Σάββατο, Μαΐου 24, 2008

Ουγγαρία-Ελλάδα 3-2


Ανησυχίες προκάλεσε η φιλική αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας με την Ουγγαρία στο "Φέρεντς Πούσκας" της Βουδαπέστης. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ηττήθηκε με 3-2, παρουσιάζοντας κατά διαστήματα πολύ άσχημο πρόσωπο, ενώ οι Αντώνης Νικοπολίδης και Αγγελος Μπασινάς αποχώρησαν τραυματίες από τον αγωνιστικό χώρο.

Aυτή τη φορά τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα σε σχέση με το φιλικό της Κύπρου. Λογικό, αφού οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και σαφώς πιο δυνατοί. Βέβαια, στην εικόνα που παρουσίασαν βάλαμε κι εμείς το χεράκι μας με τη γενικότερη εμφάνιση που κάναμε.

Ο Οτο Ρεχάγκελ παρέταξε την Εθνική μας με 4-3-3. Ο Νικοπολίδης βρέθηκε στην εστία, οι Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Δέλλας, Κυργιάκος στην άμυνα, ο Αντζας πήρε τη θέση του αμυντικού χαφ πίσω από Κατσουράνη, Μπασινά, ενώ οι Χαριστέας, Αμανατίδης πλαισίωναν τον Γκέκα στην επίθεση.

Στο πρώτο μέρος το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν είχε κυκλοφορία, δεν είχε πάθος και δεν είχε ευκαιρίες μπροστά από την αντίπαλη εστία. Είναι χαρακτηριστικό πως στη μοναδική καλή φάση που κάναμε πετύχαμε το γκολ. Συγκεκριμένα, στο 45ο λεπτό η μπάλα έφτασε στον Αμανατίδη μετά από γέμισμα του Κατσουράνη, με τον επιθετικό της Αϊντραχτ να διαμορφώνει το 1-0 του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, η εικόνα δεν άλλαξε. Μάλλον χειροτέρεψε, αφού οι γηπεδούχοι ήταν οι άρχοντες του αγωνιστικού χώρου, είχε τις σωστές κινήσεις και φυσικά το πάθος για την ισοφάριση. Κάτι που κατάφεραν στο 46' με τον Τζούτζακ, ενώ στο 59' ο Γιούχαζ πέτυχε την ανατροπή κάνοντας το 2-1.

Λίγα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Βάντοτς να σκοράρει εκμεταλλευόμενος την σύγχυση της ελληνικής άμυνας, ενώ στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 91' ο Λυμπερόπουλος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Οι συνθέσεις

Ουγγαρία: Φούλοπ, Σέλεσι, Βάντζακ, Γιούχαζ, Λεβ, Ντάρνταϊ, Βάντοτς, Γκέρα (89' Κολτάι), Χάιναλ (82' Ορος), Τζούτζακ, Χούζτι

Ελλάδα: Νικοπολίδης (22' Χαλκιάς), Σεϊταρίδης (67' Βύντρα), Τοροσίδης, Δέλλας (67' Πατσατζόγλου), Κυργιάκος, Αντζας, Μπασινάς (78' Λυμπερόπουλος), Κατσουράνης, Χαριστέας, Αμανατίδης (46' Γιαννακόπουλος), Γκέκας (46' Σαμαράς)

Σκορερ: 46' Τζούτζακ, 59' Γιούχαζ, 63' Βάντοτς - 45' Αμανατίδης, 91' Λυμπερόπουλος
Κίτρινες: 45' Χάιναλ - 45' Κατσουράνης
Κόκκινες: -
Δοκάρια: 65' Κυργιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: