Δευτέρα, Αυγούστου 04, 2008

Στον Ολυμπιακό ο Ντούντου !


Παίκτης του Ολυμπιακού πρέπει να θεωρείται ο Ντούντου Σεαρένσε! Ο τεχνικός διευθυντής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποκάλυψε σε Ρώσους δημοσιογράφους τη συμφωνία με τους «ερυθρολεύκους», για τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου διεθνή μέσου.

«Τα βρήκαμε σε όλα με τον Ολυμπιακό. Το μόνο που μένει είναι να πέσουν οι υπογραφές, κάτι που αναμένεται να γίνει μες το επόμενο εικοσιτετράωρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός διευθυντής της ΤΣΣΚΑ, Ρόμαν Μπαμπάεφ. Την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός θα δώσει το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ στη ρωσική ομάδα.

Αναφορικά με τον Ντούντου, τα έχει βρει σε όλα με τον Ολυμπιακό για τριετές συμβόλαιο, το οποίο θα του αποφέρει συνολικά 4,5 εκατομμύρια ευρώ (1,5 το χρόνο). Μέχρι στιγμής από την πειραϊκή ΠΑΕ δεν έχει επιβεβαιωθεί η είδηση, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί μες τις επόμενες ώρες.

Το προφίλ του Ντούντου


Ο Αλεσάντρο Σίλβα Ντε Σόουσα ή Ντουντού Σεαρένσε γεννήθηκε στις 15 Απριλίου του 1983 στη Φορταλέζα της Σεαρά. Έχει ύψος 1.86, βάρος 81 κιλά. Είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας, στην οποία πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το 2004 και εκ τότε μετράει 12 συμμετοχές με τη "σελεσάο".

Άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ομάδα της γεννέτειράς του, τη Σεαρά, τo 1998 (σε ηλικία 15 ετών), ενώ από το 2000 έως το 2003 αγωνίστηκε στη Βιτόρια, με την οποία πέτυχε 7 γκολ σε 55 συμμετοχές. Το 2004 πήρε μεταγραφή σε ομάδα της Ιαπωνίας, την Κασίβα Ρεϊσόλ, με την οποία σε 11 εμφανίσεις σημείωσε 2 γκολ. Στα μέσα της σεζόν 2004/05, παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Ρεν, όπου σκόραρε ένα γκολ σε 15 παρουσίες στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Το 2005 μεταγράφηκε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την οποία αγωνίστηκε 74 φορές στο πρωτάθλημα Ρωσίας (7 γκολ), 12 στο Κύπελλο (2 γκολ), 19 στα Κύπελλα Ευρώπης (Champions League και Κύπελλο UEFA), πετυχαίνοντας ένα γκολ και 2 φορές στο Σούπερ Καπ (χωρίς γκολ).

Μπορεί να διανύει μόλις το 26ο έτος της ηλικίας του, αλλά έχει κατακτήσει ουκ ολίγους τίτλους έως τώρα. Το 2004, ήταν μέλος της Εθνικής Βραζιλίας, που κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα στο Περού. Το 2003, με την Εθνική Νέων της Βραζιλίας κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ήταν, μάλιστα, πρώτος σκόρερ του τουρνουά με τέσσερα γκολ σε επτά αγώνες.

Σε συλλογικό επίπεδο, σπουδαιότερη στιγμή της σταδιοδρομίας του είναι αναμφίβολα η κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA, το 2005 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο "Ζοσέ Αλβαλάδε" της Λισσαβώνας, όπου στον τελικό η ρωσική ομάδα νίκησε την Σπόρτινγκ με 3-1, αν και τα "λιοντάρια" αγωνίζονταν στη φυσική τους έδρα. Παράλληλα, έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Ρωσίας (2005), το Κύπελλο (2006), αλλά και μία φορά το Σούπερ Καπ (σεζόν 2006/2007).

Ο Ντουντού εν δράσει...






Δεν υπάρχουν σχόλια: