Τρίτη, Ιουλίου 28, 2009

Champions League: Σπάρτα Πράγας-Παναθηναϊκός 3-1

Την ήττα με 3-1 από την Σπάρτα Πράγας γνώρισε στην Τσεχία ο Παναθηναϊκός και η υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ δυσκόλεψε σε μεγάλο βαθμό… Οι «πράσινοι» παρουσίασαν πολύ κακό πρόσωπο στην αμυντική τους γραμμή και το πλήρωσαν ακριβά. Οι Χολέντα, Βάτσεκ και Κάλουντα οι σκόρερ των γηπεδούχων, ενώ για το «τριφύλλι» είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 ο Σαλπιγγίδης (67’). Άστοχος από το σημείο του πέναλτι στο 32’ ο Σισέ. Ακυρώθηκε γκολ του «Σάλπι» στο 90’.

Το ματς:

Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν περίμενε τέτοια εικόνα. Ο Παναθηναϊκός υποχρεούται να… κρατήσει το παιχνίδι της Πράγας, να εντοπίσει τις «καραμπινάτες» αδυναμίες του και να τις διορθώσει άμεσα. Το μόνο που δεν επιβεβαιώθηκε στο «Τζενεράλι Αρίνα» ήταν όσα θεωρούνταν «δεδομένα» πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Ότι οι «πράσινοι» ήταν το φαβορί και οι Τσέχοι απλώς μια ομάδα χειρότερη από πέρσι και εύκολο θύμα στις ορέξεις των παικτών του Τεν Κάτε…

Επί χόρτου, όμως, φάνηκε εντελώς το αντίθετο. Ένας Παναθηναϊκός με… τεράστια αμυντικά κενά, άναρχος στο παιχνίδι του και με επιθέσεις που ποτέ δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Οι κόντρες της ελληνικής ομάδας επιχειρούνταν μόνο από τον γεμάτο με ποδοσφαιριστές της Σπάρτα κέντρο, από τα άκρα ο Γκάμπριελ (δεξιά) δεν φάνηκε καθόλου ενώ από τα αριστερά πολύ απλά δεν υπήρχε κανείς πέραν του μπακ Σπυρόπουλου. Η τετράδα στην άμυνα πιανόταν συνεχώς στον ύπνο, κάτι που εκ του αποτελέσματος κόστισε πολύ. Δύο γκολ για τους γηπεδούχους σε διάστημα πέντε λεπτών (26’ με κεφαλιά του Χολέντα, 31’ με ανενόχλητο σουτ εντός της περιοχής του Βάτσεκ) και ένας Παναθηναϊκός που μάταια προσπαθούσε να επιβάλλει το ρυθμό του.

Μοναδικός που πραγματικά προβλημάτισε την αντίπαλη άμυνα, όσο άτυχος και αν φάνηκε στην τελική προσπάθεια, ήταν ο Σισέ. Ο Γάλλος έτρεξε πολύ μέσα στην περιοχή, δέχτηκε πάσες αλλά στην τελική προσπάθεια δεν βρήκε στόχο. Ένα τετ- α-τετ του κόντραρε πάνω στον αμυντικό (είχε περάσει και τον τερματοφύλακα) και τη μεγαλύτερη ευκαιρία του από το σημείο του πέναλτι (το είχε κερδίσει ο Σαλπιγγίδης στο 32’) απέκρουσε ο Μπλάζεκ…

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε πολύ. Το «τριφύλλι» πλέον δύσκολα πλησίαζε την αντίπαλη εστία και ο Τεν Κάτε έσπευσε να δώσει λύσεις. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Λέτο πέρασε στον αγωνιστικό χώρο για να δώσει βοήθειες στον Σπυρόπουλο, μετατρέποντας το σύστημα σε καθαρό 4-4-2. Πράγματι, ο «Σπυρό» είχε στήριγμα, ανοίχτηκε περισσότερο και με σέντρα του ο Σαλπιγγίδης πετάχτηκε και μείωσε σε 2-1 (67’).

Αμέσως οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το παιχνίδι τους και πίεσαν ψηλά για το λάθος. Οι κεντρικοί χαφ ανέβηκαν και το παιχνίδι μεταφέρθηκε στην αριστερή πλευρά. Έλειψαν όμως οι ευκαιρίες… Αντίθετα της Σπάρτα βρήκαν την κατάλληλη στιγμή και διαμόρφωσαν το τελικό 3-1 στο 85’ με σουτ του Κάλουντα. Με τη συμπλήρωση των 90’ ο Σαλπιγγίδης σκόραρε με το κεφάλι αλλά ο διαιτητής το ακύρωσε χωρίς κανείς να καταλάβει το λόγο… Το «τριφύλλι», λοιπόν, θα αγωνιστεί την επόμενη Τρίτη στο Ολυμπιακό Στάδιο με την πλάτη στον τοίχο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ (Γιόζεφ Χόβανετς): Μπλάζεκ, Χολέντα (59΄ Προυντρίκοφ), Πάμιτς, Ρέπκα, Χούμπνικ, Κούζνιρ, Χούσεκ, Βάτσεκ, Ζόφτσακ, Ζέμαν (76΄ Κάλουντα), Γουλφριντ (90΄+1 Στρέστικ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Καντέ (69΄ Σαριέγκι), Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπίερσμιρ, Σιμάο, Ζιλμπέρτο (83΄ Κατσουράνης), Γκάμπριελ (59΄ Λέτο), Καραγκούνης, Σισέ, Σαλπιγγίδης.



sport-fm

Ίντερ: Παρουσιάστηκε ο Ετό


Η Ίντερ παρουσίασε επίσημα τον Σαμουέλ Ετο'ο. Ο Καμερουνέζος άσος βρέθηκε το μεσημέρι στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ, 35 χιλιόμετρα έξω από το Μιλάνο, υπέγραψε το συμβόλαιο του με τους «νερατζούρι» και στην συνέχεια παρουσιάστηκε επίσημα στους εκπροσώπους του Τύπου.

Μάντσεστερ Σίτι: Πολύ κοντά σε Κόλο Τουρέ !

Η Μαν.Σίτι μετά την αρνητική απάντηση που πήραν από την Τσέλσι για την απόκτηση του Τέρι, βρίσκονται πολύ κοντά στο να αποκτήσουν ένα άλλο μεγάλο αμυντικό, τον Τουρέ της Άρσεναλ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Sky Sports News, η Σίτι φαίνεται πως έδωσε τα χέρια με την Άρσεναλ με ένα ποσό της τάξεως των 17 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Κόλο Τουρέ αναμένεται να βρεθεί στο Μάντσεστερ την Τετάρτη, έτσι ώστε να περάσει τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και στην συνέχεια να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Ρεάλ Μαδρλιτης: Υπογράφει και ο Τσάμπι Αλόνσο !

Στη Μαδρίτη βρίσκεται ο Τσάμπι Αλόνσο, προκειμένου να συναντηθεί προσωπικά με τους ανθρώπους της Ρεάλ, και αν όλα πάνε καλά, να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην «βασίλισσα».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Marca, η Λίβερπουλ έχει δώσει διορία 48 ωρών στον Αλόνσο, ενώ παράλληλα μείωσε και τις απαιτήσεις της, και πλέον ζητά 30 εκ. ευρώ για τον Ισπανό, από 47 που ζητούσε στην αρχή.

Σε ό,τι αφορά την Ρεάλ, οι «μερένχες» προσφέρουν 27 εκ. ευρώ για τον παίκτη, με τη διαφορά τους με την Λίβερπουλ να είναι στα τρία εκ. ευρώ. Μένει να δούμε ποιά από τις δύο πλευρές θα υποχωρήσει, προκειμένου να γίνει η πολυπόθητη, και για τις δύο πλευρές, μεταγραφή.

Oλυμπιακός: Πάτησε Μπρατισλάβα, colpo grosso για Κέιρισον !

Γύρω στις ς 12:35 ώρα Ελλάδας ο Ολυμπιακός πάτησε το πόδι του στην Σλοβακία, όπου την Τετάρτη το βράδυ θα αντιμετωπίσει την Σλόβαν στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι 22 ποδοσφαιριστές που συμπεριέλαβε ο Τιμούρ Κετσπάγια στην αποστολή για τη Σλοβακία:

Κόβατς, Νικοπολίδης, Πάρντο, Ντιόγκο, Ντομί, Ντουντού, Γκαλέτι, Όσκαρ, Λεντέσμα, Λεονάρντο, Μαρέσκα, Μέλμπεργκ, Μήτρογλου, Νικλητσιώτης, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο, Σοϊλέδης, Ζαϊρί και Ζεβλάκοβ.

Το πρόγραμμα

Οι παίκτες του Ολυμπιακού θα προπονηθούν στις 20:30 (ώρα Ελλάδας) στο γήπεδο τέλεσης του αγώνα, ενώ ο Τιμούρ Κετσπάγια θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μισή ώρα νωρίτερα (20:00).

Χειρουργήθηκε ο «Τόρο»

Σε επιτυχημένη εγχείρηση αρθροσκόπησης υποβλήθηκε ο Βασίλης Τοροσίδης. Ο διεθνής μπακ-χαφ εκτιμάται ότι θα απουσιάσει για 1,5 μήνα από τους αγωνιστικούς χώρους.

Τα μεταγραφικά:

Μπάμ με Κέϊρίσον

Το colpo grosso με τον δανεισμό του Κεϊρίσον από την Μπαρτσελόνα προσπαθούν να πετύχουν στον Ολυμπιακό. Ο 19χρονος Βραζιλιάνος στράικερ που είχε απασχολήσει τους «ερυθρόλευκους» και πέρυσι μετά από τα όσα είχε πει στους ανθρώπους της διοίκησης ο Ανδρέας Νινιάδης, υπέγραψε στην ομάδα της Βαρκελώνης όμως προορίζεται να δοθεί δανεικός από τους «μπλαουγκράνα». Ο Πέπε Γκουαρντιόλα γνωρίζει ότι ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος και προτιμά να παραχωρηθεί σε ομάδα που θα παίζει.

Οι άνθρωποι των πρωταθλητών πιστεύουν ότι υπάρχει πιθανότητα να ντυθεί ο Κεϊρίσον στα "ερυθρόλευκα", καθώς ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα έχει δηλώσει ότι θα ήταν καλό για τον πρώην ποδοσφαιριστή της Παλμέιρας να δοθεί δανεικός και να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής. Ακόμη στα συν, είναι και η παρουσία των Ντιόγκο, Ντουντού και Λεονάρντο στην ομάδα που ίσως παίξουν το ρόλο τους στην έλευση του συμπατριώτη τους.

Προτάθηκε ο Όσκαρ Σεράνο

Ο Όσκαρ Σεράνο προτάθηκε χθες στους ανθρώπους του Ολυμπιακού, για τη θέση του αριστερού χαφ. Ο 27χρονος άσος της Ρασίνγκ Σανταντέρ είναι ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής, με εξαιρετικές σεζόν στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Οι Πειραιώτες δίνουν πάντα προτεραιότητα στην περίπτωση του Μαρκ Γκονζάλες, αν το θέμα του δεν «προχωρήσει», όμως, είναι πολύ πιθανό ο Σεράνο να «αναρριχηθεί» στη σχετική λίστα.

Δημοσιέυματα για Γκερέιρο


Δημοσιευμάτων από την Πολωνία αναφέρουν από χθες ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Γκερέιρο από τη Λέγκια Βαρσοβίας. Στο δημοσίευμα παρουσιάζονται και δηλώσεις επιβεβαίωσης του ενδιαφέροντος από τον Κόκκαλη. Ο Κόκκαλης ουδέποτε έκανε αυτές τις δηλώσεις αφού βρίσκεται στη Μύκονο.

Τι λένε στον Ολυμπιακό για Μαντσίνι και Ομπίνα...

«Είναι ένας παίκτης που μας έχει προταθεί και τον εξετάζουμε πολύ σοβαρά», λένε στο λιμάνι για τον 28χρονο ακραίο μέσο.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι διατεθειμένοι να επανέλθουν, προκειμένου να πείσουν τον παίκτη να αλλάξει γνώμη και να δεχθεί να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζουμε, ότι σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, οι Πειραιώτες έχουν έρθει σε συμφωνία με τους «νερατζούρι» για τον δανεισμό του παίκτη.

«Έγινε η επαφή»


Την ίδια ώρα στην Ιταλία, επιμένουν ότι ο Βίκτορ Ομπίνα της Ιντερ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα για χάρη του Ολυμπιακού. Οι δημοσιογράφοι της γείτονας χώρας θεωρούν, μάλιστα, δεδομένη τη μεταγραφή, επικαλούμενοι πηγές από τη διοίκηση των «νερατζούρι».

Οι πληροφορίες από την Ιταλία αναφέρουν ακόμη ότι χθες τελικά έγινε η νέα επαφή ανάμεσα στη διοίκηση της Ιντερ και τους «ερυθρολεύκους» για τον Ομπίνα και είχε θετικό αποτέλεσμα!

Από το λιμάνι δεν επιβεβαιώνουν τίποτα και απλά υποστηρίζουν ότι ο Νιγηριανός είναι ένας παίκτης που τους απασχολεί.

Ίντερ: Ανακοινώθηκε ο Ετό !

Η Ίντερ λίγα λεπτά μετά την παρουσίαση του Ιμπραϊμοβιτς από την Μπαρτσελόνα, ανακοίνωσε την απόκτηση του Σάμουελ Ετό.

Ο Καμερουνέζος επιθετικός βρέθηκε το απόγευμα στο γραφείο του αντιπροέδρου των πρωταθλητών Ιταλίας, Ρινάλντο Γκέλφι, όπου και υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο με τη νέα του ομάδα.

Άυριο ο Καμερουνέζος θα παρουσιαστεί αύριο στους φιλάθλους και τους εκπροσώπους του Τύπου.