Τετάρτη, Ιουλίου 22, 2009

Ολυμπιακός-Γκρόνινγκεν 2-0

Την πρώτη εμφάνιση μπροστά στους οπαδούς του πραγματοποιεί ο Ολυμπιακός στο «Καραϊσκάκη» κόντρα στην Γκρόνιγκεν στην πρόβα τζενεράλε ενόψει Σλόβαν Μπρατισλάβας. O Oλυμπιακός πήρε την νίκη με 2-0 με το πέναλτι του Ντουντού στο 26΄ και το σουτ του Μήτρογλου στο 88΄. Οι ερυθρόλευκοι παρ ότι κέρδισαν με έδειξαν προβλήματα στην ανάπτυξη και στην κατοχή της μπάλας στην μεσαία γραμμή.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ (77΄ Πάντος), Ραούλ Μπράβο (66΄ Λεονάρντο), Α. Παπαδόπουλος (74΄ Κατσικογιάννης), Μελμπεργκ, Γ. Παπαδόπουλος (70΄ Κ. Παπαδόπουλος), Λεντέσμα (61΄ Όσκαρ), Ντουντού (87΄ Βασιλόγιαννης), Σοϊλέδης (54΄ Νικλητσιώτης), Ζαϊρί (77΄ Ντομί), Ντιόγο (60΄ Μήτρογλου)

ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ: Ντα Σίλβα, Ρούβερ, Σβέτζντικ, Γκράνκβιστ, Στένμαν, Ατζιλόρε, Ντε Λάακ, Χόλα, Κοτς, Λόβρε, Γκαρσία

Μπαρτσελόνα: 75 εκατ. συν τον Χλέμπ για τον "Ίμπρα"

Όπως αποκαλύπτει η ισπανική «Marca», οι «μπλαουγκράνα» αλλάζουν στάση στο θέμα της μεταγραφής του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και αποβάλλουν από τα έμψυχα ανταλλάγματα τον Σάμουελ Ετό! Πλέον, η πρότασή τους αφορά 75εκατ. ευρώ «καθαρά» συν τον Αλεξάντερ Χλεμπ!

Ο Καμερουνέζος συμφώνησε χτες με την Ίντερ σε πενταετές συμβόλαιο με 10.500.000 ευρώ τον χρόνο, αλλά σήμερα ζήτησε από την "Μπάρτσα" τα 5.000.000 ευρώ τα οποία θα έπαιρνε φέτος στην τελευταία του χρονιά στο "Καμπ Νόου" σύμφωνα με το συμβόλαιό του.

Ο Ετο'ο μάλιστα θέλει να φύγει από την Μπαρτσελόνα χωρίς να μιλήσει καθόλου με τον Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος είχε δηλώσει πως ταιριάζει καλύτερα από αυτόν ο Ζλάταν στο σύστημα που θέλει για την ομάδα.

Φιλικό: Τσέλσι-Ίντερ 2-0

Η Τσέλσι κέρδισε με 2-0 την Ίντερ σε φιλικό προετοιμασιας στις ΗΠΑ. Η Τσέλσι ήταν καλύτερη από την Ίντερ σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 11' και ο Φρανκ Λάμπαρντ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 50' με εκτέλεση πέναλτι.



ΤΣΕΛΣΙ:
Τσεχ (63' Τέρνμπουλ), Ιβάνοβιτς (63' Μανσιέν), Καρβάλιο (46' Άλεξ), Μαλουντά (46' Ντέκο), Λάμπαρντ (88' Ντι Σάντο), Ντρογκμπά (46' Ανελκά), Καλού (46' Στάριτζ).

ΙΝΤΕΡ:
Μπέλετς, Σαντόν, Κόρντομπα, Μπουρντίσο, Κίβου (59' Μαντσίνι), Ζανέτι, Καμπιάσο (80' Κριν), Όμπι Μίκελ (46' Ντιέγκο Μιλίτο), Βιεϊρά, Τιάγκο Μότα (59' Ιμπραΐμοβιτς), Μπαλοτέλι (80' Κουαρέσμα).

Oλυμπιακός: Χειρουργήθηκε ο Ντάρμπισιρ

Χειρουργήθηκε με απόλυτη επιτυχία ο Μάτ Ντάρμπισιρ. Ο Άγγλος βρέθηκε στο Ιατρικό Κέντρο, όπου χειρουργήθηκε, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών, που έχει ο νεαρός άσος.

Η επέμβαση στους κοιλιακούς ήταν επιτυχημένη, όπως ενημέρωσε ο γιατρός, με τον "Ντάρμπι" να παραμένει 1-2 μέρες στο νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια θα πάρει εξιτήριο, για να συνεχίσει την αποθεραπεία του.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, θα μείνει εκτός αγωνιστική δράσης για περίπου 1,5 μήνα…

Ντενιζλί: Καλύτερα να φύγει ο Μπομπό

Έξω φρενών με τον Μπομπό είναι ο προπονητής της Μπεσίκτας, Μουσταφά Ντενιζλί, που δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο Βραζιλιάνος θα ήταν καλύτερα να φύγει από την ομάδα της Κωνσταντινούπολης.

«Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η συμπεριφορά του Μπομπό στο φιλικό με την Κατάνια ήταν προσβλητική για τη Μπεσίκτας. Δεν έχω ξαναδεί παίκτη να δίνει συνεχώς την μπάλα σε αντίπαλο, δεν γίνεται αυτό. Αν ο Μπομπό μείνει στην ομάδα, θα έχουμε πρόβλημα. Ο Νόμπρε, άλλωστε, θα έχει τον ρόλο του βασικού επιθετικού και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Καλύτερα, λοιπόν, να φύγει και ο Μπoμπό από την Μπεσίκτας», δήλωσε ο προπονητής στα τουρκικά ΜΜΕ.

ΠΑΟΚ: Κώστας Χαλκιάς: «Στόχος μου ένα πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ»


«Κάθε φορά που παίζεις, βάζεις νέους στόχους. Έχω ένα μεγάλο στόχο. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει βάλει στόχο στον ΠΑΟΚ ένα πρωτάθλημα. Ξέρω ότι ίσως δε μπορεί να γίνει τώρα. Δε λέω ότι πάμε για πρωτάθλημα, μη το εκλάβετε έτσι. Το θέλω όμως στα επόμενα χρόνια. Όσο για την Εθνική, πιστεύω ότι στόχος είναι η παρουσία σε μεγάλες διοργανώσεις. Να πάμε στο Μουντιάλ και μετά στο Euro 2012», ήταν μερικές από τις σκέψεις που αποκάλυψε ο Κώστας Χαλκιάς μιλώντας στου εκπροσώπους του Τύπου από την Ολλανδία όπου συνεχίζει την προετοιμασία του ο «Δικέφαλος του Βορρά».


Ο Κώστας Χαλκιάς παρότι «πάτησε» πλέον τα 35 δηλώνει περισσότερο ορεξάτος από ποτέ για ποδόσφαιρο. Το πέρασμα του από τα γήπεδα του εξωτερικού τον έχει βοηθήσει ώστε να απολαμβάνει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Μεγάλη του επιθυμία είναι να φοράει τη φανέλα του «δικέφαλου» για πολλά χρόνια ακόμα, έχει δημιουργήσει το δικό του όνειρο σχετικά με την πορεία της ομάδας, και βάζει στοίχημα να το πραγματοποιήσει.


Οι βάσεις μπήκαν πέρσι: «Η περσινή χρονιά μας έδειξε ότι αν δεν υπάρχει συνοχή, συνεργασία και καλό κλίμα, δε μπορείς να κάνεις τίποτα. Στην αρχή τη χρονιάς ίσως αιφνιδιάσαμε. Μετά από 8-10 αγωνιστικές όμως μας περίμεναν πάντα δυνατούς». Πάνω σε αυτές ο ΠΑΟΚ σχεδιάζει το ποδοσφαιρικό στοίχημα της νέας σεζόν, που στον δρόμο της πλέον συναντά ελληνικές μα και ευρωπαϊκές -έπειτα από αρκετά χρόνια- προκλήσεις: «Θέλουμε να μπούμε στους ομίλους της Europa League, το πρωτάθλημα αρχίζει νωρίτερα αλλά έχουμε υψηλούς στόχους, ενώ και στο Κύπελλο θέλουμε να προχωρήσουμε».


«Ο πήχης ανέβηκε. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι εκεί που βρέθηκε πέρυσι, στην κορυφή, για να μπορέσει να την κατακτήσει κι όλας. Πρέπει να δουλέψουμε για να σταθεροποιηθούμε στις ψηλές θέσεις. Πάμε να κάνουμε πρωταθλητισμό, δημιουργώντας έναν βασικό κορμό πάνω στον οποίο θα χτιστεί η ομάδα», σχολίασε ο Κώστας Χαλκιάς, ενώ ερωτηθείς για τον βασικό κορμό στον οποίο αναφέρθηκε και τη δυσκολία να διεκδικήσει φέτος κάποιος παίκτης θέση βασικού στην ομάδα, δήλωσε: «Καταρχάς πρέπει να τονίσω ότι αν κάποιος δεν άξιζε, δεν θα ήταν στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα πρέπει να έχει όμως έναν κορμό. Το να δημιουργηθεί κορμός έμπειρων και παλαιών παικτών με πιο νέους και ταλαντούχους είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Όλοι οι παίκτες είμαστε στον ΠΑΟΚ με τον ίδιο σκοπό, να βοηθήσουμε την ομάδα.. Οι πολλές αλλαγές δημιουργούν εντυπώσεις και όχι ουσία».


Και αν οι μετεγγραφές παικτών που πραγματοποίησε φέτος ο Δικέφαλος μονοπώλησαν σιωπηλά τα ΜΜΕ, η «μετεγγραφή» ενός νέου προσώπου στα διοικητικά της ομάδας, σήκωσε κύμα εντυπώσεων και σχολιάστηκε ηχηρά και ποικιλοτρόπως. Ο λόγος για τον Βασίλη Γκαγκάτση.


«Για ποιο πράγμα; Δεν καταλαβαίνω, αλλά δε θα γίνω δικηγόρος του Γκαγκάτση, ούτε κατήγορος εκείνων που τον κατηγορούν. Ο καθένας κοιτάει τη δουλειά του. Αυτός ο άνθρωπος αγάπησε πολύ την Εθνική μας και είναι πάντα κοντά. Όπως είναι κοντά στον Ελληνα ποδοσφαιριστή γενικά. Έχει πάρα πολύ καλές σχέσεις και γνωριμίες εντός και εκτός Ελλάδας, αγαπάει το ποδόσφαιρο και νομίζω ότι είναι καλοδεχούμενος στον ΠΑΟΚ», ήταν το σχόλιο του Κώστα Χαλκιά, πάνω σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων.

Champions League: Mε την Σλόβαν Μπρατισλάβα ο Ολυμπιακός

Την Σλόβαν Μπρατισλάβα θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, καθώς αυτή κέρδισε με 4-0 την Ζρίνσκι στον επαναληπτικό.

Οι Βόσνιοι είχαν κερδίσει με 1-0 στο πρώτο ματς του Μόσταρ, σκορ το οποίο κατάφερε να ισοφαρίσει ο Χαλενάρ μόλις στο 13'.

Στο 19' ο Γκαούτσο διπλασίασε τα τέρματα των Σλοβάκων, Χαλενάρ πέτυχε στο 60' το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και το τελικό 4-0 διαμόρφωσε διαμόρφωσε ο Σιλβέστρ στο δεύτερο λέπτό των καθυστερήσεων.

Στο ίδιο γήπεδο, το "Tehelné Pole" της Μπρατισλάβας θα αντιμετωπίσει σε μία εβδομάδα ο Ολυμπιακός την Σλόβαν (Τετάρτη 29 Ιουλίου, 21:15) και θα την υποδεχτεί μία εβδομάδα αργότερα.

ΣΛΟΒΑΝ: Μπίτσικ, Σαλάτα, Ντοντρότκα, Πετράς, Μάσαρικ (89' Μπόζιτς), Κοζάκ, Γκαούτσο (84' Σιλβέστρ), Ντοσούντιλ, Βαλάχοβιτς, Σλόβακ, Χαλενάρ (75' Σερνάκ).
ΖΡΙΝΣΚΙ: Μέχλερ, Σούντζιτς, Π. Σούσιτς (46' Μούσα), Ιβάνκοβιτς, Μ. Σούσιτς, Στογιάνοβιτς, Κόντριτς, Ζάντρο, Άσισιτς, Ζουρζίνοφ, Σελίμοβιτς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των επαναληπτικών του 2ου προκριματικού γύρου:

Τρίτη (21/07)

Μπάκου
(Αζερμπαϊτζάν) - Εκράνας (Λιθουανία) 4-2 (59' και 77' Φελίπε Αλμέιδα, 65' Μουζίρι, 91' Σόχιτς / 81' Μάτοβιτς, 92' Γκλεβέκας) [2-2]

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ
(Λευκορωσία) - Μακεντονίγια (Σκόπια) 2-0 (83' Σοσνόφσκι, 93' Ροντιόνοφ) [2-0]

Σάντα Τζούλια (Ανδόρα) - Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) 0-5 (23' και 40' Ογκνιάνοφ, 34' Γιόβοφ, 83' Τσάτσεφ, 87' Κίροφ) [0-4]

ΑΠΟΕΛ
(Κύπρος) - Στρέιμουρ (Νήσια Φαρόε) 3-0 (42' Μ. Ζεβλάκοφ, 63' Αλεξάνδρου, 75' Μιροσάβλιεβιτς) [2-0]

Σερίφ Τίρασπολ
(Μολδαβία) - Ιντερ Τούρκου (Φινλανδία) 1-0 (69' πέν. Σουβόροφ) [1-0]

Σλόβαν Μπρατισλάβα
(Σλοβακία) - Ζρίνισκι Μόσταρ (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) 4-0 (13' και 60' Χαλενάρ, 19' Γκαούτσο, 92' Σιλβέστρ) [0-1]

Ντιναμο Ζάγκρεμπ
(Κροατία) - Πιουνίκ Ερεβάν (Αρμενία) 3-0 (30' Ματζούκιτς, 60' Μπαντέλι, 66' Λόβρεν) [0-0]

Στάμπαεκ
(Νορβηγία) - KF Τίρανα (Αλβανία) 4-0 (15' και 17' Σεγκέστρεμ, 44' Μπέργκλουντ, 55' Φάρνερουντ) [1-1]

Παρτιζάν
(Σερβία) - Ριλ (Ουαλία) 8-0 (4' Ντιαρά, 17', 51' και 72' πέν. Κλέβερσον, 20' Νέναντ Τζόρτζεβιτς, 38' και 63' Ίλιτς, 66' Πέτροβιτς) [4-0]