Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 07, 2009

ΠΑΟ: Έφεση για την ποινή του Σισέ !

Ο Παναθηναϊκός μετά την βαριά ποινή που επέβαλε η uefa στον Σισέ, θα προσπαθήσει να μειώσει την τιμωρία των τριών αγωνιστικών ασκώντας έφεση.

Οι «πράσινοι» θα καταθέσουν έφεση για το μαρκάρισμα που κρίθηκε βίαια από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και θα ζητήσουν ηπιότερη τιμωρία, τονίζοντας πως ο Γάλλος επιθετικός δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει τον ποδοσφαιριστή της Ατλέτικο Μαδρίτης. Στις τάξεις του «τριφυλλιού» θεωρούν πως υπάρχουν αρκετές πιθανότητες η τιμωρία να πέσει στις δύο αγωνιστικές, προκειμένου ο Σισέ να μην χάσει ολόκληρο τον πρώτο γύρο του Europa League.




Eurobasket: Eλλάδα-ΠΓΔΜ 86-54

Η Εθνική μας ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο φετινό Ευρωμπάσκετ επικρατώντας της ΠΓΔΜ με 86-54. Οι διεθνείς μας είχαν προειδοποιήσει τους αντιπάλους τους πως θα «απαντούσαν» στις προκλήσεις τους μέσα στο παρκέ και ο Μάσεϊ και η παρέα του θα πρέπει να κατάλαβαν μετά την 32αρα τι ακριβώς εννοούσαν. Κορυφαίοι Σπανούλης, Μπουρούσης, Ζήσης και Σχορτσανίτης

Το ματς

Η Εθνική μας ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι. Το μάτι των διεθνών γυάλιζε για πολλούς και…διάφορους λόγους. Το 10-3 στο ξεκίνημα ήταν το πρώτο μήνυμα με το 18-3 του 5:30’’ να δείχνει στους Σκοπιανούς πως το μπάσκετ παίζεται εντός παρκέ. Σπανούλης, Ζήσης και Μπουρούσης έκαναν…πλάκα στους αντιπάλους τους με αποτέλεσμα η διαφορά να ανεβαίνει με γεωμετρική πρόοδο. Οι Σκοπιανοί κατάφερναν να σκοράρουν μόνο με τρίποντα και το 28-10 ήταν φυσική συνέχεια των πραγμάτων με τον Μάσεϊ να είναι η μόνη απειλή. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε 28-13 με τους Σκοπιανούς να έχουν σκοράρει τέσσερα τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο και μόλις μια βολή, γεγονός που μαρτυρά με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι τεράστια.

Η εικόνα του δευτέρου δεκαλέπτου δεν διέφερε πολύ από αυτή του πρώτου. Η Εθνική μας πίεζε σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου με αποτέλεσμα οι Σκοπιανοί να δυσκολεύονται να περάσουν ακόμη και το κέντρο του γηπέδου. Η Εθνική μας έκλεβε μπάλες, έτρεχε στον αιφνιδιασμό και έτσι η διαφορά ανέβηκε στο +23 (38-15) στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου δεκαλέπτου. Όσο περνούσε η ώρα, οι διεθνείς μας προσέφεραν και θέαμα με τους Καλάθη και Σχορτσανίτη να δίνουν επιπλέον λύσεις και η διαφορά να φτάνει στο +25 (48-23). Οι Σκοπιανοί, όμως, αντέδρασαν και με σερί 5-0 μείωσαν στους 20 (48-28) αλλά η διαφορά ανέβηκε και πάλι πάνω από τους είκοσι με το ημίχρονο να τελειώνει 52-28.

Η Εθνική μας είχε δείξει από το πρώτο ημίχρονο ποιος ήταν το αφεντικό του ματς και έτσι το δεύτερο ημίχρονο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Η «γαλανόλευκη» έφτασε τη διαφορά ακόμη και στο +32 (65-33) με τους Πρίντεζης και Περπέρογλου να δίνουν το κάτι παραπάνω σε αυτό το δεκάλεπτο και 67-35,τέσσερα λεπτά πριν τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο. Κάπου εκεί χαλάρωσαν οι διεθνείς μας, ο ρυθμός έπεσε και το δεκάλεπτο τελείωσε με την Εθνική να προηγείται 69-37.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν ευκαιρία για τον Γιόνας Καζλάουσκας να δοκιμάσει ορισμένα πράγματα που έχει στο μυαλό του για τη συνέχεια του τουρνουά. Ο Λιθουανός τεχνικός έδωσε χρόνο και στους Καϊμακόγλου και Γλυνιαδάκη (αγωνίστηκαν και οι 12 παίκτες) ενώ ο Περπέρογλου έδειξε να αποκτά ψυχολογία και να κάνει ένα σπουδαίο ματς. Οι αλλαγές προσώπων δεν επηρέασε καθόλου την απόδοση των διεθνών οι οποίοι συνέχισαν να διατηρούν τη διαφορά κοντά στους 30 πόντους. Η πρώτη νίκη ήταν πλέον γεγονός και το μόνο που απέμενε ήταν να γίνει γνωστή η τελική διαφορά.

Δεκάλεπτα: 28-13, 52-28, 69-37, 86-54

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης 5π, Μπουρούσης 11π-8ριμπ, Ζήσης 8π, Σπανούλης 17π, Φώτσης, Πρίντεζης 6π, Καλάθης 4π, Κουφός 6π, Περπέρογλου 10π, Γλυνιαδάκης 5π, Καϊμακόγλου 3π, Σχορτσανίτης 11π.

ΠΓΔΜ (Άρσιτς): Άντιτς 9, Μπλαζέφσκι, Γκετσέφσκι 9, Μάσεϊ 12, Μιρακόφσκι 3, Σαμαρτζίσκι 8, Σοκόλοφ, Β. Στεφάνοφ 3, Ρ. Στεφάνοφ 2, Ντ. Στογιανόφσκι 2, Β. Στογιανόφσκι 6, Τασόφσκι.

Διαιτητές: Ντόλινεκ (Τσεχία), Μπελόσεβιτς (Σερβία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία)

sport-fm

Ευρωμπάσκετ 2009: Τζάμπολ στο Ευρωπάσκετ 2009-Το πρόγραμμα

Πρώτη ρίχνεται στην μάχη του 36ου Eurobasket η Ελλάδα με αντίπαλο την ΠΓΔΜ σήμερα - 7 Σεπτεμβρίου. Στις 8 Σεπτέμβρη η «γαλανόλευκη» αντιμετωπίζει την Κροατία και ολοκληρώνει τους αγώνες του πρώτου ομίλου στις 9 Σεπτεμβρίου κόντρα στο Ισραήλ. Εάν προκριθεί θα δώσει αγώνες για τη Β’ φάση στις 11, 13 και 15 Σεπτεμβρίου. Φυσικά όλοι ευχόμαστε να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά της 17ης ή 18ης Σεπτέμβρη και από εκεί να βρεθεί στον ημιτελικό στις 19 του ίδιου μήνα. Ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα.....


Αναλυτικά το πρόγραμμα του Eurobasket 2009

7 Σεπτεμβρίου


ΠΓΔΜ-Ελλάδα - Α’ όμιλος, Πόζναν
Ρωσία-Λετονία Β’ - όμιλος, Γκντανσκ
Βρετανία-Σλοβενία Γ’ - όμιλος, Βαρσοβία
Πολωνία-Βουλγαρία Δ’ - όμιλος, Βρότσλαβ
Κροατία-Ισραήλ - Α’ όμιλος, Πόζναν
Γαλλία-Γερμανία - Β’ όμιλος, Γκντανσκ
Σερβία-Ισπανία - Γ’ όμιλος, Βαρσοβία
Τουρκία-Λιθουανία - Δ’ όμιλος, Βρότσλαβ

8 Σεπτεμβρίου

Ισραήλ-ΠΓΔΜ – Α’ όμιλος, Πόζναν
Γερμανία-Ρωσία – Β’ όμιλος, Γκντανσκ
Σλοβενία-Σερβία – Γ’ όμιλος, Βαρσοβία
Λιθουανία-Πολωνία – Δ’ όμιλος, Βρότσλαβ
Ελλάδα-Κροατία – Α’ όμιλος, Πόζναν
Λετονία-Γαλλία – Β’ όμιλος, Γκντανσκ
Ισπανία-Γαλλία – Γ’ όμιλος, Βαρσοβία
Βουλγαρία-Τουρκία – Δ’ όμιλος, Βρότσλαβ

9 Σεπτεμβρίου

ΠΓΔΜ-Κροατία – Α’ όμιλος, Πόζναν
Ρωσία-Γαλλία – Β’ όμιλος, Γκντανσκ
Ισπανία-Σλοβενία – Γ’ όμιλος, Βαρσοβία
Πολωνία-Τουρκία – Δ’ όμιλος, Βρότσλαβ
Ισραήλ-Ελλάδα – Α’ όμιλος, Πόζναν
Γερμανία-Λετονία – Β’ όμιλος, Γκντανσκ
Βρετανία-Σερβία – Γ’ όμιλος, Βαρσοβία
Λιθουανία-Βουλγαρία – Δ’ όμιλος, Βρότσλαβ

11 Σεπτεμβρίου


Αγώνες Ε’ ομίλου Β’ φάσης, Μπιντγκοζ

12 Σεπτεμβρίου

Αγώνες ΣΤ’ ομίλου Β’ φάσης, Λοντζ

13 Σεπτεμβρίου

Αγώνες Ε’ ομίλου Β’ φάσης, Μπιντγκοζ

14 Σεπτεμβρίου


Αγώνες ΣΤ’ ομίλου Β’ φάσης, Λοντζ

15 Σεπτεμβρίου

Αγώνες Ε’ ομίλου Β’ φάσης, Μπιντγκοζ

16 Σεπτεμβρίου

Αγώνες ΣΤ’ ομίλου Β’ φάσης, Λοντζ

17 και 18 Σεπτεμβρίου

Προημιτελικοί αγώνες, Κατοβίτσε

19 Σεπτεμβρίου


Αγώνες θέσεων 5 ως 8, Κατοβίτσε
Ημιτελικοί, Κατοβίτσε

20 Σεπτεμβρίου


Αγώνες θέσεων 5-8, Κατοβίτσε

Μικρός τελικός, Κατοβίτσε

Τελικός, Κατοβίτσε

Ολυμπιακός: Στο προσκήνιο το όνομα του Ομπράνιακ

Σύμφωνα με τη γαλλική ιστοσελίδα «mercato365» ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται και πάλι για την απόκτηση του Λουντοβίκ Ομπράνιακ. Το ρεπορτάζ από τη Γαλλία αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται έντονα για τον Πολωνό αριστερό χαφ της Λιλ, ο οποίος κοστολογείται 5 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της γαλλικής ομάδας, πάντως, δύσκολα θα τον αποδεσμεύσει. Ο 24χρονος χαφ, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι του 2011, είχε απασχολήσει του «ερυθρόλευκους» και τον Αύγουστο, αλλά η περίπτωση δανεισμού του δεν προχώρησε, αφού η τιμή του ήταν απαγορευτική.

Europa League: Τιμωρία τριών αγωνιστικών για Σισέ !

Η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA εξάντλησε την αυστηρότητα της στον Τζιμπρίλ Σισέ για την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο γάλλος φορ στο ματς με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη, τιμωρώντας τον παίκτη του Παναθηναϊκού με ποινή τριών αγωνιστικών!

Η Πειθαρχική Επιτροπή δικαιολόγησε την απόφαση της βάση του φύλλου αγώνα που έκανε λόγο για "βάναυσο και αντιαθλητικό χτύπημα" του Σισέ, σε ένα θέμα στο οποίο η UEFA είναι ιδίως αυστηρή. Ο Παναθηναϊκός πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να ασκήσει έφεση.

Σισέ: «Αν το ήξερα, δεν θα ερχόμουν»!

Εκνευρισμένος αλλά και στεναχωρημένος ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ με τη ρατσιστική συμπεριφορά μερίδας οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου, εις βάρος του.

«Πρώτη φορά στην καριέρα μου μού φέρονται έτσι. Εγώ δεν ήρθα στην Ελλάδα για να μου κάνουν ρατσιστική επίθεση και να μου φωνάζουν "ουγκ ουγκ" όποτε έπιανα την μπάλα στα πόδια μου. Αν το ήξερα αυτό, δεν θα ερχόμουν! Αυτό που έγινε σήμερα δεν πρόκειται να το αφήσω να περάσει έτσι. Είναι απαράδεκτο και δεν μπορώ να πιστέψω ότι μου συνέβη. Από ένα σημείο και μετά δεν είχα μυαλό για το παιχνίδι.

Θόλωσα από αυτά που άκουγα!. Από τα πρώτα λεπτά, όποτε έπιανα την μπάλα στα πόδια μου κάποιοι από ένα συγκεκριμένο σημείο της εξέδρας μου φώναζαν "ουγκ ουγκ". Το είπα στον διαιτητή και μου είπε ότι θα βγει ανακοίνωση από τα μεγάφωνα. Ανακοίνωση δεν ξέρω αν βγήκε, αλλά αυτοί συνέχισαν. Στο γκολ που βάλαμε τρελάθηκα και πήγα μπροστά τους και τους έκανα να σωπάσουν. Συνέχισαν τα ίδια, μου πέταξαν μπουκάλια και δεν άντεξα και τους πέταξα ένα. Δεν μπορώ να ηρεμήσω, μόνο που το σκέφτομαι τρελαίνομαι».


Ο Γάλλος ήταν έξαλλος από τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε από ανεγκέφαλους οπαδούς του Ολυμπιακού και έλεγε ότι δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι, σκεφτόμενος ακόμα και την καταγγελία! Σε αυτή τη περίπτωση θα υπάρξει πρόβλημα, αφού η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ είναι πολύ αυστηρές σε θέματα ρατσιστικών επιθέσεων και οι τιμωρίες για τις ομάδες είναι αρκετές φορές εξοντωτικές.