Πέμπτη, Μαρτίου 12, 2009

Αθώος ο Nικοπολίδης, πρόστιμο στον ΠΑΟΚ


Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Ολυμπιακό και τον Αντώνη Νικοπολίδη, που απολογήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι για τη συμπεριφορά του μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα.

Ο Νικοπολίδης παραδέχτηκε ότι η ενέργειά του δεν τον τιμά ως άνθρωπο και ως αθλητή, αλλά προέβη σε αυτήν αναγκαστικά αμυνόμενος στην επίθεση που δεχόταν.

Εξάλλου, ο Ολυμπιακός υποστήριξε (δια στόματος Βούλτση), ότι ο άνθρωπος που επιτέθηκε στον Νικοπολίδη είχε σχέση με τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η οποία από την πλευρά της, όπως θα διαβάσετε σε ρεπορτάζ που προηγήθηκε, εξήγησε ότι δεν μπόρεσε να εντοπίσει τον δράστη (εκείνον που κατεδίωξε τον Νικοπολίδη), επειδή είχε στρέψει το ενδιαφέρον της στο να προστατεύσει τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Τελικά, η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας αθώωσε τον γκολκίπερ των «ερυθρολεύκων» και πλέον ο Ερνέστο Βαλβέρδε μπορεί να τον υπολογίζει κανονικά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Από την άλλη πλευρά, με πρόστιμο 115.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ.

Οι δικαστές δέχθηκαν πως ο διεθνής τερματοφύλακας βρισκόταν σε άμυνα και όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, απαλλάχθηκε από το εις βάρος του κατηγορητήριο.

Ολυμπιακός: Επιστρέφει ο Λέτο


Συγγνώμη από όλους ζήτησε ο Σεμπαστιάν Λέτο και θα επιστρέψει στις προπονήσεις του Ολυμπιακού από την Παρασκευή. «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τη Διοίκηση, τους συμπαίκτες μου, το τεχνικό επιτελείο και τους φιλάθλους μας, για τη συμπεριφορά μου σε πρόσφατη προπόνηση. Επιθυμία και πρόθεσή μου ήταν και είναι πάνω απ' όλα το καλό της ομάδας και για το λόγο αυτό θα ήθελα να τονίσω ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσω, από την πλευρά μου, στην επίτευξη των στόχων του Ολυμπιακού», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση στην ιστοσελίδα της ομάδας.

Νωρίτερα και μετά το πέρας της προπόνησης της Πέμπτης, ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε συνάντηση με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ομάδας, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως το θέμα Λέτο και οι «μετασεισμοί» του διατάραξαν τις σχέσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε με τον Σωκράτη Κόκκαλη, ίσως ανεπανόρθωτα. Μάλιστα, έχει κυκλοφορήσει και η φήμη πως σε περίπτωση που τα πράγματα φτάσουν στα άκρα και υπάρχει άμεση αποχώρηση του προπονητή, χρέη υπηρεσιακού θα αναλάβει ο Ανδρέας Νινιάδης.

Ευρωλίγκα:Παναθηναϊκός-Μάλαγα: 103-95

Στους "8" της Ευρωλίγκα με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει την ιταλική Σιένα, προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός, καταλαμβάνοντας την 1η θέση του 7ου ομίλου στη φάση των "16".

Οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς επικράτησαν της αδιάφορης μόνο... βαθμολογικά Μάλαγα με 103-95 στην παράταση (86-86 κ.α.) στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός είχε την... πολυτέλεια ακόμη και της ήττας, λόγω της ήττας της Παρτιζάν από τη Ρόμα, αλλά επέμεινε μέχρι το τέλος απέναντι στους Ίβηρες και ολοκλήρωσε τη β' φάση της διοργάνωσης με ρεκόρ πέντε νίκες και μία ήττα.

Δεκάλεπτα: 21-16, 48-35, 66-59, 86-86, 103-95 (παρ.)

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Σπανούλης 8, Περπέρογλου 12 (2), Μπατίστ 22, Φώτσης 9, Χατζηβρέττας 2, Νίκολας 15 (3), Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης 9 (1), Πέκοβιτς 13, Γιασικεβίτσιους 12 (1).

Μάλαγα (Ρενέσες): Κουκ, Γκομίς 16 (2), Ροντρίγκεθ 13 (3), Κορταμπερία 5 (1), Βελς 21 (3), Ντονγκ 1, Γκάμπριελ 17 (5), Χιμένεθ 10 (2), Άρτσιμπαλντ 2, Κελάτι 4, Χάισλιπ 6 (1).