Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2009

Ντάρμπισαϊρ: "Θα πάω καλύτερα"


Ο 23χρονος επιθετικός με δηλώσεις του στον Τύπο επισήμανε πως ελπίζει οι ερυθρόλευκοι θα νικήσουν στον επαναληπτικό του “Καραϊσκάκη” και θα πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση.

Συγκεκριμένα το νέο μεταγραφικό απόκτημα των ερυθρολεύκων δήλωσε:

Χρειάζεσαι χρόνο για να παίξεις τόσο καλά όσο μπορείς; "Όχι. Χρειάζεται να παίζω παιχνίδια από την αρχή. Αν ο προπονητής μου με επιλέξει να αγωνιστώ από την αρχή, θα πάω καλύτερα".

Πού προτιμάς να παίζεις, στην κορυφή της επίθεσης; "Είμαι επιθετικός. Παίζω στην κορυφή, έχοντας κάποιον από πίσω μου. Όπου και να με βάλει ο προπονητής μου θα παίξω και θα κάνω το καλύτερο δυνατόν".

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τον Ολυμπιακό; "Είμαι νεοφερμένος στην ομάδα. Δεν ξέρω όλους τους συμπαίκτες μου, αλλά αναγνωρίζω τα πρόσωπά τους και με κάνουν να νιώθω ευπρόσδεκτος. Θα είναι χαρά για εμένα να τους έχω συμπαίκτες μου".

Τι γνωρίζεις για το ελληνικό πρωτάθλημα; "Δεν ξέρω πολλά. Έχω παρακολουθήσει αγώνες σε βίντεο. Επίσης, προσπαθώ να μάθω τη γλώσσα. Να μάθω ελληνικά και ισπανικά επίσης, ώστε να επικοινωνώ με την ομάδα. Είναι μία εμπειρία για εμένα που την απολαμβάνω".

Πώς είναι οι πρώτες σου μέρες στην Ελλάδα; "Είναι πολύ καλή εμπειρία. Ο κόσμος, η ατμόσφαιρα, είναι πολύ καλά όλα. Θέλω να πάω καλύτερα. Και να συνεχίσουμε με νίκες".

Ποιοι από τους νέους συμπαίκτες σου είναι πιο κοντά; "Όλοι τους. Τα πάω πολύ καλά με όλους τους συμπαίκτες μου. Με καλωσόρισαν και τους ευχαριστώ γι' αυτό".

Μια ανάσα από τον τελικό η Μπαρτσελόνα


Η Μπαρτσελόνα επικράτησε 2-0 της Μαγιόρκα και βρίσκεται ένα βήμα πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά τη μεγάλη φετινή της δυναμική και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στον αντίπαλο.

Το σκορ άνοιξε ο Ανρί στο 35', ενώ τα τέρματα για τους γηπεδούχους διπλασίασε με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Ράφα Μάρκεζ στο 74ο λεπτό.

Πλέον οι "νησιώτες" καλούνται να νικήσουν με τρία γκολ διαφορά την "Μπάρτσα" στον επαναληπτικό για να προκριθούν στον τελικό. Η ομάδα που θα προκριθεί αντιμετωπίζει την νικήτρια του ζευγαριού Σεβίλλη-Μπιλμπάο, με τους Σεβιγιάνους να έχουν κερδίσει το πρώτο ματς στην έδρα τους με 2-1.