Τετάρτη, Μαΐου 07, 2008

Η ΑΕΚ ΤΩΝ <<ΤΕΣΣΑΡΩΝ>> ΑΝΕΜΩΝ


Ο Αρης συνέτριψε 4-0 την ΑΕΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και απέδειξε ότι όσο πλησιάζει ο τελικός του Κυπέλλου της 17ης Μαΐου, τόσο το μάτι των παικτών του Ντούσαν Μπάγεβιτς αποκτά την απαραίτητη... γυαλάδα. Εκπληκτικοί οι Χαβίτο (δύο γκολ) και Κόκε (ένα γκολ, δύο ασίστ), πρώτοι μεταξύ ίσων σε μία άριστη ομαδική παράσταση. Οι φιλοξενούμενοι υπήρχαν στο γήπεδο μέχρι το ημίωρο, για να πετάξουν λευκή πετσέτα στο υπόλοιπο του αγώνα. Απομακρύνονται τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η ΑΕΚ τρώει την δέυτερη τεσσάρα της μέσα σε μία βδομάδα.

Παρά το περιορισμένο βαθμολογικό κίνητρο, ο Αρης μπήκε κεφάτα στο ματς και αφού απόλαυσε μερικά λεπτά άκαρπης εδαφικής υπεροχής, μπήκε μπροστά στο σκορ μόλις στο 6ο λεπτό. Οι Νίκος Λυμπερόπουλος και Παναγιώτης Λαγός (σε θέση αριστερού μπακ) πούλησαν την μπάλα σε νευραλγικό χώρο, έξω από την περιοχή του Μάχο. Ο Κώστας Νεμπεγλέρας... ευχαρίστησε για το δώρο και με δυνατό σουτ από τα 20 μέτρα νίκησε τον Αυστριακό πορτιέρο και έκανε το 1-0.

Η Ενωση, με αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα (Ράμος, Αλβες, Λαγός), έδειχνε να παθαίνει το σύνδρομο της Λεωφόρου το οποίο μία εβδομάδα πριν της κόστισε τέσσερα γκολ και μία βαριά ήττα. Τα φαινόμενα απάτησαν σε πρώτο χρόνο, καθώς ισορρόπησε άμεσα. Μόλις στο 8’, ο Μπλάνκο βρέθηκε εντός της περιοχής του Χαλκιά, από θέση αριστερά. Επιχείρησε το έξυπνο σουτ στην κλειστή γωνία του Ελληνα τερματοφύλακα αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Στο 39ο λεπτό, και αφού ο Μπλάνκο στιγμές πριν είχε πλησιάσει στο 1-1, ο Κόκε πάσαρε έξοχα στον Χαβίτο, ο συμπατριώτης του έσπασε το οφσάιντ και παρά το ότι ο Μάχο τον δυσκόλεψε, κέρδισε την κόντρα και σε κενή εστία έκανε το 2-0. Σαφές προβάδισμα νίκης για τον Αρη, το οποίο θα μπορούσε να γίνει κρυστάλλινο αν ο Βανγκέλι, στην επόμενη φάση, επεδείκνυε αλτρουισμό ή τελείωνε καλύτερα τη φάση.

Στο 48ο λεπτό Ο Κόκε σέρβιρε για ακόμη μία φορά εξαιρετικά στον Χαβίτο και εκείνος πλάσαρε ιδανικά τον Μάχο από θέση φορ, για το 3-0. Αριστη συνεργασία η οποία ευνοήθηκε από το ότι οι Ζεράλδο και Παπασταθόπουλος έμειναν θεατές στη συγκεκριμένη φάση. Το ματς κινδύνευε να περάσει στην ιστορία από πολύ νωρίς και κάτι τέτοιο έγινε στο 55, μετά το πιο ωραίο γκολ της ημέρας.

Ο Χαβίτο έφυγε από τα αριστερά, απέφυγε με... τσαμπουκά τον Παπασταθόπουλο, μπήκε στην περιοχή, έκοψε στο σημείο του πέναλτι, ο Ιβιτς (θα μπορούσε να τελειώσει τη φάση με γκολ ανήμερα των γενεθλίων του) προτίμησε μία πολύ απλή πάσα στον Κόκε και εκείνος με σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Το πάρτι στις εξέδρες του Κλεάνθης Βικελίδης δεν είχε τελειωμό, με τον Νάτσο Γκαρσία να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Αρης κατέβασε στροφές αλλά ακόμη κι έτσι είχε τις ευκαιρίες να πετύχει περισσότερα γκολ. Κάτι τέτοιο εν τέλει δεν έγινε αλλά αυτό δεν αλλάζει το ότι οι γηπεδούχοι έκαναν μία μαγική εμφάνιση μπροστά από το κοινό τους. Η μοναδική απάντηση της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν μία εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο στο 79’, με την μπάλα να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι του Χαλκιά.

Καρέ-καρέ ο αγώνας

6'
:Δύο απανωτά λάθη από Λυμπερόπουλο και Λαγό φέρνουν τον Νεμπεγλέρα σε θέση βολής και εκείνος, από τα 20 μέτρα, ανοίγει το σκορ.

8'
: Σουτ του Μπλάνκο, δοκάρι και άουτ.

33'
: Εξαιρετική προσπάθεια του Ριβάλντο, ο Χαλκιάς όμως αποκρούει το πλασέ του. Αμέσως μετά, ο αρνητικός Μπούρμπος αποχωρεί και στη θέση του περνάει ο Εντίνιο.

39': Ο Χαβίτο "σπάει" το οφσάιντ, βγαίνει τετ α τετ με τον Μάχο μετά την έξοχη πάσα του Κόκε και διαμορφώνει το 2-0
.

48'
: Ο Κόκε δίνει ακόμη μία ωραία πάσα στον Χαβίτο και εκείνος κάνει το 3-0. Παπασταθόπουλος και Αλβες έμειναν ακίνητοι να παρακολουθούν.

55'
: Γκολ όνειρο. Ο Χαβίτο αυτή τη φορά δημιουργεί, ο Ιβιτς βάζει πινελιά ποιότητας και ο Κόκε κάνει το 4-0. Εκπληκτική προσπάθεια.

59'
: Κεφαλιά του Νάτσο Γκαρσία από κοντά, η μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Μάχο.

79'
: Εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο, η μπάλα στο δοκάρι.

92'
: Ο Παπασταθόπουλος ζητάει και παίρνει τη δεύτερη κίτρινη προκειμένου να μην τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές.


Οι συνθέσεις των ομάδων

Άρης (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Χαλκιάς, Βανγκέλι, Ρονάλντο, Κουλουχέρης, Καράμπελας, Νεμπεγλέρας, Πρίττας, Γκαρσία, Ίβιτς (69' Τιάγκο), Χαβίτο (61' Παπάζογλου), Κόκε (78' Αμορόζο).

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μάχο, Ράμος, Ζαράλδο Άλβες, Παπασταθόπουλος, Μπούρμπος (33' Εντίνιο), Καφές (46' Ζούλιο Σέζαρ), Ενσαλίβα, Λαγός, Ριβάλντο, Λυμπερόπουλος (61' Κονέ), Μπλάνκο.

Τέλος ο Ίβιτς από Ολυμπιακό!


Παρελθόν αποτελεί για τον Ολυμπιακό ο Ιλια Ιβιτς. Στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη ο τεχνικός διευθυντής με τον πρόεδρο Σωκράτη Κόκκαλη, παρατηρήθηκε διάσταση απόψεων και συμφωνήθηκε η λύση της συνεργασίας.

H ανακοίνωση του Ολυμπιακού

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Προέδρου της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. κ. Σωκράτη Κόκκαλη και του Αντιπροέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Πέτρου Κόκκαλη, με τον Γενικό Διευθυντή κ. Γιάννη Χρυσικόπουλο και τον Τεχνικό Διευθυντή κ. Ίλια Ίβιτς, με θέμα το σχεδιασμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων και συμφωνήθηκε, από κοινού, η λύση της συνεργασίας της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με τον Τεχνικό Διευθυντή κ. Ίλια Ίβιτς.

Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ευχαριστεί τον κ. Ίβιτς για την προσφορά του στην ομάδα.