Σάββατο, Οκτωβρίου 11, 2008

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010: ΕΛΛΑΔΑ-ΜΟΛΔΑΒΙΑ 3-0


Ακόμα ένα βήμα για την πρόκριση στους τελικούς τού Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, έκανε η Εθνική Ελλάδα.

Το συγκρότημα του Οτο Ρεχάγκελ επικράτησε άνετα 3-0 της Μολδαβίας στο "Γεώργιος Καραϊσκάκη" και παραμένει στην πρώτη θέση του 2ου προκριματικού ομίλου, με το απόλυτο των εννέα βαθμών σε τρεις αγώνες και χωρίς να έχει δεχθεί γκολ.

Τα τέρματα σημείωσαν οι Χαριστέας (32’, 51’), Κατσουράνης (40’).

Χωρίς καν να χρειαστεί να... ιδρώσει, η Εθνική "καθάρισε" το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Στο 32’ κέρδισε ένα φάουλ σε εξαιρετικά πλεονεκτική θέση κι ενώ όλοι περίμεναν απευθείας εκτέλεση, ο Κατσουράνης πέρασε τη μπάλα στον Χαριστέα, τον οποίον είχαν... ξεχάσει εντελώς οι Μολδαβοί στο ύψος της μικρής τους περιοχής!

Ο πρώτος εν ενεργεία σκόρερ της Ελλάδας δεν δυσκολεύθηκε από κοντά να "γράψει" το 1-0. Οκτώ λεπτά αργότερα (40’), ο Κατσουράνης με εκπληκτικό σουτ από απόσταση 20-25 μέτρων, έστειλε τη μπάλα στο "παραθυράκι" του Καλάντσα, διπλασιάζοντας τα τέρματα της "γαλανόλευκης" και ενθουσιάζοντας τους περίπου 15.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Στο 51’ η κεφαλιά του Τοροσίδη αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Καλάντσα και στο 52’ ο Ρέπεζα γλύστρισε, η μπάλα έφτασε "δώρο" στον Χαριστέα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με εξαιρετικό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ήταν πάρα πολύ απλά τα πράγματα για την Εθνική, που εκμεταλλευόμενη τα ερασιτεχνικά λάθη των Μολδαβών, έφτασε στο "3x3" σ’ αυτόν τον 2ο προκριματικό όμιλο. Κι αν καταφέρει να νικήσει την Ελβετία, στο ίδιο γήπεδο την προσεχή Τετάρτη, ο Ότο Ρεχάγκελ και οι παίκτες του ίσως θα πρέπει από τώρα να κλείσουν... θέσεις για Νότια Αφρική.

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Δέλλας, Κυργιάκος, Μπασινάς, Κατσουράνης (72’ Πατσατζόγλου), Σαμαράς (70’ Αμανατίδης), Χαριστέας, Γκέκας (46’ Σαλπιγγίδης).

Μολδαβία (Ιγκόρ Ντομπροβόλσκι): Καλάντσα, Σαβίνοφ, Επουρεάνου, Άρμας, Ρεμπέζα, Μπόρντιαν, Κορνέενκοφ (81’ Άντρονιτς), Τσεμποτάρου, Τιγκίρλας, Αλεξέεφ (46’ Πίκουσακ), Μπουγκάιοφ (68’ Σουβόροφ).

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010: ΓΕΩΡΓΙΑ-ΚΥΠΡΟΣ 1-1


Η Κύπρος είχε τη δυνατότητα να φύγει με το «διπλό από την έδρα της Γεωργίας.
Η Κύπρος προηγήθηκε στο 67’ με κεφαλιά του Μιχάλη Κωνσταντίνου μετά από μπαλιά του Στάθη Αλωνεύτη ενώ προηγουμένως (53’) ο επιθετικός του Ηρακλή αστόχησε σε πέναλτι το οποίο απέκρουσε ο Λομάια. Η χαρά κράτησε λίγο καθώς στο 73’ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τέρμα του Κομπιασβίλι.

Βόλεϊ: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-3


Ο Παναθηναϊκός "άλωσε" το κλειστό του Ρέντη, επικρατώντας με 3-1 σετ (26-28, 23-25, 25-19, 20-25) του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ ανδρών.

Με τη νίκη αυτή, ο Παναθηναϊκός έφτασε τις πέντε συνεχόμενες νίκες επί του "αιωνίου" αντιπάλου του τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ ξεκίνησε με τις ιδανικότερες προϋποθέσεις το φετινό "μαραθώνιο" για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Α1: Άνετο διπλό για Ολυμπιακό


Το πρώτο του "διπλό" πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 στο μπάσκετ. Οι ερυθρόλευκοι συνέτριψαν 90-65 το Αιγάλεω στο κλειστό του "Σίτι" και μπήκαν με το δεξί στο πρωτάθλημα της περιόδου 2008-09.

Δεκάλεπτα: 20-24, 27-46, 41-65, 65-90.

Αιγάλεω (Θ. Σκουρτόπουλος): Κρστιτς 1, Σούλης 4, Γκόλντγουαϊρ 14 (1), Κουπίδης 9 (2), Πάτερσον 5 (1), Χόχλερ 2, Μαγγουνής 2, Αγγελόπουλος Ν., Μπρέισι 14 (1), Καλλινικίδης 3, Αγγελόπουλος Δ., Γκιζόγιαννης 11 (3).

Ολυμπιακός (Π. Γιαννάκης): Παπαλουκάς 3 (1), Πελεκάνος 11 (3), Τσίλντρες 16, Έρτσεγκ 8, Τεόντοσιτς 2, Μπουρούσης 11 (1), Χαλπερίν 5 (1), Γκριρ 9 (1), Πρίντεζης 14 (1), Βασιλόπουλος 7 (1), Βουγιούκας 2, Σλούκας 2.

Άρης – Πανελλήνιος 70-64

Ο Άρης κατάφερε στα τελευταία δευτερόλεπτα να «οικοδομήσει» μία διαφορά ασφαλείας και να φτάσει στη νίκη απέναντι στον Πανελλήνιο, με τους Θεσσαλονικείς να επικρατούν 70-64 των «Ολυμπιονικών» στο Αλεξάνδρειο.

Δεκάλεπτα: 25-14, 38-27, 55-49, 70-64.

Άρης (Α. Ματσόν): Κλαρκ 8 (2), Μάρσαλ 2, Τσαλδάρης 21 (5), Νέλσον 5, Σέκουλιτς 13 (1), Αργυρόπουλος 3, Ηλιάδης 7 (1), Γκαβέλ 3, Παπανικολάου, Αγαδάκος 6, Μπάρλος 2.

Πανελλήνιος (Η. Ζούρος): Όστοιτς, Παπαμακάριος 3, Καλαϊτζίδης 2, Καλαϊτζής 5 (1), Γκράντι 11 (1), Νιούλεϊ 15 (1), Πέτρουλας, Νάτσφεϊ 4, Γκόλεματς 7, Ραντένοβιτς 17 (1).

Ολύμπια – Τρίκαλα 67-66 (παρ.)

Με τον Σβεν Σούλτσε να ευστοχεί σε μία βολή, πέντε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, η Ολύμπια Λάρισας κατάφερε να προστατεύσει την έδρα της και να κάμψει την αντίσταστη των μαχητικότατων Τρικάλων στην παράταση. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησαν 67-66 (57-57 κ.α.) και πανηγύρισαν την πρώτη νίκη τους, έστω και αγχωτική, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Δεκάλεπτα: 16-19, 28-25, 39-38, 57-57 (κ.α.), 67-66 (παρ.)

Ολύμπια (Γ. Μπαρτζώκας): Καστλ 5 (1), Κινγκ 8, Σούλτσε 19 (1), Σιγκούνας, Τόμας 6, Μπατής 15 (1), Αριγκμπάμπου 8, Κολώκας, Κούρτοβιτς, Παπαϊωακείμ 6.

Τρίκαλα (Γ. Χριστόπουλος): Εϊβερι 8 (1), Νικολαϊδης 16 (3), Παπαχρήστος, Κατσαρές, Μπόγδανος 18 (2), Κακλαμάνος 7 (2), Μάσι 13, Τζικάνοβιτς 2, Χαρισμίδης 2, Γκάρντνερ.

Αντωνίου: Καμία ελληνική ομάδα δεν έχει το ρόστερ του Παναθηναϊκού


Καμία ελληνική ομάδα δε διαθέτει το ρόστερ του Παναθηναϊκού, ένα ρόστερ πλούσιο και ικανό να πετύχει πολλά στο άμεσο μέλλον, αλλά και μακροπρόθεσμα. Αυτό δήλωσε ο Κώστας Αντωνίου μέσω της ραδιοφωνικής συχνότητας του «Sports1», στην Κύπρο, τονίζοντας ακόμη ότι το μεγάλο όπλο των «πράσινων» είναι ο κόσμος τους, που βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας. Ο παλαίμαχος άσος επεσήμανε ότι στο ματς εναντίον της Ανόρθωσης κέρδισε δίκαια η «Κυρία», με τον κόσμο του «τριφυλλιού», όμως, να βοηθά την ομάδα να ξεπεράσει γρήγορα αυτή την ήττα.

«Το ρόστερ που έχουμε στον Παναθηναϊκό είναι γεμάτο και ικανό. Οι παίκτες που ήρθαν είναι άξιοι να φορούν την φανέλα του Παναθηναϊκού. Πιστεύουμε σε αυτούς και στο άμεσο μέλλον θα δείτε ότι θα κάνουν μεγάλα πράγματα.

Η τωρινή ομάδα του Παναθηναϊκού έχει μέλλον
, έχει προοπτική. Αυτό το ρόστερ που έχει ο Παναθηναϊκός σήμερα, δεν το έχει καμία ελληνική ομάδα. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αλλά το πιο μεγάλο «όπλο» μας, είναι άλλο.
Είναι ότι ο κόσμος είναι ενωμένος, συσπειρωμένος και στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα.

Η Ανόρθωση κέρδισε δίκαια, με βάση την εξέλιξη του αγώνα. Το σημαντικό για εμάς είναι ότι δε μας πήρε από κάτω. Σε αυτό βοήθησε και ο κόσμος που ήταν εκεί»,
είπε μεταξύ άλλων ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας τιμήθηκε από την ΠΑΛΕΦΙΠ Κύπρου.

Ολυμπιακός: Ενδιαφέρον για Βολκάν


Ο Βολκάν Ντεμιρέλ είναι ο πρώτος στόχος του Ολυμπιακού για τη θέση του τερματοφύλακα, με το φλερτ μεταξύ των δύο πλευρών να κρατάει από την περασμένη μεταγραφική περίοδο!

Το συμβόλαιο του 27χρονου πορτιέρο της Φενέρμπαχτσε και της εθνικής Τουρκίας λήγει το προσεχές καλοκαίρι, κι ο ίδιος επιθυμεί να δοκιμάσει την τύχη του σε ομάδα του εξωτερικού.

Το όνομά του βρίσκεται στην κορυφής της «ερυθρόλευκης» λίστας, κι από τη στιγμή που οι πρωταθλητές θα κινηθούν σίγουρα για την απόκτηση ενός γκολκίπερ το καλοκαίρι (ή δύο, αν αποχωρήσει ο Νικοπολίδης), η περίπτωση του Βολκάν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για μεταγραφή.

O Oλυμπιακός δεν θα είναι πιθανότατα η μοναδική ομάδα που θα εκφράσει το ενδιαφέρον του για τον διεθνή πορτιέρο. Mε δικές του αποκρούσεις στην διαδικασία των πέναλτι η Φενέρ προκρίθηκε στα προημιτελικά της περασμένης σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ επί της Σεβίλλη, ενώ ήταν ο βασικός τερματοφύλακας στα τρία πρώτα ματς της Τουρκία στο πρόσφατο EURO 2008, δίνοντας την θέση του στον Ρουστού στην φάση των νοκ-αουτ αγώνων αφού είχε αποβλήθεί στο ματς των ομίλων κόντρα στην Τσεχία.

Τα λέει το ΔΣ του ΠΑΟ την Δευτέρα. Στο... τραπέζι το θέμα του νέου γηπέδου αλλά και του μπάτζετ του Ιανουαρίου


Για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα θα μιλήσουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού στο ΔΣ του συλλόγου που θα γίνει την Δευτέρα το πρωί στα νέα γραφεία στην γωνία των Λεωφόρων Κηφισιάς και Αλεξάνδρας.

Βασικά θέματα συζήτησης είναι η πορεία της ομάδας, έως τώρα, το μπάντζετ που θα δοθεί για την ενίσχυση της τον Ιανουάριο, αλλά και το θέμα του νέου γηπέδου (θα υπάρχει ενημέρωση από τον Βαγγέλη Σαμαρά, ο οποίος έχει την ευθύνη του έργου).

Το παρών αναμένεται να δώσουν ο μεγαλομέτοχος Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο πρόεδρος Νίκος Πατέρας, οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος, ενώ ο Αντρέας Βγενόπουλος θα απουσιάζει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρο Αντώνη Αντωνιάδη.

Εθνική Ελλάδας : Στόχος το 3χ3


Με μοναδικό στόχο την επίτευξη της 3ης νίκης σε ισάριθμα παιχνίδια θα αγωνιστεί η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου κόντρα στη Μολδαβία το Σάββατο το βράδυ (21.30, Mega) στο Καραϊσκάκη. Κάτι που αν επιτευχθεί, θα φέρει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ακόμα πιο κοντά στον στόχο της πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ 2010, που θα γίνει στη Ν. Αφρική. Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η προσέλευση του κόσμου στο φαληρικό γήπεδο, με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της ΕΠΟ να κάνουν λόγο για παρουσία 25.000 φιλάθλων.

Ο Ότο Ρεχάγκελ αναμένεται να παρατάξει την Ελλάδα με σύστημα 4-3-3, με τον Χαλκιά να κάθεται από τα δοκάρια και τους Δέλλα και Κυργιάκο να παραμένουν αμετακίνητοι στο κέντρο της άμυνας, όπως και ο Τοροσίδης στα αριστερά. Τη θέση του Γιούρκα στα δεξιά της άμυνας αναμένεται να πάρει ο Λουκάς Βύντρα, ενώ αυτή του Γιώργου Καραγκούνη στη μεσαία γραμμή, ο Χρήστος Πατσατζόγλου. Κατσουράνης και Μπασινάς θα είναι τα άλλα δύο αμυντικά χαφ και για την επίθεση Χαριστέας και Γκέκας θεωρούνται σίγουροι. Σαμαράς, Αμανατίδης και Σαλπιγγίδης διεκδικούν την τρίτη θέση.

Την ερχόμενη Πέμπτη αποφασίζει για Λεόν ο Δώνης


Μπορεί την Παρασκευή να τελείωνε το τελεσίγραφο για την απάντηση του Γιώργου Δώνη προς τη διοίκηση της ΑΕΚ σχετικά με την απόκτηση ή μη του Αγκούλο Λεόν, ωστόσο ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να πάρει μία μικρή παράταση.

Συγκεκριμένα, ο προπονητής της Ένωσης θα διατηρήσει τον Κολομβιανό αμυντικό στις τάξεις της ομάδας μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, προκειμένου να τον παρακολουθήσει και στις τέσσερις προπονήσεις που θα γίνουν μέχρι τότε (υπάρχει ρεπό το Σαββατοκύριακο) και μετά θα ανακοινώσει την απόφασή του.

Άλλους 2 μήνες εκτός δράσης ο Μπουφόν


Όπως έγινε γνωστό, το πρόβλημα τραυματισμού που ταλαιπωρούσε τον διεθνή κίπερ στον δεξιό μηρό ήταν πολύ σοβαρότερο απ'ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί, κάτι που σημαίνει πως η επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους δεν θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου (όπως αναμενόταν) αλλά τον Δεκέμβριο.

Να σημειωθεί ότι μετά από αυτή την εξέλιξη η φετινή μεταγραφή της "κυρίας" για τη θέση του γκολκίπερ, Άλεξ Μάνινγκερ, αποκτά ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες, καθώς καλείται από εκεί που θεωρούνταν "ρεζέρβα" να καλύψει με επιτυχία για αρκετό διάστημα το κενό του Μπουφόν, σε Ιταλία και Τσάμπιονς Λιγκ.

A1:To πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής


Το Σάββατο γίνεται το τζάμπολ της Α1 χωρίς την αναμέτρηση Καβάλα-ΑΕΛ που αναβλήθηκε και δύο αγώνες που θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Πανιώνιος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη λόγω του φεστιβάλ μουσικής.

Σάββατο 11/10

ΕΑΚ Νεάπολης 17:00 Ολύμπια Λάρισας-Τρίκαλα (Σχινάς, Πηλοϊδης, Γκούμας)
ΔΓ Αιγάλεω 17:00 Αιγάλεω-Ολυμπιακός (Βορεάδης, Σπυρίδωνος, Ταβουλαρέας)
Αλεξάνδρειο 18:00 Άρης-Πανελλήνιος (Μουζάκης, Φούφης, Μάνος)

Κυριακή 12/10

ΚΓ Σπόρτιγκ 17:00 (κθ) ΑΕΚ-Κολοσσός (Παπαδημητρίου, Χριστοδούλου, Μαχαιριανάκης)
ΟΑΚΑ 18:00 (κθ) Παναθηναϊκός-Μαρούσι (Πιτσίλκας, Αναστόπουλος, Σταματόπουλος)

Τετάρτη 15/10

ΚΓ ΠΑΟΚ 18:30 ΠΑΟΚ-Πανιώνιος (Ζαβλανός, Καρακατσούνης, Μητσόπουλος