Πέμπτη, Οκτωβρίου 16, 2008

Ξεκουράζει Αβραάμ ο Βαλβέρδε


Οι πέντε διεθνείς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού (Α. Παπαδόπουλος, Πατσατζόγλου, Τοροσίδης, Ζεβλάκοβ, Σίσιτς) έδωσαν κανονικά το "παρών" στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη την Πέμπτη (16/10), στην απογευματινή προπόνηση της πειραϊκής ομάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19:00.

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον εντός έδρας αγώνα με τον Πανθρακικό συνεχίστηκε δίχως προβλήματα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε
, ο οποίος αναμένεται να δώσει ανάσες σε κάποιους σημαντικούς παίκτες της εντεκάδας ενόψει της αναμέτρησης που ακολουθεί με την Γαλατασαράι, στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου UEFA.

Ο προπονητής της πειραϊκής ομάδας θα δώσει θέση βασικού στον Ιεροκλή Στολτίδη, ο οποίος πρόσφατα αποθεραπεύτηκε και ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ πιθανότατα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα φέτος δεν θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα.

Ο Ισπανός τεχνικός προβληματίζεται και για τη χρησιμοποίηση ή όχι του Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος μαζί με τον Αβραάμ αγωνίστηκαν και στους δύο αγώνες της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Μίχαλ Ζεβλάκοβ, που αγωνίστηκε και στα δύο παιχνίδια της Εθνικής Πολωνίας, φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού, αλλά ο έμπειρος αμυντικός δεν είχε αγωνιστεί στα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Kαραδοκεί η Ρεαλ για Τέβεζ !


Ο Κάρλος Τέβες είναι σημαντικός παίκτης, αλλά η υπόθεση με τα δικαιώματά του, αποτελεί τροχοπέδι για την καριέρα του.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες του ισπανικού Τύπου, η εταιρία MSI αναμένεται να ζητήσει το ποσό των 37 εκατομμυρίων ευρώ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ώστε να πουλήσει το σύνολο των δικαιωμάτων του Αργεντινού στους «μπέμπηδες».

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον... λατρεύει τα χαρακτηριστική του Κάρλος Τέβες, αλλά τα λεφτά είναι πολλά και ενδεχομένως η πρωταθλήτρια Αγγλίας να μην τα δώσει.

Όπως υποστηρίζουν οι Ισπανοί δημοσιογράφοι, σε περίπτωση που ο Τέβες βγει στην μεταγραφική αφορά, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν πρόκειται να χάσει τον χρόνο της...

Ο Μπρόζεκ στην «ερυθρόλευκη» λίστα, σύμφωνα με Πολωνικά Μέσα


Σύμφωνα με τον Πολωνικό Τύπο ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Πάβελ Μπρόζεκ. Ο 25χρονος επιθετικός της Βίσλα είχε απασχολήσει στο παρελθόν και τον Παναθηναϊκό, αλλά οι επαφές των δύο πλευρών έμειναν σε φιλολογικό επίπεδο.

Ο Μπρόζεκ μετρά 14 συμμετοχές και 2 γκολ με την εθνική ομάδα της Πολωνίας, με την οποία έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006. Φέτος έχει έξι γκολ σε ισάριθμες συμμετοχές στο πολωνικό πρωτάθλημα, ενώ σε έξι ευρωπαϊκές εμφανίσεις (4 στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και δύο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ), έχει σκοράρει τρεις φορές.

Ένα μήνα έξω ο Κυργιάκο, Αποφασίζει για Λεόν


Ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιώργος Δώνης, θα πρέπει να δουλέψει για πάνω από ένα μήνα, δίχως τον στυλοβάτη της άμυνας, Σωτήρη Κυργιάκο, ο οποίος αποχώρησε από τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας, με θλάση στην αριστερή γάμπα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία που θα "αγγίξει" τον ένα μήνα και ο τεχνικός της "Ένωσης" αναζητεί την καλύτερη λύση, για τον αντικαταστάτη του, που λογικά θα είναι ο Γιώργος Αλεξόπουλος.

Αποφασίζει για Λεόν

Ο Γιώργος Δώνης αποφασίζει την Πέμπτη, αν θα κρατήσει τον υπό δοκιμή, Ανγκούλο Λεόν, που έδειξε θετικά στοιχεία κατά την παραμονή του στην Ελλάδα και ανυπομονεί να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ.

Καμία ανησυχία

Τέλος, δεν υπάρχει ανησυχία για την καταγγελία που προτίθεται να κάνει η Κολόν, πρώην ομάδα του Μπλάνκο. Η ΑΕΚ είναι σωστή στις υποχρεώσεις της απέναντι στους Αργεντινούς, όπως τονίζεται από το εσωτερικό της ελληνικής ομάδας.

Ντόιλ: Πολύ καλή ομάδα η Κύπρος, έπρεπε να βάλει τρία γκολ στην Ιταλία


Το «καπέλο» στο συγκρότημα του Άγγελου Αναστασιάδη, έβγαλε ο επιθετικός της Ιρλανδίας (η οποία νίκησε την Κύπρο δύσκολα με 1-0), ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα, την οποία είχαμε παρακολουθήσει κόντρα στην Ιταλία. Θα μπορούσαν να είχαν νικήσει σε εκείνο το ματς 3 ή 4-0».

Από την πλευρά του ο προπονητής της ομάδας, Τζιοβάνι Τραπατόνι είπε: «Δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες, αλλά εμείς κρατήσαμε καλά και στο τέλος πιστεύω ότι αξίζαμε τη νίκη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τους παίκτες μου γιατί έπαιξαν με καρδιά».

(Όταν σε παίζει ο διαιτητής 90%-10% πως να μην αξίζεις τη νίκη)

Παναθηναϊκός: Και επίσημα τέλος ο Παπαδόπουλος


To χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου. Ο Παναθηναϊκός με μία ανακοίνωση 26 λέξεων επισημοποίησε τη λύση της συνεργασίας με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, έπειτα από πέντε χρόνια.

"Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Δημήτρη Παπαδόπουλο, στον οποίο εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του" τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Ο Παπαδόπουλος εντάχθηκε στο δυναμικό του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 2003, προερχόμενος από την αγγλική Μπέρλι όπου αγωνίστηκε την περίοδο 2002-03. Υπό τις οδηγίες του Ιτζάκ Σούμ, πραγματοποίησε πολύ καλή "παρθενική" χρονιά στον Παναθηναϊκό και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας, συμβάλλοντας σημαντικά στην κατάκτηση του νταμπλ του 2004.

Ως μέλος της Εθνικής ομάδας στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Το καλοκαίρι του 2006 ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό, ενώ εξελέγη στην τριάδα των αρχηγών της ομάδας. Ύστερα από πέντε χρόνια στις τάξεις του Παναθηναϊκού δεν συμπεριλήφθηκε στα πλάνα της ομάδας για τη σεζόν 2008-2009.


O Παπαδόπουλος με αριθμούς:


Πρωτάθλημα Κύπελλο Ευρώπη Σύνολο
Σεζόν Αγ Γκ Αγ Γκ Αγ Γκ Αγ Γκ
2003-04 26 17 5 3 6 - 37 20
2004-05 22 8 5 2 5 1 32 11
2005-06 25 10 1 - 6 1 32 11
2006-07 27 12 4 2 7 1 38 15
2007-08 29 5 1 - 7 5 37 10

Που είναι ο Ζιλμπέρτο, οέο;


Στην Βραζιλία και στο Ρίο η σελεσάο κόλλησε στο 0-0 με την Κολομβία. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ακόμη αναζητείται στο ματς και γι' αυτό του την έπεσε ο εκεί τύπος. Βραζιλιάνικη εφημερίδα τον βαθμολόγησε με 2(!) και είναι να αναρωτιέται η "sportday"... Το πήρε πάνω του;

http://anti-hooliguns.blogspot.com/

Κατηγορηματικός ο Κόμπε για τα περί Ολυμπιακού: «Ανοησίες, η επόμενη ερώτηση!»


Όλη η Ευρώπη και η Αμερική μιλάει για την πρόταση ύψους 80 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο που ενδεχομένως θα γίνει προς τον Κόμπε Μπράιαντ την επόμενη χρονιά από τον Ολυμπιακό. Και όπως ήταν λογικό ο άσος των Λέικερς κλήθηκε να την σχολιάσει καθώς άκουσε την ερώτηση από Αμερικανό δημοσιογράφο στα περιθώρια χθεσινής συνέντευξης Τύπου....

Η απάντησή του σχεδόν μονολεκτική: «Είναι ανόητο. Επόμενη ερώτηση, δεν θέλω αυτού του είδους τις ερωτήσεις».

Σύμφωνα με τους L.A. Times ο Μπράιαντ είχε δηλώσει το καλοκαίρι στο Πεκίνο ότι θα σκεφτόταν πρόταση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων ως ετήσια αμοιβή για να αγωνιστεί στην Ευρώπη, ακολουθώντας το παράδειγμα του Τζος Τσίλντρες των Ατλάντα Χοκς. Βέβαια μερικές εβδομάδες αργότερα είχε δηλώσει ότι ήταν απλά ένα αστείο και τίποτα περισσότερο.

Όμως κάποιοι ενδεχομένως να έχουν διαφορετική άποψη καθώς ο ίδιος έχει αναφέρει σε Ιταλούς ότι θέλει να κλείσει την καριέρα του αγοράζοντας την Ολίμπια Μιλάνο, ομάδα που έχει γαλουχηθεί μπασκετικά ο πατέρας του (Τζόε) όταν έκανε το... αγροτικό του ο ίδιος στην "γηραιά ήπειρο".

Ο Μπράιαντ θα κερδίσει φέτος 21,3 εκατομμύρια δολάρια, έχει δύο ακόμη χρόνια συμβόλαιο έναντι 47,8 εκατομμυρίων (όλα αυτά με φόρους) αλλά έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα αναζητήσει νέο συμβόλαιο με δεδομένο μάλιστα ότι ο Φιλ Τζάκσον θα αφήσει τον πάγκο των "λιμνάνθρωπων" αποχωρώντας από την ενεργό δράση...

ΠΑΟ: Πιο κοντά στο sold out, έφυγαν 5000 εισιτήρια χθες

Με γοργούς ρυθμούς πωλούνται τα εισιτήρια για το ματς του Παναθηναϊκού, εναντίον της Βέρντερ Βρέμης, την προσεχή Τετάρτη. Άλλες 5.000 χιλιάδες κομμάτια έφυγαν χθες από τα εκδοτήρια του «τριφυλλιού», με τις υπόλοιπες 10.000 που απομένουν, να εξαντλούνται, λογικά, μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Προβάδισμα Βραζιλίας για Αμάουρι


Πληροφορίες από την Βραζιλία αναφέρουν πως ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας είναι έτοιμος να κάλεσει στην "σελεσάο" τον Αμάουρι πριν το κάνει αυτό ο Μαρσέλο Λίπι για την εθνική Ιταλίας.

Μουντιάλ 2010:Αποτελέσματα Λατινικής Αμερικής

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:

Τρίτη
Βολιβία - Ουρουγουάη 2-2 (15' και 42' Μαρσέλο Μάρτινς / 63' Μπουένο, 88' Αμπρεόυ)

Τετάρτη
Παραγουάη - Περού 1-0 (82' Μπενίτεζ)
Χιλή - Αργεντινή 1-0 (35' Ορεγιάνα)
Βραζιλία - Κολομβία 0-0
Βενεζουέλα - Εκουαδόρ 3-1 (47' Μαλντονάδο, 56' Μορένο, 67' Αράνγκο / 10' Μίνα)

Μουντιάλ 2010:Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

1ος όμιλος
Μάλτα-Ουγγαρία 0-1
(23' Τόργκελε)

15/10 22:45 Πορτογαλία-Αλβανία

3ος όμιλος
Τσεχία-Σλοβενία 1-0
(63' Σιόνκο)

Σλοβακία-Πολωνία 2-1
(85', 86' Σέστακ - 70' Σμολάρεκ)

Βόρεια Ιρλανδία-Σαν Μαρίνο 4-0
(30' Χίλι, 43' Μακάν, 56' Λάφερτι, 75' Ντέιβις)

4ος όμιλος
Ρωσία-Φινλανδία 3-0
(23' αυτ. Πάσανεν, 65' αυτ. Λάμπι, 88' Αρσάβιν)

Γερμανία-Ουαλία 1-0
(72' Τροχόφσκι)

5ος όμιλος
Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Αρμενία 4-1
(31' Σπάχιτς, 39' Τζέκο, 56', 89' Μουσλίμοβιτς - 85' Μινασιάν)

Εσθονία-Τουρκία 0-0

Βέλγιο-Ισπανία 1-2
(7' Σονκ - 36' Ινιέστα, 88' Βίγια)

6ος όμιλος
Κροατία-Ανδόρα 4-0
(16', 86' Ράκιτιτς, 32' Ολιτς, 75' Μόντριτς)

Λευκορωσία-Αγγλία 1-3
(28' Σίτκο - 11' Τζέραρντ, 50', 74' Ρούνεϊ)

7ος όμιλος
Λιθουανία-Νησιά Φαρόε 1-0
(20' Ντανιλεβίτσιους)

Αυστρία-Σερβία 1-3
(80' Γιάνκο - 15' Κράσιτς, 18' Γιαβάνοβιτς, 24' Ομπράντοβιτς)

8ος όμιλος
Γεωργία-Βουλγαρία 0-0

ΙΡΛΑΝΔΙΑ – ΚΥΠΡΟΣ 1-0

(5' Κιν)

Ιταλία-Μαυροβούνιο 2-1
(8', 29' Ακουιλάνι - 19' Βούτσινιτς)

9ος όμιλος
Νορβηγία-Ολλανδία 0-1
(64' φαν Μπόμελ)

Ισλανδία-ΠΓΔΜ 1-0
(16' Γκούναρσον)

ΙΡΛΑΝΔΙΑ – ΚΥΠΡΟΣ 1-0


Πάλι μπορούσε. Πάλι φεύγει με λιγότερα απ’ όσα δικαιούνταν. Η σφραγίδα μιας ομάδας που αδυνατεί να πάρει αυτά που δικαιούται από ένα παιχνίδι ακολούθησε την Εθνική Κύπρου και στην τρίτη της δοκιμασία στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 2010. Στο 86’ ο Χριστοφή έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει και η Κύπρος έφυγε ηττημένη από "Croke Park", από σε ένα γκολ του Ρόμπι Κιν, μόλις στο 5’.

Τρεις τεράστιες ευκαιρίες έχασε η Εθνική Κύπρου, χωρίς πολύ μεγάλες φάσεις οι Ιρλανδοί, με τον Τραπατόνι και τον Γκίβεν στο τέλος να παρακαλάνε να τελειώσει ο αγώνας. Μάλιστα ο τελευταίος δέχτηκε κίτρινη για καθυστέρηση.

Γκολ: 5’ Κιν

Κίτρινες: 24’ Ηλία, 45’+ Ανδρ. Κωνσταντίνου/ 90’+ ΜακΓκίντι, 90’+ Γκίβεν

Διαιτητής: Αλεξάντρου Τούντορ (Ρουμανία)

Συνθέσεις:

Κύπρος (Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Χαραλάμπους, Α. Κωνσταντίνου, Μ. Ηλία, Γαρπόζης, Μακρίδης, Μαραγκός (52' Παναγή), Οκκάς, Μ. Κωνσταντίνου (79' Γιασεμάκης), Λάμπρου (46' Παπαθανασίου), Χριστοφή

Ιρλανδία (Τραπατόνι): Γκίβεν, ΜακΣέιν, Κιλμπάν, Ο' Σέι, Νταν, Γουίλαν, ΜακΓκίντι, Γκίμπσον, Ντόιλ, Κιν, Νταφ

Ελλάδα-Ελβετία 1-2


Σε περιπέτειες μπήκε η Εθνική ομάδα, αφού μετά από μετριότατη εμφάνιση γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Ελβετία στο «Καραϊσκάκη».

Ο Φράι με πέναλτι-δώρο της ελληνικής άμυνας στο 42’ και ο Ενκουφό στο 77’ χάρισαν τη νίκη στην ομάδα του Ότμαρ Χίτσφελντ, που ρέφαρε την ήττα-σοκ από το Λουξεμβούργο το Σεπτέμβριο. Ο Χαριστέας είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 68’ για την ελληνική ομάδα, που παρουσιάστηκε νωθρή και έχασε την ευκαιρία με μία νίκη να βρεθεί με το ένα πόδι στα τελικά του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, ενώ δεν περίσωσε ούτε το βαθμό της ισοπαλίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ελλάδα (Ρεχάγκελ): Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Κυργιάκος (27’ Πατσατζόγλου), Παπαδόπουλος, Δέλλας, Μπασινάς, Κατσουράνης, Χαριστέας, Σαμαράς (63’ Καραγκούνης), Γκέκας (46’ Λυμπερόπουλος).

Στον πάγκο: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Αμανατίδης.

Ελβετία (Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Γκρίχτινγκ, Έγκιμαν, Σπίχερ, Χούγκελ, Μπαρνέτα (34’ Φερνάντες), Ινλέρ, Μπεχράμι, Ενκουφό (85’ Ντερντιγιόκ), Φράι (72’ Γιακίν).

Στον πάγκο: Μανιάν, Λεόνι, Σμίλιανιτς, Ρεγκατσόνι.

Κίτρινες κάρτες: : Παπαδόπουλος, Κατσουράνης-Λιχτστάινερ.

Διαιτητής: Λουίς Μεδίνα Κανταλέχο (Ισπανία)
Βοηθοί: Κάλβο Γκουαδαμούρο, Ντίαθ Ντελ Παλομάρ.

Η βαθμολογία του ομίλου μετά από 4 αγώνες

1. Ελλάδα 9
2. Ισραήλ 8
3. Ελβετία 7
4. Λετονία 4
5. Λουξεμβούργο 4
6. Μολδαβία 1

Ξανά στην ΠΑΕ ο Κόκκαλης


Σε καθημερινή βάση βρίσκεται πια στα γραφεία της πειραϊκής ΠΑΕ ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πήγε και τη Τετάρτη στη πλατεία Αλεξάνδρας και είχε εκ νέου συνεργασία με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο για εμπορικά θέματα, καθώς και για ζητήματα που αφορούν το ταξίδι στη Κωνσταντινούπολη, για το ματς με τη Γαλατασαράι (23/10). Αναμέτρηση στην οποία, ο Κόκκαλης θα δώσει το παρών.

Το αφεντικό των «ερυθρολεύκων» δεν συνηθίζει να πηγαίνει σε εκτός έδρας ευρωπαϊκές αναμετρήσεις ωστόσο, αυτή τη φορά αποφάσισε να πάει στη Τουρκία, έχοντας προφανώς τους λόγους του. Η τελευταία του παρουσία σε ευρωπαϊκό εκτός έδρας ματς καταγράφεται πέρυσι, στον αγώνα με τη Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Επισημοποιήθηκε η συνεργασία Ολυμπιακού-ΑΝΤ1. Στα 4,5 εκ.ευρώ τα κέρδη των «ερυθρολεύκων»

Την επίσημη συνεργασία του με τον όμιλο ΑΝΤ1, ανακοίνωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» θα εισπράξουν συνολικά το ποσό των 4,5 εκ. ευρώ μέχρι και τη σεζόν 2010-2011.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει τη χαρά να ανακοινώσει την επίτευξη συμφωνίας με τον Όμιλο ΑΝΤ1 για την μετάδοση των αγώνων του Ελληνικού Πρωταθλήματος για τις περιόδους 2008-2009, 2009-2010, 2010-2011

Ο Γενικός Δ/ντης της ΚΑΕ Χρ. Σταυρόπουλος δήλωσε: «Καλώς ορίζουμε τον ΑΝΤ1 στην οικογένεια του Ολυμπιακού και ευχόμαστε κάθε επιτυχία. Ελπίζουμε τώρα που το μπάσκετ ξαναγυρίζει στον ΑΝΤ1 μετά από πολλά χρόνια, να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την βελτίωση όλων των συνθηκών του πρωταθλήματος και των ομάδων. Εμείς θα είμαστε δίπλα σε κάθε τέτοια προσπάθεια, πράγμα που κάνουμε καθημερινά».

Ο Δ/ντης Marketing & Εμπορικής Ανάπτυξης της ΚΑΕ, Νίκος Λεπενιώτης δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι καθώς τα εκατομμύρια των οπαδών μας,, εντός και εκτός Ελλάδας θα έχουν την ευκαιρία μέσα από το πρόγραμμα του Ομίλου ΑΝΤ1 να παρακολουθούν τους αγώνες και τις επιτυχίες της αγαπημένης τους ομάδας.»