Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2009

Μπάσκετ: «Triple Crown» ο ΠΑΟ !

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στον τέταρτο τελικό της σειράς των πλέι οφ τον Ολυμπιακό με 94-81, έκανε το 3-1 και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος έβδομη συνεχόμενη χρονιά.

Μετά το Κύπελλο Ελλάδος και το Ευρωπαϊκό, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε και το πρωτάθλημα και έκανε το δεύτερο «Triple Crown» της ιστορίας του.

Κορυφαίοι για τους «πράσινους» οι Ντρου Νίκολας, Βασίλης Σπανούλης και Μάικ Μπατίστ. Κρυφό χαρτί ο Νίκος Χατζηβρέττας.

Από τον Ολυμπιακό, ο μόνος που προσπάθησε για την ανατροπή ήταν ο Λιν Γκριρ.
Δεκάλεπτα: 28-24, 47-44. 67-62

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Σπανούλης 16, Περπέρογλου, Μπατίστ 11, Φώτσης 13, Νίκολας 17, Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 8, Πέκοβιτς 8, Γιασικεβίτσιους 2.
Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς, Πελεκάνος, Τσίλντρες 10, Βούισιτς 4, Μπουρούσης 4, Χαλπερίν 8, Γκριρ 21, Σχορτσανίτης 4, Πρίντεζης 8, Έρτσεγκ 13, Τεόντοσιτς 7.

Παρελθόν και επίσημα ο Ζουράφσκι

Οι ανακατατάξεις στο έμψυχο δυναμικό της Λάρισας ξεκίνησαν και από τη Δευτέρα παρελθόν για την ομάδα αποτελούν οι Γιώργος Φωτάκης, Μαρσέλο Σαρμιέντο, Ματσέι Ζουράφσκι και Σάσα Ίλιτς.


Η ΠΑΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε: «Με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2008-09 έκλεισε και ο ποδοσφαιρικός κύκλος στην ΑΕΛ για τους Γιώργο Φωτάκη, Μαρσέλο Σαρμιέντο, Ματσέι Ζουράφσκι και Σάσα Ίλιτς. Τέσσερις ποδοσφαιριστές που διακρίθηκαν - εκτός από τις αγωνιστικές τους ικανότητες - για το ήθος και τον επαγγελματισμό τους, έχοντας σημαντική συμβολή στην εξέλιξη της ομάδας μας και στις επιτυχίες της σύγχρονης εποχής της. Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 τους ευχαριστεί για την προσφορά τους και εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας τους».

Μπακαγιόκο τέλος απο τον ΠΑΟΚ


Βίοι αντίθετοι για ΠΑΟΚ και Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο. Ο Ιβοριανός επιθετικός πέρασε την Τρίτη από τα γραφεία της ΠΑΕ και του ανακοινώθηκε ότι δεν θα ανανεωθεί η συνεργασία τους. Όλα αυτά σε αντίθεση με την επιθυμία του παίκτη να συνεχίσει τουλάχιστον για ακόμη μία χρονιά στον «δικέφαλο του Βορρά».

Ανακοίνωσε Κρέσιτς-Παπάζογλου ο ΠΑΟΚ

Στον ΠΑΟΚ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Ντάριο Κρέσιτς και ο Θανάσης Παπάζογλου. Οι δύο παίκτες είχαν συμφωνήσει αρκετό καιρό με την ομάδα του Δικεφάλου αλλά η διοίκηση της ομάδας καθυστέρησε τις ανακοινώσεις.

Τέλος ο Μανωλάς από την ΑΕΚ !

Παρελθόν από το πόστο του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ αποτελεί ο Στέλιος Μανωλάς. Ο παλαίμαχος άσος του συλλόγου βρέθηκε σήμερα το πρωί στους Θρακομακεδόνες, στην τελευταία προγραμματισμένη προπόνηση για φέτος, ενημερώνοντας τους «κιτρινόμαυρους» ότι η νέα περίοδος δεν θα τους βρει μαζί.

Μετά την παράιτηση Μανωλά υπάρχει έντονη φημολογια για παρόμοια απόφαση του Ντούσαν Μπάγεβιτς! Ο ίδιος ο Σέρβος τεχνικός, άλλωστε, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη χθεσινή αναμέτρηση εναντίον του Παναθηναϊκού, άφησε το ενδεχόμενο ανοιχτό αν δεν λάβει τις απαραίτητες εγγυήσεις για αλλαγές στο σύλλογο.

To "Aντιο" του Τζόρτζεβιτς !

Η συγκίνηση περίσσεψε στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς τη Δευτέρα (1/6), όπου ο αρχηγός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στα 13 χρόνια της καριέρας του στους πειραιώτες. Ο "Τζόλε" ευχαρίστησε τους πάντες (συμπαίκτες, προπόνηση, διοίκηση) για την πορεία όλων αυτών των χρόνων, αναφέρθηκε στο ξεκίνημα του από τον Πανηλειακό, ενώ τόνισε πως "η μάδα θα μπορούσε να καταφέρει κάτι παραπάνω στην Ευρώπη".

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς:

"Θέλω να ξεκινήσω και να αναφερθώ από τη μέρα που ήρθα στην Ελλάδα και πρώτα θέλω να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους που με βοηθήσαν και με στήριξαν στη πορεία που είχα. Ηταν 11 Δεκεμβρίου, όταν ήρθα στον Πανηλειακό και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κ. Σταυρόπουλο που με στήριξε και με βοήθησε πάρα πολύ

Στον Πανηλειακό η ομάδα ήταν μια παρέα ποδοσφαιριστών που είμαστε ακόμα μαζί και κάνουμε ακόμα παρέα και θέλω να τους ευχαριστήσω και εκείνους. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Επαιξα ένα χρόνο στην Α` Εθνική με τον Πανηλειακό. Το 1996 ήταν το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής μου. Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή μου και καταλήξαμε εδώ που φτάσαμε. Μετά από 13 χρόνια μπόρεσα να κατακτήσω 12 πρωταθλήματα", είπε στον πρόλογο του ο "Τζόλε"

Ειδικότερα, για τον Ολυμπιακό, τους συμπαίκτες του και τους τίτλους που κατέκτησε, είπε: "Αυτό πιστεύω ότι είναι το καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή. Εφτασε η ολοκλήρωση μιας αξέχαστης πορείας. Πέρασα ωραίες στιγμές και σίγουρα θα ήθελα να ευχαριστήσω κάποιους, μπορεί να ξεχάσω και κάποιους άλλους.

Οφείλω πάρα πολλά στον κ. Κόκκαλη, με τον οποίο είχαμε άψογη συνεργασία. Στη συνέχεια θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και όλους τους συμπαίκτες μου όλα αυτά τα χρόνια. Ειδικά τον Κούλη Καραταϊδη, τον Βασίλη Καραπιάλη και τον Αλέκο Αλεξανδρή, οι οποίοι βοήθησαν την ομάδα να φτάσει εδώ που έφτασε. Από εκεί και πέρα η απόφαση είναι αρκετά δύσκολη, αλλά νομίζω ότι έκανε τον κύκλο της η καριέρα μου"

Είναι πολύ δύσκολο να σταματήσεις κάτι που αγαπάς πάρα πολύ και το βλέπες σαν χόμπι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο του Ολυμπιακού που με στήριξε και ήταν κοντά στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρετε πόσο σημαντικός είναι αυτός ο κόσμος και πόσο κοντά της είναι. Αν ξέχασα κάποιον, θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση του Ολυμπιακού και όσους είχαμε συνεργαστεί. Τώρα, αρχίζει μια καινούργια σελίδα για μένα, αυτή των διακοπών και μετά βλέπουμε…

Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης την εταιρία μου (NIΚΕ) που είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία αλλά και για το υλικό που μου έδινε. Ήταν πολύ σημαντικό το υλικό που μου έδινε"

Για το αν του έλειψε κάτι στην 13χρονη πορεία του στον Ολυμπιακό, ανέφερε: "Δεν νομίζω να μου έλειψε κάτι όλα αυτά τα χρόνια. Πιστεύω ότι η ομάδα θα μπορούσε να καταφέρει κάτι παραπάνω στην Ευρώπη, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν πιστεύω ότι μου έλειψε κάτι, ίσως αυτό να ήταν μόνο η πορεία στην Ευρώπη. Είχαμε κάποιες στιγμές ατυχίας. Η ομάδα είχε δυνατότητες να καταφέρει κάτι καλύτερο. Νομίζω ότι υπάρχουν πάρα πολλές στιγμές σε μια καριέρα. Ήταν ιδιαίτερα σημαντικός ο πρώτος μου χρόνος στον Ολυμπιακό, επειδή η ομάδα πήρε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από πολλά χρόνια".

Για τον ίδιο και την πορεία του στον Ολυμπιακό, τόνισε: "Ξεκινήσαμε απ το Καραϊσκάκη, πήγαμε στο ΟΑΚΑ, μετά στη Ριζούπολη και μετά γυρίσαμε ξανά στο νέο Καραϊσκάκη. Ήταν μια αξέχαστη πορεία και από το κάθε γήπεδο έχω ξεχωριστές αναμνήσεις.

Δεν ξέρω ποια είναι τα κριτήρια για να με θεωρούν τον μεγαλύτερο παίκτη της ομάδας. Ισως να είναι οι τίτλοι, όμως έχουν υπάρξει και άλλοι αρκετά σημαντικοί παίκτες για την ιστορία της ομάδας. Το πιο σημαντικό είναι το να συνδυάζονται οι ατομικές επιτυχιες με εκείνες της ομάδας. Έτσι έχει μεγαλύτερη αξία ό,τι καταφέρνεις. Αν η ομάδα δεν παίρνει τίτλους, αλλα εσύ ήσουν καλός, τότε δεν έχει πολλή μεγάλη αξία. Το ζήτημα είναι να παίρνει η ομάδα τίτλους και αυτό καταφέραμε με τον Ολυμπιακό.

Θεώρησα ότι έκανα τον κύκλο μου. Ό,τι είχα να δώσω το έδωσα και μετά από αρκετές ώρες σκέψης κατάλαβα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να αποχωρήσω. Βέβαια είναι δύσκολη η απόφαση και σίγουρα θα μου λείψουν κάποια πράγματα, αλλά κάποια στιγμή θα ερχόταν αυτή η ώρα. Και ο πρόεδρος και η διοίκηση γενικώς κατάλαβαν ότι ήμουν συνειδητοποιημένος με την απόφαση μου και δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι να την αλλάξω. Όλα αυτά τα χρόνια, όποια απόφαση και αν πήρα. Δεν μετάνιωσα ποτέ ούτε για μια στιγμή. Δεν υπήρχε λόγος να ζητήσουν κάτι διαφορετικό, επειδή θα ήταν πολύ δύσκολο να αλλάξω απόφαση.

Σε ερώτηση για το εάν είχε προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού, απάντησε: "Μα είμαι στο... εξωτερικό, είμαι σέρβος", είπε στην αρχή χαριτολογώντας και συμπλήρωσε: "Υπήρξαν προτάσεις από τις Λάτσιο, Γιουβέντους, Βαλένθια, Παρί Σεν Ζερμέν. Τον τέταρτο χρόνο μου στην ομάδα, ήρθε πρόταση από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τότε με φώναξε ο πρόεδρος και μου είπε: 'Ακόμη κι αν σε ζητήσουν όλες οι ομάδες, εγώ εσένα δεν σε δίνω'. Ετσι, από την στιγμή που ήμουν κι εγώ ευχαριστημένος στον Ολυμπιακό, παρέμεινα".

Για το μέλλον του στον Ολυμπιακό, ξεκαθάρισε πως "όπως ξέρετε, ο πρόεδρος σας είπε ότι είχαμε μια πρώτη επαφή για την αποχώρηση μου και μια γενική συζήτηση. Χρειάζομαι κάποιο χρόνο για να αποφασίσω τι θα κάνω στο μέλλον.

Δεν συζητήσαμε για πόστα και νομίζω ότι στα τέλη Αυγούστου μπορούμε να τα ξαναπούμε και να έχουμε μια απόφαση. Δεν υπάρχει κάποιο πόστο που να μου έχει προταθεί και όλα είναι ανοιχτά. Για εμένα ο Ολυμπιακός θα έχει πάντα προτεραιότητα. Δεν πρόκειται να τον ξεχάσω και θα τον στηρίζω πάντα. Δεν μπορώ να γνωρίζω τώρα τι θα συμβεί στο μέλλον και όλα είναι ανοιχτά Το μεγαλύτερο βραβείο για έναν ποδοσφαιριστή είναι η αναγνώριση του κόσμου. Μαζί με τον κόσμο του Ολυμπιακού είχαμε πολλές επιτυχίες"

Ανακοίνωσε Αντσελότι η Τσέλσι

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση της Τσέλσι βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρόσληψη του Κάρλο Αντσελότι ως νέου τεχνικού της ομάδας, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο που ξεκινά την 1/7/2009. Ο Κάρλο ήταν ο καλύτερος υποψήφιος για αυτήν τη θέση, καθώς έχει αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια την ικανότητά του να δημιουργεί σπουδαίες ομάδες, ικανές να κατακτούν τίτλους σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Εκτός από προπονητής είχε ανάλογες επιτυχίες και ως ποδοσφαιριστής, γεγονός που μπορεί να εγγυηθεί το ότι θα φέρει μαζί του τεράστιες εμπειρίες που θα βοηθήσουν την ομάδα. Όλοι στην Τσέλσι τον υποδεχόμαστε με θέρμη και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του».

Ολυμπιακός: Μέλμπεργκ ο εκλεκτός;

Μετά την οριστική τροπή που έχει πάρει το θέμα του Μπομπό, οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν προτεραιότητα στην ενίσχυση της άμυνας, με το όνομα του Όλαφ Μέλμπεργκ να βρίσκεται στο προσκήνιο και να κινείται δυνατά προς αυτήν την κατεύθυνση η ΠΑΕ.

Οι απαιτήσεις της Γιουβέντους για τον 32χρονο σέντερ μπακ είναι υψηλές (περίπου 3,5 εκ. ευρώ), την ίδια ώρα που και ο ίδιος φέρεται να αξιώνει αρκετά χρήματα (δύο εκ. το χρόνο) για να έρθει στην Ελλάδα. Το γεγονός, πάντως, ότι έχει παραστάσεις από πρωταθλήματα πολύ υψηλού επιπέδου (Αγγλία, Ιταλία) και ότι είναι βασικό μέλος της εθνικής του ομάδας, «επιτρέπουν» το υψηλό του κασέ. Το συνολικό κόστος της μεταγραφής, όμως, θα είναι πολύ μεγάλο και στο Λιμάνι, φυσικά, υπολογίζουν όλα τα δεδομένα.
Οι Πειραιώτες θα κάνουν προσπάθεια να εντάξουν στο ρόστερ τους τον πεπειραμένο αμυντικό, για τον οποίο και ο Τιμούρ Κετσπάγια έχει πολύ καλή γνώμη. Αν δεν «προχωρήσει» η περίπτωσή του, υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις (Άλεξ Σίλβα, Μποτινέλι) για την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής.

Νέος πρόεδρος της Ρεάλ ο Πέρεθ

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ είναι ο νέος πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς αργά το βράδυ της Κυριακής (31/05), ο έτερος υποψήφιος Χουάν Ονιέβα αποχώρησε από τη διαδικασία.

"Ο νέος πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, θα αναλάβει τα καθήκοντα του από την Δευτέρα 1η Ιουνίου", αναφέρεται σχετικά σε ανακοίνωση που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Πέρεθ που στην προηγούμενη θητεία του πήρε στο "Μπερναμπέου" παίκτες όπως ο Ρονάλντο, ο Ζιντάν και ο Μπέκαμ, αποκάλυψε ότι συνεργάζεται με τον "Ζιζού" για θέματα του συλλόγου και πως ο Γάλλος θα είναι σύμβουλος του σε αυτή τη δεύτερη παρουσία του στην προεδρία των "μερένγκες".

ΠΑΟΚ: Ανανέωσε ο Κονσεϊσάο

Για έναν ακόμα χρόνο ανανεώνει το συμβόλαιο συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, μετά από σύμφωνη γνώμη του ίδιου, του προέδρου της ΠΑΕ, Θοδωρή Ζαγοράκη και του προπονητή Φερνάντο Σάντος.

Στον ΠΑΟ τελικά ο Κατσουράνης !

Σύμφωνα με την εφημερίδα "O Jogo" ο Κώστας Κατσουράνης έχει συμφωνήσει για τριετές συμβόλαιο με τους "πράσινους" που κέρδισαν την...μάχη με το Αμβούργο το οποίο προσέφερε δύο εκατομμύρια ευρώ στην Μπενφίκα έναντι τριών του "τριφυλλιού".

Ο ΠΑΟ προσφέρει στον παίκτη συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές ύψους 1,5 εκ. ευρώ με αποτέλεσμα τόσο η πορτογαλική ομάδα όσο και ο διεθνής άσος να έχουν αποδεχτεί τη συγκεκριμένη πρόταση.

Παράλληλα όμως αναφέρεται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη ρήτρα που υπήρχε όσον αφορά στην αποζημίωση της ΑΕΚ με πέντε εκατομμύρια ευρώ σε περίπτωση μεταγραφής του σε άλλη Ελληνική ομάδα καθώς πρώτα θα μείνει ελεύθερος προκειμένου στην συνέχεια να υπογράψει στον Παναθηναϊκό.

Καταλήγοντας το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο Κώστας Κατσουράνης ήθελε να αποχωρήσει από την Πορτογαλία και αποδέχτηκε την πρόταση των "πράσινων" που του προσφέρει και την ευκαιρία να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Ποδόσφαιρο: Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στην ευρώπη !

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός θα είναι στους ισχυρούς. Οι «ερυθρόλευκοι», που μετέχουν στη Σειρά των Πρωταθλητών, έχουν την υψηλότερη βαθμολογία από όλες τις ομάδες και θα έχουν καλές κληρώσεις και στους δύο προκριματικούς που θα δώσουν, αν και ακόμα δεν γνωρίζουν τους πιθανούς αντιπάλους τους οι οποίοι θα προκύψουν από τους δύο προηγούμενους γύρους.

Ο Παναθηναϊκός μετέχει στη Σειρά των Μη Πρωταθλητών και γνωρίζει ακριβώς ποιες είναι οι ομάδες από τις οποίες θα προκύψει ο αντίπαλός του στον α’ προκριματικό. Πρόκειται για τις Σπάρτα Πράγας, Ντιναμό Βουκουρεστίου, Τβέντε, Ντιναμό Μόσχας και Σίβας, ομάδες καλές μεν, αλλά όλες μέσα στις δυνατότητές του. Αν περάσουν οι «πράσινοι», γνωρίζουν τρεις εκ των πιθανών αντιπάλων τους στον β’ προκριματικό, τη Στουτγάρδη, τη Φιορεντίνα και την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ άλλες δύο θα προκύψουν από τον α’ προκριματικό. Εδώ τα πράγματα σαφώς δυσκολεύουν, όμως και πάλι ο Παναθηναϊκός, αν αγωνιστεί ανάλογα με τις δυνατότητές του, μπορεί να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους.

Σε περίπτωση που δύο ελληνικές ομάδες προκριθούν στους ομίλους, τότε πιθανότατα θα βρίσκονται στο γ΄ γκρουπ δυναμικότητας

Οι ομάδες που μετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο διαχωρισμός τους σε ισχυρές και αδύνατες, πιθανολογώντας ότι θα προκριθούν από τους πρώτους προκριματικούς αυτές που έχουν τον υψηλότερο συντελεστή στη βαθμολογία της UEFA, είναι:.

ΣΕΙΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ Α’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ Ισχυροί

Μόγκρεν (Μαυροβούνιο) 0.200
Σαν Τζούλια (Ανδόρα) 0.100

Αδύνατοι

Χιμπέρνιανς (Μάλτα) 0.099
Τρε Φιόρι (Σαν Μαρίνο) 0.050

Β’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ Ισχυροί

Κοπεγχάγη (Δανία) 26.890
Λέφσκι (Βουλγαρία) 24.250
Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία) 23.050
Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) 17.050
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 16.466
Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία) 9.583
ΜΠΑΤΕ (Λευκορωσία) 7.733
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 6.565
Κάλμαρ (Σουηδία) 4.938
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 4.016
Στάμπαεκ (Νορβηγία) 3.760
Σλόβαν Μπρ. (Σλοβακία) 2.932
Βέντσπιλς (Λετονία) 2.832
Μάριμπορ (Σλοβενία) 2.816
Χαφναρφγιόρντουρ (Ισλανδία) 2.332
Ίντερ Τούρκου (Φινλανδία) 1.957
Εκράνας (Λιθουανία) 1.933

Αδύνατοι

Μποέμιανς Δουβλ. (Ιρλανδία) 1.899
Ζρινίσκι (Βοσνία) 1.732
Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία) 1.633
ΒΙΤ Τιφλίδας (Γεωργία) 1.332
Σέριφ (Μολδαβία) 1.332
Μακεντονίγια (FYROM) 1.032
Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) 0.899
Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία) 0.866
Τίρανα (Αλβανία) 0.799
Ακτόμπε (Καζακστάν) 0.649
Πιούνικ (Αρμενία) 0.599
Ριλ (Ουαλία) 0.465
Γκλεντόραν (Βορ. Ιρλανδία) 0.432
Στρέιμουρ (Φερόες) 0.432
Ντιντελάνζ (Λουξεμβούργο) 0.266
* Μόγκρεν (Μαυροβούνιο) 0.200
* Σαν Τζούλια (Ανδόρα) 0.100

* Αν προκριθούν

Γ’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ

Ισχυροί

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 52.632
* Κοπεγχάγη (Δανία) 26.890
Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 25.150
*Λέφσκι (Βουλγαρία) 24.250
*Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία) 23.050
*Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) 17.050
*Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 16.466
Ζυρίχη (Ελβετία) 14.050
*Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία) 9.583
*ΜΠΑΤΕ (Λευκορωσία) 7.733
Αδύνατοι (πιθανοί αντίπαλοι Ολυμπιακού)
*Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 6.565
*Κάλμαρ (Σουηδία) 4.938
*ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 4.016
*Στάμπαεκ (Νορβηγία) 3.760
*Σλόβαν Μπρ. (Σλοβακία) 2.932
*Βέντσπιλς (Λετονία) 2.832
*Μάριμπορ (Σλοβενία) 2.816
*Χαφναρφγιόρντουρ (Ισλανδία) 2.332
*Ίντερ Τούρκου (Φινλανδία) 1.957
*Εκράνας (Λιθουανία) 1.933

* Αν προκριθούν

Δ’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ Ισχυροί

* ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 52.632
* Κοπεγχάγη (Δανία) 26.890
* Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 25.150
*Λέφσκι (Βουλγαρία) 24.250
*Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία) 23.050

Αδύνατοι (πιθανοί αντίπαλοι Ολυμπιακού)

*Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) 17.050
*Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 16.466
* Ζυρίχη (Ελβετία) 14.050
*Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία) 9.583
*ΜΠΑΤΕ (Λευκορωσία) 7.733

* Αν προκριθούν

ΣΕΙΡΑ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ Α΄ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ Ισχυροί

Σαχτάρ (Ουκρανία) 74.370
Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (Πορτογαλία) 68.292
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 56.632
Σέλτικ (Σκοτία) 40.575
Άντερλεχτ (Βέλγίο) 32.065

Αδύνατοι (πιθανοί αντίπαλοι Παναθηναϊκού)

Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 26.150
Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 25.781
Τβέντε (Ολλανδία) 17.825
Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία) 9.525
Σίβας (Τουρκία) 6.445

Β’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ Ισχυροί

Άρσεναλ (Αγγλία) 106.899
Λιόν (Γαλλία) 91.033
*Σαχτάρ (Ουκρανία) 74.370
*Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (Πορτογαλία) 68.292
*ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 56.632

Αδύνατοι (πιθανοί αντίπαλοι Παναθηναϊκού)
Στουτγάρδη ( Γερμανία) 45.339
Φιορεντίνα (Ιταλία) 42.581
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 41.853
*Σέλτικ (Σκοτία) 40.575
*Άντερλεχτ (Βέλγίο) 32.065

* Αν προκριθούν

Η ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ
Α’ ΓΚΡΟΥΠ

Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 121.853
Λίβερπουλ (Αγγλία) 118.899
Τσέλσι (Αγγλία) 118.899
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) 111.899
Μίλαν (Ιταλία) 110.581
* Άρσεναλ (Αγγλία) 106.899
Σεβίλλη (Ισπανία) 100.853
Μπάγερν (Γερμανία) 98.339
Β’ ΓΚΡΟΥΠ

Λιόν (Γαλλία) 91.033
Ίντερ (Ιταλία) 87.581
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 78.853
*Σαχτάρ (Ουκρανία) 74.370
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 71.525
Πόρτο (Πορτογαλία) 68.292
*Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (Πορτογαλία) 68.292
Άλκμααρ (Ολλανδία) 64.825

Γ’ ΓΚΡΟΥΠ

Γιουβέντους (Ιταλία) 63.581
Ρέιντζερς (Σκοτία) 56.575
*ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 56.632 * ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 52.632
Ολιμπίκ Μαρσέιγ (Γαλλία) 48.033
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) 46.270
Μπορντό (Γαλλία) 40.033
Μπεσίκτας (Τουρκία) 32.445

Δ’ ΓΚΡΟΥΠ

* Κοπεγχάγη (Δανία) 26.890
* Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 25.150
*Λέφσκι (Βουλγαρία) 24.250
*Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία) 23.050
Βόλφσμπουργκ (Γερμανία) 21.339
Σταντάρ (Βέλγιο) 21.065
Ρούμπιν (Ρωσία) 9.525
Ουνιρέα Ουρζιτσένι (Ρουμανία) 8.781
UEFA EUROPA LEAGUE
Όσον αφορά τις εκπροσώπους μας στο UEFA Europa League, η Λάρισα θα είναι ισχυρή στον β’ προκριματικό αλλά αδύνατη στους άλλους δύο (υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα να είναι ισχυρή και στον γ'), ο ΠΑΟΚ οριακά ισχυρός στον γ’ και αδύνατος στον δ’ και η ΑΕΚ ισχυρή στον δ’ προκριματικό.

Αν οι ομάδες μας προκριθούν στους ομίλους, η ΑΕΚ θα είναι στο β' ή το γ' γκρουπ δυναμικότητας, ο ΠΑΟΚ στο γ' ή το δ' και η Λάρισα στο δ', ανάλογα με ποιές ομάδες θα προέλθουν από το Τσάμπιονς Λιγκ. Αν ανάμεσά τους είναι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, θα συμπεριληφθούν στο α' γκρουπ δυναμικότητας.

Είναι πάντως δύσκολο να προβλέψουμε τους πιθανούς αντιπάλους των ελληνικών ομάδων, τόσο γιατί οι συμμετοχές είναι πολλές, όσο και γιατί θα προστεθούν εκείνες που θα προέλθουν από τους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Α’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ

Ισχυροί

Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) 28.760
Ανόρθωση (Κύπρος) 12.016
Χέλσινγκμποργκ (Σουηδία) 9.938
Μάδεργουελ (Σκοτία) 5.575
Fair Play (Δανία) 4.890
Πολόνια Βαρσοβίας (Πολωνία) 3.583
Μπνέι Γέχουντα (Ισραήλ) 3.050
Σπαρτάκ Τρνάβα (Σλοβακία) 2.932
Σλάβεν (Κροατία) 2.466
Λάχτι (Φινλανδία) 1.957
Βέτρα (Λιθουανία) 1.933
Σλίγκο (Ιρλανδία) 1.899
Ντίναμπουργκ (Λετονία) 1.832
Ρούνταρ Βελένιε (Σλοβενία) 1.816
Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία) 1.733
ΡΙΠΟ Μινσκ (Λευκορωσία) 1.733
Σεράγεβο (Βοσνία) 1.732
Χάλαντας (Ουγγαρία) 1.633
Ολίμπι Ρούσταβι (Γεωργία) 1.332
Ζεσταφόνι (Γεωργία) 1.332
Ζίμπρου (Μολδαβία) 1.332
Κεφλαβίκ (Ισλανδία) 1.332
Φραμ (Ισλανδία) 1.332

Αδύνατοι

Ρενόβα (FYROM) 1.032
Σίμουρκ (Αζερμπαϊτζάν) 0.899
Ίντερ Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) 0.899
Κάλιου Νόμε (Εσθονία) 0.866
Τρανς Νάρβα (Εσθονία) 0.866
Ντιναμό Τιράνων (Αλβανία) 0.799
Βλάζνια (Αλβανία) 0.799
Ιρτίς (Καζακστάν) 0.649
Οκζετπές (Καζακστάν) 0.649
Μίκα (Αρμενία) 0.599
Μπάναντς (Αρμενία) 0.599
Λανέλι (Ουαλία) 0.465
Δε Νιου Σεντς (Ουαλία) 0.465
Λίνφιλντ (Βορ. Ιρλανδία) 0.432
Λίσμπερν Ντιστίλερι (Βορ. Ιρλανδία) 0.432
Μπολτφελάγκο (Φερόες) 0.432
Ρούναβικ (Φερόες) 0.432
Κάεριενγκ (Λουξεμβούργο) 0.266
Γκρεβενμάχερ (Λουξεμβούργο) 0.266
Σουτγιέσκα (Μαυροβούνιο) 0.200
Μπούντουσνοστ Ποντγκ. (Μαυροβούνιο) 0.200
Μπιρκιρκάρα (Μάλτα) 0.099
Βαλέτα (Μάλτα) 0.099

Β’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ

Βασιλεία (Ελβετία) 51.050
Γαλατασαράι (Τουρκία) 33.445
Άαλμποργκ (Δανία) 24.890
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 12.050
Μπρόντμπι (Δανία) 10.890
Μέταλουργκ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 8.370
Ζίλινα (Σλοβακία) 8.932
Τρόμσο (Νορβηγία) 8.760
Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία) 8.565
Πάκος Φερέιρα (Πορτογαλία) 8.292
Μπρέντα (Ολλανδία) 7.825
4ος Ρουμανίας 7.781
ΛΑΡΙΣΑ ( ΕΛΛΑΔΑ) 7.632
Έλφσμποργκ (Σουηδία) 6.938
Φόλκερκ (Σκοτία) 5.575
Τσέρνο Μόρε Βάρνα (Βουλγαρία) 5.250
Γάνδη (Βέλγιο) 5.065
Σίγκμα Όλομουτς (Τσεχία) 4.150
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) 3.583
Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) 3.565
Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) 3.332
Σεβόινο (Σερβία) 3.050
Μακάμπι Νετάνια (Ισραήλ) 3.050
Ομόνοια Λευκωσίας (Κύπρος) 3.016
Σεντ Πάτρικς (Ιρλανδία) 2.899
Ντέρι Σίτι (Ιρλανδία) 2.899
Νόβα Γκόριτσα (Σλοβενία) 2.816
Ριέκα (Κροατία) 2.466
Ραμποτνίσκι (FYROM) 2.032
Ελσίνκι (Φινλανδία) 1.957
Χόνκα (Φινλανδία) 1.957
Σούντουβα (Λιθουανία) 1.933
Κάουνας (Λιθουανία) 1.933
Μέταλουργκς Λιέπ. (Λετονία) 1.832
Σκόντο (Λετονία) 1.832
Νάφταν (Λευκορωσία) 1.733
Σλόμποντα (Βοσνία) 1.732
Σλαβίγια Σεράγεβο (Βοσνία) 1.732
Ουίπεστ (Ουγγαρία) 1.633
Ντάτσια Κίς. (Μολδαβία) 1.332
Ίσκρα Ρίμπνιτα (Μολδαβία) 1.332
ΚΡ Ρέικιαβικ (Ισλανδία) 1.332
Βαντούζ (Λιχτενστάιν) 1.100
Μιλάνο (FYROM) 1.032
Καραμπάγκ Αγκντάμ (Αζερμπαϊτζάν) 0.899
Φλόρα (Εσθονία) 0.866
Φλαμουρτάρι (Αλβανία) 0.799
Τομπόλ (Καζακστάν) 0.649
Γκαντζασάρ (Αρμενία) 0.599
Μπάνγκορ (Ουαλία) 0.465
Κρουσέιντερς (Βορ. Ιρλανδία) 0.432
Χάφναρ (Φερόες) 0.432
Ντιφερντάνζ (Λουξεμβούργο) 0.266
Πέτροβατς (Μαυροβούνιο) 0.200
Σάντα Κολόμα (Ανδόρα) 0.100
Σλιέμα (Μάλτα) 0.099
Γιούβενες (Σαν Μαρίνο) 0.100

* Θα προστεθούν οι 23 ομάδες που θα προκριθούν από τον α’ προκριματικό και στη συνέχεια οι 80 ομάδες θα χωριστούν σε ισχυρές και αδύνατες
Γ’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ

Ρόμα (Ιταλία) 78.581
ΠΣΒ Αϊντχόφεν (Ολλανδία) 75.825
Αμβούργο (Γερμανία) 67.339
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) 52.445
Λιλ (Γαλλία) 14.033
Σπόρτινγκ Μπράγκα (Πορτογαλία) 39.292
Μπριζ (Βέλγιο) 34.065
Αούστρια Βιέννης (Αυστρία) 31.565
Μέταλιστ Χάρκιβ (Ουκρανία) 24.370
Αθλέτικ Μπ. (Ισπανία) 23.853
Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 18.050
Φούλαμ (Αγγλία) 15.899
ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία) 14.250
Οντένσε (Δανία) 12.890
Λεχ Πόζναν (Πολωνία) 12.583
Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) 12.150
Αμπερντίν (Σκοτία) 15.575
Κρίλια (Ρωσία) 11.525
ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 9.632
3ος Ρουμανίας 7.781
Γιανγκ Μπόις (Ελβετία) 6.050
Βαλερένγκα (Νορβηγία) 4.760
Φρέντρικσταντ (Νορβηγία) 3.760
Βοϊβοντίνα (Σερβία) 3.050
ΑΠΟΠ (Κύπρος) 3.016
Γκέτεμποργκ (Σουηδία) 2.938
Κόζιτσε (Σλοβακία) 2.932
Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία) 2.466
Ιντερμπλόκ (Σλοβενία) 1.816
Χόβεντ (Ουγγαρία) 1.633

* Θα προστεθούν οι 40 ομάδες που θα προκριθούν από τον β’ προκριματικό και οι 70 ομάδες θα χωριστούν σε ισχυρές και αδύνατες

Δ’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ

Βέρντερ (Γερμανία) 91.339
Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 80.853
Ζενίτ (Ρωσία) 68.525
Μπενφίκα (Πορτογαλία) 64.292
Βαλένθια (Ισπανία) 59.853
Άγιαξ (Ολλανδία) 54.825
Έβερτον (Αγγλία) 35.899
Χέερενφεν (Ολλανδία) 33.825
Λάτσιο (Ιταλία) 26.581
Χέρτα (Γερμανία) 26.339
ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 25.632
Άστον Βίλα (Αγγλία) 23.899
Λίτεξ (Βουλγαρία) 16.250
Τουλούζ (Γαλλία) 14.033
Τζένοα (Ιταλία) 12.581
Χαρτς (Σκοτία) 11.575
Τραμπζόν (Τουρκία) 10.445
Γκινγκάμπ (Γαλλία) 10.033
Άμκαρ (Ρωσία) 9.525
Βόρσκλα (Ουκρανία) 8.370
Σιόν (Ελβετία) 8.050
Τιμισοάρα (Ρουμανία) 7.781
Νασιονάλ Φουντσάλ (Πορτογαλία) 7.292
Γκενκ (Βέλγιο) 6.065
Τέπλιτσε (Τσεχία) 5.150

* Θα προστεθούν 35 ομάδες που θα προκριθούν από τον γ’ προκριματικό, 10 ομάδες που θα αποκλειστούν από τον γ’ προκριματικό της προκριματικής φάσης των πρωταθλητών του Τσάμπιονς Λιγκ και 5 ομάδες που θα αποκλειστούν από τον β’ προκριματικό της προκριματικής φάσης των μη πρωταθλητών του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι 76 ομάδες θα χωριστούν σε ισχυρές και αδύνατες.

ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ

Οι 38 ομάδες που θα προκριθούν από τον δ’ προκριματικό γύρο, οι 5 ομάδες που θα αποκλειστούν από τον δ’ προκριματικό της προκριματικής φάσης των πρωταθλητών του Τσάμπιονς Λιγκ και οι 5 που θα αποκλειστούν από τον β’ προκριματικό της προκριματικής φάσης των μη πρωταθλητών του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι 48 ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας και θα κληρωθούν σε 12 ομίλους των τεσσάρων