Τρίτη, Αυγούστου 18, 2009

AΕΚ: Στην Λίβερπουλ ο Κυργιάκος !

Στην Λίβερπουλ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κυργιάκος. Ο διεθνής αμυντικός και η ΑΕΚ δέχθηκαν πρόταση από την Λίβερπουλ που αγγίζει τα 3εκ. ευρώ (στο συμβόλαιο του παίκτη υπάρχει ρύτρα 6εκ.) που όπως όλα δείχνουν θα την αποδεχθούν.


«Ευχαιστώ όλους σας για τη συνεργασία που είχαμε. Αυτή τη χρονιά δεν θα είμαστε μαζί. Θα συνεχίσω στην Λίβερπουλ. Είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να πετύχετε τους στόχους της ομάδας και χωρίς εμένα. Θα σας παρακολουθώ και είμαι σίγουρος ότι θα τα πάτε πάρα πολύ καλά», ήταν τα λόγια του Σωτήρη στους συμπαίκτες του, λίγη ώρα πριν μαζέψει όλα τα προσωπικά του αντικείμενα από τους Θρακομακεδόνες.

Σαφέστατα η ΑΕΚ θα κινηθεί για απόκτηση στόπερ, αλλά θεωρείται απίθανο να βρεθεί παίκτης του βεληνεκούς του Κυργιάκου και μάλιστα στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου…

Oλυμπιακός Μπάσκετ: Ανακοινώθηκε ο Κλέιζα !

Στον Ολυμπιακό ανήκει και επίσημα πλέον ο Λίνας Κλέιζα. Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης την απόκτηση του Λιθουανού φόργουορντ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η ανακοίνωση:
«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι ο Λίνας Κλέιζα θα ανήκει στο δυναμικό της ομάδας για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο διεθνής Λιθουανός φόργουορντ υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και είναι κι επίσημα μέλος της "ερυθρόλευκης" οικογένειας».


Who is Who


ΟΝΟΜΑ: Λίνας Κλέιζα
ΥΨΟΣ: 2.03
ΗΜ. ΓΕΝ.: 3/1/1985
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝ.: Κάουνας
ΘΕΣΗ: Φόργουορντ
ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΕΣ: Μιζούρι, Ντένβερ Νάγγετς (2005-09)
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Νούμερο 27 στο ντραφτ του 2005 από τους Πόρταλντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων το 2003 στην Ελλάδα. Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Ανδρών της Ισπανίας το 2007.

Απουσίες μεν… «Μούσλι» δε…

Η Πέμπτη (20/8) πλησιάζει και μαζί της η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ολλανδική Χέρενφεϊν, για τα play off του Europa League. Οι τραυματισμοί ωστόσο στο στρατόπεδο του «Δικεφάλου», δένουν τα χέρια του Φερνάντο Σάντος, που από τη μία θέλει να ρίξει μια αξιόμαχη ενδεκάδα στον αγώνα της Τούμπας, και από την άλλη καλείται να καλύψει με τον πλέον λειτουργικό τρόπο τα κενά των τραυματισμών.

Η μαγνητική που υπεβλήθη ο Ολιβιέ Σορλέν έφερε τα δυσάρεστα μαντάτα περί οιδήματος στον προσαγωγό, καθιστώντας αδύνατη τη συμμετοχή του στο πρώτο παιχνίδι με τους Ολλανδούς ενώ κανείς δεν βάζει στοίχημα για το αν θα προλάβει την πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο.

Στην ομάδα των τραυματιών «παίζει» και ο Μίροσλαβ Σνάουτσερ, του οποίου οι ενοχλήσεις στον μετατάρσιο δεν του επιτρέπουν ακόμη να προπονηθεί κανονικά, βγάζοντας το πρόγραμμα της ομάδας. Ένα επίπεδο πάνω βρίσκονται οι Φωτάκης, Αραμπατζής και Μπιζέρα, που πλέον ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα και πρόγραμμα θεραπειών.

Η μοναδική θετική εξέλιξη στον «τραυματισμένο Δικέφαλο» που μειώνει ελαφρώς τον πονοκέφαλο του Πορτογάλου είναι η επιστροφή του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, που έχει μπει πλέον σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης. Ο Βόσνιος προτιμήθηκε απλά να προστατευτεί στο τελευταίο κομμάτι των δύο τελευταίων προπονήσεων, ώστε να μην υπάρξει καμία υποτροπή που θα στερούσε από τον ίδιο τη συμμετοχή στο παιχνίδι με τους Ολλανδούς και από τον Φερνάντο Σάντος μια επιθετική λύση. Είναι βέβαιο ότι η εξέλιξη αυτή τουλάχιστον φέρνει πίσω την αξιοπιστία στην επίθεση των ασπρόμαυρων, αφού ο Βόσνιος είναι από τις πιο έμπιστες επιλογές του Πορτογάλου, έχοντας αποδείξει την αξία του και τη δεινότητα του στο σκοράρισμα.

Σταθερός ο 12ος παίκτης…

Όποιος πρόλαβε… το εισιτήριο είδε. Εξαντλήθηκαν αμέσως τα 4.500 εισιτήρια που σήμερα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έβγαλε σε πώληση για τον αγώνα της Τούμπας με τη Χέρενφεϊν. Κατάμεστο, λοιπόν, αναμένεται για ακόμη μια φορά το γήπεδο, δεδομένου και των ήδη διατεθειμένων 21.000 διαρκείας. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ ετοιμάζονται και σ’ αυτόν τον αγώνα να σπρώξουν με τη φωνή και την ψυχή τους την ομάδα τους σε νίκη, διευκολύνοντας από τώρα το έργο της πρόκρισης στη ρεβάνσς, στην Ολλανδία.

Ρεσίνο: Δεν πωλείται ο Αγκουέρο. Θα παίξει κανονικά με ΠΑΟ!

O Άμπελ Ρεσίνο ξεκαθάρισε μιλώντας σε ισπανικά ΜΜΕ πως δεν υπάρχει περίπτωση να πουληθεί το φετινό καλοκαίρι ο Κουν Αγκούερο.

«Ο Αγκουέρο ταξίδεψε μαζί μας στην Αθήνα για να παίξει και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να πουληθεί»,
ανέφερε αρχικά ο Ρεσίνο μιλώντας στην «AS» και πρόσθεσε:

«Αυτά είναι μόνο
σκουπίδια και δημοσιεύματα των εφημερίδων». Έτσι λοιπόν, σε αντίθεση με τα όσα γράφουν τις τελευταίες ώρες τα αγγλικά ΜΜΕ, οι Ισπανοί διαψεύδουν κατηγορηματικά, ότι ο Αργεντινός επιθετικός από τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται με την φανέλα της Τσέλσι.

Ευρώπη: Οι κορυφαίοι της σεζόν 2008/09

Τη λίστα με τα ονόματα των υποψήφιων καλύτερων ποδοσφαιριστών για την περασμένη σεζόν, γνωστοποίησε τη Δευτέρα η UEFA.

Tα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στις 27 Αυγούστου, πριν από την κλήρωση των ομίλων του Champions League. Θα βραβευθούν οι κορυφαίοι σε κάθε θέση καθώς και ο πολυτιμότερος παίκτης της περασμένης περιόδου.

Αναλυτικά η λίστα:


Τερματοφύλακες:
Πετρ Τσεχ (Τσέλσι) Βίκτορ Βαλντές (Μπαρτσελόνα) Έντβιν φαν ντε Σαρ (Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ)

Αμυντικοί: Ζεράρντ Πικέ (Μπαρτσελόνα) Τζον Τέρι (Τσέλσι) Νεμάνια Βίντιτς (Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ)

Μέσοι: Στίβεν Τζέραρντ (Λίβερπουλ) Τσάβι Ερνάντεθ (Μπαρτσελόνα) Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα)

Επιθετικοί:
Σάμουελ Ετό (Μπαρτσελόνα, Ίντερ) Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα) Κριστιάνο Ρονάλντο (Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ, Ρεάλ Μαδρίτης)