Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2008

Mέχρι το 2011 ο Ριβάλντο στο Ουσμπεκιστάν


Ο Βραζιλιάνος άσος, είναι κατενθουσιασμένος από τον τρόπο ζωής στο Ουσμπεκιστάν και γι' αυτό το λόγο ανανέωσε πρόωρα το συμβόλαιο του μέχρι το Δεκέμβριο του 2011.

Ο Ριβάλντο είχε υπογράψει συμβόλαιο τον περασμένο Αύγουστο διάρκειας ενός έτους με την Μπουνιοντγκόρ, όμως οι εξαιρετικές του εμφανίσεις με την πρωταθλήτρια και κυπελλούχο του Ουζμπεκιστάν, έφεραν νέα συμφωνία.

Έτσι λοιπόν, ο Ριβάλντο θα συνεχίσει να ζει στην Τασκένδη για τα επόμενα τρία χρόνια και το πιθανότερο είναι η Μπουνιοντκόρ να είναι και ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του.

Δώνης: Απολύθηκα, δεν παραιτήθηκα όπως ανακοίνωσε η ΑΕΚ


Δεν παραιτήθηκε, αλλά απολύθηκε ο Γιώργος Δώνης από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.

«Την Κυριακή 16-11-2008 στις 22:00, οι κ. Κανελλόπουλος και Κούλης, εκπροσωπώντας την ΠΑΕ ΑΕΚ, μου ανακοίνωσαν την διακοπή της συνεργασίας μας. Ουδέποτε υπήρξε καμία συναινετική λύση συμβολαίου εμού και των συνεργατών μου, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ,.

Επιπλέον, δεν εξευρέθηκε συναινετική λύση ούτε στις τρεις ημέρες που μεσολάβησαν έως σήμερα
», αναφέρει η δήλωση του Δώνη.

«Ντούσαν γερά, πρωτάθλημα ξανά»!


Αποθεωτική υποδοχή επεφύλαξαν πριν λίγα λεπτά στον Μπάγεβιτς σχεδόν 200 οπαδοί της ΑΕΚ, στην πρώτη προπόνηση του Σερβοέλληνα στους Θρακομακεδόνες, στην δεύτερη του επιστροφή στην Ένωση.

Το όνομά του ακούστηκε πολλές φορές, όπως φυσικά και συνθήματα υπέρ της ομάδας, με εκείνο που αναφερόταν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος να κυριαρχεί!

Ο Σερβοέλληνας βρισκόταν σε απίστευτα καλή ψυχολογική κατάσταση, χαιρετούσε τους οπαδούς και αστειευόταν με όλους. Τους παίκτες, τους συνεργάτες του, τους διοικούντες. Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στα αποδυτήρια, η συγκινητική αγκαλιά που είχε με τον επί χρόνια συνεργάτη του, που συναντάει ξανά, τον Νίκο Κορομηλά!

Παρών ήταν και ο Στέλιος Μανωλάς, που… ξενάγησε (!) τον Μπουρουτζίκα στις εγκαταστάσεις, αστειευόμενος συνεχώς μαζί του. Λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης στους Θρακομακεδόνες έφτασαν και οι δύο αντιπρόεδροι της ΠΑΕ, Τάκης Κανελλόπουλος και Νίκος Κούλης, οι οποίοι παρουσίασαν τον Μπάγεβιτς στους παίκτες και λέγοντάς τους, ότι πιστεύουν πως με την παρουσία του στην ομάδα, θα αλλάξουν όλα προς το καλύτερο.

«Σας έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και είμαστε σίγουροι πως με το νέο σας προπονητή, θα καταφέρετε πάρα πολλά και θα πετύχουμε τους στόχους μας», τους είπαν χαρακτηριστικά.

Μίλησε και ο Μπάγεβιτς για λίγο στους ποδοσφαιριστές του και τους εξέφρασε την πίστη του, ότι θα έχουν μια πολύ καλή συνεργασία.

Αύριο (21/11) θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του Σερβοέλληνα τεχνικού από την ΠΑΕ ΑΕΚ, με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρηθεί στην αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ. «Ο προπονητής της ομάδας, κ.Ντούσαν Μπάγεβιτς θα παραχωρήσει αύριο συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα Τύπου του Ολυμπιακού Σταδίου, στις 13.00. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας», αναφέρει και η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ σχετικά με την παρουσίαση του νέου της τεχνικού.

sportdog.gr

Δανεικός στην Μπάγερν ο Ντόνοβαν


Έναν Aμερικανό διεθνή στην επίθεσή της θα έχει η Μπάγερν Μονάχου. Ο λόγος για τον διεθνή Λάντον Ντόνοβαν, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Βαυαρούς, που ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου 2008 και το οποίο θα έχει ισχύ τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Μαρτίου και πιθανότατα θα ανανεωθεί μέχρι τέλος της σεζόν.

Θέλει Εντίνιο η Ανόρθωση!

Τον πορτογάλο επιθετικό της ΑΕΚ Αθηνών, Εντίνιο, θέλει η Ανόρθωση σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της πορτογαλική εφημερίδας "Correio de Manha".

Στην είδηση που δημοσιεύτηκε στις 00:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης (20/11) γίνεται λόγος για πρόταση 500 χιλιάδων ευρώ το χρόνο από την ομάδα της Αμμοχώστου στον 26χρονο (7/7/1982) επιθετικό. Μάλιστα φιλοξενούνται και δηλώσεις του ποδοσφαιριστή.


Αναλυτικά το δημοσίευμα, μεταφρασμένο:

«Η Ανόρθωση σκοπεύει να προσφέρει συμβόλαιο στον Εντίνιο. Για να πείσει τον επιθετικό της ΑΕΚ να μεταπηδήσει από την Ελλάδα στην Κύπρο, η ομάδα της Αμμοχώστου προσφέρει 500 χιλιάδες ευρώ το χρόνο στον παίκτη.

"Είμαι ικανοποιημένος που γνωρίζω ότι υπάρχουν ομάδες που συνεχίζουν να δείχνουν ενδιαφέρον για μένα, μετά από μια μέτρια περσινή χρονιά" είπε ο πρώην παίκτης της Σετουμπάλ. "Με τον προηγούμενο προπονητή (τον Γιώργο Δώνη, που αποδεσμεύτηκε τη Δευτέρα) δεν χρησιμοποιόμουν αρκετά και ήθελα να φύγω. Τώρα όμως θα δούμε" είπε ο διεθνής με την Ελπίδων της Πορτογαλίας, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει.

Ο ποδοσφαιριστής γνωρίζει ότι, πέρα από την πρωτοπόρο του κυπριακού πρωταθλήματος Ανόρθωση των Πορτογάλων Πάουλο Κόστα και Τίκινιο (φαίνεται ότι ο συντάκτης δεν γνωρίζει ότι ο δεύτερος αποχώρησε πρόσφατα από το "Αντώνης Παπαδόπουλος") που έφερε ισοπαλία με την Ίντερ του Μουρίνιο στο Champions League, υπάρχει και ενδιαφέρον για τον ίδιο από ομάδες της Αγγλίας ενώ τον παρακολουθεί και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κάρλος Κεϊρός. "Ο προπονητής μου είπε ότι θα έχω την ευκαιρία μου με την Εθνική" συμπλήρωσε ο Εντίνιο».

Οι 10 πλουσιότεροι παράγοντες















Το έγκυρο αμερικανικό οικονομικό περιοδικό Forbes δημοσίευσε μία λίστα με τους 10 πλουσιότερους παράγοντες του ποδοσφαίρου παγκοσμίως.

Αναλυτικά το Top 10

1. Όλεγκ Ντεριπάσκα (Κούμπαν Κράσνονταρ) 28 δισ.$

2. Ρομάν Αμπράμοβιτς (Τσέλσι) 23,5 δισ. $

3. Λάξμι Μίταλ (ΚΠΡ) 20,5 δισ. $

4. Αμάνθιο Ορτέγα (Ντεπορτίβο Λα Κορούνια) 20,2 δισ. $

5. Φρανουά Πινό (Ρεν) 16,9 δισ. $

6. Πολ Άλεν (Σιάτλ Σούντερς) 16 δισ.$

7. Σίλβιο Μπερλουσκόνι (Μίλαν) 9,4 δισ. $

8. Αλίσερ Ουσμάνοφ (Άρσεναλ) 9,3 δισ. $

9. Φίλιπ Άνσχουτζ (Λ.Α. Γκάλαξι, Χιούστον Ντάιναμο, Χάμαρμπι) 8 δισ. $

10. Τζον Φρέντρικσεν (Βαλερένγκα) 8 δισ. $

Αστέρας Τρίπολης: Κωστένογλου για 2 χρόνια!


Ο Νίκος Κωστένογλου θα είναι ο αντικαταστάτης του Κάρλος Καρβαλιάλ στον πάγκο τους Ατσέρα Τρίπολης. Ο 39χρονος τεχνικός που βρέθηκε πολύ κοντά να αναλάβει την ΑΕΚ για δεύτερη φορά θα συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στην Τρίπολη για τα επόμενα δύο χρόνια.

Σοκ με Τοροσίδη, 10 μέρες εκτός, από Δευτέρα ο "Ιέρο"


Αυτό που συμβαίνει στον Ολυμπιακό με τους τραυματισμούς δεν έχει προηγούμενο. Ο ένας μετά τον άλλον οι παίκτες του Βαλβέρδε αντιμετωπίζουν προβλήματα και ο Βάσκος τεχνικός δεν έχει καταφέρει ακόμα να παρατάξει την ομάδα του όπως θέλει.

Νέο όνομα στο απουσιολόγιο είναι αυτό του Τοροσίδη που θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 10 μέρες, καθώς όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα της εξέτασης του, διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί ελαφρά θλάση δεξιού γλουτιαίου μυός.

Αντίθετα ο Άντζας πήρε κανονικά μέρος στην προπόνηση και υπολογίζεται για το ματς κόντρα στον Ηρακλή στο "Καυτανζόγλειο".

Από Δευτέρα ο "Ιέρο"

Θετικά μηνύματα από τον Ιεροκλή Στολτίδη. Ο Έλληνας μέσος εξετάστηκε από το Λάκη Νικολάου στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και του συστήθηκε συντηρητική αγωγή, αφού ο τραυματισμός του βρίσκεται σε καλό στάδιο αποθεραπείας και δε χρειάζεται χειρουργείο.

Από τη Δευτέρα, ο Στολτίδης θα ξεκινήσει ατομικό πρόγραμμα, χωρίς πίεση από τη μεριά των ερυθρολεύκων, οι οποίοι θα αφήσουν τον ποδοσφαιριστή να αναρρώσει πλήρως, για να επιστρέψει 100% έτοιμος.

"Τελειώνει" ο Ραούλ Μπράβο


Ο Ραούλ Μπράβο υπέπεσε για ακόμα μία φορά σε πειθαρχικό παράπτωμα, ερχόμενος σε κόντρα με τον προπονητή του, Ερνέστο Βαλβέρδε και το μέλλον του στην ομάδα του Πειραιά προβλέπεται δυσοίωνο.

Εκεί που όλα έδειχναν ήρεμα και η ικανοποίηση για τη θέση του Ολυμπιακού στο βαθμολογικό πίνακα… γέμιζε τα αποδυτήρια της ομάδας, συνέβη ένα άσχημο περιστατικό μεταξύ του Ισπανού αμυντικού και του Βαλβέρδε, που ανέβασε τους τόνους και προκαλεί άμεσες εξελίξεις.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Βαλβέρδε χώρισε τους παίκτες του σε τρεις ομάδες, για ασκήσεις τακτικής. Μετά από μία απόφαση του προπονητή του, ο Ραούλ Μπράβο διαμαρτυρήθηκε έντονα, υποστηρίζοντας ότι η μπάλα δεν είχε περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο Βάσκος τεχνικός είχε αντίθετη γνώμη, ο παίκτης εκνευρίστηκε και συνέχισε την προπόνηση σε εξαιρετικά χαλαρό ρυθμό.

Δεν ήθελε και πολύ ο Βαλβέρδε, σταμάτησε την προπόνηση και φώναξε στον Μπράβο να πάει στα αποδυτήρια. Ο πρώην αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης ζήτησε το λόγο και κάπου εκεί οι δύο άνδρες ήρθαν σε λεκτική κόντρα, με κάποιες… βαριές κουβέντες στα ισπανικά.

Ο παίκτης θα απολογηθεί στη διοίκηση των πρωταθλητών, με το μέλλον του να φαντάζει (εδώ και καιρό, άλλωστε) εξαιρετικά δυσοίωνο. Στον Ολυμπιακό θα προσπαθήσουν να τον πουλήσουν τον Ιανουάριο, πράγμα καθόλου εύκολο, από τη στιγμή που το συμβόλαιό του είναι από τα πλέον υψηλά στην ομάδα...

Τρεις μήνες έξω ο Γουόλκοτ


Τρεις μήνες εκτός δράσης, θα μείνει ο νεαρός άσος της Άρσεναλ, Θίο Γουόλκοτ.

Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός των "κανονιέρηδων", υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης στην προπόνηση της Εθνικής Αγγλίας, πριν το φιλικό κόντρα στη Γερμανία.

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, τόνισε σε δηλώσεις του, πως ο άτυχος Άγγλος διεθνής θα επιστρέψει μετά από τρεις μήνες αποθεραπείας.

Αποτελέσματα των των διεθνές φιλικών !






Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μάλτα-Ισλανδία 0-1

(66’ Χέλγκιουσον)

Αζερμπαϊτζτάν-Αλβανία 1-1

(4’ Σούμπασιτς - 11’ Μπακάι)

Μαυροβούνιο-ΠΓΔΜ 2-1

(24’ Τζούντοβιτς, 33’ Γιόβετιτς - 85’ Ποπόφ)

Σερβία-Βουλγαρία 6-1

(9’, 27’ Γιοβάνοβιτς, 28’, 34’ Μιλόσεβιτς, 57’ Μίλιγιας, 67’ Λάζοβιτς - 20’ Γκεοργκίεφ)

Σλοβακία-Λιχτενσταϊν 4-0

(43’, 72’ Χάμσικ, 75’ Βίτεκ, 90’ Γεζ)

Κύπρος-Λευκορωσία 2-1

(29’ Χριστοφή, 48’ Αβραάμ- 55’ Κόβελ)

Ουκρανία-Νορβηγία 1-0

(26’ πεν. Σελέζνεφ)

Ρουμανία-Γεωργία 2-1

(62’ Μαρικά, 70’ Γκόιαν - 11’ Μαρτσβαλάτζε)

Δανία-Ουαλία 0-1

(77’ Μπέλαμι)

Σλοβενία-Βοσνία 3-4

(27’ Κόρεν, 64’πεν., 75’ Νοβάκοβιτς - 2’, 63’ Ιμπίσεβιτς, 13’ Μισίμοβιτς, 53’ Τζέκο)

Αυστρία-Τουρκία 2-4

(28’, 53’ Χόεζλ - 38’ Αουρέλιο, 41’, 47’, 62’ Τουντσάι Σανλί)

Γερμανία-Αγγλία 1-2

(63’ Χέλμες - 23’ Άπσον, 84’ Τέρι)

Ολλανδία-Σουηδία 3-1

(32’, 48’ Φαν Πέρσι, +90’ Κάιτ - 49’ Κάλστρομ)

Β. Ιρλανδία-Ουγγαρία 0-2

(57’ Τόργκελε, 71’ Γκέρα)

Γαλλία-Ουρουγουάη 0-0

Ιρλανδία-Πολωνία 2-3

(88’πεν. Χαντ, 90’ Άντριους - 3’, 89’ Λεβαντόφσκι, 47’ Ρότζερ)

Σκοτία-Αργεντινή 0-1

(8’ Μάξι Ροντρίγκες)

Ισπανία-Χιλή 3-0

(36’ πεν. Βίγια, 66’ Τόρες, 86’ Καθόρλα)

Βραζιλία-Πορτογαλία 6-2

(9’, 25’, 58’ Φαμπιάνο, 56’ Μαϊκόν, 65’ Ελάνο, 90’ Αντριάνο - 4’ Ντάνι, 62’ Σιμάο).