Σάββατο, Μαΐου 24, 2008

Ότο: "Θα χτυπήσει ξανά... ο κεραυνός"


Την επανάληψη της επιτυχίας στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου πιστεύει ότι μπορεί να επαναλάβει η Εθνική, σύμφωνα με τον Ότο Ρεχάγκελ, με δηλώσεις του στο περιοδικό "World Soccer".

"Πρέπει να κάνουμε μία αξιοπρεπή εμφάνιση για να δείξουμε ότι η επιτυχία του 2004 δεν ήταν τυχαία. Ο πρώτος στόχος είναι τα προημιτελικά και μετά ελπίζουμε ότι θα διατηρήσουμε το momentum. Προσωπικά δεν βλέπω τον λόγο να μη... χτυπήσει ο κερυανός για δεύτερη φορά. Δεν υπάρχει νόμος που να λέει ότι οι πρωταθλητές δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Το κάναμε μία φορά, γιατί όχι και δεύτερη;

Αν οι παίκτες είναι σε καλή κατάσταση και δείξουν την γνωστή τους τακτική ωριμότητα, οι αντίπαλοι μας είναι δύσκολο να μας κερδίσουν. Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία είναι τα συνήθη φαβορί, αλλά δεν αποκλείω κανέναν από τους 16 φιναλίστ. Ξέρω καλά ότι οι εκπλήξεις είναι ένα αναπόσπαστο μέρος αυτών των διοργανώσεων
", τόνισε σε δηλώσεις του ο Ρεχάγκελ.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε και στην δυναμικότητα των αντιπάλων της Εθνικής στους ομίλους, τονίζοντας: "H Ισπανία είναι από τα φαβορί για το τρόπαιο, αλλά το ίδιο ήταν και το 2004 και είδατε τι έγινε. Η Σουηδία είναι πολύ οργανωμένη και έχει έναν από τους καλύτερους επιθετικούς του κόσμου,τον Ιμπραϊμοβιτς. Σέβομαι πολύ την Ρωσία και τον προπονητή, Γκους Χίτινγκ.

Ο Ρεχάγκελ τόνισε ότι οι εμφανίσεις της Ελλάδας στο προκρηματικά ήταν ο λόγος που τον έκανε να συνεχίσει στην Εθνική ομάδα: "Mετά τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ υπήρχε απογοήτευση, αλλά κάτι ιδιαίτερο έγινε στα προκριματικά του ΕURO. Tα παιδιά έδειξαν μεγάλη δίψα και αποφασιστικότητα. Εκτός από το ματς με την Τουρκία, κατά τα άλλα τα παιδιά έκαναν την δουλειά τους θαυμάσια. Οι εμφανίσεις τους ήταν ο λόγος που αποφάσισα να μείνω μέχρι το 2010".

Δηλώσεις για τους στόχους της Εθνικής στο EURO 2008 έκανε και ο επιθετικός της Σέλτικ Γιώργος Σαμαράς: "Eίμαστε ομάδα με κεφαλαία γράμματα. Υπάρχει χημεία μεταξύ του Ρεχάγκελ και των παικτών. Τώρα όμως οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές σε σχέση με την Πορτογαλία. Δεν πάμε στο EURO με τρελά όνειρα. Νομίζω ότι έχουμε μία καλήγ ευκαιρία να περάσουμε τον όμιλο. Το πιο σημαντικό είναι το πρώτο ματς με την Σουηδία. Αν το κερδίσουμε, τότε έχουμε πολλές πιθανόητες να περάσουμε".

πηγή:sports24

Δεν υπάρχουν σχόλια: