Δευτέρα, Αυγούστου 17, 2009

Mπάσκετ: Ήρθε και ο Κλέιζα

Μετά από τον Βον Ουέιφερ ήταν η σειρά του Λίνας Κλέιζα να έρθει στην Ελλάδα. Ο 24χρονος φόργουορντ άφησε για λίγο την προετοιμασία της εθνικής Λιθουανίας και ταξίδεψε στην Αθήνα για να συναντηθεί με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιο του (2 χρόνια κλειστό).


«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός», είπε αρχικά ο πρώην παίκτης των Νάγκετς, διευκρινίζοντας ότι «δεν ήταν πρόβλημα να αφήσω το ΝΒΑ γιατί η πρόταση που μου έκανε ο Ολυμπιακός ήταν αυτό ακριβώς που ζητούσα. Με κάλυψε πλήρως». Ο Κλέιζα απέφυγε να υποσχεθεί τίτλους, επεσήμανε όμως ότι «θα παίζουμε πάντα για να κερδίζουμε».


Κετσπάγια: «Στόχος η νίκη»

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:

Έχοντας παρακολουθήσει τη Σέριφ, ποιο θα ήταν το σημαντικότερο που θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός. Και αν θέλετε να αποκαλύψετε, σε ποια σημεία θα χτυπήσει ο Ολυμπιακός;

"Παρακολούθησα το παιχνίδι. Είναι μία πειθαρχημένη ομάδα, η οποία περιμένει να κάνει η αντίπαλος λάθος. Έχει υπομονή στο παιχνίδι της. Τώρα όσον αφορά τις αδυναμίες, όλες οι ομάδες έχουν κάποια συν και κάποια πλην. Αυτή η ομάδα δεν ήταν φαβορί για να φτάσει μέχρι τα πλέι οφ. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια ειδικά σε αυτό το στάδιο. Εμείς πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί και πειθαρχημένοι. Αν κάνουμε τη δουλειά που πρέπει να κάνουμε, θα πετύχουμε το στόχο μας".

Σας έκανε εντύπωση κάποιος συγκεκριμένος παίκτης και ποιον φοβάστε; (σ.σ ερώτηση Μολδαβού δημοσιογράφου)

"Υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά πολύ σημαντικό για μία ομάδα είναι ότι έχει οργάνωση. Αυτό έχει μεγάλη σημασία. Εχει κάποιους παίκτες, ειδικά μπροστά που είναι γρήγοροι και χρειάζονται προσοχή. Πρέπει να προσέξουμε και τις στατικές φάσεις".

Το γεγονός ότι η ομάδα δεν θα κάνει προπόνηση στο γήπεδο του αγώνα, πόσο επικίνδυνο είναι αυτό να μπουν σε ένα εντελώς άγνωστο γήπεδο;

"Θα θέλαμε πάρα πολύ να κάναμε προπόνηση σε αυτό το γήπεδο, αλλά θα ήμασταν στην ίδια πόλη. Μην ξεχνάτε ότι είχα έρθει πριν από μία εβδομάδα και είχα ταξιδέψει με αυτοκίνητο μιάμισι ώρα. Τώρα να πηγαίναμε με το λεωφορείο και να τρώγαμε δύο ώρες στο δρόμο, δεν θα είχε λογική. Ο αγωνιστικός χώρος πάντως είναι καλός".

Ο αγώνας στην Μπρατισλάβα μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τον Ολυμπιακό ή είναι τελείως διαφορετική κατάσταση;

"Καμία σχέση δεν έχει η Μπρατισλάβα. Είμαστε ένα βήμα κοντά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρουμε τι σημασία έχει το Τσάμπιονς Λιγκ για όλους. Οι ποδοσφαιριστές που παίζουν, ο καθένας από αυτούς προσπαθεί να μπει στους ομίλους. Ο στόχος μας είναι να μπει στους ομίλους. Μία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός, για μένα κάθε χρόνο θα πρέπει να παίζει στους ομίλους. Ό,τι δεν πετύχαμε πέρσι, ελπίζω να το πετύχουμε φέτος".

Ο φιλικός αγώνας που είχατε με την Τότεναμ ήταν ένα απλό φιλικό ή προετοιμασία;

"Ένα απλό φιλικό ματς που δώσαμε ευκαιρία στα παιδιά που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής, να πάρουν κάποια λεπτά".

Ο πρώτος αγώνας που θα έχετε αύριο, το αποτέλεσμα και το τελικό σκορ θα είναι ισόπαλο ή το βλέπετε κάπως διαφορετικά;

"Εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Τώρα τι μπορεί να συμβεί αύριο θα το ξέρουμε μετά το παιχνίδι. Η ισοπαλία για εμάς δεν θα είναι κακό αποτέλεσμα. Αυτό που θέλουμε είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι. Να χτίσουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα και να έχουμε ευκολότερη δουλειά στην Αθήνα".

Το γεγονός ότι αυτό το κρατίδιο που θα γίνει το ματς και ότι αυτή την ομάδα δεν την ξέρει κανείς, και ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει χωρίς τον κόσμο του, φοβίζει τους παίκτες το άγνωστο;

"Εμείς ήρθαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Πολλές φορές παίζεις με τις ομάδες που δεν τις ξέρεις. Το θέμα είναι να κάνουμε τη δουλειά μας. Αν παρουσιαστούμε όπως πρέπει, μπορούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε".

Είστε ικανοποιημένος; Εχετε τα όπλα αυτά που θέλετε για τους ομίλους;

Σκεφτόμαστε μόνο το αυριανό ματς. Αν περάσουμε, έχουμε το χρόνο να σκεφτούμε τι θα γίνει. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η Σέριφ αυτή τη στιγμή".

Έχετε καταλήξει στην ενδεκάδα;

"Ναι, έχουμε καταλήξει".

Τον Ολυμπιακό πώς θα τον περιμένουμε αύριο;

"Αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας. Εμείς ήρθαμε για να κερδίσουμε το ματς".

Mε όλα τα αστέρια της η Ατλέτικο στην Αθήνα !

Με όλα τα αστέρια της αναμένεται η Ατλέτικο Μαδρίτης στην Αθήνα ενόψη του αγώνα με τον ΠΑΟ την Τετάρτη.

Αναλυτικά η αποστολή της Ατλέτικο Μαδρίτης:

Τερματοφύλακες:
Σέρχιο Ασένχο, Ρομπέρτο

Αμυντικοί: Χέιτινγκα, Πάμπλο, Ουιφαλούσι, Ντομίνγκεθ, Αντόνιο Λόπεθ, Χουανίτο

Μέσοι: Ραούλ Γκαρσία, Ασουνσάο, Χουράδο, Κλέμπερ

Επιθετικοί: Μάξι Ροντρίγκες, Σιμάο, Σιναμά Πονγκόλ, Ρέγες, Κουν Αγουέρο, Φορλάν

Αραούχο: «Όνειρό μου να κατακτήσω το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ»

Στην Ελλάδα βρήσκεται εδώ και λίγη ώρα το νέο απόκτημα της ΑΕΚ Κάρλος Αραούχο. Ο 28χρονος Αργεντινός θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία θα υπογράψει το νέο του τριετές συμβόλαιο

Οι δηλώσεις του:

«Πριν έρθω ήξερα ότι θα συνεχίσω την καριέρα μου σε έναν μεγάλο σύλλογο και το διαπίστωσα στο αεροδρόμιο με την αγάπη των οπαδών. Θέλω να ανταποδώσω και να βοηθήσω την ΑΕΚ. Όλοι μαζί πρέπει να παλέψουμε για σπουδαία πράγματα και το όνειρο μου είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα τα δώσουμε όλα»,
ήταν η τοποθέτηση του Αραούχο.

Μόρις: «Η Ατλέτικο θα υποφέρει στο ΟΑΚΑ»

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νασίφ Μόρις στην AS:

-Τι αναμνήσεις έχεις από τον Παναθηναϊκό;
«Είναι μια μεγάλη, αλλά έχει πέσει τα τελευταία χρόνια, πάρα το γεγονός ότι πέρυσι τα πήγε καλά στην Ευρώπη».

-Ποιοι είναι οι κυρίαρχοι στόχοι που έχουν στην ομάδα;

«Να πάνε όσο πιο μακριά στην Ευρώπη και να κερδίσουν το πρωτάθλημα. Η αλήθεια όμως είναι ότι εδώ και πέντε χρόνια βρίσκουν αντίσταση στο πρωτάθλημα και δεν τα καταφέρνουν».

-Με ποια ισπανική ομάδα συγκρίνεις τον Παναθηναϊκό;

«Είναι δύσκολο να τον συγκρίνεις με κάποια ομάδα ή να πεις πού θα τερμάτιζε στη βαθμολογία, αλλά όπως φαίνεται και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα».

-Βλέπεις μεγάλη διαφορά μεταξύ του ισπανικού και του ελληνικού πρωταθλήματος;


«Ναι. Εδώ στην Ισπανία οι περισσότερες ομάδες είναι πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο. Στην Ελλάδα, τέσσερις-πέντε ομάδες διαφέρουν πάρα πολύ από τις υπόλοιπες».


-Υπάρχει κάποιο φαβορί;

«Θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και για τις δύο ομάδες. Η Ατλέτικο θα υποφέρει στην Αθήνα στο πρώτο ματς. Το στάδιο θα είναι γεμάτο και η ατμόσφαιρα εντυπωσιακή. Αυτή είναι η δύναμη των Ελλήνων».

-Στην άμυνα τι γίνεται;

«Ο Βύντρα έπαιζε συνήθως ακραίος, αλλά από τότε που έφυγα είναι με τον Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας. Παρά το γεγονός ότι παίζει στην άμυνα έχει πετύχει σημαντικά γκολ για τον Παναθηναϊκό. Στην αριστερή πλευρά αγωνίζεται ο Σπυρόπουλος, κλασικός επιθετικογενής μπακ. Δεξιά είναι ο Μπράις Μουν, τον οποίο γνωρίζω από την εθνική ομάδα και είναι εξαιρετικός παίκτης».

«Γκαλίνοβιτς, “Κάρα” και “Σάλπι” οι καλύτεροι»


-Ποιος είναι ο σταρ του Παναθηναϊκού;

«Ο Καραγκούνης είναι η σημαία της ομάδας. Είναι η δεύτερη φορά που βρίσκεται στην ομάδα και ο κόσμος τον αγαπάει πάρα πολύ. Αλλά πιστεύω και οι άλλοι παίκτες, όπως ο γκολκίπερ Μάριο Γκαλίνοβιτς, αλλά και ο στράικερ Δημήτρης Σαλπιγγίδης, είναι πολύ καλοί».

-Πες μας για αυτούς.

«Ο Γκαλίνοβιτς είναι ο βασικός τερματοφύλακας. Είναι πολύ έμπειρος και ανταποκρίνεται στη πίεση τέτοιων αγώνων. Ο Σαλπιγγίδης μου θυμίζει τον Μουνίτις. Είναι βραχύσωμος, αλλά πολύ δυνατός και ικανός. Είναι πάντα στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή, έτοιμος να σκοράρει».

Μπάγεβιτς: «Δυνατή ομάδα η Βασλούι»

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ απέναντι στη Βασλούι στον τέταρτο προκριματικό γύρο του Champions League, όπως δήλωσε στον ρουμανικό Τύπο o Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά την... κατασκοπεία της αντιπάλου της ομάδας του στο ματς πρωταθλήματος της Κυριακής απέναντι στην Μπρασόφ (2-2).


«Η Βασλούι είναι μία δυνατή και συμπαγής ομάδα, που παίζει μαχητικά και γρήγορα. Παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και τέσσερις παίκτες της χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή: ο Γουέσλεϊ, ο Τεμβανζέρα, ο Ζέρλεμ και ο Γκαντζιοβεάνου. Θα εξετάσουμε προσεκτικά και θα αναλύσουμε το παιχνίδι της αντιπάλου μας», επισήμανε ο Σερβοέλληνας τεχνικός.

Ουέιφερ: «Και την ψυχή μου για το πρωτάθλημα»

«Φτιαγμένος» έφτασε στην Ελλάδα ο νέος μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού, Βον Ουέιφερ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ουέιφερ στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6:


«Νιώθω πραγματικά πολύ καλά που βρίσκομαι εδώ, δεν περίμενα να βρω τόσους δημοσιογράφους. Θα τα δώσω όλα, ακόμη και την ψυχή μου για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, οτιδήποτε λιγότερο πετύχουμε θα είναι απογοητευτικό. Πρέπει να πάρουμε τον τίτλο. Θέλω να παίξω μπροστά στο κοινό μας».

Σχετικά με τους συμπαίκτες του, Κλέιζα και Τσίλντρες, είπε:

«Δεν έχω μιλήσει με τον Τσίλντρες και θυμάμαι τα παιχνίδια που αγωνίστηκα αντίπαλος του Κλέιζα, θα είναι ωραίο που θα παίζουμε μαζί».

Αναφορικά με το τι να περιμένουμε από αυτόν, δήλωσε:

«Θα κάνω ότι χρειαστεί μέσα στο γήπεδο για να φέρουμε επιτυχίες. Μπορώ να σκοράρω, ακόμη και να πάρω ριμπάουντ αν χρειαστεί».

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός περιμένει τα δύο παιχνίδια των «ερυθρολεύκων» με αντιπάλους ομάδες του ΝΒΑ, στις 9 και 12 Οκτωβρίου:

«Δεν βλέπω την ώρα να παίξουμε με το Κλίβελαντ και το Σαν Αντόνιο. Σε αυτούς τους αγώνες θα δείξουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι μια υπερδύναμη στην Ευρώπη».

* Στις 16:20 αναμένεται στο αεροδρόμιο και το άλλο απόκτημα του Ολυμπιακού, ο Λιθουανός Λίνας Κλέιζα.

Κετσπάγια:"Η Σέριφ είναι πιο έτοιμη"

H αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας με προορισμό την Μολδαβία και το Κισινάου, όπου θα αντιμετωπίσει την Τρίτη (21:45, Μega) την Σέριφ στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Oι δηλώσεις του Κετσπάγια:

«Να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο για να πετύχουμε σκορ πρόκρισης. Πρέπει να εμφανιστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε κάτι ανάλογο με ότι κάναμε κόντρα στη Σλόβαν στην προηγούμενη φάση (σ.σ. νίκη με 2-0)», τόνισε ο Γεωργιανός τεχνικός που δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη δυναμικότητα της Σέριφ, τονίζοντας το εξής: «Πρόκειται για μια ποιοτική και γρήγορη ομάδα. Είναι πιο έτοιμη από εμάς..».

«Οι αντίπαλοί μας θα έχουν τον ίδιο στόχο με μας, την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να τους υποτιμήσουμε»

Με 4-5-1

Στά αγωνιστικά, οΤιμούρ Κετσπάγια αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με 4-5-1. Η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Ζεβλάκοφ (δεξί μπακ), Μπράβο (αριστερό μπακ), Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μέλμπεργκ (στόπερ). Λεντέσμα, Ντουντού και Μαρέσκα θα αποτελούν την τριάδα των κεντρικών χαφ, με τους Ζαϊρί και Γκαλέτι να τους πλαισιώνουν αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ένας εκ των Ντιόγκο ή Μήτρογλου.