Πέμπτη, Αυγούστου 07, 2008

Φιλικό με Ατρόμητο, Ποιοι δηλώθηκαν για το Τσάμπιονς Λιγκ


Φιλικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο δίνει την Παρασκευή ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι (19:30).

Όσον αφορά τα παιχνίδια για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ με την Σπάρτα Πράγας, η «πράσινη» ΠΑΕ δήλωσε στην ΟΥΕΦΑ τους παίκτες οι οποίοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτά τα δύο παιχνίδια.

Αναλυτικά η λίστα:

Γκαλίνοβιτς, Μάλαρτζ, Καρνέζης, Σαριέγκι, Γκούμας, Μελίσσης, Σιόντης, Γκάμπριελ, Σιμάο, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μάτος, Νίνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης, Τζιόλης, Ιβανσιτς, Νίλσον, Ρουκάβινα, Κλέιτον, Σαλπιγγίδης, Σόουζα, Χριστοδουλόπουλος, Μάντζιος και Πετρόπουλος.

Παρουσίασε Παπασταθόπουλο η Τζένοα


Στην επίσημη παρουσίαση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου προχώρησε η Τζένοα, με τον Έλληνα διεθνή κεντρικό αμυντικό να δηλώνει πανευτυχής που θα παίξει σε μία ιστορική ομάδα.

"Είμαι χαρούμενος που θα παίξω σ’ ένα απαιτητικό και ταυτόχρονα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Έρχομαι από μία ιστορική ομάδα της Ελλάδας στον πρώτο σύλλογο που ιδρύθηκε στην Ιταλία. Είμαι ευτυχισμένος που ολοκληρώθηκε επιτυχώς η μεταγραφή μου και για το γεγονός ότι θα αγωνιστώ σε ένα πρωτάθλημα σαν κι αυτό της Serie A, το οποίο είναι δύσκολο, αλλά παράλληλα εμπεριέχει μεγάλα κίνητρα για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή σαν κι εμένα", τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο πρώην άσος της ΑΕΚ.

Σεβαστής: Καμία νομική βάση το ενδεχόμενο αποκλεισμού της Θάνου...



O ισχυρός άνδρας του ελληνικού στίβου Βασίλης Σεβαστής επισήμανε πως ενδεχόμενος αποκλεισμός της Θάνου από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, θα ισοδυναμεί με υποκρισία.

«Δεν υπάρχει καμία νομική βάση για αποκλεισμό της Θάνου, από τη στιγμή ειδικά που δεκάδες άλλοι αθλητές που κατηγορήθηκαν για παραβάσεις του κανονισμού ντόπινγκ, έχουν εκτίσει τις ποινές τους και συμμετέχουν κανονικά στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Θα είναι ένα λάθος, μια μεγάλη υποκρισία η απόφαση για αποκλεισμό. Δεν ξέρω αν η ΔΟΕ θελήσει να ικανοποιήσει την κοινή γνώμη ή τα ΜΜΕ με μια τέτοια απόφαση», τόνισε σχετικά ο Βασίλης Σεβαστής, φιλοξενούμενος της ραδιοσυχνότητας του «Σκάι».

Δεν προχωράει του Γκαέλ Ζιβέ


Δεν προχωράει τελικά η υπόθεση της ενδεχόμενης μεταγραφής του Γκαέλ Ζιβέ από την Μαρσέιγ, καθώς στο παιχνίδι για την απόκτησή του μπήκε και η Γουέστ Χαμ, ανεβάζοντας την τιμή του σε επίπεδα που δεν είναι διατεθειμένος να κινηθεί ο Παναθηναϊκός.

Η μεγάλη διαφορά που υπήρχε είχε να κάνει με τις απαιτήσεις του παίκτη. Αυτές καλύπτονται πλήρως από το συμβόλαιο αξίας 1,7 εκατομμυρίων ευρώ ανά χρόνο που του προσφέρουν τα "σφυριά", με αποτέλεσμα ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός να βρίσκεται μια ανάσα από τον αγγλικό σύλλογο.

Στο "τριφύλλι" τώρα στρέφονται σε άλλες περιπτώσεις, όπως ο Λοθάνο Οριόλ της Σανταντέρ, που και αυτός διαθέτει τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Τεν Κάτε.

Ούτε ένας... ντοπέ


Ελπιδοφόρα μηνύματα πως θα δούμε "καθαρούς" Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, καθώς σε περισσότερους από 650 ελέγχους ντόπινγκ τα δείγματα ήταν αρνητικά.

Ο επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής της ΔΟΕ, Πατρίκ Σαμάς, δήλωσε ότι οι έλεγχοι αίματος και ούρων διενεργήθηκαν σε διάφορα μέρη, όπως στο Ολυμπιακό Χωριό του Πεκίνου, σε προπονητικά κέντρα στη Σιγκαπούρη, στο Χονγκ Κονγκ, στη Βρετανία και αλλού.

Οι έλεγχοι φυσικά δεν θα σταματήσουν καθώς η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ΔΟΕ έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει 4.500 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2004 στην Αθήνα έγιναν συνολικά 3.600 έλεγχοι και βρέθηκαν 26 θετικά δείγματα

Το GTA ΙV στο PC !


Η Rockstar επιβεβαίωσε πριν από μερικές ώρες την κυκλοφορία του Grand Theft Auto IV σε PC, το οποίο θα κάνει την εμφάνισή του στην αγορά της Ευρώπης στις 21 Νοεμβρίου και σε αυτήν της Αμερικής τρεις ημέρες νωρίτερα (στις 18). Η μεταφορά θα γίνει από τα δύο γνωστά formats στο PC με τη διαφορά ότι στο PC θα υπάρχει και ένα βελτιωμένο multiplayer με -πιθανότατα- νέα modes. Το GTA IV κυκλοφόρησε για Xbox 360 και PlayStation 3 στις 29 Απριλίου και κατάφερε μέχρι σήμερα να πουλήσει 8.5 εκατομμύρια αντίτυπα.

gameover.gr

Δηλώθηκε η λίστα του Ολυμπιακού με Ανόρθωση !


Ο Ολυμπιακός έστειλε σήμερα στην ΟΥΕΦΑ τη λίστα με τους παίκτες που θα πάρουν μέρος στις δύο αναμετρήσεις με την Ανόρθωση, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όπως αναμενόταν, εκτός λίστας έμεινε ο Κριστιάν Λεντέσμα, ο οποίος δεν υπολογίζεται πλέον από τους Πειραιώτες και ίσως και εντός της ημέρας να αποτελέσει και τυπικά παρελθόν. Ακόμη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποφάσισε να αφήσει εκτός για τα δύο ματς με τους Κύπριους τους Μίρνες Σίσιτς και Γιάννη Παπαδόπουλο.

Στη λίστα βρίσκονται τα ονόματα 22 παικτών, που είναι οι εξής: Αντζας, Μπελούτσι, Ραούλ Μπράβο, Λεονάρντο, Τζόρτζεβιτς, Ντομί, Γκαλέτι, Γκαλίτσιος, Όσκαρ, Κόβατς, Κοβάσεβιτς, Λέτο, Μενδρινός, Μήτρογλου, Νικοπολίδης, Πάντος, Παπαδόπουλος Αβραάμ, Πατσατζόγλου, Ντουντού, Στολτίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ.

Υπολογίζονται ακόμη οι Παναγόπουλος και Κατσικογιάννης που βρίσκονται στη β’ λίστα, με τους γηγενείς ποδοσφαιριστές.

Δικαίωμα για μία αλλαγή

Πάντως, ο Ολυμπιακός όπως και όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, έχουν δικαίωμα για μία αλλαγή στη λίστα, ακόμη και μία μέρα πριν τον πρώτο αγώνα.

Τι σημαίνει αυτό; Από τη στιγμή που φεύγει ο Λεντέσμα, ο ξένος επιθετικός που θα αποκτηθεί, θα έχει δικαίωμα να μπει στη λίστα και να παίξει με τη Ανόρθωση.

Θετικό το τελευταίο τεστ πριν το Πεκίνο: 86-71 η Ελλάδα την Κροατία


Επιτυχημένο ήταν το τελευταίο φιλικό τεστ της Εθνική ομάδας μπάσκετ, αφού επικράτησε με 86-71 της Κροατίας, 3 μέρες πριν την έναρξη του Ολυμπιακού τουρνουά.

Δεκάλεπτα: 22-26, 52-40, 68-62, 86-71

Ελλάδα (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 12 (2), Μπουρούσης 4, Σπανούλης 12, Ζήσης 2, Βασιλόπουλος 10 (1), Φώτσης 15 (1), Πρίντεζης 4, Γλυνιαδάκης 1, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 10 (2), Σχορτσιανίτης 9, Πελεκάνος 3 (1)

Κροατία (Ρέπεσα): Ούκιτς 10 (1), Πόποβιτς 3 (1), Τόμας 14 (2), Μπάνιτς 14, Μπάρατς 3, Κους 2, Νίτσεβιτς, Πλάνινιτς 5, Πρκάτσιν 2, Ρόζιτς 8, Λόντσαρ 10

Πεκίνο :Νίκησε στο 86’ η Αργεντινή, ισόπαλοι οι άλλοι τρεις αγώνες


Τα αποτελέσματα:

Α’ Όμιλος Ακτή Ελεφαντοστού-Αργεντινή 1-2 (53’ Σισέ – 43’ Μέσι, 86’ Ακόστα)

Βαθμολογία

1. Αργεντινή 2-1 3
2. Αυστραλία 1-1 1
3. Σερβία 1-1 1
4. Ακτή Ελεφ. 1-2 0

Β’ Όμιλος Ολλανδία-Νιγηρία 0-0

Βαθμολογία

1. ΗΠΑ 1-0 3
2. Νιγηρία 0-0 1
3. Ολλανδία 0-0 1
4. Ιαπωνία 0-1 0

Γ’ Όμιλος Κίνα-Νέα Ζηλανδία 1-1 (88’ Λι – 53’ Μπρόκι)

Βαθμολογία

1. Βραζιλία 1-0 3
2. Κίνα 1-1 1
3. Ν.Ζηλανδία 1-1 1
4. Βέλγιο 0-1 0

Δ’ Όμιλος Ν. Κορέα-Καμερούν 1-1 (68’ Παρκ-81’ Μαντιέγκ)

Βαθμολογία

1. Ιταλία 3-0 3
2. Καμερούν 1-1 1
3. Ν. Κορέα 1-1 1
4. Ονδούρα 0-3 0

Τελειώνει ο Λεντέσμα


Ο Αργεντίνος μέσος, δεν βρίσκεται στα πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε και έτσι έιναι θέμα ωρών η αποχώρηση του Κριστιάν Λεντέσμα, από τον Ολυμπιακό. Η αποχώρηση απελευθερωθεί μία θέση ξένου και έτσι να γίνει τουλάχιστον μία ακόμα «ερυθρόλευκη» μεταγραφική κίνηση. Πιο πιθανή φαντάζει αυτή τη στιγμή η μετακίνηση του «λύκου» στην Σαν Λορέντζο.

Χειρουργήθηκε ο Μαντούκα


Σε χειρουργική αποσυμπίεση στην περιοχή της αριστερή τους πτέρνας υποβλήθηκε σήμερα στο «IΑΣΩ General» από το γιατρό της ομάδας, Γιάννη Λεβάκο ο Γκουστάβο Μαντούκα.

Ο 28χρονος επιθετικός δεν είχε άλλη επιλογή, καθώς τα αποτελέσματα των χθεσινών του εξετάσεων έδειξαν μεν μείωση της έκτασης του οστικού οιδήματος, αλλά αυτή ήταν εξαιρετικά αργή.

O άσος της ΑΕΚ αποχώρησε μετεγχειρητικά άμεσα από το νοσοκομείο και από αύριο (08/08) θα συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμα αποκατάστασης του.





Πεκίνο: Νικηφόρο ξεκίνημα για τρεις στο ποδόσφαιρο των ανδρών


Τα αποτελέσματα:
Α’ Όμιλος Αυστραλία-Σερβία 1-1 (69’ Ζάντκοβιτς-79’ Ραΐκοβιτς)

Β’ Όμιλος Ιαπωνία-ΗΠΑ 0-1 (47’ Χόλντεν)

Γ’ Όμιλος Βραζιλία-Βέλγιο 1-0 (79’ Άντερσον)
Δ’ Όμιλος Ονδούρα-Ιταλία 0-3 (41’ Τζοβίνκο, 45’ πεν. Ρόσι, 52’ πεν. Ακουαφρέσκα)

Σήμερα θα γίνουν επίσης οι αγώνες (ώρα έναρξης 14.45): Ακτή Ελεφαντοστού-Αργεντινή, Ολλανδία-Νιγηρία, Κίνα-Νέα Ζηλανδία, Νότιος Κορέα-Καμερούν

«Καταπράσινος» ο Μάτος


Με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του το τρυφίλλι ανακοίνωσε την απόκτηση των 100% δικαιωμάτων του Μαρσέλο Μάτος, παράλληλα ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του για ακόμα ένα χρόνο.

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ανακοινώνει την πλήρη απόκτηση των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή De Mattos Terra Marcelo, ο οποίος υπέγραψε τροποποίηση του συμβολαίου του παρατείνοντας το για ένα χρόνο, ως το 2012», αναφέρει η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού.

«ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ»


Ο Ολυμπιακός δεν ενθουσίασε στο φιλικό παιχνίδι με τη Σανταντέρ, οι οπαδοί του όμως έχουν κάθε λόγο να τρίβουν τα χέρια τους από χαρά. Η αιτία ήταν ο Σεμπάστιαν Λέτο, που στάθηκε πραγματική αποκάλυψη, άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, κέρδισε τις επευφημίες και το χειροκρότημα.

Ανάλογη ήταν και η αντιμετώπιση που είχε ο Αργεντινός παίκτης από τον αθλητικό Τύπο, η πλειοψηφία του οποίου του επεφύλαξε διθυραμβικές κριτικές. Ας δούμε πως σχολίασαν την πρώτη του εμφάνιση με τα «ερυθρόλευκα».

Εντυπωσιακό new entry χαρακτήρισε την εμφάνιση του Λέτο η εφημερίδα «SportDαy», που στην κριτική του για τον παίκτη ο Ηρ. Αντύπας σημειώνει: «Δώστε μας μάτια να τον βλέπουμε, Κάπως έτσι θα σκέφτηκαν οι φίλοι του Ολυμπιακού, βλέποντάς τον. «Άτι» από αριστερά, σέντρα-διαβήτης, δυνατός και δεν διστάζει να σουτάρει. Η πρώτη του εμφάνιση ήταν ικανοποιητική».

«Θέαμα και ουσία»

«Αργεντίνικη μαγεία» είναι ο τίτλος και «στο ντεμπούτο του ο Λέτο ξεσήκωσε το Καραϊσκάκη, δίνοντας επιθετική πνοή», ο υπότιτλος της εφημερίδας «Goalnews», στην περιγραφή του αγώνα του Ολυμπιακού. Στην κριτική των παικτών (ο Γ. Κουτσούμπας) του δίνει τον υψηλότερο βαθμό (8) και αναφέρει: «Με μια λέξη, εκπληκτικός. Ο Αργεντινός, αν και με μια μέρα προπόνησης στα πόδια του, μεταμόρφωσε τον Ολυμπιακό με την είσοδό του στο παιχνίδι. Συνδυάζει θέαμα και ουσία και από τα πόδια του ξεκίνησαν όλες οι προσπάθειες των «ερυθρόλευκων» στα τελευταία 35 λεπτά».

«Άρτια τεχνική κατάσταση»

«Κέρδισε τον Λέτο», είναι ο τίτλος του αντίστοιχου κειμένου της «Εξέδρας», που στην κριτική του ο Κ. Πάλλης γράφει: «Κατάφερε με το καλημέρα να γίνει σύνθημα στα χείλη των φίλων του Ολυμπιακού. Μια συστημένη σέντρα στον Κοβάσεβιτς, ένα κερδισμένο πέναλτι καταγράφηκαν, μεταξύ άλλων, στο ενεργητικό του. Ορεξάτος και με άρτια τεχνική κατάσταση».
«Σαν να παρέδιδε μαθήματα»

Για το «Φως», η απόδοση του Λέτο ήταν ο βασικός τίτλος της πρώτης σελίδας. «Τρέλα με Λέτο, παίκτης μεγάλης κλάσης, εντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε», γράφει. «Λέτο για μεγάλα πράγματα», ήταν ο τίτλος στο κείμενο της περιγραφής της αναμέτρησης( από τον Γ. Δασκαλόπουλο). «Αεράτος, επινοητικός, ντριμπλέρ, μάγος, έμοιαζε με τις κινήσεις του σαν να παρέδιδε μαθήματα από σύγχρονο ποδοσφαιρικό μπαΛΕΤΟ. Τα μάτια μας ειλικρινά, άλλο τέτοιο παίκτη στη γραμμή δεν έχουν ξαναδεί», τόνισε μεταξύ άλλων η εφημερίδα στη μακροσκελέστατη αναφορά της στον Αργεντινό.


«Ήταν μόνο ένα μικρό δείγμα»


Στον Λέτο ήταν αφιερωμένο το πρωτοσέλιδο και της εφημερίδας «Πρωταθλητής», που είχε τίτλο «Τι παικταράς Θεέ μου!».Ο παίκτης χαρακτηρίζεται (από τον Δ. Γρηγορόπουλο) «φαινόμενο», ενώ μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Στην ομάδα υπάρχει ένας καινούργιος ποδοσφαιριστής, ένας μεγάλος παίκτης. Ο Σεμπάστιαν Λέτο. Και χθες δεν είδαμε τίποτα. Ήταν μόνο ένα μικρό δείγμα.... Γνωρίζει πολύ καλά το τόπι. Την αγαπάει τη μπάλα και τη χαϊδεύει».


«Άλλαξε την εικόνα»

«Κέρδος ο Λέτο», ήταν ο τίτλος της εφημερίδας «ScoreLive» που τονίζει: «Ο Αργεντινός μέσος έδειξε εκπληκτικά στοιχεία στην πρώτη του εμφάνιση, αφού άλλαξε την εικόνα των «ερυθρόλευκων».
«Μαγικά από αριστερά»

Εγκωμιαστικά ήταν τα σχόλια και της εφημερίδας «Φίλαθλος». «Με την απόδοσή του κέρδισε το χειροκρότημα των οπαδών του Ολυμπιακού. Ο Αργεντινός νεοαποκτηθείς έκανε δύο μαγικά από αριστερά, ενώ κέρδισε και πέναλτι», έγραψε ο συντάκτης της Μ. Ασσαριώτης.

Επαφή Ολυμπιακού με Ιντερ για Κρέσπο, γράφουν στην Ιταλία


Ολο και αυξάνονται τα ιταλικά δημοσιεύματα που θέλουν τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να ντύσει στα «ερυθρόλευκα» τον Ερνάν Κρέσπο. Συγκεκριμένα, η «Tuttosport» και η «Corriere dello Sport» έγραφαν ότι οι Πρωταθλητές Ελλάδος ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους της Ιντερ και συζήτησαν το ενδεχόμενο μεταγραφής του Αργεντινού άσου στον Πειραιά.

Προτίμηση στην Γουέστ Χαμ ο Ζιβέ


Ο Γκαέλ Ζιβέ φέρεται να προτιμάει την Premier League απο τον Παναθηναϊκό σύμφωνα με τους Άγγλους.

Ο Παναθηναϊκός έχει αποφασίσει για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού και ο Γκαέλ Ζιβέ είναι μια απο τις περιπτώσεις που εξετάζουν, αν και ο Γάλλος δείχνει να έχει αλλού στραμμένο το βλέμμα του, ενώ και οι "πράσινοι" δεν "καίγονται" για την απόκτηση του.

Τις τελευταίες μέρες οι Άγγλοι αναφέρουν οτι εκτός απο τον Παναθηναϊκό, υπάρχει και ενδιαφέρον απο την Γουέστ Χαμ, με τα ΜΜΕ της χώρας ν' αναφέρουν οτι ο παίκτης εκμηστηρεύτηκε στο περιβάλλον του πως προτιμάει την πρόταση των "σφυριών".

«Το όνομά μου είναι Ντουντού»


«Με λένε Ντουντού», διευκρίνισε το νέο απόκτημα της ομάδας του Πειραιά και δήλωσε ενθουσιασμένος από το γεγονός ότι οι οπαδοί της φώναζαν ρυθμικά το όνομά του, μόλις κατάλαβαν ότι βρίσκεται στη σελίδα των επισήμων. «Θέλω να προσφέρω πολλά στην ομάδα και τους οπαδούς. Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να δείξω την αξία μου από τον αγώνα με τη Σανταντέρ. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις γεμάτο το γήπεδο, σου ανεβάζει την ψυχολογία. Θα κάνω ότι μπορώ για να βλέπω τους οπαδούς μας χαρούμενους», είπε ο Βραζιλιάνος.

Αναφερόμενος στους αγώνες με την Ανόρθωση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τόνισε: «Είναι δύσκολοι. Χρειάζεται προσοχή και αυτοσυγκέντρωση. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να παρουσιαστούμε έτοιμοι σε αυτά τα κρίσιμα παιχνίδια».

Απειλή Ντιόγκο στον Ντα Λούπα: Σταματάω αν δεν πάω Ολυμπιακό!


«Εγώ δεν ξαναπαίζω! Ή θα με αφήσετε να πάω στον Ολυμπιακό ή δεν θα ξαναπαίξω ποτέ εδώ». Αυτό ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει στον πρόεδρο της Πορτουγκέζα, Μανουέλ ντα Λούπα, ο Ντιόγκο και έτσι ο νεαρός φορ δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της βραζιλιάνικης ομάδας τον αγώνα πρωταθλήματος, που έδωσε τα ξημερώματα κόντρα στην Σπορτ Ρεσίφε.

Ο τρόπος που προσπαθεί ο Βραζιλιάνος επιθετικός για να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό θυμίζει κατά πολύ τη στάση που κράτησε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος απέναντι στον Αρη. Η συγκεκριμένη «συνταγή» αποδείχθηκε πετυχημένη για τον 24χρονο αμυντικό, κάτι που οι «ερυθρόλευκοι» ευελπιστούν να συμβεί και με τον Βραζιλιάνο επιθετικό.

Η τελική συνάντηση Ντιόγκο με πρόεδρο !


Για σήμερα το απόγευμα -μεσάνυχτα Πέμπτης προς Παρασκευή στην Ελλάδα- μετατέθηκε η συνάντηση του Ντιόγκο με τον πρόεδρο της Πορτουγκέζα, Μανουέλ Ντα Λούπα. Ο λόγος που ο ισχυρός άνδρας του βραζιλιάνικου συλλόγου ζήτησε από τον νεαρό φορ να περιμένει μία μέρα ήταν η επιθυμία του να ταξιδέψει στο Ρεσίφε και να βρεθεί στο πλευρό των παικτών του για τον σημαντικό αγώνα που έδιναν κόντρα στην Σπορτ για το πρωτάθλημα.

Η αναβολή του συγκεκριμένου ραντεβού δεν προκαλεί ανησυχία στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, ιδιαίτερα κιόλας μετά το μπάσιμο των ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Λοκομοτίβ Μόσχας, αντίθετα μάλιστα. Οι «ερυθρόλευκοι» αισιοδοξούν ότι πολύ σύντομα ο Βραζιλιάνος επιθετικός θα πιάσει... λιμάνι.
«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με Πορτουγκέζα»

Από την πλευρά του, ο Ντιόγκο αποκάλυψε σε ΜΜΕ της Βραζιλίας πως πλέον πολύ δύσκολα θα «χαλάσει» η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, αφού η Πορτουγκέζα έχει αποδεχθεί την πρόταση των Πρωταθλητών Ελλάδος: «Θα πάω στην Ελλάδα και θα υπογράψω στον Ολυμπιακό. Δεν ξαναπαίζω εδώ, μόνο στον Ολυμπιακό». . Δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα με την Πορτουγκέζα».

«Κλεισμένη» η μεταγραφή

Αυτό παραδέχονται και άνθρωποι του συλλόγου, που βρίσκονται πολύ κοντά στις εξελίξεις: «Το αργότερο μέχρι την Παρασκεύη ο παίκτης θα ανακοινωθεί. Υπάρχει συμφωνία και απλός αυτό θα επικυρωθεί στην συνάντηση που θα έχουμε».

Βαλβέρδε: Χρειαζόμαστε επιθετικό και πρέπει να αποκτήσουμε


Μπορεί να έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Ολυμπιακού, αλλά δεν παρέλειψε να τονίσει και πάλι την ανάγκη για μεταγραφή επιθετικού. Ο λόγος για τον τεχνικό της ομάδας του Πειραιά, Ερνέστο Βαλβέρδε, που τόνισε μετά το ματς με την Ρασίνγκ: «Χρειαζόμαστε παίκτες για την επίθεση και πρέπει να τους αποκτήσουμε»

Κατά τ’ άλλα ο Ισπανός προπονητής μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την προσπάθεια των παικτών του: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος γιατί παίξαμε καλά δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και το μόνο που πρέπει να προβληματίσει είναι τα τρία γκολ που δεχτήκαμε. Με την Ανόρθωση θα είμαστε πιο έτοιμοι. Η ήττα πάντως μπορεί να μας βγει και σε καλό».

Για τον Σεμπαστιάν Λέτο, που έκλεψε την παράσταση, όσο αγωνίστηκε ο Βαλβέρδε τόνισε: «Για έναν παίκτη που έχει κάνει μόνο μία προπόνηση 25 λεπτών με την ομάδα τα πήγε εξαιρετικά. Έδειξε μερικά από τα δείγματα του ταλέντου του, θα βοηθήσει πολύ την ομάδα», ενώ για τον Ντούντου είπε: «Είναι καλός παίκτης θα βοηθήσει πολύ σε μια δύσκολη για την ομάδα χρονιά».

«Θα παίξει ο Μέσι»


Την πεποίθηση ότι ο Λιονέλ Μέσι θα δώσει κανονικά το «παρών» στο Ολυμπιακό ποδοσφαιρικό τουρνουά του Πεκίνου, που ξεκινάει την Πέμπτη και δε θα αναγκαστεί να επιστρέψει στην Ισπανία, εξέφρασαν ο προπονητής της «μπιανκοσελέστε», Σέρτζιο Μπατίστα και ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής, Χούλιο Γκροντόνα. Δηλαδή, πως δε θα αναγκάσει η Μπαρτσελόνα τον 20χρονο διεθνή μέσο να επιστρέψει στη Βαρκελώνη.

«Εγώ ξέρω ότι ο Λιονέλ θέλει να παραμείνει στην ομάδα. Δε θέλω να εμπλακώ στα δικαστικά θέματα, αλλά αύριο θα αγωνιστεί κανονικά και το ίδιο θα κάνει και σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά», δήλωσε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, ο παλαίμαχος διεθνής αμυντικός.

Όσον αφορά τον Γκροντόνα, μίλησε στην τηλεόραση της πατρίδας του και ξεκαθάρισε πως ο Μέσι θα παραμείνει κανονικά στην κινεζική πρωτεύουσα.

Ρονάλντο: «Μένω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»


Τέλος στο μεταγραφικό σίριαλ του καλοκαιριού αποφάσισε να βάλει μόνος του ο Κριστιάνο Ρονάλντο δηλώνοντας ξεκάθαρα πως θα παραμείνει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δεν θα μετακομίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης, πράγμα που αποτελούσε επιθυμία του.

«Μίλησα με τον προπονητή (σερ Άλεξ Φέργκιουσον), με άκουσε, τον άκουσα και αντιλήφθηκα πως το καλύτερο και για τις δύο πλευρές θα ήταν να μείνω. Συνεπώς μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως την προσεχή περίοδο θα αγωνίζομαι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», δήλωσε ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, ενώ κατέστησε σαφές πως δεν θα παραμείνει παρά τη θέλησή του στους πρωταθλητές Αγγλίας. «Όποιος το ισχυριστεί θα είναι ψεύτης. Θα παίξω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με όλη την καρδιά και την ψυχή μου».

Εχασε από τη Σανταντέρ, αλλά κέρδισε ένα παίχτη














Στο όγδοο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, το τελευταίο πριν από τον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από τη Σανταντέρ με 3-2 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Οι ερυθρόλευκοι είχαν καλή απόδοση στον επιθετικό τομέα, αλλά η αμυντική λειτουργία ήταν προβληματική.

Ο Σεμπαστιάν Λέτο κέρδισε τις εντυπώσεις και... υποχρέωσε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό "παρών" στο φαληρικό γήπεδο (πάνω από 20.000), να τον αποθεώσουν! Ο Αργεντινός αριστερός μέσος αγωνίστηκε ως αλλαγή, καθώς στο 57' αντικατέστησε τον αρχηγό Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Ο 22χρονος άσος από την πρώτη επαφή του με την μπάλα έδειξε πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Με περίτεχνες ενέργειες από την αριστερή πλευρά ταλαιπώρησε τους παίκτες της Ράθινγκ Σανταντέρ και δικαιολογημένα γνώρισε την αποθέωση από το ένθερμο κοινό του Ολυμπιακού.

Mία εβδομάδα πριν από τον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν, με την Ανόρθωση στην Κύπρο, στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα, αλλά η αμυντική λειτουργία της ομάδας παρουσίασε σημαντικά προβλήματα.

Οι Ισπανοί προηγήθηκαν δύο φορές, με τον Περέιρα στο 25' και με αυτογκόλ του Λεονάρντο στο 42'. Ενδιάμεσα, στο 27', οι πρωταθλητές είχαν ισοφαρίσει με κεφαλιά του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ενώ στο 68' ισοφάρισαν για δεύτερη φορά με πέναλτι που κέρδισε ο Λέτο και εκτέλεσε ο Γκαλέτι. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 77' ο Σμολάρεκ.

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης (72' Πάντος), Γκαλίτσιος (46' Όσκαρ), Άντζας (57' Ζεβλάκοφ), Α. Παπαδόπουλος, Πατσατζόγλου (69' Μενδρινός), Μήτρογλου (57' Κοβάτσεβιτς), Μπελούτσι (57' Στολτίδης), Λεονάρντο (69' Ραούλ Μπράβο), Τζόρτζεβιτς (57' Λέτο), Γκαλέτι (81' Σίσιτς).

Σανταντέρ (Μουνίθ): Τόνιο, Οριόλ, Κριστιάν, Χόρχε Λόπεθ, Όσκαρ Σεράνο, Πινίγιος, Ζε Αντόνιο, Περέιρα (54' Σμολάρεκ), Κανάλες, Χουάνχο (54' Μουνίτις) , Εντού (53' Κόλσα).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Β' ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥ


Η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ ολοκλήρωσε την έκπληξη που είχε αρχίσει σε βάρος της Άντερλεχτ.

Οι δύο ομάδες έφεραν ισοπαλία 2-2 και η ΜΠΑΤΕ, σε συνδυασμό με τη νίκη της στο Βέλγιο με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι, προκρίθηκε πανηγυρικά στον 3ο προκριματικό του Champions League.

Οι Λευκορώσοι θα αντιμετωπίσουν τη Λέφσκι Σόφιας και πλέον δικαιούνται να ονειρεύονται συμμετοχή στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ Β' ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥ

Βέντσπιλς (Λετονία)-Μπραν (Νορβηγία) 2-1 (0-1)
FBK Κάουνας (Λιθουανία)-Ρέιντζερς (Σκωτία) 2-1 (0-0)
Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-0 (0-3)
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Ντροχέντα (Ιρλανδία) 2-2 (2-1)
Παρτιζάν (Σερβία)-Ιντερ Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) 2-0 (1-1)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία) 2-0 (1-0)
Αρτμέντια (Σλοβακία)-Τάμπερε Γιουν. (Φινλανδία) 4-2 (3-1)
Ραπίντ Βιένης (Αυστρία)-Ανόρθωση (Κύπρος) 3-1 (0-3)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Ντομζάλε (Σλοβενία) 3-2 (3-0)
Βασιλεία (Ελβετία)-Γκέτεμποργκ (Σουηδία) 4-2 (1-1)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)-Άντερλεχτ (Βέλγιο) 2-2 (2-1)
Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία)-Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ) 5-0 (1-2)
ΜΤΚ Βουδαπέστης (Ουγγαρία)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) 0-5 (0-2)
Μόντριτσα (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)-Άαλμποργκ (Δανία) 1-2 (0-5)

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ Γ' ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥ

Ανόρθωση (Κύπρος) - Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)
Γκιμαράες (Πορτογαλία) - Βασιλεία (Ελβετία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) - Ντιναμό Ζ. (Κροατία)
Σάλκε (Γερμανία) - Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)
Άαλμποργκ (Δανία) - FBK Κάουνας (Λιθουανία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία) - Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία)
Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) - ΜΠΑΤΕ (Λευκορωσία)
Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) - Λίβερπουλ (Αγγλία)
Παρτιζάν (Σερβία) - Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
Τβέντε (Ολλανδία) - Άρσεναλ (Αγγλία)
Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία) - Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)
Γιουβέντους (Ιταλία) - Αρτμέντια (Σλοβακία)
Μπραν (Νορβηγία) - Μαρσέιγ (Γαλλία)
Φιορεντίνα (Ιταλία) - Σλάβια Πράγας (Τσεχία)
Γαλατασαράι (Τουρκία) - Στεάουα Βουκ. (Ρουμανία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)

Ο ΠΑΟΚ 3-1 την Ουντινέζε


Πολύ καλή εμφάνιση για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο του φιλικό επί ελληνικού εδάφους απέναντι στην Ουντινέζε. Ο «δικέφαλος» επικράτησε 3-1 (Μουσλίμοβιτς 13’, Αθανασιάδης 56’, Λάκης 58’ - Ντι Νατάλε 17’) στην κατάμεστη Τούμπα, αποδίδοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο και προσφέροντας ικανοποίηση στους περίπου 20.000 φίλους του.

Ζιλμπέρτο Σίλβα: «Θα είμαι 100% έτοιμος στα ματς με την Σπάρτα»


Ικανοποιημένος από την πρόκριση και όχι από την απόδοση της ομάδας, παρουσιάστηκε με δηλώσεις του ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.

«Σημαντικό είναι το αποτέλεσμα», τόνισε ο βραζιλιάνος και συνέχισε: «Με την Σπάρτα είναι πιο δύσκολαπαιχνίδι, πρέπει να βελτιωθεί η απόδοση μας για να περάσουμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ». Για το δικό του ντεμπούτο είπε: «Στάθηκα καλά, ένιωσα καλά αλλά δεν είμαι ακόμα έτοιμος. Στα παιχνίδια με Σπάρτα ελπίζω πως θα είμαι 100% έτοιμος». Όσον αφορά την Σπάρτα τέλος ο έμπειρος αμυντικός μέσος τόνισε: «Έχω αγωνιστεί σαν παίκτης της Άρσεναλ, κόντρα στην Σπάρτα. Έχει δύσκολη έδρα, εμείς πρέπει να σκοράρουμε για να αποκτήσουμε το αβαντάζ. Πρέπει να δείξουμε στο γήπεδο ότι είμαστε το φαβορί».

ΑΝΩΔΥΝΗ ΗΤΤΑ 3-1 ΓΙΑ ΑΝΟΡΘΩΣΗ


Από τη στιγμή που είχε το 3-0 του πρώτου αγώνα στην Κύπρο, ήταν στο χέρι της Ανόρθωσης να πάει στην Αυστρία και να πάρει την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Η "Κυρία", αν και σε κάποιο διάστημα στο β' ημίχρονο έδειξε να αγχώνεται αδικαιολόγητα, πήρε το ζητούμενο έστω και αν έχασε με 3-1 από τη Ραπίντ Βιέννης στο "Γκέρχαρντ Χάναπι".

Τέλος καλό, λοιπόν, όλα καλά για την πρωταθλήτρια Κύπρου, η οποία μπορεί να είναι περήφανη γιατί απέκλεισε την πρωταθλήτρια Αυστρίας.

Μπραντάο: "Έχω πρόταση από τον Ολυμπιακό"


Νέες δηλώσεις αναφορικά με το ενδεχόμενο μεταγραφής του στον Ολυμπιακό έκανε ο Μπραντάο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός κάνει λόγο για πρόταση των «ερυθρολεύκων» και τονίζει πως η Σαχτάρ είναι εκείνη που θα αποφασίσει για το μέλλον του. Παράλληλα, επισημαίνει πως το θέμα της μεταγραφής του θα ξεκαθαρίσει μες τις επόμενες δύο εβδομάδες.

«Έχω πρόταση από τον Ολυμπιακό και αυτή ήρθε τη κατάλληλη στιγμή. Θέλω κάτι καινούργιο και να έχω μια πιθανότητα κλήσης στην Εθνικής Βραζιλίας ωστόσο, η Σαχτάρ θα αποφασίσει για το αν θα φύγω», δήλωσε αρχικά ο Μπράνταο και σε ερώτηση για το πότε θα ξεκαθαρίσει το μέλλον του, απάντησε:

«Στις επόμενες δύο εβδομάδες. Προς το παρόν γίνονται μόνο συζητήσεις. Εάν υπάρξει συμφωνία, θα πάω στην Ελλάδα αυτόν το μήνα. Ακόμη τίποτα δεν είναι τελειωμένο».