Παρασκευή, Ιουνίου 13, 2008

Στο χείλος του γκρεμού η Ιταλία


Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια από έναρξης της διοργάνωσης, Ιταλία και Ρουμανία αναδείχτηκαν ισόπαλες με 1-1 στη Ζυρίχη. Το παιχνίδι είχε τα πάντα, εκτός από νικητή..

Οι Ρουμάνοι προηγήθηκαν στο 55’ με τον Μούτου, αλλά ο ίδιος παίκτης αποδείχτηκε μοιραίος στο 81’, όταν εκτέλεσε ασθενώς πέναλτι που απόκρουσε ο Μπουφόν. Οι Ιταλοί, που είχαν ισοφαρίσει άμεσα (56’) με τον Πανούτσι, δικαιολογημένα διαμαρτύρονται για την μη κατακύρωση κανονικού γκολ του Τόνι στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.


Οι συνθέσεις: ΙΤΑΛΙΑ (Ντοναντόνι): Μπουφόν, Γκρόσο, Τζαμπρότα, Κελίνι, Πανούτσι, Ντε Ρόσι, Πίρλο, Περότα (57’ Κασάνο), Καμορανέζι (85’ Αμπροζίνι), Ντελ Πιέρο (77’ Κουαλιαρέλα), Τόνι.
ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Πιτούρκα): Λόμποντ, Ρατ, Κόντρα, Τάμας, Γκόιαν, Ραντόι (25’ Ντίκα), Κοντρέα, Κίβου, Πέτρε (60’ Νικολίτα), Μούτου (88’ Κότσις), Νικουλάε.

Διαιτητής: Τομ Χένινγκ Έβρεμπο (Νορβηγία)

Κίτρινες: Πίρλο, Ντε Ρόσι / Μούτου, Κίβου, Γκόιαν (χάνει το ματς με Ολλανδία)

Τα γκόλ του αγώνα

1-0 ΜΟΥΤΟΥ


1-1 ΠΑΝΟΥΤΣΙ


HIGHLIGHTS TΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΙΤΑΛΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ























ΙΤΑΛΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ(19:00-ΝΕΤ):
Η πρεμιέρα ήταν «εφιαλτική» για την παγκόσμια πρωταθλήτρια και μετά την ήττα από την Ολλανδία με 0-3, τα περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά για την Ιταλία.

Η νίκη απέναντι στην Ρουμανία στο «Λετζιγκράουντ» της Ζυρίχης, αποτελεί μόνοδρομο για την «Σκουάντρα Ατζούρα» προκειμένου να παραμείνει ζωντανή στην υπόθεση-πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Τζαμπρότα, Κιελίνι, Μπαρτζάλι, Γκρόσο, Γκατούζο, Ντε Ρόσι, Πίρλο, Καμορανέζι, Τόνι, Ντι Νατάλε.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Λόμποντ, Κόντρα, Ράντου, Γκοϊάν, Τάμας, Κίβου, Κοντρέα, Ραντόι, Μαρικά, Μούτου, Νικολίτσα.


ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ(21:45-ΝΕΤ):Η αναμέτρηση στη Βέρνη βρίσκει τις δύο ομάδες σε διαφορετική...θέση. Η Ολλανδία πάτησε... γκάζι απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία και με την επιβλητική της εμφάνιση έδειξε ότι μπορεί να φτάσει ψηλά.

Οι «οράνιε» πλέον φιλοδοξούν να φτάσουν στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους που θα ισοδυναμεί και με πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Από την άλλη πλευρά η Γαλλία έκανε ποδαρικό με το αριστερό με το 0-0 απέναντι στην Ρουμανία και πλέον χρειάζεται τους βαθμούς για να μπει δυναμικά στο κυνήγι της πρόκρισης.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φαν Ντερ Σάαρ, Οϊγερ, Μπουλαρούζ, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχοστ, Σνάιντερ, Ντε Γιονγκ, Φαν Ντερ Φάαρτ, Ενγελααρ, Κούιτ, Φαν Νιστελρόι.

ΓΑΛΛΙΑ: Κουπέ, Σανιόλ, Τιράμ, Γκαλάς, Αμπιντάλ, Ριμπερί, Μακελελέ, Βιεϊρά, Μαλουντά, Μπενζεμά, Ανρί.

Τεν Κάτε και επίσημα !


H εποχή Τεν Κάτε στον Παναθηναϊκό ξεκίνησε πλέον και επίσημα από την Παρασκευή, καθώς η "πράσινη" ΠΑΕ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ολλανδού τεχνικού για τα επόμενα δύο χρόνια.

"Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ολλανδό προπονητή, Χενκ τεν Κάτε. Ο κ. Τεν Κάτε υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 2 ετών και θα μεταβεί στην Ελλάδα στα τέλη Ιουνίου, πριν την έναρξη της προετοιμασίας, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίασή του", ανέφερε η ανακοίνωση.

Πήρε Βλάνταν Ίβιτς ο ΠΑΟΚ !


Μετά τον Κώστα Χαλκιά, άλλος ένας ποδοσφαιριστής του Άρη φαίνεται να καταλήγει στον "αιώνιο" αντίπαλο, ΠΑΟΚ. Πρόκειται για τον Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος συμφώνησε με τον Δικέφαλο για συμβόλαιο συνεργασίας 2 ετών!

Ο Άρης έδινε στον 31χρονο μέσο 300.000 ευρώ ετησίως, ενώ η πρόσφορά του ΠΑΟΚ -σύμφωνα με πληροφορίες- αγγίζει τις 450.000 ευρώ.

Υπογράφει στην Ιντερ ο Λάμπαρντ


Η Ιντερ θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Φρανκ Λάμπαρντ.

Ο διεθνής μέσος διεθνής έχει συμβόλαιο με την Τσέλσι, αλλά αναμένεται να φύγει από το "Στάμφορντ Μπριτζ" με προορισμό το Μιλάνο, καθώς μάλιστα ο Ζοσέ Μουρίνιο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των "νερατζούρι".

Σύμφωνα με τη "Gazzetta dello Sport", η πρωταθλήτρια Ιταλίας έχει έρθει σε συμφωνία με τον ατζέντη του και ο Λάμπαρντ θα έχει ετήσιες αποδοχές περίπου 6 εκατ. Εκτός του Λάμπαρντ ο Μουρίνιο θέλει στο Μιλάνο και τους Μίκαελ Εσιέν, Ντιντιέ Ντρογκμπά από την ομάδα του Λονδίνου.

Ντέκο και Ετό αντί 55 εκατομύρια ευρώ


ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΚΑΙ ΤΣΕΛΣΙ

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς θα γεμίσει τα ταμεία της Μπαρτσελόνα, καθώς σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Marca" έχει συμφωνήσει με την ομάδα της Βαρκελώνης για την απόκτηση των Ντέκο και Σάμουελ Ετό, αντί 55 εκατομμυρίων ευρώ!

"Οι δύο ομάδες έχουν έρθει σε συμφωνία για τη μετακίνηση των δύο παικτών", αναφέρει σχετικά η ισπανική εφημερίδα, η οποία τονίζει ότι οι δύο παίκτες είναι επιλογή του νέου τεχνικού της Τσέλσι, Λουίς Φελίπε Σκολάρι.

Ο Ντέκο θα πάρει τη θέση του Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος οδεύει για την Ιταλία και την Ιντερ, ενώ ο Ετό θα καλύψει το κενό του Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος είναι σε συζητήσεις με τη Μίλαν.

Πακέτο Εθκέρο και Παβόν !

Χθές το βράδυ, Κόκκαλης, Βαλβέρδε και Χρυσικόπουλος συζητούσαν επί τέσσερις ώρες θέματα μεταγραφών, με την πρώτη θέση στη σχετική λίστα να καταλαμβάνει ο Εθκέρο.

Το κυριότερο από αυτή τη συνάντηση είναι πως αποφασίστηκε η ομάδα να κινηθεί για την απόκτηση 4-6 παικτών αυτή την περίοδο με τρεις παίκτες στον άξονα (στόπερ, ανασταλτικός μέσος, σέντερ φορ) να θεωρούνται αναγκαίοι, ενώ είναι πολύ πιθανό να ενταχθούν στο δυναμικό των Πειραιωτών και άλλοι τρεις παίκτες, που θα καλύπτουν: μία θέση στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, μία στο κέντρο και μία κάτω από την εστία.

Ο Σάντι Εθκέρο έμεινε ελεύθερος από τη Μπαρτσελόνα, και απ' ότι φαίνεται ο παίκτης είναι πολύ θετικός στο να συνεχίσει την καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα . Αξίζει να σημειωθεί πως τα ρεπορτάζ των ισπανικών εφημερίδων θεωρούν δεδομένη την μετακίνηση του 31χρονου άσου στον Ολυμπιακό αλλά αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες μέρες.

Ο δεύτερος κατά σειρά στόχος των "ερυθρολεύκων" από την Ισπανία είναι ο Φρανσίσκο Παβόν. Ο 28χρονος Ισπανός κεντρικός μπακ παραχωρείται από την Σαραγόσα , σε περίπτωση που η ομάδα της Αραγονίας ικανοποιηθεί στο οικονομικό (ζητάει περίπου 800.000 ευρώ) και με δεδομένο πως ο Βαλβέρδε έχει εκφραστεί θετικά για την αξία του παίκτη τότε είναι πολύ πιθανό να έρθει "πακέτο" με τον Εθκέρο στους Πειραιώτες.

"Όχι" για Αβραάμ


Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τον ενδιαφέρον του στον Άρη για την απόκτηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου, αλλά ο Λάμπρος Σκόρδας δεν έκανε δεκτή την προσφορά των Πειραιωτών.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θεώρησε μικρή την προσφορά του Ολυμπιακού, ύψους 1,2 εκ. ευρώ (εκτός από το συγκεκριμένο πόσο ο Ολυμπιακός πρότεινε στον Άρη ποσοστό μεταπώλησης, σε περίπτωση μετεγγραφής του Παπαδόπουλου από τον Ολυμπιακό σε άλλη ομάδα), για έναν παίκτη, του οποίου το συμβόλαιο με τους Θεσσαλονικείς ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2009.

Μάλιστα, ο κ. Σκόρδας φέρεται να ζήτησε από τον γενικό διευθυντή της πειραϊκής ομάδας πάνω από 4 εκ. ευρώ (!) προκειμένου οι Θεσσαλονικείς να παραχωρήσουν τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό.

Ανασκόπιση της 6ης μέρας του EURO 2008 !


Σήμερα είχαμε τη 2η μέρα του δεύτερου γύρου της φάσης των ομίλων και στο πρόγραμμα είχαμε 2 παιχνίδια για τον 2ο όμιλο. Στο πρώτο παιχνίδι η Κροατία νίκησε τη Γερμανία με 2-1 με γκόλ του Ντάριο Σρνα στο 24' και του Ολιτς στο 62'. Το μονο που κατάφερε η Γερμανία ήταν να μειώσει στο σκορ με τον Ποντόλσκι στο 79'. Στο δέυτερο παιχνίδι η Πολωνία αν και κρατουσε τη νίκη μέχρι το 92, με το γκολ πέναλτι όμως του Βάστιτς η Αυστρία ισοφάρισε τον αγώνα και την κράτησε σε τροχία πρόκρισης. Το γκόλ για την Πολωνία το πέτυχε ο Γκερειρο στο 30'

Χαμένοι και οι δυο !


Πολωνοί κρατούσαν μέχρι το 93΄τη νίκη που τους διατηρούσε σε τροχιά πρόκρισης, το γκολ πέναλτι όμως του Βάστιτς κράτησε ζωντανούς τους Αυστριακούς, στον ίδιο στόχο. To γκολ για την Πολωνία το πέτυχε ο Γκερέιρο στο 30'. Την τελευταία αγωνιστική του ομίλου η Αυστρία αντιμετωπίζει την Γερμανία και η Πολωνία την Κροατία.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Αυστρία (Γιόσεφ Χίκερσμπεργκερ): Μάχο, Στρανζλ, Πόγκατετς, Αουφχάουσερ, Λάιτγκεμπ, Λινζ, Ίβανσιτς, Κορκμάζ, Γκάρικς, Πρεντλ, Χάρνικ.

Πολωνία (Λέο Μπενάκερ): Μπόρουτς, Γιόπ, Ντούντκα, Μπακ, Σμολάρεκ, Κρζινόβεκ, Σαγκανόβσκι, Βασιλέβσκι, Ζεβλάκοβ, Λεβαντόβσκι, Γκερέιρο.

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Βοηθοί διαιτητή: Ντάρεν Καν (Αγγλία), Μάικλ Μίλαρκεϊ (Αγγλία)

Τα γκολ του αγώνα