Δευτέρα, Ιουνίου 02, 2008

Χάνει το EURO ο Καναβάρο!


Σοκ στην εθνική Ιταλίας! Ο τραυματισμός που υπέστη στον αστράγαλο από Φάμπιο Καναβάρο μετά από σύγκρουσή του με τον Τζόρτζιο Κιελίνι στην προπόνηση της Δευτέρας (στην πρώτη επί αυστριακού εδάφους) αποδείχτηκε πολύ σοβαρός. Ο πολύπειρος αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν πως πειράχθηκαν οι σύνδεσμοι στον αστράγαλό του και μάλλον θα κριθεί αναγκαίο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Αυτό σημαίνει πως ο 34χρονος άσος, που μετρά 116 συμμετοχές με το εθνόσημο, τίθεται αυτομάτως νοκ άουτ από το EURO 2008 και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «σκουάντρα ατζούρα», Ρομπέρτο Ντοναντόνι, καλείται να βρει τον αντικαταστάτη του. Πιθανότεροι αντικαταστάτες του είναι οι Ντανιέλε Μπονέρα (Μίλαν, 13 συμμετόχές) και Αλεσάντρο Γκαμπερίνι (Φιορεντίνα, 2 συμμετοχές).

«νερατζούρι» και επίσημα ο Μουρίνιο !


Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος γάμου ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι. Ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι κι επίσημα ο νέος τεχνικός της Ίντερ. Ο Πορτογάλος προπονητής υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας (έναντι 9 εκατ. ευρώ ετησίως) με τους «νερατζούρι» αντικαθιστώντας τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, και την Τρίτη (12:30) θα παρουσιαστεί επίσημα από τη διοίκηση των «νερατζούρι». Βοηθός του θα είναι ο Τζουζέπε Μπαρέζι (μέχρι πρότινος στα τμήματα υποδομής της Ίντερ).

Τέλος από την Εθνική ο «Λάζος»!


Την απόφαση να αποχωρήσει από την Εθνική μπάσκετ ανακοίνωσε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Ο διεθνής σέντερ, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, δήλωσε: «Μήνες ολόκληρους με απασχόλησε αυτό το ζήτημα και μετά από έντονη και θέλω να πιστεύω ώριμη σκέψη, πήρα μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις της ζωής μου». Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης εξήγησε τους λόγους της αποχώρησής του, αφήνοντας αιχμές σε βάρος του πρώην υπεύθυνου Τύπου της Ομοσπονδίας και της ΕΟΚ.

θρίλερ στο ΣΕΦ !



Σε ένα ματς που «έσπασαν»… καρδιές, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 59-57 του Παναθηναϊκού, στέλνοντας τη σειρά των τελικών της Α1 μπάσκετ σε πέμπτο παιχνίδι. Αυτό θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του ματς για 35 λεπτά, όμως οι «πράσινοι» είχαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη και να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, όμως ο Διαμαντίδης αστόχησε από τα 6,25 στην εκπνοή της αναμέτρησης. Επεισοδιακά ξεκίνησε ο αγώνας, αφού 3 λεπτά μετά το τζάμπολ, υπήρξαν ρίψεις αντικειμένων που οδήγησαν σε 45λεπτη διακοπή.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 38-27, 46-38, 59-57.

Ολυμπιακός: Μπλάκνεϊ 4, Γουντς 8 (1), Πρίντεζης 21, Τεόντοσιτς 3, Μπουρούσης 6, Τσακαλίδης 4, Γκριρ 4, Βασιλόπουλος 5 (1), Σχορτσιανίτης 4.

Παναθηναϊκός: Αλβέρτης 3 (1), Περπέρογλου, Σπανούλης 17 (2), Γιασικεβίτσιους 13 (3), Μπατίστ 2, Ζίζιτς, Χατζηβρέττας 3 (1), Ντικούδης, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 14 (3), Γουίνστον 2, Τομάσεβιτς 3.

Διαιτητές: Κουκουλεκίδης, Ζαβλανός, Παπαδημητρίου.

«Χλωμή» ξανά η Εθνική


Συνέχεια στην μέτρια εμφάνιση του αγώνα με την Ουγγαρία, έδωσε η Εθνική Ελλάδας στο τελευταίο φιλικό της πριν τα παιχνίδια του EURO 2008. Η Εθνική εξείλθε 0-0 απέναντι στην Αρμενία όπου αποδήχθει σκληρό καρύδι για να λυγίσει και πήρε σχετικά άνετα την λευκή ισοπαλία.

Ελλάδα: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος (46΄ Τοροσίδης), Δέλλας (46΄ Αντζας), Μπασινάς, Χαριστέας, Καραγκούνης (46΄ Πατσατζόγλου), Σαλπιγγίδης (46΄ Γκέκας), Κυργιάκος, Αμανατίδης (46΄ Σαμαράς), Κατσουράνης.

Αρμενία: Κασπάροφ, Χοβσεπιάν, Αρζουμανιάν, Αρακελιάν, Βοσκανιάν, Μχιτεριάν (65’ Α. Μινασιάν), Γκαζαριάν (60΄ Μελκονιάν), Μάρκος (54΄ Χακομπιάν), Πατσατζιάν, Μκρτσιάν, Τατεοσιάν