Τρίτη, Σεπτεμβρίου 16, 2008

Παναθηναϊκός-Ίντερ 0-2: Παλεψε και υπόκυψε στην ανοτεροτητα ! (ΒΙΝΤΕΟ ΓΚΟΛ)



Δεν τα κατάφερε στην ευρωπαϊκή του πρεμιέρα ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Ιντερ. Οι "πράσινοι" υπέκυψαν με σκορ 0-2 με γκολ των Μαντσίνι στο 27' και Αντριάνο στο 90'.

Η Ίντερ είχε στην μέρα του τον ποδοσφαιριστή που ονομάζεται Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς όπου έκανε την διαφορά στον αγωνιστηκό χώρο σερβίροντας και τα δυο γκολ των Μιλανέζων.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αγχωμένος και αναστατωμένος στο ξεκίνημα ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο πίεσαν "κύνηγησαν" το γκολ αλλά δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους. Η έκπληξη του Τεν Κάτε ο Μούν είχε δοκάρι στο 42'.

Οι συνθέσεις: Παναθηναϊκός (Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Νίλσον (72’ Χριστοδουλόπουλος), Βύντρα, Σιμάο, Γκούμας, Μάτος, Ζιλμπέρτο, Μουν (82’ Σόουζα), Καραγκούνης (36’ Ίβανσιτς), Κλέιτον, Σαλπιγγίδης.
Ίντερ (Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Μάξουελ, Μαϊκόν, Ματεράτσι, Κόρντομπα, Καμπιάσο, Βιεϊρά (63’ Μουντάρι), Ζανέτι, Μαντσίνι (82’ Αντριάνο), Κουαρέσμα (62’ Φίγκο), Ιμπραΐμοβιτς.
Διαιτητής: Μανουέλ Μεχούτο Γκονθάλεθ (Ισπανία)
Κίτρινες: Κλέιτον / Ματεράτσι, Μαϊκόν

0-1



0-2

Βαλβέρδε: Πετύχαμε τον στόχο μας


«Ήρθαμε εδώ για τη νίκη και τα καταφέραμε. Είχαμε δει και στο πρώτο παιχνίδι με την Ανόρθωση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ότι δεν κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα. Πάντως, το αποτέλεσμα που πήραμε σήμερα στη Δανία είναι πολύ σημαντικό για την πρόκριση στους ομίλους. Πετύχαμε τον στόχο μας. Επίσης, θέλω να τονίσω ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής των «ερυθρολεύκων».

«Εγώ ξέρω και επιλέγω»

Ο Βαλβέρδε ρωτήθηκε για τις πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με την αναμέτρηση που προηγήθηκε στην Ξάνθη. «Εγώ ξέρω σε ποια κατάσταση είναι οι παίκτες μου και πως έφυγαν από το ματς με την Ξάνθη οι Ντιόγκο, Ντουντού και Λέτο», ήταν το σχόλιό του.

Αναφορικά με την επιλογή του να αφήσει εκτός 18αδας τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, επισήμανε πως «είχα επιθετικούς στη διάθεσή μου και ήταν δική μου απόφαση να τον αφήσω εκτός 18άδας για λόγους τακτικής».

Βίγκχορστ: Δεν τα παρατάμε

Από την άλλη πλευρά, ο τεχνικός της Νόρτζελαντ, Μόρτεν Βίγκχορστ παρά την ήττα με 2-0, επισήμανε πως η ομάδα του δεν πρόκειται να τα παρατήσει και θα παλέψει στη ρεβάνς, στο Καραϊσκάκη.

«Οι παίκτες μου αγωνίστηκαν καλά, αλλά ήταν στενοχωρημένοι, καθώς δεχτήκαμε τα δύο γκολ από λάθη της άμυνας. Δεν έχουμε πετάξει λευκή πετσέτα και θα προσπαθήσουμε σε 14 ημέρες να κάνουμε έναν καλό αγώνα στον Πειραιά. Θα είναι δύσκολα εκεί, αλλά θα αποκομίσουμε εμπειρίες. Οι παίκτες μου έδειξαν αρετές, αλλά έχασαν στα τελευταία λεπτά. Ο Ολυμπιακός έχει καλούς παίκτες και εμείς προσπαθήσαμε να καταστρέψουμε το παιχνίδι του στο κέντρο», ήταν τα λόγια του.

«Έφαγε» 4άρα ο ΑΠΟΕΛ


Άλλα δύο παιχνίδια, εκτός του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Νόρτζελαντ, έγιναν την Τρίτη για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Στο ένα από αυτά συμμετείχε ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος είδε τα όνειρά του για πρόκριση στην επόμενη φάση να εξανεμίζονται, καθώς γνώρισε βαριά ήττα από την Σάλκε με 4-1 στο ΓΣΠ. Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Χέρτα πήρε προβάδισμα πρόκρισης, αφού νίκησε 2-0 τη Σεντ Πάτρικς.

Αναλυτικά:

Χέρτα – Σεντ Πάτρικς 2-0 (50’Νίκου, 77’ Σάντος)

ΑΠΟΕΛ – Σάλκε 1-4 (72’ Μιροσάβλιεβιτς / 25’ Βέστερμαν, 36’ Ράκιτιτς, 41’ Σάντσεζ, 88’ Χαλίλ Άλτιντοπ)

Νόρτζελαντ – Ολυμπιακός 0-2 (73’ Μήτρογλου, 92’ Λέτο)

Εσπασε την κάντεμια με την μαύρη φανέλα ο Ολυμπιακός !

Ο Ολυμπιακός με το «διπλό», ξεπέρασε και την γκαντεμιά α που τον ήθελε να μην κερδίζει όταν οι παίκτες του φορούσαν μαύρη εμφάνιση. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα τελευταία 10 χρόνια, σε οσα ματς οι παίκτες των πρωταθλητών αγωνίστηκαν με... μαύρα, τα αποτελέσματα ήταν δυσάρεστα.

Η σειρά των αγώνων:

4/11/98 Άγιαξ-Ολυμπιακός 2-0 Τσάμπιονς Λιγκ

1/10/2002 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Ολυμπιακός 4-0 Τσάμπιονς Λιγκ

19/10/2004 Μονακό- Ολυμπιακός 2-1 Τσάμπιονς Λιγκ

8/12/2004 Λίβερπουλ –Ολυμπιακός 3-1 Τσάμπιονς Λιγκ

Προβλημάτισε, αλλά πέρασε ο Ολυμπιακός !


Την πρόκρισή του στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ εξασφάλισε ουσιαστικά ο Ολυμπιακός, που πέρασε με 2-0 από το «Φάρουμ Παρκ», κόντρα στη Νόρτζελαντ. Μήτρογλου (73’) και Λέτο (92’) πέτυχαν τα γκολ των πρωταθλητών, που πάντως, για ένα ακόμη ματς προβλημάτισαν με την απόδοσή τους. Άχρωμος και άγευστος ο Ολυμπιακός, ελάχιστα πράγματα έκανε σωστά ωστόσο, πήρε αυτό που ήθελε, αφού απέναντι του βρήκε ένα μαχητικό, αλλά περιορισμένων δυνατοτήτων σύνολο.

Το πάθημα απ’ την Ανόρθωση δεν έγινε ακριβώς μάθημα για τους «ερυθρόλευκους», όπως είχε προαναγγείλει χθες ο Βαλβέρδε. Και αυτό διότι, μπορεί να πήραν σκορ πρόκρισης από το πρώτο ματς, όμως, η εικόνα που παρουσίασαν στον αγωνιστικό χώρο ήταν απογοητευτική, στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Ειδικά, στο πρώτο 45λεπτο, ο Ολυμπιακός δεν βλεπόταν. Φαινόμενο που παρατηρείται πλέον, σε όλα τα παιχνίδια του. Ακόμη και στην επανάληψη πάντως, όταν έφτασαν στη νίκη, οι «ερυθρόλευκοι» ελάχιστα βελτιώθηκαν. Απλά εκμεταλλεύθηκαν δύο λάθη της άμυνας της Νόρτζελαντ, για να φτάσουν σε ισάριθμα γκολ.

Καλή ήταν η διαιτησία του Μέσνερ (Αυστρία), που δικαίως απέβαλλε τον Στολτίδη, ενώ παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Κάρλσεν, Μπελούτσι και Άντζα.

Οι συνθέσεις:
ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ: Χάνσεν, Κίλντεντοφτ, Κιμπέμπε, Λούντμπεργκ, Σ. Ρίχτερ (83΄ Στορ), Νακατζίμα-Φαράν (64΄ Κρίστενσεν), Νταλ (76΄ Πέντερσεν), Κάρλσεν, Μπερνιέ, Τ. Ρίχτερ, Μπέρνμπουργκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Αντζας, Ντομί, Στολτίδης, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι (60΄ Ντιόγο), Λεονάρντο, Μπελούτσι (85΄ Ντουντού), Μήτρογλου (81΄ Λέτο).


0-1



0-2

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΙΝΤΕΡ LIVE

Watch live video from greecesport's κανάλι on Justin.tv

H

Watch live video from www.ellinaras.co.nr all match on Justin.tv

Marseille - Liverpool LIVE

Watch live video from myking"s channel on Justin.tv

H

Watch live video from Marseille v Liverpool on Justin.tv

PSV-ATLETICO MADRID LIVE

Watch live video from PSV Vs. Atl. Madrid Live/Vivo on Justin.tv

CHELSEA-BORDEAUX LIVE

Watch live video from LinK TV BR on Justin.tv

Ή

Watch live video from CHELSEA # BORDEAUX IN HD on Justin.tv

Ή

Watch live video from Chelsea vs Bordeaux LIVE on Justin.tv

Barcelona-Sporting LIVE

Watch live video from Fox Sports 2008 on Justin.tv

Στη "μάχη" του UEFA ο Ολυμπιακός


Μετά από έντεκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο Ολυμπιακός "έπεσε" κατηγορία και απόψε (19:00) θα αντιμετωπίσει τη Νόρτζελαντ, για τον α' προκριματικό γύρο του Κυπέλλου UEFA. Οι "ερυθρόλευκοι" γνωρίζουν πως η νίκη είναι μονόδρομος, κόντρα σε μία τόσο αδύναμη ομάδα, η οποία τερμάτισε όγδοη στο πρωτάθλημα Δανίας και πήρε "εισιτήριο" για την Ευρώπη, μέσω του "Fair Play"...

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, είδε την ομάδα του να μην αποδίδει τα αναμενόμενα κόντρα στην Ξάνθη και... έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου, προσπαθώντας να ξυπνήσει τους παίκτες του.

Δηλώσεις τύπου: "Προσοχή στη Νόρτζελαντ. Μην πάθουμε ότι με Ανόρθωση", είναι ενδεικτικές της ψυχολογίας του Βάσκου τεχνικού, που κάθε παιχνίδι είναι για εκείνον "τελικός". Ο Ολυμπιακός ακόμα ψάχνεται αγωνιστικά και ο Βαλβέρδε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, πως οι συνεχόμενες νίκες κρατούν ψηλά το ηθικό της ομάδας.

Στο Κύπελλο UEFA, οι ερυθρόλευκοι έχουν αγωνιστεί σε 44 παιχνίδια και μετράνε 20 νίκες, 7 ισοπαλίες και 17 ήττες. Τα τέρματα είναι 59 υπέρ και 67 κατά. Έχουν δηλαδή δημιουργήσει μία θετική εικόνα στη συγκεκριμένη διοργάνωση, με καλύτερή τους στιγμή, την πρόκριση στους "16" τη σεζόν 2004-05, όταν και αποκλείστηκαν από την Νιούκασλ.

Απέναντί τους, οι Πειραιώτες έχουν μία ομάδα χαμηλής δυναμικότητας, που σε καμία περίπτωση όμως, δε θα αντιμετωπίσουν το παιχνίδι ως αγγαρεία. Αντιθέτως, αν διαβάσουμε και τις δηλώσεις των ανθρώπων της, η Νόρτζελαντ κατεβαίνει στο γήπεδο με θράσος και όνειρα για μία μεγάλη έκπληξη.

Στην τελευταία προπόνηση, ο Βαλβέρδε χρησιμοποίησε τον Κώστα Μήτρογλου αντί του Ντιόγο, ο οποίος θα προφυλαχθεί από τον προπονητή του. Οι υπόλοιποι δέκα που αναμένεται να παρατάξει ο Ισπανός είναι οι: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ντομί, Άντζας, Α. Παπαδόπουλος, Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Λέτο, Γκαλέτι και Κοβάσεβιτς. Σε περίπτωση που ο Μήτρογλου δεν αγωνιστεί, τη θέση του θα πάρει ο Μπελούτσι και ο Κοβάσεβιτς θα είναι ο μοναδικός επιθετικός.

Παναθηναϊκός-Ιντερ


Μετά από τρία χρόνια απουσίας, η επιστροφή του Παναθηναϊκού στους ομίλους γίνεται με τρόπο πανηγυρικό. Ποιος θα μπορούσε να είναι άλλωστε ο καλύτερος τρόπος από την αναμέτρηση με την Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο μέσα στο "καυτό" ΟΑΚΑ;

Οι παίκτες και ο προπονητής του Παναθηναϊκού δείχνουν να σέβονται την ομάδα που διαθέτει ένα από τα καλύτερα ρόστερ στην Ευρώπη, αλλά σίγουρα δεν την φοβούνται. Αυτό άλλωστε δεν θα το επιτρέψουν τόσο οι 60.000 και πλέον οπαδοί της ομάδας που θα βρεθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο, όσο και το ευρωπαϊκό DNA των "πρασίνων" που αναγεννιέται με την κάθε ευκαιρία, όσος καιρός και αν έχει περάσει.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολλανδός τεχνικός σκέφτεται να παρατάξει τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-5-1 και τρία αμυντικά χαφ έτσι ώστε να περιορίσει τους κινδύνους μπροστά από την εστία του Γκαλίνοβιτς.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ζοζέ Μουρίνιο αναμένεται να παρατάξει την Ιντερ με 4-3-3 και τους Κουαρέσμα και Μανσίνι να πλαισιώνουν τον Ιμπραϊμοβιτς στην επίθεση.

Οσον αφορά στην προϊστορία, ο Παναθηναϊκός έχει φιλοξενήσει 4 φορές ιταλικές ομάδες και μετρά δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα.

Oι πιθανές συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Νίλσον (Βύντρα), Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Γκούμας, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Μάτος, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (Κλέιτον), Σόουζα.

ΙΝΤΕΡ: Σέζαρ, Μαϊκόν, Κόρντομπα, Μάξγουελ, Ματεράτσι, Βιεϊρά, Καμπιάσο, Ζανέτι, Μανσίνι, Κουαρέσμα, Ιμπραϊμοβιτς


ΒΕΡΝΤΕΡ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ


Από τη στιγμή που πέρασε στους ομίλους, η Ανόρθωση είναι σαν να... κέρδισε το Champions League, όπως είπε και ο Τιμούρ Κετσπάγια αμέσως μετά την ιστορική πρόκριση επί του Ολυμπιακού.

Χωρίς κανένα απολύτως άγχος και με στόχο να εκπροσωπήσει άξια το κυπριακό ποδόσφαιρο, στην πρώτη παρουσία ομάδας μας στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης, η ομάδα της Αμμοχώστου αναμετράται στη Γερμανία με τη Βέρντερ Βρέμης.

Κι αν για την Ανόρθωση η εμπειρία είναι νέα, δεν μπορεί να πει κανείς το ίδιο και για τους Γερμανούς. Η ομάδα του Τόμας Σάαφ, του προπονητή που την καθοδηγεί τα τελευταία εννέα χρόνια (!) έχει σχεδόν μόνιμη παρουσία στις τελευταίες διοργανώσεις και έχει καταφέρει να μπει στη συνείδηση του κόσμου σαν μια από τις κορυφαίες ομάδες της Bundesliga και από τις καλύτερες της Ευρώπης.

Το σίγουρο είναι ότι στην πλευρά της κυπριακής ομάδας δεν υπάρχει κανένα άγχος. Όλοι στην οικογένεια της "Κυρίας" θέλουν να απολαύσουν την εμπειρία, να δουν επιτέλουν από κοντά το σεντόνι του Champions League και αν έρθει και το αποτέλεσμα, καλοδεχούμενο.


ΑΠΟΕΛ - ΣΑΛΚΕ


Από την ώρα που η κληρωτίδα έφερε για αντίπαλο του ΑΠΟΕΛ την πιο δύσκολη από όλες τις πιθανές που υπήρχαν, τη γερμανική Σάλκε, στο μυαλό όλων στη γαλαζοκίτρινη οικογένεια γυρίζει ένα πράγμα: η υπέρβαση. Ασφαλώς και τα δύο μεγέθη δεν συγκρίνονται, ωστόσο έχουμε δει στο ποδόσφαιρο τόσα, που ας μην αποκλείσουμε οτιδήποτε!

Το αδύνατο σημείο
Οι Γερμανοί μπορεί να πετάνε φωτιές μπροστά - ειδικά όταν βρουν κενούς χώρους -αλλά έχουν τα τρωτά τους σημεία στην άμυνα. Στους δυο τελευταίους εκτός έδρας αγώνες έχουν δεχτεί επτά γκολ: τέσσερα από την Ατλέτικο και τρία από την Ντόρτμουντ. Στο μεσοδιάστημα είχαν παίξει με την Μπόχουμ στο Γκελζενκίρχεν, και παρόλο που κέρδισαν 1-0, απειλήθηκαν αρκετές φορές.

Προϊστορία
Σε 94 αγώνες για τα ευρωπαϊκά κύπελλα ο ΑΠΟΕΛ μετράει 27 νίκες, 20 ισοπαλίες και 47 ήττες. Σε 47 διπλές αναμετρήσεις οι γαλαζοκίτρινοι έχουν πάρει 18 προκρίσεις. Η ομάδα της Λευκωσίας έχει σκοράρει 111 γκολ, ενώ έχει δεχτεί 191.

***UPDATE

Οριστικά χωρίς τον Κέβιν Κουράνι παίζει απόψε (19:00) η Σάλκε κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, για τον α’ γύρο του Κυπέλλου UEFA.

O Γερμανός φορ δεν προπονήθηκε ούτε χθες (15/09) βράδυ και έμεινε εκτός αποστολής.

Ο Κουράνι είναι η πέμπτη βασική απώλεια για τον Ρούτεν, αφού ο Κρίστιαν Πάντερ είναι τιμωρημένος λόγω αποβολής στον επαναληπτικό με την Ατλέτικο.

Τιμωρημένοι με δυο κίτρινες είναι οι Φάμπιαν Ερνστ και Ζερμέιν Τζόουνς, ενώ κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο 22χρονος (διεθνής με την Ελπίδων), Φέρμαν, αφού και ο Νόιερ και ο Σέμπερ είναι τραυματίες.

Σκάουτερ της Αρσεναλ στο «Φάρουμ Παρκ» για Ντιόγκο!


Δεν είναι μόνο η Τσέλσι από την Πρέμιερ Λιγκ που έχει βάλει στο στόχαστρό της τον Ντιόγκο, αλλά και η Αρσεναλ. Οπως υποστήριζαν χθες δανέζικα δημοσιεύματα, σκάουτερ των «κανονιέρηδων» θα βρεθεί σήμερα στις εξέδρες του «Φάρουμ Παρκ» και θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Νόρτζελαντ με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Βέβαια, από το μικροσκόπιο του «κατασκόπου» της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ δεν θα περάσει μόνο ο Βραζιλιάνος επιθετικός των «ερυθρόλευκων», αλλά και ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων Μάρτιν Μπέρνμπουργκ, ο οποίος πρόσφατα κλήθηκε στην εθνική ομάδα της χώρας.

Θεοδωρίδης: Γνωρίζω πολλά τα κρατάω για όπλο...

Κόντρα στον... αέρα του Sport Fm ξέσπασε ανάμεσα στον Κώστα Αντωνίου και τον Σάββα Θεοδωρίδη με τον δεύτερο να τονίζει πως ξέρει πολλά, που έγιναν την Κυριακή το μεσημέρι και πως κάποια στιγμή θα τα χρησιμοποιήσει σαν όπλο...

Την αρχή έκανε ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που αναφέρθηκε στις δηλώσεις Θεοδωρίδη σχετικά με την κριτική που έκανε ο Βαρούχας εναντίον του Ντιόγκο, με καυστικό τρόπο: «Βλέποντας σήμερα τον Τύπο είδα και κάποια πράγματα που με στενοχώρησαν. Είδα δημοσιεύματα για τον Ολυμπιακό, που τυγχάνει τόσο κακής αντιμετώπισης από τους διαιτητές, τώρα τον κυνηγούν και οι τηλεκριτικοί».

Και ο Κώστας Αντωνίου με την ίδια... διάθεση, συνέχισε: «Επειδή εμείς σαν Παναθηναϊκός θέλουμε υγιές και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, συμπαριστάμεθα στον Ολυμπιακό. Εμείς πιστεύουμε πως το παιχνίδι πρέπει να παίζεται μέσα στο γήπεδο από παίκτες και προπονητές. Είμαστε μαζί τους για να προστατέψουμε το ευ αγωνίζεσθαι. Αν αδικούνται κάπου, θα φωνάξουμε κι εμείς μαζί τους».

Λίγη ώρα μετά ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σάββας Θεοδωρίδης θέλησε να ...απαντήσει στον αέρα τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Έμαθα ότι κάποιοι μίλησαν ειρωνικά για μένα. Εγώ θέλω να μιλάω στους άλλους πρόσωπο με πρόσωπο και όχι έτσι. Καταλαβαίνω τον πόνο τους, δεν επιστρέφω πάντως τους χαρακτηρισμούς, δεν ασχολούμαι με τις άλλες ομάδες», κλείνοντας με την αινιγματική δήλωση που γράψαμε στον πρόλογο.

Θεοδωρίδης κατά Βαρούχα: Αλλα λέει τη μία Κυριακή και άλλα την άλλη!


Επίθεση κατά του Παναγιώτη Βαρούχα για τα αρνητικά σχόλια που έκανε για τον Ντιόγκο κατά τη διάρκεια της «Αθλητικής Κυριακής», εξαπέλυσε ο Σάββας Θεοδωρίδης. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός εξοργίστηκε τόσο πολύ με τα λόγια του καθηγητή διαιτησίας, που ζήτησε μέχρι και την απομάκρυνσή του από την εκπομπή της ΝΕΤ, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν μπορεί ένας αντί-Ολυμπιακός να κρίνει την ομάδα»!

«Αυτά που λέχθηκαν από τον κ. Βαρούχα είναι προκλητικά. Υποτιμάει την ανθρώπινη νοημοσύνη. Δεν έχει δικαίωμα να κριτικάρει ότι δήθεν ο Ντιόγκο πέφτει σε κάθε επαφή, επιζητώντας το πέναλτι. Λέει ότι το συνηθίζει και ότι το ίδιο έκανε και στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Αν και ο κ. Βαρούχας στο παιχνίδι με τον Αστέρα είχε δηλώσει πως η πτώση του Ντιόγκο ήταν πέναλτι», ήταν τα πρώτα λόγια του Θεοδωρίδη στο «Sport TV» για να συνεχίσει:

«Πώς είναι δυνατόν τη μία να λέει πως υπάρχει ανατροπή και μία εβδομάδα αργότερα να υποστηρίζει πως ο Ντιόγκο επιδιώκει να πέφτει μόνος του; Ο κ. Βαρούχας θέλει να περάσει το μήνυμα ότι ο Ντιόγκο κάνει θέατρο, λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς στους διαιτητές ότι όχι μόνο να μην του δίνουν πέναλτι, αλλά να τον τιμωρούν και με κίτρινες κάρτες».

«Να φύγει από τη ΝΕΤ»
Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού στην Σούπερ Λίγκα ζήτησε ευθέως την απομάκρυνση του Βαρούχα από την εκπομπή της NET: «Αυτά όχι σε εμάς! Πρέπει αυτός ο κύριος να φύγει το γρηγορότερο από την ΝΕΤ. Πρέπει να ξέρει ο κ. Βαρούχας πως οι φάσεις που διαμορφώνουν αποτελέσματα είναι τα οφσάιντ που κόπηκαν από Ολυμπιακό και Πανθρακικό στα παιχνίδια με Ξάνθη και Παναθηναϊκό, αντίστοιχα, και ενώ τα παιχνίδια ήταν στο 0-0, και όχι δήθεν πέναλτι, με σκορ ήδη στο 3-0. Εγώ ποιον πρέπει να πιστέψω, τον κ. Βαρούχα που τις δήθεν παραβάσεις στους παίκτες του ΠΑΟ τις είδε πέναλτι ή τον κ. Βασιλάκη που υποστήριξε πως δεν υπήρχε τίποτα;».

«Είναι αντι-Ολυμπιακός»

Ο κ. Θεοδωρίδης δεν έριξε τους τόνους ούτε στη συνέχεια της συνέντευξης, αντιθέτως μάλιστα: «Αφησαν υπονοούμενα για τους Ζωγράφο και Γερμανάκο. Οταν λένε κάτι τέτοια, να λένε και το λόγο που τα αναφέρουν. Επαναλαμβάνω. Ο κ. Βαρούχας πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό από τη ΝΕΤ. Δεν μπορεί ο εν λόγω αντι-Ολυμπιακός να κριτικάρει την ομάδα. Δεν μπορεί. Φέρνει και σε δύσκολη θέση τους παρουσιαστές, κάτι που φάνηκε και στην εκπομπή της Κυριακής. Ο Ολυμπιακός θέλει διαιτησίες 50-50. Τόσο ο Σταυρίδης, όσο και ο Παμπορίδης, όπως έμαθα στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ έδωσαν ρεσιτάλ. Εγώ αυτό θέλω».
«Τα επαναλαμβανόμενα σφάλματα παύουν να είναι τυχαία»
Στο τέλος, αναγνώρισε ότι οι διαιτητές μέχρι στιγμής τα πάνε μια χαρά, αλλά δεν έκανε το ίδιο και με τους επόπτες: «Οι διαιτητές μπορεί να τα πηγαίνουν μέχρι στιγμής καλά, οι επόπτες όμως όχι. Εκεί θέλει προσοχή. Τα επαναλαμβανόμενα σφάλματα παύουν να είναι τυχαία...».

Oμπράντοβιτς: Έχω πολλές απαντήσεις για τον Τσίλντρες


Αισιόδοξος πως η ομάδα του θα πανηγυρίσει και πάλι, φτάνοντας στην επίτευξη των στόχων της, παρουσιάστηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Εξέδρα». Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» τόνισε μεταξύ άλλων:

«Κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός προσπαθεί και πιστεύει ότι έχει ομάδα να μας νικήσει, έτσι και φέτος. Οι δύο ομάδες απέχουν όσον αφορά το μπάντζετ πολύ από τις άλλες, αλλά έχουμε χάσει πολλές φορές από μικρές ομάδες. Στην Ευρωλίγκα, υπάρχουν 16 ομάδες που κάθε χρόνο διεκδικούν μια θέση στο φάϊναλ φορ. Κάθε χρόνο η διοργάνωση γίνεται καλύτερη»

Όσον αφορά το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Τζον Τσίλντρες ο τεχνικός του Παναθηναϊκού απάντησε: «Η απάντηση είναι τόσο απλή... Διαμαντίδης, Σπανούλης, Γιασικεβίτσιους, Χατζηβρέττας, Νίκολας, Περπέρογλου, Κέτσμαν. Αλβέρτης, Σάκοτα, Τσαρτσαρής, Φώτσης, Μπατίστ, Βεργίνης και Πέκοβιτς... Είναι καλό για τον Ολυμπιακό ότι ήρθε, αν και εγώ δεν τον έχω δει, αλλά δεν είναι όλος ο Ολυμπιακός».

Για το αντίο του Φράνκι στο τέλος της περιόδου, ο Ομπράντοβιτς είπε: «Ο Αλβέρτης είναι μια προσωπικότητα ταυτισμένη με την ομάδα. Είμαι χαρούμενος που δούλεψα τόσα χρόνια μαζί του. Θεωρώ πως πρέπει να μείνει στον Παναθηναϊκό και του χρόνου. Είναι όνειρο να τελειώσουμε την σεζόν με triple crown για να τελειώσει έτσι την καριέρα του ο Φράνκι»

Τέλος οριστικά ο Αμορόζο


Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ δικαίωσε πριν από λίγη ώρα την ΠΑΕ Άρης στην δικαστική της διαμάχη με τον Μάρτσιο Αμορόζο.

Η απόφαση της ΕΠΟ αναφέρει: "Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ με την υπ΄ αριθμ. 965/2008 απόφασή της δέχεται εν μέρει την προσφυγή της ΠΑΕ Αρης Θεσσαλονίκης κατά του ποδοσφαιριστή Μ. Αμορόζο και αναγνωρίζει λύση του συμβολαίου με υπαιτιότητα του ποδοσφαιριστή από 21/7/2008".

Διάψευση της "Σίτι" για Ρονάλντο


Η μετεγγραφή του Ρονάλντο στην Μάντσεστερ Σίτι δεν θα γίνει πραγματικότητα τελικά καθώς οι "πολίτες" επιβεβαίωσαν τις επαφές αλλά παράλληλα ξεκαθάρισαν ότι δεν θα προχωρήσουν στην απόκτηση του Βραζιλιάνου επιθετικού.