Δευτέρα, Μαΐου 25, 2009

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: 91-64

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής (91-64) και του δεύτερου παιχνιδιού της σειράς των τελικών των πλέι οφ κόντρα στον Ολυμπιακό και πλέον απέχει μόλις μια νίκη από την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος. Πρωτάθλημα το οποίο θα σημάνει και το δεύτερο «Triple Crown» στην ιστορία του «τριφυλλιού». Κορυφαίοι για τους Πρωταθλητές Ευρώπης και Κυπελλούχους Ελλάδος οι Μάικ Μπατίστ και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό από τα πρώτα λεπτά, όμως οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς μετά το 6-10 και επιμέρους σκορ 11-1 πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης και φρόντισαν να μην το χάσουν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με 21-11 χάρη σε δίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη και εν μέσω χειροκροτημάτων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα, όμως ο Ολυμπιακός φαινόταν αποφασισμένος να επιστρέψει στο ματς... Οι Πράσινοι πήραν προβάδισμα 11 πόντων (26-15), αλλά οι Ερυθρόλευκοι χάρη σε δύο βολές του Μπουρούση, ένα καλάθι του Τσίλντρες και ένα τρίποντο του Τεόντοσιτς πλησίασε στους τέσσερις πόντους (26-22). Οι γηπεδούχοι, όμως άντεξαν στην πίεση των παικτών του Παναγιώτη Γιαννάκη και έκλεισαν το ημίχρονο με 39-29.

Οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έδειχναν να ελέγχουν απόλυτα το ματς, κάτι το οποίο σε συνδυασμό με την παρουσία του κόσμου τους, τους επέτρεπε να παίζουν ακόμα πιο ελεύθερα. Ετσι, οι γηπεδούχοι δεν δυσκολεύτηκαν να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά (51-37). Λίγα λεπτά πριν το τέλος μία φωτοβολίδα έπεσε πίσω από τη μία μπασκέτα και το ματς διεκόπη με τη διαφορά να βρίσκεται στους 20 πόντους για τον Παναθηναϊκό (58-38)! Οι Πράσινοι, πάντως συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και κατάφεραν να εκτοξεύσουν τη διαφορά στους 24 πόντους (65-41) με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Στα τελευταία δέκα λεπτά ο Παναθηναϊκός είχε αγκαλιάσει τη νίκη. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να καλύψουν τη διαφορά. Μια διαφορά που έφτασε στα πρώτα λεπτά τους 27 πόντους (69-42). Το Τριφύλλι ανέβαζε συνεχώς την απόδοση του και έφτασε τη διαφορά στους 32 (85-53). Ετσι, η κόρνα της λήξης βρήκε τους Πράσινους νικητές με 91-64.

Δεκάλεπτα: 21-11, 39-29, 65-41, 91-64.

Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Γιασικεβίτσιους 13 (3), Κέτσμαν, Σπανούλης 10 (2), Περπέρογλου 4, Μπατίστ 18, Φώτσης 4, Χατζηβρέττας 2, Νίκολας 11 (1), Τσαρτσαρής 3 (1), Διαμαντίδης 8 (2), Πέκοβιτς 10, Σάκοτα 8 (2).

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 5 (1), Τσίλντρες 8, Βούισιτς 2, Τεόντοσιτς 14 (2), Μπουρούσης 15, Χαλπερίν 7, Γκριρ 4, Πρίντεζης 9 (1), Ερτσέγκ, Σχορτσιανίτης.


Μπάσκετ: ΠΑΟ-Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δίνουν απόψε (25/5, 21:30GR) το δεύτερο ραντεβού τους για τους τελικούς της Α1. Οι "πράσινοι" μετά το μπρέικ στο ΣΕΦ (69-67) θα επιδιώξουν να κάνουν το 2-0 στη σειρά και να φτάσουν μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Aπο την άλλη πλευρά, οι "ερυθρόλευκοι" θα προσπαθήσουν να απαντήσουν με το ίδιο νόμισμα στον Παναθηναϊκό κερδίζοντάς τον μέσα στην έδρα του, ώστε να φέρουν την σειρά στα ίσια...

Oλυμπιακός: Ανακοίνωσε Κετσπάγια, το 40% σε επενδυτές

Οι δηλώσεις Κόκκαλη:

«Καλησπέρα σας, σας ευχαριστώ που ήρθατε σήμερα για την προκαθορισμένη συνέντευξη. Εμείς στον Ολυμπιακό και εγώ προσωπικά δίνουμε μια συνέντευξη, σε αντίθεση με άλλες ομάδες και διοικήσεις που συνηθίσουν να κάνουν αρκετές δηλώσεις κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Της αγωνιστική περιόδου που για ορισμένες ομάδες δεν τελείωσε ακόμα, ενώ για εμάς τελείωσε νωρίτερα. Είχαμε τη δυνατότητα σαν πρωταθλήτρια ομάδα να κάνουμε μια περιοδεία στην Ασία, γιατί είναι πολύ σημαντικό ο ΟΣΦΠ που είναι ο μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος να βρίσκεται στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Η χρονιά που πέρασε για τον ΟΣΦΠ ήταν πολύ επιτυχής για το ελληνικό πρωτάθλημα, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος με σχετικά μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο. Επίσης, μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα που δεν έχουμε παρακολουθήσει σχεδόν ποτέ, κατακτήσαμε το Κύπελλο από την ΑΕΚ και από την άλλη δεν είχαμε καλή πορεία όσον αφορά τους αγώνες που δώσαμε στα πλαίσια των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Αποκλειστήκαμε από μια ομάδα που είναι όχι τόσο ισχυρή όσο ο ΟΣΦΠ. Καλή ομάδα, βέβαια, από την Κύπρο, η Ανόρθωση και στη συνέχεια από τη Σεντ Ετιέν στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Κατά τη γνώμη τη δική μου όχι καλύτερη από τον ΟΣΦΠ. Αυτός είναι ο σύντομος απολογισμός για τη σεζόν που μας πέρασε. Πρέπει επίσης να αναφερθώ και σε ορισμένα άλλα θέματα, όπως είναι η συμπεριφορά κι η υποστήριξη του Ολυμπιακού στην Ελλάδα μας. Είναι πολύ σημαντικό ότι από τη Σούπερ Λιγκ πήραμε σχεδόν το βραβείο του φερ πλέι. Είναι πολύ σημαντικό ότι μια ομάδα με τόσα εκ. φιλάθλους, όπως ο ΟΣΦΠ, είχε μια τέτοια συμπεριφορά στους αγωνιστικούς χώρους.

Για την αύξηση του Μ.Κ.

Το σημερινό Δ.Σ είχε δύο θέματα. Το ένα θέμα είχε σχέση με την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ και το δεύτερο θέμα με τη πρόσληψη του προπονητή για την ομάδα μας. Οσον αφορά το θέμα της αύξησης του Μ.Κ θέλω να σας πως ότι συνεργαζόμαστε με τη θυγατρική εταιρία της Eurobanl και εντός της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η συνεργασία αυτή και η μελέτη που κάνουμε για την αποτίμηση της ΠΑΕ ΟΣΦΠ. Έχει οριστεί Γ.Σ στις 22 Ιουνίου που θα αποφασιστεί η αύξηση του Μ.Κ. για ποσοστό μέχρι 40%. Αυτό σημαίνει ότι η σύνθεση θα είναι 10% ο Ερασιτέχνης, 40% θα έχουν οι νέοι μέτοχοι, υπάρχει 1% που έχουν η ήδη υπάρχοντας μέτοχοι και το 49% περίπου θα το έχω εγώ. Η αύξηση του Μ.Κ. θα εγγυηθεί τελικά μετά την υλοποίησής της από το διοικητικό συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει για τη σύνθεση της διοίκησης του ΟΣΦΠ ανάλογα με τα ποσά που θα κατατεθούν κατά τη διάρκεια του μετοχικού κεφαλαίου.

Το ΔΣ έχει το δικαίωμα να δεχτεί ή να απορρίψει ορισμένους μετόχους που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στην αύξηση του ΜΚ, εφόσον θα θεωρήσει ότι η παρουσία τους στη διοίκηση του ΟΣΦΠ δεν θα ανταποκρίνεται σε αυτό που λέμε εμείς ολυμπιακό αίσθημα, ολυμπιακή ιδέα και προσήλωση τις ιδέες του ΟΣΦΠ. Είναι μια... δεν χρησιμοποιώ τη λέξη πολυμετοχικότητα γιατί έχει λίγο... χαλάσει τον τελευταίο χρόνο. Παρότι πιστεύω ότι μια σωστή εταιρική διαχείριση μια ανώνυμης εταιρίας (παρότι ο Ολυμπιακός είναι μια ιδέα που μας ενώνει όλους και διαφέρει σε αυτόν τον τομέα λόγω ενός συναισθηματικού κομματιού). Εμείς θέλουμε μετόχους ολυμπιακούς που θα συμμετέχουν για να δίνουν τα πάντα για να προχωράει ο Ολυμπιακό, στα πλαίσια βέβαια πάντα των δυνατοτήτων του ελληνικού χώρου, που όπως ξέρετε δεν είναι από τους πιο μεγάλους ή εύρωστους χώρους σε σύγκριση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Αυτά όσον αφορά την αύξηση του ΜΚ.

Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο αυτή τη στιγμή να καταλάβουμε όλοι ότι ο ΣΦΠ είναι υπεράνω πάντων και χρειάζεται η παρουσία μια ισχυρής ηγεσίας, αλλά η ηγεσία αυτή έχει ως μοναδικό στόχο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τα ιδανικά του ΟΣΦΠ.

Για Κετσπάγια και νεαρούς παίκτες

Η δεύτερη απόφαση που πήρε το Δ.Σ. είναι η εξουσιοδότηση σε εμένα και στον κ. Χρυσικόπουλο, να διαπραγματευτούμε την πρόσληψη του κ. Τιμούρ Κετσπάγια ως καινούργιου προπονητή του ΟΣΦΠ. Και οι δύο αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Εγώ προσωπικά, έχω συναντηθεί με τον κ. Κετσπάγια και έχω πολύ θετική γνώμη για τη συνεργασία μας με έναν νέο άνθρωπο που θέλει να πετύχει στόχους που είναι οι ίδιοι με αυτούς που έχει ο ΣΦΠ. Έχει τα προσόντα και εμείς θα τον στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις για να πετύχει. Ο Κετσπάγια θέλει να έρθει στον ΟΣΦΠ και θέλει να πετύχει η ομάδα όλους του στόχους του. Γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ελληνικό χώρο, έχει παίξει και εργαστεί στο εξωτερικό (σε Αγγλία και Κύπρο) και κατά τη γνώμη μας για να επιτύχει. Είχαμε κι άλλες προτάσεις, αλλά προτάσεις τύπου να έρθουμε για ένα χρόνο ή να έχουμε νούμερα εξωπραγματικά (γενικά για τη χώρα μας), είναι υποτιμητικές και δεν μας τιμούν να αποδεχόμεθα τέτοιου είδους προτάσεις. Ερχόμαστε, δηλαδή, σε ένα υποβαθμισμένο πρωτάθλημα και θέλουμε πολλά λεφτά και ένα χρόνο να εργαστούμε και δεν δεχόμαστε συμβόλαια που έχουν σχέση με τις επιτυχίες της ομάδας. Εγώ, επειδή τώρα είμαι πια 16 χρόνια πρόεδρος στον ΟΣΦΠ, έχουν δει τα μάτια μου πολλά, θέλω να έχω ανθρώπους πράγματι που να έχουν τους ίδιους στόχους με αυτούς του ΟΣΦΠ.

Εμείς δεν πρέπει να ξεφεύγουμε από την πραγματικότητα. Συγκρινόμενοι με τις ομάδες του εξωτερικού πρέπει με μια σκληρή προσπάθεια, εργασία, να ανεβάσουμε το επίπεδο της ομάδας μας. Πρέπει να αναδεικνύουμε νεαρούς παίκτες, από τον ελληνικό χώρο και το εξωτερικό. Για όσο διάστημα παραμείνουν στον Ολυμπιακό, δεν τους ενδιαφέρει ποσώς να αναδείξουμε νέους παίκτες. Θέλουν παίκτες φτασμένους. Θέλουν μέχρι να φύγουν από τον Ολυμπιακό να πάρουν πρωτάθλημα. Με τον Τιμούρ Κετσπάγια ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να πετύχει αυτόν τον στόχο. Να αναδείξουμε νεαρούς Ελληνες ποδοσφαιριστές. Ευτυχώς τώρα το δυναμικό της ομάδας μας, έχει ξένους παίκτες, και οι οποίοι αγαπάνε τον Ολυμπιακό και δέθηκαν με τον Ολυμπιακό και πράγματι πλέον μπορούμε να θεωρούμε ότι έχουν τα ίδια συναισθήματα με την ομάδας όπως και εμείς., Από την άλλη έχουμε νέους παίκτες, οι οποίοι από τα σπλάχνα του ΟΣΦΠ. Επίσης είναι και κανονισμός του ΟΥΕΦΑ.

Για τον Ερασιτέχνη

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια για τον Ερασιτέχνη για την κατάκτηση των πρωταθλημάτων φέτος. Επίσης, η συνεργασία και η μετάβαση της ΚΑΕ ΟΣΦΠ στον Παναγιώτη και στον Γιώργο Αγγελόπουλο ήτανε πολύ επιτυχής διότι πράγματι ο Ολυμπιακός έφτασε να παίξει στα τελικά της Ευρωλίγκα και να χάνει με ένα καλάθι τα τελευταία λεπτά του αγώνα, όπως και επίσης κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος και τώρα βρίσκεται στη φάση των πλέι-οφ. Φυσικά πάλι παρατρίχα και με τη βοήθεια κάποιας αποτυχίας που είχαμε στο ΣΕΦ, αυτά τα έχω ζήσει αρκετά, έχασε στον πρώτο αγώνα, αλλά πιστεύω ότι θα δώσει τη μάχη για να μπορέσει να κατακτήσει το πρωτάθλημα.
Για τον κόσμο, τα συνθήματα, το γήπεδο...

Για να σας πω ειλικρινά ορισμένες φορές, επειδή έχουμε καλούς ποιητές που βγάζουν συνθήματα, πολλά συνθήματα είναι πετυχημένα και μερικά δεν έχουν καμία σχέση με τον ΟΣΦΠ και είναι υβριστικά για άλλες ομάδες. Δεν μας ενδιαφέρει η ηθική των ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, μας ενδιαφέρει ο Oλυμπιακός, να υποστηρίζουμε την ομάδας μας. Πρέπει να το καταλάβουμε. Σίγουρα είμαστε την τελευταία 15ετια μακράν η καλύτερη και δυναμική ομάδα στην Ελλάδα. Εδώ το θέμα είναι μέσα στην χώρα μας ότι έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ο πιο δυνατός οργανισμός, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, σε όλα. Γήπεδα δεν βλέπουμε, όλοι το λένε, αλλά τίποτα. Το θεωρείται πολύ φυσιολογικό να έχουμε πάρει 12 πρωταθλήματα τα τελευταία 13 χρόνια. Τώρα λέμε να πάρουμε το ευρωπαϊκό, το πήρε ο κ. Ρεχάγκελ, αν το ξαναπάρει θα πέσω από κάτι ουρανοξύστες. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτά όλα τα πετύχαμε γιατί ο κόσμος μας μας στήριξε, η μεγάλη δύναμή μας είναι ο κόσμος.

Γίντονται λάθη. Το θέμα είναι να διορθώνονται τα λάθη. Επειδή ακριβώς έχουμε κυριαρχήσει στο χώρο του ποδοσφαίρου, θέλω να κάνω μια σημαντικοί παρατήρηση για το θέμα το δημοσιογράφων. Εγώ τους χωρίζω σε τρεις κατηγορίας. Πρώτη: Αυτοί που είναι9 Ολυμπιακοί, που θέλουν το καλό της ομάδας και πράγματι κάνουν καλοπροαίρετη κριτική. Αυτοί είναι αποδεκτοί. Η δεύτερη ομάδα δεν θέλει το καλό του ΟΣΦΠ, για διάφορους λόγους (υποστηρίζουν άλλη ομάδα). Κι αυτοί είναι αποδεκτοί γιατί είναι αντίπαλοι και τους θέλουμε. Αυτοί που δεν είναι αποδεκτοί, είναι όσοι με τον μανδύα του ΟΣΦΠ, λένε ό,τι θέλουν. Που λένε ότι ο Κόκκαλης, για παράδειγμα ότι έχει κάνει εκείνο και το άλλο. Κι αυτά υποτίθεται, ότι είναι ολυμπιακών φρονημάτων δημοσιογράφοι που τα γράφουν.

Κι εγώ καταγγελίας για ατούς τους δημοσιογράφους, αλλά ποτέ δεν βγήκα να πω ότι ο ένας ή ο άλλος είναι μπερδεμένος κάπου. Αυτή η κατηγορία που παρουσιάζονται ως ολυμπιακοί αλλά έχουν άλλο στόχο (εμένα ή κάποιον άλλον), έχουν εξίσου ευθύνη για τη διαμόρφωση αυτού του πράγματος που λέγεται ποδόσφαιρο και αθλητισμός στη χώρα μας. Δεν είστε αμέτοχοι, αφού διαμορφώνεται την κοινή γνώμη. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε κάθε ομάδα, αυτή είναι η δική μας δουλειά. Η δική σας δουλειά, είναι το πως το παρουσιάζεται προς τον κόσμο. Για αυτό θα παρακαλούσα, να είστε πιο αντικειμενικοί στην κρίση των πραγμάτων.

Όταν «έφυγε» ο ΟΣΦΠ από τη μέση, δεν συμμετέχει δηλαδή στα πλέι οφ, δεν υπάρχει πρόβλημα με τη διαιτησία, επεισόδια στα γήπεδα κτλ. Τώρα δεν βλέπετε τίποτα περίεργο δηλαδή. Δεν βλέπετε ας πούμε ότι γίνονται ορισμένα πράγματα. Εγώ δεν είμαι ειδικός, αλλά έχω μάτια κι βλέπω. Το παραμικρό όταν παίζει ο ΟΣΦΠ, γίνεται κουβέντα. Εδώ πέφτουν βροχή τα πέναλτι, φασαρία κτλ. Ο ΟΣΦΠ είναι και θα παραμείνει πολύ δυνατό σε όλα. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, σε όλα. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος, γιατί χωρίς τον κόσμο δεν θα μπορέσει να κάνει πολλά πράγματα όποια διοίκηση και να έρθει.

Εδώ μας έκανε μήνυση ο ΠΑΟΚ γιατί όταν ήρθαν δεν του φερθήκαμε καλά. Εμείς όταν πήγαμε στη Θεσσαλ/κη, είπαν ότι εμείς ζητήσαμε προστασία και έγινε θέμα. Ένα γνωστό μου, που καθόταν κάτω από τις σουίτες του Καραϊσκάκη, νόμιζε ότι βρέχει και τον έφτυναν! Πήγαμε μετά εμείς στην Τούμπα και είδατε τι έγινε, ειδικά όταν πήγαν κι άλλες ομάδες εκεί. Η ιστορία του Κούδα, τελείωσε. Δεν έχουμε πρόβλημα με τον ΠΑΟΚ, που είναι μια μεγάλη ομάδα, υπάρχει όμως ένας φανατισμός προς τον ΟΣΦΠ. Αυτά τα λέω για να γράφετε και εσείς ότι βλέπετε!
Αυτά ήθελα να σας πω, θα απαντήσω αν μπορώ σε κάτι, ευχαρίστως να το κάνω!

Για τις μεταγραφές

Αν έχουμε αύξηση του ΜΚ, θα δοθούν χρήματα για μεταγραφές περισσότερα. Έχουμε και τον προπονητή, που θα μας πει και ο ίδιος κάποιες απόψεις που μπορεί να έχει. Οι δύο μεταγρφές που κάναμε μέχρι σήμερα (Πάνρτο, Ζαϊρί), είναι γιατί για τον μεν Πάρντο ήταν μια επιθυμία που είχε ο κ. Βαλβέρδε και πιστεύω ότι ήταν σωστή, για τον δε Ζαϊρί είναι ένας παίκτης που πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει τον ΟΣΦΠ και με ενδεχόμενη καθυστέρηση θα μπορούσε να είχε πάει σε άλλη ομάδα.

Ο Ζαϊρί ήθελε να έρθει στον ΟΣΦΠ συν ότι τον εκτιμούμε, τον είχαμε αντιμετωπίσει και ως αντίπαλο και μας είχε δυσκολέψει. Θα γίνουν κι άλλες μεταγραφές, αλλά αυτά θα συζητηθούν και με τον προπονητή.

Για υποψήφιους προπονητές

Ονόματα δεν θα σας πω, θα πω μόνο ότι από την ημέρα που επισημοποιήθηκε η αποχώρηση Βαλβέρδε, υπήρξαν πάρα πολλές προτάσεις που ήρθαν και η καλύτερη από όλες για την περίπτωσή μας, ήταν η επιλογή του Κετσπάγια. Είχαμε προτάσεις και ενδεχομένως να ήταν πιο αρεστές στον κόσμο. Εγώ θέλω να μην έρθει ένας "τουρίστας" στην Ελλάδα, αλλά ένας άνθρωπος που θα δουλέψει σωστά στον ΟΣΦΠ, κάτι που πιστεύω ότι θα γίνει με τον Κετσπάγια. Εμείς πληρώνουμε καλά, σχεδόν τα τριπλάσια από τους Ισπανούς!

Για τον Βαλβέρδε
Εγώ πρότεινα στον κ. Βαλβέρδε να παραμείνει για δύο χρόνια, από τον Δεκέμβρη, Μέχρι αρχές Απριλίου, που μου είπε ότι δεν έχει αποφασίσει, ενώ είχα αρκετές συναντήσεις μαζί του. Ήθελα να παραμείνει στον ΟΣΦΠ και τελικά τέλη Απριλίου είπε ότι θα έρθει ο μάνατζέρ μου να μιλήσει με τον ΟΣΦΠ. Όταν εγώ μιλάω μαζί του από τον Δεκέμβρη, δεν είναι σωστό να μου πει ότι θα μιλήσουμε με τον μάνατζερ του. Ήρθε και μίλησε με τον κ. Χρυσικόπουλο, για μια πρόταση που ήταν καλύτερη, απλά είχε διαφοροποίηση στο πως θα έπαιρνε τα χρήματα, μέσα στο χρόνο. Παράδειγμα, έλεγε να πάρει 1,5 εκ. ευρώ ως ετήσια αμοιβή και 50 χιλ. ευρώ ως μπόνους πρόκρισης στα Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ εμείς προτείναμε ένα εκ. ευρώ αμοιβή και 500 χιλ. ευρώ το μπόνους της πρόκρισης στους ομίλους. Αυτό δείχνει ότι ήθελε απλά να σιγουρέψει τα λεφτά του, από τη στιγμή που δεν παίζουμε στα προκριματικά με θηρία. Μπορούμε να προκριθούμε, δηλαδή.

Πότε στη ζωή του ο Βαλβέρδε θα δει ξανά πρωτάθλημα και Κύπελλο; Οταν άρχισε και καταλάβαινε τι συνέβαινε άλλαξε γνώμη, αλλά ήταν αργά. Δεν ασχολήθηκε καθόλου με τα νεαρά παιδιά. Ο κόσμος έδειξε πράγματι, και καλά έκανε, ότι ήθελε προπονητή τον Βαλβέρδε. Αν και στο Κύπελλο βαράγαμε δύο ώρες πέναλτι. Ο,τι είμαι Ολυμπιακάρα και τα δάκρυα τα έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις. Ο Ριβάλντο ήθελε άλλα πράγματα και πήγε τώρα... Πείτε μου έναν παίκτη. Και ο Στέλιος Γιαννακόπουλους. «Δώσε μου 30 εκατ. ευρώ πρόεδρε να υπογράψω», μου έλεγε. «Θα πάρω μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιούναιτεντ»...

Για την παραίτηση Βγενόπουλου:

Δεν ασχολούμαι. Αυτά είναι εσωτερικά θέματα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Για την αύξηση

Η αποτίμηση της ΠΑΕ θα τελειώσει την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. Τέσσερις μήνες για να ολοκληρωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Θα υπάρχει ένα μίνιμουμ μετοχών. Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα, τα ονόματα θα τα δούμε την ώρα που θα τρέξει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Όσον αφορά το μίνιμουμ των μετοχών, θα υπάρχει ένα πλαφόν. Στο μάξιμουμ δεν υπάρχει, για να οριστικοποιηθεί η αύξηση, πρέπει να πάρει απόφαση το Συμβούλιο, σε πιθανή υπερκάλυψη. Αν έρθει βέβαια κανείς σε εμάς!.. Μην προτρέχετε, εδώ είμαστε, βλέπουμε τα γεγονότα και θα τα ξαναπούμε.

Για Τζόλε-Ντάρκο

Δεν θέλω στην ίδια μοίρα τον Τζόλε με τον Κοβάσεβιτς. Ο Τζόλε είναι ένας παίκτης που έμειναν 13 χρόνια στην ομάδα, πήρε 12 πρωταθλήματα και ενώ θα μπορούσε να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης, έμεινε στον ΟΣΦΠ. Παντρεύτηκε, πήρε την ελληνική π, είναι δικός μας άνθρωπος, είναι Ολυμπιακός. Αν το επιθυμεί ο ίδιος, είχαμε ήδη μια συζήτηση και θα έχουμε κι άλλες για να δούμε σε ποιο επίπεδο θα είναι η συνεργασία μας.

Ο Κοβάσεβιτς ήρθε στο τέλος της καριέρας του στον Ολυμπιακό. Τα παλαιότερα γκολ του μας είχαν στεναχωρήσει. Προσέφερε υπηρεσίες, αλλά δεν είναι ίδια π[περίπτωση με τον Κοβάσεβιτς. Ο Ντάρκο θέλει μάλλον να μείνει και να συνεργαστεί με τον ΟΣΦΠ. Κι αυτό το θέμα θα το δούμε, αλλά δεν μπορούμε να τους βάλουμε στην ίδια μοίρα.

Αυτή τη στιγμή έχουμε τρεις-τέσσερις νέους παίκτες από τις ακαδημίες, που μπορούν να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Άλλους παίκτες από την ελληνική αγορά, που μπορούν να βοηθήσουν τον ΟΣΦΠ, δεν έχω συναντήσει μέχρι στιγμής. Άλλους παίκτες από την ελληνική αγορά που να μπορούν να ενισχύσουν την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού εγώ δεν έχω εντωπύσει.

Υπάρχουν πολλοί παίκτες στην ελληνική αγορά. Οταν έρχονται σε μεγάλες ομάδες όπως είναι ο Ολυμπιακός αποδεικνύεται πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Ο Ολυμπιακός είναι δύσκολο σωματείο σε όλους τους τομείς. Πολλά ακούγονται για διάφορους παίκτες. Θυμάμαι και έναν Ζήση Ρόμπερτς και τον πήραμε εμείς και εξαφανίστηκε. Θέλω να πω ότι έχουμε πάρει παίκτες, στις ομάδες τους διαπρέψανε, αλλά στον Ολυμπιακό χάθηκαν. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος άλλος που να ξεχωρίζει.

Δεν θα περιμένουμε 5-10 χρόνια για να φέρουμε νεαρούς παίκτες. Αλλη την έχουνε την πολυτέλεια να περιμένουνε, εμείς όχι... Πρέπει να συνδυαστεί η κατάκτηση πρωταθλημάτων με την ανάδειξη νεαρών ποδοσφαιριστών. Οι Ριβάλντο και Καρεμπέ προσέφεραν στον Ολυμπιακό. Εγώ δεν μπορώ να απορρίψω κάποιων επειδή είναι κάποιας προχωρημένης ηλικίας. Βέβαια, προτιμώ να παίρνουμε ποδοσφαιριστές μικρούς σε ηλικία.

Για το αν μπορούσε να ήταν ο ΟΣΦΠ στον τελικό του ΟΥΕΦΑ

Είδα τον τελικό, η Σαχτάρ έχει φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα, έχει δαπανήσει πάρα πολλά χρήματα. Μάλιστα, ο Αχμέτωφ μας έχει δώσει και εμάς αρκετά για να αποκτήσει τον Καστίγιο, ο οποίος παρακολουθεί τους αγώνες από την εξέδρα. Έχει την ευχέρεια το αφεντικό της Σαχτάρ να διαθέσει πολλά χρήματα, αν έρθει αύριο στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου και πει θα πάρω τον ΟΣΦΠ ή έρθει ο Αμπράμοβιτς για παράδειγμα, τι θα λέγανε οι φίλοι του ΟΣΦΠ;

Αν φύγει ένας από αυτούς από αυτά τα σωματεία, όμως, θα καταρρεύσουν. Δεν είμαι ευχαριστημένος να χάνουμε από την Σεντ Ετιέν, θα μπορούσαμε να είχαμε προχωρήσει. Η Βέρντερ, χωρίς τον Ντιέγκο, είναι μία ομάδα που δεν παίζετε. Σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να ήμασταν εμείς στη θέση της στον τελικό!
Για την επιλογή Βαλβέρδε και τη στήριξη Κετσπάγια

Καταρχήν δεν πιστεύω ότι είχα κάνει λάθος με την επιλογή του κ. Βαλβέρδε. Η εξέλιξη της συνεργασίας του κ. Βαλβέρδε με τον Ολυμπιακό ήτανβ εκείνη βπου μας οδήγησε στο «διαζύγιο». Οταν θέλει κανείς να πετύχει κάτι σε οτιδήποτε πρέπει να παίρνει ρίσκα. Η περίπτωση του Κετσπάγια εμπεριέχει ρίσκο. Μετά από συζήτηση που είχαμε με τον Τιμούρ, νομίζω ότι η συνεργασίας μας μαζί του θα έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από ότι μειονεκτήματα. Ολοι μας οι Ολυμπιακοί θέλω να στηρίξουμε Κετσπάγια, επειδή έχει τα προσόντα να διαψεύσει τους δύσπιστους. Ο Κετσπάγια απέκλεισε τον Ολυμπιακό! Γιατί δεν ρωτάτε πώς αισθάνθηκα εγώ όταν φάγαμε την τριάρα μέσα στην Κύπρο; Να μην παίζει μπάλα και να ξυπνάει στο δεύτερο ημίχρονο. Το κ. Βαλβέρδε θα έπρεπε να τον διώξω από την επόμενη μέρα.

Ντιόγκο: Του χρόνου καλύτεροι

Την μεγάλη του επιθυμία να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ με την φανέλα του Ολυμπιακού εξέφρασε ο Ντιόγκο, σε συνέντευξή του σε αθλητική εφημερίδα. Ο Βραζιλιάνος άσος τόνισε ακόμη ότι του χρόνου οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι καλύτεροι με τις απαραίτητες προσθήκες που θα γίνουν.

«Του χρόνου θέλω να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Θέλω όμως να καταφέρουμε ότι δεν καταφέραμε στην Ευρώπη. Πρέπει να προκριθούμε στους ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι όνειρο για μένα το Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλω πολύ να συμμετάσχω στη διοργάνωση. Το ονειρεύομαι χρόνια τώρα. Του χρόνου πρέπει να είμαστε καλύτεροι. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες και αναμένεται να έρθουν κι άλλοι να μας βοηθήσουν», δήλωσε στον "Πρωταθλητή".

Ανανέωσε ο Βενετίδης μέχρι το 2011 !

Στη Λάρισα θα συνεχίσει την καριέρα του για τα επόμενα δύο χρόνια ο Στέλιος Βενετίδης, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του συλλόγου.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει την συνέχιση της συνεργασίας της για τις δύο επόμενες αγωνιστικές περιόδους, με τον διεθνή αριστερό οπισθοφύλακα, Στέλιο Βενετίδη».

O Γιόχαν Φονλάντεν στο «στόχαστρο» του ΠΑΟ

Το όνομα του Γιόχαν Φονλάντεν έρχεται να προστεθεί στη λίστα των υποψήφιων παικτών να φορέσουν τη φανέλα του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας του «Ούρεν Καπ»

Ο βραχύσωμος (1,75 μ.) μεσοεπιθετικός έχει φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα της PSV (2003-06) και αποτελεί μια πολύ καλή λύση για το χώρο ανάμεσα στους επιθετικούς και τους χαφ, παρότι οι «πράσινοι» έχουν αρκετούς παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν στην ίδια θέση.

Τουρέ: Κάποια μέρα θα γυρίσω

Ο Γιάγια Τουρέ σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την πρώην ομάδα του τον Ολυμπιακο και ανέφερε ότι σίγουρα κάποια μέρα θα επιστρέψει στο Λιμάνι για να αγωνιστεί ξανά με την ερυθρόλευκη φανέλα.

«Θα γυρίσω φίλε. Κάποια μέρα θα γυρίσω σίγουρα. Εχω τις καλύτερες αναμνήσεις από αυτή την ομάδα και τη χώρα σας. Ενημερώνομαι τακτικά μέσω του Ιντερνετ για τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι η καλύτερη ομάδα που έπαιξα ποτέ! Το λέω σε όλους και ας μη με πιστεύουν. Δεν ξέρουν τι σημαίνει Ολυμπιακός γιατί δυστυχώς δεν είναι πολύ γνωστή η ομάδα στην Ευρώπη. Αλλά εγώ ξέρω και αυτό είναι αρκετό.

Η ομάδα έχει τους καλύτερους οπαδούς που έχω δει στη ζωή μου. Πρόκειται για τον σύλλογο που μου επέτρεψε να εκτοξεύσω την καριέρα μου. Ερχομαι συχνά με τη σύζυγό μου για διακοπές στην Ελλάδα. Γι αυτό σου λέω. Είμαι σίγουρος πως μία μέρα θα επιστρέψω, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν όταν έφυγα. Ολα αυτά είναι περασμένα ξεχασμένα
», είπε ο Τουρέ στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ».

Βγενόπουλος: «Αποχωρώ»!

Την αποχώρησή του από το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ως «παράγοντας», ανακοίνωσε με γραπτή τοποθέτησή του ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Ο «Mr. MIG» ξεκαθάρισε ότι την περασμένη εβδομάδα έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός... «που έχει ξεπεράσει πια τις περισσότερες αγκυλώσεις του παρελθόντος», γνωστοποιώντας παράλληλα ότι οι μετοχές του στην «πράσινη» εταιρία, που αγγίζουν το 11%, παραμένουν στην κατοχή του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μάλιστα, εκχωρεί τα δικαιώματα ψήφου στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Νικόλα Πατέρα, ευχαριστώντας τον για τις προσωπικές θυσίες που κάνει για να πετύχει τους στόχους του ο σύλλογος.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Βγενόπουλου:

«Έκλεισε ο κύκλος, ο αγώνας μου ολοκληρώθηκε»

- «Αποχωρώ οριστικά από τον χώρο»

«Στο σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα που ασχολήθηκα με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού έγιναν, με συλλογικές προσπάθειες και με την βοήθεια και των φιλάθλων, σημαντικές αλλαγές και βήματα προόδου. Από την περασμένη εβδομάδα έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει ξεπεράσει πια τις περισσότερες από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος , έχει ικανό και ισχυρό Πρόεδρο με τις απαραίτητες εξουσίες, εξαιρετικό διοικητικό και τεχνικό επιτελείο και μεγάλη οικονομική ευρωστία. Θεωρώ ότι ο αγώνας μου για να συμβάλλω και εγώ στις σημερινές εξελίξεις δικαιώθηκε αλλά και ολοκληρώθηκε.

Σήμερα ανακοινώνω ότι αποχωρώ οριστικά από έναν χώρο «παραγόντων» που δεν είναι συμβατός ούτε με τον χαρακτήρα ούτε με τις αρχές μου και στον οποίο συμμετείχα προσωρινά με μοναδικό κίνητρο την μεγάλη μου αγάπη στον Παναθηναϊκό και με στόχο να μπούμε επιτέλους σε μια νέα πορεία αντάξια της ιστορίας μας.

Ευχαριστώ τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού για την εμπιστοσύνη τους την οποία προσπάθησα να τιμήσω με μεγάλο προσωπικό κόστος.

Σαν απλός φίλαθλος και εγώ πλέον, θα είμαι πάντα κοντά στον Παναθηναϊκό και θα πηγαίνω στα γήπεδα, όποτε μπορώ, για να χαίρομαι ή να λυπάμαι μαζί με την υπόλοιπη πράσινη οικογένεια.

Οι μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που κατέχω (το 11%) θα μείνουν στην οικογένειά μου για πάντα και τα δικαιώματά τους θα ασκούνται δια πληρεξουσίου και από ανθρώπους που θα εμπιστεύομαι ότι θέλουν και μπορούν να συμβάλλουν στην πρόοδο του Παναθηναϊκού. Τα δικαιώματα ψήφου τα εκχωρώ κατ΄αρχήν στον κ. Ν. Πατέρα για όσο χρόνο επιθυμεί να είναι Πρόεδρος του Παναθηναϊκού, και τον ευχαριστώ για τις μεγάλες προσωπικές θυσίες που κάνει στην επιδίωξη των κοινών μας οραμάτων».