Δευτέρα, Ιουνίου 30, 2008

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Στην Ελλάδα ο Οσκαρ

Στην Αθήνα βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας ο Οσκαρ Γκονζάλες. Το μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού από τη Σαραγόσα δεν έκανε δηλώσεις στο «Ελ. Βενιζέλος», αφού πρώτα προέχουν οι ιατρικές εξετάσεις, ενώ αν πάνε όλα καλά θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο και στη συνέχεια θα πετάξει για το Ζέεφελντ, προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία των Ερυθρολεύκων.

«Πάρκερ απο του χρόνου» αναφέρουν οι Ισραηλινοί για τον Ολυμπιακό

Την οριστική απόφαση του Άντονι Πάρκερ να συνεχίσει και φέτος την καριέρα του στους Τορόντο Ραπτορς επιβεβαίωσε το σάϊτ ynet.co.il.

Η Ισραηλινή ιστοσελίδα αναφέρει ότι μπορεί πλέον ο Ολυμπιακός να στρέφει το ενδιαφέρον του σε άλλους παίκτες αλλα δεν αποκλείεται να ασχοληθεί με τον παίκτη πάλι από τη νέα χρονιά. Τότε πιθανόν ο 33χρονος φόργουορντ να θελήσει να παίξει μπάσκετ στην Ευρώπη. Χαρακτηριστικά γράφουν:«Το επόμενο καλοκαίρι με μια καλή πρόταση, ίσως επιστρέψει».

Ξεκίνησε προετοιμασία η ΑΕΚ

Την πρώτη συγκέντρωσή τους ενόψει της νέας περιόδου πραγματοποίησαν σήμερα οι παίκτες της ΑΕΚ στους Θρακομακεδόνες.

Το απουσιολόγιο ήταν γεμάτο, καθώς δεν έδωσαν το "παρών" οι διεθνείς Δέλλας, Λυμπερόπουλος, Μάχο, Μαϊστόροβιτς, καθώς και ο νεοαποκτηθείς Μπερνς, ο οποίος έχει υποχρεώσεις με την Ολυμπιακή ομάδα της Αυστραλίας. Απόντες ήταν και οι Ριβάλντο, Ράμος, οι οποίοι δεν κατάφεραν να επιστρέψουν έγκαιρα από τη Βραζιλία.

Απών ήταν και ο Σορεντίνο, ο οποίος βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας και πήρε επιπλέον άδεια. Το νέο πρόσωπο στους "κιτρινόμαυρους" ήταν ο προπονητής, Γιώργος Δώνης, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα μετά τη λήξη της περιόδου.

ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟ !

Κρίμα. Μια μεγάλη ευκαιρία να περάσει για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά στους "8" του πιο φημισμένου στον πλανήτη έχασε ο Μάρκος Παγδατής. Στο 5ο και τελευταίο σετ, ο πρωταθλητής μας είχε στη διάθεση του 3 match point για να καθαρίσει τον αγώνα, ο Φελισιάνο Λόπεζ όμως, με τα απίστευτα σέρβις του, δεν του το επέτρεψε.

Ο Μάρκος ηττήθηκε τελικά με 3-2 σετ στο πιο δύσκολο από τα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε στο φετινό Γουίμπλεντον.

Ανανέωσε ο Γκούμας

Πατέρας και Γκούμας μετά από υποχωρήσεις εκατέρωθεν έδωσαν τα χέρια και ο αρχηγός των "πρασίνων" υπέγραψε το νέο διετές του συμβόλαιο. Αυτό σημαίνει ότι από εκεί που ξεκίνησε την καριέρα του ο Θεσσαλός αμυντικός θα την "κλείσει". Ο 33χρονος αμυντικός θα συνεχίσει τις διακοπές του και θα ενσωματωθεί την επόμενη Δευτέρα με την υπόλοιπη αποστολή.

Τρίτο ΟΧΙ από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο !


Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν άλλαξε την απόφαση του και στην τρίτη συνάντηση που είχε με την διοίκηση του Άρη απάντησε αρνητικά στην πρόταση ανανέωσης που του έκαναν οι Θεσσαλονικείς. Ο κεντρικός αμυντικός συναντήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ με τον Γιάννη Κόντη (όχι με τον Λάμπρο Σκόρδα) και απέρριψε το συμβόλαιο που του προτάθηκε, εκδηλώνοντας την επιθυμία να εξαντλήσει το υπάρχον συμβόλαιο που λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η διοίκηση του Άρη δεν είναι ευχαριστημένη απο την εξέλιξη της υπόθεσης και σύμφωνα με πληροφορίες πρόθεση των "κιτρίνων" είναι να τον παραχωρήσουν σε σύλλογο του εξωτερικού, σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί εκτός πλάνων. Ο παίκτης απο την πλευρά του θα είναι παρών στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας.

Και επίσημα ερυθρόλευκος ο Πελεκάνος


Και επισήμως πλέον ο Μιχάλης Πελεκάνος ανήκει στον Ολυμπιακό.

Η πειραϊκή ΚΑΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο διεθνής γκαρντ-φόργουορντ, ο οποίος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη Ρεάλ Μαδρίτης, "δεσμεύτηκε" με τους "ερυθρόλεκους" για τα επόμενα τρία χρόνια.

Αναλυτικά η λιτή ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός: "Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει ότι ο Μιχάλης Πελεκάνος θα φορά την ερυθρόλευκη φανέλα για τα επόμενα τρία χρόνια".

Who is Who

ΟΝΟΜΑ: Μιχάλης Πελεκάνος

ΥΨΟΣ: 1.98

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ.: 25/5/1981

ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Περιστέρι (Αθήνα)

ΘΕΣΗ: Γκαρντ-Φόργουορντ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: Περιστέρι (1999-04), ΑΕΚ (2004-06), Πανελλήνιος (2006-07), Ρεάλ Μ. (2007-08).

MVP του EURO ο Τσάβι !


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τεχνικής επιτροπής της UEFA, Ο 28χρονος άσος της Μπαρτσελόνα κέρδισε τη συγκεκριμένη διάκριση, καθώς θεωρήθηκε ως παίκτης-κλειδί στην πορεία της Ισπανίας για την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 44χρόνια.

Ο Τσάβι αγωνίστηκε στα πέντε από τα έξι παιχνίδια του Euro 2008(σ.σ δεν έπαιξε στον αγώνα με την Ελλάδα) και πέτυχε ένα γκολ στον ημιτελικό με τη Ρωσία, ανοίγοντας τον δρόμο για την πρόκριση στον τελικό.

Τα 5 καλύτερα γκολ του Euro

5. Γουέσλεϊ Σνάιντερ (Ολλανδία-Ιταλία: 3-0)

4. Ζλάταν Ιμραΐμοβιτς (Ελλάδα-Σουηδία: 0-2)

3. Γουέσλεϊ Σνάιντερ (Ολλανδία-Ιταλία: 3-0)

2. Νιχάτ (Τουρκία-Τσεχία: 3-2)

1. Μίκαελ Μπάλακ (Αυστρία-Γερμανία: 0-1)


Μένει ο Λεντέσμα


Ενδιαφέρον για την απόκτηση του Κριστιάν Λεντέσμα έχουν εκφράσει οι Αμέρικα και Σαν Λορέντζο. Πρόθεση όμως των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι παραμείνει ο «λύκος» στο ρόστερ, για καιρό ακόμα. Από όσα έχει προλάβει να δει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, θεωρεί ότι ο Αργεντινός θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τη νέα περίοδο στην ομάδα, ενώ και η διοίκηση είναι πολύ ευχαριστημένη μαζί του.

Η μοναδική περίπτωση να πωληθεί ο παίκτης είναι να γίνει μια πολύ συμφέρουσα οικονομικά προσφορά, από τις ενδιαφερόμενες ομάδες. Μόνο τότε οι πρωταθλητές θα εξετάσουν το ενδεχόμενο της μετακίνησης του Λεντέσμα.

Έφυγε για Αυστρία ο Ολυμπιακός


Χωρίς πολλές δηλώσεις από τους παίκτες και με στόχο την δημιουργία μίας ομάδας που θα πετύχει τους στόχους της διοίκησης, αναχώρησε η αποστολή του Ολυμπιακού για το Ζέεφελντ της Αυστρίας, όπου μέχρι τις 13 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των νταμπλούχων.

Στην αποστολή βρίσκονται οι εξής 23 ποδοσφαιριστές: Παναγόπουλος, Κόβατς, Μπελούτσι, Ραούλ Μπράβο, Τζόρτζεβιτς, Ντομί, Γκαλέτι, Κατσικογιάννης, Κοβάτσεβιτς, Κοτσαρίδης, Λεντέσμα, Λεονάρντο, Μενδρινός, Μήτρογλου, Νούνιες, Νικλητσιώτης, Πάντος, Σίσιτς, Στολτίδης, Σταμόγιαννος, Γκαλίτσιος, Σοϊλέδης, Βασιλόγιαννης.

"Βόμβα" της ΑΕΛ με Μπενζά


Παίκτης της Λάρισας θα πρέπει να θεωρείται ο Μπο Μπενζά. Ο Βέλγος επιθετικός συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΛ και χθές Κυριακή είρθε στην Ελλάδα και υπόγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για δύο χρόνια

Ο 31χρονος άσος γεννήθηκε στην Κινσάσα της Δημοκρατίας του Κονγκό στις 4 Δεκεμβρίου του 1976.

Η καριέρα του Μπενζά με αριθμούς
Σεζόν / Ομάδα / Συμμετοχές – Γκολ
1995-96 / Κουρτρό / -
1996-97 / Μουσκρόν / 30 – 12
1997-98 / Σταντάρ / 19 – 8
1998-99 / Σταντάρ / 17 – 6
1999-00 / Σταντάρ / 16 – 6
1999-00 / Σπόρτινγκ Λισ. / 17 – 3
2000-01 / Σπόρτινγκ Λισ. / 18 –
2001-02 / Σπόρτινγκ Λισ. / -
2001-02 / Γαλατασαράι / -
2001-02 / Μουσκρόν / 15 – 8
2002-03 / Μουσκρόν / 17 – 8
2003-04 / Μουσκρόν / 30 – 11
2004-05 / Άντερλεχτ / 28 – 7
2005-06 / Άντερλεχτ / 29 – 11
2006-07 / Άντερλεχτ / 16 – 2
2007-08 / Άντερλεχτ / 13 – 0


35 εκ. ευρώ για Ρομπίνιο η Τσέλσι


Ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου άσου, υποστήριξε πως είναι ανοιχτός σε πρόταση της Τσέλσι, ενώ τόνισε πως η έλευση Σκολάρι στη Λονδρέζικη ομάδα, παίζει σημαντικό ρόλο στην απόφαση του ποδοσφαιριστή.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς φαίνεται έτοιμος να προσφέρει 35 εκατομμύρια ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης, για την απόκτηση του Ρομπίνιο.

Πάει Τσέλσι ο Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ!


Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ της Άρσεναλ, είναι πιθανό να μετακομίσει στην Τσέλσι, η οποία ετοιμάζει πρόταση απόκτησής του.

Ο 24χρονος επιθετικός έχει… τρελάνει κόσμο τελευταία, με τα "μένω-φεύγω". Πιθανή μεταγραφή στην Τσέλσι όμως, θα ταρακουνήσει για τα καλά την Άρσεναλ, που θα δει ένα από τα αστέρια της να μετακομίζει στην αντίπαλη ομάδα της πόλης.

Οι αριθμοί του EURO


Πρώτος σκόρερ:4-Νταβίντ Βίγια(Ισπανία)

Περισσότερα γκολ:12-Ισπανία

Λιγότερα γκολ: 1-Αυστρία,Πολωνία, Ρουμανία, Ελλάδα, Γαλλία

Περισσότερα γκολ κατά:9-Τουρκία

Λιγότερα γκολ κατά:2-Κροατία

Συνολικά σουτ:892

Περισσότερα σουτ από παίκτη:28-ΡομάνΠαβλιτσένκο(Ρωσία)

Περισσότερα σουτ από ομάδα:117-Ισπανία

Λιγότερα σουτ από ομάδα:33-Σουηδία, Ρουμανία

Περισσότερα σουτ σε αγώνα:Ολλανδία-Ρωσία

Συνολικές αποκρούσεις:247

Περισσότερες αποκρούσεις:Ιγκόρ Ακινφέεφ(Ρωσία)

Περισσότερα κόρνερ:41-Ρωσία

Λιγότερα κόρνερ:9-Ρουμανία

Συνολικά φάουλ:1,118

Περισσότερα φάουλ από ομάδα:114-Ισπανία

Λιγότερα φάουλ από ομάδα:45-Ελλάδα

Κίτρινες κάρτες:122

Περισσότερες κίτρινες κάρτες:16-Τουρκία

Λιγότερες κίτρινες κάρτες:3-Σουηδία

Κόκκινες κάρτες:3-Ντεμιρέλ(Τουρκία), Σβαϊνσταϊνγκερ(Γερμανία), Αμπιντάλ(Γαλλία)

Περισσότερα οφ σάιντ:17-Πορτογαλία, Γερμανία

Λιγότερα οφ σάιντ:1-Αυστρία

Espana 2008 !!!






Η Ισπανία είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Καλύτερη σε όλο το διάστημα του μεγάλου τελικού του Euro 2008, η ομάδα του Λουίς Αραγονιές επικράτησε της Γερμανίας με 1-0, από ένα γκολ του Φερνάντο Τόρες στο 33ο λεπτό και στέφθηκε δίκαια πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά από 44 χρόνια.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στην Ισπανία. Μετά από 15 λεπτά ασφυκτικής πίεσης των Γερμανών, οι «φούριας ρόχας» κατάφεραν να ανοίξουν διαδρόμους και να περιορίσουν σε παθητικό ρόλο τους αντιπάλους τους.

Η πρώτη απειλή για τον Λέμαν προήλθε από συμπαίκτη, όταν ο Μετσέλντερ, στην προσπάθειά του να απομακρύνει μια πάσα του Ινιέστα, ανάγκασε τον βετεράνο γκολκίπερ σε εντυπωσιακή απόκρουση στο 14'. Εννέα λεπτά αργότερα ο Σέρχιο Ράμος σέντραρε από δεξιά, ο Τόρες «νίκησε» στον αέρα τον Μερτεζάκερ, αλλά η κεφαλιά του προσέκρουσε στο κάθετο δοκάρι.

Και φτάσαμε στο 33ο λεπτό, όταν ο Τσάβι έβγαλε κάθετη πάσα στον Φερνάντο Τόρες, ο Λαμ άργησε να αντιδράσει, ο Λέμαν άργησε να βγει και ο στράικερ της Λίβερπουλ με «ονειρεμένο» πλασέ άνοιξε το σκορ. Το 1-0 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα των πρώτων 45 λεπτών, καθώς η Γερμανία επιθετικά ήταν ανύπαρκτη, με μόλις μία τελική προσπάθεια, το σουτ του Χίτσλσπεργκερ στο 9', το οποίο εξουδετέρωσε εύκολα ο Κασίγιας.

Χρειάστηκε να συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα, για να ανησυχήσει ο Ικερ Κασίγιας, ο οποίος στο 60' είδε το σουτ του Μπάλακ να περνάει λίγο άουτ. Ωστόσο, αυτή η προσπάθεια φαίνεται πως ανέβασε το ηθικό των Γερμανών, οι οποίοι έγιναν πιο επιθετικοί με την είσοδο του Κέβιν Κουράνι στο ματς και την αλλαγή συστήματος από τον Γιόακιμ Λεβ.

Παρατηρώντας τις... προθέσεις των Γερμανών, ο Αραγονιές έκανε κι αυτός τις δικές του κινήσεις, προσδίδοντας δύναμη και φρεσκάδα στο κέντρο με τους Τσάμπι Αλόνσο και Καθόρλα. Η Ισπανία είχε (διπλή) ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς, όμως ο Λέμαν απέκρουσε την κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος στο 67' και στο επόμενο λεπτό ο Φρινγκς απομάκρυνε το σουτ του Ινιέστα, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Από εκεί και πέρα, ο χρόνος κυλούσε υπέρ των Ισπανών, αλλά κανείς δεν μπορούσε να «ξεγράψει» μία ομάδα σαν τη Γερμανία και όλες τις μεγάλες ανατροπές που έχει καταγράψει στην ιστορία της. Ειδικά όταν η αντίπαλός της αδυνατεί να «τελειώσει» τη νίκη, όπως συνέβη με την Ισπανία και τον Σένα να μη μπορεί να «σπρώξει» τη μπάλα σε κενή εστία στο 81', μετά την κεφαλιά-πάσα του Γκουίθα.

Τελικά, η ομάδα του Λουίς Αραγονιές κράτησε εύκολα το 1-0 και κατέκτησε το τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για δεύτερη φορά στην ιστορία της και για πρώτη μετά από 44 χρόνια. Ενας πανάξιος θρίαμβος, για την ομάδα που έπαιξε το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο στο Ευρωπαϊκό της Ελβετίας και της Αυστρίας. Μάλιστα, η νικήτρια ανέδειξε και τον πρώτο σκόρερ του τουρνουά, τον Νταβίντ Βίγια με τέσσερα γκολ, παρότι δεν έπαιξε σε δύο αγώνες, πρώτα απέναντι στην Ελλάδα στην 3η αγωνιστική των ομίλων και φυσικά στον τελικό λόγω τραυματισμού.

Οσο για τη Γερμανία, μπορεί να παραμένει πολυνίκης του θεσμού με τρεις κατακτήσεις (1972, 1980, 1996), αλλά πλέον μετράει και ισάριθμες ήττες σε τελικούς (1976, 1992, 2008).

Διαιτητής: Ρομπέρτο Ροζέτι (Ιταλία)

Κίτρινες: Μπάλακ, Κουράνι - Κασίγιας, Τόρες

Γερμανία (Λεβ): Λέμαν, Φρίντριχ, Μερτεζάκερ, Μετσέλντερ, Λαμ (46' Γιάνσεν), Σβαϊνστάιγκερ, Φρινγκς, Μπάλακ, Χίτσλσπεργκερ (58' Κουράνι), Ποντόλσκι, Κλόζε (79' Γκόμεζ).

Ισπανία (Αραγονιές): Κασίγιας, Ράμος, Πουγιόλ, Μαρτσένα, Καπντεβίλα, Σένα, Ινιέστα, Ερνάντεθ, Σίλβα (66' Καθόρλα), Φάμπρεγας (63' Αλόνσο), Τόρες (78' Γκουίθα).