Τρίτη, Οκτωβρίου 28, 2008

Τραγική η Βέρντερ, έχασε 2-0 από την Λεβερκούζεν !


Η Βέρντερ φιλοξένησε στη Βρέμη την ισχυρή Μπάγερ Λεβερκούζεν, από την οποία ηττήθηκε με 2-0. Η ομάδα του Τόμας Σάαφ δεν μπόρεσε να επιτεθεί σωστά απέναντι στην καλοστημένη αντίπαλό της, ενώ για ακόμα μία φορά, φανέρωσε τα πολλά αμυντικά προβλήματα, που ο Παναθηναϊκός μπορεί να εκμεταλλευτεί στο μεταξύ τους παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα της Βέρντερ (σ.σ. έχει δεχτεί 22 γκολ) για φέτος...

Η Σάλκε δεν αντιμετώπισε προβλήματα στο γήπεδο της Καρλσρούης, από το οποίο έφυγε νικήτρια με 3-0. Με το ίδιο σκορ επικράτησε η Βόλφσμπουργκ της Γκλάντμπαχ, την ώρα που Αρμίνια και Κότμπους έμεναν στο 1-1 στο Μπίλεφελντ.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερς:

Αρμίνια Μπίλεφελντ-Κότμπους 1-1

Βισνιάρεκ 63’ / Ρανγκέλοφ 31’
** Στο 44’ αποβλήθηκε ο Ρανγκέλοφ της Κότμπους

Καρλσρούη-Σάλκε 0-3
Μπορντόν 14’, Κουράνι 19’, Φαρφάν 68’
** Στο 56’ αποβλήθηκε ο Φραντς της Καρλσρούης

Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-2
Βιντάλ 71’, Φρίντριχ 80’

Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 3-0
Γκραφίτε (πέναλτι) 40’, Μάντλουνγκ 55’, Μισίμοβιτς (πέναλτι) 75’

Ντέμης-Δώνης: Το μέλλον μας είναι λαμπρό !

Ρονάλντο: «Πρώτη επιλογή η Φλαμένγκο»


Προτεραιότητα στη Φλαμένγκο για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του έδωσε ο Ρονάλντο, παρά το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Σίτι να τον αποκτήσει. «Η Φλαμένγκο είναι η πρώτη επιλογή», τόνισε και πρόσθεσε: «Τον Ιανουάριο θα ανακοινώσω την απόφαση μου, αλλά δεν θέλω να έχω κακή εικόνα, παίζοντας στο Μαρακανά», επεσήμανε ο 32χρονος Βραζιλιάνος, ο οποίος φάνηκε ανήσυχος με το βάρος του.

«Το όνειρο μου είναι να παίξω στην Φλαμένγκο, γιατί πάντα ήμουν και πάντα θα είμαι οπαδός της. Το πρόβλημα είναι πως πρέπει να χάσω βάρος, καθώς αυτή την στιγμή έχω 14 τοις εκατό λίπος. Όταν άρχισα να προπονούμαι με την Φλαμένγκο είχα 16 τοις εκατό λίπος, όμως οι αθλητές δεν πρέπει να έχουν πάνω από 11», είπε ο πρώην παίκτης της Μίλαν και κλείνοντας ανέφερε:

«Αυτή τη στιγμή είμαι ένας πληγωμένος στρατιώτης, αλλά όχι νεκρός. Δεν θα σταματήσω να παλεύω και θέλω να επιστρέψω στην εθνική Βραζιλίας. Αν δεν καταφέρω να έρθω στην επιθυμητή κατάσταση, κάτι που θα μου πάρει χρόνο, η αποχώρηση από την ενεργό δράση είναι μία πιθανότητα».

Kύπελλο: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ 1-2


Με δύο γκολ του Μπακαγιόκο (2', 45'+), ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τον Μακεδονικό στη Νεάπολη, σε αγώνα για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης. Οι γηπεδούχοι, που αγωνίζονται στη Γ΄ Εθνική, είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Κλοκίδη (6'). Χιλιάδες οι φίλοι του «δικέφαλου» αποθέωσαν τους νικητές και μπήκαν στο γήπεδο, μετά το τελευταίο σφύριγμα για μια φανέλα.

ΜΑΚΕΟΔΝΙΚΟΣ (Καλαϊτζίδης): Κουτσούκοφ, Μπουλγκαράς, Καλογιαννίδης, Κατσαρός (79' Μπαξεβάνος), Κλοκίδης (18' Ταρασιάσης), Παντελιάδης, Σαμαράς, Δημητριάδης, Σαμπιασβίλι (55' Καρακαλίδης), Κουλακιώτης, Σαρηγιαννίδης.
ΠΑΟΚ (Σάντος): Γλύκος, Αραμπατζής, Μπιζέρα (73' Κοντρέρας), Μάρκος Αντόνιο, Σνάουτσνερ, Ηλιάδης, Μπαλάφας, Γεωργίου (55' Κωνσταντινίδης), Λάκης, Μπακαγιόκο, Αθανασιάδης (77' Μουσλίμοβιτς).

Θέλει Ντιέγκο η Γιούβε !


Η εφημερίδα «Tuttosport» του Τορίνο, επιμένει ότι ο Βραζιλιάνος θα φορέσει σε λίγους μήνες την φανέλα της Γιουβέντους, αλλά στη Γερμανία... ούτε καν σχολιάζουν. Εξάλλου, ο Τόμας Σάαφ στηρίζει πολλά πάνω στον Ντιέγκο και ξέρει πως δύσκολα θα τον αντικαταστήσει άμεσα και επάξια.

Όπως και να έχει, οι πληροφορίες της εφημερίδες κάνουν λόγο για «κλεισμένη» μεταγραφή, που θα αποφέρει το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία της Βέρντερ Βρέμης.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι έχει προγραμματιστεί συνάντηση των ανθρώπων της «γηραιάς κυρίας» με τον Τζαϊρ ντα Κούνια, πατέρα και μάνατζερ του Ντιέγκο, ώστε να κανονιστούν τα τυπικά.

Ανακοίνωση της ΑΕΚ για Δώνη: Ούτε παραιτήθηκε, ούτε φεύγει


Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ επισημαίνει πως ουδέποτε ο Δώνης έθεσε τη παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης και παράλληλα ξεκαθαρίζει πως δεν τέθηκε κανένα θέμα αποχώρησής του από την τεχνική ηγεσία της Ένωσης.

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ διαψεύδει επισήμως ότι ο προπονητής της ομάδας μας κ. Γιώργος Δώνης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης και κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν τέθηκε ποτέ και από καμία πλευρά θέμα αποχώρησης του προπονητή από την τεχνική ηγεσία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Με «Τζόλε» στη Ρόδο


Με τον Πρέντρακ Τζόρτζεβιτς στην αποστολή θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός στη Ρόδο, για το αυριανό ματς Κυπέλλου εναντίον του Διαγόρα. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε συμπεριέλαβε στην αποστολή των 36χρονο άσο, αφού η πείρα του μπορεί να φανεί καθοριστική σε ένα.. πονηρό ματς, όπως αυτό με την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη.

Η αποστολή: Νικοπολίδης, Κόβατς, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Τζόρτζεβιτς, Ντομί, Γκαλίτσιος, Μήτρογλου, Ντουντού, Τοροσίδης, Σίσιτς, Όσκαρ, Γ. Παπαδόπουλος, Λέτο, Ντιόγο, Μενδρινός και Κοβάσεβιτς. Γεμάτο απουσιολόγιο

Έξι απουσίες περιελάμβανε το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης του Ολυμπιακού, αφού ο Ραούλ Μπράβο προπονήθηκε κανονικά. Οι Μπελούτσι και Στολτίδης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα σε γυμναστήριο και γήπεδο, ενώ ο Αργεντινός μέσος έκανε και θεραπεία, μαζί με τους Άντζα, Γκαλέτι, Πατσατζόγλου και Λεονάρντο.

Προτάθηκε ο Εντμίλσον στον ΠΑΟ


Ο 32χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός της Βιγιαρεάλ, Εντμίλσον, έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να εξετάζουν προσεκτικά την περίπτωσή του. O διεθνής σέντερ μπακ με την «σελεσάο» έχει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία (Λιόν, Μπαρτσελόνα) και μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμος τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Δώνης σε παίκτες: Έχουμε γίνει ρεζίλι


Μεγάλος είναι ο εκνευρισμός και κυρίως η απογοήτευση του Γιώργου Δώνη, μετά το αποτέλεσμα στο παιχνίδι της Φυλής. Ο τεχνικός της ΑΕΚ δε μάσησε τα λόγια του στη χθεσινή προπόνησης της Ένωσης, τονίζοντας στους ποδοσφαιριστές του ότι έχει γίνει όλη η ομάδα ρεζίλι με την αγωνιστική της συμπεριφορά!

Ο 39χρονος τεχνικός, μάλιστα, τους έθεσε προς των ευθυνών τους, λέγοντας ότι όλοι κρίνονται και κανένας δεν έχει ασφαλή θέση στην ομάδα: «Όλος ο κόσμος βρίζει εμένα και έχω γίνει ρεζίλι, αλλά έχετε γίνει κι εσείς ρεζίλι με αυτά που κάνετε στην ομάδα. Είμαστε σε μια μεγάλη ομάδα. Και τι κάνετε γι' αυτό; Νιώθετε πραγματικά ως μεγάλοι παίκτες; Έτσι είναι οι μεγάλοι παίκτες; Ήσασταν απαράδεκτοι. Πρέπει να ντρεπόμαστε με αυτό που έγινε.

Οι καλοί παίκτες δεν φέρονται έτσι στο γήπεδο. Αυτό ήταν διασυρμός. Ξεφτίλα! Δεν είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί στα επόμενα ματς, με αυτά που βλέπω πραγματικά δεν είμαι αισιόδοξος.

Όλοι σας κρίνεστε και το μέλλον θα δείξει τι θα γίνει με τον καθένα από σας. Κανένας δεν είναι ασφαλής. Πρέπει να μάθετε να σέβεστε την ομάδα και να είστε σίγουροι ότι θα το μάθετε».

Τσίλντρες: Σωστή η απόφασή μου


Η συνέντευξη αναλυτικά:

Γιατί αποφάσισες να αφήσεις το ΝΒΑ για να παίξεις στην Ευρώπη;

«Ήρθα εδώ για να βελτιωθώ σαν παίκτης και σαν άνθρωπος. Στο ΝΒΑ με εκτιμούν ως παίκτη, αλλά εδώ ακόμη περισσότερο. Εκεί ήμουν ο έκτος παίκτης της ομάδας, ενώ στον Ολυμπιακό έχω πρωταγωνιστικό ρόλο. Πιστεύω πως ήταν μία πολύ σωστή απόφαση και ένα πολύ σημαντικό βήμα για την καριέρα μου. Ο Ολυμπιακός είναι σπουδαία ομάδα και μετά την επίσκεψή μου στην Αθήνα ήταν εύκολη η απόφαση για μένα».

- Έχεις διαπιστώσει μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο παιχνίδι στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη;

«Το μπάσκετ είναι μπάσκετ, αλλά σίγουρα υπάρχουν διαφορές. Για παράδειγμα, εδώ το άθλημα είναι πιο σκληρό και οι διαιτητές αφήνουν τις επαφές. Όμως προσαρμόζομαι σταδιακά στις νέες συνθήκες και η ομάδα με βοηθά πολύ σε αυτό. Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει εδώ είναι πως οι αθλητές είναι τόσο διάσημοι όσο οι ηθοποιοί στην Αμερική. Αυτό το διαπίστωσα από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Αθήνα. Ήμουν για τρεις συνεχείς μέρες στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Τότε κατάλαβα πως τα πράγματα εδώ είναι διαφορετικά και πως όσα μου είχαν πει για την τρέλα των οπαδών του Ολυμπιακού δεν ήταν υπερβολές».

- Λέγεται πως κάποια στιγμή θα έρθει για να παίξει στην Ελλάδα ένα μεγάλο αστέρι του ΝΒΑ. Το θεωρείς πιθανό;

«Πολλοί με ρωτούν ποιο θα είναι το επόμενο μεγάλο όνομα του ΝΒΑ που θα έρθει στην Ελλάδα. Συχνά βλέπω στις εφημερίδες ονόματα παικτών που μπορεί να έρθουν του χρόνου. Αν δεν αλλάξουν οι όροι στα συμβόλαια, θα είναι δύσκολο για κάποιες ομάδες του ΝΒΑ να κρατήσουν τα αστέρια τους. Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα είναι πολύ καλά για μας στην Ευρώπη και δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα. Κάτι φαίνεται να αλλάζει. Πριν από λίγα χρόνια κανείς δεν συζητούσε για αυτό το πράγμα».
- Όταν επικοινωνείς με φίλους σου από τις ΗΠΑ τι τους λες για το ευρωπαϊκό μπάσκετ;

«Μιλάω με κάποιους παίκτες και με ρωτούν πως είναι τα πράγματα εδώ. Πάντα τους λέω τα καλύτερα, γιατί έτσι ακριβώς είναι. Στον Ολυμπιακό μού φέρονται εξαιρετικά, αλλά αυτό συμβαίνει με όλους τους παίκτες. Φροντίζουν ώστε να μη λείπει τίποτα σε κανέναν παίκτη. Πάντα υπάρχουν άνθρωποι στη διάθεσή σου, για ο,τιδήποτε χρειαστείς. Η ζωή στην Αθήνα είναι φανταστική».
- Είναι ο Ολυμπιακός το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας;

«Υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να κατακτήσουν την Ευρωλίγκα. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και πηγαίνουμε βήμα-βήμα, αλλά βασικός μας στόχος είναι να κατακτήσουμε τη διοργάνωση και να επιστρέψουμε στην κορυφή της Ευρώπης. Έχουμε ενισχυθεί πολύ και είμαστε έτοιμοι για όλα. Ξέρουμε πως πολλοί μάς έχουν ‘κολλήσει’ την ταμπέλα του φαβορί, αλλά αυτό δεν μας ασκεί πίεση. Σημαίνει πως έχουμε μία πολύ καλά προπονημένη ομάδα, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο».

- Τι γνωρίζεις για την Ουνικάχα;

«Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω πολλά πράγματα. Μαθαίνω σιγά-σιγά το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μου έχουν πει πως πρόκειται για ένα δυνατό σύνολο, με εμπειρία στην Ευρωλίγκα και με παρουσίες στο φάιναλ φορ. Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι και πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να νικήσουμε».

- Γνωρίζεις κάποιον παίκτη, τον προπονητή ή κάτι για την πόλη της Μάλαγα;

«Δεν ξέρω τους παίκτες, αλλά έχω ακούσει πολλά για τον προπονητή της Μάλαγα (Αΐτο Ρενέσες). Γνωρίζω πως ήταν προπονητής της εθνικής Ισπανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου η ομάδα αυτή έκανε καταπληκτική πορεία και δυσκόλεψε πολύ τις ΗΠΑ στον τελικό. Επίσης ξέρω πως είναι ένας θρύλος στην Ευρώπη και την Ισπανία, με μια μακρά και πολύ πετυχημένη καριέρα».

- Αισθάνεσαι πίεση όντας ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ;

«Δεν πιστεύω σε αυτά τα πράγματα. Ήρθα για να προσφέρω στην ομάδα μου όσα περισσότερα μπορώ. Στόχος είναι να κατακτήσουμε τα πάντα: το Κύπελλο, το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα. Θέλω να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να φτάσει στους στόχους αυτούς. Δεν είμαι όμως μόνος. Ακόμη και ο καλύτερος παίκτης του κόσμου δεν μπορεί να νικήσει χωρίς τη βοήθεια όλης της ομάδας. Κι εμείς έχουμε μία πολύ καλή ομάδα».

Ο Σερ Άλεξ δίνει 5 εκ. για τον Kυριάκο Παπαδόπουλο


Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ήδη έχει απασχολήσει μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες και θεωρείται δεδομένο ότι θα βρεθεί στο στόχαστρο ακόμα περισσότερων στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Sun», για τον νεαρό παίκτη του Ολυμπιακού ενδιαφέρθηκε ήδη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων», σερ Άλεξ Φέργκιουσον, είναι έτοιμος να διαθέσει το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση του Παπαδόπουλου και ότι η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου έχει ήδη έρθει σε επαφή με την αντίστοιχη της ομάδας του Πειραιά.

Και η Εσπανιόλ

Η «Sun» αναφέρει ότι ο 16χρονος ποδοσφαιριστής αποτελεί επίσης μεταγραφικό στόχο της Εσπανιόλ και προσθέτει ότι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι ο νεότερος σε ηλικία παίκτης που έχει αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ δημοσιεύει φωτογραφία του με τα εθνικά χρώματα, από συμμετοχή του σε αγώνα της Εθνικής ομάδας των Νέων.

Πρόταση 50 εκ.ευρώ της Σίτι για Βίγια!


Όπως αναφέρει το περιοδικό "The people", ο τεχνικός των "πολιτών", Μαρκ Χιουζ, έχει υποδείξει στους διοικούντες τον σύλλογο (κατά πολλούς ο πλουσιότερος αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη) τον Νταβίδ Βίγια ως τον Νο 1 στόχο για να ανέβει η ομάδα του ένα σκαλί πιο πάνω από πλευράς ποιότητας στο παιχνίδι της, με την επιθυμία του αυτή να μην αποκλείεται να γίνει πραγματικότητα.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως η ομάδα του Μάντσεστερ σχεδιάζει να καταθέσει μία άκρως δελεαστική πρόταση στη Βαλένθια τον Ιανουάριο, ύψους 50 εκ.ευρώ, και το ερώτημα που απομένει είναι αν ο ίδιος ο παίκτης θα θελήσει να εγκαταλείψει το "Μεστάγια", από τη στιγμή που το περασμένο καλοκαίρι απέρριψε προτάσεις για να μετακομίσει στη Μαδρίτη και τη Ρεάλ.

F1: Απειλεί να αποχωρήσει η Ferrari!


Η Ferrari θα επανεξετάσει τη συμμετοχή της στη Formula 1, εάν εφαρμοστεί το σχέδιο για τη χρησιμοποίηση ενός τυποποιημένου κινητήρα για όλες τις ομάδες από το 2010, όπως αναφέρει το διοικητικό συμβούλιο της ιταλικής ομάδας σε ανακοίνωσή του.

Πριν από λίγο καιρό, η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) γνωστοποίησε την πρόθεσή της για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, σε μία προσπάθεια για τη μείωση του κόστους στη Formula 1. «Το διοικητικό συμβούλιο της Ferrari , επιβεβαιώνοντας την πλήρη στήριξή του για τη σημαντική και αναγκαία μείωση του κόστους, αρχής γενομένης από τους κινητήρες, έχει ωστόσο εκφράσει ισχυρές επιφυλάξεις για το σχέδιο περί εξομοίωσης ή τυποποίησης των κινητήρων» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνει: «Το διοικητικό συμβούλιο διατηρεί το δικαίωμα να εξετάσει, μαζί με τους συνεργάτες μας, την παρουσία μας σ΄ αυτό το άθλημα».

Πρόσφατα ο πρόεδρος της Φεράρι και επικεφαλής της Ένωσης των ομάδων της Formula 1 (FOTA), Λούκα Ντι Μοντετζέμολο, συναντήθηκε με τον ομόλογό του της FIA, Μαξ Μόσλεϊ, προκειμένου να συζητήσουν τα μέτρα για τη μείωση του κόστους, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πρόοδο που σημειώθηκε στη διάρκεια των συνομιλιών. Το διοικητικό συμβούλιο της «σκουντερία», ωστόσο, δεν εντυπωσιάστηκε με την ιδέα περί τυποποιημένου κινητήρα, καθώς η σχετική ανακοίνωση τονίζει: «Το διοικητικό συμβούλιο αισθάνθηκε ότι μια τέτοια κίνηση θα στερούσε τη Formula 1από το βασικό λόγο ύπαρξής της, με τον οποίο η Ferrari συμμετέχει συνεχώς στο πρωτάθλημα από το 1950 και ο οποίος βασίζεται στον ανταγωνισμό και την τεχνολογική εξέλιξη».

Από την πλευρά του, ο εμπορικός διευθυντής της Φόρμουλα Ένα, Μπέρνι Εκλστοουν, εξέφρασε πριν από λίγο καιρό τη στήριξή του στην πρόταση της FIA για τυποποιημένο κινητήρα και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι αυτή ενδέχεται να «σπρώξει» ορισμένους κατασκευαστές προς την έξοδο. «Δεν βλέπω το λόγο γιατί (οι κατασκευαστές) πρέπει να φύγουν, ελπίζω ότι τους εξοικονομούμε πάρα πολλά χρήματα. Όλα τα τεχνικά πράγματα θα είναι εκεί, μπορούν να δείξουν όλο το ταλέντο τους».

Στήριξη Βαλβέρδε


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αμφισβητήθηκε μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Ανόρθωση. Στη συνέχεια ήρθαν οι νίκες και ο Ισπανός βρήκε τη ηρεμία του. Τώρα, όμως, μετά τις δύο σερί ήττες από Γαλατασαράι και Άρη, ο προπονητής του Ολυμπιακού δέχεται και πάλι βολές. Επισήμως πάντως και μετά τη σημερινή συνάντηση του Βαλβέρδε με τον Κόκκαλη, θέμα προπονητή δεν υφίσταται.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι έντονα προβληματισμένος μετά τις αποτυχίες με Γαλατά και Άρη, κάτι που δεν έκρυψε στη 45λεπτη κουβέντα, που είχε με τον προπονητή. Από την πειραϊκή ΠΑΕ ξεκαθαρίστηκε πως η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη από την Παρασκευή και δεν είχε σχέση με τη χθεσινή ήττα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
Απόδοση και τραυματισμοί

Επισήμως για τη συνάντηση των δύο ανδρών δεν διέρρευσε το παραμικρό. Οι πληροφορίες λένε πως ο Κόκκαλης σε ήρεμο ύφος ζήτησε εξηγήσεις για την κακή εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα στα εκτός έδρας ματς, αλλά και τους μυϊκούς τραυματισμούς που γίνονται όλο και πιο συχνοί το τελευταίο διάστημα.

Από τη πλευρά του, ο Ισπανός τεχνικός φέρεται να έκανε λόγο για κακή νοοτροπία των παικτών στα παιχνίδια μακριά από το Καραϊσκάκη, ενώ επικαλέστηκε τις πολλές απουσίες και χαρακτήρισε επιβεβλημένο το ροτέισον. Αναφορικά με τους τραυματισμούς και ο Ισπανός εμφανίστηκε προβληματισμένος ωστόσο, είναι άγνωστο αν έδωσε κάποια πειστική εξήγηση στον Κόκκαλη για την αιτία του προβλήματος.

Ανανεώσεις

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, Κόκκαλης και Βαλβέρδε είχαν και μια πρώτη κουβέντα για τις ανανεώσεις των συμβολαίων που λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι. Καμία απόφαση δεν πάρθηκε και δύσκολα θα παρθεί πριν τον Γενάρη. Απλά, οι δύο άνδρες μίλησαν γενικά για το πλάνο που θα ακολουθηθεί.

«Δεν υπάρχει θέμα προπονητή»

Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, η συνάντηση Κόκκαλη – Βαλβέρδε έδωσε τροφή στις φήμες για το μέλλον του Ισπανού. Από το βράδυ της Κυριακής άλλωστε, ακούγονται πολλά. Και ο Βαλβέρδε φέρεται να δέχεται βολές όχι μόνο από τον Τύπο, αλλά και εκ των έσω.

Μέσω «κύκλων» της ΠΑΕ υπάρχει γκρίνια στο πρόσωπο του προπονητή. Και ήδη κυκλοφορούν διάφορα για τους τραυματισμούς, τις επιλογές του, τη φυσική κατάσταση της ομάδας, ακόμη και για γκρίνια κάποιων παικτών απέναντί του.

Από τη διοίκηση πάντως, είναι ξεκάθαροι και επισημαίνουν πως δεν υπάρχει θέμα προπονητή. Τονίζουν μάλιστα πως ο «πρόεδρος συνεχίζει να τον στηρίζει και δεν έχει αλλάξει άποψη γι’ αυτόν, καθώς τον θεωρεί καλό προπονητή».

Ζητούμενο η ηρεμία

Λένε και ορισμένα ακόμη πράγματα από την πειραϊκή ΠΑΕ όχι μόνο για τον Βαλβέρδε, αλλά γενικότερα για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα, μετά τις δύο «κολλητές» ήττες.

«Δεν ήρθε και η καταστροφή, επειδή χάσαμε στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα παραμένει πρώτη στη βαθμολογία και αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ηρεμία για να ξεπεραστεί το πρόβλημα και να βρει το δρόμο της», ειπώθηκε χαρακτηριστικά από στέλεχος της ΠΑΕ.