Σάββατο, Ιουνίου 07, 2008

Νίκησε Τούρκους και… δοκάρια!


Με γκολ των Πέπε (61’) και Μεϊρέλες (90'+ 2'), η Πορτογαλία νίκησε 2-0, στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, πραγματοποιώντας έτσι ιδανικό ξεκίνημα στη διοργάνωση. Τρία δοκάρια είχε η ομάδα του Σκολάρι, δυο από τον Γκόμες και ένα από τον Ρονάλντο. Η Πορτογαλία ήταν καλύτερη από την Τουρκία σε όλα τα διαστήματα και κατάφερε δίκαια να πάρει την νίκη.

Το φίλμ του αγώνα.

17ο λεπτό: Ο Πέπε σκοράρει με κεφαλιά, αλλά από θέση οφσάιντ

Παιχνίδι δύναμης και λαθών, αλλά χωρίς τη μεγάλη στιγμή μέχρι τώρα

29ο λεπτό: Εκτέλεση φάουλ του Σιμάο, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

30ό λεπτό: Ατομική προσπάθεια του Ρονάλντο, περνάει δύο παίκτες, αλλά το σουτ του διόλου απειλητικό

38ο λεπτό: Εξαιρετικό φάουλ του Ρονάλντο από τα αριστερά, η μπάλα στο δοκάρι

39ο λεπτό: Μακρινό σουτ του Αλτιντόπ, λίγο άουτ

50ό λεπτό: Τραγικό λάθος της άμυνας της Τουρκίας, ο Γκόμες ευνοείται αλλά στέλνει το πλασέ του στο δοκάρι.

55ο λεπτό: Καλό πλασέ του Ρονάλντο, μπλοκάρει ο Βολκάν.

59ο λεπτό: Μακρινό σουτ του Μουτίνιο, λίγο άουτ.

60ό λεπτό: Δυνατό σουτ του Σαμπρί, πάνω από τα δοκάρια

61ο λεπτό: Ο Πέπε ανεβαίνει πάνω από την σέντρα, παίζει το ένα δύο με τον Γκόμες και προ του Βολκάν σκοράρει.

64ο λεπτό: Σέντρα του Ρονάλντο, κεφαλιά ο Γκόμες και πάλι δοκάρι

82ο λεπτό: Κεφαλιά του Εμρέ Ασίκ από καλή θέση, η μπάλα αρκετά μακριά από τα δοκάρια

92ο λεπτό: Εξαιρετική επιθετική ενέργεια, ο Μουτίνιο βγάζει ωραία στον Μεϊρέλες κι αυτός σκοράρει.


Οι συνθέσεις του αγώνα.

Πορτογαλία (Λ. Φ. Σκολάρι): Ρικάρντο, Καρβάλιο, Πέπε, Φερέιρα, Μποσίνγκουα, Μουτίνιο, Πετίτ, Σιμάο, Ντέκο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Νούνο Γκόμες.

Τουρκία (Φ. Τερίμ): Ντεμιρέλ, Τσετίν, Γκοκχάν, Μπαλτά, Αλτιντοπ, Καζίμ, Μπελόζογλου, Αουρέλιο, Ερντίν, Τουντσάι, Νιχάτ.

Διαιτητής: Χέρμπερτ Φάντελ (Γερμανία)
Βοηθοί: Κάρστεν Κάρνταχ (Γερμανία), Φόλκερ Βέζελ (Γερμανία)

Γήπεδο
: Σταντ ντε Ζενέβ


ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΕΠΕ


ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΕΊΡΕΛΛΕΣ

Η Τσεχία πήρε το πρώτο 3ποντο !


Ιδανικά ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Τσεχία στο 13ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Ένα γκολ του Βάκλαβ Σβέρκος στο 71ο λεπτό της έδωσε την νίκη με 1-0 απέναντι στους οικοδεσπότες και ανώτερους Ελβετούς, στην πρεμιέρα του Α’ ομίλου στο «Σεντ Γιάκομπ» της Βασιλείας. Η Ελβετία έπαιξε καλύτερα από την Τσεχία και ήταν η ομάδα όπου έχασε τις περισσότερες ευκαιρίες και αξιζε την ισοπαλία αν όχι την νίκη. Οι Ελβετοί ζήτησαν 2 φορές πέναλτι από χέρια που είχε κάνει ο Ουφαλούσι αλλά από το Replay δεν φάνηκε να ήταν πέναλτι.

Πλήγμα για την Ελβετία αποτελεί ο τραυματισμός του Αλεξάντερ Φρέι, ο οποίος τραυματίστηκε στο 43ο λεπτό του αγώνα. Η απουσία του στη γραμμή κρούσης ήταν εμφανέστατη.

Το φίλμ του αγώνα

3ο λεπτό: Σουτ του Μπεχράμι εκτός περιοχής η μπάλα μόλις άουτ.

15ο λεπτό: Νέο σουτ του Μπεχράμι, μπλοκάρει ο Τσεχ.

18ο λεπτό: Ωραία προσπάθεια και σουτ του Ινλερ, η μπάλα άουτ.

35o λεπτό: Ο Φράι προσπαθεί να πιάσει στον ύπνο τον Τσεχ, ο Τσέχος τερματοφύλακας είναι σε ετοιμότητα.

44ο λεπτό: Ο Φράι τραυματίζεται και αποχωρεί δακρυσμένος από τον αγωνιστικό χώρο.

47ο λεπτό: Απευθείας φάουλ του Γιακίν η μπάλα μόλις άουτ.

65ο λεπτό: Φάουλ του Γιανκουλόφσκι, η μπάλα ψηλά άουτ.

66ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία για την Ελβετία με καρφωτή κεφαλιά του Γιακίν που φεύγει μόλις άουτ.

71ο λεπτό γκολ για την Τσεχία: Από γύρισμα του Γκάλασεκ, η μπάλα στρώθηκε στον Σβέρκος που εκτέλεσε για το 0-1!

80ο λεπτό: Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους Ελβετούς και μάλιστα διπλή. Το πρώτο σουτ του Μπαρνέτα εξουδετέρωσε ο Τσεχ, το δεύτερο του Φονλάντεν το οριζόντιο δοκάρι! Της φάσης προηγήθηκε χέρι του Ουιφαλούσι.


Οι συνθέσει των δύο ομάδων

Ελβετία (Γιάκομπ "Κόμπι" Κουν): Μπενάλιο, Μανίν, Σεντέρος, Λιχτστάινερ (75' Βονλάντεν), Ινλέρ, Φρέι (46' Χακάν Γιακίν), Στρέλερ, Φερνάντες, Μπαρνέτα, Μπεχραμί (84' Ντερντιγιόκ), Μίλερ.

Τσεχία (Κάρελ Μπρούκνερ): Τσεχ, Γκριγκέρα, Πόλακ, Γκάλασεκ, Γιανκουλόφσκι, Σιόνκο (83' Βλτσεκ), Κόλερ (56' Σβέρκος), Γιάρολιμ (87' Κόβατς), Πλάσιλ, Ουϊφαλούσι, Ρόζεναλ.

Διαιτητής: Ρομπέρτο Ροσέτι (Ιταλία)

Βοηθοί διαιτητή: Αλεσάντρο Γκρισέλι (Ιταλία), Πάολο Καλκάνο (Ιταλία)

Γήπεδο: "St. Jakob-Park", Βασιλεία

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΣΒΕΡΚΟΣ

Τo εορταστικό έναρξης του ΕURΟ 2008 !

To euro ξεκίνησε με μια εντιπωσιακό εορταστικό !

Xάνει το Euro ο Πογκρέμπνιακ !


Οριστικά απ' ότι φαίνεται χάνει το Euro 2008 ο Πάβελ Πογκρέμπνιακ, ο οποίος τις τελευταίες δέκα ημέρες ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο γόνατο.Είδη ο Χίντινγκ ψάχνει τον αντκαταστάτη του. Aυτή η εξέλιξη φέρνει χαρά στην Εθνική Ελλάδας διότι αν έπαιζε ο Πογκρέμπνιακ θα ήταν ο νούμερο 1 πονοκέφαλος και κίνδυνος για την ελληνική άμυνα.

Πορτογαλία–Τουρκία




O 2oς αγώνας της διοργάνωσης είναι μεταξύ Πορτογαλίας και Τουρκίας στις (21:45, NET), στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου. Οι γείτονες επιστρέφουν σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μετά από οκτώ χρόνια και την τελευταία τους παρουσία στα γήπεδα Ολλανδίας και Βελγίου. Μάλιστα, το τελευταίο τους ματς ήταν κόντρα στην Πορτογαλία από την οποία είχαν χάσει με 2-0 στα προημιτελικά της διοργάνωσης, μένοντας εκτός συνέχειας.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Λουίς Φελίπε Σκολάρι, 4-3-3): Ρικάρντο, Άλβες, Καρβάλιο, Πέπε, Μποζίνγκουα, Πετίτ, Μουτίνιο, Ντέκο, Κ. Ρονάλντο, Κουαρέσμα, Γκόμες.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Φατίχ Τερίμ, 4-4-2): Βολκάν, Σαμπρί, Σερβέτ, Γκοκχάν, Μπαλτά, Εμρέ, Αουρέλιο, Άλντιτοπ, Τουράν, Σεντούρκ, Νιχάτ.

Διαιτητής: Χέρμπερτ Φάντελ (Γερμανία)
Βοηθοί: Κάρστεν Καντάκ (Γερμανία), Βόλκερ Βέζελ (Γερμανία)

Τα μεταγραφικά ..... του Βαλβέρδε !


Προχωρημένες διαπραγματεύσεις με δυο παίκτες θα έχει στις αποσκευές του την Τρίτη (10/6) ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όταν και θα έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ο 44χρονος τεχνικός φένεται να έχει ήδη προχωρήσει δυο μεταγραφές και μόλις «ανάψει το πράσινο φως» ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, θα «πέσουν» οι υπογραφές.

Ο Εθκέρο έχει συμφωνήσει σε όλα με τον βοηθό του Βαλβέρδε και περιμένει να τον ειδοποιήσουν να βρεθεί στην Αθήνα για να υπογράψει διετές συμβόλαιο, ενώ σε καλό δρόμο είναι και οι συζητήσεις με τους Εντού και Παβόν...

Αρνητικά 10 δείγματα Ελλήνων διεθνών


Αρνητικά ήταν τα δείγματα δέκα Έλληνων διεθνών οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε έλεγχο από την UEFA, όπως ενημέρωσε την ΕΠΟ, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Ο έλεγχος είχε γίνει στις 28 Μαϊου από εκπροσώπους της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Οι παίκτες που είχαν κληθεί, ύστερα από κλήρωση, να υποβληθούν σε ουρολογικές και αιματολογικές εξετάσεις ήταν οι Λουκάς Βύντρα, Αλέξανδρος Τζιόλης, Νίκος Σπυρόπουλος, Νίκος Λυμπερόπουλος, Σωτήρης Κυργιάκος, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Αγγελος Χαριστέας, Κώστας Χαλκιάς, Παρασκευάς Αντζας, Γιάννης Αμανατίδης.

Αυλαία έναρξης στο EURO 2008


Η μεγάλη ώρα ήρθε... Το Euro 2008 αρχίζει... Στο "Σεντ Γιάκομπ" της Βασιλείας, χωρητικότητας 40.000 θεατών, ανοίγει το Σάββατο το απόγευμα (19:00) η αυλαία του EURO 2008, όπου η συνδιοργανώτρια Ελβετία φιλοξενεί την Τσεχία.

Η αναμέτρηση θα γίνει στο πλαίσιο του πρώτου ομίλου, με διαιτητή τον Ιταλό, Ρομπέρτο Ροσέτι και απο το αποτέλεσμα της θα κριθεί σε σημαντικό βαθμό, η μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις, που ισοδυναμούν με πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι Ελβετοί του Κέμπι Κουν παίζουν συνήθως με 4-4-2 και στηρίζονται κατά κύριο λόγο στην ομοιογένεια που έχουν ως σύνολο.

Από την πλευρά τους, οι Τσέχοι του Κάρελ Μπρούκνερ, παρατάσσονται με κορυφή στην επίθεση των «γίγαντα» Γιαν Κόλερ, ενισχυμένη μεσαία γραμμή και τετραμελή διάταξη στην άμυνα (4-5-1).

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΕΛΒΕΤΙΑ (Κέμπι Κουν):
Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Μίλερ, Σεντερος, Μανέν, Μπαρνέτα, Ινλερ, Φερνάντες, Φονλάντεν, Φρέι, Στρέλερ.

ΤΣΕΧΙΑ (Κάρελ Μπρούκνερ):
Τσεχ, Γκριγκέρα, Ουϊφαλούσι, Ροζεναλ, Γιανκουλόφσκι, Πλασιλ, Πόλακ, Ματεγιόφσκι, Γκάλασεκ, Σιονκο, Κόλερ.

Επιμένει η ΑΕΚ για Σκόκο


Η ΑΕΚ εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Ιγνάσιο Σκόκο, αν και ο παίκτης αλλά και η διοίκηση των Πούμας αρνούνται ότι υπάρχει επαφή με τους "κιτρινόμαυρους", σύμφωνα με μεξικανικό δημοσίευμα.

Έκλεισε» στην Τότεναμ ο Ντος Σάντος


Στην Τότεναμ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός συμφώνησε σε όλα με τους ιθύνοντες των «πετεινών» και έβαλε την υπογραφή του σε πενταετές συμβόλαιο. Για την αγορά των δικαιωμάτων του Μεξικανού άσου, οι Λονδρέζοι χρειάστηκαν αρχικά να καταβάλουν προκαταβολή ύψους 6 εκατ. ευρώ στην Μπαρτσελόνα, ενώ σε περίπτωση που συμπληρώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό εμφανίσεων θα δοθούν στους «μπλαουγκράνα» ακόμη πέντε εκατ. ευρώ.