Πέμπτη, Μαΐου 28, 2009

Ο Κάκος στο ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟ

O Tάσος Κάκος θα έιναι ο "άρχοντας" του αγώνα της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή(31/5-21:15) στο ΟΑΚΑ που θα κρίνει ποιά ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε ότι αφορά το αδιάφορο βαθμολογικά ΠΑΟΚ- Λάρισα θα σφυρίξει ο Βασίλης Παμπορίδης του συνδέσμου Κιλκίς.

Μπάσκετ: Δύο αγωνιστικές σε Παναθηναϊκό

Ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και συνολικό πρόστιμο 16.600 ευρώ επιβλήθηκε από τον αθλητικό δικαστή στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για όσα συνέβησαν στον δεύτερο αγώνα της σειράς των τελικών της Α1.

Οι «πράσινοι» θα εκτίσουν την τιμωρία τους την επόμενη σεζόν και όχι σε πιθανό τέταρτο τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό, καθώς θα πρέπει να περάσουν πέντε ημέρες μετά την έκδοση μίας απόφασης μέχρι την εκτέλεσή τους.

H παρουσίαση του Τ. Κετσπάγια

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα η πρόσληψη του Τιμούρ Κετσπάγια από τον Ολυμπιακό. Ο Τιμούρ Κετσπάγια παρουσιάστηκε επίσημα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Κόκκαλης "Έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητες και τη φιλοδοξία του". Κετσπάγια "Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίζει κάθε χρόνο στο Champions League"

Σωκράτης Κόκκαλης: "Θέλω να καλωσορίσω τον Τιμούρ στον Ολυμπιακό. Είχαμε μία συνέντευξη που σας εξήγησα τους λόγους για τους οποίους αποφασίσαμε να συνεργαστούμε για την επόμενη 3ετία με τον Τιμούρ Κετσπάγια.

Είναι η εμπιστοσύνη και στις ικανότητές του, και στη φιλοδοξία που έχει ο ίδιος για να κάνει μία σοβαρή δουλειά, και στην πρώτη ομάδα αλλά και και να αναδείξουμε παίκτες από τις ακαδημίες.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια ο Ολυμπιακός για να κατακτήσει και φέτος το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Το δυσκολότερο πράγμα είναι να κρατιέσαι στην κορυφή, οι οπαδοί μας το θεωρούν σχεδόν αυτονόητο. Επίσης θέλω να κατακρίνω εκείνους αυτούς που χωρίς να έχουν δει ακόμα τίποτα βγαίνουν σε διάφορα ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και εφημερίδες, και λένε διάφορες κρίσεις.

Περιμένετε και θα δείτε. Θα πρέπει όλος ο κόσμος όπως και η διοίκηση να στηρίξουν το νέο προπονητή. Είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει προπονητής σε μία ομάδα που είναι το επόμενο σκαλοπάτι στην καριέρα του.

Θα πρέπει να τον στηρίξουμε και είμαι βέβαιος ότι έχει όλα τα στοιχεία που θα τον βοηθήσουν να γίνει ένας προπονητής που θα στεριώσει στον Ολυμπιακό και θα προσφέρει στον κόσμο όχι μόνο πρωταθλήματα αλλά και εκείνο που θέλουμε να βλέπουμε, ένα σύγχρονο, δυνατό και ωραίο ποδόσφαιρο, ειδικά όταν παίζουμε στο "Καραϊσκάκη".

Εγώ και όλα τα μέλη του Δ.Σ του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Ανόρθωση υπήρχαν και άλλα παιχνίδια της Ανόρθωσης στο Τσάμπιονς Λιγκ και εκεί είδαμε τον Κετσμπάγια.

Άρχισα να παρακολουθώ και εγώ ως φίλαθλος και ως πρόεδρος τον Κετσπάγια ως προπονητή. Είναι αξιόλογος προπονητής που έχει πάθος με την ομάδα του, θέλει τα καλύτερα αποτελέσματα και από κάποιες συμπτώσεις δεν προχώρησε η Ανόρθωση στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η πρώτη μου επαφή με Κετσπάγια ήταν πριν πολλά χρόνια, όταν ήταν στη Νιούκαστλ. Εν συνεχεία είχαμε μία προσωπική επαφή όπου διαπίστωσα ότι θέλει αλλά έχει και τις δυνατότητες να αναλάβει τον Ολυμπιακό.

Είναι σημαντικό για έναν προπονητή, έναν παίκτη ή και έναν πρόεδρο, να είναι κοντά στην ομάδα, να θέλει η ομάδα του να προχωρήσει, να ζει τις νίκες και τις ήττες της ομάδας. Ένα όνομα που θα εντυπωσίαζε όλους δεν θα έλεγε τίποτα αν δεν είχε αυτή τη φιλοδοξία και αυτή τη θέληση, σε συνδιασμό με τις δυνατότητες. Νομίζω ότι θα πετύχει στον Ολυμπιακό.

Όλοι από κάπου ξεκινήσαμε. Ο Τιμούρ είπε ότι θέλει να αρπάξει μία ευκαιρία. Άλλοι προπονητές δεν έβλεπαν τον Ολυμπιακό ως ευκαιρία αλλά ως στάση, ή ως σκαλοπάτι, και έρχονταν για οικονομικούς μόνο λόγους.

Έχει σημασία η προσωπική επαφή που έχω με τον προπονητή. Εύχομαι στον κύριο Βαλβέρδε να έχει καλή συνέχεια στην καριέρα του, είναι καλός προπονητής αλλά δεν αποφάσιζε να συνεχίσει στον Ολυμπιακό για όσο διάστημα θέλαμε εμείς, και αυτός είναι ο λόγος που διακόπηκε η συνεργασία μας".

Τιμούρ Κετσπάγια: Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο πρόεδρος. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για να πετύχει ο Ολυμπιακός τους στόχους. Είναι γνωστοί, πρωτάθλημα και κύπελλο, και να πετύχουμε αυτό που δεν έγινε πέρυσι, να περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα πρέπει κάθε χρόνο να παίζει σε αυτή τη διοργάνωση.

Δεν μου αρέσει να λέω μεγάλα πράγματα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να πάμε τον Ολυμπιακό ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά.

Και στην Κύπρο σκέφτονται το ίδιο. Θέλουν να ακούσουν μεγάλα ονόματα παικτών και προπονητών, αλλά θα πρέπει να δουν πρώτα τη δουλειά.

Είχα φιλοδοξίες ως παίκτης. Έφυγα από τη Γεωργία, πήγα στην Κύπρο. Το ίδιο ισχύει και ως προπονητής. Έχω κάνει τεράστιο βήμα, ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα. Ήρθα να μείνω και όχι να φύγω. Ελπίζω να μείνω για πολλά χρόνια.

Θα ενισχυθεί σίγουρα η ομάδα. Θα ψάξουμε σε κάθε θέση να έρθει ένας παίκτης που να βοηθήσει και να κάνει τη διαφορά. Δεν μας ενδιαφέρει να είναι μεγάλο όνομα, αλλά να έρθει ένας παίκτης που να δίνει το κάτι παραπάνω από αυτό που έχουμε. Πιστεύω ότι η ομάδα θα γίνει πιο δυνατή.

Μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός πρέπει να συμμετέχει κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι άλλο είναι αποτυχία. Έχουμε την ομάδα και πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να πάμε στους ομίλους.

Δυστυχώς, δεν μπορεί να παίζει κάποιος αιώνια. Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τις θέσεις που χρειάζεται η ομάδα. Ο Τζόρτζεβιτς είχε πολλά χρόνια στην ομάδα, είναι δύσκολο να τον αναπληρώσεις ως προσωπικότητα. Εγώ τον γνωρίζω. Είναι ένα άτομο που έχει προσφέρει πάρα πολύ. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, θα πρέπει να βρούμε άλλους παίκτες που να δώσουν αυτά που είχαν δώσει τα παιδιά που έχουν φύγει.

Θα γίνουν μεταγραφές, σημασία έχει αυτοί που θα έρθουν να βοηθήσουν την ομάδα.

Εμείς έχουμε κοινό στόχο, παίκτες και προπονητής θέλουν να πετύχει η ομάδα. Είναι μεγάλη επιτυχία για μένα να είμαι απέναντί σας ως προπονητής του Ολυμπιακού. Στη ζωή γίνονται πράγματα που δεν τα περιμένεις, εγώ την είχα την τύχη να βρίσκομαι σήμερα εδώ, καθώς το έφερε η μοίρα να βρεθώ στον Ολυμπιακό.

Δεν μου αρέσει να λέω μεγάλα πράγματα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να πάμε τον Ολυμπιακό ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά.

Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να πω τι σύστημα να παίξω. Ο Ολυμπιακός ειδικά στο Καραϊσκάκη θα παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο για να φεύγουν ευχαριστημένοι οι φίλαθλοι που θα έρχονται στο γήπεδο.

Θα δουλέψουμε με τους παίκτες για να βγάλουμε το μάξιμουμ από τον καθένα και να βρούμε το σύστημα που ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα. Μεγαλύτερη σημασία από το σύστημα είναι να μπεις στο γήπεδο και να παίξεις καλά.

Αυτό που θέλω να αλλάξουμε είναι να παίξουμε καλύτερα. Στα λόγια μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα. Εγώ δεν έχω μάθει να λέω πολλά λόγια, είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής".

Σενάριο για Σόσιν στον Ολυμπιακό

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Πολωνία, ο Λούκας Σόσιν είναι στην λίστα των παικτών που εξετάζει ο Γεωργιανός προπονητής για την νέα του ομάδα.

Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής όπως αναφέρεται είναι μία από τις λύσεις για την επιθετική γραμμή των Πειραιωτών.

Παράλληλα γίνεται λόγος και για το ενδιαφέρον του Πανιωνίου για τον Σόσιν, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αν ο Ολυμπιακός κινηθεί για την απόκτηση του, τότε δύσκολα θα καταλήξει στους Νεοσμυρνιώτες.

Olλυμπιακός: Δεν γυρίζει ο Λεντέσμα, ενδεχόμενο ανταλλαγής με Μπατάλια

Δυσαρεστημένοι είναι στον Ολυμπιακό με τις δηλώσεις του Κριστιάν Λεντέσμα, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς υποστηρίζει ότι θέλει να συνεχίσει με τη φανέλα της Σαν Λορέντζο. Γι’ αυτό και οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν να μην πάρουν πίσω τον Αργεντινό άσο και να τον παραχωρήσουν, με τον μάνατζερ του Λέτο, Φερνάντο Κοσεντίνο να τους προτείνει να πάρουν στη θέση του τον Αλεχάντρο Μπατάλια!

Ο Μπατάλια είναι βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της Μπόκα Τζιούνιορς τη φανέλα της οποίας έχει φορέσει για 11 χρόνια. Εχει παίξει σε 194αγώνες στο πρωτάθλημα και έχει πετύχει 14 γκολ, ενώ έχει περάσει και από την Ευρώπη, αγωνιζόμενος για ένα χρόνο στη Βιγιαρεάλ. Ο 28χρονος μέσος δεν καταλαμβάνει θέση ξένου, αφού είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου, κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους Πειραιώτες, ωστόσο, η τιμή πώλησής του κυμαίνεται γύρω στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Στον Ολυμπιακό εξέτασαν το ενδεχόμενο να παραχωρήσουν ως ελεύθερο παίκτη τον Λεντέσμα στη Μπόκα και παράλληλα να δώσουν στον αργεντίνικο σύλλογο κάποια χρήματα, προκειμένου να αποκτήσουν τον Μπατάλια. Ομώς, οι ιθύνοντες του πειραϊκού συλλόγου δεν είναι και τόσο «ζεστοί» με αυτήν την προοπτική, καθώς προτιμούν να πουλήσουν τον «λύκο», έστω και αν δεν βάλουν στο ταμείο περισσότερα από 500.000 ευρώ.

ΠΑΟ: Ο Ταμούδο, ο Σισέ και οι άλλοι....

Ψηλά στη λίστα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης, βρίσκεται το όνομα του Τζιμπρίλ Σισέ. Το ενδιαφέρον για την απόκτηση του 27χρονου φορ δεν ατόνησε ουσιαστικά ποτέ εκ μέρους των «πράσινων» και, από τη στιγμή που η περίπτωση του Πιζάρο απομακρύνεται, δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση για την απόκτησή του Γάλλου άσου.

Ο Σισέ δεν πρόκειται να συνεχίσει την καριέρα του στην Σάντερλαντ, ενώ οι πληροφορίες από την Αγγλία σχολιάζουν ότι και η Τότεναμ δεν έχει δώσει προτεραιότητα στην απόκτησή του. Φούλαμ και Μπλάκμπερν επιθυμούν να τον εντάξουν στο ρόστερ τους, με τον Παναθηναϊκό να αντιπροτείνει της συμμετοχής στην Πρέμιερ Λιγκ, την αντίστοιχη στο Τσάμπιονς Λιγκ! Για να συμβεί, βέβαια, αυτό, θα πρέπει στο κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στο τουρνουά των πλέι οφ. Για αυτό και η δική του περίπτωση, όπως και του Γιοβάνοβιτς για τον ίδιο λόγο, αναμένεται να «τρέξει» από την επόμενη εβδομάδα.

Οι Ισπανοί για Ταμούδο

Εκτός των Πιζάρο (που παραμένει στην κορυφή της σχετικής λίστας) και Σισέ, στον Παναθηναϊκό εξετάζουν με πολλή προσοχή την περίπτωση του Ταμούδο. Αυτό ανέφερε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «As», με το δημοφιλές ισπανικό έντυπο να αναφέρει ότι ο κύκλος του Ταμούδο έκλεισε στην Εσπανιόλ και οι «πράσινοι» είναι από τις ομάδες που ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν, δεδομένου ότι άνθρωπός τους τον έχει παρακολουθήσει να αγωνίζεται.

Οι Γάλλοι για Μιλίας
Το όνομα του Νέναντ Μιλίας επέστρεψε στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, μετά το (φημολογούμενο) ενδιαφέρον των «πράσινων» τον Γενάρη. Ο Σέρβος άσος θα αποχωρήσει από τον Ερυθρό Αστέρα και γαλλικά δημοσιεύματα ανέφεραν χθες ότι ο Παναθηναϊκός, μαζί με τις Ρεν, Γκλάντμπαχ, Τζένοα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, εξετάζουν το ενδεχόμενο απόκτησής τους.

Ο 26χρονος αριστεροπόδαρος χαφ είναι πολύ καλός παίκτης, παρόλα αυτά το γεγονός ότι δεν έχει στην κατοχή του κοινοτικό διαβατήριο, κάνει δύσκολη την περίπτωσή του.

Πουιγκρενιέ και... Κολοτσίνι

Παρότι ο μάνατζερ του Σεμπαστιάν Πουιγκρενιέ βρίσκεται στη χώρα μας, δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη εξέλιξη στο ενδεχόμενο μεταγραφής του Γάλλου στο «τριφύλλι». Πηγές αναφέρουν ότι την Παρασκευή θα υπάρξει καθοριστικό ραντεβού μεταξύ των δύο ομάδων και, αν όλα πάνε καλά, μπορεί την ερχόμενη εβδομάδα να έρθει στη χώρα μας για να υπογράψει. Η οικονομική διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών, πάντως, μετά την πρώτη τους επαφή, είναι ικανή να «χαλάσει» τη μεταγραφή.

Εξάλλου, στο «τριφύλλι» προτάθηκε και ο Φαμπρίστιο Κολοτσίνι. Ο Αργεντινός διεθνής ανήκει στη Νιούκαστλ, που επιθυμεί να παραχωρήσει δανεικούς για έναν χρόνο κάποιους βασικούς (και ακριβούς) παίκτες της και την επόμενη χρονιά να τους πάρει πίσω (αν ανέβει στην Πρέμιερ Λιγκ). Με αυτό το καθεστώς, πάντως, δύσκολα οι «πράσινοι» θα ενδιαφερθούν.

Φούλοπ και Αντουχάρ

Παρότι στον Παναθηναϊκό δεν αποτελεί προτεραιότητα η απόκτηση τερματοφύλακα, οι «πράσινοι» εξετάζουν κάποιες καλές περιπτώσεις πορτιέρο. Μεταξύ αυτών και ο Φούλoπ, της Σάντερλαντ, που τόνισε στην εφημερίδα «Goal» για το γεγονός:

«Είναι μια προοπτική που πραγματικά με κολακεύει. Δεν είναι μικρό πράγμα να ενδιαφέρεται για εσένα μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης, με συχνές παρουσίες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα ήταν τιμή μου να πάω σε έναν τέτοιο σύλλογο».

Μια άλλη περίπτωση τερματοφύλακα που εξετάζουν στον Παναθηναϊκό και ο sportdog έχει αναφέρει εδώ και αρκετό καιρό το όνομά του, είναι ο Γκονζάλο Αντουχάρ. Ο Ρότσα έχει εξαιρετική άποψη για τον πορτιέρο της Εστουδιάντες και έχει προτείνει την απόκτησή του με κλειστά μάτια, χωρίς να αποκλείεται σύντομα να γίνει κίνηση για την απόκτησή του.

sportdog

Τρία εκ. ευρώ ζητά η Μπενφίκα για τον Κατσουράνη σύμφωα με την "Record"

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τον Κώστα Κατσουράνη έχει σήμερα η έγκυρη πορτογαλική ιστοσελίδα «record».

Οι Πορτογάλοι αφού αναφέρονται στο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και το «μπάσιμο» της ΑΕΚ, ξεκαθαρίζουν ότι η διοίκηση της Μπενφίκα κοστολογεί τον Έλληνα μέσο στα 3 εκ. ευρώ! Αυτό είναι το ποσό που ζητά από τις ελληνικές ομάδες προκειμένου να τον παραχωρήσει με κανονική μεταγραφή ένα χρόνο πριν λήξει το συμβόλαιό του.

Όπως γράφει η «Record», η Μπενφίκα ζητά αυτά τα χρήματα μετά την παρέμβαση της ΑΕΚ, η οποία έθεσε το θέμα της ρήτρας των 5 εκ. ευρώ, η οποία υπάρχει σε περίπτωση που ο «Κατσούρ» πάρει μεταγραφή σε άλλη ελληνική ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι Πορτογάλοι σημειώνουν ότι Κώστας Κατσουράνης, παρά το ενδιαφέρον των ελληνικών ομάδων, επιθυμεί να πάρει μεταγραφή στην Μπουντεσλίγκα και το Αμβούργο!

ΠΑΟΚ: Μια ανάσα από Φιλομένο!

Μια… ανάσα από την απόκτηση του Λούσιο Φιλομένο βρίσκεται ο ΠΑΟΚ! Όπως αναφέρει η «SportDay», ο Αργεντινός επιθετικός (σ.σ.: κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου) θα αποτελέσει, εκτός απροόπτου, την επόμενη μεταγραφή του «Δικεφάλου του Βορρά», μετά τον Βασίλη Κουτσιανικούλη και τον Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι. Ο 29χρονος άσος είχε απασχολήσει πριν από δύο μήνες τους «ασπρόμαυρους», αλλά δεν υπήρξε αίσιο τέλος στην υπόθεση. Οι Θεσσαλονικείς ήρθαν ξανά σε επαφή με τον πρώην φορ του Αστέρα Τρίπολης, που εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να φορέσει τη φανέλα με τον δικέφαλο στο στήθος.

Χθες το απόγευμα ο Φιλόμενο είχε συνάντηση με τον μάνατζέρ του, Χουάν Κρους Ογέρ, και ζήτησε προθεσμία ένα εικοσιτετράωρο να συζητήσει την προσφορά του ΠΑΟΚ με τη γυναίκα του και σήμερα αναμένεται να δώσει την απάντησή του στον μάνατζέρ του, ο οποίος θα τη μεταβιβάσει στον ΠΑΟΚ. Ο Αργεντινός στράικερ αναμένεται να αποδεχθεί το διετές συμβόλαιο που του προσφέρουν οι «ασπρόμαυροι».