Δευτέρα, Δεκεμβρίου 29, 2008

Ολυμπιακός: Ποιός θα είναι ο νέος Ντιόγκο (Όλες οι υποψήφιες μεταγραφές απο την Ν.Αμερική)


Χθες έγινε γνωστό ότι σκάουτερ των πρωταθλητών θα παρακολουθήσει το πρωτάθλημα των χωρών της Αμερικής, το οποίο θα διεξαχθεί στη Βενεζουέλα και ξεκινά στις 19 Ιανουαρίου. Η παρουσία ανθρώπου του Ολυμπιακού στη διοργάνωση αυτή θεωρείται δεδομένη και σήμερα η «SportDay» αναφέρει τα ταλέντα που θα τσεκάρουν οι πρωταθλητές.

Βραζιλία


Ρενάν Ολιβέιρα

Φέτος… ξεπετάχτηκε. Ανήκει στην Ατλέτικο Μινέιρο και αγωνίζεται στην επίθεση. Επαιξε 22 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και πέτυχε έξι γκολ. Εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία που του έδωσε η ομάδα του (φέτος χρησιμοποίησε πολλούς παίκτες από τα φυτώρια) και θεωρείται ένα από τα μεγάλα ταλέντα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Εξαιρετική περίπτωση και, σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας, χρειάζονται 5 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του. Σήμερα κλείνει τα 19 του χρόνια (29/12/1989). Τιμή εκκίνησης τα 4 εκατ. ευρώ.

Βάλτερ

Βαρύ σέντερ φορ. Εχει ύψος 1,76 και βάρος 88 κιλά! Ανήκει στην Ιντερνασιονάλ (πολύ καλή ομάδα, που φέτος πήρε το Σουνταμερικάνα) και δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι έπαιξε αρκετά. Είχε 11 συμμετοχές, τις πέντε ως βασικός. Γεννηθείς στις 22 Ιουλίου 1989. Οικονομική περίπτωση –για τα δεδομένα των παικτών–, μια και χρειάζονται περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Μαρκίνιος

Ακόμη μία από τις αποκαλύψεις του Μπραζιλεϊράο. Πέρυσι όλες κι όλες είχε 4 συμμετοχές, φέτος εκτοξεύτηκε στις 31, όλες ως βασικός, σημειώνοντας μάλιστα 7 γκολ, όντας ο 1ος σκόρερ της ομάδας! Ανήκει στη Βιτόρια, αλλά τον έχει ήδη κλείσει η Παλμέιρας. Επιθετικός που μπορεί κάλλιστα να αγωνιστεί και πίσω από τον φουνταριστό.

Ντεντίνιο

Εξαιρετική πάστα ποδοσφαιριστή αλλά πολύ δύσκολη –έως αδύνατη– η απόκτησή του. Εδώ και ενάμιση χρόνο είναι βασικός στην Παλμέιρας και φέτος ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 14 γκολ. Δεδομένη η πώλησή του μέχρι το καλοκαίρι, αλλά απαιτούνται τουλάχιστον τα λεφτά που έδωσε ο Ολυμπιακός για τον Ντιόγο! Γεννηθείς στις 19 Ιανουαρίου 1989.

Αργεντινή

Τζόναθαν Κριστάλντο

Δεξιοπόδαρος επιθετικός. Παίζει με την ίδια άνεση στα άκρα της επιθετικής γραμμής αλλά και ως περιφερειακός επιθετικός. Πέρυσι έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις με τη Βελέζ και φέτος ήταν μία από τις βασικές επιλογές στην επίθεση. Αγωνίστηκε 17 φορές (τις 15 βασικός) σημειώνοντας 5 γκολ. Οι Ιταλοί τον έχουν βάλει στο μάτι (Παλέρμο) και τα χρήματά που απαιτούνται είναι τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ.

Αντρές Ρίος

Από τα σπλάχνα της Ρίβερ. Εχει γεννηθεί στις 8 Ιανουαρίου 1989. Πριν από 1,5 χρόνο πραγματοποίησε ντεμπούτο με τη Ρίβερ, αλλά δεν έχει κερδίσει ακόμα θέση βασικού. Φέτος, που η Ρίβερ τα πήγε τραγικά, έπαιξε 12 φορές (τις 11 ως αλλαγή), σημειώνοντας δύο γκολ. Δεξιοπόδαρος με ύψος 1,79 και με προσόν του το ότι μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Κοστολογείται δύο εκατ. ευρώ.

Παραγουάη

Χόρχε Σανάμπρια

Γεννήθηκε στις 22 Απριλίου 1990! Ανήκει στη Σπορτίβο Λουκένιο και φέτος έχει αγωνιστεί 21 φορές (10 ως βασικός και 11 ως αλλαγή) και έχει πετύχει τρία γκολ. Παίζει στην επίθεση και λειτουργεί καλύτερα όταν αγωνίζεται πίσω από τον φουνταριστό. Για την απόκτησή του δεν απαιτούνται περισσότερα από δύο εκατ. ευρώ.

Λορέντσο Φρούτος

Ανήκει στη Σολ ντε Αμέρικα που βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας. Φέτος είναι η καλύτερη χρονιά του, μια και έχει 17 συμμετοχές (9 βασικός) και δύο γκολ. Εχει ύψος 1,76, είναι περιφερειακός επιθετικός και δεν έχει κλείσει τα 20 του χρόνια. Για την ακρίβεια είναι 19 ετών και έξι μηνών… Τιμή εκκίνησης το 1,5 εκατ. ευρώ.

Σέλσο Ορτίθ

Γεννηθείς στις 22 Μαρτίου 1989. Ανήκει στη Σέρο Πορτένιο. Οι Παραγουανοί τον έχουν χαρακτηρίσει «σκυλί του πολέμου». Μέσος που τρέχει ασταμάτητα και βάζει τα πόδια του στη φωτιά. Εχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί και στα άκρα, αλλά η κανονική του θέση είναι στον άξονα. Κοστολογείται περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Ροντρίγκο Μπούργκος

Το αστέρι της Σέρο Πορτένιο. Γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1989, έχει προλάβει να αγωνιστεί ήδη μια φορά με την εθνική Παραγουάης. Αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και φτιάχνει το παιχνίδι της ομάδας. Από τους παίκτες που σου κάνουν «κλικ» με μια ματιά… Κοστολογείται γύρω στα δύο εκατ. ευρώ.

«Βλέπει» Ζερβίνιο ο ΠΑΟ


Την περίπτωση απόκτησης του 21χρονου Ιβοριανού επιθετικού της Λε Μαν, Ζερβίνιο, εξετάζει σύμφωνα με την «El mundo de portivo» ο Παναθηναϊκός.

«Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη και θα ήταν μία ενδιαφέρουσα επιλογή. Ο Ζερβίνιο δεν κλείνει πόρτες σε καμία ομάδα», δήλωσε ο ατζέντης του παίκτη στην «SportDay».

ΑΕΚ: Φήμες για Ροντρίγκες


Στην ΑΕΚ στέλνουν τον αριστερό μπακ της Μπόκα Τζούνιορς, Μορέλ Ροντρίγκες τα ιταλικά δημοσιεύματα.

Ο 30χρονος Παραγουανός αμυντικός αξίζει παραπάνω από δύο εκατ. ευρώ και είναι γνωστό πως τον Ιανουάριο δεν θα δοθούν πολλά χρήματα για μεταγραφές από του «κιτρινόμαυρους». Ωστόσο, ο Στέλιος Μανωλάς είχε παρακολουθήσει πρόσφατα παιχνίδι της Μπόκα και είναι πιθανό να «τσέκαρε» τον εν λόγω παίκτη.

«Πιστός στον Ολυμπιακό»


Πιστός στον Ολυμπιακό και αφοσιωμένος στη δουλειά του δηλώνει στον Τύπο της Βραζιλίας, αν και κολακευμένος από το ενδιαφέρον σπουδαίων ομάδων του εξωτερικού.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος αν ακούω αυτές τις φήμες, αλλά ως τώρα δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Ανήκω στον Ολυμπιακό και θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά για το καλό της ομάδας μου», δήλωσε ο νεαρός επιθετικός, όταν κλήθηκε από τους συμπατριώτες του να σχολιάσει τις φήμες που θέλουν την Τσέλσι και τη Λίβερπουλ να εξετάζουν την περίπτωσή του.

Αντέχει μέχρι τα 40 ο Μπέκαμ!


Το ιατρικό τιμ της Μίλαν ξεκαθάρισε ότι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ όχι μόνο δεν είναι τελειωμένος αλλά αντέχει να παίξει άλλα έξι χρόνια, δηλαδή μέχρι τα 40 του!

Όταν ο Μπέκαμ έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης για τους Λος Άντζελες Γκάλαξι το 2007 πολλοί υπέθεσαν ότι έλεγε αντίο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και τις ομάδες κορυφής.

Σε λιγότερο από δύο χρόνια όμως ο Άγγλος μέσος επέστρεψε στην Ευρώπη, ερχόμενος ως δανεικός στη Μίλαν, για να αγωνιστεί όσο το αμερικανικό πρωτάθλημα έχει διακοπή

Οι "ροσονέρι" επιθυμούν να αποκτήσουν τον παίκτη με μόνιμη μεταγραφή και ο γιατρός τους, Ζαν Πιερ Μέρσεμαν, πιστεύει ότι ο Μπέκαμ, που έκλεισε τα 34 το Μάιο, μπορεί να παίξει μέχρι το 2015. "Ο Μπέκαμ μπορεί να συνεχίσει για άλλα πέντε ή έξι χρόνια", είπε χαρακτηριστικά ο Μέρσεμαν στην αγγλική "Τhe Sun".

"Οι αγγειοκαρδιακές του εξετάσεις είναι πολύ καλές. Στα βασικά θέματα υγείας είναι άριστος. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να αλλάξει το πρόγραμμα προπόνησης", πρόσθεσε ο γιατρός της Μίλαν

Υπολογίζει μάλιστα ότι θα είναι απόλυτα έτοιμος σε τρεις εβδομάδες: "Ο Ντέιβιντ είναι πίσω φυσική κατάσταση. Θα χρειαστεί 15 με 20 μέρες για να φτάσει στο απαιτούμενο επίπεδο".

Ακόμα πάντως και αν δούμε τον Μπέκαμ στη Μίλαν μέχρι τα 40 δεν θα είναι έκπληξη, αφού οι "ροσονέρι" έχουν... παράδοση στους μεγάλους ηλικιακά ποδοσφαιριστές. Ο Κοστακούρτα έπαιξε μέχρι τα 41, ο Μαλντίνι είναι στα 40, ενώ οι τρεις τερματοφύλακες, Αμπιάτι, Κάλατς και Ντίντα είναι κοντά στα 35.