Τετάρτη, Αυγούστου 13, 2008

Απάντηση Ανόρθωσης στον "Πρωταθλητή"

Το ψέμα και η διαστρέβλωση της αλήθειας δυστυχώς εξακολουθούν να βασιλεύουν καθώς βρίσκουν ακόμη ΜΜΕ για να εκφράζονται.

Η Εφημερίδα "Πρωταθλητής" στο σημερινό πρωτοσέλιδο της υπό τον τίτλο "ΛΥΣΣΑ" αποθεώνει το ψέμα και δυναμιτίζει το κλίμα ενόψει του αποψινού αγώνα και κυρίως του αγώνα στο "Καραϊσκάκη" χωρίς να υπάρχει λόγος και αιτία. Δεν χρειάζεται πλέον να αναζητούμε ηθικούς αυτουργούς σε περίπτωση επεισοδίων, έχουν αυτοαποκαλυφθεί.

Οι σχέσεις της Ανόρθωσης με τον Ολυμπιακό είναι αδελφικές και τέτοιες θα παραμείνουν όσο κι αν προσπαθήσουν κάποιοι. Με τον Ολυμπιακό θα είμαστε αντίπαλοι απλά για 180’ στο αγωνιστικό χώρο. Δεν χρειάζεται καμία αντιπαράθεση και η αποστολή του Ολυμπιακού έχει τύχει της καλύτερης δυνατής φιλοξενίας.

Είμαστε σίγουροι ότι η πιο πάνω εφημερίδα δεν εκφράζει την θέση του επίσημου Ολυμπιακού για αυτό και αναμένουμε από τον επίσημο Ολυμπιακό να τοποθετηθεί επί όλων των θεμάτων προς αποκατάστασης της αλήθειας.

Και επειδή δεν μας αρέσει να παραθέτουμε γενικολογίες απαντούμε ένα-ένα στα ψευδή επιχειρήματα της υπό αναφορά εφημερίδας.

1. Το πούλμαν του Ολυμπιακού συνοδευόταν σε όλες του τις διαδρομές από δύο περιπολικά της Αστυνομίας Κύπρου αν και αυτό ήταν αχρείαστο λόγω της πολύ καλής υποδοχής που έτυχαν από την Ανόρθωση και γενικά από το κυπριακό φίλαθλο κόσμο.

2. Οι πάγκοι στο "Αντώνης Παπαδόπουλος" μεταφέρθηκαν επί μονίμου βάσεως μπροστά από την Δυτική εξέδρα για τηλεοπτι

κούς και διαφημιστικούς λόγους. Οι νέοι πάγκοι στοίχισαν στο Σωματείο μας μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ και ασφαλώς οι γενικές ανακαινίσεις στο Στάδιο μας δεν έχουν να κάνουν με το παιγνίδι με τον Ολυμπιακό αλλά είναι στα πλαίσια της γενικής αναβάθμισης. Επιπλέον η Δ

υτική Κερκίδα δεν είναι η εξέδρα που φιλοξενεί τους φανατικούς οπαδούς αλλά η κερκίδα με τα πιο ακριβά εισιτήρια διαρκείας.

3. Το δείπνο με την UEFA είχε προγραμματιστεί και συμφωνηθεί από την προηγούμενη εβδομάδα για την Τρίτη το βράδυ στις 21:00 όπως προνοούν οι σχετικοί κανονισμοί. Η έκκληση των ανθρώπων του Ολυμπιακού τη τελευταία στιγμή για αλλαγή της ώρας δεν έγινε κατορθωτή λόγω του ότι προσκλήθηκαν και οι ιθύνοντες της UEFA και δεν ήταν πρέπον ένα επίσημο δείπνο να αλλάξει ώρα την τελευταία στιγμή. Άλλωστε σε αυτό δεν φιλοξενούνται ούτε προπονητές ούτε ποδοσφαιριστές.

4. Όσον αφορά στα εισιτήρια δόθηκε στο Ολυμπιακό το 5% της χωρητικότητας του Σταδίου όπως προνοούν οι κανονισμοί της UEFA και επιπλέον τα συμφωνηθέντα εισιτήρια για τους επίσημους και την Διοίκηση του ΟΣΦΠ. Δεν "κόπηκε" ούτε και ένα εισιτήριο.

Δεν αναφέρει πουθενά η εφημερίδα και κάποια άλλα σημαντικά θέματα όπως θα όφειλε. Όπως για παράδειγμ

α το γεγονός την προπόνηση του Ολυμπιακού την παρακολούθησαν από την ίδια κερκίδα οπαδοί του Ολυμπιακού και της Ανόρθωσης χωρίς όχι μόνο να μην συμβεί το παραμικρό αλλά ούτε καν να ακουστεί η παραμικρή βρισιά. Και όλα αυτά χωρίς καν την παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Αυτό το παράδειγμα προς μίμηση από τους οπαδούς και των δύο ομάδων δεν κρίθηκε καν άξιο αναφοράς.

Απαιτούμε κύριοι του "Πρωταθλητή" όπως η ανακοίνωση δημοσιευτεί στην εφημερίδα σας για να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Γραφείο Τύπου

Ανόρθωσις Αμμοχώστου

Δεν υπάρχουν σχόλια: