Πέμπτη, Ιουνίου 11, 2009

Oλυμπιακός: Νέο τούρκικο «όχι»!

Την ώρα που στον Ολυμπιακό δηλώνουν ότι «δεν θα πάμε και στα 10 εκ.» για την υπόθεση Μπομπό, οι τουρκικές εφημερίδες αποκαλύπτουν νέα πρόταση των «ερυθρολεύκων» για την απόκτηση του Βραζιλιάνου άσου από την Μπεσίκτας!

Ανέβηκε 1 εκ. ευρώ

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Sabah», οι Πειραιώτες ανέβασαν την προσφορά τους για τον Μπομπό από τα 4,5 εκατ. ευρώ στα 5,5 προκειμένου να τον ντύσουν στα «ερυθρόλευκα». Συγκρατημένη αύξηση, δηλαδή, σύμφωνα με την πολιτική την οποία μαρτύρησε χθες ο Γιάννης Μώραλης.

Αρνήθηκαν και πάλι

Οι Τούρκοι, πάντως, παραμένουν ανένδοτοι στις αρχικές τους «τρελές» απαιτήσεις που φτάνουν στα 7 εκατ. ευρώ.

«Δεν πέφτουμε απ' τα 7 εκατ. ευρώ που ζητάμε, τόσο θα πουληθεί ο Μπομπό», επισημαίνει παράγοντας της Μπεσίκτας στην εφημερίδα.


Ψάχνουν τον αντί-Μπομπό

Την ίδια ώρα, πάντως, τα δημοσιεύματα στη γείτονα χώρα αναφέρουν ότι η Μπεσίκτας ψάχνει ήδη τον αντικαταστάτη του Μπομπό, εξετάζοντας τις περιπτώσεις του Πάτρικ Χέλμες της Μπάγερ Λεβερκούζεν και του Βάγκνερ Λοβ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για τον οποίο απαιτούνται 12 εκατ. ευρώ!

Ενδιαφέρον για Καβάνι

Εν τω μεταξύ, στην Ουρουγουάη γράφουν ότι ο επιθετικός της Παλέρμο, Εντίνσον Καβάνι, ενδέχεται να μετακομίσει στον Άγιαξ, παρότι πριν από μερικούς μήνες είχαν ενδιαφερθεί για αυτόν η Παρί Σεν Ζερμέν και ο Ολυμπιακός. Ο Καβάνι φέτος είχε εξαιρετική χρονιά στο Καμπιονάτο με 14 γκολ.

sportdog.gr

Oλυμπιακός: Σήμερα κρίνεται του "Ντράγκο"

Αίσιο τέλος αναμένεται να έχει η μεταγραφή του Ιβιτσα Ντραγκουτίνοβιτς στον Ολυμπιακό, καθώς εκτιμάται πως ο Σέρβος αμυντικός θα ντυθεί και επίσημα μέσα στο Σαββατοκύριακο, το αργότερο έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, (αν φυσικά δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο που θα φέρει τα πάνω κάτω) στα «ερυθρόλευκα».

Η Σεβίλλη απάντησε και επίσημα με φαξ στους πρωταθλητές Ελλάδος, τονίζοντάς τους ότι είναι έτοιμη να τους παραχωρήσει τον Σέρβο αμυντικό, αν φυσικά προηγουμένως τα βρουν μαζί του. Οι ιθύνοντες του πειραϊκού συλλόγου θα έχουν σήμερα την τελική επαφή με τη διοίκηση της ομάδας της Ανδαλουσίας, προκειμένου να κλείσει και τυπικά η μεταγραφή... Ολυμπιακός και Σεβίλλη έχουν ουσιαστικά συμφωνήσει και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Πειραιώτες θα πληρώσουν στον ισπανικό σύλλογο περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον παίκτη, ο Γιάννης Χρυσικόπουλος θα έχει σήμερα νέα επαφή και με την πλευρά του 34χρονου άσου. Μάλιστα, ο γενικός διευθυντής του Ολυμπιακού ετοιμάζεται να κάνει ένα ταξίδι, αν χρειαστεί ίσως και σήμερα, προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η μεταγραφή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «Ντράγκο» θα υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας που θα του αποφέρει 1,1 με 1,2 εκατ. ευρώ και παράλληλα θα του προσφέρουν και μπόνους για την επίτευξη των στόχων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΠΑΟ: Δυσκολέυει του Ολιβέιρα !

Όπως γράφει σήμερα η sportday o Κώστας Αντωνίου συναντήθηκε με μάνατζερ και ομάδες ξεχωρίζοντας τις περιπτώσεις δύο επιθετικών.

Πρόκειται για τον 25χρονο επιθετικό της Χετάφε, Ικετσούκβου Ούτσε, που τη φετινή σεζόν είχε 32 συμμετοχές στην Primera Division, έχοντας σκοράρει 7 φορές και τον 28χρονο φορ της Σαραγόσα, Εβέρτον, που τη φετινή σεζόν είχε 22 εμφανίσεις στην Segunda Division, έχοντας πετύχει 16 γκολ!

Δυσκολεύει και του Ολιβέιρα


Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Ρικάρντο Ολιβέιρα, ο Παναθηναϊκός μετέφερε την προσφορά του ύψους 7 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Βραζιλιάνου επιθετικού αλλά διαπιστώθηκε μεγάλη διαφορά σε σχέση με αυτά που ζητάει η Μπέτις.

Οι Ισπανοί αξιώνουν 10 εκατ. ευρώ και απ’ ότι φαίνεται δεν είναι διατεθειμένοι να πέσουν κάτω από τα 9 εκατ. ευρώ. Κάτι που σημαίνει ότι αυτόματα παρουσιάζει πολλές δυσκολίες κι αυτή η περίπτωση για το «τριφύλλι». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι "πράσινοι" για να ρίξουν την τιμή του Ολιβέιρα ενδέχεται να δώσουν τον Μόρις στην Μπέτις, μιας και η ισπανική ομάδα φέρεται να έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τον αμυντικό του τριφυλλιού.

Oλυμπιακός: Ποιά η απάντηση των Αγγελόπουλων ;

Την απάντηση των αδερφών Αγγελόπουλων περιμένει ο Σωκράτης Κόκκαλης, ύστερα από την αναλυτική παρουσίαση της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου στον Ολυμπιακό. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ τους ενημέρωσε για το ποσοστό που θα διατεθεί (40%) και τον τρόπο που θέλει να λειτουργήσει πλέον η ΠΑΕ. Τα δύο αδέρφια επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν, αφού θέλουν να το σκεφτούν και να αξιολογήσουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», οι κ.κ. Αγγελόπουλοι σκέφτονται να μπουν πολύ δυνατά, αγοράζοντας ακόμα και το 40% των μετοχών με ένα ποσό που φτάνει τα 72-78 εκατ. ευρώ. Υπάρχει ένα σενάριο που θέλει τα δύο αδέρφια να είναι οι βασικοί υποψήφιοι να πάρουν όλη την εταιρεία στο μέλλον. Επίσης, έγινε γνωστό ότι συμφώνησαν με τον κ. Κόκκαλη να πάρουν ένα μεγάλο ποσοστό τώρα, όχι όμως της τάξης του 40%, και να φτάσουν σταδιακά σε αυτό το ποσοστό.

Oλυμπιακός: Ενδιαφέρον για Σαντάνα !

Για την απόκτηση του Κλέμπερ Σαντάνα ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής «As». Ο 28χρονος Βραζιλιάνος μεσοαμυντικός ανήκει στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε στη Μαγιόρκα, πραγματοποιώντας πολύ καλή σεζόν, με 32 συμμετοχές και 5 γκολ στο πρωτάθλημα και 8 εμφανίσεις με 1 τέρμα στο Κύπελλο. Ο υψηλόσωμος άσος την περασμένη περίοδο είχε 23 εμφανίσεις με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Σπορτ Ρεσίφε, Σάντος και στην ιαπωνική Κασίγουα.

Στη Ρεάλ με 94.000.000 ευρώ ο Κ.Ρονάλντο!

Μετά από την απόκτηση του Κακά από τη Μίλαν με το ποσό των 67.000.000 ευρώ, οι "μερένγκες" τινάζουν για δεύτερη φορά τη μπάνκα στον αέρα, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ανακοινώνει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της πως έκανε αποδεκτή την πρόταση-μαμούθ ύψους 80.000.000 λιρών (αντιστοιχούν σε 94.000.000 ευρώ) των Μαδριλένων για τον Πορτογάλο.

Όπως μεταδίδουν τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης, ο Πορτογάλος θα ταξιδέψει στην ισπανική πρωτεύουσα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και όλα δείχνουν ότι η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του παγκοσμία ποδοσφαίρου είναι προ των πυλών.

"Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποδέχθηκε πρόταση που είναι παγκόσμιο ρεκόρ, ύψους 80.000.000 λιρών για τον Κριστιάνο Ρονάλντο από την Ρεάλ Μαδρίτης", ανέφερε η ανακοίνωση και συμπλήρωνε:

"Μετά από αίτημα του Κριστιάνο-που εξέφρασε την επιθυμία του να φύγει- και μετά από συζήτηση με τον εκπρόσωπο του παίκτη, η Γιουνάιτεντ συμφώνησε να δώσει την έγκριση της στην Ρεάλ για να μιλήσει με τον παίκτη. Το θέμα θα ξεκαθαρίσει έως τις 30 Ιουνίου. Ο σύλλογος δεν θα κάνει κανένα άλλο σχόλιο".

Aξίζει να σημειωθεί πως λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση από πλευράς των πρωταθλητών Αγγλίας, η εφημερίδα "Mirror" είχε αποκαλύψει με δημοσίευμά της πως η Ρεάλ ήταν έτοιμη για πρόταση ύψους 90.000.000 ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, προσφέροντας μάλιστα στον ίδιο συμβόλαιο διάρκειας 6 ετών με ετήσιες "καθαρές" απολαβές 11.000.000 ευρώ.

ΠΑΟ: Στο κενό οι προσπάθειες του Αντωνίου να ψωνίσει από την Ρεάλ !

Στο κενό φαίνεται ότι έπεσαν οι προσπάθειες του Κώστα Αντωνίου να... ψωνίσει από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» είχε συνάντηση με τον τεχνικό διευθυντή της «βασίλισσας», Χόρχε Βαλντάνο, με τον οποίο φέρεται να συζήτησαν τις περιπτώσεις τεσσάρων παικτών των «μερένγκες».

Για όλους υπήρχε αρνητική απάντηση (είτε από την Ρεάλ είτε από τους ποδοσφαιριστές) εκτός από έναν που, όπως διαβάζουμε σήμερα στην «Εξέδρα», προκύπτει ένα μικρό παράθυρο για να ασχοληθούν οι «πράσινοι» μαζί του.

Πρόκειται για τον Σαβιόλα! Ο Αργεντινός επιθετικός είναι ο μόνος που αφήνει –έστω και με μικρές πιθανότητες- ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταγραφής του στην Ελλάδα αν και δείχνει να προτιμά το αγγλικό ή το ιταλικό πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα όσον αφορά τους υπόλοιπους τρεις, οι Μαδριλένοι υποστήριξαν για τον Ντρέντε ότι: «ο Ολλανδός αμυντικός μόνο πωλείται, δεν τον δανείζουμε», ενώ και ο ίδιος ο παίκτης φάνηκε αρνητικός στο να έρθει στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τον τρίτο της παρέας ο Γερμανός αμυντικός Μεντζέλντερ επιθυμεί να επιστρέψει σε κάποια ομάδα της Μπουντεσλίγκα -αν φύγει από την Ρεάλ, ενώ σχετικά με τον νεαρό Αργεντινό στόπερ, Γκαράι, θέλει να μείνει στη «βασίλισσα» και δεν σκέφτεται έτσι κι αλλιώς να αφήσει το ισπανικό πρωτάθλημα.

Ελεύθερος ο Βαβζίνιακ. Bρέθηκε «ντοπέ» και σε δεύτερο παιχνίδι!

Παρελθόν αποτελεί για την ομάδα του Παναθηναϊκού ο Γιακούμπ Βαβζίνιακ. Η ΠΑΕ έλυσε το συμβόλαιο του, καθώς ο ποδοσφαιριστής βρέθηκε θετικός στην ίδια απαγορευμένη ουσία (-methyl-2-hexanamine) και σε δεύτερο παιχνίδι πρωταθλήματος!

Ο ΕΣΚΑΝ προχώρησε σε επανέλεγχο όλων των δειγμάτων του Πολωνού αμυντικού και διαπίστωσε ότι ο διεθνής ποδοσφαιριστής είχε κάνει χρήση της συγκεκριμένης απαγορευμένης ουσίας και σε άλλο παιχνίδι, πριν από την αναμέτρηση με την Ξάνθη.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, το «τριφύλλι» αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Βαβζίνιακ για ηθικούς λόγους, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αναλυτικά:
«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει πως ενημερώθηκε από τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή Γιακούμπ Βαβζίνιακ ότι ύστερα από επανέλεγχο δείγματος που είχε ληφθεί μετά από αγώνα πρωταθλήματος προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα. Κατόπιν και αυτής της νέας εξέλιξης και με δεδομένες τις πάγιες θέσεις και την ευαισθητοποίησή της σε ζητήματα ντόπινγκ, η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός αποφάσισε ότι δεν θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή».