-0


2-1


3-1


4ος ΟΜΙΛΟΣ

Αϊντχόφεν - Ατλέτικο 0-3


Με τον Σέρτζιο Αγκουέρο να... βγάζει φλόγες η Ατλέτικο Μαδρίτης "άλωσε" το "Φίλιπς Στάντιον" με 3-0. Ο νεαρός Αργεντίνος άνοιξε το σκορ μόλις στο 9' με κοντινό πλασέ, ενώ "χτύπησε" για δεύτερη φορά στο 36' με διαγώνιο πλασέ από πάσα του Πονγκόλ, ο οποίος πέντε λεπτά νωρίτερα είχε αντικαταστάσει τον Φορλάν που αποχώρησε τραυματίας.

Ο Νούνο Μανίς, ο οποίος φέτος με την επιστροφή του στους "ροχιμπλάνκος" φέτος δείχνει αναγεννημένος, ήταν αυτός που ουσιαστικά έβαλε τέλος σε κάθε ελπίδα των γηπεδούχων έστω για την ισοπαλία διαμορφώνοντας το τελικό 0-3 στο 54'.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Ίσακσον, Σαλσίδο, Μαρσέλις, Μπρεσέ (74' Ροντρίγκες), Πιέτρες, Σίμονς, Κούλινα (46' Μπακάλ), Μέντες, Αμραμπάτ, Κούβερμαρς, Άφελαϊ (70' Λάζοβιτς).
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Λέο Φράνκο, Περέα, Χέιτινγκα, Ουϊφαλούσι, Αντόνιο Λόπεζ, Πάουλο Ασουνσάο, Μανίς (65' Μπανέγκα), Λουίς Γκαρθία, Σιμάο, Αγκουέρο (63' Ραούλ Γκαρσία), Φορλάν (31' Σιναμά Πονγκόλ).

0-1


0-2


0-3


Μαρσέιγ - Λίβερπουλ 1-2


Η Μαρσέιγ δεν μπόρεσε ούτε φέτος να εμποδίσει την Λίβερπουλ να περάσει αλώβητη από την Μασσαλία και για την ακρίβεια δεν της το επέτρεψε ο Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος με δύο τέρματα έδωσε την νίκη στους "κόκκινους".

Στο 23' ο Κανά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρέινα και έβαλε φωτιά στις εξέδρες "Βελοντρόμ", όμως το προβάδισμα των μαρσεγέζων διήρκηκε μόλις τρία λεπτά, καθώς ο Τζέραρντ με εξαιρετικό μακρινό σουτ νίκησε τον Μανταντά, κάτι που έκανε και στο 32' με την εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Μπάμπελ.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Μπονάρ, Ζουμπάρ, Χίλτον, Ταϊβό, Κανά, Σεϊρού, Κονέ (75' Σαμασά), Μπεν Αρφά (57' Ζιανί), Μ'Μπαμί (41' Βαλμπουενά), Νιανγκ.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Αρμπελόα, Σκρτελ, Κάραχερ, Ντοσένα, Μασεράνο, Τζέραρντ (69' Μπεναγιούν), Λούκας, Κάιτ, Μπάμπελ, Τόρες (65' Ριέρα).

1-0


1-1


1-2

Βέρντερ Βρέμης - Ανόρθωσης 0-0 :Το όνειρο της Ανόρθωσης συνεχίζεται.........


Με πολύ καλή τακτική και ένα εξαιρετικό κοουτσάρισμα από τον Τιμούρ Κετσπάγια, η Ανόρθωση κατάφερε να πάρει έναν πολύ σημαντικό βαθμό κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης (0-0) στην παρθενική της παρουσία στους ομίλους του Τσαμπιονς Λιγκ. "Καταιγιστική" στο δεύτερο ημίχρονο η Βέρντερ Βρέμης, αλλά βρήκε μπροστά της έναν εξαιρετικό Αριάν Μπεκιάι. Πολύ καλοί οι Δέλλας, Κατσαβάκης, βοήθησαν οι Σάβιο και Λαμπάν.

Η Ανόρθωση στάθηκε εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο του Βέζερστάντιον και δεν επέτρεψε στην Βέρντερ να φτάσει στο γκολ. Μάλιστα η κυρία βγήκε μπροστά και θα μπορούσε να "δραπετεύσει" από τη Γερμανία αν η μπάλα έκανε το χατίρι σε Χαουάρ (50’) και Δέλλα (85’).

Από το πρώτο λεπτό η κυπριακή ομάδα έδειξε ότι θα ήταν σκληρός αντίπαλος για τη δευτεραθλήτρια Γερμανίας. Έδωσε το δικαίωμα στη Βέρντερ να κρατήσει μπάλα (οι πράσινοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 64% κατοχή) όμως με σωστή αμυντική λειτουργία κράτησαν όσο το δυνατόν μακριά τους επιθετικούς των γηπεδούχων.

Παρόλα αυτά η Βέρντερ έφτιαξε ευκαιρίες με κύριο δράστη στο α’ μέρος τον Πιζάρο και στην επανάληψη τον Σανόγκο. Όμως η μπάλα δεν υπάκουε στους γερμανούς και το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στον Τιμούρ Κετσπάγια. Ο τεχνικός της κυρίας ξάφνιασε τον Τόμας Σάαφ (αλλά και όσους παρακολουθούσαν το παιχνίδι) με το στήσιμο της ενδεκάδας ενώ στο δεύτερο ημίχρονο με τις αλλαγές του φρόντισε να κρατήσει το μηδέν παθητικό.

Με τον Δέλλα ανασταλτικό μέσο και τους Κατσαβάκη, Νικολάου κεντρικό αμυντικό δίδυμο, δύσκολα δημιουργούσε ευκαιρίες η Βέρντερ. Στο β’ μέρος και στο 58’ ο κ. Κετσπάγια απέσυρε τον Σόσιν για να ρίξει στο κέντρο τον Παναγή και να προωθήσει τον Σάβιο κάτι που έδωσε ταχύτητα στην Ανόρθωση, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά.

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι "άνοιξε" όμως ο Σανόγκο (κυρίως) δεν μπόρεσε να δώσει τους τρεις βαθμούς στη Βέρντερ. Έτσι οι κυανόλευκοι θα υποδεχθούν τον Παναθηναϊκό την 1η Οκτωβρίου στο ΓΣΠ και με ενδεχόμενη νίκη τότε η πρόκριση (στον επόμενο γύρο ή στο UEFA) θα είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο!

ΒΕΡΝΤΕΡ: Βίζε, Φριτζ, Μερτεσάκερ, Νάλντο, Μπένις, Φρίνγκς, Γένσεν, Έζιλ, Ντιέγκο, Ρόζενγμπεργκ (57' Σανογκό), Πιζάρο (66' Ούγκο Αλμέιδα).
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Μπεκιάι, Κωνσταντίνου, Κατσαβάκης, Νικολάου, Λεβακαμπέσι, Δέλλας, Μπαρντόν (70' Τσιταϊσβίλι), Λαμπάν, Σάβιο, Πάολο Κόστα (46' Ταχέρ), Σόσιν (58' Παναγή).