Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2009

Κύπελλο hellas online: Παίρνει το παιχνίδι από παράβαση των κανονισμών

Στα χαρτιά κινδυνεύει να χάσει την μεγάλη πρόκριση που πέτυχε ο Πανσερραϊκός σήμερα επί του Ολυμπιακού επιβληθείς του νταμπλούχου με 3-1 στον αγώνα που έγινε το απόγευμα στις Σέρρες για τη φάση των «32» του Κυπελλου Ελλάδας.

O λόγος είναι η χρησιμοποίηση έξι ξένων παικτών κάτι που απαγορεύεται βάσει κανονισμού και αν ο Ολυμπιακός κινηθεί νομικά τότε λογικά θα κερδίσει την πρόκριση....

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Β'΄και Γ' Εθνικής, οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ταυτόχρονα στην 11αδα μέχρι πέντε ποδοσφαιριστές, κοινοτικούς και μη. Ωστόσο στο 75ο λεπτό ο Καλί πήρε τη θέση του Παπάζογλου και μαζί με τους Κάστρο, Σκάγκλια, Ριμόλντι, Λεοζίνιο και Τάντιτς αποτέλεσαν τους 6 από τους 11 ποδοσφαιριστές του Γκιγιέρμο Όγιος. Ο τελευταίος αντικαταστάθηκε, δυο λεπτά αργότερα όμως η ζημιά για τους γηπεδούχους είχε γίνει.

Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος. Ότι ισχύει για τις ομάδες Β' και Γ' Εθνικής, ισχύει και στο θεσμό του Κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός έχει το δικαίωμα μέσα στις επόμενες 48 ωρές να καταθέσει ένσταση και να πάρει την πρόκριση εκτός αγωνιστικού χώρου. Μέχρι στιγμής πάντως η διοίκηση των ερυθρολεύκων δεν έχει αποφασίσει, κάτι που αναμένεται να συμβεί αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: