Παρασκευή, Αυγούστου 15, 2008

Ο ελληνικός απολογισμός της 7ης ημέρας


Ετοιμη για μετάλλιο εμφανίστηκε η Πηγή Δεβετζή, η οποία από το πρώτο κιόλας άλμα της εξασφάλισε την πρόκριση στα τελικά του τριπλούν, με επίδοση 14.92. Σε καλή κατάσταση και ο Περικλής Ιακωβάκης, ο οποίος πέρασε στα ημιτελικά των 400μ. με εμπόδια χάρη στο 49.50 που σημείωσε.

Στην 3η θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται το ελληνικό πλήρωμα των Yngling (Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη) μετά την 8η ιστιοδρομία και δίνει σκληρή μάχη με τις ΗΠΑ για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, δύο ιστιοδρομίες πριν το τέλος.

Ο Αιμίλιος Παπαθανασίου τερμάτισε όγδοος στην 8η ιστιοδρομία των Finn, ενώ πολύ καλή αρχή έκανε το πλήρωμα των Tornado (Ιορδάνης Πασχαλίδης,Κώστας Τριγκώνης) που τερμάτισε δεύτερο στην 1η ιστιοδρομία. Ογδοος και ο Νίκος Κακλαμανάκης στα RS:X, ενώ στις γυναίκες η Αντωνία Φράι τερμάτισε 20ή στην 5η ιστιοδρομία. Στη 18η θέση η Ευτυχία Μαντζαράκη μετά από τέσσερις ιστιοδρομίες στα Laser Radial, 13ος ο Βαγγέλης Χειμώνας στα Laser.

Μετά το χάλκινο στο διπλό σκιφ βαρέων βαρών που κατέκτησαν τα ελληνικά χρώματα πριν τέσσερα χρόνια, οι Βασίλης Πολύμερος και Δημήτρης Μούγιος είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν ακόμα ένα, αφού προκρίθηκαν με άνεση στον τελικό των ελαφρών βαρών. Στην κατηγορία των γυναικών, η σπουδαία εμφάνιση των Χρύσα Μπισκιτζή και Αλεξάνδρας Τσιάβου έφεραν το ελληνικό δίδυμο επίσης στον τελικό του αγωνίσματος. Εν τω μεταξύ, ο Γιάννης Χρήστου κατετάγη δέκατος στο σύνολο στο μονό σκιφ.

Στο μονοθέσιο καγιάκ η Μαρία Φερεκίδη έκανε την προσπάθειά της στα ημιτελικά, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση. Εντυπωσιακός ήταν ο Σπύρος Γιαννιώτης στα 1.500μ. ελεύθερο, συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ κατά δέκα δευτερόλεπτα. Στο πόλο των γυναικών, η Εθνική Ελλάδας γνώρισε νέα ήττα, από την Ουγγαρία αυτή τη φορά με 10-4.

Ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου στη σφυροβολία και ο Μιχάλης Σταματόγιαννης στη σφαιροβολία δίχως να συγκεντρώνουν πολλές ελπίδες πρόκρισης εξ αρχής, περιορίστηκαν σε συμμετοχή στους Αγώνες. Η Αργυρώ Στρατάκη άρχισε την προσπάθειά της στο έπταθλο και μετά από δύο αγωνίσματα βρίσκεται στην 35η θέση.

Στο beach volley η μάχη των Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρίας Τσιαρτσιάνη στη φάση των 16 με αντίπαλο τις πολύπειρες Αυστραλές Νάταλι Κουκ και Τάμσιν Μπαρνέτ έληξε με ήττα-αποκλεισμό 2-1 σετ.

Στην σκοποβολή, μετά το πέρας της 1η ημέρας του σκιτ, ο Γιώργος Σαλαβαντάκης βρίσκεται στην 33η θέση, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποιηθεί ο Κύπριος Αντώνης Νικολαΐδης που φιγουράρει 3ος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: