Σάββατο, Ιανουαρίου 24, 2009

Στους "16" του FA Cup η Μάντσεστερ Γιουν.


Οι εκπλήξεις στο κύπελλο Αγγλίας αποτελούν παράδοση. Έτσι στους Σαββατιάτικους αγώνες για τον 4ο γύρο του θεσμού, η κάτοχος του τροπαίου Πόρτσμουθ ηττήθηκε μέσα στην έδρα της από την Σουόνσι με 2-0 και αποκλείστηκε.

Στον τελευταίο χρονικά παιχνίδι του Σαββάτου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε αγχωτική νίκη με 2-1 κόντρα στην Τότεναμ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης φάσης του FA Cup:

Παρασκευή
Ντέρμπι - Νότιγχαμ Φόρεστ 1-1 (36' Χαλς / 64' Ερνσό)

Σάββατο
Χαρτλπουλ - Γουέστ Χαμ 0-2 (44' Μπεχραμί, 45' πέν. Νόμπλ)
Τσέλσι - Ίπσουϊτς 3-1 (16' και 59' Μπάλακ, 85' Λάμπαρντ / 34' Μπρους)
Ντονκάστερ - Άστον Βίλα 0-0
Χαλ - Μίλγουολ 2-0 (15' Τέρνερ, 84' Άσμπι)
Κέτερινγκ - Φούλαμ 2-4 (36' και 83' πέν. Γουέστκαρ / 12' Ντέιβις, 77' Μέρφι, 88' Τζόνσον, 89' Ζαμόρα)
Πόρτσμουθ - Σουόνσι 0-2 (26' Ντάιερ, 45' πέν. Σκότλαντ)
Σέφιλντ Γιουν. - Τσάρλτον 2-1 (26' Γουέμπερ, 62' Χέντρι / 69' Ντίξον)
Σάντερλαντ - Μπλάκμπερν 0-0
Τορκί - Κόβεντρι 0-1 (87' Γουάρντ)
Γουότφορντ - Κρίσταλ Πάλας 4-3 (17' Ντε Μέριτ, 27' Κορκ, 67' Χόσκινς, 70' Ράσιακ / 48' Χιλ, 83' και 95' Ίφιλ)
Γουέστ Μπρομ - Μπέρνλεϊ 2-2 (31' Κόρεν, 45' Κιμ / 25' πέν. Αλεξάντερ, 89' Πάτερσον)
Γουλβς - Μίντλεσμπρο 1-2 (63' Βόουκς / 44' Αλφόνσο Άλβες, 83' 'Εμνες)
Μάντσεστερ Γιουν. - Τότεναμ 2-1 (34' Σκόουλς, 35' Μπερμπάτοφ / 5' Παβλιουτσένκο)


Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 1-0


Σε "κακό δαίμονα" φαίνεται πως εξελίσσεται ο Εργοτέλης για τον Παναθηναϊκό που μετά την νίκη στο ΟΑΚΑ, κέρδισε και στο Παγκρήτιο (1-0) τους "άψυχους" παίκτες του "τριφυλλιού". Κομβικό σημείο του ματς η αποβολή του Ρουκάβινα στο 52'. Ο Αργεντίνος, Ρομάνο σκόρερ του "χρυσού" γκολ (55'), ο οποίος "ψαλίδισε" ακόμα περισσότερο τις ελπίδες για τίτλο στους φιλοξενούμενους. Πολλές διαμαρτυρίες του Τεν Κάτε για την διαιτησία.


Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πόζα, Γελαδάρης, Χίμπλιγκερ, Κορδονούρης, Ρομάνο (80' Μάρτινς), Μπέτο, Ορφανός, Τζούνιορ, Κουτσιανικούλης (90' Βακουφτσής), Μπούντιμιρ (69' Ογκουνσότο), Πλάσνεγκερ.

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Νίλσον (62' Σπυρόπουλος), Βύντρα, Μελίσσης (68' Μάντζιος), Σίλβα, Καραγκούνης, Σιμάο, Κλεϊτον, Νίνης (46' Γκάμπριελ), Μουν, Ρουκάβινα

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-1


Ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρίες και πέναλτι, ισοφαρίστηκε από τον ΟΦΗ αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 κόντρα στους Κρητικούς διατηρώντας το εκπληκτικό 11-0-0 μέσα στο Καραϊσκάκη.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, αν υπολογιστεί και η ήττα του Παναθηναϊκού στην Κρήτη από τον Εργοτέλη...

Οι πρωταθλητές πήραν τους τρεις βαθμούς με τα γκολ των Ντιόγκο (7') και Γκαλέτι (66'), ενώ στο 62ο λεπτό είχε ισοφαρίσει προσωρινά για την ομάδα του Ηρακλείου ο Σίμιτς.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Γκαλίτσιος, Όσκαρ (63' Γκαλέτι), Ντιόγκο, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Ντουντού, Λέτο (75' Τζόρτζεβιτς), Μπελούτσι (87' Μενδρινός), Πάντος.

ΟΦΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Μάλαρζ, Αρβανίτης (76' Βενέτης), Σίμιτς, Πόποβιτς, Μπερτίν, Ρουμπάκης (36' Ταραλίδης), Πακίτο, Μπεθάρες, Σουλεάπ (62' Πέσιτς), Κουνενάκης, Κορνέα.

1-0


PENALTY


1-1


2-1

O Καζλάουσκας στην Εθνική ομάδα!


Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αποφάσισε για το ποιος θα είναι ο διάδοχος του Παναγιώτη Γιαννάκη στην Εθνική ομάδα: Ένας προκάτοχός του στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Γιόνας Καζλάουσκας! Ο Λιθουανός αποδέχθηκε την πρόταση της ΕΟΚ και ζήτησε για συνεργάτη τον Γιάννη Σφαιρόπουλο...

Ο Γιόνας Καζλάουσκας δεν είχε και πολλές αντιρρήσεις στην πρόταση που του έκανε η ΕΟΚ να αναλάβει την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2005 και επί της ουσίας δέχθηκε και σύντομα θα παρουσιαστεί και επίσημα (ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα).

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού ζήτησε μάλιστα και ως άμεσο συνεργάτη στον πάγκο της Εθνικής τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, με τον οποίο ήταν μαζί και στο Λιμάνι. Το αίτημά του έγινε δεκτό και πλέον μένει και η αποδοχή της τιμητικής πρότασης από τον κόουτς του Κολοσσού.

AEK; Παρελθόν και ο Κανελλόπουλος


Την παραίτησή του από τη θέση του α΄ αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ υπέβαλλε ο Τάκης Κανελλόπουλος, όπως ενημέρωσε με γραπτή του δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου πριν από λίγη ώρα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του, ότι έκλεισε ο κύκλος του στα διοικητικά δρώμενα της ΑΕΚ, αφού αδυνατεί να αλλάξει την πρωτόγωνρη ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί στην ομάδα.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:


«O κύκλος μου στα διοικητικά δρώμενα της ΑΕΚ έκλεισε. Κατά το τελευταίο δίμηνο έχω βιώσει καταστάσεις εντελώς αντίθετες προς τη δική μου λογική, ηθική και αξιοπρέπεια, από ανθρώπους που συμφώνησα στην επιλογή τους.
Αρνούμαι να συμμετέχω σε αυτή την πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί και αποχωρώ εφόσον, παρά τις προσπάθειές μου, αδυνατώ να την αλλάξω.
Οι δυσκολίες ποτέ δεν με τρόμαξαν, αλλά πίστευα ότι πάντοτε μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα από τη συνεργασία. Όμως, συνεχιζόμενες συμπεριφορές και πράξεις από ανθρώπους της ομάδας, δεν ήταν δυνατόν να συνεχίζονται να γίνονται ανεκτές από εμένα. Κρατάω τις όμορφες στιγμές που πέρασα με όσους συμπορεύτηκα σε αυτή την πενταετή προσπάθεια και αποβάλω τις δυσάρεστες. Είμαι υπερήφανος που συμμετείχα στη διάσωση της ΑΕΚ το 2004 και στην ανάπτυξή της στη συνέχεια εν μέσω γνωστών και αγνώστων προβλημάτων.
Πιο πολύ όμως είμαι υπερήφανος για τις αξίες της εντιμότητας, της ειλικρίνειας και του σεβασμού που όλοι μαζί υπηρετήσαμε πιστά και που μας ξεχώρισαν από πολλά μελανά παραδείγματα στον χώρο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο.
Παραιτούμαι από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΚ. Εύχομαι στους φίλους μου και συμμετόχους καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο τους και δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου προς αυτούς.
Ευχαριστώ όλους τους εργαζόμενους στην ΠΑΕ ΑΕΚ και ιδιαίτερα εκείνους με τους οποίους δουλέψαμε μαζί. Η διαδρομή αυτή ήταν από τις ομορφότερες της ζωής μου.
Εύχομαι η ΑΕΚ να ξαναζήσει τη “μαγική” ατμόσφαιρα της χρονιάς 2004 – 2005 καθώς μόνο αυτή μπορεί να οδηγήσει την ομάδα μας στη κορυφή με αξιοκρατικό τρόπο, τον μοναδικό τρόπο που οι περισσότεροι από εμάς τους ΑΕΚτζήδες εκτιμούμε. Πιστεύω ότι όσοι αγαπάμε την ΑΕΚ πραγματικά, από όποια θέση και αν βρισκόμαστε, έχουμε χρέος να κινηθούμε προς την κατεύθυνση της χρονιάς εκείνης, κάτι που υπόσχομαι να το πράξω».

ΦΟΒΕΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ!!!

Με μία άσχημη πτώση και τραυματισμό στην προπόνηση του Daniel Albrecht, ξεκίνησε το Kitzbuhel 2009. Ο αθλητής βρίσκεται σε καταστολή σε νοσοκομείο του Innsbruck, παραμενει στην εντατικη με εγκεφαλικη αιμοραγια, αλλά δεν κινδυνεύει άμεσα η ζωή του.

http://salonica-press.blogspot.com

Ολυμπιακός Μπάσκετ: Πάργκο αντί Μάρμπερυ


Ο Τζανέρο Πάργκο που πέρσι απασχόλησε τον Ολυμπιακό και λίγο παλαιότερα τον Παναθηναϊκό φέρεται να βρίσκεται ξανά στα υπόψη των «ερυθρολεύκων», την ώρα που το έγκυρο ειδησεογραφικό πρακτορείο espn.com επιβεβαιώνει την προτίμηση των Πειραιωτών στον νυν γκαρντ της Ντιναμό Μόσχας έναντι του Στεφόν Μάρμπουρι!

Το φλερτ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Μάρμπουρι φαίνεται πως έληξε πρόωρα για τους Αμερικανούς, με τον αρθρογράφο του espn.com Κρις Σέρινταν να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα... νεότερα από τη Μόσχα. «Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον πρώην γκαρντ του ΝΒΑ, Τζανέρο Πάργκο ο οποίος αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τη Ντιναμό Μόσχας μέσα στο σαββατοκύριακο!

Τουλάχιστον τρεις ομάδες από το ΝΒΑ και άλλες δύο που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα ενδιαφέρονται για τον Πάργκο. Η αξία του στην Ευρώπη είναι μεγαλύτερη από αυτήν του Μάρμπουρι καθώς μπορεί να υπογράψει συμβόλαιο πριν λήξει η προθεσμία για τη δυνατότητα συμμετοχής στο Top-16 της Ευρωλίγκας, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας» αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι ο Τζανέρο Πάργκο υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Ντιναμό έναντι 3.5 εκατομμυρίων δολαρίων ωστόσο η κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας σε συνδυασμό με την διακοπή οικονομικών παροχών από κρατικούς φορείς, ωθούν τον Αμερικανό προς την εθελούσια έξοδο! Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο έτερος σούπερ σταρ των Μοσχοβιτών, Μπόστιαν Νάχμπαρ θέλει να επιστρέψει στο ΝΒΑ λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ντιναμό.

Ο Πάργκο που έχει θητεύσει από το 2002 έως το 2007 σε Λέικερς, Ράπτορς, Σικάγο και Νέα Ορλεάνη δεν θα έλεγε όχι στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, αρκεί βέβαια να βρει τρόπο να λύσει την συνεργασία του με τη ρωσική ομάδα. Φέτος, ο Αμερικανός γκαρντ έχει αγωνιστεί σε πέντε αγώνες του Eurocup και έχει 13.2 πόντους (με 56.3% στα τρίποντα, 53.1% στα δίποντα, 71.4% στις βολές), 3.4 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και 3.4 λάθη μ.ό. ανά παιχνίδι.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη ενός…ζωντανού

Στα ανά τον κόσμο γήπεδα συνηθίζεται να κρατούν ενός λεπτού σιγή για να αποτίσουν τον τελευταίο φόρο τιμής σε ανθρώπους του ποδοσφαίρου και όχι μόνο που χάθηκαν.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στον πρόσφατο αγώνα της ερασιτεχνικής αγγλικής ομάδας Μπίσοπ Όουκλαντ, προς τιμήν του 86χρονου πρώην παίκτη της Τόμι Φάρερ, μόνο που έγινε ένα λάθος…Ο Φάρερ είναι ακόμα εν ζωή.

Το μακάβριο αυτό σφάλμα αποκαλύφθηκε όταν στέλεχος της ερασιτεχνικής ομάδας τηλεφώνησε στη γυναίκα του Φάρερ για να της πει συλλυπητήρια για τον άντρα της που “έφυγε”. Έκπληκτη η Γκλάντις Φάρερ απάντησε: «O συζυγός μου όντως έφυγε. Όχι όμως για τον “αλλο κόσμο”.Θα είναι πίσω σε μερικά λεπτά για να σας μιλήσει. Απλώς έχει πάει να πάρει εφημερίδα

Ο ίδιος ο 86χρονος είπε στη τοπική Northern Echo : “Δεν ταράχτηκα, ούτε θύμωσα. Απλά νόμισα ότι όλη η ιστορία ήταν μία φάρσα”.

Βλέπετε καμιά φορά ένα λάθος μπορεί να σε πεθάνει” συμπλήρωσε χαριτολογώντας.

contra

Ολυμπιακός: Kοντά στην απόκτηση βραζιλιάνου που αγωνίζεται στην Ιαπωνία(ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Βραζιλιάνος επιθετικός Ζοσέ Σίλβα ντο Νασιμέντο (ή πιο απλά Ντάβι), που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας με την φανέλα της Κονσαντόλ Σαπόρο, φαίνεται ότι είναι μια ανάσα από το να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα.

Ο 24χρονος φορ αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για την γραμμή κρούσης της ομάδας, κάτι που επιβεβαίωσε στους πρωταθλητές και ο Ντουντού, συμπατριώτης του Ντάβι με πέρασμα από το πρωτάθλημα της Ιαπωνίας.

Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρωταθλητής», προσθέτοντας, μάλιστα, ότι ο παίκτης θα βρίσκεται στην Ελλάδα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας (Δευτέρα ή Τρίτη), για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους»! Για τον παίκτη έχει δώσει το «ok» και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που έχει παρακολουθήσει αγώνες του σε dvd.

Ο ύψους 1,84 μ. φορ, χρησιμοποιεί κυρίως το αριστερό πόδι, ενώ είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι. Διακρίνεται για την καλή τεχνική του, την κινητικότητά του και την επαφή που έχει με τα αντίπαλα δίχτυα. Ήδη σε 65 αγώνες στην Ιαπωνία, έχει σημειώσει 33 γκολ! Για τον Βραζιλιάνο φορ ενδιαφέρθηκαν ομάδες όπως η Λιόν, η Μπέτις και η Πόρτο, γεγονός που επιβεβαιώνει την αξία του.

WHO IS WHO

Ηλικία: 24
Ημερ/ γέν: 10 Μαρτίου 1984
Τόπος γεννήσεως: Φορταλέζα, Βραζιλία
Ύψος: 1,83


ΚΑΡΙΕΡΑ

Χρονιά/Ομάδα/Συμμετ/Γκολ
2003 - Ιπατίνγκα
2004 - Ιπατίνγκα
2005 - Βιτόρια
2006 - Βιτόρια
2007 - Βιτόρια
2006 - CSA(δαν)
2007 - Κονσαντόλ Σαπόρο (δαν) 39 (17)
2008 - Κονσαντόλ Σαπόρο 26 (16)
2009 - Ναγκόγια Γκράμπους







Τα 16 γκολ του Νταβί!

Ντάιρο: Θα ήθελα πολύ να παίξω με Ντουντού και Ντιόγκο


«Είναι όνειρο ζωής η μεταγραφή μου στην Ευρώπη, θα ήθελα πολύ να παίξω με Ντουντού και Ντιόγκο». Τάδε έφη ο νεαρός φορ Ντάιρο, αναφορικά με το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

Ο 21χρονος στράικερ της Γκουαρανί, σχολίασε ακόμη στην εφημερίδα «Sportday» ότι δε γνωρίζει τίποτα για το ενδιαφέρον των πρωταθλητών, κάτι που αν ισχύει, όμως, θα τον κάνει πολύ χαρούμενο:

«Δεν έχω επαφή με τον Ολυμπιακό και δεν ήξερα ότι ήταν σκάουτερ της ελληνικής ομάδας στο ματς με την Πορτουγκέσα. Είμαι χαρούμενος για το ενδιαφέρον που μου λέτε, αλλά δεν μου έχει πει κάτι ο ατζέντης μου. Είναι όνειρο ζωής η μεταγραφή στην Ευρώπη, η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα είμαι πολύ χαρούμενος αν παίξω με τους Ντουντού, Ντιόγο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, τους οποίους δεν γνωρίζω, αλλά τους θαύμαζα στην τηλεόραση. Εγώ έχω το 15% των δικαιωμάτων μου και το 85% ανήκει στην Γκουαρανί».

ΑΕΚ: Τέλος ο Κιντής


O Γιώργος Κιντής αποτελεί παρελθόν από την προεδρία της ΠΑΕ.

Σήμερα, το αφεντικό της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ παρέδωσε το χαρτί της παραίτησής του στους μετόχους της ομάδας: «Τεθείσες σε κίνηση από τη μωρία και την απληστία ορισμένων, θα τους οδηγήσουν συντόμως, έκπληκτους και τσαλακωμένους, στην έξοδο», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επίσημη ιστοσελίδα του «δικεφάλου» ο κ. Κιντής, εξαπολώντας ουσιαστικά τα «καρφιά» του κατά των Ντούσαν Μπάγεβιτς και Στέλιου Μανωλά…

«"Πριν αναλάβω την προεδρία της ΑΕΚ, έθεσα ως «[μ]οναδική προϋπόθεση για να επανέλθω […] σε οποιαδήποτε θέση, συμπεριλαμβανομένης αυτής του προέδρου, [τη] σύνταξη ενός business plan στο οποίο θα καταγράφονται σαφώς στόχοι, πόροι, ευθύνες κι αρμοδιότητες [και] στο οποίο θα δεσμευθούμε, διοίκηση, μέτοχοι και τεχνική ηγεσία.» Και συνέχιζα: «Οίκοθεν νοείται ότι εάν δεν καταλήξουμε σε ένα κοινώς αποδεκτό business plan […] προσωπικά δε θα έχω θέση στη διοίκηση της ΑΕΚ.» Κρίνοντας ότι αυτό δεν είναι πλέον εφικτό, υπέβαλα την παραίτησή μου, ευχαριστώντας τους μετόχους της ΑΕΚ για την τιμή που μου έκαναν και την ευκαιρία που μου έδωσαν, έστω και για λιγότερο από δύο μήνες, να κάνω το παιδικό μου όνειρο πραγματικότητα», τόνισε αρχικά ο κ. Κιντής για να προσθέσει:

«Δεν πρόκειται να κάνω καμία άλλη δήλωση, διότι οι εξελίξεις θα είναι πιο εύγλωττες. Τεθείσες σε κίνηση από τη μωρία και την απληστία ορισμένων, θα τους οδηγήσουν συντόμως, έκπληκτους και τσαλακωμένους, στην έξοδο. Τότε θα είναι η ώρα να πούμε πολλές ιστορίες από το θαυμαστό κόσμο του ποδοσφαίρου. Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ανάγκη τους να εφευρίσκουν εν τω μεταξύ φανταστικούς εχθρούς, ώστε αφενός να έχουν έτοιμη τη δικαιολογία κι αφετέρου να δρουν ανενόχλητοι στο παρασκήνιο, αλλά έχω πιο ενδιαφέροντα πράγματα να κάνω στη ζωή μου».

SUPERLEAGUE - 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Εργοτέλης-Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός-ΟΦΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Αστέρας Τρ.-Λεβαδειακός
Πανθρακικός-Ηρακλής
Θρασύβουλος-Ξάνθη
Λάρισα-Πανσερραϊκός
ΑΕΚ-Πανιώνιος
Άρης-ΠΑΟΚ