Κυριακή, Οκτωβρίου 26, 2008

Ligue 1: Άλλωσε το «Βελοντρόμ» η Παρί !


Η Παρί Σεν Ζερμέν πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση και κατάφερε να επιβληθεί της Μαρσέιγ με 4-2.

Στα άλλα ματς της ημέρας, η Γκρενόμπλ επικράτησε με 2-0 στο γήπεδο της Σεντ Ετιέν, ενώ Νανσί και Σοσό αναδείχτηκαν ισόπαλες με 1-1.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερς:
Νανσί-Σοσό 1-1
Φορτούν 74’ / Νταλμά 19’

Σεντ Ετιέν-Γκρενόμπλ 0-2
Μπεναλουάνε (αυτογκόλ) 3’, Τζατζέτζε 82’

Μαρσέιγ-Παρί Σεν Ζερμέν 2-4

Νιανγκ 21’, Βαλμπουένα 45’ / Ορό 10’, 82’, Λουϊντουλά 53’, Ροτέν 76’

Χθες:

Λιλ-Καέν 2-2
Ομπράνιακ 9’, 39 / Σεουμπέ 46’, Σαβιντάν 64’

Λοριάν-Ναντ 3-0
Αμπριέλ 31’, Μορέλ 54’, Γκαμέιρο 76’

Νις-Μπορντό 2-2

Μουλουνγκούι 84’, Ρεμί πεν. 90’ / Βέντελ 11’, Καβενάγκι (πέναλτι) 58’

Οσέρ-Λυών 0-0

Ρεν-Λε Μαν 2-2
Μπριάντ 15’, Παζίς 78’ / Κουάσι 10’, Κοτουντέρ (πέναλτι) 33’

Χάβρη-Βαλενσιέν 2-1

Λεσάζ 24’, 48’ / Πιερονί 2’

Τουλούζ-Μονακό 0-0

Βαλβέρδε: Είμαστε σε κρίση


«Το σημαντικό δεν είναι ότι δεν πετύχαμε κάποιο γκολ αλλά ότι χάσαμε και τους δύο αγώνες. Σήμερα δεν καταφέραμε να κάνουμε το παιχνίδι μας παρά το ότι ξεκινήσαμε πολύ καλά. Εμείς ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά το παιχνίδι αλλά ήταν πολύ καλός ο τερματοφύλακας του Άρη που σταμάτησε κλασικές ευκαιρίες μας μέχρι που δεχθήκαμε το γκολ. Κι όταν δεχθήκαμε το πρώτο γκολ όσο περνούσε ο χρόνος υπήρχε μεγάλη ένταση σε μας νιώθοντας την πίεση του χρόνου ενώ είχαμε πολύ χρόνο μπροστά μας. Από εκείνο το σημείο ξέφυγε το παιχνίδι από τον έλεγχό μας αφού από την στιγμή που δεχθήκαμε το γκολ φάνηκε σαν να μας πιάνει μεγάλη ένταση λες και το παιχνίδι τέλειωνε στο επόμενο λεπτό κι ενώ είχαμε τον χρόνο να ισοφαρίσουμε. Αν συνεχίζαμε το παιχνίδι με την σιγουριά με την οποία το ξεκινήσαμε θα είχαμε σίγουρα καλύτερες ευκαιρίες. Ο Άρης στάθηκε πολύ καλά στο παιχνίδι με καλές αντεπιθέσεις ενώ και κλείστηκε πίσω πολύ καλά".

Για την αιτία που ο Ολυμπιακός δείχνει τόσο κακός μακριά από την έδρα του, απάντησε: «Καταρχήν θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια και σιγουριά. Όπως παίξαμε δηλαδή στα πρώτα 25΄ όπου κάναμε ευκαιρίες αλλά ο Άρης το γκολ. Θα πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Γκολ μπορείς να δεχθείς σε οποιοδήποτε αγώνα και θα πρέπει να μάθουμε να το αντιμετωπίζουμε».

Για την εικόνα του παιχνιδιού ο Ισπανός υποστήριξε: «Δεν έχω στο μυαλό μου ξεκάθαρη εικόνα του παιχνιδιού. Δεν έχουμε αναλύσει το παιχνίδι. Σίγουρα όμως παίξαμε πολύ καλά στα πρώτα 25΄ και μας κόστισε πολύ τα γκολ γιατί αργήσαμε να επανέλθουμε. Όπως και να έχει όμως στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε και δημιουργήσαμε ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε όπως και με τον ΟΦΗ. Το καλό είναι ότι δημιουργήσαμε ευκαιρίες αλλά δεν σκοράραμε. Το κακό θα ήταν αν δεν δημιουργούσαμε ευκαιρίες.

Θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Μέχρι και το τελευταίο λεπτό παλέψαμε να ισοφαρίσουμε. Το ίδιο έγινε και στην Τουρκία. Θα πρέπει όμως να αποκτήσουμε περισσότερη ψυχραιμία και ηρεμία. Έχουμε πολύ ένταση και πίεση από την στιγμή που θα δεχθούμε κάποιο γκολ».

Για το αν πιστεύει ότι υπάρχει κρίση στην ομάδα του είπε: «Σε μία μεγάλη ομάδα αν χάνεις και έναν αγώνα είναι κρίση. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να κερδίσουμε τον επόμενο αγώνα. Σε τρεις μέρες μπορείς να μπεις σε μία κρίση και σε τρεις να βγεις. Για αυτό και εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά ώστε να κερδίσουμε»

Για την απουσία του Γκαλέτι απο την αρχική ενδεκάδα: «Έχουμε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και σε λίγες μέρες έχουμε κι άλλο. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που θα πρέπει να ξεκουράζονται με τον Γκαλέτι να μην ξέρουμε αν θα τον έχουμε στον επόμενο αγώνα. Όσο για το ότι δεν ήταν στην ενδεκάδα ήταν δική μου απόφαση»

Για τον τραυματισμό του Λεονάρντο σχολίασε: «Καλύτερα να μην μιλάμε και να περιμένουμε τους γιατρούς. Μάλλον είναι θλάση αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι αύριο.»

Ισόπαλες με 4-4 Βιγιαρεάλ και Ατλέτικο!


Η Ατλέτικο Μαδρίτης προηγήθηκε με 0-2, αλλά μετά την αποβολή του Μπανέγα, η γηπεδούχος Βιγιαρεάλ αναθάρρησε με τέσσερα γκολ στη σειρά, ανέτρεψε την κατάσταση. Οι «ροχιμπλάνκος», όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο 4-4...


Τα αποτελέσματα και οι σκόρερς:

Λα Κορούνια-Χιχόν 0-3
Μπαράλ (πέναλτι) 22’, Καρμέλο 26’, Κάστρο 84’
** Στο 42’ αποβλήθηκε ο Κολότο της Κορούνια

Χετάφε-Βαγιαδολίδ 1-0

Ντίαθ 31’

Μαγιόρκα-Εσπανιόλ 3-0

Αντούριθ 49’, 60’, Βαρέλα 76’

Νουμάνθια-Σανταντέρ 2-1

Μπαρκέρο 26’, Ντομίνγκο 90’ / Τσιτέ 91’

Ουέλβα-Βαλένθια 1-1
Καμούνας 47’ / Βίγια 63’

Σεβίλλη-Μάλαγα 0-1
Αντριάν 18’
** Στο 67’ αποβλήθηκε ο Κορέιρα της Σεβίλλης

Βιγιαρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 4-4

Σένα 48’, Λιορέντε 51’, Ροντρίγκες 58’, Ρόσι 67’ / Σιμάο 1’, 83’, Φορλάν 22’, Γκαρσία 85’
** Στο 38’ αποβλήθηκε ο Μπανέγα της Ατλέτικο Μαδρίτης

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπιλμπάο 3-2
Σνέιντερ 13’, Χιγκουαϊν 29’, 59’ / Ετσεμπερία 34’, Ιραόλα (πέναλτι) 45’
** Στο 78’ αποβλήθηκε ο Αμορεμπιέτα της Μπιλμπάο

Χθες:
Οσασούνα-Μπέτις 0-2
Αουρέλιο 52’, Παβόνε 85’

Μπαρτσελόνα-Αλμερία 5-0

Ετό 5’, 21’, 24’, Ανρί 13’, Ντάνιελ Άλβες 37’
** Στο 30’ αποβλήθηκε ο Νεγρέδο

Δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου ο Δώνης


Δεν είχε το κουράγιο να πάει στη συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο της Φυλής , ο Γιώργος Δώνης. Στην θέση του τεχνικού της Ένωσης πήγε ο βοηθός του Μάκης Αγγελίνας ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του 39 χρονου τεχνικού ενώ αποκάλυψε ότι θα υπάρξει συνάντηση του προπονητή της Ένωσης με το πρόεδρο Ντέμη Νικολαίδη.

«Δυστυχώς μετά από ένα πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο, δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το 0-3 που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο. Τώρα τι και πως, είναι πράγματα που θα τα δούμε και θα τα αναλύσουμε μόνοι μας», είπε αρχικά ο βοηθός του Δώνη και συνέχισε, απαντώντας σε ερωτήσεις...



** Υπήρχε στα αποδυτήρια μετά το 3-0 η αίσθηση ότι τελείωσε το ματς;

«Δεν υπήρχε καμία τέτοια αίσθηση. Κι αυτό είναι το παράξενο. Μπήκαμε μέσα σα να είναι 0-0…».

** Τι ειπώθηκε από τον προπονητή;
«Είπαμε ότι μπαίνουμε μέσα σα να είμαστε 0-0».

** Λέγαμε την Πέμπτη ότι κάτι χρειάζεται αυτή η ομάδα για να βγει η ποιότητα των παικτών της. Δε νομίζετε ότι τα αποτελέσματα είναι πολύ αρνητικά;
«Δεν μπορώ να σας πω ότι έχετε άδικο για τα αποτελέσματα. Αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα με τη δουλειά».

** Στερείτε χαρακτήρα αυτή η ΑΕΚ σαν ομάδα;
«Τον χαρακτήρα της ομάδας τον φτιάχνουν οι ίδιοι οι παίκτες με την προσωπικότητα τους. Όλα είναι θέμα δουλειάς».

**Πιστεύετε θα υπάρξει χρόνος; Αισθάνεστε ότι η θέση σας είναι πια επισφαλής;
«Αυτό δεν το ξέρω. Δεν είναι εύκολο μετά από τέτοια αποτελέσματα να αισθάνεσαι άνετα».

** Συνεχίζετε χωρίς καμία διάθεση να παραιτηθείτε;
«Περιμένετε να πω κάτι αυτή τη στιγμή..;».

** Τι εννοείται; Σας έχουν καταβάλει οι αποδοκιμασίες; Υπάρχει σκέψη για παραίτηση;
«Όχι».

Super League: Ανασκόπηση 7ης αγωνιστικής


Σε μια 7η αγωνιστική της Super League όπου έγιναν... όλα, οι τρεις "μεγάλοι" του ελληνικού ποδοσφαίρου έχασαν πολύτιμους βαθμούς. Ο Ολυμπιακός την πάτησε στο Κλεάνθης Βικελίδης με 1-0 από τον Άρη, ο Παναθηναϊκός στο 93' με τον Σαλπιγγίδη ισοφάρισε σε 2-2 τον Ηρακλή, ενώ η ΑΕΚ έφερε 3-3 με τον Θρασύβουλο, παρότι προηγήθηκε με 0-3!

O
πανιώνιος με τον Αλβάρο Ρεκόμπα να κάνει όργια για 2η συνεχόμενη αγωνιστική πέρασε άνετα από την Κρήτη, διαλύοντας με 5-2 τον Εργοτέλη. Η Ξάνθη κέρδισε με 2-1 τον Πανσερραϊκό και συνεχίζει να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις. Ο Πανθρακικός επικράτησε 2-1 της Λάρισας στο Αλκαζάρ με τον Ντιαλό να είναι ο ήρωας της. Ισόπαλος 2-2 ολοκληρώθηκε ο αγώνας Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ, ενώ ακόμη μία νίκη πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ με 3-1 επί του Λεβαδειακού που τον κρατά στην 2η θέση της βαθμολογίας πίσω από τον Ολυμπιακό.


Σάββατο 25/10

ΑΕΛ-Πανθρακικός 1-2
ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-1
Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ 2-2

Κυριακή 26/10

Ξάνθη-Πανσερραϊκός 2-1
Παναθηναϊκός-Ηρακλής 2-2
Εργοτέλης-Πανιώνιος 2-5
Θρασύβουλος-ΑΕΚ 3-3
Άρης-Ολυμπιακός 1-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 7 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 16

2. ΠΑΟΚ 15

3. Ξάνθη 14

4. Λάρισα 11

5. Παναθηναϊκός 11 -6αγ.

6. Πανιώνιος 11

7. ΑΕΚ 10

8. Άρης 9

9. Εργοτέλης 9 -6αγ.

10. Λεβαδειακός 8

11. Αστέρας 7

12. Πανσερραϊκός 7

13. Πανθρακικός 7

14. ΟΦΗ 4

15. Ηρακλής 4

16. Θρασύβουλος 4

Άρης-Ολυμπιακός 1-0 (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Άρης επικράτησε του Ολυμπιακού έπειτα από δέκα χρόνια (21/11/1998) στην Θεσσαλονίκη και πανηγύρισε μία τεράστια νίκη με 1-0 που αναπτέρωσε το ηθικό των κιτρινόμαυρων μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα και τους ανέβασε στην έβδομη θέση.

Ο Άρης κατάφερε να διακόψει το αήττητο του Ολυμπιακού με γκολ από κεφαλιά του Χαβίτο στο 18', ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Κόκε.


Μια νίκη που ήρθε απόλυτα δίκαια, καθώς οι γηπεδούχοι έδειξαν πως ήθελαν περισσότερο το ματς. Ήταν πιο παθιασμένοι, έπαιξαν πιο δυνατά και εκμεταλλεύθηκαν –έστω και μια φορά – τα κενά στην άμυνα των «ερυθρολεύκων», που και πάλι έδειξαν πως είναι... άλλη ομάδα μακριά από το Καραϊσκάκη, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα.

Μόνο στο πρώτο μισάωρο απείλησε ουσιαστικά ο Ολυμπιακός, διάστημα στο οποίο βρέθηκε να χάνει! Και αυτό γιατί ο Σηφάκης με τις επεμβάσεις του έσωσε τον Άρη. Στην επανάληψη και παρότι ο Βαλβέρδε θέλησε να παίξει φουλ επίθεση με την είσοδο των Γκαλέτι και Κοβάσεβιτς, ο Άρης ήταν καλύτερος. Έλεγξε το κέντρο, βρήκε χώρους στη κόντρα και θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ, αν ήταν αποτελεσματικός στη τελική προσπάθεια.

Άρης (Κίκε Ερνάντεθ): Σηφάκης, Νέτο, Ρομπέρζ, Ρονάλντο Γκιάρο, Λέμπο, Βιτόλο, Γκαρσία (86΄ Καράμπελας), Νεμπεγλέρας (60΄ Σιστόν), Χαβίτο, Κόκε, Κάλβο (60΄ Ρεγκέιρο).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Πάντος (46΄ Γκαλέτι), Ντομί, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Τοροσίδης, Όσκαρ (68΄ Λεονάρντο), Λέτο (53΄ Κοβάσεβιτς), Μπελούτσι, Ντιόγκο.

Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)

1-0

Θρασύβουλος-ΑΕΚ 3-3: 4 αγώνες χωρίς νίκη η ΑΕΚ !


Έμοιαζε ακατόρθωτο όμως η ΑΕΚ το κατάφερε και αυτό... Η ομάδα του Γιώργου Δώνη παρά το γεγονός ότι στην ανάπαυλα ήταν μπροστά στο σκορ με 3-0, τελικά έφυγε από το γήπεδο της Φυλής με τον ένα βαθμό, με το 3-3 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη παρουσίασε δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα σε κάθε ημίχρονο, όντας εντυπωσιακή στο πρώτο μισό του αγώνα, αλλά πραγματικά ανύπαρκτη στην επανάληψη. Στην αντίπερα όχθη, η αρμάδα του Σάκη Τσιώλη είχε σε εκπληκτική βραδιά τον Ουέλιγκτον, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα (52’ πεν., 56’) και «κέρασε» άλλο ένα στον Λουίς Άλβες (71’).

Αν και βρέθηκε να προηγείται με 3-0 από το πρώτο ημίχρονο με τα γκολ των Σκόκο (11', 42') και Μπλάνκο (31'), η ΑΕΚ εμφάνισε συμπτώματα Τζέκιλ και Χάιντ και μέσα σε ένα ημίχρονο γκρέμισε ό,τι με κόπο έχτισε σε 45 λεπτά.

Ο Θρασύβουλος με τεράστια ψυχικά αποθέματα και έναν εκπληκτικό Γκονσάλβες κατάφερε να γυρίσει την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του, εκμεταλλευόμενος την υπεροψία των ποδοσφαιριστών της Ένωσης στο δεύτερο μέρος και με δύο δικά του τέρματα (52', 56') αλλά και ένα του Άλβες (71') ο σύλλογος της Φυλής πήρε μία υπερπολύτιμη ισοπαλία σε ένα παιχνίδι που έδειχνε... χαμένο.

Premier League: Xατ Τρικ από τον Ρομπίνιο, νίκη για Τότεναμ


Η Μάντσεστερ Σίτι επέστρεψε στις νίκες και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Με χατ τρικ του σπουδαίου Ρομπίνιο, επιβλήθηκε εύκολα της Στόουκ Σίτι με 3-0.

«Διπλό» με το επιβλητικό 4-0, πήρε στο γήπεδο της Γουίγκαν η σταθερά καλή Άστον Βίλα. Την ίδια ώρα, η Άρσεναλ επικρατούσε της Γουέστ Χαμ με 2-0.

Αξιοσημείωτη και η πρώτη φετινή νίκη της Τότεναμ, η οποία, με... τα πολλά, κατάφερε να κερδίσει την Μπόλτον με 2-0.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερς:

Μάντσεστερ Σίτι-Στόουκ Σίτι 3-0

Ρομπίνιο 14’, 47’, 72’

Τότεναμ-Μπόλτον 2-0
Παβλιουτσένκο 17’, Μπεντ (πέναλτι) 76’
** Στο 56’ αποβλήθηκε ο Μακ Καν της Γουέστ Χαμ
Γουίγκαν-Άστον Βίλα 0-4
Μπάρι (πέναλτι) 22’, Αγκμπονλαχόρ 57’, Κάριου 62’, Σίντγουελ 90’

Γουέστ Χαμ-Άρσεναλ 0-2
Φομπέρ (αυτογκόλ) 75’, Αντεμπαγιόρ 91’
** Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Κόουλ της Γουέστ Χαμ

Πόρτσμουθ-Φούλαμ (σε εξέλιξη)


Τσέλσι-Λίβερπουλ 0-1
Τσάμπι Αλόνσο 10’

Χθες: Έβερτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1
Φελαϊνί 63’ / Φλέτσερ 22’

Σάντερλαντ-Νιούκαστλ 2-1
Σισέ 20’, Ρίτσαρντσον 75’ / Αμεόμπι 30’

Γουέστ Μπρόμιτς-Χαλ 0-3
Ζαγιέτε 47’, Ζεοβάνι 62’, Κινγκ 66’

Μπλάκμπερν-Μίντλεσμπρο 1-1

ΜακΚάρθι 91’ / Άλβες 74’

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Α1















Στις αναμετρήσεις για την 3η αγωνιστική στην Α1 μπάσκετ των ανδρών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

ΠΑΟΚ-Πανελλήνιος 60-74
Άρης-Αιγάλεω 75-57
Μαρούσι-Κολοσσός Ρόδου 82-67
Παναθηναϊκός-ΑΕΛ 102-58
ΑΕΚ-Πανιώνιος 85-87 (παράταση, καν. αγ. 73-73)
Ολύμπια Λάρισας-Ολυμπιακός 66-82
* Αναβλήθηκε ο αγώνας Καβάλα-Τρίκαλα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


Β. ΑΓ.
Παναθηναϊκός 6 3
Ολυμπιακός 6 3
Πανελλήνιος 5 3
Άρης 5 3
Πανιώνιος 4 2
ΠΑΟΚ 4 3
Αιγάλεω 4 3
Μαρούσι 4 3
ΑΕΚ 4 3
Ολύμπια Λάρισας 4 3
Κολοσσός Ρόδου 3 3
ΑΕΛ 3 2
Τρίκαλα 2 2
Καβάλα -

Bundesliga:Αποτελέσματα


Μπορεί να είναι νεοφώτιστη, αλλά εντός αγωνιστικού χώρου αγωνίζεται ως πρωταθλήτρια! Ο λόγος για την Χοφενχάιμ, η οποία στο υποτιθέμενο ντέρμπι κορυφής της Μπουντεσλίγκα, έκανε πάρτι, διαλύοντας το Αμβούργο με 3-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων ήταν ο Νιγηριανός Ομπάσι, που σημείωσε δύο γκολ (7’, 35’), με τον Ιμπίσεβιτς να πετυχαίνει το άλλο (13’). Ο Βόσνιος έφτασε τα δέκα τέρματα και φιγουράρει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με 10 τέρματα.




Κυριακή


Ντόρτμουντ – Χέρτα 1-1
Κελ 71’ / Σίσερο πεν. 31’

Στουτγάρδη – Μπόχουμ 2-0
Γκόμεζ 80’, 83’

Χοφενχάιμ – Αμβούργο 3-0
Ομπάσι 7’, 35’, Ιμπίσεβιτς 13’

Σάββατο

Μπάγερν – Βόλφσμπουργκ 4-2
Ριμπερί 41’, Φαν Μπόμελ 54’, Μπορόφσκι 63’, Σβαϊνστάιγκερ 80’ / Γκραφίτε πεν. 31’, Ντζέκο 33’

Ανόβερο - Βέρντερ Βρέμης 1-1
Σουλτζ 9’ / Αλμέιδα 41’

Κότμπους - Φρανκφούρτη 2-3
Ρανγκέλοφ 8’, 15’ / Φινκ 38’, Φένιν 68’, Λυμπερόπουλος 74’

Γκλάντμπαχ – Καρλσρούη 1-0
Παάουβε 51’

Σάλκε – Μπίλεφελντ 0-0

Παρασκευή

Λεβερκούζεν – Κολωνία 1-1
Φρίντριχ 67’, Γκέκας πεν. 84’


Τεν Κάτε: Εμείς φταίμε, δείξαμε κακή νοοτροπία. Πεντράθα: Δεν αξίζουμε να είμαστε τελευταίοι.


Ο 54χρονος τεχνικός ισχυρίστηκε πως ο Παναθηναϊκός έκανε «δώρο» τα δύο γκολ!!!! στους «κυανόλευκους», είχε παράπονα από όλες τις γραμμές της ομάδας, ενώ δεν θέλησε να αναφερθεί στην διαιτησία και στις δύο περιπτώσεις που οι παίκτες του ζήτησαν πέναλτι σε πτώσεις του Καραγκούνη στο πρώτο ημίχρονο και του Σαλπιγγίδη στην επανάληψη.

«Χαρίσαμε την νίκη. Είχαμε την δυνατότητα να κερδίσουμε και θα πρέπει να ρίξουμε το φταίξιμο στον εαυτό μας. Χαρίσαμε δύο γκολ μέσα σε 2 λεπτά. Είχαμε λάθος αμυντική αντίδραση του Νίλσον στο πρώτο γκολ και μετά η μπάλα χτύπησε στην συνέχεια στον Βύντρα αλλάζοντας πορεία. Μετά δεν σχολιάζω το δεύτερο γκολ. Αν χάνεις τόσες ευκαιρίες δεν αξίζει να πάρεις την νίκη», είπε αρχικά ο Τεν Κάτε και στην συνέχεια σχολίασε:
Tην διαιτησία και τις δύο περιπτώσεις στις οποίες ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι. «Ναι, είδα κάποια πράγματα. Δεν υπάρχει νόημα. Ισως κάποιος άλλος πρέπει να κάνει κάτι... Εγώ ότι είχα να πω το είπα την προηγούμενη εβδομάδα...»
Την αλλαγή του Σίλβα. «Είχε ένα μυικό πρόβλημα. Είχαμε τον έλεγχο του κέντρου δεν ήταν θέμα τακτικής. Ο Σαριέγκι πέρασε πιο μπροστά και το ίδιο ο Σιμάο. Ο Παναθηναϊκός έδειξε κακή νοοτροπία και γι' αυτό χάσαμε το ματς. Μετά από ένα τέτοιο ματς εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος. Στην κακή μας νοοτροπία, ούτε στον αντίπαλο, ούτε σε τίποτα άλλο. Πρέπει να κοιτάξουμε στον καθρέπτη. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι γι' αυτό που έγινε σήμερα».

Το πρόβλημα στην άμυνα. «Αυτό το θέμα με την άμυνα τράβηξε υπερβολικά. Όλοι κάνουμε λάθη. Απλά τα λάθη στην άμυνα και στο τέρμα μπορεί να γίνουν μοιραία. Αυτοί είναι οι παίκτες που έχουμε και πρέπει να τους στηρίξουμε. Η δική μου φιλοσοφία είναι να στηρίξουμε και να εμπιστευτούμε τους παίκτες που έχουμε δεν μπορούμε τώρα να κάνουμε κάτι άλλο. Από την άλλη μπορούμε να αντιστρέψουμε την συζήτηση και να πούμε ότι το πρόβλημα ήταν επιθετικό. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες να σκοράρουμε. Στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να είναι δύο ή τρία μηδέν. Αν η επίθεση είχε σκοράρει περισσότερο θα είχε δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και στην άμυνα. Το πρόβλημα είναι συνολικό δεν φταίει μόνο η άμυνα. Υπάρχει απογοήτευση μετά και την καλή εμφάνιση της Τετάρτης και σαν είδος επιβράβευσης έβαλα την ίδια ενδεκάδα»
Την αλλαγή του Καραγκούνη. «Η απόφαση για την αλλαγή του Καραγκούνη ήταν ειλλημένη μετά από μια ώρα αγώνα. Προέρχεται από μακρά περίοδο τραυματισμού και δεν θέλουμε να ρισκάρουμε να τον χάσουμε για μεγαλύτερο διάστημα γιατί είναι ένας πολύτιμος παίκτης. Δεν υπήρχε καμία άλλη σκέψη».

Που πρέπει να βελτιωθεί ο Παναθηναϊκός. «Το βασικό είναι να αρχίσουμε να αλλάζουμε την νοοτροπία μας. Σήμερα ήταν χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι το ματς από την ομάδα δεν αντιμετωπίστηκε με σωστή νοοτροπία. Πρέπει να παλέψεις όπως και ο αντίπαλος σου και η ποιοτική διαφορά θα αναδείξει τον νικητή. Δεν έχει να κάνει με την ποιότητα στα πόδια, αλλά με την ποιότητα στο κεφάλι»
Πως θα αλλάξει η νοοτροπία. «Αυτό θα γίνεται με τις προπονήσεις και με τις ομιλίες. Να μιλάμε στους παίκτες για το τι θα πρέπει να αλλάξουμε. Να προσπαθούν περισσότερο. Να μπαίνουν στο γήπεδο για να κερδίσουν και όχι απλά για να παίζουν καλό ποδόσφαιρο».
Για το αν είναι αισιόδοξος για την συνέχεια. «Φυσικά και είμαι. Αν δεν ήμουν θα είχα παραιτηθεί...»

Πεντράθα: Δεν αξίζουμε να είμαστε τελευταίοι

Απόλυτα ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του στο ΟΑΚΑ ήταν μετά το τέλος του αγώνα ο Άνχελ Πεντράθα, αν και όπως ήταν φυσικό ήταν στεναχωρημένος για την εξέλιξη του αγώνα και την ισοφάριση στις καθυστερήσεις από τον Σαλπιγγίδη.

«Ήρθαμε εδώ σαν τελευταίοι και νομίζω ότι κάναμε ότι είναι δυνατό για να αποδείξουμε ότι δεν αξίζουμε να είμαστε εκεί. Μέσα από την δουλειά πιστεύω πως θα πάμε την ομάδα μας εκεί που πρέπει. Φεύγω πάλι με ικανοποίηση γιατί δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και η εμφάνιση που είχαμε. Αυτό το θεωρώ σημαντικό», είπε μεταξύ άλλων ο Ισπανός τεχνικός που έδωσε τα εύσημα στον Κοβαλέφσκι για την σπουδαία παρουσία του κάτω από τα γκολπόστ.

«Υπήρχαν παίκτες που διακρίθηκαν όπως ο τερματοφύλακας μας ο Κοβαλέφσκι που τον πίεσαν πολύ οι αντίπαλοι. Όταν χάσαμε τον Μπούρμπο τα πράγματα δυσκόλεψαν περισσότερο. Δεν ξέρω γιατί πήρε την δεύτερη κίτρινη. Σπρωξίματα πάντα γίνονται στην περιοχή. Είχαμε και στο τέλος τον τραυματισμό του Κατσαμπή και μείναμε με 9 παίκτες να κρατάμε το αποτέλεσμα. Στο τέλος ο Παναθηναϊκός ήταν ικανοποιημένος με τον ένα βαθμό που πήρε, ενώ εμείς θα ήμασταν ευτυχισμένοι αν τελικά παίρναμε και τους άλλους δύο».

Όσο για το που κρίθηκε το ματς: «Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος ειδικά στο τελευταίο 20λεπτο του πρώτου μέρους. Ακόμα όμως και μετά το 1-0 προσπαθήσαμε να το κρατήσουμε. Αυτό κάναμε και στο δεύτερο ημίχρονο με το 4-2-3-1 και την αλλαγή που κάναμε, γίναμε καλύτεροι στο κέντρο. Αυτό είχε και αποτέλεσμα τα δύο γκολ Είχαμε σκεφτεί να το κάνουμε από το πρώτο ημίχρονο. Αλλά δεν θέλαμε να ρισκάρουμε από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Το κάναμε στην επανάληψη για να σκεφτεί λιγότερο ο αντίπαλος και να έχουμε εμείς περισσότερο την κατοχή της μπάλας».

Με «σφραγίδα» Τσίλντρες, ο Ολυμπιακός 82-66 την Ολύμπια στη Λάρισα


Το «3 στα 3» πέτυχε ο Ολυμπιακός στην Α1. Οι «ερυθρόλευκοι» με κορυφαίο τον Τζος Τσίλντρες (19π, 5/5β, 7/9δ, 5ρ, 3κλ) επιβλήθηκαν της μαχητικής Ολύμπιας Λάρισας στο κλειστό της Νεάπολης με 82-66, σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική, και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας, υποχρεώνοντας τους Θεσσαλούς στην πρώτη εντός έδρας ήττα τους στη διοργάνωση.

Δεκάλεπτα: 20-21, 34-45, 52-67, 66-82.

Ολύμπια Λάρισας (Γιώργος Μπαρτζώκας): Καστλ 2, Κινγκ 11 (1), Σούλτσε 17 (3), Σιγκούνας 2, Τόμας 14 (2), Μπατής 5 (1), Αριγκμπάμπου 9 (1), Κολώκας 3, Κούρτοβιτς, Παπαϊωακείμ 3.

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 8, Πρίντεζης 10, Τσίλντρες 19, Βούιτσιτς 6, Μιλόσεβιτς, Μπουρούσης 6, Χαλπερίν 7 (1), Γκριρ 6 (1), Ερτσέγκ 9 (2), Βασιλόπουλος 4, Βουγιούκας 3, Τεόντοσιτς 4 (1).

Εργοτέλης-Πανιώνιος 2-5


Ο Εργοτέλης έχανε τις ευκαιρίες με το τσουβάλι, όμως ο Πανιώνιος ήταν αυτός που πήρε τη νίκη μέσα στο «Παγκρήτιο» με το ευρύ 5-2 και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι από το 22 λεπτό αγωνιζόντουσαν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κορδονούρη.
Από δύο τέρματα για τους φιλοξενούμενους πέτυχαν οι Αλβάρο Ρεκόμπα (27’, 61’) και Λάμπρος Χούτος (22’ πέν., 77’) ενώ δίχτυα βρήκε και ο Κουμόρτζι στο 83’. Το δύο γκολ για του Κρητικούς πέτυχε ο Γραμμόζης στο 76’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι και στο 86’ ο ίδιος παίκτης με ωραία εκτέλεση φάουλ.

Με δέκα παίκτες έμεινε και η ομάδα του Έβαλντ Λίνεν στο 76’ καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μαϊστόροβιτς. Δοκάρι για τους Κρητικούς στο 60’ με πρωταγωνιστή τον Ογκουνσότο. Πρώτη ήττα για τον Εργοτέλη στο πρωτάθλημα.

Παναθηναϊκός-Ηρακλής 2-2


Αυτός ο Παναθηναϊκός πονάει παντού… Όχι μόνο στην άμυνα ή στα χαφ, λόγω του… αόρατου Ζιλμπέρτο Σίλβα που αποκαλούν πολλοί. Αλλά παντού!

Σε ακόμη μία αγωνιστική, οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν κατώτεροι του αναμενομένου και μοιραία αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 απέναντι στον Ηρακλή. Και λέμε μοιραία, διότι βάσει της εικόνα του αγώνα, ο αντίπαλος δεν απείλησε παρά μόνο στις φάσεις των γκολ.

Η ομάδα του Τεν Κάτε δεν μπόρεσε να σταθεροποιήσει την απόδοσή της. Το καλό πρώτο μέρος, μετατράπηκε σε εφιάλτη στην επανάληψη. Το σκορ άνοιξε στο 32’ με κεφαλιά ο Μάντζιος. Στο δεύτερο 45λεπτο και μέσα σε δύο λεπτά, οι «κυανόλευκοι» πήραν προβάδισμα με τους Παπαστεριανό (62’) και Ρατόν (64’). Την… παρτίδα για τους γηπεδούχους έσωσε ο Σαλπιγγίδης με το γκολ του στις καθυστερήσεις. Οι φιλοξενούμενοι από το 84' αγωνιζόντουσαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπούρμπου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Νίλσον (70' Ρουκάβινα), Σαριέγκι, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα (46' Ιβανσιτς), Σιμάο, Γκάμπριελ, Καραγκούνης (63' Νίνης), Σαλπιγγίδης, Μάντζιος.

Ηρακλής (Ανχελ Πεντράθα):Κοβαλέφσκι, Μπούρμπος, Γιαννούλης, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Παπαστεργιανός (82' Σαρακατσάνος), Γκαρσία (59 Μάρτος), Ντιέ, Κονέ, Μάρκες (86' Περπερίδης), Κίκο

ΙΤΑΛΙΑ: «Γκέλαρε» η Ίντερ, μεγάλο «διπλό» η Μίλαν


Η Ίντερ έφερε ισοπαλία δίχως σκορ απέναντι στην ηρωική Τζένοα (σ.σ. αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο για το τελευταίο μισάωρο του ματς) και απέκτησε συγκατοίκους στην κορυφή.

Την Ουντινέζε, που... αποτελείωσε την Ρόμα με 3-1 και τη Νάπολι, που «άλωσε» το «Ολίμπικο», επικρατώντας με 1-0 της Λάτσιο.

Σε καλό δρόμο δείχνει να βρίσκεται και η Μίλαν, που με γκολ του Κακά, δέκα λεπτά πριν τη λήξη, πήρε σπουδαίο «διπλό» στο Μπέργκαμο από την Αταλάντα. Πολύ μεγάλη νίκη και για την Κάλιαρι, με 2-0 σε βάρος της Κιέβο.

Τις έδρες τους εκμεταλλεύτηκαν Ρετζίνα και Σαμπντόρια, νικώντας με το ίδιο σκορ (2-0) τις Λέτσε και Μπολόνια αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερς:

Αταλάντα-Μίλαν 0-1

Κακά 80’

Κάλιαρι-Κιέβο 2-0
Ακουαφρέσκα 30’, Φίνι 54’

Ίντερ-Τζένοα 0-0
** Στο 60’ αποβλήθηκε ο Κρισίτο της Τζένοα

Λάτσιο-Νάπολι 0-1
Σιβίλια (αυτογκόλ) 61’

Ρετζίνα-Λέτσε 2-0
Κοράντι (πέναλτι) 59’, (πέναλτι) 90’

Σαμπντόρια-Μπολόνια 2-0
Ντελβέκιο 63’, Μπελούσι 73’

Ουντινέζε-Ρόμα 3-1
Ντι Νατάλε (πέναλτι) 10’, 51’, Φλόρες 22’ / Τότι (πέναλτι) 74’

Παλέρμο-Φιορεντίνα (9.30 μ.μ.) Χθες: Σιένα-Κατάνια 1-1
Καλάιο 75’ / Μασκάρα (πέναλτι) 80’

Γιουβέντους-Τορίνο 1-0
Αμάουρι 48’

Premier League: "Άλωσε" το "Στάμφορντ Μπριτζ" η Λίβερπουλ(ΒΙΝΤΕΟ)


Η Λίβερπουλ "άλωσε" το "Στάμφορντ Μπριτζ" με το γκολ του Τσάμπι Αλόνσο (0-1), τερμάτισε έτσι το σερί των 86 ματς χωρίς ήττα της Τσέλσι στην έδρα της και πλέον οδηγεί την… κούρσα της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Αλόνσο δοκίμασε το… πόδι του στο 10’, η μπάλα βρήκε λίγο και στον Μποζίνγκουα με αποτέλεσμα ο Πέτερ Τσεχ να μην μπορέσει να κάνει τίποτα και απλά εν συνεχεία να την μαζέψει από τα δίχτυα του.

Τέσσερα χρόνια είχε να χάσει η Τσέλσι στην έδρα της και το «διπλό» αυτό της Λίβερπουλ την φέρνει στην κορυφή μόνη με τρεις βαθμούς περισσότερους από τους «μπλε» και έτσι οι «κόκκινοι» δείχνουν πιο έτοιμοι από ποτέ για τον τίτλο.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Μποζίνγκουα (84’ Σινκλέρ), Καρβάλιο, Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ, Μίκελ, Καλού (58’ Ντι Σάντο), Ντέκο, Λαμπάρτ, Μαλουντά (58’ Μπελέτι), Ανελκά.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Αρμπελόα, Κάραχερ, Άγκερ, Αουρέλιο, Τσάμπι Αλόνσο, Μασεράνο, Κάιτ (88’ Λούκας), Τζέραρντ, Ριέρα (90’ Χίπια), Ρόμπι Κιν (60’ Μπάμπελ).

Skoda Ξάνθη-Πανσερραϊκός 2-1


Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας «στρογγυλοκάθισε» η Σκόντα Ξάνθη, μετά τη νίκη με 2-1 επί του Πανσερραϊκού. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, σε μια δυνατή αναμέτρηση (συνολικά 8 κίτρινες κάρτες).

Ο Παππάς άνοιξε το σκορ για τους Ακρίτες μόλις στο 5', ο Μπανκουρά ισοφάρισε για τον Πανσερραϊκό στο 22', ενώ το τελικό 2-1 διαμόρφωσε στο 60' ο Γκρζέλακ, με το αποτέλεσμα αυτό να εκτοξεύει την ομάδα του Γιώργου Παράσχου στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Γκέκας: Αν δεν παίζω, θα φύγω


Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν εξετάζει ο Φάνης Γκέκας γιατί ο χρόνος συμμετοχής του είναι πολύ μικρός, αφού έχει αγωνιστεί μόνο οκτώ φορές φέτος με τα χρώματά της και αυτές σαν αλλαγή.

Ίντερ: Συμβόλαιο-μαμούθ στον Ιμπραϊμοβιτς


Ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη θα γίνει ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς αν επιβεβαιωθούν δημοσιεύματα στον ιταλικό τύπο που φέρουν την διοίκηση των "νερατζούρι" να έχει συμφωνήσει ήδη με τον παίκτη για πενταετές συμβόλαιο έναντι 12 εκ. ευρώ τον χρόνο!

Η διοίκηση της ομάδας του Μιλάνου θέλει να "δέσει" τον Σουηδό επιθετικό καθώς τα σενάρια φέρουν τόσο την Τσέλσι όσο και την Ρεάλ Μαδρίτης να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του.

Ντουντού: «Να βοηθήσω εναντίον του Άρη»


Να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», εναντίον του Άρη, θέλει ο Ντουντού. Ο Βραζιλιάνος άσος των «ερυθρόλευκων», με δηλώσεις στον Τύπο της πατρίδας του, τόνισε ότι μετά από τρεις εβδομάδες αποχής, νιώθει έτοιμος να συμβάλει στην προσπάθεια της ομάδας του, για τη νίκη.

«Επιστρέφω ύστερα από τρεις εβδομάδες. Νιώθω έτοιμος και θέλω να βοηθήσω τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τον Άρη. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη», είπε μεταξύ άλλων ο 25χρονος αμυντικός μέσος.

Τότεναμ:Ρέντναπ και επίσημα


Ανακοινώθηκε επίσημα η ανάθεση στον Χάρι Ρέντναπ της τεχνικής ηγεσίας της Τότεναμ. Διαδέχεται τον Χουάνδε Ράμος και οι Λονδρέζοι θα καταβάλουν επτά εκατομμύρια ευρώ στην Πόρτσμουθ για την αποδέσμευσή του.

«Μου δόθηκε η ευκαιρία που περίμενα μία ζωή. Από την ημέρα που άρχισα την καριέρα μου ήθελα να εργαστώ σε έναν σύλλογο με κύρος και παράδοση, όπως η Τότεναμ», είπε ο Ρέντναπ, που δηλώνει οπαδός των «σπιρουνιών» «Ο κόσμος πιστεύει πως ήμουν οπαδός της Γουέστ Χαμ, γιατί πραγματικά την αγαπώ πολύ. Όμως μικρός πήγαινα και παρακολουθούσα την Τότεναμ, αυτή ήταν η ομάδα που υποστήριζα πάντα», είπε.

Αναφερόμενος στον προκάτοχό του, τόνισε: «Λυπάμαι για τον Χουάνδε Ράμος. Έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Είναι σκληρό, μου έχει συμβεί και εμένα, αλλά πρέπει να το αποδεχτείς και να συνεχίσεις».

Παρί Σεν Ζερμέν:Ετοιμάζει πρόταση για Ρονάλντο(ΒΙΝΤΕΟ)


Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του Ρονάλντο σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe»!

Το «φαινόμενο» που έχει μείνει ελεύθερο από τη Μίλαν, έχει ουσιαστικά αποθεραπευτεί από τον τραυματισμό του και οι γιατροί εκτιμούν ότι πολύ σύντομα ο Βραζιλιάνος παίκτης είναι θα έτοιμος να επιστρέψει στα γήπεδα.



O TΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Τεν Κάτε στους παίκτες: «Με Ηρακλή όπως με Βέρντερ»


Μπορεί ο βαθμός δυσκολίας στο ματς εναντίον του Ηρακλή να μην είναι ίδιος με αυτόν εναντίον του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Πολύ περισσότερο δε, με αυτόν εναντίον της Βέρντερ στο ΟΑΚΑ. Παρόλα αυτά χρειάζεται πάθος για τη νίκη.

Αυτό πιστεύει ο Χενκ Τεν Κάτε και σε σύντομη ομιλία του προς τους παίκτες του χθες, προσπάθησε να τους το περάσει. «Ο Ηρακλής θα ρίξει το βάρος στην άμυνα. Θα κλειστεί πίσω και θα παλέψει για να πάρει κάτι θετικό. Πρέπει να μπούμε δυνατά, με πάθος, όπως με τη Βέρντερ και να έχουμε υπομονή και πειθαρχία στο παιχνίδι μας», είπε μεταξύ άλλων ο 54χρονος τεχνικός, που δε σκέφτεται κανένα άλλο αποτέλεσμα σήμερα, πλην της νίκης.

Η Τότεναμ απέλυσε Ράμος, υπογράφει ο Ρέντναπ!


Αργά το βράδυ του Σαββάτου η διοίκηση των "πετεινών" γνωστοποίησε ότι ο Ισπανός τεχνικός Χουάντε Ράμος απολύθηκε, ενώ παράλληλα έγινε γνωστό ότι η Λονδρέζικη ομάδα βρίσκεται σε συζητήσεις με τον προπονητή της Πόρτσμουθ, Χάρι Ρέντκναπ για να αναλάβει την ομάδα.

"Ο σύλλογος έχει ζητήσει άδεια για να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον Χάρι Ρέντκναπ και η Πόρτσμουθ έχει αποδεχτεί" ήταν η λιτή ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Τότεναμ.

Όπως μεταδίδεται στα Αγγλικά ΜΜΕ, ο Ρέντκναπ έχει αποδεχτεί την πρόταση της Τότεναμ για συνεργασία, με την Πόρτσμουθ να αποζημιώνεται με πέντε εκ. στερλίνες.

ΑΕΚ: 'Ετοιμη για πρόταση σε Μανιάτη, προτάθηκε και ο Ραϊταλά


Ο Γιάννης Μανιάτης είναι ο πρώτος στόχος των ανθρώπων της ΑΕΚ, για τη θέση του δεξιού πλάγιου αμυντικού. Ο ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου είναι από τους παίκτες που αρέσουν πολύ στον Γιώργο Δώνη και σύμφωνα με πληροφορίες, οι«κιτρινόμαυροι» θα κάνουν σύντομα μια πρώτη κρούση στη διοίκηση του «Ιστορικού».

Προτάθηκε και ο Ραιταλά

Όπως είπε και στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτη ο Δώνης, οι «κιτρινόμαυροι» εξετάζουν τις περιπτώσεις παικτών για την ενίσχυση της ομάδας τον Γενάρη. Πλην του δεξιού πλάγιου αμυντικού, οι... κεραίες των «κιτρινόμαυρων» αναζητούν επιτελικό μέσο και αριστερό μπακ.

Ο Φιλανδός Ραϊτάλα είναι ο μοναδικός που συγκεντρώνει πιθανότητες αυτή τη στιγμή να δώσει βοήθεια στον Χουανφράν στην αριστερή άκρη της άμυνας. Ο νεαρός άσος της Ελσίνκι αποτελεί μια καλή λύση, που μπορεί να βοηθήσει άμεσα. Διαθέτει ευρωπαϊκή εμπειρία, ενώ δεν κοστίζει ακριβά.

Ο Μάντλουνγκ στην λίστα του ΠΑΟ !


Τον 26χρονο διεθνή Γερμανό κεντρικό αμυντικό της Βόλφσμπουργκ, Αλεξάντερ Μάντλουνγκ, τσεκάρουν εκ νέου οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Ο υψηλόσωμος σέντερ μπακ (1,94 μ.) ήταν στους παίκτες που υπήρχαν στην σχετική λίστα και την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, ως εναλλακτική στην περίπτωση που δεν προχωρούσε του Ζιβέ, παρόλα αυτά δεν είχε γίνει κίνηση για την απόκτηση του.

Ο Μάντλουνγκ δεσμεύεται με συμβόλαιο συνεργασίας από την Βόλφσμπουργκ μέχρι το καλοκαίρι του 2009, μπορεί δηλαδή να διαπραγματευτεί από τον Γενάρη πιθανή μεταγραφή του σε άλλη ομάδα. Αν και αυτή την περίοδο, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της συμφωνίας του με τους Γερμανούς

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο παίκτης έχει προταθεί στο «τριφύλλι», με τους «πράσινους» να μην εγκαταλείπουν ποτέ την ιδέα απόκτησής του μετά το καλοκαιρινό φλερτ. Ο Μάντλουνγκ δεν είναι μοναδική λύση που εξετάζει ο Κώστας Αντωνίου, το όνομά του, όμως, βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις του.

Primera: Η Μπάρτσα συνέτριψε την Αλμέρια 5-0 !


Τελευταίο θύμα των «μπλαουγκράνα» η Αλμερία. Το συγκρότημα του Γονθάλο Αρκονάδα υπέφερε πραγματικά το βράδυ του Σαββάτου στο «Καμπ Νου» και το τελικό 5-0 αντικατοπτρίζει πλήρως τα όσα συνέβησαν νωρίτερα στην Βαρκελώνη. Ο Σάμουελ Ετό πρόλαβε να κάνει χατ τρικ μέσα σε 24 λεπτά, ο Τιερί Ανρί έβαλε την πινελιά του στο 13’, και το σκορ έκλεισε στο... 37’ ο Ντάνι Άλβες με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Αυτή ήταν η 9η συνεχόμενη νίκη για την Μπαρτσελόνα σε «Πριμέρα» και Τσάμπιονς Λιγκ, με τους Καταλανούς να ανεβαίνουν προσωρινά στην κορυφή (μαζί με την Βαλένθια) με 19 βαθμούς.

Αναλυτικά, τα αποψινά αποτελέσματα στην «Πριμέρα» και το πρόγραμμα της Κυριακής:

Οσασούνα-Ρεάλ Μπέτις 0-2
(52’ Μεμέτ Αουρέλιο, 85’ Παβόνε)

Μπαρτσελόνα-Αλμερία 5-0
(5’, 21’, 24’ Ετό, 13’ Ανρί, 37’ Ντ. Άλβες
* Στο 30’ αποβλήθηκε ο Νεγκρέδο της Αλμερία με απευθείας «κόκκινη»)

Κυριακή 26/08

(18.00) Λα Κορούνια-Χιχόν
(18.00) Μαγιόρκα-Εσπανιόλ
(18.00) Νουμάνθια-Σανταντέρ
(18.00) Ουέλβα-Βαλένθια
(18.00) Σεβίλλη-Μάλαγα
(18.00) Χετάφε-Βαγιαδολίδ
(20.00) Βιγιαρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης
(22.00) Ρεάλ Μαδρίτης-Μπιλμπάο

Αφεντικό του Τορίνο η Γιουβέντους


Η Γιουβέντους επέστρεψε στις νίκες στο καμπιονάτο και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο, δηλαδη σε ντέρμπι με την Τορίνο, επικρατώντας της "γκρανάτα" με 1-0.

Ο Αμάουρι ήταν ο "χρυσός" σκόρερ για τους "μπιανκονέρι" στο 48', όταν και μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έκανε το πλασέ και ο Καλντερόνι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα, αν και πήγε πάνω του, χωρίς μάλιστα ιδιαίτερη δύναμη.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μάνινγκερ, Γκριγκέρα (46' Μέλμπεργκ), Λεγκροτάλιε, Κιελίνι, Μολινάρο, Μαρκιόνι, Σισόκο, Νέντβεντ, Ντε Σέλιε (64' Τζιοβίνκο), Ντελ Πιέρο, Αμάουρι (81' Ιακουΐντα).
ΤΟΡΙΝΟ: Καλντερόνι, Ντιάνα, Νατάλι, Ντι Λορέτο, Πιζάνο, Αμπάτε, Τζανέτι, Μπαρόνε, Ρούμπιν (57' Αμπρουσκάτο), Ροζίνα (82' Βέντολα), Μπιάνκι (71' Αμορούζο).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Σιένα - Κατάνια 1-1 (75' Καλάιο / 80' πεν. Μασκάρα)
Γιουβέντους - Τορίνο 1-0 (48' Αμάουρι)

Κυριακή

Αταλάντα - Μίλαν (16:00)
Κάλιαρι - Κιέβο
Ίντερ - Τζένοα
Λάτσιο - Νάπολι
Ρετζίνα - Λέτσε
Σαμπντόρια - Μπολόνια
Ουντινέζε - Ρόμα
Παλέρμο - Φιορεντίνα (21:30)

Οι αποκαλύψεις του Ποντίκη


Ο παλαίμαχος διαιτητής, Δημήτρης Ποντίκης, παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην "Καθημερινή της Κυριακής" μιλώντας για πρώτη φορά για την "παράγκα" και το παρά-κύκλωμα της διαιτησίας.

Ο ρέφερι που είχε πρωταγωνιστήσει στο περίφημο παιχνίδι κυπέλλου μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ (το οποίο δεν τέλειωσε ποτέ) έσπασε την "ομερτά" και έριξε φως στα όσα ακούγονται για εκείνη την εποχή.
Μίλησε με παραδείγματα, έριξε το... μπαλάκι στον Γκαγκάτση, ενώ παραδέχτηκε τον Κύρο Βασάρα.

Ξεκινώντας, πάντως, αναφέρθηκε στον Θωμά Μητρόπουλο που "ήταν ο παρά της ΕΠΟ. Είχε ακουστεί ότι ο Θωμάς ήλεγχε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ κι όταν ελέγχεις μια κατάσταση έχεις λόγο παντού".
Μάλιστα παραδέχτηκε ότι κι ο ίδιος ήταν «πιόνι» του συστήματος. "Αυτό είναι ξεκάθαρο. Ή είσαι μαζί τους ή δεν είσαι. Απλά πράγματα. Και τώρα το ίδιο γίνεται. Ή είσαι με τον Γκαγκάτση και παίζεις ή δεν είσαι και δεν παίζεις. Έχεις δει πολλούς διαιτητές να είναι στους πίνακες από ενώσεις που δεν ψηφίζουν Γκαγκάτση; Πάντα έτσι γίνεται. Ή είσαι μαζί με τη διοίκηση και τη στηρίζεις ή δεν είσαι και είσαι χαμένος".
Για να συνεχίσει: "Με τον Θωμά ήταν δύσκολο να έχεις επαφή, αλλά είχες με τους ανθρώπους που μιλούσαν μαζί του. Τότε οι μισοί έλεγαν πως μιλούσαν μαζί του. Οι μισοί παλιοί διαιτητές για να δείξουν ότι μπορούν να επηρεάζουν καταστάσεις έλεγαν «εγώ μιλάω με τον Θωμά», όπως τώρα λένε "εγώ μιλάω με τον Γκαγκάτση.
Αύριο θα μιλάνε με τον αυριανό Γκαγκάτση. Είναι πάντα οι ίδιοι. Αυτοί που κάνουν τις επαφές είναι παλιοί διαιτητές. Είναι ετερόφωτοι. Είναι σκουλήκια".

"Βάλτους στην περιοχή..."

Πως πλησιάζουν όμως έναν διαιτητή; "Έρχονται και σου λένε εγώ θα σε βάλω στους πίνακες. Κι εσύ γίνεσαι ένα αναλώσιμο προϊόν. Μπαίνεις, παίζεις, βγαίνεις..."
Ο παλαίμαχος διαιτητής υπογραμμίζει ότι η συχνότερη τακτική ήταν οι κίτρινες κάρτες, που ισοδυναμούσαν σε τιμωρία. "Οι διαιτητές δεν ήθελαν αν μπουν στο σύστημα, αλλά ούτε να είναι εκτός πινάκων γιατί ήθελαν να παίζουν. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδο. Από τη μια θέλεις να παίξεις κι από την άλλη να πρέπει να ακούς αυτά που σου έλεγαν κάποιοι".
Οι κάρτες βέβαια δεν ήταν η μοναδική τακτική των διαιτητών. "Μπορεί να ήταν "βοήθα τους λίγο να κερδίσουν αν μπορείς", "δως τους κανένα φαουλάκι", "βάλτους μες στην περιοχή". Στατιστικά αν βάλω εγώ μια ομάδα μέσα στη μεγάλη περιοχή, κάποια στιγμή δεν θα κερδίσει ένα πέναλτι.; Ή αν αφήνω την ομάδα που θέλω να βγαίνει στην επίθεση με αριθμητική υπεροχή δεν θα βάλει ένα γκολ";

Ευνοημένοι...
"Δεν θα σου έλεγε κανένας ότι πρέπει να βοηθήσεις κάποια συγκεκριμένη ομάδα, αλλά ήξερες την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Παίζει Παναθηναϊκός-Απόλων Αθηνών και χάνει 1-2 ο Παναθηναϊκός. Ο Σταμούλης μέχρι να φτάσει στο Ρέθυμνο είχε βει από τους πίνακες.
Είναι ένα μήνυμα προς τους υπολοίπους ότι εγώ είμαι ο ισχυρός. Τη δεύτερη αγωνιστική ο Μιχαλάκης σφύριξε το ΟΦΗ-Ολυμπιακός. Έχασε ο Ολυμπιακός. Και αμέσως μετά βγήκε από τους πίνακες"
εξηγεί ο Δημήτρης Ποντίκης.
Όσο για το περίφημη "ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε κι οι άλλοι να πάνε να γαμ..." του Σπάθα; "Δεν ήταν υπερβολικό. Ήταν πολύ ήπιο για να εκφράσει αυτό που συνέβαινε".
Εκτός από τον Θωμά Μητρόπουλο ο παλαίμαχος διαιτητής μίλησε και για τον Γκαγκάτση λέγοντας: "Δεν μπορεί ο τότε Νο2 της ΕΠΟ, ο γενικός γραμματέας, να μην ξέρει. Ήταν ο Νο2 μιας αμαρτωλής περιόδου. Και τώρα καλείται να εξυγιάνει μια αμαρτωλή περίοδο, όπου ο ίδιος ήταν ενεργός"
Αρκετά χρόνια μετά πως κρίνει ο ίδιος τον εαυτό του; "Ήταν μια κακή εποχή για τη διαιτησία. Δεν μπορεί να πει κανένας εκείνη την περίοδο αν ήταν καλός ή κακός διαιτητής" σχολίασε για να προσθέσει: "όταν έκανα μια κακή διαιτησία, ένιωθα ότι έκλεβα το ψωμί των ποδοσφαιριστών που έπαιζαν μπάλα. Ένα δικό μου λάθος σφύριγμα μπορεί και να σήμαινε κάτι για τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων".
Πριν καταλήξει: "Με εκμεταλλεύτηκαν και τους εκμεταλλεύτηκα..."

Λύση ο Βασσάρας
Για το φαινόμενο της εποχής να αναλαμβάνουν παλιοί διαιτητές διοικητικές θέσεις στις ομάδες ο Δημήτρης Ποντίκης τόνισε ότι "το κάνουν για να θωρακίσουν τις ΠΑΕ. Μου το είχαν προτείνει και μένα, αλλά αρνήθηκα".
Ποια είναι η λύση; "Όχι ο Φρισκ. Ο Βασάρας, που έχει κάνει ευρωπαϊκή καριέρα και δεν μπορεί να τον αγγίξει κανείς, όταν μεγαλώσει σε 2-3 χρόνια θα μπορεί να φτιάξει την ελληνική διαιτησία. Να λύσει τον γόρδιο δεσμό" υπερθεμάτισε.

"Δεν πήγα για να αδικήσω την ΑΕΚ"
Ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε και στο περίφημο παιχνίδι Ολυμπιακού-ΑΕΚ στο οποίο αποβλήθηκαν δύο "κιτρινόμαυροι", στο ματς που ο ίδιος συνοδευόμενος από τα ΜΑΤ σκέφτηκε ότι ήταν το διαιτητικό του τέλος.
Αφού αναφέρθηκε στην πορεία του ματς, στις κινήσεις του με τις κίτρινες και κόκκινες κάρτες και στην υβριστική φράση που του είχε πει ο Ντέμης Νικολαΐδης σχολίασε:
"Δεν πήγα σε εκείνο το παιχνίδι να αδικήσω την ΑΕΚ. Άλλο τι έγινε τελικά. Δεν λέω ότι έπαιξα καλά. Μπορεί να την αδίκησα, μπορεί και όχι, αλλά σίγουρα δεν είχα τέτοιο σκοπό. Αν ήθελα να την αδικήσω θα έδειχνα κόκκινη κάρτα στο 30’"
Ολόκληρη η συνέντευξη κι οι υπόλοιπες συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Δημήτρη Ποντίκη στην "Καθημερινή της Κυριακής"