Πέμπτη, Μαΐου 14, 2009

«Βόμβα» με Γκαγκάτση o ΠΑΟΚ

Πιο κοντά από ποτέ βρίσκεται η συνεργασία ανάμεσα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Βασίλη Γκαγκάτση, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, αν όλα πάνε καλά, θα έρθει σε συμφωνία με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, για την ανάληψη ενός πόστου στον «Δικέφαλο του Βορρά», μετά το τέλος των πλέι-οφ. Επικρατέστερη θέση, είναι αυτή του διευθύνοντος συμβούλου. Όπως όλα δείχνουν, εξελίξεις θα έχουμε μετά το τέλος των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας.

Βιετνάμ-Ολυμπιακός 1-0

Την φιλική ήττα με 1-0 γνώρισε ο Ολυμπιακός στο μακρινό Βιετνάμ από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της ασιατικής χώρας, στην τελευταία αγωνιστική υποχρέωση των "ερυθρόλευκων" για τη φετινή σεζόν.

Η φιλική αναμέτρηση κόντρα στο Βιετνάμ στο Ανόι αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν συνόδευσε την αποχώρηση του από τους Πειραιώτες με νίκη, όπως επιθυμούσε.

Στο πρώτο ημίχρονο το σκορ έμεινε στα επίπεδα του 0-0 καθώς οι προσπάθειες των Βιετναμέζων σταματούσαν στους αμυντικούς των "ερυθρόλευκων" ενώ από την άλλη πλευρά ο Κώστας Μενδινός σημάδεψε το δοκάρι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Στην επανάληψη, ο Βάσκος τεχνικός προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα της ομάδας, όμως το γκολ δεν ήρθε ποτέ. Μάλιστα το Βιετνάμ κατάφερε να πανηγυρίσει μια νίκη γοήτρου, σκοράροντας στο 88ο λεπτό.

H ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Νικοπολίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Ντομί, Πάντος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Ντουντού, Μενδρινός, Λεονάρντο, Ντάρμπισαιρ, Ντιόγκο

ΠΑΟΚ: Δίνει 1,2 εκατ. + έναν παίκτη + έσοδα από φιλικό για "Μέσι"

Το... "κόλπο γκρόσο" για την απόκτηση του Βασίλη Κουτσιανικούλη από τον Εργοτέλη επιχειρεί να κάνει ο ΠΑΟΚ, προσφέροντας στην κρητική ομάδα 1,2 εκ. ευρώ, έναν παίκτη (πιθανότατα τον Στέφανο Αθανασιάδη), αλλά και τα έσοδα από ένα φιλικό στην Κρήτη.

Η προσφορά, που μπορεί υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις να φτάσει και τα 2 εκ. ευρώ, αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη που έχει ο Εργοτέλης στα χέρια του, από τη στιγμή που το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού δεν έχει πάρει επίσημη μορφή.

«ΦΩΣ»: Ανταλλαγή Ντιόγκο-Ντι Μαρία πρότεινε η Μπενφίκα

Την ανταλλαγή του Ντιόγκο με τον Ντι Μαρία και ένα ποσό επιπλέον για την απόκτηση του Βραζιλιάνου φορ, πρότεινε η διοίκηση της Μπενφίκα στον Ολυμπιακό.

Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΦΩΣ», με τον Ντι Μαρία να αποτελεί ένα ανερχόμενο αστέρι της Αργεντινής (είναι 21 ετών) και είναι διεθνής τρεις φορές με την «μπιανκοσελέστε». Φέτος έχει 22 συμμετοχές με τους «αετούς της Λισσαβόνας» και έχει πετύχει ένα γκολ. Αγωνίζεται στη θέση του Λέτο, παρόλα αυτά στον Ολυμπιακό ούτε κατά διάνοια δεν σκέφτονται να παραχωρήσουν τον Ντιόγκο.

Βγενόπουλος: «Με φυστίκια αγοράζεις μαϊμούδες»!

«Όταν πληρώνεις φιστίκια, αγοράζεις μαϊμούδες»! Αυτή είναι μια από τις χαρακτηριστικές αποστροφές των σημερινών δηλώσεων του Ανδρέα Βγενόπουλου, οποίος παρουσιάζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο να συναντηθούν οι μεγαλομέτοχοι του Παναθηναϊκού, για να συζητήσουν και να καταλήξουν σε κάποιες συγκεκριμένες θέσεις.

Ο «Mr. MIG» σχολίασε ότι απορρίπτει την πρόταση του προέδρου της ΠΑΕ, Νίκου Πατέρα, για... καφέ και κουβέντα μεταξύ των μελών του πολυμετοχικού σχήματος, αφού οι δικές του προτάσεις έχουν κατατεθεί από τον Απρίλιο!

«Έχω εκφράσει τις απόψεις μου από τις 29 Απριλίου μετά τη συνάντηση των μετόχων. Δεν μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος. Πότε περιμένουμε για να καθορίσουμε το μπάτζετ. Όταν πληρώνεις φυστίκια, αγοράζεις μαϊμούδες. Είχα πει ότι πρέπει να επιλέξουμε από τώρα πρόεδρο για τη νέα χρονιά τον κ. Πατέρα με αυξημένες μάλιστα αρμοδιότητες και να συνεχίσουμε προπονητή τον Χενκ Τεν Κάτε και διευθυντή ποδοσφαίρου τον Κώστα Αντωνίου που ήταν παρόντες στη συνάντηση.

Μας είχαν πει τότε τι δεν πήγε καλά. Δεν χρειάζεται να ακούσω τίποτε άλλο. Επίσης είχα πει ότι πρέπει να αποφασισθεί το μπάτζετ της νέας περιόδου. Τίποτα από αυτά δεν εισακούσθηκε κυρίως απο τον κ. Βαρδινογιάννη
», είπε αρχικά μέσω της ραδιοφωνικής συχνότητας του «NOVAΣπορ FM 94,6» ο εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ, συμπληρώνοντας για τη σειρά προσωπικών επιθέσεων (όπως τις χαρακτήρισε), που δέχτηκε:

«Στις δικές μου ξεκάθαρες προτάσεις ως απάντηση ήρθε μια σειρά προσωπικών επιθέσεων. Υπήρξε φημολογία για παράδειγμα ότι θέλω να αγοράσω την ΑΕΚ και όλα αυτά για να με μειώσουν στα μάτια των φίλων του Παναθηναϊκού. Θέλω να είμαι μέλος μια νικήτριας ομάδας. Αυτό που χρειάζεται είναι να δοθούν χρήματα για ποδοσφαιριστές κλάσεως που θα βοηθήσουν την ομάδα να πάει ψηλά».

Ο κ. Βγενόπουλος μίλησε ακόμη για:

Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το πολυμετοχικό σχήμα: «Έχω κάνει δημόσιες δηλώσεις, τις οποίες μπορείτε να τις ερμηνεύσετε. Σας τις υπενθυμίζω. Είχα πει πως είμαι ασύμβατος με το χώρο. Η έλλειψη σοβαρότητας, τα γελοία παρασκήνια και η γενική απροθυμία να αντιμετωπιστεί η φραστική βία, κάτι που με ενοχλεί πολύ. Όλα αυτά με τοποθετούν εκτός του χώρου και κάνω μια υπομονή να στηρίξω την κοινή προσπάθεια μήπως και υλοποιήσουμε τα Παναθηναϊκά μας οράματα. Και παράλληλα, στην πιο πρόσφατη ανακοίνωσή μου έχω πει ότι δεν πρόκειται να είμαι στον Παναθηναϊκό για να δίνω άλλοθι σε όσους επιθυμούν να συνεχιστεί η μιζέρια της τελευταίας δεκαετίας. Η μοναδική περίπτωση να παραμείνω στον Παναθηναϊκό, τουλάχιστον, να τον βοηθάω, χωρίς να θεωρώ ότι παραμένω μέσα στον χώρο αυτό που είμαι ασύμβατος είναι εάν έβλεπα ότι παίρνονται σωστές αποφάσεις και είμαι μέρος μίας –να το πω στα αγγλικά- Ι would be a part of a winning team. I cannot be a part of a losing team. Άρα αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή τα πράγματα είναι απλά. Διατηρείς την προσπάθειά σου και τα στελέχη σου και από την άλλη πλευρά βάζεις χρήματα και παίρνεις ποδοσφαιριστές. Ποδοσφαιριστές κλάσεως, που μπορούν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό να πάει ψηλά. Εάν τελικά οι αποφάσεις οι οποίες θα ληφθούν δεν είναι ικανοποιητικές για μένα δεν θεωρώ ότι έχω κάποιο χώρο μέσα σε αυτό το σχήμα».

Τη δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας και τον τρόπο να γίνει αυτό: «Και δεν μπορώ να δεχθώ αυτά που λέγονται ότι: οι ομάδες χτίζονται. Αυτό είναι γεγονός. Αλλά ανάλογα με το υλικό που έχεις την χτίζεις για να πάει δέκα μέτρα ή για να πάει εκατό μέτρα. Στο μπάσκετ μετά από πέντε χρόνια αποτυχιών ήρθε η έκτη και μετά γίναμε κυρίαρχοι στην Ευρώπη. Αλλά τότε τι κάναμε; Το μπάσκετ φτιάχτηκε με τις πράσινες ακαδημίες; Παίρναμε τους παιχταράδες που κυκλοφορούσαν εκείνη τη στιγμή στην Ευρώπη και ορισμένους από την Αμερική. Πώς ο Παναθηναϊκός στο ποδόσφαιρο θα κάνει κάτι διαφορετικό για να υλοποιήσουμε τα οράματά μας, εάν δεν γίνουν μεγάλες μεταγραφές; Είναι προφανές».

Το ενδεχόμενο να αγοράσει την ΠΑΕ: «Να ζητήσω την εταιρεία δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Μέσα από αυτή την παραφιλολογία έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι εγώ θέλω να αγοράσω τον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω αν θα ήταν θεμιτό για εσάς. Εγώ δεν ξεκίνησα με αυτές τις προϋποθέσεις. Εγώ ξεκίνησα να υπάρχει μία συνεργασία παραγόντων που θέλουμε το καλό του Παναθηναϊκού και με κάποια συμφωνία ότι οι μέτοχοι δεν θα επεμβαίνουν στα διοικητικά και πως θα έχουμε έναν πρόεδρο ο οποίος θα αποφασίζει. Είχα δε, τον ρομαντισμό στην αρχή της πολυμετοχικότητας να κάνω και μία δήλωση στους δημοσιογράφους και να πω: «εμένα τώρα ξεχάστε με, μετά από έναν χρόνο… ».

Τις «κατηγορίες» για παρεμβάσεις: «Τις αποδέχομαι (τις κατηγορίες για παρεμβάσεις) και δηλώνω ένοχος. Απλώς δεν υπήρχε η δυνατότητα να κάνω κάτι το διαφορετικό. Σας θυμίζω ότι η πρώτη μου παρέμβαση ήταν όταν με το που ξεκίνησε το πρωτάθλημα άρχισαν το Derby, η Πράσινη και άλλοι και έλεγαν για τον ΤενΚάτε, είχε δημιουργηθεί ένα κλίμα παραμονές του αγώνα με τον Πανιώνιο –με απόλυτη αμφισβήτηση του προπονητή και τους παίκτες εκνευρισμένους με τον προπονητή- πηγαίναμε στη Νέα Σμύρνη. Και ο πρόεδρος έλειπε στην Αμερική. Θεώρησα –όπως κάνω πάντοτε όταν θέλω να βοηθήσω κάτι να πετύχει- πως ήμουν υποχρεωμένος να κάνω μια παρέμβαση να στηρίξω τον προπονητή. Διαφορετικά πηγαίναμε για διάλυση. Λοιπόν, μετά από αυτό οι παρεμβάσεις μου ήταν, τρεις ανακοινώσεις και τρεις δημόσιες εμφανίσεις. Όλες αυτές είχαν μία σκοπιμότητα να κρατηθούμε μέσα στο σχεδιασμό μας. Γιατί, οι άλλοι μέτοχοι ναι μεν δεν μιλάνε, αλλά υπάρχουν άλλοι τρόπο που εκφράζονται απόψεις. Και αυτές δεν ήταν συμπολιτευτικές».

Τα χρήματα που υπάρχουν στην ΠΑΕ: «Συμφωνία με την έννοια συγκεκριμένων αριθμών, για τα χρήματα που θα βάλουμε, δεν υπήρχε. Τουλάχιστον υπήρχε ένα …understanding από εμένα. Μπορεί κάποιος να πει ότι είχα καταλάβει λάθος. Θεώρησα πως όταν βάζαμε 65 εκατ. στον Παναθηναϊκό. Στα οποία προστέθηκαν άλλα 25 εκατ. από το Τσάμπιονς Λιγκ, δηλαδή, συνολικά 90 εκατ. αυτά δεν θα βάζαμε για να πληρώνουμε παχυλούς μισθούς στην ΠΑΕ, ούτε για άλλους λόγους. Αυτά τα βάλαμε για να ενισχύσουμε το ποδοσφαιρικό τμήμα και να πετύχουμε τους στόχους μας. Από αυτά τα 90 εκατ. έχουν φύγει μέχρι στιγμής 25 εκατ. Θέλετε να πούμε ότι κάποια από αυτά δεν χρησιμοποιήθηκαν σωστά. Ωραία! Πετάξαμε και δέκα. Από τα 25 μέχρι τα 90, είναι 65. Λοιπόν, δεν πρέπει να βάλουμε λεφτά στην ομάδα».

sportdog

Στη 10η θέση το ελληνικό "clasico"















Στη 10η θέση των πιο "καυτών" ντέρμπι της υφηλίου κατατάσσει ταξιδιωτική ιστοσελίδα (!!!) το ελληνικό "clasico" μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά τα 14 ματς που κόβουν την ανάσα.


1. Σέλτικ-Ρέιντζερς, Σκωτία
2. Μπόκα Τζούνιορς-Ρίβερ Πλέιτ, Αργεντινή
3. Λάτσιο-Ρόμα, Ιταλία
4. Αλ Αχλί-Ζάμαλεκ, Αίγυπτος
5. Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουν., Αγγλία
6. Μπενφίκα-Πόρτο, Πορτογαλία
7. Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης, Ισπανία
8. Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας, Σερβία
9. Φενέρμπαχτσε-Γαλατασαρά, Τουρκία
10. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, Ελλάδα
11. Φλαμένγκο-Φλουμινένσε, Βραζιλία
12. Μίλαν-Ιντερ, Ιταλία
13. Τσίβας-Κλαμπ Αμέρικα, Μεξικό
14. Εστεγκλάλ-Περσέπολις, Ιράν

Τσέλσι: Δίνει 45 εκατ. για Βίγια !

Ετοιμη να κάνει το μεταγραφικό μπαμ είναι η Τσέλσι, προκειμένου να πάρει στο "Στάμφορντ Μπριτζ", τον Νταβίντ Βίγια.

Οπως αναφέρει σε σχετικά δημοσιεύματα ο αγγλικός Τύπος, η διοίκηση των Λονδρέζων δε θα διστάσει να δώσει στη Βαλένθια ότι ποσό χρειαστεί, πάνω από 45 εκατομμύρια ευρώ, για την απόκτηση του Ισπανού διεθνούς επιθετικού

Kατέκτησε το Coppa Italia η Λάτσιο !


Το πέμπτο Κύπελλο Ιταλίας στην ιστορία της κατάκτησε η Λάτσιο, επικρατώντας στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη στο "Ολίμπικο", της Σαμπντόρια με 6-5 στα πέναλτι.

Η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης αλλά και η ημίωρη παράταση βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1, καθώς οι "λατσιάλι" προηγήθηκαν με τον Ζαράτε στο 4ο λεπτό, για να ισοφαρίσουν οι "μπλουτσερκιάτι" με τον Πατσίνι στο 31'.

Ηρωας του τελικού ήταν ο τερματοφύλακας της νικήτριας, καθώς ο Μουσλέρα νίκησε από τα 11 μέτρα τους Κασάνο και Καμπανιάρο, ενώ εύστοχοι για τη Σαμπντόρια ήταν οι Παλόμπο, Πατσίνι, Γκασταλντέλο, Ακάρντι και Ντελβέκιο.

Η Λάτσιο έφτασε στη σχετική κατάταξη τις Τορίνο, Μίλαν και Ιντερ, ενώ η Σαμπντόρια έμεινε στους τέσσερις τίτλους. Στη διαδικασία των πέναλτι, για τη Λάτσιο σκόραραν οι Λεντέσμα, Ρόζεναλ, Κολάροφ, Ζαράτε, Λιχστάινερ και Νταμπό, ενώ είχε αστοχήσει ο Ρόκι.



Ανατροπή τίτλου για Μαν.Γιουνάιτεντ!

Αγκαλιά με τον τίτλο βρίσκεται πλέον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στην εκτός έδρας εξ αναβολής αναμέτρηση με τη Γουίγκαν, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει τη νίκη με 2-1.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 28' με το τέρμα του Μαρτίνεθ, αλλά οι πρωταθλητές με τέρματα των Τέβεζ (61') και Κάρικ (86') πήραν τους τρεις βαθμούς και, πλέον, βρίσκονται έξι βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Λίβερπουλ, με δύο αγωνιστικές να απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος.

Έτσι, η Γιουνάιτεντ χρειάζεται ένα βαθμό στα τελευταία δύο παιχνίδια για να κατακτήσει και το φετινό πρωτάθλημα.



Πήρε Copa Del Rey η Μπάρτσα!

Άλλη μια σπουδαία εμφάνιση έκανε η Μπαρτσελόνα, που αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο "Μεστάγια", στον τελικό του Copa Del Rey, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει τη νίκη με 4-1 και παράλληλα το φετινό κύπελλο Ισπανίας.

Το σκορ άνοιξε για τους Βάσκους στο 9ο λεπτό ο Τοκέρο, ενώ για την ομάδα της Βαρκελώνης σκόραραν οι Τουρέ (32'), Μέσι (55'), Κρκιτς (58') και Τσάβι (64').

Αυτό ήταν το 25ο κύπελλο της ιστορίας της (ρεκόρ), ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου ήταν το 1998, και πάλι στο "Μεστάγια", που αποδεικνύεται γούρικο για τους "μπλαουκγράνα".