Δευτέρα, Οκτωβρίου 27, 2008

Ντέμης: «Αδιαφορώ για νίκες, θέλω αξιοπρέπεια...»


Στους Θρακομακεδόνες βρέθηκε λίγο πριν το τέλος της σημερινής προπόνησης της ΑΕΚ ο Ντέμης Νικολαΐδης. Ο ισχυρός άνδρας της Ενωσης μίλησε για σχεδόν 40 λεπτά με τους περισσότερους από τους «κιτρινόμαυρους» και τους ανακοίνωσε πως η διοίκηση συνεχίζει να στηρίζει τον Γιώργο Δώνη, παρά τα τέσσερα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και πως δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του προπονητή, τουλάχιστον για τη δεδομένη στιγμή.

«Δεν πρέπει να φύγει ο προπονητής», ήταν τα πρώτα λόγια του Νικολαΐδη στους «κιτρινόμαυρους» και πρόσθεσε στη συνέχεια σε πιο έντονο ύφος: «Η ομάδα σας παρέχει τα πάντα και εσείς δεν τη σέβεστε. Πρέπει να δίνετε το 100% των δυνατοτήτων σας σε κάθε αναμέτρηση. Είμαι δυσαρεστημένος, δεν με απασχολεί αν η ΑΕΚ κερδίζει. Δεν με ενδιαφέρουν οι νίκες. Θέλω να έχουμε πάντα αξιοπρεπή εμφάνιση. Η ομάδα έχει εκατομμύρια κόσμο και εσείς τον απογοητεύσατε».
«Δεν σέβεστε τον κόσμο, δεν έχετε χαρακτήρα»

Ο πρόεδρος της Ενωσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην απόδοση που είχε η ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Θρασύβουλο: «Δεν σέβεστε τον κόσμο και δεν έχετε χαρακτήρα. Με ενδιαφέρει όμως η νοοτροπία που έχετε να την αλλάξετε. Πετάξατε με την Λάρισα το πρώτο ημίχρονο και με τον Θρασύβουλο το δεύτερο νομίζω ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία όπως ότι δεν χρειάζεται προπονητής για να κρατήσετε τρία γκολ απέναντι σε μία αδύναμη ομάδα».

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Νικολαΐδης ήταν καταιγιστικός: «Όποιος έχει ψυχολογικό πρόβλημα και δεν αντέξει την πίεση δεν κάνει για την ΑΕΚ. Βλέπατε τον Θρασύβουλο να παίζει μόνος του και δεν αντιδράσατε καθόλου. Το πρόβλημα σας είναι στην καρδιά και την νοοτροπία».
«Εμείς φταίμε, όχι ο Δώνης»

Μόλις ο Νικολαΐδης ολοκλήρωσε την ομιλία του, τον λόγο πήραν οι παίκτες, με τον Τζιμπούρ να τονίζει ότι «αν και εγώ είμαι καινούργιος θέλω να πω ότι η ομάδα πρέπει να αποκτήσει ηγέτες μέσα στο παιχνίδι». Με τη σειρά του, ο Σκόκο παραδέχθηκε πως οι ίδιοι φταίνε για την εμφάνιση της ΑΕΚ στη Φυλή και όχι ο προπονητής τους: «Εμείς χάσαμε το ματς και όχι ο προπονητής».

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Αλεξόπουλου: «Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα και δεν είναι υπεύθυνος για τις αποτυχίες ο προπονητής», ενώ ο Γεωργέας επεσήμανε: «Αυτές οι κρίσεις δημιουργούνται στις ομάδες, αλλά δεν σημαίνει ότι έχει έρθει η καταστροφή., Ο κόσμος έχει φορτωθεί επειδή η ΑΕΚ δεν έχει πάρει τόσα χρόνια πρωταθλήματα. Την ευθύνη την περνούμε πάνω μας οι ποδοσφαιριστές και αυτό πρέπει να ξέρει ο κόσμο ς και όχι ότι ο φταίει ο προπονητής».

Τον τελευταίο λόγο στη συζήτηση είχε ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος επεσήμανε: «Λάθος νοοτροπία. Πολλά λάθη. Αλλα στις προπονήσεις και άλλα στο γήπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: