Τετάρτη, Ιουνίου 04, 2008

Οι μεγάλοι απόντες του EURO 2008 !


Α’ όμιλος

Ελβετία
: Μπλεζ Ν’ Κούφο
Πορτογαλία: Μανίσε
Τουρκία: Γιλντιράι Μπαστούρκ
Τσεχία: Τόμας Ροζίτσκι

Β’ όμιλος

Αυστρία: Χέλγκε Πάγερ
Γερμανία: Μπερντ Σνάιντερ
Κροατία: Εντουάρντο ντα Σίλβα
Πολωνία: Γέρζι Ντούντεκ

Γ’ όμιλος

Γαλλία:Νταβίντ Τρεζεγκέ
Ιταλία:Φάμπιο Καναβάρο
Ολλανδία:Κλάρενς Ζέεντορφ
Ρουμανία:Οβίντιου Πέτρε

Δ’ όμιλος

Ελλάδα: Τάκης Φύσσας
Ισπανία: Ραούλ
Ρωσία: Αλεκσάντρ Κερζάκοφ
Σουηδία: Κένεντι Μπακιρτσίογλου


Αποκλεισμός της Πόρτο από το Τσάμπιονς Λιγκ !


Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA αποφάσισε να αποκλείσει τους "δράκους" από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση την επόμενη σεζόν μετά τις καταγγελίες περί συμμετοχής του πορτογαλικού συλλόγου σε υποθέσεις δωροδοκίας διαιτητών την περίοδο 2003-2004.

Πάντως η Πόρτο έχει το δικαίωμα της έφεσης και θα επιδιώξει να ανατρέψει την πρωτόδικη απόφαση ενώ έχει τιμωρηθεί ήδη από την ομοσπονδία της χώρας της με αφαίρεση έξι βαθμών.

Πρωταθλητής ο Παναθηναικός !


Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στον θρόνο του! Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν η κυρίαρχη του πέμπτου τελικού και κέρδισε τον Ολυμπιακό με 90-76 αποτέλεσμα που του έδωσε τον 10ο τίτλο του στα 11 τελευταία χρόνια, 6ο συνεχόμενο και 29ο στην ιστορία του! Η δύναμη της έδρας ήταν αυτή που έσπρωξε τους «πράσινους» και έδωσε φτερά στους παίκτες του ακόμη και τις στιγμές που ο Ολυμπιακός παρουσιάζονταν απειλητικός, όμως και αγωνιστικά το «τριφύλλι» ήταν η καλύτερη ομάδα, με τις περισσότερες λύσεις και έναν εκπληκτικό Μάικ Μπατίστ που έκανε την καλύτερη του εμφάνιση στους τελικούς.

Τα δεκαλεπτα: 19-14, 39-34, 65-50, 90-76.

Διαιτητές: Πιτσλίκας, Ζαβλανός, Χριστοδούλου.

Παναθηναϊκός: Αλβέρτης, Περπέρογλου 3 (1), Σπανούλης 15 (1), Μπατίστ 18, Ζίζιτς, Χατζηβρέττας 3 (1), Τσαρτσαρής 12 (1), Διαμαντίδης 13 (3), Ουίνστον 8 (1), Τομάσεβιτς, Γιασικεβίτσιους 18 (4).

Ολυμπιακός: Μπλέικνι 13 (2), Παπαμακάριος 3 (1), Γουντς 18 (1), Μπουρούσης 11 (3), Τσακαλίδης, Γκριρ 19 (3), Βασιλόπουλος 4, Σχορτσανίτης 4, Πρίντεζης 4, Τεόντοσιτς.

Πληροφορίες απευθείας στον εγκέφαλο !


Σε 30 χρόνια από τώρα, οι δάσκαλοι θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας για να κάνουν "παρέα" σε άλλα επαγγέλματα του παρελθόντος. Τουλάχιστον αυτό υπόσχεται μια νέα τεχνολογία που θα επιτρέπει στα παιδιά να κατεβάζουν όσες πληροφορίες θέλουν κατευθείαν στους εγκεφάλους τους! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Times, ο επικεφαλής του οργανισμού Independent Schools Council [που απαρτίζεται από τα κορυφαία ιδιωτικά σχολεία της Βρετανίας], Chris Parry δήλωσε ;ότι σύντομα θα είναι κοντά μας μια φουτουριστική τεχνολογία εκμάθησης αυτού του τύπου [Matrix Style].

Και... δυστυχώς δεν τα βγάζει από το κεφάλι του, καθώς στο παρελθόν ήταν στρατιωτικός και τώρα έχει ηγετικό ρόλο στο Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας. O Parry δήλωσε συγκεκριμένα ότι μέσα σε 30 χρόνια, η εκπαίδευση μέσω της ανάγνωσης/προφορικής παράδοσης θα είναι παρελθόν. "Νομίζω ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε οποιοδήποτε λεξικό, οποιασδήποτε γλώσσας, όπως περίπου είδαμε στο Matrix. Το μόνο που θα πρέπει να κάνουν οι ίδιοι, είναι να συντάξουν τις προτάσεις με σωστή γραμματική". Εάν τα πράγματα γίνουν τόσο απλά, πώς θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τα παιδιά και τα εγγόνια σας που θα έχουν ήδη δοκτορά στα 6 τους;

πηγή:e-pcmag

Τα γκολ της Ελλάδας στο EURO 2004

Η πορεία και τα γκολ της εθνικής Ελλάδος από την αρχή του τουρνουά μέχρι το τέλος και την νίκη επί των διοργανωτών Πορτογάλων.


Κλάσνιτς: "Με ενδιαφέρει ο Ολυμπιακός"


Ο Ιβάν Κλάσνιτς δεν θέλησε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Βέρντερ Βρέμης και βρίσκεται στην αναζήτηση της επόμενης ποδοσφαιρικής του στέγης. Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα "Χέραλντ", ο Κροάτης επιθετικός είναι στο μετεγγραφικό στόχαστρο των Σέλτικ, Ρέιντζερς, Στουτγκάρδης, Μπεσίκτας, αλλά και του Ολυμπιακού.

Ο δηλώσεις του:
"Έχω ακούσει ότι με θέλει και ο Ολυμπιακός. Από μάνατζερ και από δημοσιεύματα. Δεν έχω μιλήσει με κάποιον από την ελληνική ομάδα και ως εκ τούτου δεν μπορώ να πω κάτι πιο συγκεκριμένο γι' αυτό", τόνισε στην εφημερίδα "Πρωταθλητής" ο διεθνής άσος, ο οποίος αποκάλυψε πως έχει πάρει πληροφορίες από έναν πρώην ερυθρόλευκο, τον Τόμισλαβ Μπούτινα.

"Ναι, έχω μιλήσει με τον Μπούτινα και έχω μάθει αρκετά πράγματα για την ομάδα, ενώ έχω πρόσφατη εικόνα από τα δυο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Τόμισλαβ μου είπε πολύ καλά λόγια, αλλά εφόσον δεν υπάρχει κάτι στα χέρια μου ό,τι και να λέμε είναι θεωρητικό".

Όσο για το πότε θα πάρει την απόφαση για το σε ποια ομάδα θα συνεχίσει την καριέρα του, δήλωσε: "Πότε θα αποφασίσω για το μέλλον μου; Δεν ξέρω. Θα μελετήσω τις προτάσεις που έχω και θα προσπαθήσω να πάρω την καλύτερη απόφαση. Αν ο Ολυμπιακός με προσεγγίσει, σίγουρα θα με ενδιέφερε να συζητήσω το ενδεχόμενο συνεργασίας".

H ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ !


Η αντίστροφη μέτρηση για τον πέμπτο και τελευταίο τελικό του πρωταθλήματος ξεκίνησε και όσο περνούν οι ώρες, τόσο το θερμόμετρο ανεβαίνει. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι πανέτοιμοι να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή . Το ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο και το σκηνικό για τη φετινή στέψη περιμένει τους πρωταγωνιστές!