Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2009

Ολυμπιακός: Μεταγραφική λίστα....

Μπορεί όταν έγινε γνωστή η συμφωνία του Τιμούρ Κετσπάγια με τον Ολυμπιακό, πολλοί να θεώρησαν ότι Γεωργιανός θα πρότεινε την αγορά παικτών από το πρωτάθλημα της Κύπρου, οι πληροφορίες από του Ρέντη, όμως, τους διαψεύδουν. Πλην του Μέλμπεργκ, ο 41χρονος προπονητής ζήτησε την απόκτηση και του Κιμ Κάλστρομ της Λιόν, για να δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό δίδυμο με τον Ντουντού στη μεσαία γραμμή!

Ο Σουηδός χαφ ανήκει στη Λιόν και όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρωταθλητής» η τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο κυμαίνεται γύρω στα εφτά εκ. ευρώ! Ποσό σχεδόν... απαγορευτικό για ελληνική ομάδα, αφού δεν υπολογίζεται η προσωπική του αμοιβή!

Μόνο αν...


Στο Λιμάνι θα συζητήσουν την περίπτωσή αγοράς του μόνο αν πωληθεί ένας παίκτης, με τον Φερνάντο Μπελούτσι να βρίσκεται πρώτος στη σχετική λίστα. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είναι πολλοί ευχαριστημένοι από την παρουσία του Αργεντινού χαφ, από τη στιγμή, όμως, που ο Κετσπάγια προσανατολίζεται να παρατάσσει την ομάδα με «4-4-2», ο βραχύσωμος μέσος δεν «χωράει» στα πλάνα του.

Αν υπάρξει με άλλα λόγια μια καλή πρόταση για τον Μπελούτσι, ύψους τουλάχιστον εφτά εκ. ευρώ, πιθανότατα θα παραχωρηθεί, ανοίγοντας τον δρόμο για να γίνει κίνηση απόκτησης του Κάλστρομ.

Ελάνο, Εντού, Σεβαντόν και άλλοι!

Στο μεταξύ, συνεχή είναι τα δημοσιεύματα καθημερινά στην Ευρώπη, αναφορικά με ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για διάφορους παίκτες. Ένα από αυτά, αναφέρει ότι οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν την περίπτωση του διεθνή φορ Ελάνο, της Μάντσεστερ Σίτι, για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης! Μια πληροφορία που δεν επιβεβαιώνεται από του Ρέντη, δεδομένου ότι η ομάδα έχει σχεδόν ολοκληρώσει την ενίσχυση της γραμμής κρούσης και η τιμή του Ελάνο είναι απαγορευτική!

Το ίδιο φαίνεται ότι ισχύει και για τον Εντού, που αξιώνει περίπου 2,5 εκ. ευρώ ως προσωπική αμοιβή! Ακόμη και να μην είχαν αποκτήσει τον Μπομπό οι «ερυθρόλευκοι», δηλαδή, πολύ δύσκολα θα ασχολούνταν με την περίπτωση του 30χρονου Βραζιλιάνου.

Η περίπτωση του Σεβαντόν (επιθετικός-Σεβίλλη) αλλά και του Μαρκ Γκονζάλες (χαφ-Μπέτις) ήρθαν στο προσκήνιο για τους νταμπλούχους σύμφωνα με κύκλους μάνατζερ, οι τιμές τους όμως είναι επίσης υψηλές για τα ελληνικά δεδομένα.

Για Λέτο...!

Τα 5εκατ. ευρώ που φαίνεται να αξιώνει η Λίβερπουλ για την πώληση (μόνο) του Σεμπαστιάν Λέτο, είναι ένα ποσό που στον Ολυμπιακό σκέφτονται σοβαρά να το δώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «κόκκινοι» δεν πρόκειται να δώσουν πάλι δανεικό τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό, ούτε καν συζητούν την πιθανότητα συνιδιοκτησίας. Μόνο πώληση. Και πόσο φτάνει αυτή; Κοντά στα 5εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την Sportday οι «ερυθρόλευκοι» πληροφορήθηκαν τις απαιτήσεις της αγγλικής ομάδας και όχι μόνο δεν έκαναν πίσω, αλλά φαίνεται να πάρθηκε η απόφαση να δοθούν τα παραπάνω χρήματα! Από το περιβάλλον των μάνατζερ που έχουν αναλάβει την υπόθεση, διέρρευσε ότι όλα κυλούν ομαλά και ίσως τις επόμενες μέρες να προκύψουν οριστικές εξελίξεις. Αν δεν αλλάξει κάτι και οι Πειραιώτες δώσουν τα 5εκατ. ευρώ, τότε ο Λέτο θα υπογράψει νέο τριετές ή τετραετές συμβόλαιο!

Πιέζει ο Ντάρμπισαϊρ

Από τη στιγμή που το τοπίο… παραείναι θολό, αποφάσισε να λάβει δράση από μόνος του. Ο Ματ Ντάρμπισαϊρ θα ασκήσει πίεση στη διοίκηση της Μπλάκμπερν, προκειμένου να ρίξει τις απαιτήσεις της (5εκατ. ευρώ) και να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Μέχρι την Πέμπτη ο μάνατζερ του Άγγλου επιθετικού θα μεταφέρει στα «ρόδα» την επιθυμία του πελάτη του και αν γίνει αποδεκτή έχει καλώς… Σε διαφορετική περίπτωση οι νταμπλούχοι θα στραφούν σε άλλες λύσεις για την επίθεση. Το σίγουρο είναι πως τόσο υψηλό ποσό δεν πρόκειται να δαπανήσουν… Ανάμεσα στα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα είναι των Φιλομένο του Αστέρα Τρίπολης και Μακίνουα της Κιέβο.

Δεν τα παρατάει για Άλεξ

Την ίδια ώρα, πάντως, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού συνεχίζουν να έχουν ως προτεραιότητα την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής. Η περίπτωση του Άλεξ Σίλβα κάθε άλλο παρά αδιάφορους τους αφήνει και δεν αποκλείεται σύντομα να γίνει κίνηση για την απόκτησή του από το Αμβούργο, ίσως με τη μορφή δανεισμού.

Οι νταμπλούχοι εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις αμυντικών, με το όνομα του Λούκας Νιλ και του Ολυμπιακού να συνδέονται καθημερινά σε ρεπορτάζ των αγγλικών Μ.Μ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: