Κυριακή, Ιουλίου 12, 2009

Tα τρία δυνατά φιλικά του ΠΑΟ στην Αυστρία

Κατά την παραμονή του ο Παναθηναϊκός έχει προγραματίσει 3 δυνατα φιλικά:

Ο πρώτος φιλικός αγώνας είναι στις 15/7, 20:00, με αντίπαλο την Γκρόιτερ Φιρτ.

Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει, την Παρασκευή 17 Ιουλίου στις 19:00, τη Χοφενχάιμ και τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου, θα αναμετρηθεί με την Γκλάντμπαχ στις 19:30.

Το "τριφύλλι" θα επιστρέψει στην Αθήνα, την Τρίτη 21 Ιουλίου

Μαρέσκα: "Δεν μπορώ να περιμένω"

Ο 29χρονος μέσος με δηλώσεις του στον ελληνικό Τύπο δείχνει ενθουσιασμένος με την μεταγραφή του και αδυμονεί να ξεκινήσει προετοιμασία με τους "ερυθρόλευκους".

"Είμαι πολύ χαρούμενος και ήθελα να γίνει αυτή η μεταγραφή. Θα συναντηθώ με τον γενικό διευθυντή της ομάδας για να ολοκληρωθεί αυτή η μεταγραφή. Ξέρω σε ποια ομάδα έρχομαι και τις απαιτήσεις υπάρχουν. Είμαι αποφασισμένος να τα δώσω όλα για τον Ολυμπιακό. 'Εχω όρεξη να παίξω μεγάλη μπάλα και ξέρω ότι η νέα μου ομάδα περιμένει πολλά πράγματα. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο και εύχομαι να τα καταφέρω.

Ελπίζω ότι την Δευτέρα θα είμαι στην Ελλάδα και θέλω να ξεκινήσω γρήγορα προπονήσεις με τον Ολυμπιακό για να είμαι απόλυτα έτοιμος όταν θα με χρειαστεί ο προπονητής μου. Σύντομα θα έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με τους συμπαίκτες μου. Είμαι χαρούμενος που θα αγωνιστώ στον Ολυμπιακό.

Αυτό που έζησα ήταν απίστευτο. Το τηλέφωνο μου χτυπούσε διαρκώς και έβλεπα ότι όλοι μου τηλεφωνούσαν από την Ελλάδα. Το σήκωσα όσες περισσότερες φορές μπορούσα
", τόνισε ο Μαρέσκα.

Κυργιάκος: "Aσ' τους να λένε"

Oι δηλώσεις του Κυργιάκου:

"Δεν θα βάλω υποψηφιότητα. Ακόμα και αν μου το ζητήσει ο προπονητής μου δεν θα δεχθώ. Από την αρχή ήμουν και πέρσι αρνητικός. Υπάρχουν και άλλα παιδιά για να σηκώσουν το βάρος. Και πέρσι υπήρχαν και φέτος υπάρχουν".

Σχετικά με την προετοιμασία και τις προβλέψεις του για τη νέα σεζόν, ο Σωτήρης Κυργιάκος τόνισε: "Eίναι δύο εβδομάδες που έχουμε ξεκινήσει. Ξέρω ποιος είναι ο Μπάγεβιτς και ξέρω πως είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές. Εμείς δουλεύουμε πολύ καλά. Πρέπει να δουλέψουμε για να είμαστε μέσα στους στόχους μας. Το πιο σοβαρό και κρίσιμο για κάθε προπονητή είναι η προετοιμασία.

Εμείς ξέρουμε την ομάδα μας και ας λένε ότι θέλουν οι άλλοι. Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας και τις δυνατότητες μας. Οι άλλοι μπορεί να λένε ότι θέλουν. Εμείς αυτό που πρέπει θα το δείξουμε μέσα στο γήπεδο. Το πλεονέκτημα είναι πως είμαστε πολύ καιρό μαζί. Πέρσι ήμασταν πολύ νέοι. Τώρα είμαστε ένα χρόνο μαζί και γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον. Αυτό θα μας βοηθήσει. Σε μία ομάδα αυτό που παίζει ρόλο είναι το αποτέλεσμα. Την καλύτερη ομάδα να έχεις αν δεν σου βγουν τα αποτελέσματα, δεν βγαίνει τίποτα. Ο κόσμος διψάει και εμείς θα θα προσπαθήσουμε διότι ο κόσμος μας στηρίζει. Και θέλουμε να του δώσουμε χαρά. Πάντα πρέπει να δίνεις χαρά στον κόσμο
".

Σχετικά με το ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής ανέφερε: "Ένα παιχνίδι είναι έχεις άλλα 29. Ένα ματς δεν κρίνει το πρωτάθλημα. Και έχουμε δει πως στο ελληνικό πρωτάθλημαοι μικρές ομάδες κρίνουν την κατάσταση και κόβουν βαθμούς, όχι τα ντέρμπι. Πάντως τη δική μου ψυχολογία δεν θα την επηρεάσει. Και το σωστό είναι να μην πέφτει η ψυχολογία. Το πρώτο ματς είναι ντέρμπι και είναι περίεργο. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο".