Τρίτη, Ιουλίου 22, 2008

Aνακοίνωσε Γκάμπριελ


Με μια ημέρα... καθυστέρηση αφού αναμένονταν να γίνει την Δευτέρα, ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης από τον Παναθηναϊκό η απόκτηση του Γκάμπριελ Ροντρίγκες Ντος Άντος και έτσι έκλεισε και το τυπικό μέρος της συμφωνίας.
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Gabriel Rodrigues dos Santos από την Fluminense. Ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 4 ετών» είναι η ακριβής ανακοίνωση του «τριφυλλιού» για την συμφωνία με τον Βραζιλιάνο αμυντικό που αγωνίζεται σε θέση δεξιού μπακ.

Αποχώρησε ο Μάχο από την προπόνηση της ΑΕΚ, ένα μήνα εκτός ο Εντίνο, θλάση ο Σκόκο


Στην σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ ο Εντίνιο εμφανίστηκε με πατερίτσες, αμέσως μετά την αρθροσκόπηση στην οποία υποβλήθηκε στο αριστερό του γόνατο από τον ιατρό της ομάδας, Γιάννη Λεβάκο.

Όπως όλα δείχνουν, ο Πορτογάλος επιθετικός θα απουσιάσει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για περίπου ένα μήνα. Δηλαδή θα χάσει όλο το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας και θα λείψει από τον πρώτο αγώνα για την προκριματική φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (14 Αυγούστου).

Στην προπόνηση της Τρίτης αποχώρησε ο Γιούργκεν Μάχο ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις. Αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου της Ένωσης δεν κάνουν λόγο για κάτι σοβαρό.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα του υπερηχογραφήματος στο οποίο υποβλήθηκε ο Νάτσο Σκόκο (ένιωσε ενοχλήσεις στον αριστερό τετρακέφαλο), έδειξαν ότι έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού και η αποχή του από τις προπονήσεις θα διαρκέσει από επτά έως δέκα ημέρες

Τσίλντρες: "Μου αρέσει η Ελλάδα"


Φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα (που όπως είπε του αρέσει) ο μεγάλος αστέρας του NBA, Τζος Τσίλντρες εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την Ελλάδα και την συμπεριφορά των αδερφών Αγγελόπουλων, ενώ τόνισε πως ίσως απαντήσει μέχρι αύριο (Τετάρτη).

Ο 25χρονος Αμερικανός που αποτελεί τον διακαή πόθο του Ολυμπιακού για την θέση "3" στις πρώτες του δηλώσεις επί ελληνικού εδάφους, υπογράμμισε μιλώντας στο "Mega": "Μου αρέσει η Ελλάδα, είναι πολύ ωραία εδώ. Είδα σπίτια και για μένα ήταν μια πολύ καλή εμπειρία. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, ίσως αποφασίσω αύριο".

Όσο για τους αδερφούς Αγγελόπουλους, ο Τσίλντρες δήλωσε: "Είναι σπουδαίοι άνθρωποι, ειλικρινείς, δουλεύουν σκληρά και αγαπούν την ομάδα. Μου αρέσει η Αθήνα, ο κόσμος, είναι πανέμορφα εδώ".

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην άσος των Ατλάντα Χοκς ζήτησε να πάρει στην Αμερική τρεις μπάλες της Ευρωλίγκα για να τις συνηθίσει, κάτι που επιβεβαιώνει τις αισιόδοξες προβλέψεις ότι θα υπογράψει το πρωί της Τετάρτης συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.

Πάντως οι Ατλάντα Χοκς προσπαθούν να κρατήσουν τον Τζος Τσίλντερς στο ΝΒΑ, αλλά η πρόταση του Ολυμπιακού παραμένει καλύτερη. Ο Αμερικανός έκανε προπόνηση στο ΣΕΦ και μένει να βάλει και την υπογραφή του στο συμβόλαιο.

Προς οριστικό «ναυάγιο» με Τζιμπούρ !


Το βράδυ της Τρίτης, ο Πανιώνιος ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή του Ράφικ Τζιμπούρ, στον Παναθηναϊκό. Τουλάχιστον όχι σε αυτήν την μεταγραφική περίοδο.

Ο Πανιώνιος δεν αρκείται στα 2 εκατομμύρια που προσφέρει η «πράσινη» ΠΑΕ, αξιώνοντας ένα μεγαλύτερο ποσό για τον γαλλοαλγερινό φορ.

25 εκατομμύρια για Ντρογκμπά η Μπάρτσα


Μετά τις δηλώσεις του Ντιντιέ Ντρογκμπά ότι θέλει να αποχωρήσει από το αγγλικό πρωτάθλημα, η Μπαρτσελόνα είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτησή του.

Μετά την αποχώρηση Ροναλντίνιο και Ντέκο, αλλά και τη διαφαινόμενη φυγή του Ετό, η Μπαρτσελόνα έχει άμεση ανάγκη για επιθετική ενίσχυση και ο Ντρογκμπά φαίνεται πως πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Φέργκιουσον: "Λάθος να φύγει ο Κ.Ρονάλντο"!


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει ακόμα τέσσερα χρόνια συμβολαίου με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και παρά τις φήμες που τον ήθελαν να αποτελεί μία από τις ηχηρές μεταγραφές του φετινού καλοκαιριού με την μετακίνησή του στη Ρεάλ Μαδρίτης, όλα δείχνουν πως θα παραμείνει κάτοικος του "Ολντ Τράφορντ".

O Άλεξ Φέργκιουσον αποκάλυψε πως ο παίκτης θα παραμείνει στους "κόκκινους διαβόλους" και τη νέα σεζόν, ενώ με δηλώσεις του που φιλοξενούνται την Τρίτη (22/7) στην αγγλική εφημερίδα "Sun" υποστηρίζει πως θα ήταν τεράστιο λάθος από την πλευρά του Πορτογάλου άσου να εγκαταλείψει στην παρούσα φάση την ομάδα του.

"Οι νέοι παίκτες μπορούν να παρασυρθούν όταν ακούγονται πολλά χρήματα για αυτούς. Όμως μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν το πιο ευτυχισμένο παιδί στον κόσμο", τόνισε ο Σκωτσέζος τεχνικός και συνέχισε:

"Ξέρει πραγματικά ποιός είναι ο σωστός σύλλογος για εκείνον, και αυτός είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εάν σου ζητούσε συμβουλές και ήταν γιος σου, θα του έδινες την καλύτερη δυνατή συμβουλή.

Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει είναι να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Στα 23 του είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης, ένας φανταστικός ποδοσφαιριστής.

Και υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας πέρυσι, οπότε έχει άλλα τέσσερα χρόνια συμβολαίου μαζί μας. Το ξέρω, έχω δει την υπογραφή του".

«Sun»: Πρόταση ύψους 6 εκ. ευρώ της Μπλάκμπερν για Τοροσίδη


Πρόταση ύψους έξι εκ. ευρώ έχει καταθέσει η Μπλάκμπερν για την απόκτηση του Βασίλη Τοροσίδη, σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας «Sun».

Όπως αναφέρει το εν λόγω ρεπορτάζ, η ομάδα της βόρειας Αγγλίας βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Έλληνα διεθνή, δεν είναι όμως η μοναδική που τον έχει στη μεταγραφική της λίστα. Νιούκαστλ και Ατλέτικο Μαδρίτης ενδιαφέρονται επίσης για τον «Τόρο», που αποτελεί όπως φαίνεται διακαή πόθο αρκετών συλλόγων της Ευρώπης. Φυσικά, ο Ολυμπιακός έχει ξεκαθαρίσει ότι ο παίκτης δεν πωλείται

Ολυμπιακός: Συμφωνία με Λίβερπουλ για Βορονίν


Πολύ κοντά στην απόκτηση του Αντρέι Βορονίν από τη Λίβερπουλ βρίσκεται ο Ολυμπιακός, αφού σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την Αγγλία, ο προπονητής των «κόκκινων», Ράφαελ Μπενίτεθ, έχει συμφωνήσει με τον Ερνέστο Βαλβέρδε για την παραχώρηση του παίκτη.

Μάλιστα φέρεται να υπάρχει συμφωνία ύψους 3,7 εκατομμυρίων ευρώ και απομένει να δώσει τη συγκατάθεσή του και ο παίκτης για να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή. Για τον 29χρονο Ουκρανό άσο ενδιαφέρονται επίσης η Μπορούσια Ντόρτμουντ και το Αμβούργο, όμως η πρόταση των «ερυθρόλευκων» είναι σαφώς πιο δελεαστική.

Φουλάρει για Τζιμπούρ ο ΠΑΟ !


Μετά την χθεσινή σύσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε στον Παναθηναϊκό, ανάμεσα στους Νίκο Πατέρα, Κώστα Αντωνίου, Χενκ τεν Κάτε και Γιάσμινκο Βέλιτς, αποφασίστηκε να «κλείσει» σύντομα το θέμα του Ράφικ Τζιμπούρ, το οποίο έχει κρατήσει ήδη αρκετά.

Όπως αποφασίστηκε, όλα θα ξεκαθαρίσουν στις επόμενες δύο ημέρες και θα γίνει γνωστό το αν ο 24χρονος Γαλλοαλγερινός επιθετικός του Πανιωνίου θα μετακομήσει στην Παιανία ή όχι.

Πλησίασε Μπασινά ο Ολυμπιακός


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός προσέγγισε τον Άγγελο Μπασινά για να μάθει τις προθέσεις του.

Ο 32χρονος αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας φέρεται να ζήτησε 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο και κλειστό διετές συμβόλαιο συνεργασίας, όμως η περίπτωσή του δύσκολα θα προχωρήσει, καθώς στόχος του είναι να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα του εξωτερικού.

Από την άλλη, προβληματίζει τους ανθρώπους των «ερυθρόλευκων» το γεγονός πως υπήρξε παίκτης του Παναθηναϊκού, κάτι που ίσως δεν τον κάνει και ιδιαίτερα αγαπητό στον κόσμο της ομάδας.

10 μέρες εκτός ο Σκόκο

Ο Αργεντινός επιθετικός της "Ένωσης", που με τις εμφανίσεις του έχει εκπλήξει τους ανθρώπους της ομάδας, ένιωσε ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Δευτέρα και σε εξετάσεις που του έγιναν διαπιστώθηκε το εύρος της ζημιάς, που ευτυχώς για εκείνον και τους "κίτρινους" σημαίνει απουσία το περισσότερο 10 ημερών.

Στην Παρί ο Μακελελέ


Μετά από δύο χρόνια στη Θέλτα, τρία στη Ρεάλ και πέντε στην Τσέλσι, ο Κλοντ Μακελελέ επιστρέφει στη Γαλλία για λογαριασμό της Παρί.

Οι "πρωτευουσιάνοι" ανακοίνωσαν σήμερα ότι ήρθαν σε συμφωνία με τον 35χρονο μέσο που αποτελεί τη δεύτερη ηχηρή τους μεταγραφή μέσα σε λίγες μέρες, μετά από αυτή του Λουντοβίκ Ζιουλί.

Στοχέυει πολύ ψηλά ο νέος Ολυμπιακός !


Με την διαφαινόμενη απόκτηση του Τζος Τσίλντρες ο Ολυμπιακός κλείνει το ρόστερ του εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Νωρίτερα από άλλες χρονιές, η ομάδα του Πειραιά ολοκλήρωσε τις κινήσεις της και φιλοδοξεί να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών και των τίτλων. Παπαλουκάς, Βούισιτς, Χαλπερίν και Τζος Τσάιλντρες οι πιο ηχηρές μεταγραφές των «ερυθρολεύκων». Πελεκάνος, Έρτσεγκ και Μιλόσεβιτς τα υπόλοιπα αποκτήματα.

Τα προφίλ των νέων παιχτών του Ολυμπιακού !

Νίκολας Βούισιτς
Ηλικία: 30 ετών
Χώρα: Κροατία
Θέση: «5-4»
Πέρσι αγωνίστηκε: Μακάμπι Τελ Αβίβ



Θοδωρής Παπαλουκάς
Χώρα: Ελλάδα
Ηλικία: 31 ετών
Θέση: «1»
Πέρσι αγωνίστηκε: ΤΣΣΚΑ Μόσχας



Γιοτάμ Χαλπερίν
Χώρα: Ισραήλ
Ηλικία: 24 ετών
Θέση: «2»
Πέρσι αγωνίστηκε: Μακάμπι Τελ Αβίβ



Τζος Τσίλντρες
Χώρα: ΗΠΑ
Ηλικία: 25 ετών
Θέση: «3»
Πέρσι αγωνίστηκε: Ατλάντα Χοκς



Ζόραν Έρτσεγκ
Ηλικία: 23 ετών
Χώρα: Σερβία
Θέση: «4-5»
Πέρσι αγωνίστηκε: Ζελέζνικ



Ιγκόρ Μιλόσεβιτς
Χώρα: Ελλάδα
Ηλικία: 22 ετών
Θέση: «1»
Πέρσι αγωνίστηκε: Ερυθρό Αστέρα Βελ.



Μιχάλης Πελεκάνος
Χώρα: Ελλάδα
Ηλικία: 26 ετών
Θέση: «3»
Πέρσι αγωνίστηκε: Ρεάλ Μαδρίτης

Aυτοί που έμειναν στον Πειραιά !

Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, Γιώργος Πρίντεζης, Γιάννης Μπουρούσης, Μίλος Τεόντοσιτς και Λιν Γκριρ.



Aυτοί που έφυγαν από τον Περαιά !

Κίντελ ΓουντςΠαναγιώτης Καυκής, ο Μανώλης Παπαμακάριος και ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ.

Αναλυτικά το ρόστερ

Γκαρντ
1. Θοδωρής Παπαλουκάς
2. Λιν Γκριρ
3. Γιοτάμ Χαλπερίν
4. Μίλος Τεόντοσιτς
5. Ιγκόρ Μιλόσεβιτς

Φόργουορντ

6. Μιχάλης Πελεκάνος
7. Τζος Τσίλντρες
8. Παναγιώτης Βασιλόπουλος
9. Γιώργος Πρίντεζης
10. Γιάννης Μπουρούσης
11. Ζόραν Έρτσεγκ

Σέντερ

12. Σοφοκλής Σχορτσιανίτης
13. Νίκολα Βούισιτς
14. Ιαν Βουγιούκας

Επέλεξε το Νο80 ο Ροναλντίνιο!


Η διοίκηση της Μίλαν ανακοίνωσε ότι ο Ροναλντίνιο θα φοράει τη φανέλα με το Νο80 στους «ροσονέρι».

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός επέλεξε το συγκεκριμένο νούμερο, καθώς είναι τα τελευταία δύο ψηφία από το έτος γέννησής του. Ο διεθνής άσος, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 21 Μαρτίου 1980, φορούσε πάντα το Νο10, ωστόσο στη Μίλαν το έχει ο Κλάρενς Ζέεντορφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Adidas ανακοίνωσε πως έχει ήδη δεχθεί 11.000 παραγγελίες για τη νέα φανέλα του "Ρόνι", ο οποίος υπέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον σύλλογο.

Ανανέωσε με Τσέλσι ο Τσεχ


Ο Πετρ Τσεχ υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Τσέλσι, κάτι που σημαίνει ότι θα παραμείνει στο "Στάμφορντ Μπριτζ", τουλάχιστον μέχρι το 2013.
Οπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση των Λονδρέζων, η συμφωνία ολοκληρώθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ δεν έγινε γνωστό το οικονομικό σκέλος της.