Τετάρτη, Νοεμβρίου 05, 2008

Βαλβέρδε: "Μεγαλύτερο γόητρο ο τίτλος"


Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή (09/11, 19:00, ΟΑΚΑ) για την 9η αγωνιστική του του πρωταθλήματος της Super League, μονοπώλησε όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο τεχνικός των ερυθρολεύκων, Ερνέστο Βαλβέρδε.

"Δεν μας επηρεάζει ψυχολογικά η νίκη του ΠΑΟ, αλλά σίγουρα έχει αλλάξει η ψυχολογία τους μετά τα αποτελέσματα με Πανιώνιο και Βέρντερ. Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη. Είναι σημαντική η επικράτηση στο ντέρμπι όσον αφορά το γόητρο της κάθε ομάδας. Ο ηττημένος επηρρεάζεται ψυχολογικά", τόνισε αρχικά ο Βαλβέρδε ενώ στη συνέχεια είπε: "Το μεγαλύτερο γόητρο ωστόσο έχει το πρωτάθλημα και όχι η νίκη στο ντέρμπι. Σημασία έχει να δούμε ποιος είναι καλύτερος στο γήπεδο και όχι από τα όσα λέγονται και γράφονται μέσα στην εβδομάδα".

Πολλά έχουν γραφτεί και ακόμα περισσότερα έχουν ειπωθεί για τις "κακές" εμφανίσεις του Ολυμπιακού μακριά από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Ο Βαλβέρδε πάντως έχει τη δικιά του άποψη για το συγκεκριμένο θέμα και πως αυτό μπορεί να διορθωθεί: "Λύση για το πρόβλημα που έχουμε στα εκτός έδρας παιχνίδια είναι μόνο η νίκη. Πρέπει να σκοράρουμε εκτός και να έχουμε καλύτερη άμυνα. Όταν κερδίσουμε θα είναι όλα καλά".

Ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή του Παρασκευά Άντζα στη βασική ενδεκάδα στο ντέρμπι των "αιωνίων", με τον Ισπανό πάντως να δείχνει ότι θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον υψηλόσωμο κεντρικό αμυντικό: "Ο Άντζας δεν προπονήθηκε ούτε σήμερα με την υπόλοιπη ομάδα αλλά θα περιμένω μέχρι την τελευταία στιγμή για να αποφασίσω αν θα παίξει", ενώ ερωτηματικά πάντως προσέθεσε και για τη συμμετοχή του Στολτίδη: "Περιμένω να δω την κατάσταση του Πατσατζόγλου (σ.σ. ακολουθεί ρεπορτάζ παρακάτω) και του Στολτίδη. Σίγουρα πάντως θα πάρω μαζί στην αποστολή τον Μπελούτσι".

Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το σχήμα που θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός και συγκεκριμένα για το αν προτίθεται να παρατάξει την ομάδα με δύο επιθετικούς τόνισε χαρακτηριστικά: "Είναι πιθανό να παίξει μπροστά ο Κοβάσεβιτς μαζί με τον Ντιόγκο. Αλλά τα γκολ δεν έρχονται από τους δύο επιθετικούς, αλλά από όλοκληρη την ομάδα. Θα μπορούσαμε να παίξουμε και με 11 επιθετικούς, αλλά θα χάναμε".

Ενώ για τον αν θα είναι ικανοποιημένος με την ισοπαλία απάντησε: "Κανείς δεν παίζει για την ισοπαλία. Αν έχουμε πολλές ευκαιρίες χαμένες και λήξει το ματς ισόπαλο τότε θα είμαστε δυσαρεστημένοι. Αλλά αν δεν παίξουμε καλά, έχουμε τρεις αποβολές και έρθει ισοπαλία τότε θα είμαστε ικανοποιημένοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: