Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2009

Ολυμπιακός-Τάου: 73-70


Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 73-70 την Ταού στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πέμπτου ομίλου και έμειναν «ζωντανοί» στη διεκδίκηση της πρόκρισης στους «οκτώ». Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο, παίρνοντας μια διψήφια διαφορά και φάνηκε πως θα «σφράγιζαν» τη νίκη τους στα μέσα της τρίτης περιόδου.

Όμως, ένα «ξέσπασμα» των γηπεδούχων τους έφερε μπροστά στην τέταρτη περίοδο και, στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία τους και την ψυχραιμία τους στις βολές, πήραν το ροζ φύλλο.

Τα δεκάλεπτα: 18-26, 36-44, 56-58, 73-70

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 5, Πελεκάνος, Βούιτσιτς 9, Μπουρούσης 15, Χαλπερίν 10 (2τρ.), Γκριρ 21 (2τρ.), Βασιλόπουλος, Πρίντεζης 7, Σχορτσιανίτης 4, Πάργκο 2.

Τάου (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Πριτζιόνι 3, Ιλιέφσκι 7 (1τρ.), Ρακότσεβιτς 23 (4τρ.), Βιδάλ, Τελέτοβιτς 14 (4τρ.), Σαν Εμετέριο, Μάικλ 11, Μπάρατς 4, ΜακΝτόναλντ 8.

Ποδόσφαιρο: Οι δέκα πιο ακριβές μεταγραφές του Χειμώνα









1. Γιάν Χούντελααρ: 20 εκ. ευρώ. Από Άγιαξ σε Ρεάλ Μαδρίτης

2. Λασάνα Νταιαρά: 20 εκ. ευρώ. Από Πόρτσμουθ σε Ρεάλ Μαδρίτης

3. Νάϊτζελ Ντε Γιόνγκ: 18.8 εκ. ευρώ. Από Αμβούργο σε Μάντσεστερ Σίτι

4. Αντρέϊ Αρσάβιν: 18.5 εκ. ευρώ. Από Ζενίτ σε Άρσεναλ

5. ΖερμέΪν Ντεφόε: 16.6 εκ. ευρώ. Από Πόρτσμουθ σε Τότεναμ

6. Ρόμπι Κιν: 16.6 εκ. ευρώ. Από Λίβερπουλ σε Τότεναμ

7. Κρεγκ Μπέλαμι: 15.5 εκ. ευρώ. Από Γουέστ Χαμ σε Μάντσεστερ Σίτι

8. Γούεϊν Μπριτζ: 13.3. εκ. ευρώ. Από Τσέλσι σε Μάντσεστερ Σίτι

9. Γουίλσον Παλάσιος: 13.3 εκ. ευρώ. Από Γουίγκαν σε Τότεναμ

10. Μπραντάο: 9.4 εκ. ευρώ. Από Σαχτάρ σε Μαρσέϊγ

Ολυμπιακός: Με 300,000 παίρνει Πάρντο σύμφωνα με ρουμάνικα ΜΜΕ


Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «apropo.ro», οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν τον διάδοχο του Αντώνη Νικοπολίδη, όταν αποχωρήσει από την ενεργό δράση και θεωρούν κατάλληλο τον Ισπανό τερματοφύλακα Πάρντο που τώρα αγωνίζεται στη Ραπίντ Βουκουρεστίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ολυμπιακός είναι πρόθυμος να δώσει το ποσό των 300.000 ευρώ για να αποκτήσει τον παίκτη και η Ραπίντ δεν έχει αντίρρηση να τον παραχωρήσει το καλοκαίρι, είτε σαν δανεικό, είτε ελεύθερο.

Η ομάδα της ρουμανικής πρωτεύουσας απέκτησε τον Πάρντο το καλοκαίρι, πληρώνοντας στον Ηρακλή το ποσό των 1,2 εκατ. ευρώ

Απέκλεισε την Λίβερπουλ η Έβερτον


Το γκολ του Νταν Γκόσλινγκ δύο λεπτά πριν τη λήξη της παράτασης στο "Γκούντισον Παρκ" χάρισε στην Έβερτον την πρόκριση στη φάση των "16" του Κυπέλλου Αγγλίας σε βάρος της Λίβερπουλ.

Οι "εφοπλιστές" θα τεθούν αντιμέτωποι στους "16" με την Άστον Βίλα, η οποία επιβλήθηκε 3-1 της Ντόνκαστερ στο "Βίλα Παρκ". Επίσης η Μπλάκμπερν, με γκολ του Μπένι ΜακΚάρθι στο τελευταίο λεπτό της παράτασης απέκλεισε με 2-1 τη Σάντερλαντ ενώ το εισιτήριο για τη συνέχεια του FA Cup πήρε και η Ντάρμπι, επικρατώντας με 3-2 της Νότιγχαμ Φόρεστ.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Άστον Βίλα-Ντόνκαστερ 3-1

(15' Σίντγουελ, 19' Κάριου, 61' Ντελφουνέσο-45' Πράις)
Νότιγχαμ Φόρεστ-Ντέρμπι 2-3

(2' Κόεν 14' πεν. Τάισον-27' Χαλς, 60' Γκριν, 74' Κόμονς)
Μπλάκμπερν-Σάντερλαντ 2-1 (παρ.)

(37' Μοκοένα, 120' ΜακΚάρθι-7' Χίλι)
Έβερτον-Λίβερπουλ 1-0 (παρ.)

(118' Γκόσλινγκ)
Άρσεναλ-Κάρντιφ (16/02)

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ "16"

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Χαλ
Γουότφορντ - Τσέλσι
Γουέστ Χαμ - Μίντλεσμπρο
Μπλάκμπερν - Κόβεντρι
Ντάρμπι - Μάντσεστερ Γ.
Σουόνσι - Φούλαμ
Έβερτον - Άστον Βίλα
Κάρντιφ/Άρσεναλ - Μπέρνλι

Πρόκριση στα πέναλτι για Γιούβε!


Την πρόκριση της στα ημιτελικά του Coppa Italia εξασφάλισε η Γιουβέντους, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Νάπολι στη διαδικασία των πέναλτι μετά από ισοπαλία 0-0 στην κανονική διάρκεια.

Το θέαμα στο "Ολίμπικο" ήταν φτωχό καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και μοιραία οι δύο ομάδες κατέληξαν στη "ρουλέτα". Πάντως, οι "μπιανκονέρι" θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει την υπόθεση πρόκριση στην παράταση, αν ήταν λίγο πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Από τα 11 βήματα οι Νέντβεντ και Σισόκο από πλευράς γηπεδούχων και οι Λαβέτσι και Κοντίνι από πλευράς φιλοξενούμενων δεν βρήκαν στόχο, μέχρι να φτάσουμε στο ενδέκατο πέναλτι, όπου κρίθηκαν όλα. Αρχικά ο Λεγκροτάλιε ευστόχησε για τη "μεγάλη κυρία", ενώ ο Γκαργκάνο έστειλε τη μπάλα άουτ για τους "παρτενοπέι".

Έτσι το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας πήρε η Γιουβέντους, που θα βρει απέναντι της Λάτσιο. Το άλλο ζευγάρι της ημιτελικής φάσης συνθέτουν Ίντερ και Σαμπντόρια.


Ευρωλίγκα: Νίκη πρωτιάς ο ΠΑΟ

Νίκη πρωτιάς στον 7ο όμιλο της Ευρωλίγκα μπορεί να αποδειχτεί η αποψινή (04/02) με 81-69 του Παναθηναϊκού στη Μάλαγα απέναντι στην ομώνυμη ομάδα. Η δεύτερη νίκη των πρασίνων σε ισάριθμες αγωνιστικές στη φάση των "16" έβαλε τέλος στο σερί 23-0 των Ισπανών στην έδρα τους σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς η τελευταία φορά που ηττήθηκαν ήταν στις 16 Δεκεμβρίου 2006 από τη Μακάμπι.

Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα για τη Μάλαγα στη β' φάση της διοργάνωσης.

Δεκάλεπτα: 19-15, 45-44, 61-61, 69-81

To γκολ του Απόλλωνα που απέκλεισε την Ανόρθωση από το κύπελλο(Γκολάρα)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0 (BINTEO)


Προβάδισμα για την πρόκριση πήρε ο ΠΑΟΚ, καθώς νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας, στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο στο 29'.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βρει ρυθμό χωρίς τους Γκαλέτι, Ντιόγκο και Λέτο στην ενδεκάδα του. Ο «δικέφαλος» απείλησε για πρώτη φορά στο 7', με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λίνο στο δοκάρι και στο 29' εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο τη λάθος πάσα του Ντούντου και την καθυστέρηση του Ζεβλάκοφ να καλύψει. Αποδέκτης έγινε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, που με ψύχραιμο ψηλοκρεμαστό σουτ την έστειλε να αναπαυθεί στα δίχτυα του Νικοπολίδη.

Αντίθετα με το α' ημίχρονο, στο β' ο Ολυμπιακός έδειξε να μπαίνει πιο δυνατά και μάλιστα στο 46' η γυριστή κεφαλιά του Ντοντού υποχρέωσε τον Χαλκιά σε δύσκολη επέμβαση, ενώ στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Ζεβλάκοφ πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 64' και σε νέα κεφαλιά του Τζόρτζεβιτς, ο Χαλκιάς έπεσε στη γωνία του κι έδιωξε. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας ο Βαλβέρδε πέρασε μέσα τον Ντάρμπισαϊρ, όμως στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού και σε μια δύσκολη έδρα, δεν μπόρεσε να φανεί.

Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν την υπεροχή, από κάποια στιγμή και μετά έκαναν την εμφάνισή τους και τα σκληρά μαρκαρίσματα, όμως δεν άλλαξε κάτι κι έτσι ο ΠΑΟΚ βγήκε νικητής στην πρώτη από τις δύο αναμετρήσεις.

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Δάρλας, Κοντρέρας, Μάρκος Αντόνιο, Γκαρσία, Κονσεϊσάο, Ίβιτς (30' Βερόν), Σορλέν, Λίνο (90' Μπαλάφας), Αναστασάκος (79' Αθανασιάδης).

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος (79' Όσκαρ), Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Τοροσίδης, Πατσατζόγλου, Μήτρογλου (60' Ντάρμπισαϊρ), Μπελούτσι, Τζόρτζεβιτς (76' Λεονάρντο).

Πανσερραϊκός-Παναθηναϊκός 0-0


Ισόπαλος χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε ο πρώτος προημιτελικός Κυπέλλου ανάμεσα στον Πανσερραϊκό και τον Παναθηναϊκό. Το ματς έγινε στις Σέρρες και πλέον οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στη ρεβάνς, που θα γίνει σε ένα μήνα (04/03) στο ΟΑΚΑ.

Πανσερραϊκός (Μπρος): Κηπουρός, Πιπίνης, Βοσκόπουλος, Καλλιμάνης (46' Γαλανόπουλος), Σιάκκας, Τάντιτς (67' Παπαδόπουλος), Παπάζογλου, Ανάκογλου, Αμπουμπακάρι, Γεωργιάδης, Γκούρτσας (72' Κωνσταντινίδης)

Παναθηναϊκός (Τεν Κάτε): Τζόρβας, Βαβζίνιακ, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μουν, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Γκάμπριελ (56' Καραγκούνης), Κλέιτον (46' Χριστοδουλόπουλος), Ρουκάβινα, Σαλπιγγίδης (69' Πετρόπουλος).